- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Huawei Ascend P6 szakmai topik
Mielőtt kérdeznél, kérlek olvasd el a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
torrrent
aktív tag
válasz
gabancs #15197 üzenetére
Igen, valószínüleg ez is egy zsákutca lesz. Egyébként megtaláltam a cikket Csak összehasonlításképpen amikor bejött az optimus 3D azt hittem az a vonal lesz a vezető, lassan minden telóban lesz 3D kamerázási és lejátszási funkció elsők között meg is vettem. Aztán szép lassan láttam, hogy tévedtem, a 3D-s YouTube tartalmak is kezdtek visszesni stb. A jó 180 grammot nyomó telót el is adtam tavaly augusztusban és akkor jött a P6 ami az egyik legjobb telefon váltásom volt AVE.
-
torrrent
aktív tag
A jövő telefonjai elvileg megengedik, hogy te döntsd el bekapcsoláskor, hogy phone7-et droidot, vagy mit akarsz futtatni rajta. Azok is emulálják majd a rendszert. Egy telós magazinban olvastam, megpróbálom neten is megkeresni hátha fent van.
-
törölt tag
válasz
djbelo #15194 üzenetére
Igény kérdése. Magamnak nem kellene, mert én szeretem, ha tudok friss rom-ot tenni a telefonomra. De mondjuk ha a szüleimnek kellene első okostelefonnak, akkor nagyon is megfelel. Ráadásul az Emotion UI elég könnyen kezelhető, nagy képernyőn jól látható.
Illetve a P7 meg jobb lenne. -
djbelo
senior tag
Ahogy Gabancs kolléga is írta sokan nem tudják azt sem milyen rom van a P6-on! Mégis megvannak vele elégedve! Nincs ezzel a készülékkel semmi baj. Teszi a dolgát nap mint nap! Hiba nélkül. Amitől tartok inkább az a "rejtelmes" púposodás, hogy ez mitől lehet?!
-
icemad
nagyúr
Én meg azt mondom, hogy hála az égnek, hogy nem natív android van rajta, hanem ilyen összedzsunkázott tákolmány. Ilyen megbízható "androidos" telefonom nem volt még. Szóval én örülök neki
-
arminlok
senior tag
-
arminlok
senior tag
-
Nimda
addikt
Gondolom láttad amít írtam, vagy amiért írtam...éppen azért nem lehet eladni reális áron, mert a sok nyomi lehúzta az árát, lévén "gyorsba" akar megszabadulni az esetlegesen kétes helyről származó készüléktől.Nem egy telefont adtam már el és ilyen gyors ütemben még egy telefon ára sem zuhant, mint a P6-é.Még 1 év sem telt el a megjelenés óta, kizárt hogy 50%-ot essen az ára ennyi idő alatt, hacsak nincsenek ilyen üzletrontók...na ne nevettes
Az oké, hogy időközben csökkent az új eladási ára, de azért nem ennyivel.
Eladni meg nem itt fogom nyilván, hanem ismerősök körében, akik kapnak is valamit a pénzükért.
-
missz
tag
Szeretned te 70ert eladni.....
Sajnos a telo ha csak egy hetet is hasznaltad, arveszteseggel adhato csak el, nem kevessel..
A moto razr i-met ami ket hetet ment, hibatlan, gyonyoru es egyedi, 64ert nem veszi meg a kutya sem!
82ert vettem januarban az expansyson.., csak mivel kozben lejart a t-nel a husegidom, elcsabultam a p6 fele..
Jo ha 55-58ert elmegy egy hasznalt p6...garanciaval! -
Nimda
addikt
Bizony a készülék még meg sem jelent 2 éve, tehát garanciának még bőven kellene lennie.Én is az elsők között voltam és a teljes körű gariból még van 4 hónap, majd további 12 hó csak a készülékre.
Amúgy mostanában sok az 50-55-ért árult készülék, ezek szvsz gázosak valahol, nem szabad "túl" olcsón megvenni.No meg eléggé üzletrontóak
a reális használt ára 70-80 körül mozog (garanciával).
-
törölt tag
válasz
gabancs #15177 üzenetére
Nem feltétlen végfelhasználói szempontból gond szerintem, hanem fejlesztési szempontból. Mert ha így megy a dolog, még 2 év múlva is ezt a kernelt fogják erőltetni, és egyre nehezeb lesz bedrótozni a rendszer alá, így lehet, hogy idővel kukázni kell majd az egészet, és újra megírni, az meg rengeteg inkompatibilitást meg problémát jelenthet.
Plusz ennyi erővel a BB10 meg Sailfish is akkor annyira droid, amennyire ez, mert végülis azokon is futnak a droidos cuccok -
gabancs
addikt
válasz
#16820480 #15175 üzenetére
Alapvetően nem számít! Végül is egy gyönyörű telefon, ami ráadásul még gyors is. Stabil, nem fagy, nem akad. Azt, hogy tudjuk egy páran, hogy nem natív android fut rajta csak egy dolog. A legtöbb ember még azt sem tudja milyen verzió fut a telefonján, így ezt én nem nevezném akkora gondnak.
-
gabancs
addikt
válasz
#16820480 #15171 üzenetére
Amit én leszűrtem ebből, hogy a SOC nem ARM, ezért a natív android felejtős. Emiatt virtuálisan futtatják a saját kis okosságukat, amibe a driver is bele van fabrikálva. Ráadásul nincs szabványos partició se, tehát natív android csak akkor lehetne rajta, ha valaki fel tudja törni a super erős boot védelmet, és valahonnan megszerzi a drivereket. Ami ugye nincs, hiszen a Huawei csak a saját rendszerére írta meg.
Szóval több sebből vérzik a dolog, nem hiszem, hogy valaha is lesz rá rendes android.
Ugyan akkor állítólag így a gyártó számára sokkal olcsóbb, ezért is használja a goldfish virtuális felületet.
És emiatt lehet az is, hogy a KitKat is erre a kernelre épül, maximum faragnak rajta egy kicsit. -
Solad
addikt
-
Mankó
veterán
Lehetőségem nyílt venni ma egy fehér Huawei P6-ot garancia nélkül 52-ért. Helybe hoznák, szép állapot, fóliázott.
Szerintetek megérné? Figyeljek valami típus hibára, ha mégis megvenném?
Köszi -
gabancs
addikt
válasz
#16820480 #15161 üzenetére
Én szinte biztos vagyok abban, hogy az egzotikus SOC miatt. Már az is megdöbbentő, hogy az eleve virtuális Java-ra tettek egy virtuális rendszert(Goldfish). És ennek ellenére még mindig gyors ez a telefon. Egyre inkább hiszem, hogy ez a SOC alapból nem futtatná az Androidot, nem kompatibilis az ARM-el, csak hasonlít rá, ezért kellett a Goldfish. Na most egy új kernel-re ismét megírni az egész virtuális világot nem kis munka lenne.
-
törölt tag
-
sisqoboy2
tag
Regi
-
sisqoboy2
tag
Csak egy laikus kerdes. Mi ertelme a kitkatnak a region kernellel?!?
-
arminlok
senior tag
Én a huawei odlalán megkérdeztem az egyik csávótol aki látszott hogy ért hozzá és ezt írta : Gondolom az egzotikus chipset miatt nem volt kedvük másik kernelt használni. A 3.0.8 kernel alapvetően az ICS -re való , JB alá a 3.4 kellene. A Huawei viszont patcheli a 3.0.8 -as kernelt , így JB alatt is gond nélkül működik , nincsenek hiányzó funkciók. Ugyanígy tettek a KK esetében is. Folyamatosan updatelik, így nem gondolom ezt akkora gondnak. Azt viszont igen , hogy bár hivatalosan a Német és Orosz régiónak kiadták a 4.2 -őt a Mate-ra B907 verziószám alatt , a kernelforrás nincs publikálva.Szerencsére a P6 kernel forrása némi módosítás után használható a Mate-n . De ha szigórúan vesszük a P6 Kínai régió KK verziója is hivatalos és ahhoz sincsen forrás publikálva tudomásom szerint.
-
marilllyo
veterán
Nálam detto. Bár mondom nálam minimális...nem is tudnék róla fotót csinálni, hogy látszódjon. De az tuti, hogy leejtettem..és rá másnap vettem észre. De úgy gondolom, ha tuti az akksi a ludas...akkor azért ott előbb utóbb jelentkeznie kell más problémáknak is...gyorsabban merül...nem tölt stb.
Tudnál fotót csinálni róla? Hogy mennyire gáz? -
mec71
tag
Ma ezt a választ kaptam a Huawei-től :
Szia Attila! A 4.4-es frissítés is a jelenlegi, 3.0.8-as kernelre épül. Üdv: a Huawei csapat
:-( -
v1kt0hr
tag
megéri a legújabb miui-t felpakolni p6-ra, vagy nem sok változás van közte, és a magyarosított "régi" között??
kinek mi a tapasztalata? -
Solad
addikt
válasz
#73499136 #15141 üzenetére
A fémkeret kipúposodásáról van szó, aminél még nem jártunk a végére, hogy mi okozza a jelenséget, viszont ha azt mondja hogy szerinte ez külső behatás, akkor én hiába bizonygatom hogy nem, cs.szhetem.
Bár most ahogy nézem a hátlap is kiáll egy picit, szóval akksi is lehet a dologban.
