Új hozzászólás Aktív témák
-
ati21
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Most tervezek egy p6a vásárolni. Néhány kérdésem van a készülékkel kapcsolatban.
Milyen hálózati töltővel érdemes használni? Jelenleg egy QC3-as blitzwolf töltőt használok, ezzel a töltővel fog menni a 18W-os töltés?
Telekomos előfizetéseim vannak és Budapesten lakom, ebben az estben is érdemes rootolni a telefont? (nincs szükségem az 5G-re)
Valakinek van tapasztalata az Unicredit bank alkalmazásával? -
MC Pite
veterán
5-10p között volt nekem a max 4K felvétel, ott nem rinyált még.
FHD-vel nem hiszem hogy van ilyen. -
winbox
senior tag
Nekem kb. 10%-ot merül, de wifi, bluetooth minden szinkronizálás bekapcsolva, töltőn nincs közben. Egyszer egy éjszakára betettem repülőbe akkor 3-5% volt nagyjából. Frissítésnél nekem is meleg volt, ezenkívül ha autóval megyek és Android Autoval folyamatos waze+töltés meleg, de egyáltalán nem vészes. Játszani nem játszok rajta.
-
kano
Topikgazda
Ha volna időm szívesen megcsinálnám, de jelenleg nem tudom mikor lesz rá időm (talán a hét végén). Jó volna még egy hOS flash leírás is. Egyelőre nekem van telefonon, de nem hiszem, hogy marad. Mi 10T Pro után nem látok előrelépést benne (ha csak a kamera nem az).
Szóval nem nem tuti a helye itthon...
-
MC Pite
veterán
Melegedés: Párszor játszottam vele, úgy tűnt annyira sem melegszik mint frissítéskor.
Éjszakai merülés passz, mert szinte mindig az esti adaptív töltést használom, de sztem egy 5-10%környéke lehet.cirx: Nem emlékszem hogy jelentkeztem, de köszi hogy gondoltál rám az összefoglalóval
Ha van rá igény, rántsuk össze.
Elsősorban gondolom a volte, 5g a kérdés(#960), aztán alap rootolás(#429), magiskos ota(#697)?
Ha összeszedtük, ki tudja berakni? -
xhege
veterán
A különbség azért ennél több egy picit: jobb kijelző (120Hz, HDR 10+), prémium anyagok (üveg vs plasztik), modernebb CPU, modernebb GPU, makro fotózás, 5x optikai zoom. Hirtelen ezek jutnak eszembe. Hogy ezek megérik-e a többletet, azt mindenki eldönti magának.
Mindenestere a 6a ár-érték arányban valóba nagyon jó telefon lett!
-
pedzi77
csendes tag
Üdv.Kis segítséget szeretnék kérni,a vowifit a telefonon hol tudom bekapcsolni? Nem találtam ilyen lehetőséget.
-
zolka95
őstag
A CalyxOS felajánlotta telepítés végén, hogy visszazárja, sőt javasolta, de nyitva hagytam.
Viszont azon gondolkozom, hogy lehet felesleges nyitva hagyni ha hosszabb ideig használok egy ROM-ot.
Ha elcsesződne a ROM vagy újat raknék fel, akkor csak egyszerűen kinyitom. Elvileg azt szoftverhiba nem befolyásolhatja. A Power gomb + Vol Up ígyis-úgyis működik. Onnantól kezdve pedig csak pc-re kell kötni.Ráadásul újraindításnál a bootolást nem tartja fel az a roppant fontos figyelmeztető szöveg, hogy nyitva van.
Ha más funkciója nincs a nyílt BL-nek akkor ebből a szempontból még előnyösebb is visszazárni.Már csak az a kérdés, hogy rootolt rendszer frissítéséhez szükséges-e nyitva lennie vagy nem.
-
xhege
veterán
Ha esetleg érdekel valakit, akkor ezen a linken látható egy kis összehasonlítás Pixel 7 Pro és Pixel 6a kamera fronton.
[link] -
zolka95
őstag
Kéne egy tényleges topik összefoglaló.
A nyitott bootloader szükséges a roothoz vagy utána vissza lehet zárni?
-
MC Pite
veterán
válasz
Csápájev #957 üzenetére
Most komolyan kérded?
Utoljára, mert többször kérdezted, többször leírtuk, oldalanként 10-5* írjuk le:TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ:
5G: egyelőre roottal van.
VoLTE, azaz 4G hanghívás: Egyelőre ténél van, bétával Yettelnél is.
Roottal mindenütt.
HentaiOS: nem rootolt, de hálózati részen engedve van a volte/5G, ennek a felrakása is adattörléssel jár.Bétáról vagy rootoltról simára visszatéréskor adatok törlődnek.
Root: Gyakorlatilag minden megy vele, banki appok, stb. Havi frissítés egy perccel több roottal.VoLTE: Ahol már lelőtték a 3G-t, ott 2G haghívás megy nélküle. Gyakorlatilag nem túl acélos sem a 2G itthon, sem a váltás beszéd közben.
Térerőben nem rudom igazolni hogy átlagnál gyengébb lenne a Pixel, bár egy ideje/mióta méregettem, nem nagyon olvasok ilyet. Legalábbis P4a és 12X hasonló, A53 kicsit gyengébb térerőben mint a P6a.
VoWifi: Tudtommal csak a ténél van, diginél egy ideje bajok vannak vele - ez nem telefon függő, operátor függő.PistiSan: Amelyik boltban jobban bízol.
-
winbox
senior tag
válasz
Csápájev #957 üzenetére
Így van. Ezen az oldalon belépsz a betaba és jön OTA a frissítés [link] Ha meg belekerül a stabilba vissza tudsz menni, de csak adattörléssel, illetve akkor nem törlődik adat, mikor a 14 stabilra lehet frissíteni majd róla. Digi VoLTE is csak roottal fog menni, ha megy egyáltalán. De náluk van Vowifi tudtommal, de az is csak roottal szerintem.
-
PistiSan
addikt
Sziasztok!
Olyan telefont keresek ami árához képest a legjobb képeket csinálja, ezt a telefont ajánlották.
Ahogy olvastam Yettelnék még nincs VoLTE, de hamarosan várható.
Van valami amire figyelni kell vásárláskor? Mindegy honnan rendelem? Aqua, btel? -
Csápájev
őstag
Csak tisztázandó,mert ez még nem világos számomra
Tehát ha nem kell 5g és nem kell volte, sima 4G-s gsm hívásokat tudok bonyolítani a yettel és a digi kártyámról? Ugye ezt tudja ? Nyugtassatok meg -
Csápájev
őstag
Olyan nincs,ami egyszerre tudja a töltést és a jacket?
-
MC Pite
veterán
válasz
Csápájev #935 üzenetére
Kamerában felső osztályban játszik, nem a saját ársávjában.
Hátrány:
-volte/5G támogatás (root nélkül várni kell yetinél, vodánál; enkünknősznóta van, rootoltuk; havonta egy perc plusz meló a frissítés),
-20W-nál gyorsabb töltést nem tud (akinek ez számít; regelente kb 88%-al veszem le az adaptív töltéssel, ha kell gyorsan mégis delej, 4A-el nekem megfelel a sebesség).
-Esetleg a gsm boltos vagy postázós a gari (bár ez más márkánál, vásárlásnál is előfordul) hátrány egyeseknek, mások pontleszarják hol lesz javítva.DAC-os adaptert vettem elsőre, az nem volt 2000Ft, de 5000ért vannak egész korrekt hangúak (az olcsó is hozza egy telefon átlagos hangját).
Olcsó
HiFikano: Újra hozzáadhatod, egyszerre egyhez. Gyalu előtt gondolom ki kell regisztrálni az aktuálisról. Annyi hátrány lehet esimmel, ha egy esimet nem tudó telóba kellene, de sajomin kívül nem sokan hagyják ki manapság.
-
winbox
senior tag
Mielőtt gyalulnád törlöd az előfizut a simek közül és akkor másik telefonba ugyanúgy be tudod olvasni az esimet vagy ugyanúgy másik romba újból be tudod olvasni. Egyszerre nem lehet két telefonban. Azt nem tudom ha nem választod le a telefonról és úgy sikálod le nem marad-e a telód adatai a simhez rögzítve, szerintem igen, és akkor ahogy mondod új esimet kell igényelni.
-
winbox
senior tag
válasz
Csápájev #941 üzenetére
60hz-ről semmi gond nem lesz. Igen, az üzletbe be kell menni és adnak egy kártyát azon lesz QR kódban az e-sim.
Elvileg ez jó, papíron tudja a PD-t és DAC is van benne:
[link]
Nézhetsz mást is de ez a kettő legyen benne, mert vagy a gyorstöltés és egyáltalán a töltés nem megy majd róla vagy hangot nem ad ki rajta. Ha ez sem jó élj a 14 napos elállási idővel.
Kompromisszum mindenhol van de nekem ez az eddigi legjobb telefonom -
kano
Topikgazda
Az a baj, hogy ha egyszer váltottam e-simre a többi telefonomba nem tudom használni azt a kártyát. Így nem tudom cserélgetni a telefonok között a kártyát. Szívás ez az e-sim. Vajon mi lehet akkor, ha felteszek egy romot, aktiválom az e-simet, majd teljes gyalu és megy fel egy másik rom. Ilyenkor új sim kell?
-
Csápájev
őstag
60hz-es meizu 16-ról tervezek jönni.
e-simet a szolgáltatótól kell igényelni,ugye?
Tudnál mutatni olyan elosztót,amiben van dac?
Ebben a 150-es kategóriában annyira ergya telefonok vannak,hogy lehet mobilcsere programról is lemondok inkább,de ezt választom.Bár azért kompromisszumot itt is kell kötni gazdagon
-
winbox
senior tag
válasz
Csápájev #939 üzenetére
Keress rá itt a fórumban VoLTE-ra hívással kapcsolatban már ezerszer átbeszéltük. Yettellel jó lesz bétán a hívás, hamarosan a stabilba is bekerül. Igen megy 2 simmel, de az egyiknek e-simnek kell lennie mert csak 1 fizikai simnek van hely. Olyat vegyél elosztóból amiben van DAC a jacknek, mert nagyon kényes rá a pixel. Attól függ milyen telefonról jössz, akkor számít főleg a 60hz ha a másik 90-120hz. A kijelző szép, fluid a rendszer, 60hz nekem elég, nem is vagyok ilyenre érzékeny.
-
Csápájev
őstag
Igen,sajnos ott se és aquánál se vonatkozik minden készülékre, köszi,hogy ránéztél.
Most a hívással lehet gond? Az elég nagy baj lenne
Hogy van ez?Tudom két simmel használni avagy sem?
Ilyen átalakítót használ valaki? ezzel elvileg lehet egyszerre tölteni és jacket használni.
A kijelzőjéről mi a véleményed? Ugye egyfelől csak 60hz,másfelől meg viszonylag kicsi,ami jót tesz az élességnek. -
winbox
senior tag
válasz
Csápájev #935 üzenetére
Egyedül a hívással lehet gond, yettelnél most beta rendszerrel kell használnod, hogy menjen rendesen a hívás, március körül kerül bele a stabilba. Így van, az egyiket át kell kérni e-sim-re.
Én úgy tudom emag elfogadja a mobilcsere programot és ott lehet kapni, igaz 160 körül... -
Blamazs
senior tag
Gondolom Voda VoLTE sehol továbbra sem ugye?
-
Csápájev
őstag
Sziasztok,agyalok a készüléken és keresem hátha van mobilcsere programos boltban. (nem sok sikerrel)
A képekkel és a videókkal mennyire vagytok elégedettek? Ezek elég fontos szempontok számomra.
Milyen hibái vannak? -
kano
Topikgazda
Van béta 2.1.
[link] -
winbox
senior tag
-
MC Pite
veterán
1, Ha fent az üveg, tanítsd újra
2, Ne mozgasd az ujjad (ha ez az első kijelzős ujjelnyomatolvasós telód). Páromnak nehéz volt megszokni P4a után. Cél az, hogy egy bő borsónyi felületen érintkezzen az ujjam, nem kell nagyon rányomni, és ne moccanjon el közben; így old fel a leggyorsabban.Nekem 20ból 1× kell újrapróbálni, és 1-2 naponta van hogy pinkódot kér, de jellemzően ilyenkor nem tiszta/száraz eléggé a kezem.
-
kapka20
csendes tag
Kicsit az üveg témához kapcsolódóan. Nekem is van rajta folyton, de az újlenyomatot nagyon sokszor nem ismeri fel. Nem tudom, hogy emiatt vagy más oka van, de 10ből 7 alkalommal a PIN kódot kell megadnom.
Ha pedig esetleg kint vagyok többet, akkor szinte sosem olvassa be az újlenomyatot.
Nektek is arányban rontja el?
Köszi! -
winbox
senior tag
Úgy értettem, hogy jó márka a 3mk, volt több telómon is üveggel, hydrogellel, de itt P6a-n azért jöttem vissza üvegre hydrogelről, mert az üveg az mégiscsak üveg + az ujjlenyomat érzékelő amúgy is érzékeny rá
Spigen meg adott 2 üveget felrakó kerettel, ismerve magamat elsőre úgy sem sikerült volna nélküle
-
juve600
nagyúr
[link]
most raktam fel ezt a fóliát, jóféle -
MC Pite
veterán
Sanszos volt, Ténél is így van.
A network signal gurus lépéseket is megcsináltátok? -
Viper26
nagyúr
Na megnéztem, beta alatt sajnos nincs 5G.
-
winbox
senior tag
Felfrissítettem Magiskban a USNF-et a Displax mod-ról az új 2.4.0-ra, csak simán nyomtam rá egy update-et, tökéletes, minden kényes app megy továbbra is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Tensor lapkával, 449 dollárért.
- One mobilszolgáltatások
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bittorrent topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Samsung Galaxy A35 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 19.900 Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest