- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- VR topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keeperv85
nagyúr
Azért nekem sikerült merevre fagyasztani a 3GS-t ehhez képest csupán annyival, hogy hívás közben jött egy sms...
A felület gyorsasága is csak egy illúzió. Attól egy rendszerművelet nem lesz gyorsabb sajnos. Hiába száguld az UI, ha alatta nyűgös a vas. Lásd hiába teszel egy Blade-re Nova launchert, attól még hogy nem akad, maga a teló nem gyorsult semmit...
-
Keeperv85
nagyúr
Azért ha már témánál vagyunk, azt megnézném pl. az iOS mennyire nem küld vissza semmit a fejlesztőknek. Csak hát ugye, amiről nem tud az ember, az kevésbé fáj... Egyébként most megnéztem mit csinál log szinten pl. a GMail. Na ná, hogy egy sor sem látszik abból, hogy nem oda illő infókat küldene át...
-
Keeperv85
nagyúr
Aligha osztott bármit is ennél a képernyőnél, mivel még hozzá sem kezd a letöltéshez sem! Szerintem tartózkodj olyan dolgok minősítésétől, amihez a nulla felé konvergál a rálátásod!
Az a "Refuse" gomb egy ettől független, külön ablakban van/volt a telepítés és elindítás UTÁN! Miután ezt már el kellett volna olvasni!
Még egyszer: abban én sem értek egyet a fejlesztővel, hogy aljas módon kijátszotta ezt a lehetőséget, de ennek a rendszerhez semmi köze! A rendszerszintű figyelmeztetést nem tudta megkerülni, lásd a fenti ablakot nem lehet átugrani!
-
Keeperv85
nagyúr
Ott, hogy az elején már elfogadod egyszer az adatok küldését. Ha tegyük fel ezt utólag ki is lehet kapcsolni, akkor sem akadályozza meg semmi abban a szoftvert, hogy azt az "utólag" lehetőséget tényleg csak utólag használja. Mire észreveszed...
Figyelmesen el kéne olvasni elsőre a letöltés előtti figyelmeztető ablakot (lásd a a képen!) és akkor nem fordulna ilyesmi elő...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Polarstar #51 üzenetére
A programban van egy opció, amivel elvileg tilthatod az adatküldést számára. Az opció nem működik, tehát hiába kapcsolod ki utólag. Már a jelenléte is röhej egy zseblámpa esetében... mire fel lehet bekapcsolni? Minek kell adatot küldenie? Kb. 30 sor egy ilyen program normális esetben és nem nagyobb 2-3kb-nál...
-
Keeperv85
nagyúr
Még egyszer, akkor a kedvedért:
MINDEN Androidos alkalmazás kötelező része az alkalmazásengedélyek megadása. Kihagyhatod ugyan a beállításait, de akkor azt írja ki, hogy nem kér engedélyeket és nem is kap semmit, ezt az ablakot NEM ugrod át és itt NINCS olyan, hogy "mégsem"!
Tehát ezt veled ellentétben, aki még életedben nem használtál legális letöltést Androidon mindenki más végignézi EZT:
Hacsak az illető nem szellemileg korlátolt, vagy analfabéta, vagy esetleg csak szimplán hanyag, akkor már itt fel kéne ismerni, hogy az alkalmazás olyan jogokat kér magának, amihez semmi köze nincs. Ja hogy ez nem olvastuk végig?! Nem gond. Pont az ilyen hiszékeny emberek miatt létezik még a jelen cikk témája...
-
Keeperv85
nagyúr
Már eleve gyanús az, ha hozzáférést kér előre és utólag kapcsolhatod csak ki... Mi van ha elfelejted, vagy nem vagy tisztában vele, miért is kellenek azok az adatok. Nyilván: felhasználói hiba. Viszont szemétség a másik féltől ezzel a hibával visszaélni. Ez én sem vitattam...
-
Keeperv85
nagyúr
-
Keeperv85
nagyúr
"Szerintem úgy lehet védekezni, ha az ember nem használ útszélről összegereblyézett operációs rendszert, amire boldog-boldogtalan ellenőrizetlenül pakolhat fel bármit..."
Magyarul a Windows is egy szemét, mert lehet rá külső engedély nélkül telepíteni...aham...
"És még csodálkoznak, hogy vállalati környezetben nem akar terjedni a rendszer..."
Kik csodálkoznak? Elég a 98%-os lefedettség a magán szférában. Nem kell nagyon a vállalti modellre gyúrni...
"Csakhogy amíg az iOS felhasználók 80+ %-a a legfrissebb két rendszert használja, amire nincs is JB (ebből 75 % a legfrissebb verzió), addig Androidon 1,1 % a KitKat, de még a 4.2-4.3 és a 4.4 együtt is bőven 20 % alatt van."
A normális op.rendszerek visszafelé kompatibilitást biztosítanak. Ez esetben ez sajnos, ugyanis az újabbakon ugyan az a kód is felmegy, ha kártékony, ha nem... Tehát az okfejtésed zsákutca. Az Android verzióknak nincs relevánsan köze az adatlopás tényéhez, amit jelen esetben a felhasználói hiba okoz(ott), nem a rendszer gyengesége. Ha én "megkérlek" hogy iOS-en add már oda az adataid és te azt megteszed, attól még nem a rendszer lesz rossz...
-
-
Keeperv85
nagyúr
Nem hiszem, hogy túl nagy adatcsomagokról van szó. Hamar fennakadna a "szűrésen". Irreálisan nőne a hálózati terhelés egy-egy ilyen cucc tömeges megjelenése után. Az persze már jogosabb kérdés, hogy esetleg az akkut zabálja ez a hulladék: szemét sajnos minden online forrásban van... sajnos van ahol több is.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
dajkopali #21 üzenetére
Hadd kötekedjek én is egy kicsit. Miért szívás az egy felhasználónak, ha kiadják a mobilon elérhető adatait egy harmadik félnek, még ténylegesen nem szívatnak meg?
Tehát: össze szedi a progi az IMEI számomtól kezdve a, a helyinformációig az összes telefonos adatom, monitorozza a vásárlási szokásaim... ezt pedig a fejlesztő eladja. Oké. Eddig a pontig ugye engem nem ért semmi kár? Egy kéretlen cucc sem kötött ki a postaládámban, nem húzták le a bankkártyám stb-stb...
Sum: arra akarok itt kilyukadni, hogy ez jogilag és etikailag is aggályos, de még nincs negatív visszacsatolás felhasználói részről, addig pl. spec. engem nem érdekel mivel és hogyan kereskednek. Amíg engem kvázi "kihagy" a folyamatból és valóban csak adat gyűjtéssel visszaélést követ el, addig igazán nem tud érdekelni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest