- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Ötlettől a megvalósításig: használjuk a nyelvi modelleket új ötletekhez!
- Nem veszik el az Activision Blizzardot a Microsofttól
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- Kevesebb bevételét adja át az OpenAI a Microsoftnak
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ijk
nagyúr
Van olyan magyar forgalmazó amelyik megbízható? ÁFÁ-s számlával kellene, ezért apró kilőve.
-
MC Pite
veterán
Tok: A rugged nekem kinézetre picit olcsóbb hatású, és a háta kevésbé véd (cégesen ilyen van) mint a hibrid. Meg szebb/kevésbé uncsi kinézetű telefonokon jobban szeretem az átlátszó, bár a 4a-nak is jól áll.
mdraco: Tensorral nincs bajom, P6a fogyasztás/melegedés terén már elvileg okés. Ha lesz normális volt support, csak a relatív lassú töltés marad hátrányokat, és nekem kellemesebb a P6a (elvileg). Reklámokat kigyomláltam, az már nem zavar.
Samsung megin relatíve tré kamerával jön ki, kidorratlanul, akkor sokkal inkább Zenfone... Szifon meg én nem tudom elviselni.Mondjuk egy jól működő notch elrejtő megoldás még mindig érdekelne hozzá, ha nincs gyári megoldás. P6a tulajok?
-
mdraco
őstag
Feleségemnek megjelenéskor pixel 4a-t vettem, tetszik a letisztult rendszer.
Úgy látom én is, hogy a pixel 6a legnagyobb hátránya, hogy nem kapható hivatalosan, ezért nincs volte (root nélkül, banki appok miatt nem buherálnám) és szervíz. Habár a tensor annyira nem szimpatikus.
Xiaomi 12X-nél hajlított kijelző valóban hátrány, gyengébb os support, plusz a miui, vele együtt a reklámok, a cleaner/tisztító app-ban reklámok vannak, hiába van kikapcsolva, jelenleg poco x3 nfc-m van (mi 9 se után ami kompakt volt) s itt is gond van.(Hát lehet megvárom az iPhone 14-t, vagy galaxy s23 hátha Qualcomm-al jön, idegesít hogy nincs kompakt méretben majdnem kompromisszumok nélkül
, ezért muszáj lesz árban feljebb menni)
-
MC Pite
veterán
P6a-m nincs (azaz van, de az bontatlan, eladó), P4a van még.
Attól függ miről jössz.
6a tiszta rendszere nekem sokkal szimpatikusabb, rühellem a samsung/xiaomi belenyúlásait. Kamerában kellemesebb, ügyesebb eredményt tudnak a pixelek (a hw nem rossz a 12X-ben, de kicsit túlszaturált, erősen részlet/zajszűrt, túl világosak a középtónusok). Gcammel kellemesebb az eredmény, természetesebb.
Ujjlenyomatolvasó (gyors, ügyes), a mellékelt 67W töltő (de ugyanazokkal is jellemzően gyorsabban tölt mint a pixelek, QC4 is van nem csak PD3) és 120Hz a Xiaomi mellett szól. Előny a gyárilag rejthető notch és már meglévő VoLTE/5G támogatás.
Ellenben hivatalosan nem vízálló (szóbeli splasproof van meg vidós tesztek is megerősítik hogy némileg vízálló, de semmi hivatalos), a hajlított kijelző szerintem hátrány (nehéz jó védelmet találni rá), és az usb is csak 2.0 ami mind a P6a malmára hajtja a vizet.Szóval nekem nehéz ügy. Roottal (volte végett) a P6a, anélkül a 12X áll nyerésre. Aki szereti a pixelek képét, az kevésbé fogja csípni a xiaomit.
-
mdraco
őstag
Szia,
Nézegetem ezt a pixel 6a-t és xiaomi 12x-t.
Esetleg tudnál rövid összehasonlítást írni? Specifikációkból [link] látom, hogy 3 előnye van a pixel-nek a xiaomi-hoz képest: proceszor erősebb, szoft. támogatás hosszabb és van ip67 védettség, többiben elméletileg jobb a xiaomi. De kamera stb.?
Köszi. -
MC Pite
veterán
-
szabi__memo
nagyúr
-
MC Pite
veterán
-
-
ghiottone
nagyúr
Érdekes, de úgy néz ki, hogy a panel le van zárva 60Hz képfrissítésre, de tud 90Hz-et: [link]
-
törölt tag
Azért a HDR-rel kapcsolatban valamit tisztázzunk.
Amikor túltolt HDR-re panaszkodnak, az valójában a tone mapping, amit akkor is rárak a képre, ha kikapcsolod a HDR-t és csak 1 expóból készül a kép. Viszont akkor elveszted a többelemes zajszűrést, a HDR+ lényegét, amitől Pixel a Pixel...Ellenben linkeltem a fotós topikban is, hogy vannak benne dual exposure slider-ek, amikkel tudod szabályozni külön az árnyékokat és csúcsfényeket, magyarul annyira lesz erős a "HDR", amennyire akarod.
GSMArenán meg valószínűleg hiba történt, de ettől függetlenül van értelme nappal is a Night Sight-nak statikus témáknál, mert több expót használ, tisztább lesz tőle a kép.
-
ghiottone
nagyúr
Persze. Igen, azt láttam. Ott vagy hibás volt a szoftver és automata módon mindig bekapcsolt a night sight vagy szimplán így akarták - mondjuk az első esetben a hold ikon és a feldolgozási sebesség azért eléggé árulkodó lett volna + a végeredmény elnevezése is tartalmazza a 'NIGHT" jelzőt
-
ghiottone
nagyúr
Csak összeraktam a tesztet a Google Pixel 6a-ról: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Tensor lapkával, 449 dollárért.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Nintendo Switch 2
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hobby elektronika
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E744 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 14" HD+ I DP I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 3420 - i5-11GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest