-
PROHARDVER!
HTC ONE
Új hozzászólás Aktív témák
-
I-S-T-I
tag
válasz
kirkri #33702 üzenetére
Tavaly kb. ilyenkor cserélték ki a One X-emet egy One M7-re. Akkor rákérdeztem a garanciára és azt mondták az ügyfélszolgálaton, hogy 1 év garancia van az cserélt telefonra. Aztán pár hónap után kíváncsiságból IMEI alapján megérdeklődtem a HTC ügyfélszolgálatán, hogy mennyi garancia van a telefonra és ott 2 évet mondtak. Úgyhogy szerintem ők maguk sem tudják, hogy mennyi garanciát vállalnak a cserélt telefonokra.
De én most azért bízok abban a 2 évben.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
kirkri #33702 üzenetére
Hasonló cipőben járok mint te, bár nekem nem mondták az 1 évet, de sejtem, viszont ugye ugyanannyinak kell rá lennie, mint ami a cseréltre volt, tehát az én esetemben is 2 év.
De gondolom biztos át lehet rajtuk boxolni, ha erre kerülne sor.
Bár nekem 2x cseréltek m8-ra az m7esem, szóval lassan kijár egy premier előtti m9 kárpótlásként.
-
yodee_
őstag
válasz
kirkri #33699 üzenetére
Nekem úgy van, hogy az eredeti készülék akku púposodás miatt 3 hónaposan cserés lett. Amit kaptam helyette abban más az IMEI szám de a sorozatszámot portolták bele (HTC szerint) és mivel ők adták így a magyar jogszabályoknak megfelelően 1 év jár rá. Vagy át akarnak vágni? Hajtsam azt a 2 évet?
-
TechData
tag
válasz
kirkri #33210 üzenetére
több gyártónak a termékét javítja/szervizeli az emlitett cég...ezért márkától függetlenül - így nem a HTC-re gondoltam,mert ott valóban panel szintű javítás folyhat a munkalapok alapján....a szerviz maga milyen feladatokat képes ellátni javítás terén...pl.: egy HP nyomda esetében már elképzelhetö egy processzor,vagy egy USB csatlakozó csere is.:
Pl.: HP Photosmart 5510 MainboardDe mivel ez már nagyon off és nem is ide tartozik,ezért egyetértek veled abban,hogy lépjünk túl a dolgon a félreértések elkerülése végett.
-
TechData
tag
válasz
kirkri #33198 üzenetére
"Az a baj ezzel, hogy még a VSP is csak panel szintű javítást végez, szóval egységeket cserélnek a készülékekbe. Tehát a sufni szerviz sem tud jobb hibaanalízis csinálni, részben mert semmilyen rajz nem elérhető a HTC telefonokról, részben pedig mert nincs meg a műszerezettségük/készülék ismeretük hozzá."
Ez nem igaz így....nem is tudom honnan veszed ezt a badarságot,voltál már bent személyesen is a VSP-ben?
A gyártó hívatalós szervize a VSP Data a.s ezért minden készülékhez van (támogatás) szerviz manual, ROM tartalmak,alkatrészek és megfelelő műszerezettség. (Willtek , Oszciloszkópok, Melegítőlap,Mérőmüszerek és még sorolhatnám.) És ezek csak nagyon alap dolgok. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
kirkri #33089 üzenetére
alaplapot nem cserélnek...előlapot írtam
ez alatt gondolom ők a két hangszoro rácsot értették, mert mutogatta ott nekem a képen a szervizes kolléga, hogy ezt így egyben érdemes cserélni...
szoval lcd, digitizer és a rács...de lehet a lengyelek a rácsot hagyják, és vagy olcsobb, vagy nem drágább...
-
Geri89
aktív tag
válasz
kirkri #33065 üzenetére
Nokia esetében úgy működik a dolog, hogy főpanel csere esetén (VAGY készülékcsere esetén) , ha az az első évben történik, akkor újraindul a garancia, viszont ha a 2. évben történik, akkor vagy az eredeti garancia érvényes, vagy 60 nap (értelemszerűen a hosszabb garancia idő az érvényes).
"Fogyasztóvédelmileg" a gyártó ezt úgy teheti meg, hogy Magyarországon 1 év garanciát kötelező adni, a 2. évet a gyártó adja, így ott már a gyártó szabja a feltételeket, ami bármi lehet, nincs rá szabályozás (igazából pont ezért van 1 év garancia pl. az akksira is..)
Edenyke: Fődarab=főpanel=alaplap. Tehát ebbe sajnos az érintő nem tartozik bele. Viszont a gyártók ha készüléket cserélnek, azt is "főpanel cserének" hívják, és a garanciális feltételek ugyan azok, mintha a készülékbe az alaplapot cserélték volna ki. Készüléket abban az esetben szoktak cserélni, ha az eredeti telefonhoz nem elérhető a megfelelő alkatrész, vagy esetleg nem lenne gazdaságos a javítása.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
kirkri #33065 üzenetére
Elvileg úgy lenne, hogy készülék csere esetén elölről a teljes (ugye erre majd kiváncsi leszek, ha végre megkapom az m8-at, hogy azon mennyi lesz, mert az m7-en 2 év volt), fődarab esetén pedig a fődarab vonatkozásában indul elölről az egész, tehát nem a teljes készülékre.
A fődarab meghatározását pedig eladója válogatja, mert pl: 2-3 éve a T szerint az, hogy az általuk kicserélt érintőkijelző behalt gari időn túl, de még az újraindulási időbe beleesett volna, teljesen mindegy, mert ők csak az alaplapot tekintik fődarabnak, hiába válik használhatatlanná egy érintős telefon digitizer hiba esetén, ők csak az alaplapot tekintik annak.
-
ferob
őstag
válasz
kirkri #32944 üzenetére
Az OmniVision által gyártott OV4688 modult kell megvásárolni, mert annál ilyen jellegű probléma nem jelentkezik, hogy hő hatása miatt lila lesz a kép, mivel az csak a régi a STMicroelectronics VD6869 moduloknál volt jellemző hiba, de a garanciális javításoknál is rendre az újabb modult szerelik már.
Az M8 készülékekbe is ezt a típust lehet megtalálni és különösebb probléma ott sincs ezekkel. -
törölt tag
-
Nuada herceg
őstag
válasz
kirkri #32848 üzenetére
Hát nekem nem esett le, sokadjára sem.
Sőt, még az eladónak sem.
Mondom, kérte az átalakítót, mondtam neki hogy az nincs!
Na de most már ezt is tudjuk...
Más:
Köszönöm a linket! Nem köszönök el ettől a fórumtól, maradok, olvasgatok és ha érdemben tudok, akkor hozzászólok.
De figyelem az M8 fórumot is, hisz innen tudtam meg, a lilulós kamerahibát, meg hogy cserélik, meg mi a szerviz menete. Hátha ott is olvasok pár okosságot.
De bízom benne, hogy nem lesz gond. -
kvojnovics
tag
válasz
kirkri #32801 üzenetére
Kezdek én is ettől tartani!
Egyébként meg a telefon és köztem volt "pár" kilóméter! Így nehéz bármit is kipróbálni! Az ügy meg bonyolult! Úgyhogy abban a tudatban vettem meg, hogy teljesen rendben van! Ennyi! Ha nem sikerül megoldani, holnap délután megy vissza az előző tulajnak!
Én meg itt leszek telefon nélkül!
Boldog Karácsonyt!
-
-
kdennis
aktív tag
válasz
kirkri #31784 üzenetére
Nem vettem annyiért. Anyukám Lg L70-ébe vettem 16 gigás SD-t nyaralás előtt hoyg feltegyek rá GPS-t, és nem értettem miért nem engedi másolni sehogy. Mire rájöttem hogy a buzernyák KitKat tiltja. És a szerencsétlen 2 gigás belső memóriára kellett másolni amiből már csak 400 MB volt szabad, Hát nagyszerü!!!
(#31775) s3nsitivity "Nem baromság" szövegére írtam hogy IGEN IS BAROMSÁG! Nem is értem hogy ennyire leszarja midenki ezt a dolgot... mer ez egy nagyon nagy idiótaság volt a google részéről. Én itt mindenkinek dicsérem az androidot erre behoznak egy olyan korlátozást mint a béna iPhonosok. Azért veszek Androidot mert sokkal szabadabb mint az a fogyatékos Iphone gyerek telefon. -
ferob
őstag
válasz
kirkri #31699 üzenetére
Nem szükséges, hogy feltegye a legfrissebb HTC Sync Manger-t, mert rá is kérdez az alkalmazás, hogy telepítve van-e vagy az, vagy a driver, mert ha nincs, akkor felrakja a legfrissebb drivert, maga a Sync Manager egyáltalán nem szükséges a dologhoz.
Nálad valami más gond lehetett a már fent lévő HTC Sync Manager-rel.
-
ferob
őstag
válasz
kirkri #31686 üzenetére
Az csak annyit jelent, hogy az ADB nem látja a telefont, szóval nézd meg parancssorban, hogy az adb devices mit ad vissza.
Szerk.: Frissítés az szükséges lehet, viszont az USB hibakeresést a régebbi verzióknál külön be kell kapcsolni, sőt előfordul, hogy ki, majd újra be kell pipálni, hogy működjön.
-
Steve1207
veterán
válasz
kirkri #31682 üzenetére
Ha a morelocal nem megy (4.2.2 ? ott írták, hogy már nem működött), akkor találtam olyan megoldást, ha nincs a listában a nyelv, hogy:
- Go to Settings - Apps - All - Customization Settings Provider - Disable it
- Then go to Language & keyboard - System Language - Select your language
- Reboot
- Go to Settings - Apps - All - Customization Settings Provider - Enable it again -
-
1-N-2-3-4-5-
csendes tag
-
ferob
őstag
válasz
kirkri #31169 üzenetére
Lehet a dologban valami, de elgondolkoztam az előző hozzászólásod kapcsán, mert említetted azt is, hogy valószínűleg nem férnek hozzá az adatbázishoz a szervizben, hogy nyitva volt-e már a telefon bootloadere, mert a telefonon ellenőrzik, ha tudják, szóval akkor ebből kiindulva lehet, hogy sok minden máshoz se, ezért azzal kapcsolatban esetleg van tapasztalatod, hogy mi van akkor, ha a készüléken a CID át van írva HTC__032-re és visszaállítva az ennek megfelelő gyári állapotra, akkor vajon ez így át tud-e csúszni az ellenőrzésen?
De ez alapján akkor egy kinyitott bootloaderes telefon, amin utólag lett megoldva az S-OFF, majd gyári állapotba lett állítva, se akadna fenn ezen az ellenőrzésen. -
ferob
őstag
válasz
kirkri #31094 üzenetére
Igen, mondjuk pl. ilyen vagy egyéb más szempontból is jó volt az adatok lekérése, ezért is érzem kicsit túlzásnak ezt a szigorítást, elvégre semmilyen személyes adatot nem jelenített meg a VSP Data, csak a hibával és a javítással kapcsolatos információk voltak elérhetőek, amit az ember amúgy is csak akkor láthatott, ha már rendelkezett a munkalap számával vagy az IMEI számmal.
-
ferob
őstag
válasz
kirkri #31086 üzenetére
Ezt jó tudni, mondjuk jelenleg egy ismerősöm telefonja van szervizben és sajnos nem ezeken a helyeken adta le, szóval marad az, hogy remélhetőleg akkor szólnak, hogy kész, amikor épp el tud menni érte pár napon belül.
(#31088) FGyula30: Neked lehet mindegy, de vannak olyanok, akik addig dolgoznak ameddig adott szervizponton át lehet venni a telefont, így valószínűleg senki sem hagyná még ott pl. egy hétre a telefonját csak azért, mert nem tudta mikor jön meg a készülék és ettől még mindig nem kell naponta négyszer nézni a nyomkövetést.
Az meg, hogy van egy másik telefonod, ami a javítás ideje alatt neked megfelelő, az megint egy dolog, másnak lehet, hogy nincs vagy akármilyen más okból szüksége van mielőbb a javított készülékére.
Ezeket leszámítva is a hozzászólásom tájékoztató jellegű volt, szóval gondolhatod, hogy lesz olyan, akinek ez hasznos információ volt. -
Laca1212
őstag
válasz
kirkri #30873 üzenetére
És már a Speedshop-ban is.
-
pjen
félisten
-
Xaels
félisten
-
Zirowe
nagyúr
válasz
kirkri #16937 üzenetére
Bár ez igaz, mégis hallottam én furcsa dolgokat, ismerős írta pár napja:
"Egy HTC ONE X telefonról van szó!
Megnézetted velem hogy relooking-olva van.
ettől függetlenül a htc-hez elvittem a tanácsod szerint, a hibákat tökéletesen megjavították.
A wi-fi antenna gyengélkedett és nagyon halk volt, és az aksi sem bírta sokáig!
Megjavították, szinte kicserélték, de az eredeti gyári szoftverét is visszarakták!
A telefon nem tartalmaz magyar nyelvet most! Eredetileg Ázsiába szánt modell S/N: SU val kezdődik.
amíg nem került szervizbe."Tehát szervizelték garanciálisan úgy, hogy relocked és ázsiai.
-
hito
nagyúr
válasz
kirkri #15926 üzenetére
Hihetetlen, de nem tudom eldönteni, hogy ez klón-e vagy sem. Egy képet én is lőttem róla, sajnos rossz fényviszonyok között nem volt hajlandó fókuszt találni a One-om
Mondom, a proci és a gyorsító is stimmelt, klónba meg nem tesznek ilyen SOC-t általában. Szétszedni nem lehetett, nem dual-simes, 3G ok volt, még a piros LED is ott volt felül. Teljesen tanácstalan vagyok. Egyébként az enyémen hátul model szám címszó alatt PN07120 van, azon PN07100 volt.
-
Avicularia
veterán
válasz
kirkri #15236 üzenetére
Más a szolgáltató. A one x az a svéd telenor-tól volt a one pedig egy telia nevezetű szolgáltatótól van most. Pontosabban halebop a szolgáltató neve, de ez olyan mint otthon a tesco mobil, nincsenek boltjaik, csak neten keresztül lehet velük kommunikálni és asszem a telia hálózatát használják. Gariztatni is a telia-hoz kell vinni a készülékeiket.
Viszont most tényleg megfogadtam, hogy nem érdekel többet milyen telefonnal jön a htc, soha többet semmit tőlük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 FE 8/128GB Megkímélt,Kétkártyás,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- Samsung S25 Ultra 12/512gb fekete Gyári Garancia 2028.02.24
- Iphone 13 128GB Zöld Nagyon Szép Állapotban, Üzletből Garanciával
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged