- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
Új hozzászólás Aktív témák
-
diegho
nagyúr
inkább nem kommentálom tovább mert eléggé fáj így is maszka hozzánemértése, de ahogy olvasom vagyunk ezzel így még páran
-
mindfreak
őstag
Régen mindenkinek Abitja volt. Többek között nekem is. Nem értem, hogy miért lettek veszteségesek?
-
bteebi
veterán
Én meg épp rengeteget szívtam vele
. Rengeteg BSOD-m volt vele, naponta akár 10 is, összesen talán megvolt a 100 is
. Garanciálisan kicserélték végül (bár nem volt egyértelműen reprodukálható a hiba, "csak" időnként - elég gyakran azért - előjött
), de a garisan cserélt lappal is szívok/szívtam néha
. Mondjuk az is igaz, hogy akkor fagytak, amikor sok (5-6) vinyó volt bennük
. Most csak 1 van, azóta én nem láttam fagyni
(habár azóta már csak 2. gép, és én csak hétvégente használom).
Azóta kicsit másképp nézek az Abitra
, pedig alapvetően nem gyárt rossz lapokat, ráadásul szerintem egész megfizethető árúak. A VGA-ira kíváncsi leszek
.
-
Tomcat
őstag
Sajna másra nem tudok gondolni. Míg Intel vonalon teljes a kínálat addig AMD vonalon mindössze 1 azaz egy db sovány AX78-at izzadtak ki.
Valami okának lennie kell mert nem hiszem hogy csak úgy az ABIT hátat fordít a mostanra már bejáratott AMD vonalnak.
Egyébként a bajok még tavaly szeptemberben kezdődtek. Az ABIT hivatalos közleményben visszahívta a piacról a mostani alaplapom hivatalos utódját az AT9-32X lapot még a hivatalos megjelenés előtt. Az indok az volt hogy több mint egy fél év késéssel már nem akarták a picra dobni a konkurensekhez képest akkorra elavult komponensekkel. pl. ATI RD580, SB600, DDR2-800.stb.
Azóta semmi, még egy aprócska hír sem jött hogy készülne valami.
Rosszat sejtek, és ez a hír csak megerősít benne. -
raskolnikoff
őstag
-
Speed®
titán
válasz
raskolnikoff #86 üzenetére
IX38at ha tudodm, kihagyom. Sajnos a jelenlegi helyzetnek köszönhetően nem sürgős Intelnek az IP45/IX48
Mondanom sem kell, az AB9 QuadGTvel elégedett voltam, csak gyökér ABIT nem volt képes egy Wolfos BIOSt kiadni hozzá
IP35Prora nem szivesen lépnék, mert csak 16/4 PCIeXes, IP45 lenne a nyerő a 8/8 PCIe2.0ával, 3850CFhez tökéletes lap lenne szvsz. -
Tomcat
őstag
Teljesen le vagyok törve. Rossz hír nekem is mivel számos Abit Radeon tulajdonosa vagyok. Viszont az az igazság hogy az RX850XTPE óta nem is adtak ki Ati kártyákat egyet sem.
Gondolom továbbá van egy olyan feltétele a szerződésnek hogy nem adhat ki az Abit ATI CF chipes alaplapot ezentúl. -
-
Ste
addikt
izgalmas összehasonlítás, csak hogy az nv jöjjön ki nyerőn
amiben jobb a giga arra meg úgysincs szükség mia bazárokban lehetett 12k-ért kapni - mint írtam is
a gigán pedig az alap +4 tű van ami nem oszt, nem szoroz
az Nv legendásan jobban melegszik mint az Ati csipszetazt meg ne feledd le, hogy az Abiton nincs Firewire, de ha jól értelek, akkor aki ilyen lapot vesz az azt sem akar
gigán ott a Hdmi kimenet is, valamint a tuningot is jól bírja -
CSorBA
őstag
válasz
raskolnikoff #82 üzenetére
igen, így van az igaziak a Ti-k voltak, ezért is írtam, h. a "hozzánemértőek"
Érdekes, h. mily könnyen meg lehet téveszteni az egyszerű embert.. Lásd 8800GTS: a 640es biztos jobb mint az 512es, mert több memória van benne.. olvastam már itt ph-n olyan emberről, akinek egy infoboltban ezt mondta az eladó.. -
raskolnikoff
őstag
-
04ahgy
nagyúr
válasz
#65675776 #77 üzenetére
Csúnya reggelem van, ha ilyen hírt olvasok reggel felkeléskor. Csak most tudtam erőt venni magamon, hogy én is kommenteljem, összességében az előző hozzászólókkal nagy egyetértésben.
VH6-tal indítottam. Sokáig ketyergett benne a Mendocino Celeron 333MHz. 32MB RAM, 4,3GB Quantum. Unokatesóm vett később gépet: ST6-RAID Tualatin Celeronnal. Isteni volt (egy ideig az én tulajdonom is volt, anyum gépében szolgált). Itt kezdtem megszeretni az Abitot, mert az ASUS-szal szemben alternatívát kínált. A 333 Celeron után lett:
Abit NF7 v2.0, benne 2500+ Barton, Abit Radeon 9550 VGuru. Azóta nem láttam VGA-t, ami 100% feletti tuningot tudott.
Szerintem itt már a konkurenciánál (A7N8X) jobbat nyújtott. Ez volt az utolsó nF chipsetem, amivel elégedett voltam, de történt, hogy jött a K8 és a VIA beerősített, Abit pedig kézenfogva tört előre vele. K8T800, K8T890: nF chipsetek egész generációival volt pariban. Az utolsónál is több bőrt lehúzták a VT8237(R / A) déli hídról! Ez mit jelent? Hogy K7, Intel P4, AMD K8 lapok tömkelegeit szolgálta. Egyetlen rohadt hűtőborda nélkül! Az északi hidak olyan hidegek, hogy nálam az NF7 ventillátortól megfosztott hűtője passzívban elvan vele...
KV8-pro, AV8, AX8 v2.0 (őt sírom vissza mind közül), Fatal1ty AN9 32x SLI. Legutóbbi volt a kényszerválasztás, hogy ne kelljen kidobni a Guru Clockomat. Amit K8 lapok generációi alatt úgy megszoktam, olyannyira a szívemhez nőtt.
Ez a Fatal1ty sajnos meghibásodott, de életképtelen megoldás is volt. Most egy AX78-at akarnak rámsózni a Fatal1ty helyett gariban, egy az egyben.
Se uGuru, sem FireWire, semmi. A NYÁK sima, mint a babapopsi, olyan üres.
Ez mi, ha nem a saját hagyományaik megerőszakolása, miszerint az A-val kezdődő lap a nagyobb tudású, fejlettebb, gurus?Másrészről: ott voltak az _igenis_ versenyképes VIA chipsetek. Sok hülye azért nem vette, mert "háklis a RAM-ra a VIA" ... Felfogni, hogy K8-nál ennek nincs értelme már sok lett volna. Meg a tuning miatt vették az nForce-ot. Hát, a VIA K8 series is tudott legalább annyit, csak passzívban. Kopp.
Rühellem az olyan gyártókat, akik az évekkel ezelőtt szerzett hírnévre alapozva csinálják meg a tutit. (ASUS, nForce)In Memoriam Abit + AMD régi szép idői.
HGyu
-
Telefunen
őstag
Az Abit-nak nincs is 690-es, AM2-es lapja, ergo a giga a nyerő (ellenfél hiányában) -a tuningot meg kár idekeverni, a giga lapok kifejezetten jók tuningban. Ha pedig már 630-as lap, akkor a gigának is van 630-as lapja, ugyanebben az árkategóriában.
-
törölt tag
Nálam az nForce = versenyképtelen. Punktum. Az nV chipsetek leszerepeltek bőségesen, több GiB-nyi adatom bánta eddig. Az, hogy egychipes egyáltalán nem előny. Az EPS12V szintén nem, lévén a processzorok nem igénylik.
Ami kellene: AM2+, AMD780G + SB700/710. És természetesen μGuru, ha már egyszer Abit. Csakhogy ilyen Abit lap nem létezik! Az AX78-at is alig bírták kiizzadni magukból. És semmivel sem jobb, mint pl a GA-MA770-(D)S3. Erős a gyanúm, hogy nem is lesz több AMD chipsetes lap a kínálatukban AMD procik alá. Így meg bukta.
-
MaSzKa
senior tag
amugy megnéztem a lapot
Abit vs Gigabyte
1chip vs 2chip (kevsebb chip a jobb) kevésbé melegszik
P4 és 8tűs vs P4 (abit-é a jobb) végülis annyira egetrengető
abit weboldal szofver vs gigabyte (abit-é a jobb) gigabyte honlapján még a képet se lehet lementeni és homályos is
lan100 vs lan 1000 (gagyibájt jobb) de a gyors nethez 100/1000 között sincs semmi külöbség
integrált vga 7025 vs x1200/50 (gagyibájt jobb) ebbe 1 picit jobb
nálam volt AMD690-es chipsetes laptop de nemegészan ugyanaz mint 1 különálló x1250 vga a program is x1200-asnak detektálja
sound HD 5.1 vs 7.1 (gagyibájt jobb) de ilyen alapba nemigen vesz valaki jó 7.1-es hangrendszert
fogalalt 1vs 2(gagyibájt jobb) de ilyen alapba nemigen vesz valaki 2-nél több ramotez így eddig semmit mondó annak tükrében hogy abit 11500ft giga az 15eFt tehát drágább és azért tud többet
de abit-ból is van drágább ami többet tud és tuningolhatobb is így magint csak Abit a nyerő
-
orionpro
tag
elsö abit lapom egy NF7-S volt. több cimborámnak is volt abit, soha semmi panasz, ezután AW9D-re váltottam, meg vagyok elégedve vele.
remélem a vga-kat is eltalálják, nem ugy mint rég.
ha tényleg ref. karikat alakítanak, jól fog hangzani a Siluro név -
Emlékszem a régi p1-es abit VX-re, na az nem semmi. Akkor az volt az első BIOS téves sülésem win-ben.
-
Nekem a Ti4200al semmi bajom nem volt. Néha olajozni kellett a venticsapágyat, aztán 3 évig jó volt... Tuningot is elég jól kajálta a cucc
-
Ste
addikt
szerintem csak csomagolásba
nv szállítja a karikat, matricáznak, hűtést cserélnek valamelyik partner hűtésére (zalman és tsai) dobozolnak (esetleg adnak mellé még egy kis körítést lemezek és kábelek formájában) és már mehet is a piacralátnak fantáziát ismét a név felélesztésében
(valahol olyan ez, mint az egyszer felbomlott bandák újra összeállnak egy koncert erejéig -> hatalmas biznicc) -
trassher
addikt
hú ezt a hírt de jó volt olvasni így kelés után. még emlékszem 5 évvel ezelőtt kaptam kb az első komolyabb gépem és Abit nf-7 lap volt benne eagle 5200-al
. miután olvasgattam a témáról rájöttem hogy nekem ti 4200 kell. meg is vettem és szerintem nem kell mondanom hogy imádtam minden téren. csak egy baj volt vele, mégpedig az hogy kb negyedik tulaja voltam előttem pedig olyan haveroké volt akik eléggé OC fanok voltak. vétel után fél évvel meghalt szegényke, de az nf-7 ami állítólag hú de szar széria volt 2 é fél évet ment húzott 2400+ A64-el és sosem volt szervízben.
ha valami jó hűtésű siluro-val térnek vissza akkor remélhetőleg érnek el eredményt. vannak nálam gondolom sokkal idősebbek is akikben még felidéz valamit a név szóval várjuk meg mit hoznak ki. -
t1
veterán
válasz
MasterDeeJay #66 üzenetére
Nekem is olyan volt kékes lila nyákkal, gyönyörű, illetve volt egy Ti4200 4x 64MB az is jó volt nah meg az IS7-E lap ami mai napig megvan a 520-as P4-el együtt
-
Abitféle OTES hűtő nekem bejött akkoriban. Még mai napig megvan és működik egy Geforce4 Ti4200-8x Otes. Olyan hangja van mint egy hajszárító. Egész jól lehet tuningolni 275-500@300-600.
[Szép volt], persze nekem a kéknyákos van de a hűtés ugyan ilyen nagy fulll réz és hőcső. -
törölt tag
Mármint milyen ajándék? Asszem valahol elvesztettem a fonalat...
MaSzKa: Van itthon működőképes KT7E-m. Meg KR7A RAID és KV7 is. (A többi Via-s lapját még be kell szerválnom valahonnan...)
Attól meg nem lesz jobb egy HP rendszer, hogy több csőből áll és körbemegy a lapon.
Jelenleg viszont nincs olyan lapjuk, amit megvételre érdemesnek tartok. És erről csak Ők tehetnek.
-
Calibos
addikt
válasz
#65675776 #34 üzenetére
Mennyire igazad van
[Nvidia + Vista = 28,8% rendszerösszeomlás?] -
MaSzKa
senior tag
Amúgy én nagy Abit párti vagyok
új alapból csak Abit-ot veszek és másokanak is ajánlok
pl 15eFt alatt Abit lapok sokkal jobbak mint pl teszem fel Asus Gigabyte stb
a legjobb ár/teljesítményű lapok ezek
azt se felejtsük el tavaly az év alaplapja az ABIT IP35 Pro lett és C2D processzor tuningból is felállítótt 2 világrekordot
lehet kapni 2év helyett 3év garral is már amiatt még jobb vétel és még olcsók is a konkurenciához képest
nem is értem miért nem veszik ezeket a remek kis alaplapokat1. lapom Abit KG7 AMD 761 volt sztem még most is müködik
most várok lehet nyáron visszatérek AMD-re remélem addig megjellennek valami jó AMD-s lapokkalamugy mikor bejöttek a lapokon a Heat-Pipe hűtések az Abit megoldása volt a legjobb elég sokáig és most meg a tobbi gyártó is felzárkozott ezügybe és túl is szárnyalta :-(
ABIT AN68SV van 1 ilyen lapjuk 11400Ft semilyen más gyártó nem ad ilyen olcsó és jó felszereltsű lapot de van ennek a lapnak nagytesója is ami még többet tud és alig drágább
amúgy az Asus minőségbe csak közepes a Gigabyte meg inkább 1 karácsonyfát idéz nem pedig alapot
most a Cebiten mutattak be 6-7 igan csak jó alapot várom azok megjelenését fogalman nincs miért késlekedtek vele
az a jó Abit-ba van minden kategóriába 3 féle választás így könnyebb dönteni melyik legyen
Abit IX38 Quad GT kapni már 37eFt-ért is nagyon olcsó és még tuningos is más gyártók ezt kb csak 43eFt felett tudják adni
-
MaSzKa
senior tag
válasz
raskolnikoff #33 üzenetére
az ABIT IP35 ára 22500Ft alatt van 2év garival!!!
-
t1
veterán
válasz
(Kolombusz) #54 üzenetére
nekem volt olyan
mint vmi turbina, kurva hangos volt
-
sasa134
addikt
remélem ez megvalósul, jó lenne újra ABit VGA-t a gépemben tudni. a Siluro Gef3 Ti200-at imádtam!
Abit will rise again!
-
raskolnikoff
őstag
Annyira jó látni hogy ilyen sok abit fan van...az ember elveszik a sok márkanév között, asus, giga, nvidia, x2 gx2x2, x3 (má ezis te jó ég), mostanában zotac...mindennapos nevek NADE EZ!!! abit - háhh, kimondani és tapasztalni.hm
-
KrAt
veterán
Abit powwwa
-
Tesómnak még mindig működik a régi gépe, saját gépem volt az. Benne is van az Abit alkatrészek, pl. Abit KG7, Abit Siluro Ti4600. Ventije sohasem döglött be, hihetetlen!
-
spirit007
senior tag
Úgy látom ez lassan "retro" topic lesz
Nekem abból az időből az jut eszembe , amikor ilyennel kerestek meg :
- És milyen hűtőt vegyek a VGA-mra ?
- Milyen ? Inno vagy Abit ?
- Ááá Abit ... -
Gyuri27
félisten
Amiket láttunk itt a ph-n azok nem voltak fehérek. Hátha abból jobb lesz az ellátottság.
Mackósajt: olyan. Az olyat meg meg kell verni.
daa-raa: [link] karira kapsz egy ilyet. Csak felejsd el ezt a gyártót. Mert ha ők tesznek a mi (rajongók) fejére akkor nincs mit tenni szvsz.
-
már alig várom az Abit Siluro 9600GT kijövetelét -
Ste
addikt
mivel már mindenki beszállt a vga piacra jogosan szállnak be ők is
sokakban él még a régi abit képe amire tudnak alapozni
ráadásául még csak gyártaniuk sem kell, elég csak dobozolni -
lsc
nagyúr
válasz
raskolnikoff #33 üzenetére
-
raskolnikoff
őstag
Nekem is voltak sztorijaim...IC7 volt ami még ma is megy egy haverom gépében. Aztán amikor jött a c2d őrület megnéztem a PH tesztet (965) és azt mondtam hogy ez nem is rossz, folytatásnak kíváló, monitorozási funkciók pedig eléggé meggyőztek. Aztán az volt a vicces ahogy ezzel az AB) proval győzött meg Abit bácsi hogy hagyjam a francba má a PATA vinyókat meg a floppyt. Ti ezek annyira szar helyen vannak a lapon hogy csak na. Viszont van 9 SATA port amik közül 5 már ment egyszerre, ez nagy segítség volt nekem abban a pillanatban. Aztán a másik jó húzás a 2 ethernet volt, ami viszont kellett volna az a soros port...most amikor keresem a p35öt már tudom hogy giga lapom lesz mert a bios ugyanaz, van soros port a 2 ethernet viszont nincs, de van helyette már egy ideje vinyó (mert a dvdkről már leálltam, a laptopomat pedig így már nem kell hazavinnem a másolgatáshoz. Így alakult...talán ha az ip35 25ezer alatt lenne még meggondolnám, de kivárom mi lesz ennek az egésznek a vége. Bár nem hiszem hogy már akárcsak a jövő hónapban is látnék Abit VGAkat.
-
Omega81
senior tag
Emlékszem az Abit megkeresésére irányomban is, megkérdeztek egy kérdőív és szabad jegyzet lehetőség formályában. Amiket leírtam (mik a hátrányok, merre menjenek), az jó irány volt. Szépen elindultak, s nekem újra van Abit cuccom, kettő is.
Hajrá, én nagyon drukkolok!
-
Egon
nagyúr
válasz
raskolnikoff #23 üzenetére
Szvsz vannak ostoba dolgaik. Pl. engem irritált a hálózati vezérlő megvalósítása:
[link]
A gigában az tetszik, hogy elég sok modelljük van (talán túl sok is, bár az inkább az Asus-ra jellemző): mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt. Pl. nekem a DS3-P-re esett a választásom: kellett a FireWire (ezért nem sima DS3), de nem kellett az extra chipsethűtés (ezért nem DS4).
Anno azért döntöttem az IC7 mellett, mert ésszerűbb választásnak tűnt, mint (pl.) az Asus. Ha jól tévedek, az Asus-nak akkor a P4C800 versenyzett (ami az IC7-G-vel volt kb. pariban tudásilag). A fullextrás lapok túl drágák voltak akkor is (Deluxe és MAX3 kiesett), és ha nem lett volna "sima" IC7, valszeg az Asus-t választom (csak 2-3K volt a két lap között, és akkor minőségibbnek tartottam). De volt: kb. 7K-val olcsóbban, mint az IC7-G, és csak annyival volt butább, hogy nem volt rá integrálva hálókártya (ment bele a régi 10/100-as, akkoriban a gigabitet amúgy sem tudtam volna kihasználni), meg csak 2 db SATA csati volt rajta (4 helyett). Na bumm: elsőre úgyis csak PATA meghajtóim voltak, és szvsz 6 db drive otthoni felhasználásra több mint elég kell legyen...
De nem kizárt, hogy rosszul látom a helyzetet. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Jó kis Abitok, volt is tőlük díszdobozos SILURO T400 vidkarim (GF2MX400, passzív, fekete bazinagy nyák), Doom3-mat még vele toltam végig, 640*480@low beállítás, tuning a karin, és 15-30 FPS...
Szal SILURO márkanév hiányzik nekem. [link]
-
törölt tag
válasz
Komplikato #2 üzenetére
Még annyit tennék hozzá, hogy gyakorlatilag az összes régi Abit aktív hűtés megdöglött fél év után...
-
raskolnikoff
őstag
Az Abit törekvése mindenesetre annak a jele is lehet, hogy az alaplapgyártásra építve a vállalat megfelelően szilárd pénzügyi helyzetet teremtett ahhoz, hogy egy nagyobb haszonnal kecsegtető, ugyanakkor kockázatokkal járó üzletbe vágjon bele. Ebben lehet valami...azért szerintem nem rosszak alaplap téren. Egyetlen dolog hogy nem olyan olcsó mint a giga. De ha nvidia révén még több hasznot húzhatnak akkor akár a lapok is lehetnek olcsóbbak és nem hiszem hogy ez a minőség rovására menne.
-
Mackósajt
senior tag
-
Egon
nagyúr
Epox lappal anno még úgy a 815-ös chipset környékén szívtam egy gigantikusat (egyből kettővel, mert két havert is rádumáltak), úgyhogy ezzel a kijelentéseddel vitatkoznék...
Később, főleg a GHz feletti P3-ak idején (főleg AMD fronton) nagyon jó kis lapokat csináltak, az kétségtelen. -
keIdor
titán
Szenvednek az alaplap piacon, de belépnek újra VGA-t gyártani? Hülye ez az Abit...
-
Egon
nagyúr
Folyamatosan Abit lapjaim voltak, jó ideig (BH6, BF6, BD7, IC7), de anno a csődhír hallatán elbizonytalanodtam. Nemrégiben fejlesztettem gépet, és nagyon sokat agyaltam az alaplap márkáján: Asus, Abit és Gigabyte került képbe. A fórumokat és a teszteket olvasva, az utóbbi mellett döntöttem (sztem jól).
Abit vga-kat anno (még a GF2-es időkben) lehúzták a képminőségük miatt (hogy okkal vagy ok nélkül, nem tudom: mindenesetre utána is kerültem őket: inkább Asus vagy Leadtek lett belőle).
Sztem a cég lassan nálunk (is?) elveszti azt a image-t, amit hosszú évek alatt felépített: olcsón adtak stabil, jó lapokat. Mostanában a Giga ithon is népszerűbb szvsz.
Ami meg az NV vs. Ati vga-kat illeti: teljesen logikus döntés született. Azt tessék megérteni, hogy egy üzleti alapokon működő vállalat nem érzelmi alapon dönt ilyen kérdésben (sem): profitot perpill. NV-kártyákkal lehet termelni... Ne az itthoni (extrán árérzékeny) piacból tessék kiindulni... -
twollah
nagyúr
Az Abit eloszor csak NVidias kartyakat gyartott, amikor az NVidianak jott a GF5os baklovese hirtelen ATIs kartyakat kezdett gyartani, majd jott a rolo.
Most ujra az NVidia szekere fut.
Hiaba no, fel kell kapaszkodni arra a szekerre. -
raskolnikoff
őstag
hát nem is igazán a lapokra gondoltam hanem hogy nvidia kártyákat csinálnának. Csatoltam az elejére vissza
egyébként meg jól is teszik ha követik az intel vonalat. nem is t'om milyen lapom lenne ha nem lenne annyi inteles lapjuk. na jó tudom, giga - de az is azér mer ragaszkodom az award bioshoz -
raskolnikoff
őstag
Várjuk ki mi lesz a vége. Én kedvelem a márkát. Az hogy nvidiához mentek az pedig vhol természetes. Az AMDből nem lehet kiindulni manapság. Nem lehet egy új piacot ingoványos talajra felépíteni. Mert AMD sem csak a VGAról szól.
(nem elfogult vagyok csupán üzleti szempontból érzem logikusnak a döntésüket, mielőtt letámadnak mint amd ati ellenes elvakult fazon)
-
simonzé
addikt
Remélem a majdnemcsőd helyzetben elégettek pár papírt, ami az OTES hűtés, meg úgy egyáltalán az Abit VGA-k hűtését tartalmazták. Az Abit gyenge pontja mindig a hűtés volt VGA-nál és alaplapnál is.
Belépni egy korábban elhagyott, amúgy is túlzsúfolt piacra... hát nem is tudom. Szerintem ez kapkodás, és az ritkán szokott jól elsülni. -
Gyuri27
félisten
Valami ilyesmit akartam én is kihozni az egészből még az am2-ben.
De van élet a az abiton túl is. Csak kicsit átverve érzem magam. Annó szurkoltam nekik, hogy ne menjenek tönkre. Ím ez a hála.
Pedig a giga a példa arra, hogy lehet ezt rendesen csinálni. Náluk lapból is vgaból is van minden ami a csövön kifér. -
törölt tag
Akkor a továbbiakban ne is számítsunk AMD chipsetes AMD alaplapokra. Gratulálok...
-
Raymond
titán
válasz
Dr. Romano #1 üzenetére
Akkor jobb ha mar most feladod. Azoknak az idoknek vege.
-
Gyuri27
félisten
Érdekes az abit üzletpolitikája. Túlnyomó részben intel lapokat gyárt. Most meg csak nv vga. gyanítom, hogy nem lesz ennek jó vége.
-
rauschie
senior tag
mi az hogy nvidia? 9800gtx guru edition....áhhh
mod: elsem olvastam a hirt, tollvoltam, bocsi, énmég az atik körül kapcsolódtam be a számtechbe...
-
Komplikato
veterán
válasz
Dr. Romano #1 üzenetére
Csak akkor ne úgy, mint a "régi időkben", mert annyira "spéci" hűtést tettek rá, hogy barkácsolás nélkül semmilyen szabvány hűtés nem ment fel (volt ami barkácsolással sem), ha kellett erősebb és/vagy lehalt a gyári.
-
Dr. Romano
veterán
Remélem nem csak referenciákat fognak matricázni, hanem egyedi karikkal állnak elő!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A hányatott sorsú márka tajvani források szerint NVIDIA grafikus kártyákkal tér vissza a piacra.
- Nvidia Geforce RTX 3090 Founders Edition
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- MSI GeForce RTX 4070 VENTUS 3X E 12G OC
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest