Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Egér probléma
- Bluetooth hangszórók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aryon87
félisten
Probat meger. En berobogtam: kijelzobeeges, fenyszivargas, hezagos modul, forrosodik es gyorsan merul.. a fenyszivargast kereste a srac, de nem latta, mondtam mindegy a tobbi hiba sulyosabb. Hatrament a garipapirral, visszajott hogy csereutalvany.. vegre vege a torturanak. Ettol fuggetlenul nem mondok le az LGrol, G6 varos
-
Aryon87
félisten
Bucsuzom toletek mint G5 tulaj. A Topikgazdai dolgokat ha szeretnetek, csinalom tovabb.
Megkaptam a csereutalvanyt. Ettol fuggetlenul a G6 varos szamomra, es 90% hogy lesz is -
minikahona
tag
Sziasztok! A minap ismét szellemesedni kezdett a kijelzője a telefonomnak, pedig ez már a második kijelző. Még tavaly novemberben cserélték ki (írtam is róla itt), de csak eddig bírta. Tegnap írtam is az LG-nek, hogy ez a helyzet, mire ma felhívtak és azt kérték küldjem el a telefon IMEI számát, illetve azt mondták, hogy lehet hogy kicserélik. Meg is írtam nekik, és délután válaszoltak, hogy ahogy a legutóbb alkalommal, küldjem fel ismét nekik a telefont, mert, idézem "Az LG jóváhagyta a készülék cseréjét." Ez most azt jelenti, hogy adnak egy másikat, vagy adni fognak egy csereutalványt? Ilyen helyzetben még nem voltam, szóval ha valaki járt már így akkor örülnék, ha megosztaná velem, hogy most mi lesz.
Még annyi, hogy Telenoros a telefon, a törlesztője idén áprilisban fog lejárni, emiatt azt sem tudom, hogy ha csereutalványt adnak, akkor milyen feltételekkel udom majd azt beváltani a Telenornál. A válaszokat előre is köszönöm!!!
-
balint18
tag
Csak nekem szótakozik néha az ujjlenyomat olvasó?
Dicsértessék -
gleni
csendes tag
Sziasztok.
Mostanában furcsa dolgot produkál a telefon. Nem állítja automatikusan a fényerőt. Általában felhúzza 100%-ra,és úgy marad. Tapasztalt más is ilyesmit? -
Robbertho
aktív tag
válasz
kun0203 #6079 üzenetére
Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy "felbontás", mint olyan az LCD kijelzők óta nem igazán állítható.
Van a natív, erre tervezték a panelt, szeretjük, mert minden pixel szépen működik, éles a kép.
Ezen kívül vannak még a szimuláltak, amiket pixeltömörítéssel érnek el. Ekkor valóban kevesebb a megkülönböztethető képpont, de tömörítés miatt ritkán érhető el éles kép, kivéve, ha egy pixelcsoport át tudja venni az új felbontás (nagyobb) pixelét. Ez utóbbi megértéséhez pl. jó példa a 4K felbontásról visszatérés 1080p-re. Ekkor négy pixel fog egyet létrehozni, ezek csoportban működnek, éles kép, kevesebb számolás, szeretjük.
Amiről te beszélsz QHD->FHD konverzió már macerás. Ha jól számolok vízszintes és függőleges irányban is 1 és egyharmad pixel fog majd kitenni egy újat. Ez nem lehetséges, ezért az fog történni, hogy 1 1 2 1 1 2 , stb. stb. pixel fog egy-egy újat megalkotni. Ez láthatóan nem egy jó megoldás, elmosott, életlen képet fog eredményezni.
Ettől még persze a nagyobb betűméret, itt kevesebb számítás, stb. csoda indokok miatt sokan használnak natívtól eltérő felbontást,melyet én büntetnék, de szerencsére nem én hozom a törvényeket.Szóval nem jó, nem szép, és Krisztián pedig ezzel próbál harcolni, hogy ez +10% miatt nem éri meg (szerintünk).
A DPI emelés az más, ott a felbontás nem változik.
Valóban, a nagyon nagy pixelsűrűség miatt a fent említett tömörítésből származó képhiba nem biztos, hogy érzékelhető úgy, mint egy 720p-n járó 24" FullHD monitornál, de jelen van.+++ Véleményem szerint nagyon is rendjén van, hogy nem lehet állítani. Egyes gyártóknak azt kéne felismerni más területeken is (laptopok, PC-k), hogy ne lehessen natívtól eltérőt beállítani. Nem arra tervezték... (Windows egyébként erősen ajánlja a natívot, kicsit cseszeget is, ha nem arra van téve; ClearType kalibrálásnál pedig azzal kezdi, mert ott főleg kiemelten fontos a szubpixelek megfelelő kihasználása miatt)
-
DeBe
tag
Bocs hogy témába vágok, de lenne még egy kérdésem:
Újabban azt kezdte el csinálni a telefon, hogy random bekapcsolja a kijelzőt mikor hozzá sem nyúlok csak pihen az asztalon, aztán vissza is alszik, mintha duplán koppintanék rá vagy ilyesmi... Mitől lehet ez?
Always-on display nincs bekapcsolva -
SlyChocolate
senior tag
Ha már modularítást köpködtek sok újságíró az elmúlt hónapokban.
Akkor itt egy újabb cikk a témában a fanyalgóknak...
[link] -
kun0203
tag
Szóval szerinted 1080p felbontás ekkora méretben gagyi. Már értem miért vagy ilyen sznob. 1080p ekkora méretben bőven elég. Aki nem látja a különbséget az többre értékeli a plusz üzemidőt. De boldogan lefuttatok neked bármilyen tesztet, dobj egy appot futtatom neked. És igen a felbontás egy funkció és választható kellene hogy legyen, egyes gyártók ezt már felismerték.
-
dnelb
veterán
válasz
kun0203 #6077 üzenetére
A felbontás egy funkció?
Miért ne használjam natívban mikor semmi előnye sincs lentebb venni?
Több fps? Mi szaggat egy s820al ? hahaha
Amúgy továbbra is meggyőzhető vagyok, ha hozol gsmarena/phonearena szintű cikket erről a 15/20%os akksijavulásról akkor elhiszem, addig csak felesleges trollkodás amit csinálsz. -
dnelb
veterán
-
dnelb
veterán
válasz
kun0203 #6060 üzenetére
Nem értem mire akarsz kilyukadni, de igen
4G/szinkronizálás mindig mivel korlátlan a mobilnetem, akksi kímélést sose használtam mert értelmetlen, izat off, nfc/bt-t nem használok, de on is lehetne, az is csak akkor kér akksit ha használod.. kamera, vaku napi szinten többször. szal ja, így van 20h alatt átlag 4 óra sotom, bőven elég. -
DeBe
tag
Gépre kötve is (szokásos szoftver verzió nem ellenőrizhető) hiba miatt nem csinál semmit, a telefon beállításában a szoftverfrissítés szerint pedig a legújabb van rajta.
Ha LG Uppal teszem fel az töröl mindent róla akkor nem? -
DeBe
tag
Srácok!
V10a-EUR-XX szoftveres G5ön (tehát független szoftveres), várjak OTA vagy Lg Bridge-n 7.0 frissítést vagy nem fog jönni? -
kun0203
tag
Nálad folyamatosan megy a 4G, mindig megy a kijelző 100%-on, maxon van a hangerő, be van kapcsolva a bluetooth, az izat, az nfc, a szinkronizálás, wifinél is minimum 5ghz-es az amire felmész, ki van kapcsolva az akksi kímélés, folyamatosan szól a zene, folyton megy a kamera, világít a vaku stb...? A telefon összes funkcióját használod-e akkor mikor a telefont használod?
-
SlyChocolate
senior tag
Ha már hasonlítgatok akkor a legjobb példa a tv.
Mindenkinél van lapos tv, nagyon nem kell magyárázni.
Szerintem mindenki ismeri a különbbséget a HD meg az SD adások közt.
Hisz több felbontásban is elérhető több csatorna is.
Egy FHD tv panelon bizony hatalmas a különbbség a kettő közt. -
mjani1172
addikt
válasz
SlyChocolate #6053 üzenetére
Közelítünk!
"A kijelző természetesen ugyanannyit fogyaszt"
Így van,hiszen mint írtam nem lehet utólagosan csökkenteni a felbontását. A látvány "minőségét" tudod csökkenteni a képernyő fizikai felbontását nem.Erre jó az egykezes mód is.
Maradva az autós példánál olyan mintha üresben bőgeted a motort,ugyanúgy fogyaszt,és kopik csak állsz és nem mész."viszont az őt vezérlő elektronika sokkal kevesebbet számol"
Ez lehet igaz, de egy ilyen erős hardwernél ez normál használatban (tehát nem a legújabb 3d játékok folyamatosan szünet nélkül) semmi, nem is veszi észre hiszen egy ilyen szerkezetnek nem teher hajtani.
Kb: mintha egy üres buszra felszáll egy ember vagy nem. Inkább csak elméleti dolog."De hát ezt több évtízede tudja a pc-s világ mi ebben a nem értem?"
Igen de ott sem azért jött létre, hogy ne csapja le a biztosítékot, hanem inkább a kompatibilitás,és a gyengébb videókártya miatt. -
dnelb
veterán
válasz
kun0203 #6055 üzenetére
Minőségromlással nyerni 10%ot, ami 4óra SOTnál kb +25perc, szerintem rohadtul nem éri meg
Ha ennyire kell az üzemidő tessék venni egy másik akksit, vagy 1 powerbankot, több értelme van mint butítani a telefont
A G3 meg azért kitűnő példa, mert a felbontás ugyanaz, a soc bár nem annyira energiatakarékos viszont +200mah, szóval kb pariban vannak a G5el... Teljesítményben hoz, ezt aláírom, de +5-10% akksiért én biztos nem butítanék semmit le... De szórakozzatok ezzel nyugodtan, sőt, a proci sebességét is vegyétek le felére, megsúgom az se fog hozni semmitÉn már a nexusos korszakomban rég átestem ezeken, majd rájöttök ti is
-
kun0203
tag
válasz
SlyChocolate #6053 üzenetére
Szerintem Krisztián kolléga azzal próbál érvelni hogy egy G3-on (ami nem 4 vagy 5) végrehajtott felbontás redukció nem hozott üzemidőben javulást (pedig hozott) stock rendszeren (se én se hard74 nem stock rendszert és kernelt használunk) egy olyan tesztben ami egy web script ami megpróbálja replikálni a mindennapi felhasználással járó energiafelhasználást. Szóval szerinte lehetetlen hogy maximum 15% javulás elérhető nálunk mert feltehetőleg ez a teszt annyira tökéletesen emulál minden létező felhasználási módot hogy elképzelhetetlen hogy más legyen az eredmény más körülmények között. Azt hiszem erről van szó.
-
SlyChocolate
senior tag
válasz
mjani1172 #6051 üzenetére
Pedig Kun kolléga mondja jól!
Arról van szó mint a pc-knél is, hogy nem minden pixelt hajtunk meg natívan hanem pixel csoportokat így az IGP-nek kevesebbet kell számolnia.
A kijelző természetesen ugyanannyit fogyaszt viszont az őt vezérlő elektronika sokkal kevesebbet számol.
Sok egymás melletti pixelt úgyanúgy kell vezérelni.
3.6 millió képpont helyett csak közel 2 milliót úgy, hogy összevonva vezérlem azokat.
De hát ezt több évtízede tudja a pc-s világ mi ebben a nem értem? -
mjani1172
addikt
válasz
kun0203 #6047 üzenetére
Szerintem elbeszélünk egymás mellett.Hogy csökkented a terhelést? A pixeleket nem lehet kikapcsolni. Ha kikapcsolod akkor nem világítanak.Van fekete folt a képernyőn? Ha minden világít,
akkor működik, tehát fogyaszt. Olyan mint egy fotó.Csak úgy tudod csökkenteni a pixelek számát hogy csökken a mérete. Máshogy nem megy. -
hard74
senior tag
válasz
SlyChocolate #6046 üzenetére
Terminal emulátor - ral, ez alapján:https://forum.xda-developers.com/nexus-6p/general/mod-force-nexus-6p-to-scale-to-1080p-t3298620
-
dnelb
veterán
-
hard74
senior tag
válasz
SlyChocolate #6043 üzenetére
Nem. Nyitottam a bootloadert, és AICP11-et használok(6.0.1),illetve mellette fenn van egy főzött gyári is(Genisys 4.8),mivel dualboot-tal használom a telót.Gyári alapún még nem próbáltam a FHD-t.
-
-
joco1977
tag
válasz
SlyChocolate #6039 üzenetére
Igen, ilyen színben tudnék venni. Elgondolkodom rajta.
-
joco1977
tag
A rózsaszínű modell (akinek van ilyen, attól kérdezném) színe nagyon rikító, nőies? Vagy azért nem olyan feltűnő?
-
kun0203
tag
válasz
SlyChocolate #6035 üzenetére
Én úgy tudom nem lehet root nélkül sajnos, csak azzal a remek "smart" world alkalmazással.
-
SlyChocolate
senior tag
Szerintetek külső appal lehet új betűtípust hozzá adni a gyáriakhoz?
Vagy azt csak a smart world tudja abban az esteben ha nem rootolt a teló.? -
kun0203
tag
válasz
firemanus82 #6029 üzenetére
Talán elérhető de maga a felület borzalmas és sose fogod tudni hogy jó helyen van-e a karika.
Ha nem akarod rootolni próbáld meg ezt használni: sFilter
Húzd 15%-ra az opacity-t és válaszd ki a fekete színtTawaga06: Ha nekifogsz segítünk.
jacis: Gondolom azért mert nem árulják már a szolgáltatóknál és a gyártás is leállt rég. -
jacis
nagyúr
Srácok tegnap néztem meg, hogy mennyiért lehetne most G5-öt venni, de meglepetésemre már csak nagyon drágán. Mitől lett ilyen horror ára?
-
Aryon87
félisten
válasz
firemanus82 #6029 üzenetére
Tudtommal nem
-
Aryon87
félisten
válasz
firemanus82 #6026 üzenetére
Ez inkabb a szinvakoknak valo beallitasi lehetosegek.
-
firemanus82
senior tag
válasz
firemanus82 #6025 üzenetére
-
firemanus82
senior tag
A szinte állandó szellemkép miatt kipróbálom az általatok javasolt Night mode progit. Remelem bejön. Amugy mintha a telefon menüjében is ráakadtam volna vmi hasonlo beállításokra... Lehetseges?
-
kun0203
tag
válasz
mirci18 #6023 üzenetére
Ez egy olyan téma valóban amiről a végtelenségig lehetne beszélni. Maradjunk annyiban hogy ízlések és pofonok.
Amúgy szeretem a G5-öt, tényleg nincs sok panaszom rá. Ami meg volt a rootnak hála megoldottam. Érdekesnek tűnik ez az E-Robot app, mit akarsz vele automatizálni? -
mirci18
addikt
válasz
kun0203 #6022 üzenetére
Lehet ezt ragozni százféleképpen.
Minden telefontipusnak megvan a maga baja ami amiatt is van hogy nincs elég idő tesztelni egy készüléket.
Sokszor van hogy szoftverekkel rontják el a telefont.
Sokszor meg csak összedobják lásd Note 7 nem tesztelik és utána szívnak.
Tökéletes telefon nincs.Amit én biztosra tudok lassan 2 hónap tartós használat után hogy jó hogy androidra váltottam.
Tetszik a g5.Imádom a kameráját és az ujjlenyomat olvasót.
Magam sem hittem de gyorsan ráállt az ujjam s már nem egyszer azzal akartam kollégám telefonját is nyitni miközben neki semmi sincs rajta.
Most letöltöttem az E-Robot appot hogy jobban testre tudjam a telefont szabni.
HA minden így megy tovább ahogy eddig ez egy jó kapcsolat kezdete az LG gyárral. -
kun0203
tag
válasz
dkovizoli #6021 üzenetére
Picit úgy érzem magam mintha az ördög ügyvédje lennék. Pedig sose vennék már samsungot. De ez a lényeg: "Ha a kijelző amúgy épségben van, akkor a gyártó garanciában is javítja a hibát."
Szerinted mi lett volna akkor ha letudják annyival hogy "Ez csak amoled tulajdonság"?
-
kun0203
tag
válasz
Tawaga06 #6018 üzenetére
Persze hogy nem tud annyival többet de itt inkább kényelmet vásárolsz a márkanévvel. Tudod hogy amit veszel az az adott év egyik legjobb flagshipje lesz az adott év legjobb/legmegbízhatóbb hardverével és teletömve olyan extrákkal amik már máshol bizonyítottak csak finomítottak még rajta és nem kell ezért sok kompromisszumot kötnöd. A samsungal tudod mire számíthatsz (ide valaki szúrjon be egy note 7 poént) és ez rengeteg embernek megéri a plusz költséget. Mi nem ilyenek vagyunk és ez így van jól.
-
Tawaga06
csendes tag
válasz
kun0203 #6017 üzenetére
Én csakis a gyári alap programokkal, androiddal, nem buherált telefonokról beszélek.
Csak az alapot érdemes összehasonlítani hiszen tuningolva bármi lehetséges.
Meg az ár érték arányról. Szerintem egy SAMU nem tud annyival többet mint amennyivel többe kerül.
Saját véleményem, elfogadom ha valaki nem ért egyet hiszen mások vagyunk. -
kun0203
tag
válasz
mirci18 #6013 üzenetére
Mikor a lumiát használtam az android után az olyan volt mintha egy nyüzsgő nagyváros főteréről ledobtak volna Nemesmedves mellé. Ennek ellenére kedveltem a rendszert mert stabilan tudta azt amit egy sima feature phonenak kell. Viszont elhiheted nekem hogy bada-snak lenni rosszabb volt.
A samsung telók népszerűek mert igazából ha vásárláson töröd a fejed és elkezdesz gondolkodni hogy milyen negatívumokat kell számításba venned egy-egy készüléknél akkor azoknál van a legkevesebb. A Galaxy S XY mindig egy korrekt iparosmunka. A huawei ugyanez csak jobb az ár-érték arány. -
Tawaga06
csendes tag
válasz
Tawaga06 #6014 üzenetére
Volt már sokféle telefonom, az én véleményem......
SONY... Verhetetlen a zenehallgatás minősége.
SAMSUNG... Verhetetlen szinek a kijelzőn.
ASUS... Mindent koppint, hiányzott a távirányitó.
LG... FACAAAA./nem hittem volna de LG fan lettem a feleségemmel együtt/
A többi márka még nem volt.Nekem az is számit ,hogy ha fotózok csak a telefonon mutat jól vagy más kütyün is.
/laptop, tv, más telefon/ -
Tawaga06
csendes tag
válasz
mirci18 #6013 üzenetére
Samsungot a neve, túlszaturált szinei, ceruza kezelhetősége és annak háttér programjai miatt veszik az emberek.
Akinek nem szükséges a név, nem egy mesekönyvbeli kijelzőt, illetve nem háttérben lévő talán sosem használt alkalmazásokat futtató telefont szeretne, illetve fontos az ár érték arány..... no az nem biztos hogy SAMUT vesz. -
mirci18
addikt
válasz
kun0203 #5979 üzenetére
Ezt szeretem.
Amíg Windows-os voltam.
Megkaptam hogy azért nem jelenik meg rólunk normális cikk mert wp-s vagyok legyek androidos normális támogatással.
Ahogy látom jelenleg nagy hype van az Samsung S7/edge és a Huawei telefonok körül.
Kiváncsi lennék egy S7-es miben jobb mint egy G5 mert szerintem semmiben.
De a közönség mégis oda van érte. -
-
-
kun0203
tag
válasz
dkovizoli #6003 üzenetére
Naná hogy rootolt a készülék. A progi neve pedig Screen Shift
Gondoltam ha már a Galaxy S7-es kollégák megkapták ezt a funkciót akkor mi se maradjunk ki a jóból.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Medence topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ZIDOO médialejátszók
- Battlefield 6
- Debreceni gyorsétkezdék, éttermek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest