- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
nemtom hol dolgozol, de jó sok pénz lehet arrafelé. a való világba kiépve találsz ennél életszerűbb vállalati környezeteket is, ennél kényszerűen sokkal kisebb büdzsével, és sokkal volatilisebben változó igényekkel.
kezdve ott, hogy az esetek nagy részében valaki már összerakott egy random infrát mire betoppansz az ajtón.
-
lapa
veterán
ja, az lehetett a baj hogy véletlen beklikkoltam a szerb meg a maláj nyelvet, csak nem vettük észre hárman hetekig, inkább küzdöttünk vele. 6 éve? ugyanmár. akkor már rég lehúzták a klotyón az egész sus-t, és remélték, hogy elfelejtik az emberek az egészet, ha wsus-nak fogják hívni.
de ez csak példa volt arra, hogy amint a wint elkezded használni valami komolyra, ott is szopás hegyek vannak, mire összehordod. és nem úgy, hogy végül sikerül beállítani, hanem úgy, hogy rutinból meg erőből workaroundolsz ahol épp kell, mert ez van, így működik.
-
lapa
veterán
nem kötözködés, de én használtam például wsus-t mikor még sus-nak hívták (release), és előszeretettel töltögetett le és telepítgetett 20-30 gigányi szlovák meg szerb nyelvi csomagokat minden random szarhoz, ami épp kipattant a fejéből. ennyit az ms épp aktuális deployment képességeiről. az, hogy 2013-ra sikerül feltelepíteni egy szaros office upgradet, az developers developers developers.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Szerintem az se igen éri meg nekik, hogy van kb. 10 játszott film egyszerre, abból általában 2-3 olyan, amire be is megy valaki, többivel meg mennek a többnyire üres termek. Szóval elférne ott egy "retro este" is.
Az meg különösen kiakaszt, hogy a mozis vetítés után hónapok telnek el, mire más formában is elérhető lesz egy film. Volt film amin kétszer is voltam moziban, de azért ez nem járja annyira.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem magára a régi filmre gondoltam, szinte minden film magyarul fent van a Youtubeon, hanem arra, hogy ezeket moziban nézni, "mozi hangulattal". Pl. mekkora királyság lenne látni a Mátrix 1. részét újra a moziban, ezt sem láttam anno.
Az ilyen pláza mozikban ott van 8-12 terem, egyikben igazán mehetnének ilyen filmek, akár csak hetente egyszer, vagy valami... -
Dr.FantastiK
őstag
'' abban az esetben viszont, amikor torrentről húzod le, és hacsak nem 0byte/s-re van állítva az upload, akkor a feltöltés miatt nagy közönség számára jogosulatlanul adod tovább, és ez nem fér bele a magáncélú másolat meghatározásába, ''
Ha nem adom tovabb pénzért , az hadd legyen mar magancélu masolat.
Mindenesetre, Aki kitalalta a torrentet az tett a legtobbet az Emberisegert ! !
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ilyen szempontból modernizálhatnák a törvény szövegét hozzá igazítva a modern korhoz, ez úgy is ellenőrizhetetlen hogy most tőlem valaki kapott-e szeleteket, vagy sem.
Illetve még akár lehetne is csinálni ilyet, de iszonyatos költségei lennének és akkor még mindig csak 1 embert kaptak el, vagyis nem éri meg foglalkozni az egésszel.Szóval amennyire nem fognak rám hallgatni ebben a témában a döntéshozók a következő években, kb. annyira nem foglalkoztat a "szürke" területe a letöltésnek. A végeredmény ugyanaz, meglesz a másolat, de közben ki is fizettük az árát a sóhivatalnak.
fsb1000: mivel nem tudok mit tenni a kollektív büntetés ellen, még egy üres A4-es papírlap esetén sem, akkor már kihasználom a belőle elérhető előnyöket és nem fogok idegeskedni azon, hogy mi lesz a kiadói iparral.
(amúgy pl. moziba szoktam járni, mennék gyakrabban is, ha nem csak az aktuális filmeket adnák, hanem korábbi sikerfilmeket is, sok film van amit anno nem láttam moziban, de megérné megnézni ott) -
fsb1000
nagyúr
Én már rég kiszálltam az iszapbirkózásból. Nem most, sok-sok éve.
Csak néha a PH címlapos cikkek felébresztenek a közönyből, amit a "melyik jobb" és a "Linux mikor szorítja ki PC világból az MS-t, meg az almát" jellegű vitákkal kapcsolatban helyesnek vélek.(#210) emvy : Lájkolom...
-
-
Vektorra Inkscape, CAD van - minőségüket ne kérdezd, mert nem dolgozom velük és nem ismerem ezeket. Dominóról ennyit. Az, hogy két customer éppen másra váltott, az égvilágon semmit nem jelent, Te is nagyon jól tudod.
-
bambano
titán
lo van debianban gyárilag. upgradelődik, mikor a debian upgradelődik.
(#144) julius666
"Felesleges hintáznod, te is tudod hogy azért jóval könnyebb.": egy jó template elkészítésében nem az összekattogtatás a fő probléma, hanem a korrekt megtervezése. ez pedig rendszerfüggetlen."De őszinte leszek, azt a fajta gondolkodásmódot amit ebben a kérdésben is képviselsz, iszonyatosan károsnak tartom": én is. hajtod ezt a latex dolgot úgy, hogy nem veszed figyelembe az érveket. mint már említettem, de megkísérlem sokadszor is megemlíteni: van a latexhez rendes frontend. semmivel sem bonyolultabb, mint a word. De akár az lo-t is használhatod frontendnek.
(#145) cucka: tehát linuxra olyan vendor lock-in van, amihez nincs vendor? korrekt
egyébként attól, hogy linuxra sok független vendor létezik, a nagyobb kínálat miatt alacsonyabbak maradnak az árak.
-
-
bambano
titán
én ezzel tisztában vagyok, neked meg azt kellene elfogadni, hogy a linux világban van választási lehetőséged: fizetsz (nem állítom, hogy keveset) és akkor fullextrás kiszolgálást tolnak a feneked alá, vagy nem fizetsz, akkor magad uram de mindent. ugyanez a választási lehetőséged nincs meg windowson, mert nincs ingyenes legális windows.
-
bambano
titán
nem tudom az arányokat, mert az ms árait nem követem. a redhat árait nemrég megnéztem.
de még mindig azt erőltetném, hogyha nem tetszik a redhat ára, rakhatsz fel supportált verziókból debiant, suse-t, meg a fene tudja még mit, meg rakhatsz fel ingyen kismilliót és adod mellé a supportot.most akkor lássuk, mit tudsz csinálni, ha nem tetszik a windows ára. milyen windowst raksz fel helyette?
-
bambano
titán
bocs, de a windows tömjénezésedbe bele kell kérdeznem: ha nem nézzük a teljes it piac 20%-ára zsugorodott desktopot, hol is vannak a windowsok? sehol.
továbbra is az a véleményem, hogy nem a piaci részesedés számít ebben a kérdésben, hanem az a tény, hogy egyre többen értesülnek róla, hogy van másik út is. a piaci részesedés elvesztése a második lépés lesz. a világ számára önmagában az a tény, hogy megtörik a pc=windows, internet=iexplorer azonosság, már örömteli tény, ugyanez frászt hozza az msre.
a monopóliumot először fejben kell megtörni.
-
-
-
Így már értem.
Viszont szerintem az is részesedés csökkenés (ha nem is a szó szoros éretelmében), ha az új piacokon nincs jelen másokkal ellentétben - pl. Linux/Android, hogy a tárgynál maradjak.Kicsit túlzó példa, de szerintem találó: Hiába van a Kodaknak monopol helyzete a hagyományos filmgyártásban, ha mindenki digitális gépet vesz.
-
-
imibogyo
veterán
A vicces csak az, hogy egy hozzászólásban sem mutatkozik meg az arcoskodás amit vársz, te viszont máris belekezdesz szokásos linux használókat lekezelő és abszolút beszólásnak tekinthető mondókádba. Minden linuxos hírnél ez megy. Ez volt a Steames hírnél is és ez megy most is......
Én mind a két rendszert használom és mind a kettőnek meg van a maga helye az életemben, miért kellene gyűlölnöm egyiket, vagy a másikat? Te miért teszed?
Szabesz: szerintem elég jó marketingesek ülnek az MS-nél kitalálták ők ezt már helyettünk. Szerintem sokkal nagyobb piacot veszítettek volna, ha Win only marad, mint így. Egy megrögzött Apple felhasználó maximum nem vette volna meg, tuti nem ment volna át Win-re csak ez miatt (más ok, egy másik történet). Így viszont megveszik = plusz bevétel.
SZERK: de igen, csak az (még) nem akkora piac az MS szempontjából, hogy megérje a "befektetett" plusz munkát. És azért mondjuk 5 millió embert ne hasonlítsunk egy jóformán "teljes" amerikai piachoz, ahol a MAC-ek azért eléggé meghatározóak. De persze ezt csak én gondolom így.
-
killerjohn
addikt
Vagy talán egyszerűen csak nem menő nekik, hogy a gyártó egyik verzióról a másikra kicseréli a jól bevált funkciókat nagy kék kockákra és a képernyő szélén megjelenő furcsa, használhatatlan sávokra
És persze még annyi opciót sem ad a T. Gyártó hogy ezeket ki lehessen kapcsolni, vagy visszaállítani, vagy akár a legkisebb mértékben is befolyásolni a működését
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest