Hirdetés

2019. július 22., hétfő

Hozzászólások

(#1) koko52


koko52
(PH! addikt)

A CPU meleg vizét ráviszi a vrm-re? :F :Y Félreértek valamit???

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Ezért van a fórum, hogy más is lássa!

(#2) koby11h válasza koko52 (#1) üzenetére


koby11h
(kvázi-tag)

Nyugi, engem öreg motorosként már attól is kiráz a hideg, hogy a gépházban folyadék van :)

(#3) BMW001 válasza koby11h (#2) üzenetére


BMW001
(PH! félisten)

Mert tul oreg motoros vagy....

koko52: A CPU meleg vizet ugy kell elkepzelni, hogy a kimeno es bemeno ag homerseklet kulonbsege maximum 2 fok, de inkabb a fele. Teljesen normalis megoldas, nem most lett feltalalva a monoblock. A VRM egy Hero -nal 90 fok, es ez sajnos normalis. a 35 fokos viz azert eleg szepen megfogja, ha az eloremeno csak 33-34. ;)
Igy tulajdonkeppen megoldotta valik a hazhutes is, mert aktivan innentol nem kell egy komponenset se huteni, es a meleg 90% -a tavozik a vizzel.

En lehet befizetek egy ilyenre az Apex lapomra. :K

[ Szerkesztve ]

Felület fűtés - Padló, fal, mennyezet fűtés és hűtés kiépítése! Víz,- és szennyvízrendszerek kiépítése, teljes kivitelezéssel!

(#4) imibogyo válasza koko52 (#1) üzenetére


imibogyo
(PH! kedvence)

Nincs ebben semmi. Nekem is volt monoblock-om ITX-en és volt teljesen egy körön is vízhűtés (CPU+VRM+VGA) és ott sem jelentett ez gondot egyáltalán, pedig i7+GTX680 volt a két legforróbb komponens.

Egy hasraütve 2-5 fokkal alacsonyabb lehet a vízhőfok körönként a nagyobb komponenseket külön körökre téve, és mondjuk 5-10 fokkal a komponensek maghőmérséklete is, de összességében (és komoly tuning nélkül) majdhogynem mindegy, hogy most egy VGA 50, vagy 70 fokon, vagy egy CPU 50, vagy 60 fokon megy.

A Swiftech (vízhűtéseket gyártanak) cég csinált erről egy átfogó tesztet. És abban is az látszik, hogy lényegében mindegy, hogy min és hány komponensen megy végig a víz (természetesen észszerű határokon belül, SLI-nél pl. már jobb egy kicsit a dual-loop) alig van különbség a hőfokokban. Sőt sok esetben az egy körös rendszerben alacsonyabbak a hőfokok. Két pumpával pedig az egykörös rendszer még megbízhatóbb is a redundancia miatt. Persze sokan a látvány miatt építenek két kört, ott nincs miről beszélni... ;)

(#5) Weareus válasza koby11h (#2) üzenetére


Weareus
(őstag)

Ugyan kérem...
[link]

(#6) koby11h válasza Weareus (#5) üzenetére


koby11h
(kvázi-tag)

Ühüm, nem tudom a B85M-G-m mit szólna hozzá :) Inkább tartsuk szárazon!

(#7) imibogyo válasza koby11h (#6) üzenetére


imibogyo
(PH! kedvence)

Egyértelmű, hogy még sohasem vizeztél számítógépet, de úgy látszik, hogy még csak egy komolyabb cikket sem olvastál el a témában ami vízhűtéssel foglalkozna, mégis terjeszted a negatív előítéleteidet a témával kapcsolatban. :B

Megfelelő hűtőfolyadékot használva (ioncserélt viz + fagyálló, vagy gyári hűtőfolyadék) nagyon minimális a rövid-zár esélye. Én vagy 8-10 gépet vizeztem már életem során részben és egészben, mindegyik épített víz volt és nem AIO (most mondjuk én is léghűtést használok, ráadásul fél-passzívan, de ez most mindegy) és volt egy-kettő amelyiket sikeresen el is áztattam, de még egyszer sem nem történt semmi említésre méltó dolog a vízhűtéssel kapcsolatban. Nem azt mondom, hogy "ezazzz folyassuk teli az egész gépet, úgy sem lehet semmi baja", de azért kontrollált körülmények között (értsd a feltöltés ideje alatt és utána mondjuk egy fél órát áramtalanítva hagyod a gépet, miközben a szivattyút járatod, majd a gépet bekapcsolva is figyelsz az első fél-egy órában, hogy szivárog-e valahol) nagyon-nagyon kicsi az esélye a műszaki hibának... ;)

(#8) koby11h válasza imibogyo (#7) üzenetére


koby11h
(kvázi-tag)

Láttam már, össze még nem raktam csak használtam, előnyeit ismerem, nem terjesztek negatív előítéleteket :) Pusztán csak zsigerből irtózom tőle, mert én már láttam működő gépben vizet - volt ahol szándékosan, megfigyelés céljából - volt ahol így hozta az élet. Nem egy élmény.
Maradok a léghűtésnél, amire kell bőven elég. A vízhűtés jó, jól összerakva biztonságos, de rizikófaktor. Ennyi.

(#9) imibogyo válasza koby11h (#8) üzenetére


imibogyo
(PH! kedvence)

Egyéni preferenciaként OK, de azért akkor sem ördögtől való dolog ez. Ioncserélt vízzel, vagy gyári folyadékkal pedig még egy eláztatott gép sem feltétlenül a világvége. Nekem pl. a CPU-ba menő cső durrant szét, mindent beterítve a lötyi. Egy alapos szárítás és csőcsere után még kb. 2 évig használtam tovább ugyanazt a konfigot. :DDD

(#10) Duracellm...


Duracellm...
(PH! kedvence)

Plexi/akril tető vékony, rövid menetekkel a cold plate felöl jövő csavaroknak, aminek két réteg tömítést össze kell szorítania?!

Igényesen ki lett gondolva.

(#11) koby11h válasza imibogyo (#9) üzenetére


koby11h
(kvázi-tag)

Igen, kinek a pap, kinek a papné... amit én láttam az konkrét víz volt, vagy tea, sör, beázás

[ Szerkesztve ]

(#12) koko52 válasza koby11h (#11) üzenetére


koko52
(PH! addikt)

[link]

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Ezért van a fórum, hogy más is lássa!

(#13) koby11h válasza koko52 (#12) üzenetére


koby11h
(kvázi-tag)

Az én ASUS B85M-G-mel is bevállalnád? Nem hiszem.
Mint írtam semmi bajom vele, csak "Olyan mint a zsiráf, szép-szép, de otthonra nem kéne". Magánvélemény.

[ Szerkesztve ]

(#14) koko52 válasza koby11h (#13) üzenetére


koko52
(PH! addikt)

A tiéddel igen :DDD

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Ezért van a fórum, hogy más is lássa!

(#15) koby11h válasza koko52 (#14) üzenetére


koby11h
(kvázi-tag)

Ez korrekt válasz volt, tetszik :) A többit pedig szerintem túlragoztuk.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.