Jöhet a Sony retrokonzolja?

A Sony Interactive Entertainment elnöke nem zárja ki egy klasszikus konzol megjelenését.

A konzolpiac az elmúlt években igen speciális irányt vett, ugyanis a nagy múltú gyártók elkezdtek a retro felé nézelődni. A Nintendo például a NES és SNES Classic Edition modellekkel elég nagy sikereket könyvelt el, a SEGA is hozza a Mega Drive Minit, továbbá az Atari VCS is úgy néz ki, hogy kedvező fogadtatás elé néz, mivel az Indiegogo kampánya máris két és negyedmillió dollárnál jár, illetve nem szabad megfeledkezni a Neo Geo Miniről sem.

A retrokonzol tehát látszólag működik, a régen nagynak számító márkanevek még mindig nagyon csábítók, és talán ez ejtheti gondolkodóba a Sony-t is, ugyanis Takeshi Kodera, a Sony Interactive Entertainment elnöke, a Mantan Web számára adott interjúban nem zárta ki egy klasszikus Sony konzol megjelenését.

A legelső PlayStation
A legelső PlayStation

Arról nem szól a fáma, hogy milyen gépről lenne szó, de a PlayStation adna magát, hiszen ma már abszolút klasszikusnak számít, és a legelső megjelenéshez mérve jövőre lesz 25 éves, továbbá igen kedvelt címekkel is rendelkezik, amelyekre fel lehetne építeni egy retrokonzolt. Bukni pedig úgy néz ki, hogy nagyon nehéz, a potenciális vásárlóbázis valamiért most nagyon vevő a nosztalgiára.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

Hirdetés