Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Bluetooth hangszórók
- RAM topik
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Milyen széket vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
F-ECT$
titán
válasz
Ferenczi Áko #19898 üzenetére
Lehet hogy csere lesz belőle.
-
Ferenczi Áko
addikt
Sziasztok! Kamera problémám van.. Mint ha beállt volna közelre a fókusz.. Csak a fő kamerával van ez a helyzet.. Széles látószögben, 5x zoomnál nincs ilyen probléma.. Adatokat töröltem, telefont megkocogtattam, hátha a lencse "akadt" be de semmi.. Tipp?
-
Létezik egyébként olyan app ami kiírja mennyire van elhasználódva az akksi?
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Petszol1 #19892 üzenetére
P30-amon tavaly szeptemberben cseréltek akkut + kijelzőt is vele együtt, bár azzal nem volt gond és úgy emlékszem (nem kerestem elő a papírt amit kaptam), hogy a cserélt alkatrészekre a csere napjától kezdődően indult újra a jótállás. Az viszont nem maradt meg bennem, hogy 12 vagy 24 hónap, de a papíron ez is rajta van, amit kaptam
-
Petszol1
csendes újonc
Sziasztok. A telefon mostanában megint nem látja a sim kártyákat. Az1 totál el sem indul, a 2-es elindul de egy idő után leáll! 😡
Gari időn belül cserélték az antennát. Most garin kívül megint ugyanazt produkálja 1 év után. A cserélt alkatrészre ilyenkor van plusz gari? Létezhet, hogy mostmár csak pest józsef körút a hivatalos szervíz? Csak azt adja be a my huawei. -
törölt tag
Szerintem is érdemes lenne először próbálkozni az itt javasolt dolgokkal az akkucsere előtt.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Pepeninho #19884 üzenetére
Hogy egyszer újraindítsd a telefont? Mivaaan? Beütöd a SIM PIN-eket, meg a zárképernyő kódot újraindítás után oszt sanyi. Nem FACTORY DEFAULT-ot kell csinálni
Ezt a képek, videók miatt részt nem is értem mire célzol
Ja akkucserénél meg hivatalos szervizben úgyis Factory Defaultot fog nyomni a "szerelő" aki elfelejtette megnézni, hogy nem kérted ezt a rutinműveletet
-
F-ECT$
titán
válasz
Pepeninho #19881 üzenetére
Én a Fixitybe mentem (az volt közel) hátlap + aksi csere megvolt fél óra alatt, 30k-t fizettem. Már 1 töltés után látszik, hogy megérte a dolog, 1 évvel meghosszabbítottam így a telefon élettartamát.
Ma pl 5 órája megy a telefon, kijelző 1 óra 18 perc és 85%-on van az aksi. (Csere előtt 5 óra körüli SoT jött már csak össze, ezzel ismét meglesz a 7-8 óra.) -
törölt tag
válasz
Pepeninho #19875 üzenetére
Szia!
Az akksi merülés érzékelhető növekedése nálam is probléma volt a frissítés után, de kb. 1,5-2 hét után visszaállt a korábbi merülési szint.
Erről többen is írtunk itt a topikban valamikor április elején-közepén. Szóval, nem kell aggódni.
Ha mégsem javul a helyzet, akkor esetleg lehet akkucsere.
A Huawei ügyfélszolgálata azt írta, hogy nagyobb frissítések után ez a jelenség természetes. Időbe telik, amíg minden app optimalizálódik az új rendszerverzióhoz.
Ahogyan korában leírtam, nálam a Google Play-szolgáltatások app visszaállítása, majd újbóli frissítése segített. Illetve, ahogy többen is írták, náluk is bejött ez a trükk.
Beállítások > Alkalmazások > Alkalmazások > Google Play-szolgáltatások. Itt a jobb felső sarokban van egy olyan opció, hogy 'frissítések eltávolítása. Ha ezt kiválasztjuk, az app verziója visszaáll egy korábbi verzióra. Ezután kilépés a főképernyőre, újraindítás. Ezután meg kell nyitni valamelyik Google appot (pl. a Play Áruházat). Nagyon valószínű, hogy felugrik majd egy értesítés, hogy frissíteni kell a Google Play-szolgáltatások appot. Erre rá kell koppintani, hogy az frissüljön.
Nem sokkal azután, hogy ezt megcsináltam, az akku fogyasztása normalizálódott.
-
CsHuszi
csendes tag
válasz
F-ECT$ #19862 üzenetére
Nekem van egy alig használt fekete elfekvőben. Üvegfólia telcsire kerüléséig használtam, után nagyon elállt az előlaptól így a spigen hátlap tokot használom. Nem terveztem értékesíteni (főleg hogy a dobozát valamiért kidobtam), de ha igényt tartasz rá neked postaköltség árában odaadom.
-
Pepeninho
őstag
Sziasztok!
Frissítés óta valahogy nem az igazi az akksim. Felhasználási módom nem változott. Azért is bosszantó, mert a régebbi Mate10 pro telefonomat 2 év után adtam oda a feleségemnek és a mai napig használja. Akksija egész jó. Ez pedig két év után kezd kifejezetten bosszantó lenni. Minimális nyomkodás nap közben. És nap végére 20 % körül marad kraft. Pedig egy ideje már kínomban egész este hagyom a tápon.
-
-
perzeus
tag
Beszereztem egy Huawei P30 Pro-t az Samsung S21+ mellé és ledöbbentem, mennyivel élesebb és szebb (élvezhetőbb) képet csinál a P30 Pro 30X-os zoommal, de 50x-essel is (S21+ csak 30x-ost tud). Érdekes.
-
Piotor
tag
válasz
BalanceR #19857 üzenetére
Szerintem ne aggódj, ugyanazt a Sunny szalagkabeles modult lehet megvenni a neten gombokért, mint ami gyárilag benne van. Nyilván nem a Leica csinálta nekik, csak a hangolast intézte az algoritmusokban. Érzékelőt se gyárt a kínai, nézd meg valami diagnosztika programmal milyen típus, ha érdekel. Szerintem ugyanaz lesz, mint előtte. Azért olcsó, mert külön lehet cserélni a telét, a tof-ot meg a másik kettőt. Ez 3 modul. 8000-tol 25-ig vannak az árak. Ahol én vettem original Samu tablet amoledet Samu feliratos chipekkel, dettó ugyanaz volt mint amit kiszedtem gyárit, ott is azt árulják kamerát P30 Prohoz mint bárhol a neten, bennük még nem csalódtam, ez a gyári vedd úgy. Amúgy meg a Huawei se gyárt szart se, mind beszállítói cucc. Azért OEM. Mert olyan termék, amelyet valaki gyárt es eladja a késztermék előállítojanak. Ezt jelenti az OEM. Plusz ellátja az aftermarketet is.
-
Macika66
őstag
válasz
xcsabo #19863 üzenetére
Több, mint 20 évig szervizeltem.
Az OEM 10 évvel ezelőtt még azt jelentette, hogy nem eredeti. De működhet.
Olyat láttam már viszont (és hát Kínában minden megtörténhet és az ellenkezője is, akár egyszerre is), hogy az eredeti gyártó megbízásából az alkatrészt gyártó cég többet, jóval többet gyártott, de nem adta át a többlete a megrendelőnek.
Így a megrendelő minőségellenőrzésén nem mentek át ezek az OEM minősítésű alkatrészek.
A másik dolog, hogy a kamera szenzora Sony IMX650 Exmor RS, és hát mint olyan, ez japán.
KIZÁRT dolognak tartom, hogy a SONY a nevét adná ilyen partizán OEM-akcióhoz.... -
szemesi69
addikt
válasz
F-ECT$ #19866 üzenetére
Nem javaslom a linkelt tokot, látatlanban, párom S10 samu, vettünk hasonlót, rendelve, úgy össze karistolta a kijelző fóliát, mint állat. Okos tokot ha találsz, engem is érdekel, de csak gyári. Mondjuk a gyári se mutat folyamatosan sima p30-nál tapasztalat. Oké hívást lehet fogadni, annyiban jó. Nekem a gyári bőr tok van új kora óta, én szeretem, ha kinyitom aktiválja a képernyőt, összecsukva billentyűzárat is kapcsolja. Hívás közben is be lehet csukni, így nem maszatolom össze a kijelzőt
-
-
xcsabo
senior tag
válasz
xcsabo #19863 üzenetére
Szerintem annyit jelent hogy tovább értékesített. Azaz a gyártója eredeti de nem ő árulja és az van címkézve. Tehát nem látszik ki a gyártó. Nem hiszem hogy bárkinek is megéri gyártani ha nem az övé kerül a gyárban is bele. Hisz nem túl gyakran kell cserélni.
Egyébként filléres cucc. link -
xcsabo
senior tag
-
F-ECT$
titán
A 3 éves gyári flip tokom már eléggé viseletes. Lehet még ilyet venni valahol, vagy van valami hasonló ajánlott? (Hátlapi tok + fólia nem annyira játszik egyelőre.)
-
Bélaaaa
őstag
Mennyiért lehetnek eladni egy hibátlan 3 éves P30 Pro 8/256-os telót?
Lassan cserélnem kéne egy S22 Ultrára. -
nirfenipe
csendes tag
Nem látja a telefonom a SIM kártyákat. Rákerestem és nekem nem úgy tűnik, hogy gyakori hiba lenne, találkozott valaki esetleg ezzel? Nincs tiltva a szám, új korától enyém a teló, nem dupla simes(VOG-L09) változat. Ez csak egy kártyát kezel, még új zélandon vettem 2.5 éve. Teljes reset megvolt, semmi változás.
Valakinek vmi ötlet? Köszi -
BalanceR
addikt
válasz
Lacccca87 #19856 üzenetére
Az OEM = Original Equipment Manufacturer, vagyis az eredeti gyártótól (Huawei) veszi az alkatrészeket, saját maga szereli össze modullá, és azt értékesíti...
A vízállóság kb nem érdekel, soha nem éreztem vágyat vízben használni.
BTW a szervizjegyen nem került említésre , hogy buktam volna a vízállóságot, bár az sem, hogy megmaradt... Így szemrevételezve nem tűnik kókánynak, ugyanolyan az illesztés, és nem kong üregesen. ( Cseréltem már én is (másik tipusú) ragasztott üveg hátlapos telóba akkut, szóval kb tudom, milyen ha szarul ragasztják vissza)
-
Lacccca87
addikt
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
BalanceR #19854 üzenetére
Mit mondtak az IP védelemről?
(nem kukacoskodni akarok, mert ha jól rémlik, a Huawei se garantálja alapból, hanem ha kérsz (és fizetsz) nyomáspróbát , akkor van, de javítsatok ki)
szerk:
Amúgy örülök, hogy sikerült megoldani! Remélem, most már elégedett leszel, és a teszt képeihez hasonlóakat fogsz lőni. -
BalanceR
addikt
válasz
xcsabo #19853 üzenetére
A szervizjegy szerint Igen, OEM P30 Pro modul.
Eddig nem vettem észre, hogy bármilyen téren gyengébb lenne, mint az eredeti volt, szóval továbbra is indokolatlannak érzem az ötszörös árazást, pláne úgy, hogy "lifetime" garit adtak a cseredarabra, szóval, ha bármilyen elégedetlenséget jelzek, szó nélkül cserélik, ameddig elérhető ez a modul. (Még pár évigbiztos) -
BalanceR
addikt
Úgy néz ki, megoldódott a kameraproblémám...
Pár hete itt is mutattam, hogy valami elszállt a hátlapi kamerámon, és a képek jobb széle full életlen volt.
Egyértelműen kamera modul hiba, de a telefon már nem garis.
Elvittem a hivatalos, budapesti Huawei szervizbe a telót, és egy 4300Ft-os bevizsgálás után kaptam egy 116 Ezer forintos javítási ajánlatot a teljes hátlapi kameramodul cserére, amit természetesen elutasítottam.
Ez után még kapott egy utolsó esélyt a teló, és elvittem egy független kis szervizbe is (SmartClinic) , ahol ugyan azért a munkáért amire 116-ot mondott a Huawei, csupán 25 Ezer forintot kértek el (Teljes hátlapi kameramodul csere).
A probléma megszűnt, újra jól működik a kamera, a javításra garancia is van....
Tanulság?
Garidőn túl még viccből se menjünk a hivatalos szervizbe, hacsak nem akarunk potom ötszörös árat fizetni. -
.zSoLTi.
senior tag
Jött egy biztonsági frissítés..
-
Nikaré
őstag
Tudom megerősítést vársz, de ebben a saját topikjában kicsi az esély ellene szavazni.
Biztos vannak opciók amellet, hogy miért vált valaki másik új telefonra, de magamból (is) kiindulva jelenleg nem tenném félre még a P30 pro modellemet.
Bármi ami jobb vagy több neked a másikban akkor lépd meg -
pcnet
addikt
Ti váltanátok P30 Pro-ról S20 FE-re? Most lenne lehetőségem, de nagyon megszerettem a P30 Pro-t. Csak megint hajt az újdonság varázsa.
-
pontyos
senior tag
válasz
F-ECT$ #19833 üzenetére
Értem, én telefonnak használom inkább, kis navi néha - napi 1 óra telefonálás - fotó - insta- fész - néha egy két topic - hírek. Így Huawei 3 napot bírt, ez majdnem kettőt.
Majd a kirándulás alatti gps on - illetve túra app alatt kíváncsi leszek. Huawei ott mindenki más telóját verte, reggel indulás pl 95% ról - 6-8 óra túra, képernyő csekk az útvonal miatt kb 20 percenként - 30-50 fotó és ez a kb 8 órás út alatt 30% felett maradt. mellettem xiaomi és s21 néha ki is kapcsolt, így enyémmel mentünk. De szerintem jól viselkedett a túra app kikapcsolt kijelzőnél. gps pozíció olyankor kellett egy - két mp mire visszarakott ha kb 20 percig nem néztem. Na, majd meglátom jövő héten a Gerecs túrán. beírok, hogy viselte ha érdekel valakit. -
pontyos
senior tag
-
pontyos
senior tag
válasz
Occon adom #19827 üzenetére
Kedves topic társak! Mai napon lecseréltem szeretett készülékem. Végül nagy huzavona után S22 Ultra mellett döntöttem, amit egyelőre nem bántam meg. Fluid, gyors, képek szépek stb... Üdv 😎
-
Occon adom
aktív tag
válasz
Occon adom #19824 üzenetére
Most lesem 60%-n az aksi 34 perc van hátra szuper töltéssel, ezt a másik is tudja lazán.
-
CsHuszi
csendes tag
Már nem mai cikk, de azért van akinek új lehet az SCP töltésről.
Én még CP12S powerbank-ot szoktam használni, mert az is tudja a Smart Charger Protocolt. -
Occon adom
aktív tag
válasz
Sztyepadzso #19822 üzenetére
Ritkán szoktam tölteni az aksit, de nekem az a 30-40 perc max így is megfelelő, a fenti töltővel, a nagyon gyors töltést az aksi se szereti annyira.
Ha most az csak 17W nekem az is megfelel, órákat ne kelljen várni rá.
De ha lefut egy kis játék, utána már előveszem a dobozából azt a csodát,
Eddig elő sem vettem.
Amit használok telót a Xiaomi mi11i-t azt is felnyomja egy óra alatt majd nulláról a töltő bár az azt hiszem 33W-t tud. -
Foose
addikt
Én vettem a gyári töltő halála után egy egyszerűbb töltőt,ami kezeli a Huawei saját technológiáját,de ez is csak 30W-ot tud. Kiírja hogy szupertöltés,de csak 30W. (ezt tudtam is vásárláskor hogy csak 30-at tud) Tehát létezik hasonló dolog,de a gyári 40W-ot nem tudja leadni.
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
Occon adom #19818 üzenetére
Ideállok 4.nek, hogy én is elmondjam, a gyári töltő tudja egyedül a telefonban és a kábelben engedélyezett maximális, 40W-os töltést. A QC-t nem ismeri, de a PD-t igen, kb ~20W-al(hogy ez melyik, most had ne keressem meg, meg valamikor a QC meg a PD elkezdi "egymást" is támogatni, hogy tiszta legyen a kép). Ha csak a 2 A körüli töltés megy, akkor sima villám van ott, ha valamelyik PD, akkor már másfajta villám, ha meg SuperCharge, akkor a századszázalékok peregnek felfelé, meg kiírja, hogy SuperCharge, Max 40W.
Ez a Huawei saját technológiája, szerintem a Honor ismeri még ezt. -
Nikaré
őstag
válasz
rolandrepasi #19817 üzenetére
Ez igaz a sajátjával tudja super töltést, de nem kellett az elmúlt írásokban senkinek ez a funkció.
-
Foose
addikt
Pontosan erről van szó. Ha nincs a Huawei féle PD (most nem jut eszembe a pontos megnevezése) funkció a fejben, nem fog szupertöltést kiírni töltéskor a telefon. Azaz nem lesz meg a max 40W. Lehet kapni gyári kábelt és töltőt egyben, de nem viszi az sem a 40W-ot, asszem csak 25W-ot. Azért pedig kár kiadni 8000 ft-ot.
-
rolandrepasi
tag
válasz
Occon adom #19818 üzenetére
Akkor linkelj már egy videót ahol rádugod a töltődre és azt írja ki a teló hogy szuper töltés. Minden más esetben csak gyorstöltés van maximum. És ezt a telefon szabályozza. Ha nem azt érzékeli hogy saját töltő akkor nem lesz super charge.
-
Occon adom
aktív tag
válasz
rolandrepasi #19817 üzenetére
Ez hülyeség, linkeltem képet róla mikor hány W a töltés igénye a telefonnak, annyit kap.
A Kanóc se mindegy mennyi ampert ad át. [link]
A töltő képessége fontos és a normális minősége. -
rolandrepasi
tag
válasz
Occon adom #19816 üzenetére
Nem mindegy mivel töltöd, ha a super charge is kell. Az csak a saját gyárijával megy.
-
-
Occon adom
aktív tag
válasz
Occon adom #19811 üzenetére
[kép] használat közben
-
Nikaré
őstag
válasz
petike26 #19808 üzenetére
Szia!
Ha a gyors töltés nem kell akkor bármilyen (megbízható) 2 amperes' töltővel lehet használni.
Én pl. vettem egy töltő padot is, állítva tartom benne a telefont töltés idején (amikor ráérek vagy éjszaka) Ezzel 4 óra alatt tölti fel,de tovább is bírja maxra töltés után!
-
petike26
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy szép állapotú használt P30 pro-t, mindent kaptam hozzá a töltőfej kivételével, az eladó elkeverte valahová.
Kérdezném hogy a gyári töltőt mindenképp vegyem meg hozzá, vagy használható a régebbi telefonok töltőivel is? Ha kell a gyári töltő, megírná valaki a tipusát? Keresgettem neten, talán a CP84 lenne az. Köszönöm. -
pcnet
addikt
válasz
Occon adom #19806 üzenetére
Köszi szépen!
-
Occon adom
aktív tag
A telefonod IMEI(1) száma alapján itt: https://imei.org/check-imei/huawei
és S/N (Serial/Sorozatszám) száma alapján itt: https://consumer.huawei.com/hu/support/warranty-query/ találsz meg mindent. -
xcsabo
senior tag
válasz
rolandrepasi #19793 üzenetére
-
törölt tag
Szia!
A Beállítások > A telefonról részben a build szám végén, a zárójeles rész elején a Cxxx jelzi a régiót. Pl. A C431 általános (kártyafüggetlen) európai verzió.
Ha a lap tetején megnyitod az Összefoglalót, ott fel vannak sorolva. Íme:
C02 Europe Vodafone
C10 Russia
C21 Telefonica / O2
C40 Czech Republic Telefonica / O2
C55 Italia TIM
C86 Spain Yoigo
C112 Latin America
C121 Türkei
C123 Switzerland
C150 Telekom
C151 India
C185 Middle East
C209 Asia (Pacific)
C249 Serbia Telekom
C431 Europe (ugyanaz, mint a 432 csak lehet hozzá kiegészítő firmware-t letölteni)
C432 Europe EEA
C470 Asia (Pacific)
C605 Colombia
C636 Asia (Pacific)
C637 Spain
C675 India
C782 UK Vodafone
C900 General Free intern. Version
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali fotós kérdések órája
- Mobil flották
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Path of Exile (ARPG)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- BestBuy topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Adobe Photoshop
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Apple iPhone 14 Plus 256GB, Akku: 86%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Akku: 87%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Akku: 83%, Átlagos, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest