Új hozzászólás Aktív témák
-
RPZ
tag
Hát még ezzel is bajlódni kell
.
Megnéztem, manapság Brocken 2 illetve Brocken Eco van, ebből az utóbbi szimpatikus, mert teszt szerint majdnem olyan jó (+ kb. 4 fok), mint az eredeti Brocken, ráadásul még halkabb is.
Eleve csak 600 g, és a magassága csak 15 cm!!!!!!!! Ez utóbbi megváltás lenne, mert a mostanin (16cm-es) nem igazán tudom feltenni a ház oldallapját, mert kinyomja. Az a - 1 cm pont ideális lenne. És kijön 10k-ból. Szóval ezt feljegyeztem a bevásárlólistára.
-
RPZ
tag
Hú nagyon vágod a részleteket
!
Igen, vx450-es a táp. Akkor kondifronton esetleg ránézek (vki ránéz) majd.
Közben kitaláltam, h a jobb IPC az órajelenkénti több utasítást jelenti.A szent költséghatékonyság nevében akkor a te verziód is keményen benne maradt a pakliban!!
Mostmár egyértelműen intel felé húzok, jó lenne egy kompromisszummentes rendszer.Viszont megtaláltam a hűtő dobozát és ez a régebbi kiadás. "LGA 1366 ready". De egyébként sincs benne egyéb lefogató. Nem lehet vmi kiegészítő csomagot találni hozzá, amivel upgradelhető 1150-es foglalatra? Mert akkor "dobhatom ki", és vehetek hűtőből is vmi más fajtát
(.
-
RPZ
tag
Na, ez elsőre jó ötletnek tűnik, feltéve, h. a 2500k erős OC-vel hoz a game-ek alatt egy i5 6600k teljesítményt (mert alapon ugyanott van kb. mint az fx 8370). Kár, h. ez is 100 éves darab, bár cserélhető lenne később gyorsabb cpu-ra is.
A legviccesebb az, hogy több tesztben is minimális előrelépést mutatnak be pl. az intelek között.
[link]
Mondjuk csak 450W-os tápom van, de Seasonic belsejű Corsair, az intel cpu-k meg amúgy is 90W körüliek, szóval akár az OC is mehetne talán. (Persze lehet, h a tápot is cserélni kellene 7-8 év után, és nem várni tőle még ugyanannyi működést)
És jó, h. említetted, így rájöttem, h a hűtő áttehető az intel 1155 és 1150-esekre is! Bár nem tudom, h megvan-e még a másik fajta lefogató hozzá, de ez részletkérdés.
Ez az ötlet rx 470-el (és plusz ram nélkül) kb. 90k ból kijönne.jedis:
Igen, a Zen alakíthat némileg az árakon, bár először gondolom a nagy teljesítményt drágán adják majd ki.
Viszont erre az intel meg előveszi a fiókból az eldugott, már rég kitalált ötleteit és kihoz majd egy +30%-os teljesítményű CPU-t.
A régi architektúrát azért lett volna jó tákolni, mert egyszerű megoldás, de kb. 7 éves cuccokat valsz. kár életben tartani. Az AMD ha máshol nem, akkor a min. fpsekben meg a frametime tesztekben mindenképpen rosszabb, mint az intel. Átlagfpsekben néhol egész jól tartja magát.
Rx470-el kb 100k-ból kijönne a tákolás.Xezs:
Ez az, h. én is a lehető legkisebb utánajárással és energiabefektetéssel szeretném megúszni. Pl. a ram duplázást is azért halogatnám leginkább, mert akkor el is kell adni a régit.
Belegondolva, tényleg nem érdemes a régit még két évig lélegeztetőn hagyni.
Most tájékozódtam valamennyire a nyomorék generációk foglalatok, magszámok, meg teljesítmények között. Rémálom ez a sok adat!
Az is egy opció, h kb. 100k-ból vennék egy i7-es Haswellt+lapot és akkor az a következő 7 évre megint tökéletesen kiszolgálna. A régi lap+cpu-t eladva kb. 80-ból kijönne a csere.
A 8 thread meg valsz. nagyon jól jön majd a következő években, egy i5 6600k is bottleneck lehet majd a szerencsétlen 4 szál miatt.
Persze így bebetonoznám magamat a ddr3-ba, de ez aztán tényleg csak 2-3, max 5%-ot számít a ddr4-el hasonlított elérhető fps-ekben, szóval az talán nem probléma.
Összköltség kb. 150k. Két részletben elosztva meg is oldható.
Az eredeti nagyköltségvetésű jövő év végi 250k-s ötletemet (illetve a 480-at is) akkor el is vetettem.Mindenkinek köszönöm szépen az ihletet adó ötleteket
! Most a 3. megoldás felé húz a szívem: masszív, újszerű, megbízható, elfogadható áron
! Még alszom rá párat.
-
Ed3r_X_
nagyúr
1 éve vettem újonnan az i3 4330-am 24-ért, kéz alól, 3 hó garival. Egy H81-es lapba totál jó, volt rajta USB3.0, SATA3 is, annál jobb belépőnek nem kell. Múltkor is néztem őket, 20-23 körül vannak. De inkább Sandy i5.. 2400 is megvan 20-ból akár.
Amúgy körbenéztél normális 775-ös alaplap fronton is? 1155 árban van kb, egy normálisabb P45-ös lap 12 felett kezdődik...
-
Devas
őstag
Kár hogy nem ismerem ezeket a Xeon procikat. Egyébként talán tényleg nem szintetikus teszteket kéne nézni, hiszen a topik a játékról szól, és ebben a környezetben kéne megmérettetni őket.
Megpróbáltam youtubeon összehasonlítani a két procit a GTA V-ben (ugye az kihasználja rendesen a 4 szálat).
Nem tudom mennyire fair összehasonlítás, de próbáljátok magatok eldönteni (az egyik video külterületen zajlik, a másik sűrűn lakott övezetben). -
Xezs
tag
Nézd, abban igaza van, hogy azért itt a Xeon ajnározása nagyon elment érzelmi vonalra. Persze hogy valakinek az a kedves, ha már régóta használja, de egy kezdőt ne tévesszünk már meg olyan szövegekkel, hogy majd hozza a Sandy szintet. Ilyen alapon minek procit fejleszteni a gyártók részéről, ha az ősrégi ugyanazt tudja, mint az újabb? Ez teljességgel nonszensz. Az lenne a reális, ha azt mondaná az ember, hogy még egy ideig a minimum szinthez elég a Xeon de már nem sokáig. Azzal szerintem itt mindenki egyetértene. De ne kezdjük már a Sandyhez hasonlítani könyörgöm.
-
$p@rr0w
őstag
"inkább, mint egy i3" - Ez alapján nekem inkább úgy tűnik hogy az i3 szétalázza..
-
Ed3r_X_
nagyúr
-
dealerman
aktív tag
Mutassatok már akkor grafikonokat vagy videót ahol látható,hogy i5 szinten van,nem is tudom akkor miért van 1155-ha ezek a xeonok hozzák azt a szintet,senki se mondta,hogy nem használható és nem is nézem le,nekem is volt,de egy 7770-et nem tudott rendesen kihajtani,min és max fps-be nem lehet összehasonlítani egy sandy-vel ! Attól mert 99%-on hajtja a kártyát,nézni kellene azt is,hogy sok játékban a xeon már a lelkét kiköpte ezért,és akkor hullik be az fps...........
Végül is az Ivy se sokkal erősebb a sandy-nél szóval,valószínű ha jobban megrántjátok a xeon-t az a szint is hozható
Nem is tudom akkor IPC-ben mit fejlődhetett az intel..............
Új hozzászólás Aktív témák
ph Megvizsgáltuk, hogy mekkora gondot okoz, ha az előírtnál gyengébb a hardverünk.
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Ryzen 5 4500 / ROG GTX 1080TI 11GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest