Új hozzászólás Aktív témák

• GAI

senior tag

LOGOUT blog

válasz cheatergs #5 üzenetére

Én simán beneveznék egy modern technológiával gyártott, de a régi oprendszerekkel (DOS, Win98) 100%-ig kompatibilis gépre, mondjuk egy kis csíkszéllel készített Pentium II-III kategóriás CPU, mellé 512MB RAM, és egy 3dfx Voodoo 2-3 kaliberű 3D gyorsító a régi játékok kedvéért, DOS-os játékok által is felismert hangkártya, de mindez modern kimenetekkel (digitális kép és hang, lehetőleg HDMI mellé optika), kis méretű házban, passzívan hűtve :)

Tudom, a retro PC lényege sokak szemében a barkácsolás is, de saját tapasztalataimból kiindulva, a valóban játék célra összerakott gép (amit nem a barkácsolás öröméért építesz, hanem használni is szeretnéd) valahogy sose lesz tökéletes, és nem adja azt az élményt, amire vágysz... túl csúnya a régi ütött kopott ház, túl instabil az öreg hardware, túl esetleges a driver támogatás, vagy lehetetlen az öreg driverek beszerzése, csúnya mosott kép az analóg VGA kimeneten, recsegő hang az analóg hanggal... szóval szerintem sokan örülnének egy "plug and play" retro PC élménynek :)

Persze jogilag biztosan nagyon macerás lenne összehozni, az Inteltől a proci licenszét, az azóta megszűnt (illetve az NV tulajdonába került, majd beszántott) 3dfx licenszet ...stb :(

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák