Új hozzászólás Aktív témák
-
Plague666
tag
válasz GodGamer5 #49 üzenetére
Félreérted. Én nem állítottam, hogy akkortájt ne lettek volna jó játékok vagy szép játékok. Arról beszéltünk, ahogy lentebb találóan meg is lett fogalmazva, vagyis hogy a 90-es évek eleji 2d szerencsésebben öregszik. Ma bekapcsolsz egy streets of rage 2-t vagy egy super castlevaniat hd felbontással valahogy sokkal vállalhatóbb sokunk számára, mint a későbbi primitívebb 3d-k. Ennek semmi köze ahhoz, hogy a legacy of kain sorozat jó játék volt-e a maga idejében.
Más későbbi játékoknál is így van szerintem, pl a red alert 2 karakteresebb, a configban fullhd-ra átírva szebb, tisztább a kép, mint mai szemmel a generals az elnagyolt világával. De ettől még igazi klasszikus a generals is -
GodGamer5
addikt
válasz Plague666 #25 üzenetére
Azért a ps-re is voltak nagyon szép 2d-s játékok pl Rayman 1 és a cd miatt még videós átvezetők is ráfértek. A silent hill, Soul Reaver, Soul Blade es társai meg instant klasszikusok voltak, úgyhogy ezt gondold át mégegyszer...
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
senior tag
-
Nem elsősorban DOS-os játékokra gondolok itt, hanem azokra, amik már Windows-osak, de modern Windows-on nem futnak. Pl nagy kedvencem az NFS5 (Porsche), vagy az NFS széria még régebbi részei. Vagy bármilyen olyan játék, ami csak 3dfx kártyával megy (3D gyorsított módban), d3d-vel nem, pl Carmageddon 1, GTA 1, stb. Persze létezhetnek patchek, glide wrapperek, stb, de ezeket macerás beszerezni és beüzemelni is, a siker erősen kétséges, és az ember kedve elmegy tőle, inkább épít egy korhű gépet, de azzal meg a fentebb említett szívások vannak
-
arn
félisten
A dosbox szerintem kompatibilisebb, mint a korabeli dosos gepek atlaga csak vmi hasonlo alapon lehetne megcsinalni, mert nativ dos alatt ugyanazokba a korlatokba utkoznel. Vagy tul gyors, vagy tul lassu, etc. igy meg kicsit ertelmet veszti - hwileg meg nincs az, ami mindenkinek ugyanazt jelenti, mindenkinek mas nosztalgikus. Egy adott hw kore epitkezve konnyebb.
Egy geppel lefedni a doskorszakot meg mindig vmi mmx + riva128 + awe32 + guspnp alapon lehetne vmi midi kartyaval es kulso modulokkal.
En ket gepet epitettem a 90es evekre - dx4 vlb + p3 700 gf256
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Jinxb1rd
addikt
Ilyet vennék, ha lenne.
We are only Stardust...
-
Én simán beneveznék egy modern technológiával gyártott, de a régi oprendszerekkel (DOS, Win98) 100%-ig kompatibilis gépre, mondjuk egy kis csíkszéllel készített Pentium II-III kategóriás CPU, mellé 512MB RAM, és egy 3dfx Voodoo 2-3 kaliberű 3D gyorsító a régi játékok kedvéért, DOS-os játékok által is felismert hangkártya, de mindez modern kimenetekkel (digitális kép és hang, lehetőleg HDMI mellé optika), kis méretű házban, passzívan hűtve
Tudom, a retro PC lényege sokak szemében a barkácsolás is, de saját tapasztalataimból kiindulva, a valóban játék célra összerakott gép (amit nem a barkácsolás öröméért építesz, hanem használni is szeretnéd) valahogy sose lesz tökéletes, és nem adja azt az élményt, amire vágysz... túl csúnya a régi ütött kopott ház, túl instabil az öreg hardware, túl esetleges a driver támogatás, vagy lehetetlen az öreg driverek beszerzése, csúnya mosott kép az analóg VGA kimeneten, recsegő hang az analóg hanggal... szóval szerintem sokan örülnének egy "plug and play" retro PC élménynek
Persze jogilag biztosan nagyon macerás lenne összehozni, az Inteltől a proci licenszét, az azóta megszűnt (illetve az NV tulajdonába került, majd beszántott) 3dfx licenszet ...stb
[ Szerkesztve ]
-
Kisgépkezelő
senior tag
Amíg ezek a játékok szerzői jogi védelem alatt állnak, addig tulajdonképp megéri, sőt valóban isteni vétel, mert egy retrokonzol mini nagyjából az egyetlen módja annak, hogy legálisan játszd ezeket a játékokat egy modern tévén. PS1 korszak béli multiplatform és PC-s játékok még mindig nem ingyen vannak GOG-on vagy Steamen, igaz mostanában a többségüket már csak eurocentekért árulják. Az más kérdés, hogy nekem nincsenek fenntartásaim azzal szemben, hogy több évtizedes játékokat nem legális forrásból szerezzek be.
-
DraXoN
addikt
huh ... tényleg.. az irányítása az első 3D játékoknak eléggé "fura" mai ismeretekkel...
akkoriban ez nem tűnt fel nagyon.. csak szokni kellett, de mivel nem volt már, megszoktuk...
De észre se vettem (én legalábbis) de az évek alatt sokat finomodott minden.. Pár éve egy emulátorral PS1 Sillent Hill-ezni kezdtem.. nem pusztán csak a kamera nézetek miatt fura, hanem az irányítás nagyon "izé"..
... és igazából valamennyi játéknál ... kb. mindegy a műfaj.. autós játékok is "kockásan" mennek.. nagyon "fura" manapság, és az akkoriban szép grafika.. most mintha valami "garázsprojekt" lenne az összes... tényleg nem néznek ki jól.. míg a 8 és főleg 16 bites 2D platformerek tudnak szépek lenni.The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
addikt
Csatlakozom Ezeknek úgy lenne értelme, ha FullHD-sítanák a játékokat. Az eredeti grafikával az új FHD vagy 4K TV-ken pocsékul fog kinézni.
Egyébként meg én is imádom a retrót meg minden, de el nem tudnám képzelni, hogy ilyen grafikájú játékokkal játsszak. Kivéve persze, ha megcsinálnák amint fentebb mondtam, akkor ok. De sokszor én is rácsodálkozom, hogy hogy tudtunk mi anno ezekkel a mai szemmel csúnya grafikájú játékokkal játszani.Szerintem is felesleges még egy konzol, inkább adják ki sorban az új konzolra felújítva, ahogy azt a Shadow of the Colossusnál vagy a Crash Bandicootnál láttuk.
[ Szerkesztve ]
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
Chp
őstag
Jaj, de nagy divat má' ez a sok retro konzol... Mondjuk bejönnek.
-
arn
félisten
-
HaZsolt
őstag
de jó lenne 1 ami vinné a ps1+2 játékokat, sajnos ps2-t már nem kapni
-
cami][us
senior tag
Remélem a fagyásokat is emulálják.
-
Plague666
tag
Nem amigára volt véletlenül valami iszonyat király helikopteres játék? Semmi alternatív jövő meg lézerek, hanem rendes terepzöld háború.
Illetve annyi emlékem van, hogy a commodore-os outrun nagy kedvencem volt és egyszer mutatták amigán, eltátottam a szám, űű micsoda király színpompás graf. -
Plague666
tag
Annyi előnye van azért a retró dobozkának, hogy nem függsz szerverek üzemeltetésétől, internettől, nem támad meg senki, nem akar feltörni senki, nincsenek reklámok és kéretlen letöltések. Csak az áramszünet képez akadályt, vagy ha szétvered a konzolt. De nyilván olcsóbb meg helytakarékosabb volna egy online kliens.
Tegnap óta az atarin fogom a fejem. Oké erős hardver meg szolgáltatások, kb egy buta laptopot kap az ember retró külsővel. De könyörgöm, az egész lényege az atari vault 100 játékból álló kollekciója, ami a steamen 10 euró, ezek meg 200 eurós gépben adnák el nekünk.[ Szerkesztve ]
-
berVi
senior tag
Inkabb a backward compatibility-t csinalnak meg vegre...
-
törölt tag
Nem tudom pontosan, hogy mivel jár egy online store üzemeltetése, hogy szoftveresen kell-e valamiféle védelem vagy egyéb megoldás, vagy csak elég egy alkalmazás, de az biztos, hogy az egyszerű menünél bonyolultabb rendszerek csak több lehetőséget hagynak a buherálásra. A Sony pedig nagyon nem szereti az ilyet.
Ha nagyon akarják, szerintem tudják licencelni a játékok egy részét (ha mondjuk nincs bennük olyan zene, lásd GTA).Azzal egyébként nekem semmi bajom, ha valaki megveszi ezeket, és jól szórakozik. Nintendo/Sony gép, nosztalgia, tévé alá elfér, stb. De az azért érdekes, mikor valaki azt mondja, hogy azért veszi meg a gépeket, mert jogtiszta az egész, majd kicsit később USB-n felmásol pár ROM-ot
Ja, az emulátor nem illegális, amíg nem használ jogvédett tartalmakat az emulációhoz, ezt talán pont a Sony-Bleem! per során mondták ki, mikor még az aktívan támogatott PS1-es játékok futtathatóvá váltak PC-n. Ha megvan a lemez, akkor miért ne.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
ŐŐŐŐ.....ePSXe emulátor?
-még androidon is megy! -
nemlehet
őstag
válasz Plague666 #25 üzenetére
Nah jah. A 8-16 bites grafika szerintem jól öregedik, mai napig igen kellemes vizuális élményt tud adni, ha a design jó.
Sajnos ezeken a nagyon alacsony poligon számú kezdetleges 3D játékok nem ilyen szerencsések. Továbbá ami engem nagyon zavar, hogy jellemző a textúra beugrálás és/vagy az azt elfedni próbáló köd.
Az irányítás szintén elég problémás sok játékban, mert sokáig nem igazán tudták, hogy hogyan is lenne jó ezt a 3D dolgot megoldani. Én nem voltam nagy PS fan akkoriban, mindig úgy éreztem, hogy valahogy nem az igazi. De biztos vannak nagyon jó címek, de inkább a PS2 az amin tényleg jól lehet nosztalgiázni.(#26) Timberwolf
Kérdés mit akar majd a Sony. Ha másolni a Nintendo-t akkor benne lesz kb 15-30 cím, aztán kalap kabát. Ha tényleg jól akarják megoldani akkor valójában semmi akadálya belerakni 4-8 GB tárhelyet és egy online store-on keresztül elérhetővé tenni a címeket (lévén tényleg sokszor 100 mega sincs egy PS1 játék).
Mondjuk azt nem tudom, hogy hány PS1-es cím van a Sony tulajdonában, mert ugye ez probléma, ha nem saját IP. Lehet egy csomó "best of" játék nem is kerülhet rá, mert mondjuk a Namco-é vagy ilyesmi.[ Szerkesztve ]
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
törölt tag
válasz kazuma921 #23 üzenetére
Megoldják PS3 meg PS4 Classics néven, csak meg kell venni újra Az Xbox-ban nekem is nagyon tetszik ez az egész, meg hogy a lemezt is lehet használni a letöltéshez, nem kell újra megvásárolni az adott játékot (plusz néha fel is javítják). Legalább pár játék mellett ebben is különböznek a Sonytól.
Én ezt a gépet csak akkor venném meg, ha olyan játékok lennének rajta, amik érdekelnek, és még mellette valami extrát is nyújt (legalább azt, amit egy akármilyen emulátor is). -
Plague666
tag
Látom nem vagyok egyedül ízlés dolgában. Szerintem a snes/mega drive 2d húzónevei sokkal szebbek, bájosabbak, vagányabbak grafikailag, mint az n64 vagy a ps1 korabeli formátlan szögletes 3d játékok. Számomra az nem retró, hanem ocsmány inkább, hd textúra patch nélkül neki sem áll az ember szívesen.
-
Plague666
tag
Én voltam a valaki. Aztán tegnap meg egy másik valaki az atarinál rámutatott, hogy a vault is van steamen acsikkal, szuper keretprogrammal. Két retrómasinát ki lehet váltani fillérekből úgy tűnik. Sőt mindjárt summer sale, sztem frankó akciót is kapnak.
Egyetértek, hogy online klienseken keresztül egyszerűbb lenne ez a retrózás, de ezeken a dobozos emulátorokon nyilván nagyobbakat lehet keresni. -
kazuma921
aktív tag
válasz #71043776 #22 üzenetére
Uhh erre emlékszem is, a fő ok volt hogy miért nem a PS4-et választottam (nem tüzet gyújtok, csak engem pl. ez zavart a Playstationben)
Egyébként ha lesz PS5, akkor szerintem nem a PS1 játékokért venné az ember, de azért nem lenne rossz ha visszatekeredne a konzol minden generációra. Még én is vennék egyet, de ez csak az én véleményem persze.
We aren't welcome in the heavens, our place is down there.
-
kazuma921
aktív tag
Senkinek nem fordult meg a fejében, hogy milyen jó is lenne, ha nem újra eladnák ugyanazokat a dolgokat, hanem szimplán a Playstation visszakompatibilis lenne? Nem feltétlenül a 4., hanem pl. a következő.
We aren't welcome in the heavens, our place is down there.
-
arty
veterán
válasz GodGamer5 #16 üzenetére
sok jatek ps1re 10-20 mb... (+az audiocd resz emuban mehetne mp3bol). ez lenne a legkevesebb... a gond h a korabeli texturazott 3d mai szemmel ocsmany, a jatekok iranyitasa gyerekcipoben jart, sok stilus elso kepviseloi siman csak gagyik.
a 16bites gen jatekai utan ps1en keves a valoban vallalhato, hosszabb nosztalgiazasra is alkalmas cim :/
legalabbis ez az en tapasztalatom, eppen aktiv retrokorszakom kellos kozepen
amugy meg jojjon a ps5 ps1 emuval, ahogy jott a ps2 es ps3... nem kell megegy gep, minek? vagy johet az emu ps4re is....
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
GodGamer5
addikt
Azért ps1 játékból iszonyatos mennyiség jelent meg anno és nagyon sok minőségi cím van köztük, ezért képtelenség csak úgy a Snes mintájára összedobni egy ilyen konzolt. Meg méretileg is elég durva tárhely kéne hozzá. Szerintem úgy kéne, hogy a gépen rajta lenne a top 100ps1 játék a többit meg memóriakártyával lehetne rom formájában “lejátszani”.
[ Szerkesztve ]
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
DraXoN
addikt
már lassan 25 éve jelent meg az első generáció? ... huh ..
A napokban volt a n64 mini várható jövetelekor említette valaki a seames sega "emulátort", hogy újítottak rajta.. Az egész jó .. az újdonságok is jók benne... Csak ahhoz is még mindig kevés a cím ami elérhető... lehet ugyan venni újabbakat steam storeból 0.99S darabja (de van pár régi számomra "kedvenc" ami nincs köztük) ... szerintem nyugodtan lehetnének ezek a konzolok onlineok és áruházban vásárolni is jó megoldás a címek bővítésére... de ehhez az egykori kiadók is kellenek szerintem, vagy kiadók jogutódai, és szándék hozzá, hogy "újra kiadják" a régi játékot...
[ Szerkesztve ]
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
haxiboy
veterán
Minek? Ott a PS now
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Ghard
őstag
Inkább azon törjék a fejüket, hogy lehetne minél hamarabb exkluzív játékokat kiadni ha jön az új generáció. Megint éveket kellett várni a normális játékokra ps4en, pont mint a ps3 idején.
-
Plague666
tag
A sega is említve van a sorban, de az kakukktojás. Tudtommal a korábbi flashbackos kínai cég, az atgames csinálja a mega drive minit is, nem?
Laikusnak nem annyira egyértelmű a paletta, mert csak a nintendo, az atari meg most a sony az "eredeti", a sega csak licenszet adott, a c64 mini meg a commodore nevet sem használhatja, azért lett "the c64 mini". -
FlashLed
senior tag
Sony is kezdi
The Mechanic
-
Krill77
őstag
Ezért pénzt? Áhh
-
Ha jön, remélem hasonlóan bővíthető lesz, mint a Nintendo Classic gépek
A Slime draws near! Command?
-
jedis
senior tag
-
törölt tag
" valamiért most nagyon vevő a nosztalgiára"
Ez régen is így volt, csak azok a konzolok kezdenek meghibásodni, az árak pedig egyre magasabbak, plusz ne felejtsük el, hogy a digitális megoldások szépen lassan lecserélik a fizikai adathordozókat mindenhol (tehát +kényelem, meg persze HDMI).
"Emlékszel, mikor egyszer régen nem kellett bemenni első órára, és ment a nappaliban a Crash? De jó lenne megint átélni a gondtalan időket, de a kutya megette a konzolt". És jő a Sony fehér lovon, legális és kényelmes lehetőséget biztosítva a játékra, amivel relatíve kis energiabefektetéssel sok pénzt kereshet, és a kisember is szórakozhat. -
jedis
senior tag
Csak érik az AMIGA retro is lassan
Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI topic
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Opel topik
- Óra topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Steelseries Rival 3 Wireless egér eladó
- Samsung 512GB. EVO PLUS Micro SD.,és Foresee 64GB.-os SSD. együtt eladó.
- Zotac RTX 2080 Ti
- Samsung 512GB. EVO PLUS Micro SD.,és Foresee 64GB.-os SSD. együtt eladó.
- Lenovo P520: Intel Xeon W-2140 (8/16T - 4.2GHz)/ 64GB 2666MHz DDR4 ECC / 512GB NVMe / W11 Pro / ÁFÁs