Na bepróbálom a héten. -
sisqoboy2
tag
Ha az aksi puposodik azt ok is latjak. Szerintem ezen ne ragodj. Vidd be.
-
Solad
addikt
Vitte már vissza a sarok púposodása miatt valaki a telefont?
Nekem ma beakadt a zsebembe és kijjebb hajlott, tartok tőle hogy elhajtanak külső behatásra hivatkozva.
-
törölt tag
A filmekkel akkor is gond van ha a belső tárra vannak töltve vagy csak a külső SD-re másoltakkal?
-
Mike88
senior tag
válasz
shifty85 #15130 üzenetére
Akkor könnyen lehet, hogy a kódolásban lesz a hiba, mert olvasván titeket, gyors leteszteltem, NAS-ról 720p és 1080p egyaránt lejátszható mx player-el hardveres dekódolással, külön codec-et nem telepítettem, mert nem volt szükséges. Sz'al ha NAS-ról megy, akkor kártyáról is illő lenne. B125-ös van a P6-omon.
-
torrrent
aktív tag
Csak még utoljára
4 napig voltam kórházban láb korrekciós műtét 2 hete jöttem ki. Megnéztem a két pasi meg a kicsi első 8 évadját (A még charlies részeket). Hát nem mondom ha nincs ez a teló megőrülök bent. Olvasni imádok, de arra nem tudtam odafigyelni a szövegre, mert izgultam/fájt a lábam. Azért bevallom én se HD-be néztem azt hiszem 800X valami pixel. Bőven elég volt tiszta kép.
-
South Velen
addikt
válasz
#73499136 #15127 üzenetére
Én minden okostelefonomat gmail-re, messengerre, időképre, tElvirára használok, meg netezni néha.
És baromi fontos, hogy jól nézzen ki, ha már mindig a kezemben van kb.
Ja és jegyzetek fotózására, király makrója van ; )Ennyi. Ebben tökéletes nekem a P6. Bár natív androiddal gondolom beszaggatások se lennének például gépelésnél de amúgy nincs gond a sebességével se. Nagyon smooth.
-
shifty85
tag
válasz
ViolavLight #15106 üzenetére
Hopsz!
Ide ment volna válaszba!
-
shifty85
tag
Az enyém ugyanezt csinálja... sima avi kiterjesztésű filmeknél is! De az az érdekes, hogy egyiknél filmnél csinálja, a másiknál nem! Ugyanezek a filmek a másik P6-oson ugyanúgy beakadnak, elcsúszik a hang, ugrik a kép. Pedig Class 10-es kártya van benne, ez az oldala kizárva.
Amúgy, aki minden nap ingázik busszal vagy vonattal (mint pl. én is), oda vissza 1-1 órát, sokszor jó dolog tud lenni, hogy nézek egy filmet!
Mai nap kezembe akadt egyik "régi" telefonom... na a Sony Xperia Ray tényleg egérmozi volt!
De a P6 abszolút nem az!
-
Nimda
addikt
válasz
#73499136 #15127 üzenetére
Igen ez valóban érdekes
Lényegében, minden földi jóból kapunk egy kis szeletet, kamera, gps, video képességek, játék, zenehallgatás.Nem feltétlenül kell, hogy mindez olyan erős legyen, mint a különálló egységek.Talán egyszer eljön az az idő, mikor képes lesz egy ilyen kis szerkezet olyan erőt és tudást produkálni, mint a nagyok.De lehet nincs is erre szükség, mert ez így jó ahogy van.
-
törölt tag
Érdekes hogy időről időre fellobban a vita arról hogy mire NE használjuk a P6-ot. Néhányak szerint nem való játékra arra ott van az asztali PC, ne használjuk a navigációt mert arra vannak a GPS készülékek, fényképezésre is jobb ha fényképezőgépet veszünk, ne akarjunk ezzel fényképezni, filmet se nézzünk mert arra sem ez való. Mindez akár igaz is lehet , de akkor minek is a nagy kijelző , a 4x1.5ghz proci, a 2 ghz ram. a nagy tárhely stb
Megnézni az időjárást, hány fok meleg vagy hideg lesz holnap ? Egyáltalán kellenek nekünk ilyen telefonok, nem elég amivel csak telefonálni lehet, negyed ekkora és kész?
-
duvi
nagyúr
PEACE! Nem gondoltam, hogy a kórházzal egy ekkora lavinát indítok el. Csak példának hoztam fel és ennyi. Nehogy már ezért egymás torkának ugorjunk! Ezért is írtam, hogy:
"Egyszóval van értelme az "egérmozizásnak" is, csak nem mindenkinek van rá szüksége."
Legyen ez a kórház téma zárszava! -
Solad
addikt
válasz
gabancs #15121 üzenetére
Honnan tudod hogy valakinek nem az? Nekem pl három éven belül negyedszer műtötték a térdem, szóval nekem kvázi "mindennapos". Na meg visszagondolva arra hogy a négyágyas szobában hatan feküdtünk, gyanítom nem üresen konganak a kórházaink.
De igaz lehet ez bármilyen élethelyzetre, ahol üres várakozás van. Én általában olvasással töltöm ezeket, de aki nem szeret olvasni, annak egy sorozatozás tökéletes alternatíva. Mert azért lássuk be, a sorozatok többsége nem a látványra épít.
-
gabancs
addikt
Basszus, úgy beszéltek a kórházról, mintha minden napos dolog lenne. Nem arról volt szó, hogy találunk e olyan élethelyzetet, aminél jó dolog. Hanem a dolgos hétköznapokról, amikor általában nem a kórházban senyvedünk. Biztos, hogy van létjogosultsága, de tartom magam ahhoz, hogy ez nem az elsődleges, de még csak nem is a sokadik funkciója a telefonnak. Ha a szükség megkívánja, jó hogy van ilyen lehetőség. De nem több!
-
duvi
nagyúr
válasz
gabancs #15115 üzenetére
A saját példámat tudom erre felhozni. Az utóbbi években elég sokat voltam kórházban. Nagyon jól jött az átvirrasztott éjszakákon a mobilos filmnézés. 32Gb-os memkarira egész sorozat évadokat másoltam fel. Néha még itthon is használom éjszaka, hogy ne zavarjam a családot amikor nem tudok aludni. Ezen kívül jól jön még hosszú utazáskor is (pl. vonaton) és gyanítom, hogy a fentiekkel még nem ér véget a felsorolás
Egyszóval van értelme az "egérmozizásnak" is, csak nem mindenkinek van rá szüksége
.
-
v1kt0hr
tag
Akinek wifi roblemaja van az ne a telefonban keresse a hibát hanem a router beállítások között böngésszen és próbálkozzon ezzel-azzal, illetve a firmware frissítés se hátrány.
az eszközök sokszínűsége is zavarhatja a jelet illetve a szomszédok routerei, ajánlott a frekvenciakkal való jatszadozas is. ez az én személyes véleményem/tapasztalatom aki más véleményen van, az ne vegye figyelembe ezt a hsz-t.
200% ig laikus vagyok a témában, de nekem jó ideje nem dobálja a wifit /mióta eljatszadoztam a routerrel.
-
sisqoboy2
tag
válasz
ViolavLight #15106 üzenetére
Csak egy kerdes... Mi ertelme full hdt nezni a p6on?
-
sisqoboy2
tag
válasz
ViolavLight #15107 üzenetére
En probaltam b111 b122 b125 b132 es mindegyiknel ugyanazok a hibak voltak...
-
Tomacko
őstag
válasz
ViolavLight #15107 üzenetére
Nekem 2 db van P6-ból, mindkettőn b122 és a GPS hibátlan és gyors, szóval biztosan nem a rom problémája
-
Cultus
tag
Lejárt a szerk. idő. Storno, rájöttem. Én voltam a béna, bocsi.
-
Cultus
tag
Sziasztok. Tudna valaki segíteni? Sajnos nekem nem működik az automata képernyőforgatás. Teljesen mindegy mit állítok, nem forgat.Fix a kép, pedig ez fontos lenne. Kinek mi az ötlete??? Köszi!
-
ViolavLight
csendes tag
Sziasztok,
lenne egy kérdésem.
Természetesen P6ttal kapcsolatosan.
Az a problémám, hogy rátettem 1-2 full Hd klipet videót. WMV kiterjesztést.
És az a problémám, hogy a szám végére már nagyon elcsúszik a kép a hangtól. De filmeknél is ez van.
Ezt BS playerrel csinálja. Az összes általam ismert lejátszón, meg akadozik (mx player, gyári lejátszó Vlc stb.)B132őm van de 5 félét raktam már rá és minddel ez a gond.
Az Mx ben hiába állítok hw dekódert meg 10 bites kódolást. jobb lesz de akad ugyanúgy.
Köszönöm a válaszokat.
-
v1kt0hr
tag
Hirdettünk már kamera apk győztest? Már párszor feldobtam a témát, de mindenki másra esküdött. (hang miatt kéne, nem akarok a belsejében mókolni..) fizetős /ingyenes is szóba jöhet
-
sisqoboy2
tag
Ma hivtam az ugyfelszolgalatot es AZT mondtak a telefon a level 3as tesztelesen van. Elozoleg csak level 1 es 2 volt. Meg 3nap AZT mondtak. Lehet rajukszolt a Központ h figyeljenek mar oda jobban? Remelhetoleg...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple Cinema HD Display 23" eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged