- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Senais
aktív tag
válasz
mark8622 #3799 üzenetére
Az altalaban nem szokott baj lenni, csinalj egy format systemet, ha az se jo akkor toltsd le ujra a romot, ha az se akkor tedd fel a cwm recoveryt. De amugy igen, ha nem miui-ra teszel fel miui-t (tehat nem egy frissitest csinalsz) akkor erdemes factory resetelni is. Van sok app amivel le tudod menteni a rendszeredet, szoval semmi nem veszik karba.
-
mark8622
csendes tag
Sziasztok. nekem flashelésnél hibát ir ki a spanyol cm 11nél. (Twrp 2801) factory resetet nem csináltam elötte lehet ez a baj???
-
Chaser
legenda
Ez gyári füles lenne ennyiért? Az ibuygou-t tudom hogy gyári cuccokat árul, volt náluk pwerbank+piston2 40$-ért, persze lecsúsztam róla. Most 48$ lenne a kettő külön.
szerk: Esetleg az első genes pistonból van-e vkinek? Ha nem sokkal gyengébb jó az is, nem sokat használnám.
-
tachikoma
aktív tag
spanyol cm11 + Xposed kombó viszont frankó bootloopot csinál. Xposed-Disabler-Recovery sem segít...
-
tachikoma
aktív tag
válasz
balika011 #3790 üzenetére
...addig felraktam a spanyolokét. Majdnem tökéletes, egyedül a vaku leddel van valami gumi, mert kb mindegyik elemlámpa app kilép egyből indítás után. Meg a kamera appok sem mennek, csak tippelek, hogy ugyanezért...
-
paulkaresz
aktív tag
Valaki megtenné hogy lépésenként leírja hogyan kell ezt az új CM romot telepíteni?
-
balika011
senior tag
És azzal is tudod vissza tenni. 1:1 ugyan abban az állapotban lesz a teló mint a mentéskor.
---------------------------------
Végre van netem, javítottam egy rakat bugot míg nem volt, most fordul az új cm11 beta1. Ha nincs semmi gixer akkor még ma fent lesz, egy changelog kíséretében.
-
-
mcwolf79
veterán
Üdv!
Ha ki szeretném próbálni a CM-ot, hogy tudom lementeni a komplett rendszert,hogy utána egyszerűen vissza tudjam állítani a MIUI-t? Használjam a saját backup progiját? -
Fennec
csendes tag
(Elvileg) működőképes CM11: [link]. Hang és hálózat javítva, remélhetőleg perceken belül letöltési link is lesz.
-
terra052
őstag
1. Talán ez segíthet
2. Alap tárcsázóban hívás előtt van 7-8 mp, amíg lehet választani, utána az 1-es simet használja, ha visszahívsz, akkor azt amelyikről hívtak
3. meg lett válaszolva
4. Play - SD maid - SD maid pro (kb 500 HUF), a beállításoknál bekapcsolod a rendszeralkalmazások mutatását is, és azt csinálsz vele, amit akarsz, törlöd, fagyasztod (root kell).
Ha csak frissíted a rom-ot, megmaradnak az appok. -
icemad
nagyúr
1. igen, igen, nem tudom
2. Nem tudom. (1 simmel használom)
3. Ez külsős programokkal megoldható: E-robot, AutomateIt, Tasker Az első kettő tud magyarul, de a Taskerhez sokkal több leírás és fórum van...
4. Ezt nem tudom, én inkább a 37-est raknám fel, de full Wipe-al, ami mindent töröl... -
lacentos
tag
Csak nekem újdonság,hogy a beérkezett email üzeneteknél lista nézetben ha balra elhúzom akkor jobb
oldalon megjelenik a törlés lehetősége. -
doongoo
addikt
Ha a telón lévő recoveryvel a telóra v aló romot teszel fel, abból nem lesz tégla, pláne ha még a wipe-okat is megléped. Gond max. akkor lehetne, ha magasabb android főverzióról alacsonyabbra váltasz (pl. KK-ről JB-re) és más recovery van hozzá, de ekkor elvileg már a telepítés sem menne tudtommal, tégla nem keletkezne.
Amúgy a #3743-ra reagálva:
Én nem érzem, hogy extrém elvárásaim lennének. Zenét kb. csak repülőn hallgatok, ott meg közben úgysem lehet böngészni, ezért nem zavar a dolog. Játszani csak kis igényű játékokkal szoktam (vagy a gyerekeimmel) Viszont ami zavar, hogy nálam állandóan fut a pebble app és a pebble dialer (okosórához), plusz a dropbox fénykép szinkron és a backup to gmail szinkron (hívások, sms-ek), weather BZ időjárás a notibárra és a digical naprtár widget. Ezek kis programok, de már ez is elég (volt) ahhoz, hogy az AutomateIt rendszeresen kilövődjön a háttérben, pedig ezt minden telómon használtam korábban is automatiozálásra. Emiatt már ennek a használatától is eltekintettem az 1S-en, de a billenytűzet rendszeres akadása nálam betette a kaput. Ha pl. ide a fórumba akartam írni, akkor volt, hogy hosszú perceket kellett várnom, mire feljött a swype (minden telefonon ezt használom, számomra nincs alternatívája). Máskor meg feljött, aztán kiugrott, majd visszajött, néha csak egy újraindítás segített. Meg is váltam a telefontól és ebben az árfekvésben vettem egy jobbat, amivel nincs semmi ilyen gondom, azaz nem értek egyet azzal, hogy ebben az árban egy mai okostelefonon ilyen szintű kompromisszumokat kelljen kötnöm. -
kano
nagyúr
Megjött a mai CM11 javítás, de iszonyú lassan töltődik. Kíváncsi vagyok rá.
-
doongoo
addikt
válasz
domewalker #3714 üzenetére
Ezért a pénzért vehetsz jobb telót, ld. aláírásom
-
LantosBerry8
senior tag
Miért van az, hogy egyes alkalmazások (most pl a baidu browser) hiába megkapnak mnden engedélyt, nem hajlandó működni adatkapcsolattal?
-
gabe_
őstag
Mit tudhatnak ezek a "tempered glass" kijelzővédők? Oké, gondolom, többet, mint egy fólia, de most ez gyakorlatilag egy vékony üveglap?
-
balika011
senior tag
Valszeg' holnap jön egy cm11 alpha 2 pár bugfix-el!
-
Gloob
addikt
Itt olvashatsz róla. Nekem ezt válaszolta, linkelte be egy fórumtárs. Ha nem felejtem el holnap bővebben írok róla.
-
icemad
nagyúr
Mondjuk amit felsoroltál egy 25-30 ezres telefon gond nélkül megoldja. Akkor egy 50ezres miért nem? Főleg ilyen hardverrel. Én mondjuk a HohohoHorgászt szoktam halgatni, az a csengőhangom is.
A kérdésedre a válasz: Szerintem a 24-es romot átnevezed update.zipre és feltelepíted recoveryből. Viszont! Nem tudom most milyen szoftvert használsz, ajánlott egy full wipe is a telepítés után.
-
tahepa
senior tag
Bocs de még azért közölném hogy fent vagyok más fórumokon is és ott az a divat hogy a legbanálisabb kérdésre is egyszerre több válasz is érkezik...és még véletlenül sem merül fel az ingyé vagy pénzé dolog.
Hobbiról szól az is és az egészséges életről ( 3600-as userszám ) -
tahepa
senior tag
Na igen....ez aztán döfi...most aztán jól le lettem baszva...el is pirultam lányos zavaromban mind a 120 kilómmal.
Mellesleg nem én sírok itt eme fórumon minden szarért.
Vesztek 50 rongyért egy telefont és elvárjátok tőle a 200 ezer forintos szarok tudását.
Valaki feltesz egy egyszerű kérdést arra ugye ledegradáló lenne a nagy tudoroktól egy egyszerű válasz.
Persze ingyé az már kegy lenne....
Gratula !
Ríjatok ezerrel.
Szerintem akkor is ennyi pénzért megfelelő tudású ez a készülék.
Azért vaalaki magyarázza már el hogy mi a faszért kell 50 oldalt megnyitni a böngészővel , közben autós játékkal játszani és még közben a Vuk zenéjét elmélyült figyelemmel hallgatni miközben vájberen megbeszélni az esti menüt az asszonnyal ....és utána anyázni hogy ez a szar telefon belassul , bezárja az alkalmazások felét és közben csendben lemerül....tényleg szar ez a készülék....Na szép esti sírás-rívást. -
Gloob
addikt
Sziasztok
A középső érintőgomb, a kis vörös házikóval. Az a Home gomb.
Deep sleepről: volt nekem is egy jelentős merülésem, az első napokban, egy kicsit visszakeresve meg is található az erre vonatkozó kérdésem, és a kapott válasz is. Megcsináltam bizonyos dolgokat amit ott ajánlottak, nem mindet, no meg még talán mást is, és jelenleg 15 órás üzemből 13 h 20 percet volt alvó módban, 1 h 30 perc képernyőidővel kb 60 %-os a z aksi. Kezd ez lassan belejönni. -
Laza...
addikt
válasz
gipsztigris #3736 üzenetére
privit írtam inkább
-
gipsztigris
addikt
válasz
Laza... #3735 üzenetére
Valami gond lehet, mert szerintem csupán egyetértettem veled, kiegészítve azzal, hogy aki kvázi sz@rik rája, -csak az a dolga, hogy használja- annak jó telefon a Redmi 1S. Neked, nekem, és még jónéhányunknak pedig ugyanaz a jó telefon állandóan borsot tör az orrunk alá.
-
Laza...
addikt
válasz
gipsztigris #3734 üzenetére
Azt hiszem elbeszélünk egymás mellett. Jobb szemed szokott lenni
-
gipsztigris
addikt
válasz
Laza... #3732 üzenetére
Én meg azt mondom, hogy egyrészről igazad van!.....amennyiben "vájtfülű" júzer az 1S gazdája!
A környezetemben van kettő Redmi 1S. Egyik a feleségemé, a másik a közvetlen kollégámé és barátomé. Egyikük sem android buherátor, hanem "csak" sima felhasználó és egyetlen panaszt nem hallottam még tőlük. Sőt! Csak dicsérik. -
tahepa
senior tag
válasz
balika011 #3729 üzenetére
...és melyik a "home" gomb?
Én igazából nevetek ezen a memmória faszságon.....én marha csak telefonálásra , néhány fotó ellövésére , mail nézegetésre és ha kedvem tartja webes tartalmak böngészésére használom az 1S-et....és ezekre pont megfelelő.
Ja...pár napja volt egy láma kérdésem....köszönöm mindenkinek a semmi reakciót. -
Laza...
addikt
Megértelek benneteket, de a ZTE emberközpontú. A Redmi viszont lúzerköpontú. Összefoglalva: A ZTE jól optimalizált, gördülékeny rendszer, amibe belefért még a felhasználónak apró kis kedvességek belecsempészése is, és ettől úgy érzed, hogy fel kell "fedezned" a telót. Az 1S kimerül abban, hogy erős a hardver - szoftveresen sz@rnak a felhasználóra a fejlesztők, és ezt Ti is tudjátok. Milyen jó hogy jöttem, tudtok fikázni
Mármint max. ezt csak gondolhatjátok, mert a két kezeteket összetennétek, ha ennek a telónak tized annyi hibája lenne, mint a ZTE-nek.
Félreértés ne essék, volt Hongmim, amit nagyon szerettem, és szerintem még most is jó teló, de az 1S (ami szintén volt) félresikerült. Akár tetszik ez, akár nem, attól még igaz
Sőt, a az egyik legnagyobb Hongmi rajongó voltam (visszakereshető). Az 1S-től azt vártam amit Ti is: de ez nem jött be
. És nektek sem
-
tahepa
senior tag
Biztos vótmá....
A lezárt képernyőnél kétszer tapicskolva a feloldó kőrt bejön a zenelejátszó alkalmazás....egy újszülöttnek minden új....oááá -
balika011
senior tag
válasz
Viktor0610 #3725 üzenetére
Napi 1-2 óra zene spotify-al, firefoxal böngetek kb ugyan ennyit.
-
Senais
aktív tag
válasz
Viktor0610 #3725 üzenetére
Hát azért nálam a rendszeres facebook, instagram, kamera és snapchat használat eléggé megterhelheti
-
-
-
balika011
senior tag
válasz
Viktor0610 #3719 üzenetére
Bár nem tudom mi az oka annak, hogy nekem 3 napot megy valakinek meg felet. Tudtommal a sima is ugyan azt tudja. Lehet az, hogy csak 2G-n használom?!
-
Laza...
addikt
válasz
Azért a pénzért a ZTE v5 Redbull a legjobb jelenleg. Ha nem tőlem veszed, akkor is. Nézz be a topicjába [link]
Mutass egy Hongmit ami erre képes:
(2400mAh akksi!)
-
sz_abika
addikt
válasz
Tudnátok nyugodt szívvel ajánlani a telefon vásárlását?
Csak az ellenségeimnek.
De komolyan. Nagyon megutáltam ezeket a belassulásokat. 100mb szabad hely alatt nem lépeget ki a programokból már a mod miatt - viszont 100mb alatt gyökkettővel mozog a gép. -
-
balika011
senior tag
válasz
Viktor0610 #3717 üzenetére
Készenléte?! Egy az egyben ugyan ilyen! Csak a bele változott az "S" verziónak.
-
válasz
Vegyél sima Hongmit.
A memóriakezelése jó, a készenléte is jobb egy kicsivel, a GPS is teljesen rendben van.
-
HPAA
őstag
válasz
ha javítják azokat a bizonyos gondokat abszolút vehető
nagyon szépen szól ,nagyon jó gps,nekem a kamerájával sincs gondom
ami "b%sztat" az az akkuidő-deep sleep gond -
balika011
senior tag
válasz
Vegyél mást, defy után ez egy darab ....
-
domewalker
csendes tag
Kedves Felhasználók!
Nekem most lett aktuális a telefonvásárlás, és mint általában, most is valami best buy cuccot szeretnék. A keret eléggé "szűkös", 50-55k. Újat szeretnék, kb a redmi 1s, illetve az lg l90 maradtak versenyben.
Átnyálaztam a topic nagy részét, de azért szeretnék egy utolsó megerősítést, ugyanis tartok egy kicsit a telefontól (nem tudom, és nem is akarom évente cserélgetni a telefonom, az előző egy defy volt, az 3.5 évig bírta.)Ahogy néztem a RAM kezelés hibája a userek 90%-nál előjött, de elvileg van rá megoldás, legalábbis valaki már leírta a teendőket. Az lenne a kérdésem, hogy az a bizonyos megoldás, amit "mozzarella" írt 100% hogy működik? Bár én az ilyen rootolás stb dolgokban elég noob vagyok - még egyszer sem csináltam ilyet -, ezt még szerintem meg tudnám csinálni, ha cserébe minden úgy működne, ahogy elvárható lenne.
A másik kérdésem az akkuidőre vonatkozik, ahogy kivettem a kommentekből ez különbözik bizonyos
szoftververzióknál - tehát adott esetben ezen is lehet segíteni szoftveres úton?A harmadik kérdésem elég átfogó: Tudnátok nyugodt szívvel ajánlani a telefon vásárlását? Úgy értem jópáran használjátok már egy ideje összességében mit gondoltok?
A válasz(oka)t előre is köszönöm!
-
balika011
senior tag
válasz
LantosBerry8 #3689 üzenetére
Stabilnak, stabil. Nem vagy ki, nem lassul be. Csak nincs hang és 3g sem.
-
Misser
tag
Van aki esetleg mar vett mi band-et es vannak tapasztalatai vele?
-
battag
aktív tag
Sziasztok!
Nekem is megérkezett a telefon már kb. egy hete. Eredetileg az Edigitaltól rendeltem, de ott jól átvertek. 3 napos szállítási határidőt vállaltak, majd mikor felhívtam őket a harmadik nap végén egy-két hetekkel dobálóztak, majd végül nem is mondtak semmit. Inkább lemondtam és megvettem a Xiaomishop-on keresztül.
4 kérdésem lenne:
- az lehetséges, hogy 4 GB-nál nagyobb fájlokat sem a telefonra sem a memóriakártyára nem tudok másolni? Ez a használt fájlrendszer korlátai miatt van? Ha igen, lehet rajta segíteni?
- hogyan lehet beállítani, hogy egy adott kontakt (adott számát) mindig az 1-es SIM-ről hívja?
- több mobilarénás tesztben olvastam, hogy vannak olyan androidos telefonok (talán Sony-k és LG-k), amelyiknél be lehet állítani, hogy a WIFI adott helyeken kapcsoljon be. Azt, hogy hol járunk, a cellainfókból tudja a teló. Ilyet tud a MIUI is?
- a fölös kínai programokat (szemeteket) hogyan tudom letörölni? Sokkal már végeztem a Settings->Apps-on belülről de pl. a Kuaipan nevüt nem találom, és semmi szükségem rá. Vagy használjam a "vagyula féle" ROM-ot? Ha telepítem, akkor minden eddig feltett programom is megmarad ugye?Köszi a válaszokat!
-
Azt nem értem, miért nem tudják megoldani a memóriakezelési problémákat az 1S-nél, mikor a sima Hongminál ez azért szinte 100%-ban megszűnt.
(Főleg azóta, mióta letiltottam a beépített böngészőt.)
-
ORCA58
addikt
válasz
kriszpontaz #3705 üzenetére
Nem tudom a MIUI ROM-ban is igaz-e, de a MIHOME launcher amit az OT995-re tettem, akkor is lefoglalt a memóriából egy részt, mikor más kisebb launchert tettem alapértelmezetté. Valószínű több programot futtat a háttérben, amit nem mutat a telefon. Szép és gyors is az a launcher, de a telóm kis memóriájából túl sokat fogyasztott. A CM11 ha kellett a memória más programnak akkor is kilőtte, ha be volt állítva, hogy a memóriában maradjon.
Most újra telepítve nélküle több a szabad RAM. -
icemad
nagyúr
válasz
kriszpontaz #3705 üzenetére
Nem kell mindig kikapcsolni csak amikor nagy alkalmazást indítasz.
2014-ben....
-
gabe_
őstag
válasz
kriszpontaz #3701 üzenetére
...és utána gyakran olvashatod majd a "Launcer betöltése..." feliratot...
-
Chaser
legenda
válasz
kriszpontaz #3701 üzenetére
Nálam sokkal több volt, és nem telt be mintha memóban lenne. Mindig volt szabadon 2-300MB nélküle.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Temu
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- iPhone topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- The First Berserker: Khazan
- Házi hangfal építés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Maximális teljesítmény és biztonság, csak az ARCTIC mx-4-el! Adj új erőt a gépednek!
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged