Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
kp78
addikt
válasz
Sztyepadzso #21775 üzenetére
Örülök, h rendben ment.
Vszínű az enyém is oda fog majd menni. -
Peace
nagyúr
válasz
Pinyo16689 #21796 üzenetére
Telekom.
-
Attila9711
tag
Valakinek van tapasztalata az alábbi Huawei szervizzel kapcsolatban? https://hardverapro.hu/apro/gyari_huawei_kijelzo_akkumulator_csere_szerviz_azo/hsz_1-50.html
-
bontabela73
aktív tag
Amikor a P30 Pro-t használtam, nekem is Telekomos SIM volt benne (ez most már a Mate 40 Pro-ban van). Maga a P30 Pro telefon nem szolgáltatófüggő, a firmware build száma C431 kezdetű. A szolgáltatótól kaptam egy kiegészítő frissítőcsomagot.
Kb. 1 évvel ezelőtt, az EMUI 12 érkezése előtt írtam a Huawei Magyarország ügyfélszolgálatnak egy emailt (My Huawei > Támogatás > Gyors szervizmegoldások > Email), mert még 2021 őszi firmware verzió volt a telefonon. Itt a fórumon és máshol is olvastam, hogy mások már megkapták a 2022. januári és februári frissítést is, nálam semmi. Az ügyfélszolgálattól megkérdeztem, hogy várható-e a P30 Pro-mra a közeljövőben frissítés. Az IMEI és a sorozatszám elküldése után azt a választ kaptam, hogy legyek türelemmel, mert hamarosan érkezik frissítés a telefonra. Azt, hogy mikor, ők sem tudták megmondani, mert ahogyan írták a frissítéseket automatikiusan, zárt rendszerben, az IMEI alapján tolják ki a készülékekre. Pár nappal később megérkezett az EMUI 12.
-
Zoz
őstag
Független teló, Telekomos SIM-mel. My Huawei-en keresztül egyből megtalálta a frissítést.
-
Peace
nagyúr
válasz
Pinyo16689 #21787 üzenetére
Fa**ságnak tűnik. Most kivettem a Telekomos SIM-emet és semmit nem talált a teló továbbra sem. Ugyanúgy novemberin vagyok.
-
Lacccca87
addikt
válasz
Sztyepadzso #21789 üzenetére
A32 5G van nálam mint céges, és amugy nem rossz. igaz szinte nulla a használata de 1-1,5 hetet kibír simán ha fullra feltöltöm
Megszokható dolgozós mobilnak ezek már tökéletesek.
-
Sztyepadzso
őstag
Srácok, az utóbbi 1-1,2 hétben egy Samsung A52s 5G-vel keltem és feküdtem, és a legjobb pillanat az volt benne, amikor visszaraktam a SIM kártyát a P30 Pro-ba.
Az a szopás, hogy minden szarra engedély kell, meg tűzzem ki az appot, hogy ne záródjon be, stb.. Azt hittem, a Huawei Powergenie, meg hogy manuálisra állítás az automatikus helyett(tudjátok, akkubeállítás, 3 négyzet pipálása ) stb egy szopás, de itt...
Vagy nekem égtek már bele a szemebe az EMUI beállításai, vagy nem tudom, de ami ott volt, tengernyi dolog az nekem sok volt. Hogy ez a Samu vagy Az Android 13, nem tudom. -
kenzoli
csendes tag
válasz
Pinyo16689 #21787 üzenetére
Voda-nál vásárolt készülékem van, de már t-com-os kártyával használom, mégsem jön 144-es óta frissítés.
Este otthon megpróbálom ezt a sim-nélküli keresés verziót, hátha... -
Pinyo16689
senior tag
válasz
bontabela73 #21785 üzenetére
Megkérdeztem a Vodafone-t a frissítésről. Még a 146-os is jóváhagyásra vár, azt sem adták ki. Imei alapján nézték meg a telefonomra vonatkozó frissítéseket.
Azt mondta a lány, hogy ha kiveszem a SIM kártyát, és wifin kérdezem le a frissitéseket, akkor fel tudom tenni, mert a telefon nem "tudja", hogy vodás, így ki lehet kerülni a szolgáltatói tökölődést.
Amúgy nekem minden frissitéskor jön egy vodafonos patch is [kép] , pluszban.
Valószínüleg a patch lesz a ludas a dologban.
A voda eladása nem gyorsítja az ügymenetet, gondolom, kissé gondjuk is nagyobb annál, hogy a frissítéseket jóváhagyják. -
bontabela73
aktív tag
válasz
Pinyo16689 #21782 üzenetére
A C431 kezdetű build esetében a szolgáltatónak nincs köze ahhoz, hogy a frissítés mikor jön. Régebben voltak olyan telefonok, ahol szolgáltatói firmware volt. Ezek olyan telefonok voltak, amelyekben csak az adott szolgáltató sim-kártyáját lehetett használni. A firmware build száma pl. Vodafone esetében C02, telekomnál c150 stb. (az Összefoglalóban van egy lista, hogy melyik régiónál/szolgáltatónál mi a custom firmware jelzése).
A frissítéseket IMEI alapján tolják ki, ezért előfordulhat, hogy várni kell. Esetleg a Huawei ügyfélszolgálatánál lehet érdeklődni, hogy várható-e frissítés a készülékre. IMEI és soroztaszám alapján meg tudják mondani, hogy lesz-e a közeljövőben frissítés a készülékre, de azt nem, hogy az mikor jön. (1-2 alkalommal már végigcsináltam ezt.)
EMUI 12 óta valamiért mindig csak a My Huawei appon belül jelez frissítést a telefon (érdekes, hogy a Mate 40 Pro-nál is ez a helyzet).
My Huawei app > Támogatás fül, alul > Gyors szervizmegoldások > Frissítés.
Nálunk még a 146 végú frissítés van fent, de megnézem, hátha megjön a 149 is.
-
Thoty
senior tag
válasz
Pinyo16689 #21783 üzenetére
Ilyen ez a Huawei átok
-
bagyulus
tag
Sziasztok! Jött frissítés. 12.0.0.149
-
janeszgol
félisten
válasz
Attila9711 #21772 üzenetére
Ha ez gaz, akkor az év üzletét ütötte meg a kolléga. Ennyiért kapott egy új telefont, ami ma még teljes körűen használható. (Nem tudni mikor jönnek azok az appok, amik nem lesznek kompatibilisek az A10-zel.)
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
Sztyepadzso #21775 üzenetére
Lemaradt : 40W is megy.
Most hogy állunk a hívásrögzítővel, ha a rendszer az utolsó builden van? -
Sztyepadzso
őstag
Megjött, jelentem.
Egy retour cetlit kellett ráraknom, meg ezerrel becsomagolni. Feb. 22.-én megkapták(21.-én volt feladva), fizettem(szervíznapos szerensém volt, így lett összesen 44Euro(csak akku csere). Ma jött meg. Gyors próbaképek alapján rendben van a kamera, nincs nyoma elcseszett ToF-tömítésnek(vagy mi okozta). Remélem, hogy minden rendben megy vele. -
mrdreamer
csendes tag
válasz
Attila9711 #21772 üzenetére
Ez amúgy jó hír.
Egy dolgot nem értettem a cserélt kameramodulnál az van a munkalapon: "Kamera 12M". Tudtommal ebben nincs 12 megapixeles kamera.
-
mrdreamer
csendes tag
válasz
Ferenczi Áko #21771 üzenetére
Ja, amúgy meg nem foglalkoztat amíg jól működik.
-
Attila9711
tag
Erről már volt szó a topicban, a TMX kap egyedül gyári alkatrészeket, nem használnak utángyártottat tudomásom szerint
-
mrdreamer
csendes tag
válasz
Ferenczi Áko #21767 üzenetére
Nem olvastam amúgy véleményeket csak a honlapjukon nézelődtem.
Nem tudom, hogy a biztosításomba mennyire látnak bele, de a javítás összértéke nagyjából szinkronban van az eddig befizetett biztosítási díj + önerővel. Lehet, hogy megnézték, mire fér még rá a csere. És tényleg az akksinak meg az USB-nek külön örültem. Az összeszerelés is nagyon patentnek tűnik. -
Attila9711
tag
válasz
Ferenczi Áko #21767 üzenetére
+1
mostanában összekapták magukat szerintem, mert az összes eddig szervizelt Huawei teló hibátlanul jött vissza hozzám tőlük
Szóval én bátran ajánlom őket, aki náluk akarja a telefonját szervizelni, stb -
Ferenczi Áko
addikt
-
mrdreamer
csendes tag
válasz
Ferenczi Áko #21763 üzenetére
TMX
-
Attila9711
tag
válasz
Ferenczi Áko #21763 üzenetére
TMX lesz, a biztosítók is velük vannak szerződésben tudtommal
-
mrdreamer
csendes tag
Sziasztok!
Gondoltam megosztom ezt a pozitív tapasztalatot.
Leejtettem a telómat, természetesen képernyővel lefele egy kavicsra. Biztosítva volt szerencsére, a biztosító küldte a postást. 1 hét alatt javították, de nem hogy csak a zsír új, fóliás kijelző került bele, hanem a munkalap szerint új akksi, kamera is. ezen kívül a fém keret alsó, felső részén is kissé kopott volt már a teló, most ez is makulátlan az USB-csatlakozóval együtt (ami egyébként már pont kezdett kicsit vacakolni).
Így kb. 30 ezerből lett egy szinte tök új telefon.Még kiszolgál egy darabig, nem kellett sokszázért másikat venni. Respekt a szerviz cégnek!
-
knox83
senior tag
válasz
Attila9711 #21756 üzenetére
Sajnos a csúcskategória ennyi..hülyék lennének olcsón adni ha a többiek fél millió meg felette vannak..ha minden igaz még így is olcsóbb lesz mint a xiaomi 13-as széria. 2 hónap múlva kiderül.. De kétségtelenül elmebeteg árazás van, már beszéltük
-
knox83
senior tag
válasz
hockeyapu #21757 üzenetére
Oké oké de a tavalyi magic 4 pro szarba se volt sehol, ahhoz képest most nagyot gurítottak (szerintem). Ha a részletes teszten nem jön valami probléma és a find x6 pro sem pörget meg a saját tengelyem körül akkor meg van a p30p utód. Nekem ez tetszik, leszámítva a kapszulát de képes lennék megszokni. Legalább nem akkora mint a p40 pron.
-
F-ECT$
titán
válasz
sakeee1982 #21754 üzenetére
Szerintem nem előjel, ilyesmi hibák előjönnek újonnan is, aztán még évekig elketyeg a telefon.
Honor 5 Magic Pro: egyrészt 1200 Eur (kb mint az S23U, tehát nálunk lesz 500e+), másrészt "csak" 3.5x optikai zoom, harmadrészt Magic UI - anno nem hallottam róla jókat, lehet azóta kipofozták. Egyébként pofás darab, minden másban jónak tűnik.
@hockeyapu: hiába, ha nincs GMS.
-
F-ECT$
titán
válasz
Ferenczi Áko #21752 üzenetére
Arra gondoltam, hogy minden eszközön kell valamit (valami mást) szüttyögni a reklámmentességért.
-
knox83
senior tag
Utód keresés level 1000: nézzétek meg a honor magic5 prot, ezt most eltalálták. Csak az a kapszula lofax ne lenne
biztos szokható.
Dxomarkon azonnal első is lett. (persze lehet fenntartással kezelni) -
sakeee1982
csendes tag
válasz
sakeee1982 #21753 üzenetére
Úgy tűnik az újra indítás megoldja a problémát.
Nem gondoltam, hogy nem volt újra indítva...
Bár úgy gondolom, ez előjel... -
sakeee1982
csendes tag
Sziasztok,
Adott a feleségem p30 Pro-ja amely olyan hibát produkál tegnap óta, hogy amikor ő hív valakit, ő ugyan hall mindent, de őt nem hallja senki a vonal végén.
Ellenkező irányban viszont minden ok, ha őt hívják kicsöng, rezeg stb, messenger is működik oda-vissza.
Mikrofont is teszteltem, mindenféle módon és úgy is működött.Szervíz előtt állunk, gondoltam hátha van valami ésszerű és nem hardveres\szétszedős megoldás a problémára.
Köszönöm -
F-ECT$
titán
válasz
bontabela73 #21749 üzenetére
Egy ideig én is vancedeztem, de mivel tv-n, számítógépen és telefonon is megy a YT, így végül inkább előfizettem a Premiumra. Így nincs reklám sehol, nem kell frissítgetni az ilyen-olyan appokat, stb. Évekig én is megoldottam ingyenesen ezt, de ez a havi 1890 Ft már tényleg olyan piti összeg, hogy győzött a kényelem.
-
Ferenczi Áko
addikt
válasz
bontabela73 #21749 üzenetére
+1. Nálam is simán fut a Vanced és a YT Music is.. Mate 40 Pro..
-
bontabela73
aktív tag
Valóban, tavaly tavasszal leálltak a fejlesztéssel, mert a gugli jogi lépések megtételével fenyegette meg a fejlesztőket. Nálam, a Mate 40 Pro-n megy a Vanced. Az AppGallery-ben van egy YT nevű app, azt töltöttem le. Mivel a Mate 40 Pro-n nincs GMS (aminek személy szerint nagyon örülök!), a fent nevezett app telepíti a vanced microG nevű appot, amellyel be lehet jelentkezni a gugli-fiókba. A vanced microG a gugli felé Pixwl 4 XL-nek mutatja a telefont. Egyébként nálunk van Youtube Premium családi csomag..
-
StanDoFF
tag
válasz
Attila9711 #21731 üzenetére
Mer' ettől egyediek lesznek, és menők.
-
attila770
csendes tag
válasz
Attila9711 #21737 üzenetére
-
subset
senior tag
Tényleg gáz, hogy kinyírták...redukálja a versenyt és innovációt az biztos.
Viszont miért is kell siránkozni ? Bemész a boltba és bármikor megveszed a P50 Pro-t szinte annyiért mint hajdan a 30-ast.
Ja, hogy a szemét amcsi gms nélkül meg nem kell....hmmmiért nem ? Nincs senki aki a használatára kényszerítene, van "választás".
Van rengeteg jó kínai telefon gms-el is, bár személy szerint inkább már csak a "nyugatnak" szolgáltatok információt magamról. Lehet arról olvasni, hogy a belpiacos kínai telók (oppo, oneplus, xiaomi, huawei, vivo, realme és társaik) mi mindent (névjegyzéket ispéldául) küldözgetnek különféle szerverekre - ezek tények. Köszi de nem kérek belőle...még ha a globál romok visszafogottabbak vagy látszólag nem is végeznek ilyen csúnya tevékenységet.
Ez van, egy életre elengedtem a kínai márkákat mindenféle "okos" eszköz fronton. -
Nikaré
őstag
válasz
Tesztelo.hu #21734 üzenetére
De, és ennek változatait.
Próbáltam okosodni, hogy voda - voda vagy tkom - voda stb. kombinációk, de nem tudom mi probléma okozója. -
Tesztelo.hu
senior tag
Az utóbbi időben sűrűn előfordul, hogy hívnak, felveszem, és kb. 8-10 mp múlva nem hallom a hívót. Nem szakad meg, csak nem hallom. Leteszem, újrahívnak, és ekkor mindig jó.
Más nem tapasztal(t) ilyet? -
attila770
csendes tag
Sziasztok! P30 pro készülékem van lassan 4 éve.
Ar-mérés ikonra kattintva azt írja ki, hogy engedély megtagadva, ez miért lehet?
Nem igazán van szükségem rá csak érdekel, hogy miért van ez,régebben okés volt.
Köszönöm -
Attila9711
tag
válasz
F-ECT$ #21730 üzenetére
Én csak a "fiatalokat" (25 vagyok, pont én beszélek..) nem értem, miért jó, hogy mindenkinek nagyjából ugyanaz az iPhone van a kezében.. én pont azt szeretem az androidos telókban, hogy ilyen széles a választék, mindenki megtalálja az igényeinek megfelelő telót stb. Nyilván költői volt a kérdés első fele, értem a pszichológiáját, de személy szerint húznám a számat, ha mindenkinek ugyanolyan telefonja lenne, mint nekem. Direkt csak a felszínes részét emeltem ki a témának, mert ez mozgatja a többséget a telefon választása során.
-
F-ECT$
titán
válasz
Attila9711 #21727 üzenetére
Nem fog kihalni az Android
Elég sokaknak nem tetszik, amit az Apple csinál (és sokan megfizetni se tudják), szóval mindig kell majd egy ellenfél. A Google meg nagyobb cég annál (és több lábon is áll), hogy hagyja ezt az üzletágat elveszni.
-
knox83
senior tag
válasz
Ha nagyon off akarok lenni a z generációval rengeteg nagyon komoly gond van. "kikeltek a záptojások"
-
Peace
nagyúr
válasz
Egészen biztos vagyok benne, hogy ki fog halni és a legcsövesebb csórók is iphone-t fognak venni.
-
Attila9711
tag
Kicsit off, de elgondolkodtató cikk, én is ezt tapasztalom a környezetemben: https://www.telefonguru.hu/hir/kihalhat_az_android_a_z_generacio_miatt_2023-02-22?fbclid=IwAR0Yn9NFPJc8WZh6esdvflmQ9zkEBjiZCz2eu_unyuofBD-Zy47Q5rQ6Rw4
-
Robaj
addikt
Lehet azzal kezdeni valamit, hogy a túloldalon alig hallanak? ha kihangosítom, akkor már jobb a helyzet, de normál felvételkor szinte mindenki alig hall, összevissza kell telefont igazítani hogy halljanak - akkor is alig.
Van valami trükk erre? Mindenre jó a telefon csak épp telefonálásra nem -
knox83
senior tag
válasz
zkobee #21715 üzenetére
Legalább rápróbáltál valami másra függetlenül attól hogy marad vagy sem
a lekerekítés hiánya miatt sokkal nagyobbnak tűnik az a telefon, na meg a love island rajta az valami piszok ronda. A régebbi megoldások szerintem sokkal jobbak voltak. Ios meg olyan amilyen valaki vagy imádja vagy rühelli.
-
zkobee
újonc
Hát srácok, jelentem, elkurvultam: vettem egy Iphone 14 PRO Maxot. Egy napja megy. Hogy őszinte legyek, nincs az az eldobom az agyamat érzésem. (A hangjától igen, az egy más kávéház.)
A rendszersebesség érzetre nem gyorsabb, a kamera természetesen jobb, de összességében a P30 Pro innen nézve is egy piszok jó telefon. (Nem beszélve arról, hogy jóval könnyebb és karcsúbb, jobb kézbe venni.)
Lehet, hogy meg sem tartom ezt a monstrumot....
-
kp78
addikt
válasz
Sztyepadzso #21711 üzenetére
, ha beszámolsz majd az eredményről, mert hamarosan én is a bécsibe indulok, egy garis és egy garin túli akksicserére.
-
Peace
nagyúr
válasz
Pinyo16689 #21703 üzenetére
Na van egy aggasztó jelenség, ilyet még nem igen csinált a teló. Opera böngésző most két nap alatt másodszor omlott össze. Bezárul és kidob az asztalra.
Opera betegség lehet? Tapasztaltatok hasonlót?
-
F-ECT$
titán
válasz
Pinyo16689 #21701 üzenetére
Ezek nem szürkeimportos készülékek, simán csak az induláskori akciók kihasználása. (Amik mindenkinek elérhetőek.)
Egyébként meg a mai 500e Ft ér kb annyit, mint a P30 Pro megjelenéskori 330e Ft-ja. Sajnos.
-
Pinyo16689
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma 5x-ös teleobjektíves lencsével emeli a Huawei a tétet, hogy fotózásban ismét hozzá igazodjanak. A sebesség és az üzemidő is ott a szeren, de hová lett a beszédhangszóró?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobil flották
- Azonnali informatikai kérdések órája
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Kutya topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Egészséges életmód
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 Red 64 GB
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 Ultra 12/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Honor Magic5 Pro 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Adatkábellel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest