Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
"A Far Cry Primal már jobban megdolgoztatta a gépet, és legkisebbre véve a grafikát sem kaptunk stabil 60 fps-t. A minimumértékek ellenben nem növekedtek, így vagy a memória volt kevés neki, vagy a rendelkezésre álló futtatási szálak, amiből ez a processzor csak kettőt tud felvonultatni."
Baromsag.
Egy 2500k-n gtx1050 ti-vel ultran 50 rol indul az fps majd csokken-csokken es kb. 15 perc alatt eleri a 20-at majd felugrik 60-ra akar a legdurvabb vga zabalo harcjelenet kozben is ahol sok karakter rohangal. Ez utan ujra elkezd csokkennni es akkor, a grafikailag legegyszerubb (pl barlang) resznel is leeshet 20-ra.
Egy magot csutkaz, a tobbi kb 20%-on ha megy. (45 fokos a proci ami a hitam alatt 65)
A videokaryta is malmozik.
A jatek rohadt jo de dunai motor egy fos.Hitman.
"A visszavett beállítások – noha jól észrevehetők a képminőségen – játékélménybeli csökkenést önmagukban aligha fognak okozni. Bár az átlag fps itt sem érte el a 60-at, ez a folyamatosság érzetét nem korlátozta."Kamu.
Alig van kulonbseg az ultra es a low kozt. Ezt egy tonna youtube video is bizonyitja.
A high es az ultra kozt a kulonbseg szinte csak shotokon guvedo szemmel eszre veheto.
Exclusive (vagy mia tokom) fullscrenrol atrakva 6 fokot esik a proci homerseklet es ultrarol mediumra rakva ujabb 4-et. "WHY?"
A glacier motor stabil fps-t ad, de itt meg a jatek egy vagon szar.Jo szar cikk lett. Kb 0 valosag alapja van...
Azert az egyhe tulzas, hogy jol megy .... -
RPZ
tag
Hát még ezzel is bajlódni kell
.
Megnéztem, manapság Brocken 2 illetve Brocken Eco van, ebből az utóbbi szimpatikus, mert teszt szerint majdnem olyan jó (+ kb. 4 fok), mint az eredeti Brocken, ráadásul még halkabb is.
Eleve csak 600 g, és a magassága csak 15 cm!!!!!!!! Ez utóbbi megváltás lenne, mert a mostanin (16cm-es) nem igazán tudom feltenni a ház oldallapját, mert kinyomja. Az a - 1 cm pont ideális lenne. És kijön 10k-ból. Szóval ezt feljegyeztem a bevásárlólistára.
-
Speed®
titán
Van is meg nincs is..anno még itthon vettem hozzá, manapság már elvétve kapható, de leginkább rendelésre külföldi forrásból..egyszerűbb lecserélni kb., főleg, hogy nem annyira effektív, mint azt a gyártó megálmodta..egy Brocken ~10°Ct ráver lazán, fele méretben :S
Milyen CPU hűtőt topik..vannak bőven jó megoldások kisebb méretben is. Mivel sok komponenstől függ az ajánlás, célszerű fix igényekkel kérdést feltenni. -
Speed®
titán
Annyira nem vagyok tápos, de nekem is volt anno..jó konstrukció máig.
Z600hoz van 115X lefogató, de inkább add el és vegyél valami új hűtőt.. -
RPZ
tag
Hú nagyon vágod a részleteket
!
Igen, vx450-es a táp. Akkor kondifronton esetleg ránézek (vki ránéz) majd.
Közben kitaláltam, h a jobb IPC az órajelenkénti több utasítást jelenti.A szent költséghatékonyság nevében akkor a te verziód is keményen benne maradt a pakliban!!
Mostmár egyértelműen intel felé húzok, jó lenne egy kompromisszummentes rendszer.Viszont megtaláltam a hűtő dobozát és ez a régebbi kiadás. "LGA 1366 ready". De egyébként sincs benne egyéb lefogató. Nem lehet vmi kiegészítő csomagot találni hozzá, amivel upgradelhető 1150-es foglalatra? Mert akkor "dobhatom ki", és vehetek hűtőből is vmi más fajtát
(.
-
Speed®
titán
2500K 4.5G OC nem számít kiemelkedőnek, az átlag megy annyin, 6600K szintje simán, sőt. Tápügyileg a VX450 még ma is oké, át kell nézni/nézetni, ha van bajos kondi, csere és mehet tovább..Z600 csak akkor jó 115Xre, ha kései kiadás, az alap 775ös. FXekkel felesleges összemérni, IPC csúnyán lemaradnak sajnos.
Egyébként ha FX vonalon agyalsz, a lapod cseréje sem horror összeg..de ha már, én váltanék. -
RPZ
tag
Na, ez elsőre jó ötletnek tűnik, feltéve, h. a 2500k erős OC-vel hoz a game-ek alatt egy i5 6600k teljesítményt (mert alapon ugyanott van kb. mint az fx 8370). Kár, h. ez is 100 éves darab, bár cserélhető lenne később gyorsabb cpu-ra is.
A legviccesebb az, hogy több tesztben is minimális előrelépést mutatnak be pl. az intelek között.
[link]
Mondjuk csak 450W-os tápom van, de Seasonic belsejű Corsair, az intel cpu-k meg amúgy is 90W körüliek, szóval akár az OC is mehetne talán. (Persze lehet, h a tápot is cserélni kellene 7-8 év után, és nem várni tőle még ugyanannyi működést)
És jó, h. említetted, így rájöttem, h a hűtő áttehető az intel 1155 és 1150-esekre is! Bár nem tudom, h megvan-e még a másik fajta lefogató hozzá, de ez részletkérdés.
Ez az ötlet rx 470-el (és plusz ram nélkül) kb. 90k ból kijönne.jedis:
Igen, a Zen alakíthat némileg az árakon, bár először gondolom a nagy teljesítményt drágán adják majd ki.
Viszont erre az intel meg előveszi a fiókból az eldugott, már rég kitalált ötleteit és kihoz majd egy +30%-os teljesítményű CPU-t.
A régi architektúrát azért lett volna jó tákolni, mert egyszerű megoldás, de kb. 7 éves cuccokat valsz. kár életben tartani. Az AMD ha máshol nem, akkor a min. fpsekben meg a frametime tesztekben mindenképpen rosszabb, mint az intel. Átlagfpsekben néhol egész jól tartja magát.
Rx470-el kb 100k-ból kijönne a tákolás.Xezs:
Ez az, h. én is a lehető legkisebb utánajárással és energiabefektetéssel szeretném megúszni. Pl. a ram duplázást is azért halogatnám leginkább, mert akkor el is kell adni a régit.
Belegondolva, tényleg nem érdemes a régit még két évig lélegeztetőn hagyni.
Most tájékozódtam valamennyire a nyomorék generációk foglalatok, magszámok, meg teljesítmények között. Rémálom ez a sok adat!
Az is egy opció, h kb. 100k-ból vennék egy i7-es Haswellt+lapot és akkor az a következő 7 évre megint tökéletesen kiszolgálna. A régi lap+cpu-t eladva kb. 80-ból kijönne a csere.
A 8 thread meg valsz. nagyon jól jön majd a következő években, egy i5 6600k is bottleneck lehet majd a szerencsétlen 4 szál miatt.
Persze így bebetonoznám magamat a ddr3-ba, de ez aztán tényleg csak 2-3, max 5%-ot számít a ddr4-el hasonlított elérhető fps-ekben, szóval az talán nem probléma.
Összköltség kb. 150k. Két részletben elosztva meg is oldható.
Az eredeti nagyköltségvetésű jövő év végi 250k-s ötletemet (illetve a 480-at is) akkor el is vetettem.Mindenkinek köszönöm szépen az ihletet adó ötleteket
! Most a 3. megoldás felé húz a szívem: masszív, újszerű, megbízható, elfogadható áron
! Még alszom rá párat.
-
Xezs
tag
A döntés nyilván a tiéd, és az én véleményem csak egy a sok közül. Hasonló konfiggal én azt látom, hogy itt hamarosan csere lesz nálam is. És hidd el, nálam lustább ember nem sok van, én utálok lapot meg oprendszert cserélni mert herótom van minden bizbasz beállítgatásától, amivel elmegy legalább 3-4 óra az életemből, nem beszélve arról, hogy csavarozgatok a gépházban mint egy hülye. Kinek van erre ideje? Leülök játszani aztán kész, nekem ez kell. De eljön az a pont, amikor muszáj kipakolni a régi cuccokat. Szerintem a mostani konfigoddal ha nagyon kitartó vagy, még 1-2 évig elvagy, de én mostanában kezdem feladni. Én játékoknál azt látom, hogy lehet akármilyen VGA-m (most egy 1060-as van benne, ki se hajtja, de mindegy), mindig jön a játékban egy CPU igényesebb rész, ahol durván leesik az FPS olyan 20-25 körülire. Aztán ha azon túllendül, akkor megint fel 50-60 környékére. A VGA-t igazából előre megvettem, hogy ne egyszerre kelljen sokat költeni, meg persze érdekelt, hogy ez a régi CPU mit tud egy vadi új VGA-val. Neked azt tanácsolom, hogy először vedd meg a lap+cpu+ram kombót, és hagyd a VGA-t későbbre. Így nyersz egy kis időt, és nem kell egyszerre sokat költened. Én legalább 10 éve nem vettem egyszerre CPU-t és VGA-t, mindig direkt időben eltolom a kettőt. Ja, és nézz szét a tomshardware-en CPU tesztek ügyében, és látod, hogy az AMD-k hol vannak az Intelekhez képest. Siralmas, pedig nekem sokáig AMD-m volt. És érzésem szerint a Ryzen se fog túl magasra szárnyalni, de ez csak érzés, semmi konkrét tény.
-
távcsőves
senior tag
A 1150 miért lenne értékállóbb, mint a 1155? Mindkettő "halott". A 1150-ből még van ami garanciás, ennyi a különbség. Teljesítményben meg.. Nagyítóval kell keresni a különbséget. 3470 vs 4460 ez talán ami legjobban jellemi a két platform erőviszonyát.
(Ivy-Haswell amiről beszélek. De a Sandy-Haswell se mérföldkő.)
-
jedis
senior tag
Én meg már nem költenék plusz pénzt, egy szinte ugyan olyan régi architektúrára, ha még gyorsabb is valamivel.
Várd meg most már, azt a pár hetet, hogy kijöjjön a Zen, Ha csak kicsit is olyan jó lesz, ahogy azt beharangozták, és ha az ára is olyan jó lesz, akkor átrendeződik kicsit a piac szerintem árilag is, és ez a használt HW árakra is ki fog hatni. Persze nem kell új cuccot venni, se Intel, se AMD vonalon, de én már ha vennék is használtat, min 1150-est, mert bár a 1155-ös is jó ár/értékkel bír per/pill., de nem biztos, hogy az értékállósága is olyan jó lesz az elkövetkezendő pár évben, mint a 1150-esnek. Amúgy én a helyedben utána néznék a net-en, hogy ez a béta bios mennyire is stabil, és tényleg normálisan kezeli e az FX-eket, mert ha működne, egyenlőre lehet hogy az lenne a leg költségkímélőbb megoldás. Ezt a Division DX12-es tesztet én is láttam, és engem is elgondolkodtatott.
-
Speed®
titán
FXeket felejtsd el (amúgy 63x0ig csak, az nem lenne nagy ugrás), add el a jelenlegi lapot/procit (~20k), aztán kb. ugyanennyit mellétéve vehetsz 2500Kt (~25k), alá meg egy Z68/77 lapot (~15k). A Z600 elég az egészséges ~4.5G körüli OChoz, ott meg igencsak jó a tempó. Tehetsz bele +8GB RAMot 10 körül, meg mellé egy RX480at is, ha arra vágysz, bár a 470/4G jobb vétel, én nem erőltetném a nagytesót, nem hoz annyi pluszt.
So-so, kicsit átgondoltabban messze nem annyira rossz a helyzeted.. -
RPZ
tag
Köszi szépen a véleményt!
Nekem is volt egy ilyen sejtésem, hogy ez már egy régi semmiresejó redszer, és fölösleges tákolgatni, pláne sok évre tervezni vele.Csak jó lett volna két alkatrész cserével egyszerűen megoldani a dolgot, egyébként egy rémálom az egészet végigzongorázni. Van egy hatalmas CM Hyper z600-as hűtőm is, azt is jó lett volna még tovább használni.
Így viszont, ha ez nem játszik, akkor egy teljesen új gép kellene házzal, táppal, mindennel. Egy normális intel rendszer kiépítése 250k-s költség (i5 6600k, z-s alaplap, 16gb ddr4, rx 480). Ráadásul úgy, hogy csak hébe-hóba néznék bele játékokba (hét éve játszottam kb. utoljára
). Az elsődleges az lenne, h. stabil legyen a rendszer, szóval ha a béta bios ezt nem tudja, akkor inkább hagyom a fenébe.
Ez a mostani phenom II x4 955 is remekül megy, csak jó lenne már egy frissebb vas, akkor a win7-et is cserélném, és akkor tényleg újszerű élményt adna a mindennapok használata során.
Szóval nem érdemes a régi lappal próbálkozni? Mert akkor marad a teljes intel platform jövő év végén.
-
RPZ
tag
TTomax és ->Raizen<- :
i5 6500k-val rx470-el a havernak a legtöbb játék megy kb. 60 fps-el (kivéve 1 v. 2 játékot).
Ebből gondoltam volna, h. esetleg nekem is menne egy szarabb amd-vel, viszont egy jobb rx 480-al legalább kb. 50-55 fps-es átlagot. Egyébként pont a gtx 980 és 970 közé van belőve teljesítményben a kártya. [link]
És bizony ma még 1440p-re is teljesen jól használható egy rx 480.Ezek itt azt írják, hogy nem számít egetverően a proci.
[link]
Viszont youtube videókban 15-25% különbséget láttam az amd és intel kihajtási képességei között, ami kellemetlen, de még így is bőven játszhatóak lennének a mai játékok.Persze az amd miatt szarabbak a minimum fpsek, ami később agyon tudná vágni a dolgot. Én még 30-35 fps-el is eljátszogatnék, de akkor már a min. fps az elég rusnya lenne.
Viszont így van egy generációnyi tartalék benne és a 2018-es cuccoknak is hozniuk kellene a 35 fpst highon 1080p-ben!Tehát úgy sikerült megválaszolnom a kérdésemet, hogy igen jól gondoltam a dolgot
!
Ami szivatás lehet, az a régi architektúra, béta bios, ddr3-as ram, stb. -
-
távcsőves
senior tag
válasz
->Raizen<- #342 üzenetére
Nem az a szim ahol NV logos még a felhő is? RX480 nem illik oda. Asetto Corsa ott nincs ilyen gond.
-
Xezs
tag
válasz
Lord Dragon #390 üzenetére
Respect a CRT-ért! Én tavaly cseréltem le, és csakis helyszűke miatt. 1600x1200 forever!!!
-
Tikakukac
titán
válasz
Ne szórakozz
Kőkeményen számlaérték vagy azonos szintű lap jár. Anyagilag tudod mennyi ezt így nekik átgarizni? Mint neked 1 levegőt venni
-
Raymond
titán
válasz
"Ja, nekem is megfordult a fejemben, hogy kicsit pofátlanság visszaküldeni 8 év után a lapot..."
Miert? Azert van a garancia hogy ilyenek ne forduljanak meg a fejedben. Ha 10 evet adtak akkor 10 ev.
-
Ja, nekem is megfordult a fejemben, hogy kicsit pofátlanság visszaküldeni 8 év után a lapot......
De egy próbát megér. Attól nem félek, hogy az EVGA-t anyagilag hazavágom ezzel a húzással.
Hát az eredeti véletára 87.000 Ft volt 2009 január 2.-án, szóval eléggé jól járnék ha azt vásárolhatnám le, de igazából eléggé irreális is lenne az már... szerintem ez nem elvárható, mert már bőven kiszolgálta az árát. Én akkor is elégedett lennék nagyon ha valami 20-30.000 Ft közötti értékű alaplapot küldenének helyette cserébe, mert akkor kvázi ingyen meglenne barátnőm gépébe az új alaplap. A régi alaplap és proci árából meg meg lehetne venni az új procit minimális ráköltéssel használtan és kvázi ingyen be van fejlesztve a gépe.
Majd meglátom mit lehetne kihozni belőle. Logoutra még soha nem próbáltam írni, azt sem tudom hirtelen, hogy hogyan kell.
(szégyen nem szégyen)
Én is nagyjából Full HD-ban játszottam, de nem teljesen, mert még CRT-m van. 22" -os 40 kilós dög.
Aztán veretem neki 1600x1200-ban 100 Hz-en.
Végül is az 1600x1200 is csak 8% -al kevesebb pixel mint a Full HD és 22" -ra bőségesen elég, fölösleges följebb tolni, mert úgyse látni különbséget és az 1920x1440, jobban terheli a gépet meg a 2048x1536 meg pláne. Nem láttam értelmét soha h erőltessem. Illetve néhamgé FHD-ban is játszottam az 1600-on kívül, mert ami élvezhetőbb volt Plazma TV-m azt ott toltam nem monitoron.
Igazból az FPS-ről az a véleményem, hogy az, hogy mennyi FPS elég, az nagyon nagy mértékben függ attól, hogy mivel akar az ember játszani, mert amíg például egy Skyrim-et tökéletesen lehet élvezni 40 FPS mellett, addig ez már közel sem mondható el egy-egy pörgősebb autóversenyről vagy FPS (First Person Shooter)-ről. Ott már akár 60+ FPS-re is szükség lehet alkalmasint h élvezhető lehet szerintem. Ha a ingazodik az FPS, akkor mondjuk 70 FPS után egy húzósabb résznél ha leesik 30-re az FPS, azt egyből erőteljes lassulásnak érzékeli az ember. Szerintem simán észrevehető!
Noh de erről sokat lehetne írni, úgyhogy most le is zárom annyival, hogy kellemes karácsonyt mindenkinek!
-
Devas
őstag
Ha mar valasztanom kene korszerubb i3, vagy regebbi i5 kozott (ugyanannyi penzert), az i3-at valasztanam. Tobb jatek profital a jobb egyszalas teljesitmenybol, mint a 4 szalasbol. Mondjuk 4 szalon sem lenne sokkal gyengebb az i3. Ezert xeonnal szemben is az i3-ast hoznam ki gyoztesnek.
Korszerubb proci melle korszerubb IGP is tarsul, igy kihasznalhato a benne rejlo lehetosegek is.
Mondjuk a sandy megrangatva mar talan hozza a haswell egyszalas teljesitmenyet, ami azert eleg jo. -
Ed3r_X_
nagyúr
1 éve vettem újonnan az i3 4330-am 24-ért, kéz alól, 3 hó garival. Egy H81-es lapba totál jó, volt rajta USB3.0, SATA3 is, annál jobb belépőnek nem kell. Múltkor is néztem őket, 20-23 körül vannak. De inkább Sandy i5.. 2400 is megvan 20-ból akár.
Amúgy körbenéztél normális 775-ös alaplap fronton is? 1155 árban van kb, egy normálisabb P45-ös lap 12 felett kezdődik...
-
hobizoli
nagyúr
válasz
elfelejtette #382 üzenetére
lehet, de itt ha nem megy fullon 60fps-l, az fika
-
Speed®
titán
Nem, de 2db volt aprón jegelve 20ért, ez nekem egyenlő a nem elérhető opcióval
Nyilván van alternatíva amúgy..nonK Sandy i5 már 20 körül sem lehetetlen, értelmes lap alá viszont sajnos egyre ritkábban van, akkoris 15 körül kezdődik. DDR3 kb. egykutya szerencsére a DDR2vel..összességében ~1.5Xes áron összehozható az 1155..ennyi előnye viszont nincs. P/Z +4+BCLK opció javít ezen, de akkoris +15k elment, amiből már egy VGAra lehetett volna költeni..lehet én látom sarkosan, de ha spórolós vétel, akkor nekem a 771 a nyerő. Totál alap 1155 lap +i3 opciót nem emészti meg a gyomrom -
Speed®
titán
Szintetikusokban is van olyan, ami jól jelzi, mi a helyzet erőügyileg..CB minden magot kihasznál szépen a rendereléshez.
5450 mellett 750Ti, 4170 mellett 950, utóbbi ~1.5X gyorsabb..így picit csalóka.
Amúgy látszik, alapon határeset a CPU, többnyire VGAlimit mellett néha maxol a CPU és beesik a VGA. GTX480 hasonló erejű kari, azzal 3.8Gn simult ki a játék és lett tisztán VGAlimites már. Ezért döntöttem úgy, hogy jöhet egy picit erősebb VGA.. -
Devas
őstag
Kár hogy nem ismerem ezeket a Xeon procikat. Egyébként talán tényleg nem szintetikus teszteket kéne nézni, hiszen a topik a játékról szól, és ebben a környezetben kéne megmérettetni őket.
Megpróbáltam youtubeon összehasonlítani a két procit a GTA V-ben (ugye az kihasználja rendesen a 4 szálat).
Nem tudom mennyire fair összehasonlítás, de próbáljátok magatok eldönteni (az egyik video külterületen zajlik, a másik sűrűn lakott övezetben). -
Speed®
titán
Lecnél 29k..~ennyiért van 5440/50 E0 proci P35/45 lappal 8GB memóriával.
OCval lazán veri, ott nem, ahol nincs igény 2+ magra és/vagy IPC a lényeg.
Egyébként nem rossz a Hasi/Skylake i3, de platformszinten nem olcsók :S
Belépőszintű konfigért pedig mennyit adnak ki az emberek, ez a jó kérdés..Hirtelen kerestem hwboton pár eredményt, alatta az aktuálisan tesztelés alatt álló X5450@3.6G eredményei..nincs miért szégyenkeznie szvsz. 6k volt, postával
4170 CB11.5 - 3.89 CB15 - 359
Xeon CB11.5 - 4.27 CB15 - 396 -
Devas
őstag
Egy használt Haswell i3-4170 a használt piacon kb 20k. Melyik használt Xeon proci verné el játékban 20k értékben? Szerintem ez itt a kérdés. Alaplap stb egyéb kiegészítőket is beleszámíthatjuk, hogy pontosabb ár/érték arányt kapjunk. Ezzel nagyjából el is dönthetjük, hogy van-e létjogosultsága a Xeon-nak ebben a topikban, vagy sem.
-
Speed®
titán
Bármi igazsága is lenne, a közlési forma miatt hiteltelen számomra.
Nem, egyáltalán nem a minimumot képviseli, 4 magos, OCval erős.
Nyugodtan össze lehet vetni a Sandyvel, nekem is volt jópár konfig.
Mi értelme lenne ez esetben utóbbinak? Fjúcsörök, fogyasztás/IPC.
Nyilván nem lehet összevetni platform szinten sem őket, jobb az új.Ellenben aki beéri ezzel, ill. lowcost gépet igényel, annak hibátlan..
Néhány hónappal ezelőtt léptem vissza 3570Król és elvagyok vele.
A hűtést túlspiláztam szokásomhoz híven, de a többi fillérekért jött.
Megy minden játékom hibátlanul, filmezésre/netre meg ez is túlzó..Szó szót követ, indokolatlannak találom ezt a nagy lebecsmérlést..
-
Xezs
tag
Most hirtelen ezt találtam, döntse el mindenki, hogy számára mit jelent.
-
Xezs
tag
Nézd, abban igaza van, hogy azért itt a Xeon ajnározása nagyon elment érzelmi vonalra. Persze hogy valakinek az a kedves, ha már régóta használja, de egy kezdőt ne tévesszünk már meg olyan szövegekkel, hogy majd hozza a Sandy szintet. Ilyen alapon minek procit fejleszteni a gyártók részéről, ha az ősrégi ugyanazt tudja, mint az újabb? Ez teljességgel nonszensz. Az lenne a reális, ha azt mondaná az ember, hogy még egy ideig a minimum szinthez elég a Xeon de már nem sokáig. Azzal szerintem itt mindenki egyetértene. De ne kezdjük már a Sandyhez hasonlítani könyörgöm.
-
Speed®
titán
Ki beszélt itt Skylake i3ról..? Egyébként ebben a videóban is az látszik, amit kifejtettem, a filléres proci teljesen korrektül megy OCval, egyedül az AC tesz be neki, ami híresen optimalizált sok szálra..ja mégse. GTA5 ingame teljesen másképp fut amúgy..
dealerman
Még egy minősítés, és pro lesz az oldal. Hol érzed magad? Ha pusztán szakmaiatlan fröcsögésre vagy képes, nyugodtan elvonulhatsz, itt ilyen hangnemre senki nem kiváncsi (én meg főleg nem). A ferdítéseidért magad felelsz, senki nem írta, hogy top motyó, pusztán azt, hogy jó alternatívát nyújt azoknak, akiknek a témaindító írás a valóság. -
Xezs
tag
Én az élsimítás hiányától agyfaszt kapok. Engem már a 2000-es évek elején is idegesített, mikor egy vonal nem szép szabályos, hanem töredezett. És igen, abban igazad van, hogy az élsimítás kikapcsolásával viszonylag nagy teljesítménynövekedést lehet elérni, de számomra az nem opció, csak ha nagyon muszáj. Elég töredezett vonalat láttam már 15 éve
-
Xezs
tag
Én nem ajánlom az ilyesféle tákolást. Eleve felrakni egy bétát már nem egy életbiztosítás, és akkor még nem beszéltem arról, hogy DDR3-at akarsz továbbra is használni, ami még pár év, és teljesen elavulttá válik. Ugyanilyen lapom van, sokáig én is reménykedtem, hogy majd újabb procik is belemennek, de ami hivatalosan belemegy max proci az a Phenom II X6. Nem véletlen, hogy egy gyártó nem foglalkozik már tovább a BIOS frissítésével, oka van annak. Eleve a SATA vezérlője nem ismeri a TRIM funkciót, ami a HD Sentinel szerint kb. 20%-os teljesítménycsökkenést okoz az SSD-k használatakor. És persze ott van az alaplapi lapkakészlet (northbridge/southbridge) azok sem mai darabok. Egy béta BIOS-t egy kísérleti gépben tudok maximum elképzelni, aminek úgy is mindegy, mert nem napi használatra van tartva.
-
$p@rr0w
őstag
"inkább, mint egy i3" - Ez alapján nekem inkább úgy tűnik hogy az i3 szétalázza..
-
Speed®
titán
válasz
dealerman #352 üzenetére
Hibátlanul futott 760al a GTA5 H/VH, csak "vidéken" esett be itt-ott ~40FPSre, amúgy 60on állt. Fenntartásokkal kezelek minden tesztet emiatt (is)..az a lényeg, mit tapasztalok.
i3 IPCben lehet jobb, de hiányzik 2 magja, nem ellenfél ahol az kellene.
Egyébként jó, hogy egy olyan topikban, ahol belépőszintű, kisebb teljesítményű cuccok használhatóságát tárgyaljuk, arról szövegelsz, hogy de sz@r alternatíva is a filléres 771.
Szerintem is épp ideje befejezni.. -
Lacccca87
addikt
Kis összehasonlítás arra hogy mi mit hajt ki: KATT
G3450 nél a GPU alacsonyabb órajelent ment és -25% power target mert gyengébb a táp.
-
dealerman
aktív tag
3,87-en is vért izzad GTA V. alatt,és hiába úgy néz ki,hogy "kihajcsa" egyes emberek szerint,egy i5 2500 alapórajelen sem megy 70%-ék fölé.úgy,hogy sokkal több fps lesz
Ez látható a nemrég linkelt videóban is,DUPLA sőt néha 3x-os a frame rate szám a 6100 javára,amilyen szintet egy sandy i5 majdnem hoz
ha alapul vesszük ,hogy tudja a 4300-as szintet,itt csak 80%-al erősebb kb egy 2500K,amit ugyebár 15%-nak is lehet mondani
Téma lezárva részemről,napestig lehetne vitatkozni,de fölösleges a tények mindent elárulnak
-
Nwis86
aktív tag
válasz
Lord Dragon #343 üzenetére
Az a gariztatás megérne 1 cikket is a logouton
Azért kíváncsi lennék a reakcióra amikor valaki visszaküld valamit amire ilyen 10 évet adnak
Ha mákod van akkor levásárolhatod az akkori árát!
Amúgy én kb 2,5 éve váltottam Asus p5q + 8gb ddr2 1066mhz + Hd7970 + Xeon E5450 (Q9650) (4GHz) -ről szintén nem új X58 -ra
De nagyon jól elvoltam a régi E5450-es xeonnal is, lényegében minden játékot elvit majdnem maxon FHD-be! kivéve elsimítás meg 1-2 apróság amit játék közbe amugy se lehetett észre venni... persze nem 60 fps-el de amugy se értem ezt a 60 fps mizériát. Én anno c64-en kezdtem játszani, szóval nekem 30 nál több nem is kell, volt idő mikor össze tettük a 2 kezünk ha megvolt a 30, sőt a 20 nak is örültünk... most meg fu csak 30 fps degáz... nem értem én ezt, pedig most van sok játék amibe 100fps-em is van de nem látok a 30 hoz képest semmi különbséget, na de ez 1 másik téma...
-
Dr. Romano
veterán
Nekem is még mindig 775-ös Xeon van a gépemben egy jó öreg GTX 580-al. A monitoromnak hála (1680x1050) még a mai napik eljátszogatok a legújabb játékokkal természetesen 30 fps targettel
Azonban amik fent vannak (RotTomb Raider, DeusEx MD, Obduction, CoD IW) leginkább a vga memória limitesek már ebben az alacsony felbontásban is rendre -szinte azonnal- megkajálják a kártyámon lévő mennyiséget (1,5GB)Természetesen ezeket játékokban már egy i3 6100 is keresztbe lenyeli még ha tuningolva vannak akkor is. Azonban még ma is el lehet lenni velük bizonyos szinten.
-
Ed3r_X_
nagyúr
-
Raymond
titán
válasz
Lord Dragon #343 üzenetére
Igen, nalam ugyan csak 3.4Ghz-en ment(megy) a Q9550, de egy 750Ti-vel mentek a dolgok ertelmes beallitasok mellett. Mondjuk segitett hogy a monitorom 1680x1050 volt. Az utolso grafikailag komolyabb ami jatszottam valtas elott a SWBF volt, ment rendesen (50+ FPS) High/Ultra keverekkel abban a felbontasban.
-
Speed®
titán
válasz
dealerman #336 üzenetére
Nem állította senki, hogy minden i5 hozható..de a Lynnfield simán, Sandy kisebb példányai szintén, komolyabb OCval még feljebb is lehet jutni. Nyilván IPC jobb az új, ill. az utasításkészletek is sokat dobnak, de egyáltalán nem használhatatlan a régi vas.
Pár kép (saját mérések). X5450@3.6, i5-750@3.5, i5-2300.A kispistás vonalat be lehet fejezni egyébként, normálisan kommunikálj vagy sehogy..különben a "hígítók" közé sorolod saját magadat is.
-
Igazából én nemrég cseréltem le a 8 éves konfigomat, és elmondhatom, hogy 775-ös procival mindennel tudtam szaggatás mentesen játszani, amivel akartam, az új tomb raidert is beleértve. Sajnos azért kellett cserélem mert elromlott az alaplapom 8 éves szolgálat után. De Medium - High között minden szépen ment. Bár tény, hogy a proci volt legjobban lemaradva teljesítményben, de mindenképpen élvezhetően és jó grafikával tudtam játszani a 775-ös gépemen.
EVGA nForce 790i SLI FTW Digital PWM lap
Q9550 (felhúzva 4x4Ghz-re)
10GB DDR3 RAM
GTX 970Ha nem romlott volna el a lapom 8 év után, akkor még mindig ezzel tolnám...
Így viszont majd visszaküldöm a lapot gariba. Még van már 2 év a 10ből.
Meglátjuk mit lépnek rá!
A lényeg amit ebből ki akartam hozni: Jól lehet még 775-tel is játszani. De azért nem 2 magos 775-tel, az tény.
-
kromatika
veterán
hasznos és jó cikk.Köszi.
-
RPZ
tag
Van egy jó kis Asrock 770 Extreme 3 alaplapom, amihez elvileg van egy pár éve elérhető béta bios, amivel tudná fogadni a 8 magos cpukat is.
A kérdésem az, h helytálló-e az az elképzelésem, h. ha 120k-ból veszek egy fx 8370-et és egy RX 480 8GB-ot, akkor a következő két évben mindent fullmaxon tudok majd futtatni 1080p-ben??? Nyilván nem tudja annyira kihajtani, mint egy intel, de a kb. 60+ fpsek a mostani játékokban meglehetnének.
8GB 1600-as ddr3 ramom van, ezt 2019-ben hajlandó vagyok 16GB-ra emelni.
Elvileg a DX12 meg esetleg Vulkán apik terjedésével csak profitálni fognak az AMD-k, és a nyolc mag jobban ki lesz használva.
Ebben a tesztben pl a Divisionnél még egy gtx1080-at is egész jól kihajtott, 15%-al volt csak kisebb FPS érték, mint egy i7-6700k mellett.
[link]
Ergo, ha 2019-ben már nem menne minden very high-on csak high-on, akkor akár egy nagyobb videokártyát mellérakva még mindig életben tarthatnám a konfigot.Szóval mennyire reális az elgondolásom
?
-
dealerman
aktív tag
így van azért kerül 5-6 ezerbe egy régi xeon és azért 25-30-ba egy sandy i5 mert ugyan azt tudják ,és aki megveszi a drágábbat az egy palimadár,és a régi xeon kihajt egy mai 60 ezres vga-t is,de ha meghúzzátok rendes hűtővel ami nektek van,(mert Én úgy hűtöttem,hogy fújtam rá számból a levegőt) akkor akár még egy 1080-at is megpörget .............................
Annyit röhögök ezen a topikon,öröm olvasni nap,mint nap,egyébként tényleg köszi a tesztet,de ha lenne lehetőséged 8gb-al lefuttatni ezeket,nagyon megnézném a grafokat,őrülten sokat javulna a min fps az tuti
-
Xezs
tag
Persze hogy nincs pariban egy 5 éves CPU meg egy mai. Ha ez így lenne, akkor minek venné meg bárki is az újat? Nem rosszak az 5 vagy 7 éves CPU-k. Sőt, egyáltalán nem az a kategória, mint mondjuk 2007-ben, ahol egy 2002-es vagy 2000-es CPU-val nagyjából kitörölhetted. De ne áltassuk magunkat, a számítástechnikában ami megvan 2 éves, az már simán idejétmúltnak számít. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem üti meg a gamer belépő szintet, sőt, egy 2 éves konfig még nagyon is jónak számít. De próbálj már meg 2 évvel ezelőtti procit vagy alaplapot venni, kb sehol se találsz, mert nincs. De ha mégis, akkor 4 évest már biztosan nem lelsz sehol újonnan.
-
dealerman
aktív tag
válasz
joysefke #335 üzenetére
szakértőkkel állunk szemben,vigyázat
nagyon felhígult már ez az oldal is sajnos,olyanok szólnak hozzá akik "kispistától" hallottak valami kamu szöveget
nézzétek meg már véletlenül nem árulnak 3-4 ezer forintos xeont ?
ha igen akkor küldjetek mindenkit oda aki 2. gen-es core i cpu-t vennének,mert jobban járnak a régivel
-
joysefke
veterán
válasz
Forest48 #332 üzenetére
Ez egy elég érdekes benchmark, ahol
-a 2500K és a 2500 azonos órajelen eltérő eredményt ér el,
-ahol az energiatakarékos 3350P gyorsabb mint az egy generációval újabb normál (nem takarékos) 4430, ami csak 100Mh-zel alacsonyabb órajelen megy
-ahol a Sandy-Ivy lépcsőt 10%-kal honorálja a program, de az Ivy -> Haswell lépcsőt gyakorlatilag semennyivelÉs ahol mindennek a tetejébe egy A10 belefért a középmezőnybe
-
-
Forest48
aktív tag
-
dealerman
aktív tag
Mutassatok már akkor grafikonokat vagy videót ahol látható,hogy i5 szinten van,nem is tudom akkor miért van 1155-ha ezek a xeonok hozzák azt a szintet,senki se mondta,hogy nem használható és nem is nézem le,nekem is volt,de egy 7770-et nem tudott rendesen kihajtani,min és max fps-be nem lehet összehasonlítani egy sandy-vel ! Attól mert 99%-on hajtja a kártyát,nézni kellene azt is,hogy sok játékban a xeon már a lelkét kiköpte ezért,és akkor hullik be az fps...........
Végül is az Ivy se sokkal erősebb a sandy-nél szóval,valószínű ha jobban megrántjátok a xeon-t az a szint is hozható
Nem is tudom akkor IPC-ben mit fejlődhetett az intel..............
-
ripla
addikt
A mai napig egy 6 éves 6950-es Radeonnal tolom, mindent visz olyan 20-30 fps közötti értékekkel.
-
Goldberg03
tag
Köszönjük a tesztet!
-
Xezs
tag
válasz
Kisgépkezelő #321 üzenetére
Kb. 18 évnyi gémerkedés után nekem az az érzésem, hogy manapság sokkal jobban el lehet lenni egy több éves konfiggal, mint korábban, mondjuk a '90-es évek végén vagy a 2000-es évek elején. Akkortájt még egyre több nélkülözhetetlen CPU/GPU utasításkészlet jött ki (MMX, SSE, SSE2, mindenféle shader verziók, stb), meg a DX is gyorsabban frissült, mint manapság (főleg azért, mert a kezdeti verziók gagyik voltak) így a korábbi eszközök amik ezt nem tudták, idejétmúlttá váltak. Nem beszélve a számháborúról (mármint a proci Mhz-ben mért frekvenciája) ami korábban sokkal durvább volt, mint manapság. Egy mostani CPU frekije nem sokban tér el egy 5 évesétől, nem ebben nyújt újdonságot. Korábban viszont ez volt, ami a leginkább számított (az utasításkészletek mellett). Persze a mai procikban is vannak újabb utasítások, de azok nem annyira nélkülözhetetlenek, hogy egy korábbi ne tudná őket kiváltani (persze lassabban). Szóval érzésem szerint hamarabb avultak a korábbi hardverek, mint a mostaniak. A játékgyártók se hülyék, igyekeznek minél nagyobb piacot lefedni, amibe beletartozik az 5 vagy 5+ éves hardverrel rendelkezők tábora is.
-
Kisgépkezelő
senior tag
Néha amikor más topicokban épp azon megy a panaszkodás, hogy a mai hardverek túl gyorsan elavulnak, aranyáron sem lehet összehozni egy konfigot amire nem kell egy éven belül még 200 000-ret rákölteni, hogy naprakész maradjon, szívesen megkérdezném trollkodásként, hogy az emlegetett bezzegrégiszépidőben, hogy futott az olcsón vett PII-őn a GTA Vice City, meg a MoHAA. Akkor aztán menne a nagy hümmögés, hogy tán most mégiscsak jobb, mert a GTA 5, meg a legújabb CoD/BF ha nem is simán, de fut 6-7 éves hardvereken. A leggonoszabb időszak szerintem az volt, amikor a Geforce FX5xxx szériáról kiderült, hogy annyira mégsem DX9 kompatibilis, illetve mikor utána közvetlenül az ATi tábor (köztük én is) is megszívta az R400 architektúrával (X800 és társai) amikor hirtelen nem indult pár játék a szinte új kártyákonon, én meg vakargattam a fejem, hogy mi is az a "Shader model 3 not avialbe".
-
Speed®
titán
válasz
dealerman #308 üzenetére
Túlzásokba nem kell esni, de még használható bőven..most már meg is éri..mikor fél havi fizu volt egy Q9550, nem engedhettem meg magamnak, ma viszont 1 napi bér egy jó kis E0 5440/50..ha nem is i5 verő (amúgy az 1156 könnyen verhető vele), de egy alap Sandy szint hozható..ideális kocagémereknek. 3570K@4.5G után is simán elvagyok vele jelenleg ;p
-
Xezs
tag
válasz
matyi012345 #316 üzenetére
Így van. Nagyon sokan nem vesznek olyan drága cuccokat, amiket megengedhetnének maguknak, mert az olcsóbb is teljesen megfelel a céljaiknak.
-
Shing
őstag
Régen is számított, csak akkor még nem tartott ki ennyi ideig egy proci. Legalábbis aktív játék használatra semmikép nem használták 5 év után... Egy Phenom II X4 965 most 7 éves és még így is rengeteg új játékhoz elegendő... Talán az új Watch Dogs a legdurvább proci használatban, ott már muszáj cserélni, mert a 30FPS sincs meg sokszor.
-
Kronos3000
senior tag
A PH színvonala is esik meredeken, az álmenők és pléh vagányok betörtek ide is.
Nyikhaj megmondóemberek,ostoba lenéző és lekezelő stílusban,némi rongyrázással....ajaj hova jut a világ....? -
matyi012345
őstag
És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy aki megteheti se biztos, hogy megteszi. Én is készülök VGA-t venni régebbi játékokhoz és maximum GTX 650-750 körül gondolkodok, de egy jó GT730 ajánlatot is megnézek ha úgy alakul. Attól függetlenül, hogy gond nélkül megvehetnék egy GTX1080 vagy tudja tököm mi a legújabb csodát. Nekem vannak fontosabb dolgok is az életben és sokan vannak még így ezzel. Nekem ez csak egy VGA amit öt évbe egyszer veszek ha van kedvem megint játszogatni azt' kész. FS15 meg ETS2-re jó a gémkapocs is a fiók aljából. Meg néha COD 2-4 max 5-6.
-
Xezs
tag
Így van. Sokan megragadtak a 15 évvel ezelőtti érában, ahol csak a magasabb órajel számított, más nem nagyon. Ma meg már kb. minden évben új utasításkészletek és jobban szervezett cache memóriák jellemzik a CPU-kat. Épp ezért fogom lecserélni a Phenom II X4-et, mert hiányzik belőle egy rakás utasítás, amit túlhúzással sem lehet pótolni. De aki szerint egy túlhúzott Phenom II X4 bőven elég manapság, azt szívesen látom a hamarosan felkerülő hirdetésem alatt, mint potenciális érdeklődő
-
Xezs
tag
válasz
Feri1977 #293 üzenetére
Nem vagizni akarok, de én meg olyat nem nagyon ismerek, aki ne tudna gond nélkül rákölteni a gépére 150 ezret különösebb gyűjtögetés nélkül. És nem rózsadombi úri gyerekek vagyunk, csak úgy adta az élet, hogy jó melónk lett és jól fizet. Az IT-sok jó része egyébként is viszonylag könnyen szerez drágább hardvert, mert vagy jól keres, vagy jó IT-s kapcsolatai vannak és megkapja ÁFA nélkül vagy fél ÁFA-val. Kicsit eltértünk a tárgytól de csak azért írom le, mert igenis van létjogosultsága annak, hogy megemlítjük az i7-eseket és a GTX 1070-eseket itt, hiába drágák. Különben meg ha értesz az IT-hoz akkor próbálj meg a szakmában elhelyezkedni, hátha jobban fogsz keresni. Ja, és a diploma az önmagában semmit sem ér, csak az ember, aki mögötte van. Én ismerek olyan diplomást, aki semmire se jó a világon. Szóval a diploma önmagában nem indok semmire se.
-
rovtiv3
aktív tag
válasz
kolopele #201 üzenetére
"Ezt én sem értettem soha. Van egy jó konfig, ami mindenre elég, de jó lesz helyette egy gyengébb is, mert nem használom úgyse ki."
Akkor hadd segítsek kicsit a megértésben. A kulcsszó a pénz. Vagy ha úgy tetszik, zsozsó, stex, lé, gempa, mani stb.
Nyilván nagyon sokan vennének csúcskonfigot, ha a fenti felsorolás bármely eleme bőven a rendelkezésükre állna. Én viszont megértem, hogy Te miért nem érted meg. Azért, mert szemlátomást sok pénzed van.
És még mielőtt azzal vádolnál, hogy a zsebedben túrkálok vagy irigykedem, csak halkan jegyzem meg, hogy a hozzászólásaid többségéből süt az erre történő önelégült utalás. Félreértés ne essék, nem azzal van a baj, hogy Neked telik, hanem azzal, hogy nem tudod megérteni azt, ha valakinek nem, és még kérkedsz is vele. Ezt az attitűdöt olcsó, hétszilvafás, feudális dzsentritempónak tekintem, és gyanítom, hogy ezzel nem vagyok egyedül. -
jedis
senior tag
Hiába a 775-ösökben is a négy mag, meg a magasra húzott freki, mivel sok olyan utasítás nincs bennük, amik az újabbakban benne vannak, és amit az újabb progik, és játékok aktívan használnak is. Szóval ez is vissza fogja a 775-ösöket, az újabb programokban.
-
törölt tag
válasz
matyi012345 #309 üzenetére
370 tualatin meg a 939 X2 a nyerő
Ez az év gy kicsit jobbra sikeredett le is cseréltem a 8 éves konfigjaimat
939 x2 4400/hd 5670 a gyerkét is az meg am2+5050e/hd 4670 volt
A wot már full minimumon szagatott -
Forest48
aktív tag
válasz
dealerman #302 üzenetére
Az 5420 az nem 5450. A 3,2 az nem 3,8GHz.
Illetve cibálhatod magasra, ha nem tudod hűteni.
Persze neked biztos igazad van, mert nem ment olyan jól és feljebb léptél. Van egy i5 6500am is, nem azért védem a xeon-t, mert nem telik jobbra.
Szimplán jól működik és meg is vagyok vele elégedve. De nyilván hülye vagyok, mert ez szerinted nem lehet.Tökéletesen kihajtja a gtx1050 ti-t és mindenre jó, amire kell. Képszerkesztés, videóvágás, játék, ...
Ritkán érzem csak a különbséget a két proci között.
Egyébként dobhatnék be ide teszteredményt, de szerintem neked az pont nem felelne meg, amit én használok. Melyiket fogadod el? Csinálok egyet azzal a programmal és láthatod -
dogab93
tag
válasz
kolopele #305 üzenetére
Az ember ön hibáján kívül is tud nehéz helyzetbe kerülni ,nem kell ahhoz tanulatlannak lenni és/vagy szenvedélybetegnek .Nekem is volt ismeretségi körömben olyan ember aki nagyon könnyen mindenféle háttérismeret nélkül véleményt formált másokról,mert ő úgysem szorulhat meg és ő nem lehet beteg meg semmi mert ő az életcsászára mert jól megy.Aztán az élet megmutatta neki ,hogy nem úgy megy az őt is érhetik és érik is problémák ,több megértéssel és empátiával kell lennie mások felé.Meg is értette a leckét amikor olyanok segítségére is szüksége volt akiket azelőtt bőszen kritizált.
-
dealerman
aktív tag
válasz
Forest48 #284 üzenetére
"Teljesítményben egy i5 2500-ra ráver úgy 15%-ot." what ?
az első generációs i5-re meg 30-at ?
akkor legyen szíves mindenki visszaállni 775/771-re
Volt l5420-am 3,2-őn járatva,és most 2500K de ez a sandy alapórajelen is,megeszi reggelire azokat a xeonokat,rakjál fel egy Project Cars-t pl és nézd meg,hogy vért izzad,majdnem 100-on pörög mind a 4 mag !
Ettől függetlenül Én is szerettem azt a xeon-t mert fillérekből megvolt,de ma már nagyon gyengus
Új hozzászólás Aktív témák
ph Megvizsgáltuk, hogy mekkora gondot okoz, ha az előírtnál gyengébb a hardverünk.
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 4500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB AeroCool Aero 800 kék Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest