- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- SONY LCD és LED TV-k
- CPU léghűtés kibeszélő
- OLED TV topic
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
******** Huawei P10 Összefoglaló ********
Új hozzászólás Aktív témák
-
CJ4567
nagyúr
válasz Sztyepadzso #13696 üzenetére
Arcfelismerés gyárilag van Huawei-nél, azért nem látod a smart lockban.
No Sana No Life
-
Themes
aktív tag
Megoldódott közben.
Apple iPhone 11 64Gb //PS4 Slim //
-
Sztyepadzso
őstag
válasz <Adamsky> #13690 üzenetére
Úgy látszik, rosszul emlékeztem, a SONY-n sincs WIFI, mint trusted agent(vagy mi a bánat). Nem tudom, honnan jött . Egyel hosszabb viszont a lista, arcfelismerést is támogat. Nekem ezek be vannak állítva, de nem tudom, h mikor használja őket ténylegesen. Mondtam neki az ujjlenyomatot, majd beállítja, ha akarja...
Köszi az utánanézést!
-
Themes
aktív tag
Köszönöm az acr segítségeket! Megvettem a prot és lefrissitettem app galleryn! Minden ok jó hangos stb... Annyi kérdésem lenne még hogy a telefonon az értesítés sávról le lehet venni az acr jelet? Hogy ne legyen ott?
-
csabi324
tag
Sziasztok.
Hogyan lehet a feloldó mintát módosítani?
Sehol nem találom. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz Darkcomet #13691 üzenetére
Ööö... de miért tennék fel egy 3rd party alkalmazást, ha van gyári? Na, jó, egyes 3rd party alkalmazások (amit mondjuk én is használtam korábban) többet tudnak, de ha valakinek csak a felvételi funkció kell, akkor a "gyárinál" nincs egyszerűbb. És az tényleg tuti jól működik. Szemben a 3rd party társaikkal, amikre esetleg befolyással lehet a beszélgetési hangerő, ill. ha a Play!-ből származik, akkor a tel. számot vagy a hívó felet nem tudja beazonosítani (Thanks Google!). Ezért csinált a Call Recorder-ből skvalex egy non-Play verziót (is).
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Sztyepadzso #13689 üzenetére
" ... elöl van az olvasó, nem kell a telefont felemelni miatta ... " - ezért nem értem én se. 100-ból 100-szor atomvillanás gyorsasággal nyitja a telefont. Egyszerűen értelmetlenné teszi ezeket a "trusted"-es megoldásokat. Szerintem ...
-
Sztyepadzso
őstag
válasz <Adamsky> #13688 üzenetére
"Egyébként miért ódzkodik az asszony az ujjlenyomattól? Az előző telefonon nekem sem volt ujjlenyomat olvasó (viszont volt root jogom), ezért ott bohóckodtam is a Tasker-rel, hogy otthon ne kelljen "rajzolgatni a képernyőre"."
Már mondtam neki, miután kiakadt egyik délután, hogy mi történt a telefonnal("Csinálj vele valamit!" ), mert az elején, amikor megkapta, akkor beállította, de aztán valamiért visszaállította. Pedig nagyon tetszik a P10-en, hogy elöl van az olvasó, nem kell a telefont felemelni miatta. Nekem oldalt van, és meg kell nyomnom, nem itt, és egy picit meg is kell emelni.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Sztyepadzso #13687 üzenetére
P10-en (Pie alatt) ezek vannak:
On-body detection
Trusted places
Trusted devices
Voice Match
Szerintem ez a "trusted Wifi" vm. Sony-s fícsör lehet.
Egyébként miért ódzkodik az asszony az ujjlenyomattól? Az előző telefonon nekem sem volt ujjlenyomat olvasó (viszont volt root jogom), ezért ott bohóckodtam is a Tasker-rel, hogy otthon ne kelljen "rajzolgatni a képernyőre". -
Sztyepadzso
őstag
válasz <Adamsky> #13686 üzenetére
Köszönöm a választ!
"A kérdés második felére viszont én látok megoldást. Nálam a "Smart Lock" alatt van "Trusted places". Nem próbáltam, de szerintem ezt keresed ..."
Elvileg azt hozzáadtam, de ugye ahhoz kell a helymaghatározás, az meg minek menjen, ha otthon van, és a Wifi megy. Megmondom őszintén, most nem lelem az XZ1-ben, az ötpontos Smart Lock listában, meg nem vagyok otthon hogy kipróbáljam, de emlékeim szerint, amikor az otthoni wifit hozzáadtam a telefonhoz, akkor megkérdezte, hogy a smart lockkal feloldva tartsa-e a wifi a telefont. Nekem ez jelenik meg a smart lock listában:
Viselés felismerése / megbízható hely / megbízható eszköz / megbízható arc / Voice match.
Mintha a p10-ben 4 lenne, nem öt. Vagy ha nincs megbízható eszköz, akkor az nincs ott?"Kicsit nehezen esett le, miről is beszélsz, de aztán beugrott, hogy Oreo alatt a "secure lock settings"-en belül be lehetett állítani, hogy pl. timeout után mennyivel zárja le (nem a kijelző kikapcsolásáról beszélek) a készüléket. Nálam ez "immediately" volt állítva, ezért most fel sem tűnt, hogy ez a Pie-ban - szőrén-szálán - eltűnt. Jó kérdés, hogy ez vajon Google vagy Huawei fícsör?"
Ez megnézem, ha hazaérek, az EMUI-nak sajnos nem ismerem olyan jól a menőjét, hogy erre csuklóból válaszolhassak.
Jelentkezek, ha kiderültek a dolgok! -
<Adamsky>
nagyúr
válasz Sztyepadzso #13685 üzenetére
"A telefon pikk-pakk lezárja magát, minden felvételnél, vagy egyszerű, rövid főgombnyomásos-lezár után jelszót kér."
Kicsit nehezen esett le, miről is beszélsz, de aztán beugrott, hogy Oreo alatt a "secure lock settings"-en belül be lehetett állítani, hogy pl. timeout után mennyivel zárja le (nem a kijelző kikapcsolásáról beszélek) a készüléket. Nálam ez "immediately" volt állítva, ezért most fel sem tűnt, hogy ez a Pie-ban - szőrén-szálán - eltűnt. Jó kérdés, hogy ez vajon Google vagy Huawei fícsör?
A kérdés második felére viszont én látok megoldást. Nálam a "Smart Lock" alatt van "Trusted places". Nem próbáltam, de szerintem ezt keresed ...
-
Sztyepadzso
őstag
Sziasztok,
félig-meddig kívülállóként lenne egy kérdésem:
Feleségem P10-e a napokban kapta meg a Pie-t, amit nem várt, így nem is örült neki(nem az a típus).
Van vele pár baja, meg tudom érteni: A telefon pikk-pakk lezárja magát, minden felvételnél, vagy egyszerű, rövid főgombnyomásos-lezár után jelszót kér. Lenne ujjlenyomat-olvasó, de azt nem favorizája annyira, így gondoltam, hogy Smart Lockot beállítom neki. Otthon van még a kettő gyerekkel, ezért az otthoni wifi lenne neki ideális, mint a feloldva tartás biztosítéka, viszont ez nem elérhető a P10-ben, legalábbis én nem találtam, holott pl az én SONY XZ1-en, ami szintén Pie-os, elérhető a feature.
Valamit nem tud a telefon? Miért nincs a listában, a megbízható BT eszköz/ hely hozzáadása mellett ez is a listában?Előre is köszi a segítséget!
-
benfolds
őstag
válasz vrgrgwd #13678 üzenetére
mondtam unokahúgomnak, hogy "nagyon jó" ütemérzékkel vett 2019 júniusában p30-at, de ezek után lehet, hogy én is kitartanék, és nekem is az lenne a következő telefonom, mert elképesztően jó cucc. amúgy nem tervezem még lecserélni a p10-et, tökéletesen elégedett vagyok vele (csak ezt a rohadt üzengetést, hogy frissítsek 9.0-ra nem tudom letiltani, pedig már mindent megpróbáltam. minden este feldobja...egyszer véletlenül rá fogok kattintani)
-
vrgrgwd
csendes tag
Huawei kontra USA 1:0
[link] -
josik
aktív tag
Én a szerviz után meghirdettem. Szerencsére nem kelt el,használom. Új akksit kapott, így az üzemidőre sem panadzkodok. Kivárom mi lesz a digivel, a telenornál nem valószinű h alá lesz irva a 2 év....
Te is fiam Bluetooth...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Wallenberg #13669 üzenetére
Azonnal add el! Ez a telefon 2019-ben már vér ciki. Se notch, se motoros szelfi kamera, a kijelzője is szánalmasan kicsi, szóval nem értem, miért akarná bárki is megtartani.
-
Hory84
tag
válasz Wallenberg #13669 üzenetére
Én a gari végig tervezem megtartani. Az még másfél év. Utána tovább adom családon belül. Rendes pénzt már úgysem kapni érte. De ha rádszakadt az otp akkor hajrá! 😃
-
Wallenberg
senior tag
Megéri még megtartani a telót?
Vagy érdemesebb eladni és másikat venni?
[ Szerkesztve ]
-
Themes
aktív tag
Lefrissitettem végül! Lenne egy pár kérdésem még. A hívó képek mind ilyen tájképek lettek, azt be lehet állítani hogy ne legyen? Akkor sötét mód van? És végül mikor kilépek egy alkalmazásból akkor úgy lép ki mint az Apple fos olyan mint mikor az ikonba megy bele tűnik el. Azt ki lehet kapcsolni? Köszi.
-
Themes
aktív tag
Üdv. Ma érkezett meg Telekom single a 9. 0.1.9(CT) frissítés. Érdemes letölteni? Értem ez alatt hogy pl aksiidő nem lesz rosszabb sokkal, meg maga a rendszer nem fog akadni stb. Hallottam már jót is rosszat is, azért kérdezném. A mostani 8 amúgy kifogástalanul jó. Köszi előre is.
-
Casti98
tag
Sziasztok.
Tudtok olyan megoldast, amivel az elso gyari szoftverre vissza lehetne allitani a telefont? Ugymond downgrade-elni? Annyi bokkeno van h nem gyari a mostani b185 szerintem mokoltan lehetett felteve FF-el(talan)? Masfel eve van meg es szivesen visszaallitanam gyari rendszerre. Frissites nem jott azota. ELORE IS KOSZONOM!"Je ne regrette rien..."
-
vrgrgwd
csendes tag
[ Szerkesztve ]
-
Jank
tag
Ha jól emlékszem azt olvastam, hogy a pite alatt nem működik a hívás rögzítés. Rögtön ki is próbáltam. Gond nélkül működik.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Gabszi.hu #13655 üzenetére
+1
Én is elég ritkán használom az osztott képernyőt, de a napokban épp szerettem volna. Működött is, de utána a task-váltó megreccsen, mert többet (a köv. újraindításig) nem mutat semmit. Szóval ez egyértelmű bug (185-ben).(#13657) ::Trunks::
"Millió pöttyben le van kopva a festék."
Fekete? Azok - sajnos - ilyenek. Ennél a színnél mondhatni ellenjavallott a tok használata. -
::Trunks::
senior tag
Végre megjött az enyémre is, sokkal gyorsabb lett -főként a gépelés- .
Ideje volt ,mert már kinéztem helyette az újat, iszonyat lassú volt már.
Elötte csináltam gyári visszaállítást, plusz programmal visszaraktam a dolgokat, hát szarabb lett ,mint volt. Szóval ez elég mentő frissítés volt -eddig-.Másik: Újkora óta tokban van a telefon, mégis ha leveszem úgy néz ki a hátulja, mint amit kalapáccsal szétvertek. Millió pöttyben le van kopva a festék. Poros környezetben dolgozom, de ezek nem karcok. Nagyon durva. Más is tapasztalt ilyet? Amúgy meg nagyon van rá vigyázva, mint minden eddigi termékemnél...
[ Szerkesztve ]
::Trunks:: felhasználónak 26 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! /Régi rendszer szerint, plusz a mostani/
-
Jank
tag
Na itt a frissítés megjött, lefutott. Eddig nem tapasztaltam hibát, kamera app. jobban tetszik mint a régebbi.
-
Gabszi.hu
csendes tag
Sziasztok! Nem használom gyakran az osztott képernyős módot, ezért nem tudom pontosan melyik frissítés után állt elő a helyzet: ha az alkalmazás listából indítom az osztott módot, akkor egyszer jó, de utána már a normál alkalmazás lista sem működik. Dual sim, 185 build. Másnál működik esetleg?
-
RoSSo3
senior tag
Sziasztok! Nem volt tervben az EMUI 9. telepítés, de tegnap véletlenül rányomtam a letöltésre, és ma éjjel telepíteni akarja a teló. Hogy tudom ezt kikapcsolni, megállítani?
-
josik
aktív tag
Nekem is megvolt a kalandom a szervízzel. Akksi púposkodás, kijezőt ki a házból, folt a kijelző közepén. Mindezt egy éjszaka alatt. Viszem a telenorba(ott vettük). Kedves ügyintéző tájékoztat, hogy túl vagyunk a 2 éven az extra garit a firstphone intézi. Itt kezdtem fázni... Átmentem, leadtam. Elmondtam mi történt, hogyan. Kedvesek voltak, aránylag gyorsan ki is cserélték, az akksit! Nem hoztam el, látható folt volt a kijelző közepén. Ezt is gyorsan elintézték, egy szakvéleménnyel.. Nem renfeltetés szerű használat! Mondtam, hogy akkor vegyünk fel egy vevői panaszt. Erre azt kaptam, hogy ők azzal nem foglalkoznak. Megadták a huawei magyarország telszámát, beszéljek velük. Megettem. Hosszas dolognak indult, mert azt mondták hogy a telefont fel kell küldeni Pestre. Nem kellett, másnap hivtak Pestről, hogy a szerviz bejelentette a kijelzőcserét. Amit két hét alatt meg is csináltak... Most költöztem vissza a telefonba. Egy érdekes apróság. Pite volt, csinálam teljes mentést hisuite- al. Vissza is állítottam. Amit nem tett vissza: a széf. Nem volt benne elengedhetetlen dolog, csak bosszant.
Te is fiam Bluetooth...
-
Zoz
őstag
válasz #04331520 #13639 üzenetére
Én a (13276)-ban ajánlottakat követtem. Azon belül nekem a Deep Green téma jött be.
Amivel kicsit küzdöttem, hogy bármely sötét témánál, egyes helyeken továbbra is ott maradt egy nagy világos rész, pl az Üzenetekben felül. A speciális vizuális hatásokat (színkiemelés, stb) kellett a beállításokban kikapcsolni.
-
dualcore
őstag
Ez egy lavina, de igaza van az előttem szólóknak, meg kell tisztelni a vezető társaikat és azok családját. Ne nyomkodjuk a telefont vezetés közben.
-
Ceree
senior tag
válasz <Adamsky> #13646 üzenetére
A "rend őrei" is csináltak nemrégiben egy kampányt erről a témáról, igaz, próbálták a humorosabb oldaláról megközelíteni, de a csattanó nem hiányzik a végéről így sem.
https://m.youtube.com/watch?v=YG9WJkOqGaY
A filléres normál és BT headsetek, az aprópénzes transmitterek, és az elérhető BT fejegységek korában nem is értem ezt a dolgot. Persze ha valakinek a közösségi média kell vezetés közben is... arra nem tudok mit mondani.
Másolat_eredetije
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz #04331520 #13643 üzenetére
" ... álszent hozzászólásokat olvasok ... " - igen, vannak ezzel így páran. Ha tudsz angolul, akkor ajánlom figyelmedbe ezt a videót, hátha elgondolkoztat picit ... ha pedig nem, akkor őszintén kívánom, hogy sose kerülj olyan helyzetbe, hogy a saját, vagy más kárán tanuld meg, mekkora hibát követsz el, mikor a telefonodat nyomkodod vezetés közben.
-
törölt tag
Fura, hogy segítség helyett álszent hozzászólásokat olvasok. Ne segíts! Köszönöm!
-
törölt tag
Egy hete használom a 9-es rendszert. (Android/EMUI)
Minden jó, jók az animációk, gyorsabb lett stb... De a téma amit hsználtam az ugye elveszett. Csak annyit szeretnék, hogy a felülről lehúzott menü legyen újra fekete és a tárcsázó is jó lenne ha fekete lenne. Este az autóban több okból is hasznos ez a funkció. Az egyik a szememnek tenne jót a másik, hogy a rend őrei kevésbé vennék észre ha telefonálok.[ Szerkesztve ]
-
Gyulu25
tag
Hali!
Azt hol tudom kikapcsolni, hogyha felemelem a telefont akkor a képernyő ne kapcsoljon be magától (Oreo). Köszi -
xcsabo
senior tag
Egy fórumon olvastam és ki is próbáltam, hogy a pite frissítés után csak a 4K videonál van OIS. Eddig ezt hittem az összest elrontotta, de ha max zoommal videózik az ember akkor látszik, hogy megy 4K-nál a stabilizálás - a többinél sajna nyista
-
Atek000
csendes tag
Sziasztok.
Az én telefonomra is megjött a pite, de alkalmaznom kellett a Telenor Simes trükköt, csak azt nem értem, hogy Dual Simes telefonnál miért van erre szükségem, na mind1.
VTR - L29, Huawei p10 Dual SimHuawei p10 Dazzling Blue / Lenovo MiiX 510
-
dualcore
őstag
válasz brooxy #13623 üzenetére
Ettől egyszerűbb videó nincs, így csináld.
(#13624) gerenda110
Nekem még soha nem tünt el semmi, ha nem akarja a névjegyzéket szinkronizálni, akkor menj be a google fiókba, keresd meg a szinkronizálandó dolgokat, majd a névjegyzék mellől vedd ki a pipát majd újra tedd be. Ekkor lefrissít, és szinkronizál, nálam így mindig működött. -
alratar
addikt
Sziasztok.
Megkapta már valaki az EMUI9.1-et? Vagy P10-re nem is lesz?10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
cseryz
tag
válasz gerenda110 #13624 üzenetére
Nekem nem tűnt még el soha semmi, mondjuk nekem az összes névjegy a google-n van tárolva.
-
goop
őstag
Frissítéssel megjavult a wifi, stabil és hozza a sebességet is. Tuti.
-
gerenda110
aktív tag
Hello. Nektek nem tunnek el a nevjegyek a listabol mindig?? Meg egyszeruen sehogy sem birom a retek googlebol telefonra atmasolni a szamaimat...
Az élet szép. Ha tetszik, Ha nem!
-
brooxy
csendes tag
Üdv mindenkinek! Nagy segítségre lenne szükségem. KB 2 éve használom a p10-em amit annakidején egy másik telefonra cseréltem. Időközben rájöttem hogy mókolt szoftver van rajta. Próbáltam Google alapján infót gyűjteni és ha jól néztem akkor a legtöbb szoftver 5.1-es. Látom hogy már megkapta a készülék a legfrissebb androidot és ki szeretném próbálni. Úgy gondoltam hogy teljesen gyárira visszaállítom a telót de nem igazán értettem a neten talált leírásokat.
Nagyon megköszönném ha tudna valaki valami útmutatót adni, akár link formájában hogy hogyan kell. Akár olyan megoldás is érdekelne ha egy jártas profi oldaná meg ezt a problémát nekem Miskolc közelében (megegyezés szerint).
Előre is köszönöm a segítséget.
-
delon
tag
-
adamos0606
tag
-
agent11
tag
Lassan egy hete használom a Pie-t és eddig egy dolgot leszámítva nekem nincs vele gondom. Mivel kisgyerek van így a videó rögzítés is szinte minden napos. Az, hogy az 1080p30-ban nem működik az OIS, több mint pofátlanság a Huawei részéről. És az, hogy a javítása még nem érkezett meg, nekem azt sugalja, hogy nem is érdekli őket a probléma. Már ha nem szándékos ez az egész a részükről...
-
delon
tag
-
delon
tag
vodás 391-es verzió, de valahogy nem akarja feldobni a frrissítést
mit leht ilyenkor tenni?Lenovo ThinkPad T420s; iPhone 7 ios 11.3.
-
dualcore
őstag
válasz donjohnson #13613 üzenetére
Igen.
-
donjohnson
addikt
-
dualcore
őstag
válasz donjohnson #13611 üzenetére
-
donjohnson
addikt
sziasztok,
ti találtatok olyan beállítást amivel el lehet rejteni a telefonnal létrehozott wifi hotspot ssid-ját?
jelszót beállítottam, hozzá is csatlakoztam a laptopommal csak most el szeretném rejteni az ssid-t hogy mások ne lássák ezt a wifi-t, de nem találok ilyen beállítást a telefonon.
lehet, hogy nincs is ilyen opció p10-en?
ha valakinek van ötlete vagy megtalálta ezt a beállítást és leírja, azt megköszönöm.ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
Zoz
őstag
válasz adamos0606 #13608 üzenetére
Nekem is 384-re jött.
-
Zoz
őstag
Névjegyekből ezt a tájképes rettenetet hogyan lehet visszacsinálni a régi színes betűs megoldásra?
-
agent11
tag
El sem hiszem! Voda, single SIM flottásra megjött a Pie...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Note 8 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 7 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro XL - Hazel - Használt, szép állapotban - 2027. 08. 26-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest