Új hozzászólás Aktív témák
-
HREH
senior tag
Sziasztok!
Új monitort vennék, de nem tudom hogy 1080p vagy 1440p legyen, legtöbb játékban megvan a 144fps, amit ki is tudnék használni a 144Hz miatt. Viszont a komolyabb címekben nem fogja hozni a 144fps-t (GTA V, BF5, Crysis3, TR-széria), emiatt jobb lenne a sima 1080p...
Szerintetek?
Nem tervezek VGA-cserét még vagy 3-4 évig. -
Oakenfold
csendes tag
Szisztok!
Egy ASUS ROG Strix GeForce® GTX 1660 Ti OC edition 6GB GDDR6 boldog tulajdonosa vagyok, a problémám az, hogy HDMI-n keresztüll nem tudok csatlakozni Win10 64 bit alatt egy LG UF68V tv-re. Nincs jel a TV szerint, a számítógép nem is látja a másodlagos kijelzőt. Kábel kipróbálva, a TV mindkét HDMI-je üzemel, és mindkét HDMI működik a kártyán is.
Valami ötlet? -
arpii
tag
Csekély tapasztalataim alapján a hűtés vezérlése mintegy létfentartási funkció, ezzel együtt azok inicializálása a BIOS által van vezérelve. Az más tészta, hogy a gyártó programjával felül lehet bírálni ezeket az értékeket.
Még egy cimbi gépében kipróbálnám a helyedben, hogy hogyan viselkedik. Lehet, csak nem tetszik neki az alaplapi chipset, de bizony sanszos, hogy visszaküldés előtt állsz. -
noxon
őstag
Sziasztok, megvettem az MSI GTX 1660 Ti-t, de terhelés alatt csak az egyik ventilátor forog, de úgy mint egy porszívó, viszont a másik meg sem nyikkan. Ja és mikor már vissza hűlt a kártya, akkor sem kapcsol ki a venti.
Szerintetek sem normális ez?
-
noxon
őstag
Sziasztok, gtx 1660 ti vásàrlása előtt vagyok.
Szerintetek milyen tápot érdemes venni hozzá? 500w-os elég? -
Kro
tag
Sziasztok, sziasztok!
Nah én is beruháztam egy 1660 Ti-ra, mégpedig az MSI Gaming X verziót választottam.
Tesztek és játék alatt is teljesen bevált a kártya.
Max terhelésen 64 fokig ment fel a hőmérséklet, itt olyan 38-39%-on ment a venti és forgott 1300-at. Én hangját zárt házban nem hallottam itt még.
Teljesen meg vagyok elégedve vele, az előző kártyám is kb ezt tudta, igaz az 3 ventivel (Zotac 1070 AMP).
Bárki aki gondolkodik ebben a kártyában, csak ajánlani tudom!Tisztelettel: Kro
-
Chaser
legenda
válasz
zakarmihaly #837 üzenetére
Vagy a 2060 topikba, v blogba, ha nem nagy szosszenet inkabb topikba, de csinalhatsz sajat blogot is, ha sok jatekkal tesztelnel es adnal hozza extra koritest, akkor mehet cimlapra is
-
Chaser
legenda
válasz
zakarmihaly #834 üzenetére
Ugy mukodik ahogy akarod, nem fizet erte senki
1-2 combosabb jatek, ha fhd feletti a monitorod akkor fhd es afolotti teszt, min/atlag/max fps-ek
Hatha tobben kedvet kapnak ahhoz a gw kartyahoz -
mcs
veterán
válasz
zakarmihaly #831 üzenetére
Jól szellőző házban 65-70 között kellene ingáznia egy valamire való hűtéssel, és nem 82-n főnie. Nagy szerencséd van, hogy sikerült megszabadulnod tőle.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
zakarmihaly #831 üzenetére
hakli az a videó azokkal a hőfokokkal...
-
zakarmihaly
tag
néztem ezt a videót és nekik nincs gond a hőmérséklettel amúgy. gondolom jól szellőző házban volt, vagy nem tudom... először amikor láttam, azt hittem velem van a baj. de utána neten utánanéztem és sokan panaszkodtak rá, plusz ha végiggondolom, tényleg borzalmas minden szempontból ez a hűtés
-
mcs
veterán
-
Morris
veterán
válasz
csakacsuvi94 #827 üzenetére
Annyira gáz ez a gyerek...
Tiszta szégyen és szánalom... -
csakacsuvi94
csendes tag
válasz
zakarmihaly #822 üzenetére
https://www.youtube.com/watch?v=J2J-lk9F8pY
jó humoruk van xD
-
Motion_Blur
félisten
válasz
csakacsuvi94 #824 üzenetére
Szerintem ennek pont az azonos TDP lehet az oka.
Tény hogy nem éri meg húzni az 1660 Ti-t.
-
Chaser
legenda
válasz
lehet egyébként csak hitvány volt a pasztázás az asuson, láttam már csúnya dolgokat drágább bga-n is, meg notebookokban, de mindenképp jobban jártál
-
csakacsuvi94
csendes tag
Érdekes eredmények születtek mindkét kártyánál az OC vs Stock tesztekben. 1660-nál +10FPS, míg 1660Ti-nél csak +3-4FPS. Sokkal kisebb a headroom a 1660Ti-ben, pedig azonos TDP és gyorsabb GDDR memória. A külföldi fórumok szerint a 1660Ti "binned"-nek tűnik, bár ezt nem tudom mit jelent
Szerintetek mi lehet az oka?
-
zef
tag
válasz
Na végre jó hírek
Nálam továbbra is jól muzsikál az 1 kerekes Gigabyte Mini 1660 Ti, 71 fokos max hőmérséklettel, persze van kis hangja, de a bőven elmegy kategóriába sorolnám. Alapjáraton 40 fokosan 0db.
-
zakarmihaly
tag
jelentem véget ért a kálvária és végül egy gainward phoenix rtx 2060-at vettem (nem bírtam magammal) rossz házszellőzés ide vagy oda 71 foknál többet még nem láttam, míg az asus dual 1660 ti 87et is elérte ugye... szóval köszi még egyszer mindenkinek mindent és ne felejtsétek: ne vegyetek asus dual hűtéses kártyát! nem tudom hogy a többi kártyánál milyen a dual de az 1660nál borzalmas!
-
Chaser
legenda
jogszabályban emlékeim szerint ez úgy van, h számolhat fel értékcsökkenést már visszafizetéskor, pl veszel egy laptopot, szétkarcolva küldöd vissza, én se tapsikolnék h beszerz ár alatt kell eladnom, azonnali visszafizetési kötelezettség nincs, talán 28 nap most a hatályos - 14 napod van bejelenteni és visszajuttatni a terméket, ildomos, h akkor 28 napon belül visszaér
-
valószínűleg itt is az van, h nem teljesen egyértelmű a jogszabály, ez a kedves jogalkotók legnagyobb hobbija azt hiszem, csűrni-csavarni, h biztosítsák saját maguknak a munkát 20 évre előre legalább ( : -
MrCsiT
addikt
És most tévedtél: "a bevizsgálás pedig annyi lehet, hogy nincs-e szétcseszve a cucc fizikailag, ilyenkor ugyanis bejön a képbe az értékcsökkenés"
A 14 napon belüli elállásnál a kereskedőnek nincs bevizsgálási vagy bármilyen mérlegelési lehetősége, a törvény szerint vissza kell utalja a vételárat, megfejelve az esetleges postaköltséggel is. (ezt páran gálánsan elfelejtik. A jogosságával nem foglalkoznék, azt hagynám a jogászokra.)
Amennyiben később, azaz amikor már nála van a visszáruzott termék, azt bevizsgálva arra a következtetésre jut, hogy a fogyasztónak felróható kár történt a termékben, akkor az ezzel kapcsolatos elszámolási igényét utólagos polgári peres eljárásban érvényesítheti a fogyasztóval szemben.
Fentiekről egy peresetben a Kúria foglalt állást, szóval itt végképp nincs helye kételynek.
-
Chaser
legenda
de még mindig 1660 szint körüli árképzésük van az 1060-aknak, ami ugye erősebb 1060-nál elvileg, szóval semmi nem indokolja, h csökkentsék az 1060 árakat, mert pl 1070-eknek nagyon csúnya bolti ára van, és nem csökken, de most néztem ipont, gw 2060 106k :d szóval passz
na majd kiderül idővel mi lesz, amd sztem sokat már nem tud engedni 580/90-ek árából..namajdanavi' ( : nem bánnám ha jó lenne, és olcsón vehetnék valami jó nv vga-t:d -
Speed®
titán
Az 1660TInek friss nincs, de az 1060 árát nem véletlenül viszik lefelé..az RX570/580akkal odakavart mostanában az AMD. Ha feljebb nem is tud tökéletes alternatíva lenni, a középmezőnyben jól csinálják szvsz. Hosszú ideje végre, de lehet épkézláb VGAkat kapni nem aranyáron. Persze az 1660 és remélhetőleg az 1650 okán hamarosan kiszórnak mindent, aztán jönnek valami frissebbel. Mert azt nem igazán értem, mi a toszt akartak az RX590el, miközben mindenki egy Vega refresht remélt ebbe a szegmensbe..meg kihozták a pumpolt RVII-et oda, ahol semmi keresnivalója..amilyen jól csinálják CPU fronton, olyan sz*rul VGAknál :S
-
Chaser
legenda
nincs vetélytárs....az is csoda h 1060-ak árát szépen levitték - valakik, valahol, azt ugye nem tudni mért csökkent az áruk -, majd ha az amd hpz ellenfelet, v még jobban csökkenti a kártáyi árát akkor fog nv is, különben mért tenné?
akkor ugrás nincs mint anno pascalnál volt, de ebben a cudar világban még ez sem rossz
-
Chaser
legenda
a fontolgatással elmúlik az alkalom...mondotta volt nagyon helyesen egy "kollega"
valószínűleg 90 alá nem sokkal fog menni a ti-k ára, ez most egy jó vétel volt, most alzán 91e éppen, sokkal többet nem adnék érte, 109-ért van már manli 2060 most iponon ( : oszt' még játék is van hozzá, az se egy csúcsmodell, de a dolgát biztos teszi
-
Speed®
titán
-
zakarmihaly
tag
válasz
csakacsuvi94 #810 üzenetére
nyakukra kell járni, főleg ha már belementek. én felhívtam őket és utána utaltak
-
Chaser
legenda
van már 90e alatt, iponon a gw pegasus 87,5k
-
csakacsuvi94
csendes tag
válasz
zakarmihaly #801 üzenetére
Kicsit hasonló cipőben vagyok. Nekem ugye a hibás gainward modellem volt, nagy nehezen belementek a pénzvisszafizetésbe. Viszont a 14 napos határidő hétfőn lejár és még semmi sem történt....
-
Chaser
legenda
egyik kedves ismerősöm nemrég vett náluk mosógépet, náluk volt a legolcsóbb, 2 napon belül ki is vitték, régit elvitték, nem utalt előre, ezt mondtam neki, h véletlen se :d
ahogy láttam ez kb mindre érvényes, csak uv, akkor nem tudnak/akarnak ráülni a pénzre, az az érdekük h minél előbb leszállítsák a terméket
mondjuk velem jól jártak volna, eleve töröttt cucc jön, amit nem is láttam, de a pénzem nem adják vissza? ( : -
Potyka03
senior tag
Sziasztok. Nálatok is jelentkezik ilyen probléma? :
Van hogy netezek simán,s néha megfagy a képernyő,nem reagál semmire,majd sötét lesz a képernyőm,kétszer felvillan a monitoron lévő led,majd visszajön a képernyő s utána már működik minden,de pl. a böngészőt bezárja(Chrome)
Hó elején lett véve egy GTX 1660 Ti,előtte 1050 Ti volt. Újra is húztam a rendszert a biztonság kedvéért. Legújabb 1660 Ti-s driver van fent!
Szerintetek magával a kártyával lehet gond????Sajnos hétköznaponként szlovákba vagyok,így csak hétvégente tudok babrálgatni vele. Illetve aqua-ba lett véve,s kötöttem rá 1 éves garanciát amivel bármikor kitudják cserélni ha probléma van vele.
-
-
arpii
tag
Futárral nekem nem volt gondom sosem, kop-kop. A postás gyerek bedobott egy olyan értesítőt, hogy én szégyelltem magam majdnem. "hivatalosan" nem kézbesíthető, és egy macskakaparás ráírva, hogy törött. Szóval ezt valószínűleg az utolsó 30km-en törték össze és idáig el sem jutott, csak a kamu értesítés.Aztán az a cirkuszolás a MM-al. Soha, de soha többet.
-
csakacsuvi94
csendes tag
9.8 pont: "Ha a Vásárló egyszerre több terméket rendelt meg, akkor ezek közül egy vagy több, illetve akár az összes tekintetében is elállhat a Szerződéstől. A Vásárló elállási nyilatkozatából egyértelműen ki kell derülnie, hogy mely termék(ek)re vonatkozóan gyakorolja elállási jogát."
18.2.3 pont: "Összeszerelt számítógépekre alkatrész-garancia vonatkozik..."
Ez picit cáfol téged, szerintem engedd el
-
Chaser
legenda
futáros dolgot csak úgy lehet átvenni ha bontod futár előtt, amennyiben nem oldja meg az mm v akármelyik "multi" futárcéggel, az ő baja, én biztos nem venném már át, annyi rémtörténetet olvasni/hallani
zakarmihaly
lényeg megoldódott végre, és tudjuk h pcx-től nem kell vásásrolni semmit ( :hoy on is legyek, 1660/ti-ből szemezgettem az msi gaming x verzióval, de valami furcsa volt képeken..ma esett le, nem piros-fekete design mint az előd szériák :d pont ezért fizettem volna felárat
oázisnál egyébként 104,5k az msi gaming x ha valakit érdekel -
arpii
tag
válasz
zakarmihaly #791 üzenetére
Nemár, hogy lehetsz ilyen előítéletes egyetlen hiba miatt?
Ajánlom figyelmedbe esetleg a Media Markt webshopját, ahonnan a postás által (jelzem nem tudtam, hogy az ótvar magyar posta szállítja, egyébként meg sem rendelem) rommá tört TV árát nem egészen 3 hónap és kb. 25 telefonhívás után már vissza is sikerült szerezni.
A pénz nem érdekelt annyira, hogy sürgős lett volna, inkább az, hogy az amúgy is gyepes nagybátyámat ezzel akartam meggyőzni az online vásárlás veszélytelenségéről és kényelméről. Végül a sors iróniája, hogy vele vetettem meg máshol a TV-t nyíregyházán egy üzletben személyesen -
Chaser
legenda
hát öööö...a saját kérésre összeállított berendezés az, ha pl gyártatsz egy egyedi erősítőt
a pc konfig az nem ez a kategória, főleg h alkatrészenként vette _és_ kért összeszerelést is, számlán is alkatrészenként van
ha egy komplett pl pcx gammerahülygyereknek' konfigot veszel, ott mondhatják h a vga-ra v egyéb komponenre nincs elállás külöb, _de a komplett gépre akkor is van_....
csak azért érdejkőldtem, ha vádaskodsz, akkor legalább pm-ben indokold meg h mi nem stimmel
szóval szó sincs semmilyen jófejségről, csak arról, h értelmezési problémák vannak egyes fejekben, pedig elég egyértelmű a kitétel, az _egyedi_ dolgoktól valóban nem lehet elállni
tápos videóból is elég volt látni az okosfejit' a pcx-es emberkének, aki szerint az aktív pfc megvédia gépet a fesz. ingadozástól, a passzív kevésbé védte...(((((( : sztem ez mindent elmond róluk, alapfogalmak is hibádzanak - amiket ráadásul a kugliban' meg is lehet találni -
no peace -
rumkola
nagyúr
a jogszabály szerint a vevő saját kérésére összeállított berendezéstől és építménytől nem állhat el, a lenti bejegyzése szerint konfit vett ami pont ennek felel meg
az más, ha alkatrészenként vásárolja meg
nem fogok priviben majomkodni hülyeségeken
ha összeszerelt konfiban vette akkor csak és kizárólag jófejség az egész elállásosdi mert az eladót semmi sem kötelezi erre, lehet itt hőzőngeni meg homározni (bár aki oda írogat az szerintem maga is az)
semmi közöm sem a pcx-hez sem máshoz
-
Chaser
legenda
válasz
zakarmihaly #791 üzenetére
költői kérdés volt nyilván...
rumkola
az apró tényt elfeljeted, h megtagadták a vevő elálláshoz való jogát, arra hivatkozva, mivel több alkatrészt vett egy komplett pc-hez, ilyenkor nincs elállási jog, amit minősíteni neten a legrövidebb módok egyikén ezzel lehet: lol ( :
a vevő az én/mi unszolásunkra nem hagyta magát, és el kezdett velük bírközni, aminek az eredménye az lett, h küldje vissza, megszakértik, aztán elküldték külső bevizsgálásra, végül a mostani erőteljesebb fellépés után sikerült visszaadniuk a pénzt - az h erre lett volna 14 napjuk, onnantól h azzal kezdték megtagadják az elállási jogot,a minimum h egyből visszaadják -
azóta is várom privátban a téves "megszakértésemet", amit szíveskedtél itt is közölni, csak az nem derült ki mi a téves, a pcx-es banda saját jogi értelmezésein túl -
rumkola
nagyúr
válasz
zakarmihaly #793 üzenetére
vágom, sok sikert, örülök hogyha minden gyorsan rendbe jön
-
zakarmihaly
tag
igen, ez tiszta sor. de az egész amit eljátszottak, az nagyon nem volt korrekt. ha nem járok utána akkor simán lepattintottak volna, ahogy az első nap amikor kértem ezt az egészet... és ha most nem hívom fel őket akkor megint csak várhattam volna heteket... ami úgy néz ki jófejség, hogy ezen a héten utalják vissza a pénzt, bár ennyi szarakodás után nehezemre esik a "jófej" szót használni rájuk
-
rumkola
nagyúr
a kereskedőnek 14 napja van a hatályos jogszabályok szerint a vételár visszautalására (ami az elállás napjától indul, innentől már csak a jófejségen múlik, hogy oké azonnal vissza adja, vagy majd pont a 14. napon), ugyanúgy ahogy a vásárlónak 14 napja van elállni a szerződéstől
ez a jogszabály
a bevizsgálás pedig annyi lehet, hogy nincs-e szétcseszve a cucc fizikailag, ilyenkor ugyanis bejön a képbe az értékcsökkenés
-
Chaser
legenda
válasz
zakarmihaly #788 üzenetére
megy ez mint az ágybasz@rás, az utód vga is tőlük lesz?
-
Morris
veterán
válasz
zakarmihaly #788 üzenetére
-
Chaser
legenda
válasz
zakarmihaly #786 üzenetére
"14 napon belül tájékoztatnak az elállásról a jogszabálynak megfelelően."
14 napon belül van jogod _indoklás nélkül_ elállni, amiről a vásárlással egyidejűleg kötelesek tájékoztatni, tehát miről is akarnak téged tájékoztatni 14 napon belül a jogszabálynak megfelelően ?
én megírnám nekik, holnapi nappal bezárólag vagy visszautalják a vga vételárát, vagy minden lehetséges szervnél feljelentem őket, szerencsére egyértelműen elismerték, hogy megszegték a jogszabályt - azzal, h kitalálták h nem küldheted vissza a vga-t -
nem mostantól indult a két hét, hanem vásárlás napjától, te el akartál állni, amit megtagadtak, gyakorlatilag ematt két év múlva is elállhattál volna, nekik itt további lehetőségük nincs ugrálni, ha valamennyire is értelmesek lennének sűrű bocsánatkérések közepette már visszakaptad volna a pénzed
panaszkönyv, fogyvéd, homár, saját blog, ezeket meg tudtad volna tenni, ott a kormányrendelet, elég egyértelmű -
zakarmihaly
tag
egyik barátom bíróként dolgozik és írattam vele egy elég komoly levelet, amiben hangsúly került arra hogy törvénytelen amit csináltak. szóval amennyit tudtam én megtettem
közben írtak hogy ne foglalkozzak az automatikus szerviz üzenettel 14 napon belül tájékoztatnak az elállásról a jogszabálynak megfelelően. ha nem akkor természetesen viszem tovább az ügyet, szerencsére megvan hozzá a jogi háttérsegítségem : ]
közben szereztem egy gtx 970-et, addig amíg ez az ügy megoldódik elleszek azzal, szóval szerencsére "ráérek" -
arpii
tag
Erre muszáj reagálnom
Mármint arra az irritáló bajszos majomra gondolsz, aki vicces kissé néha vulgáris hangot próbál előadni, hogy a 10-enéves vérpistikék szaladjanak apukához az elkövetkezendő 5 évre elkérni a zsebpénzt, hogy mehessenek vásárolni hozzájuk. Annyira jól áll annak a lesült vénembernek ez a cirkuszi előadás, mint nekem állna kb. egy kisestélyi báli ruha. Jobb lenne az egészet megszűntetnék, mert nagyon gyenge, de hát ez van, ha ész nincs, de pénz van és megpróbálják majmolni azt, ami ösztönösen megvan egy-két tartalom készítőnek. Megmozgatni az emberek kíváncsiságát. Nekik nem sikerült.
Ha itt vagy köztünk, kérlek menj rá a profilotokra és töröld ki a fenébe. -
Chaser
legenda
válasz
zakarmihaly #782 üzenetére
hatékonyabb lett volna ha az én módszeremmel próbálkozol, mindenesetre én most már a nasa, fbi stb-t bevonnám a sztoriba, jogszabályban v kormányrendeletben előírt kötelezettségüket megszegték és pont
nemrég valaki tápos topikban linkelt egy "szagértő videót" tőlük, szánalmas kategóriába pont jó is ( : -
Tom5
addikt
válasz
zakarmihaly #782 üzenetére
Youtube csatornajuk mindent elarul roluk. Kritikan aluliak. Sokat nem szabad varni toluk. Irritalo egy banda.
-
zakarmihaly
tag
végül valamiért csak elküldték külső szerviznek bevizsgálni a kártyát, úgyhogy gondolom várhatok 2 hétig a semmire. kb 5x megkértem őket, hogy levásárolhassam, vagy ha nem engedik akkor adják vissza a pénzemet... ország boltja, szánalmas
-
Chaser
legenda
válasz
zakarmihaly #779 üzenetére
En is
-
zakarmihaly
tag
szurkoljatok srácok, már a pcxnél van az asus dual kártyám!
14 napon belül akartam cseréltetni de megtagadták, aztán picit utánajártam és nem hagytam magam és számon kértem őket. írták hogy küldjem és ha úgy van levásárolhatom.. kíváncsi vagyok mit fognak írni
-
Potyka03
senior tag
Sziasztok. Nálatok is jelentkezik ilyen probléma? :
Van hogy netezek simán,s néha megfagy a képernyő,nem reagál semmire,majd sötét lesz a képernyőm,kétszer felvillan a monitoron lévő led,majd visszajön a képernyő s utána már működik minden,de pl. a böngészőt bezárja(Chrome)
Hó elején lett véve egy GTX 1660 Ti,előtte 1050 Ti volt. Újra is húztam a rendszert a biztonság kedvéért. Legújabb 1660 Ti-s driver van fent!
Szerintetek magával a kártyával lehet gond????Sajnos hétköznaponként szlovákba vagyok,így csak hétvégente tudok babrálgatni vele. Illetve aqua-ba lett véve,s kötöttem rá 1 éves garanciát amivel bármikor kitudják cserélni ha probléma van vele.
-
Morris
veterán
Alzán 106k az msi gaming x
-
arpii
tag
Reméljük a legjobbakat, egyébként ez elég furcsa, mindig is az AMD szenvedett driver fronton, de Te már a második vagy rövid időn belül itt a fórumon, akinek teljes rendszer reinstall kellett, mert nem volt hajlandó normálisan viselkedni.
Emlékszem, volt, hogy pofátlanul lusta módon átvezettem egy Win7-et egy komplett másik platformra, másik lap másik cpu, másik radeon, és hát nem voltam elájulva a sebességtől, de ment minden szépen. A végére azért beiktattam egy reinstallt -
-
Kro
tag
Hali.
Szerintetek mondhatni beálltak a 1660 ti árai?
Nagy változás nem várható?
Asus kártyáiról valakinek vélemény (nem a strix-ekre gondolok)? -
HREH
senior tag
@Chaser: win10, ma délután újrahúzom, aztán meglátjuk
@gbors: 66 fokig ment max superposition 4k extreme teszt alatt, szóval hőmérséklettel nincs gond
@arpii: köszi, kipróbálom amiket javasoltál
táppal nem hiszem, hogy gond lenne, egy 550-es Seasonic, bàr már 4-5 éves, szóval sosem lehet tudniKöszi mindhármótoknak, este majd írok a topikba, hogy mi a helyzet.
-
arpii
tag
Elég nagy valószínűséggel kifogtál egy memória-hibás darabot.
Ha a driver takarítós, reinstallos dolgok nem hoznak megoldást, a következők közül valamelyik nagyon is valós probléma lehet:
-Túl magas memory clock, hibázik a modul.
-Hibás modul
-Ez egy így sikerült board, hogy többet hibázik, mint amennyit jellemzően kellene, ez függhet hőmérséklettől, terheléstől, stb.A következőt csniálnám a helyedben. Nyaggatnám egy kicsit ezzel a GPUMemTest-el ,ez pl. a harmadik probléma esetén nem biztos, hogy hibát jelezne. a) hiba van, azonnal vissza a boltba, előtte viszont bizonyítékok begyűjtése és SN kifotózása későbbi összehasonlításra. b) nincs hiba, menni tovább más teszt felé és/vagy cimbora gépében kipróbálni.
További Video RAM tesztre fogható alkalmazások listája: Link
Párhuzamosan monitorozd a tápod feszültség értékeit, mert lehet, hogy menetközben fogy el a kakaó, amiből kifolyólag még aztán igencsak cifra dolgok történhetnek
Sok szerencsét!
-
-
HREH
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom mi lehet a gond, de több játékban is (BF1, DMC5 (hiba), RL) is elég durva mikrolaggok vannak, jó 1-2 másodpercre megáll a kép, vagy egyszerűen csak kidob a játékból. Előző kártyával (RX580), ill. integrálttal sem csinálta ezt. A driver DDU után ment fel tisztán, így azzal elvileg nem kéne, hogy gond legyen, a kártya és a gép pedig bőven elég lenne a folyamatos futtatáshoz.
Superposition teszt is 5072 pont lett, ami jóval kevesebb, mint néhány embernek itt a topikban...
MSI Gaming X-ről van szó.Bármilyen ötlet, javaslat? Esetleg Win újrahúzás segítene a dolgon?
-
mcs
veterán
válasz
zakarmihaly #753 üzenetére
A 2060 topikjában van néhány Gainward tulaj, és különösebb károgást egyiktől sem olvastam. Egyedül a félpasszív üzemmódról kell lemondanod, de üresjáratban a 800-1000es fordulat sem hallható.
Csak a Manlit és a Gigabyte-ot kerüld nagy ívben.
Ha az 1160 Ti-nél maradnál, akkor pedig mehet az MSi Gaming X vagy Asus ROG Strix. -
csakacsuvi94
csendes tag
válasz
Attól függ milyen felbontásra. Az én szememben az RTX kártyák nem Real Time Ray Tracing kártyák...értsd jól
Gyerekcipőben van
1080p-ben eléggé overkill 60hz-en, felette simán jó.
1440p-ben nagyon baba, kb 1080 erejével bír -
arpii
tag
válasz
zakarmihaly #751 üzenetére
Segítek a "szádba adni a szót", amit keresel, nem nem vészes, hanem katasztrofális!!! Egy 120W-os kártya ne legyen már 80 fokos könyörgöm. Amit 100 ezerért megvettél, mondjuk ki kerek perec, egy ipari hulladék. Irány a TV ügyvédje!
Ja és nem is most lesz a probléma vele, elhiheted, hanem mikor garancia után 2 nappal már hordósra lesz hajolva a PCB és viheted reballozni. Hiányzik ez neked? Bár, szerintem a VRM hamarabb lefolyik a lapról, mint a GPU -
csakacsuvi94
csendes tag
válasz
Nálam is bepróbálkozott a 220volt a gainwardnál, hogy küldjem vissza, elküldik a gainwardhoz, tesztelgetik és ha tényleg van hiba akkor levásárolhatom az árát. Mondtam, hogy a 14 napon belüli elállást választom és mondták, hogy "persze"
Ezt mondjuk mondhattam volna előbb is
Szerintem tarts ki és ne menj bele a tesztelgetésbe, mert lehet jól megváratnak és semmi nem lesz.
Maradj a 14 napon belüli elállásnál.
Am nyitott házzal 79 fok egy AMD RX 590-nél ami lehet 6+8pines, még elmenneDe ez egy 120W-os kártya
Am: https://www.pcx.hu/altalanos_szerzodesi_feltetelek
Mivel túl vagy a 14 napon, DE ők nemmel válaszoltak a 14 napon belül, akkor viszont seggbe lehet őket rúgni
Főleg a 9.8-as pont a legjobb: "Ha a Vásárló egyszerre több terméket rendelt meg, akkor ezek közül egy vagy több, illetve akár az összes tekintetében is elállhat a Szerződéstől. A Vásárló elállási nyilatkozatából egyértelműen ki kell derülnie, hogy mely termék(ek)re vonatkozóan gyakorolja elállási jogát."
Te leírtad 14 napon belül, hogy a kártyától állsz el, de ők nemet mondtak...
Ja és a 18.2.3 pont: "Összeszerelt számítógépekre alkatrész-garancia vonatkozik..." -
Morris
veterán
válasz
Nem. Olyan kártyát vegyél, amin minőségi hűtés van.
Nem okkal olcsóbbak azok amik....
Megint belefutsz majd tátott szájjal a fsz erdőbe. Ez kell megint? -
mcs
veterán
válasz
Ha már visszaválaszoltak, hogy küldd vissza, bele kell menniük a cserébe.
Válassz MSi Armort vagy Gaming X-et. -
zakarmihaly
tag
a div az annyira nem gpu gyilkos. az anthem és a furmark közben viszont megvolt a 87 fok. közben írtak a pcxesek hogy küldjem vissza megnézik és ha úgy van akkor levásárolhatom az árat. most amúgy kíváncsiságból végignyomtam egy furmarkot és 79 volt a teteje nyitott házzal.. az végülis annyira nem vészes, nem? a végén csak visszaküldik a kártyát 2 hét tesztelgetés után, hogy semmi baja, annak meg nem sok értelme van...
-
mcs
veterán
válasz
zakarmihaly #736 üzenetére
Ha zárt házban 20-30 fokot ugrik fel a gpu hőmérséklete, valami nagyon nem lehet rendben a szellőzéssel vagy légáramlattal. Normális esetben 5 fok különbségnek kellene lennie.
-
gidalight
tag
válasz
csakacsuvi94 #734 üzenetére
Hát én nem tapasztaltam ezt a gyors és nagy melegedést. A tesztek sem ezt igazolják
-
Chaser
legenda
válasz
zakarmihaly #746 üzenetére
teljesen érthető, az meg h hülyének néznek/nem értenek hozzá, elég "vicces"
-
Chaser
legenda
válasz
zakarmihaly #744 üzenetére
"Összeszerelt számítógép esetében a számítógépet vagy annak valamely alkatrészét nem áll módunkban elállásban kezelni."
itt kellett volna megkérdezni, h a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet melyik részére hivatkozva tagadják meg a kötelezettségüket
ez nonszensz, " eltérni csak a vevő javára lehet, semmis az a rendelkezés, amely a vevő kárára történik".
azt is írhatná h náluk egyáltalán nincs elállás, mert ők azt kitalálták, ott a gond, h semmisnek minősülne az isarról nem beszélve, h acsomgaolást sem kérhetik, csak az eszközt és tartozékait
jelentsd fel őket a p_csába' sztem
-
zakarmihaly
tag
így néz ki a beszélgetés:
Kedves PCX!Pénteken érkezett meg a komplett konfig amelyet önöknél vásároltam (190225/253097). Minden alaktrésszel elégedett vagyok kivéve a videókártyával. Sajnos nagyon melegszik, ráadásul a gpu órajelét sem tudja stabilan tartani ezáltalán fps droppokat okoz játékokban. Van arra lehetőség hogy kicseréljem és mondjuk mégis egy 2060-at válasszak ráfizetéssel? Ha igen hogy menne a dolog és mi az utolsó dátum amikor igényelhetem ezt?
Köszönettel és tisztelettel: Zakar MihályKedves Mihály!
A garanciális ügyintézéshez kérjük, szíveskedjen kitölteni hibabejelentőnket: https://www.pcx.hu/hibajelento
vagy visszajuttatni az eszközt üzletünkbe ( 1138 Budapest, Váci út 178. Duna Plaza 2. emelet).
Amennyiben a háztól-házig garancia szolgáltatás a vásárlás során megváltásra került, úgy a hibás eszközt ingyenesen szállítjuk, ennek hiányában a szállítást díj terheli.
A termékhez kérjük szíveskedjen mellékelni minden tartozékát és csomagolási elemeit, valamint szíveskedjen mellékelni a rövid hibaleírást és az Ön elérhetőségeit.
Komplett számítógépekre alkatrész garancia vonatkozik, ezért kérjük, hogy csak a hibás alkatrészt szíveskedjen visszajuttatni annak tartozékaival (alaplap esetén hátlap is) és lehetőség szerint csomagolási elemeivel.
Garanciális ügyintézésre a garanciaidőn belül, sérülésmentes termék esetén van lehetőségünk.Összeszerelt számítógép esetében a számítógépet vagy annak valamely alkatrészét nem áll módunkban elállásban kezelni.
-
csakacsuvi94
csendes tag
válasz
zakarmihaly #736 üzenetére
Én is nagyon ajánlom, hogy élj a jogszabállyal, mert most lehet, hogy OP a kártya 1080p-n és tűrhető 1440p-n (lockolt 60 fps-en hűs és halk), de a jövőben ha már kell több kraft és picit adni akarsz OC-t neki, akkor a hűtő nem fogja bírni, ja és megint más kérdés, hogy ha elterjed a negatív reklám az asus dual hűtőről, akkor eladni is necces lesz, lásd az msi armor hűtős rx 580-t :/ Persze rád van bízva, de fontos a futureproof
-
Faterkam
addikt
Gigabyte 1660 Ti kártyát nem vett még senki? Ennél is cicereghet a ventilátor? Tapasztalat, teszt van róla?
-
Chaser
legenda
válasz
csakacsuvi94 #735 üzenetére
msi gaming x most is jó, a ventus lett érdekes a tegnapi 94k árról ma 129-re...
zakarmihaly
mondok jobbat, ugyanúgy elállhatsz 3 év előtt 1 nappal is, amiért jogszabályt szegtek - ha van emailes bizonyítékod amiben lepasszoltak -, szóval akár most is küldheted vissza, egy kis megjegyzés a végére, amennyiben nem teljesítik a kötelezettségüket, az érintett hatóságokhoz fordulsz, és kártérítést is fogsz kérni
azon kívül természetesen nasa, cia, fbi és homár
teljes nyugalommal csinálhatsz itt egy blogot is, leírva a történteket, aztán linkelheted nekik mellé
ne hagyd magad, arra építenek, egy kis apróságot szoktak elfelejteni az ilyen "urak", az internet korszakában elég rizikós játékot játszanak, mert ha valami disznóság van az elég sokakhoz eljuthat, és a negatív reklám nem feltétlen reklám, én pl biztos nem veszek tőlük innentől semmit, és lesznek ezzel mások is így -
zakarmihaly
tag
sikerült belemagyarázniuk mert elhittem nekik,közben letelt a 14 nap. illetve igazából nem is akartam heteket várni a szarakodásra. van rá 3 év garancia, ha esetleg valami baja lesz majd kicserélem akkor. nyitott gépházzal nincs gond a hőmérséklettel. most pl divisionnel játszom, így 60-65 fok körüli a kártya, highon. 87 fokot csak zárt gépházban meg stresszteszt közben ért el, szóval nem foglalkozok vele egyelőre. a teljesítménye kifogástalan, szóval magát az 1660 ti-t nagyon ajánlom mindenkinek, csak az ASUS dual hűtést nem
-
-
csakacsuvi94
csendes tag
válasz
gidalight #729 üzenetére
Más gond nem nagyon volt, max a szokásos, ami a mini ITX kártyáknál szokott: gyorsan és nagyon melegedett, semmi OC headroom
Kicsit féltem, hogy a GW Pegasus szériája lehet a hibás, nem csak a kártyám. Gigabyte-ban nagyon megbízok, tőlük minden kártyám teljesen jól működött. Ja meg hát itt van fan stop -
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
94k az msi ventus alzán, ezt mintha valaki dícsérte volna h korrekt a hűtés
-
Chaser
legenda
válasz
csakacsuvi94 #725 üzenetére
nálam innentől pcx tiltólistán mindenesetre, új gépbe volt amit tőlük akartam venni, hangsúly a volt szón ( :
szép eredmény
coil whine a cicergés neve - legalábbis így terjedt el -, valaki gerjed valakivel, egyébként nem garis hiba, működést nem befolyásol - elállási időszakban persze vissza lehet dobni -
és valóban, simán lehet h másik konfigban már nem csinálja -
gidalight
tag
válasz
csakacsuvi94 #728 üzenetére
Egyébként azon kívül, h peched volt a GW 1660ti-vel, volt vele valami gondod? Miért nem ugyanolyanra cseréltél?
-
csakacsuvi94
csendes tag
Aki esetleg a 1660-on gondolkodik (non-Ti):
- a gainward 1660Ti-m megjelenítési hibákat mutatott, zöld kixkraxok a monitoron
- összességében sok vidikarim volt, de mondhatni egy 1060 3gb mini itx-et váltott
- gigabyte wf 1660 oc-t vettem és ez a kártya valami hatalmas
- lockolt 60fps-en 55fokon csücsül, maxon pörgetve max 75fok
- azért is választottam mert a gamer nexus tesztjei alapján egy kis oc-val 1660Ti stock teljesítményt hoz...nem hazudtaka benchmarkjaim alapján ugyan azt hozta mint a gainward 1660Ti OC
- +160/+960-at használtam és 80 fok fölé nem ment sok idő után sem, pedig a házam szellözése borzalmas (mini-ITX)
- nem hazudtak a review-k, a gigabyte wf hűtő nagyon halk
- főleg a Division 2 megy alatta
Bármi kérdés van, nyugodtan -
féldekás
aktív tag
válasz
csakacsuvi94 #725 üzenetére
PCX-el nekem is ki van a t#köm, vagyis volt. Sapphire RX480 elkezdett ciceregni alacsony terhelésen, ennek van valami speckó neve.
Aztán jött az email, hogy ők nem tapasztalták, utána megint cicergett nekem.
Később egy szoftverfrissítéskor elmúlt szerencsére és el tudtam adni hibátlanként. -
HREH
senior tag
Belépek én is a klubba egy MSI Gaming X-el. Pénteken hozza a futár, csak győzzem kivárni
-
Chaser
legenda
válasz
csakacsuvi94 #722 üzenetére
kicsit részletesebben pedig itt
ők azt a részt akarják belemagyarázni, h egyedi a gép, ami igaz, de nem egyedi alkatrészekből, ha pl valaki csináltat egy egyedi bútort, az nem mondhatja vissza, jelen esetben a teljes gépet vissza lehet mondani, indoklás nélkül - egyedül az összeszerelés díja maradhat az eladónál -, személy szerint úgy vágnám az okosfejükhöz' a komplett konfigot, h koppanna
ilyenkor bánom, h mégse lettem ügyvéd, rájuk verném a teljes gép árat, a megtévesztésért némi pénzmagot, meg a tiszteletdíjamat' - ami most sem olcsó - ( :a tisztelt "károsult" ezt a jogszabályt mutassa meg nekik, és kérdezze meg, melyik rész is az, ami szerint őt nem illeti meg az elállási jog bármelyik alkatrészre, v a teljes konfigot illetően?
szerk:
egyébként meg annyi, h vissza kell küldeni a vga-t, és pont, nyilatkozattal h elállsz a vásárlástól, ez a legrövidebb módja, az elállást közölheted velük emailben is, tehát nem kérdezed h elállhatsz-e, hanem elállsz
a jogszabályokat egyelőre nem a pcx, vagy egyéb kereskedés hozza -
csakacsuvi94
csendes tag
válasz
zakarmihaly #718 üzenetére
https://kosarertek.hu/uzemeltetes/amit-a-14-napos-elallasi-jogrol-tudni-erdemes/
-
Chaser
legenda
válasz
elállhatsz tőle, semmi köze hozzá h komplett gép volt, vonjanak lele 1000ft-ot a két percért amíg beszerelték a vga-t
nyugodtan közöld velük, azt is h fogyvédhez mégy, nasa, fbi, cia, nem szabad rájuk hagyni, kezdetnek meg panaszkönyv - ha meg tudod oldani -
a komplett géptől is elállhatsz, gondolom a szerelésért külön fizettél, akkor meg pénzt sem vonhatnak le a vga szereléséért külön -
Tom5
addikt
válasz
Motion_Blur #719 üzenetére
Tesztelgettem én is az alulfeszelést. Tesztek alatt stabilan 2040-2080 Mhz-et tudom tartani. Pedig elvileg a TDP limitből sem lép már ki a kari. E felett már crash-el. Aztán végülis maradt 0,9500V környéke 2000Mhz-el. Itt 40%-os venti fordulaton (semmi hangja nincs) 60-62 fok között megy a kari Destiny 2 alatt. Nekem ez több mint elég.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Amikor azt hittem hogy hibás az MSI Ventus és visszavittem cserére majdnem egy Asus Dual-t kértem helyette, de elbizonytalanított hogy 1 db tesztet se találtam róla, se egy YT videót... úgy látszik nem véletlen.
Próbáld meg alulfeszelni 0.900V környékére, 3-4 fokot minimum hoznia kéne.
Nekem így 65 fokos a Ventus, gyári settel 69. Órajel ugyanaz.
-
zakarmihaly
tag
válasz
Motion_Blur #717 üzenetére
elvileg azért nem állhattam el tőle, mert összeszerelve kértem a gépet... pedig már másnap írtam a pcxnek, hogy szeretnék kérni ráfizetéssel 2060-at és internetes vásárlásnál van 14 napos elállás. na mind1, azóta nyitott házzal nem megyek 80 fök fölé, szóval használom, monitorozgatom így és meglátjuk. igazából a kártya teljesítménye brutális de a hűtés egy hulladék, ezt máshol is olvastam. sosem volt még asus kártyám, ezután biztos hogy nem is lesz. elvileg a strix nem rossz, csak ugye annak olyan felára van mint az állat
-
Motion_Blur
félisten
válasz
zakarmihaly #715 üzenetére
Atyavilág :/
Nem tudsz elállni a vásárlástól vagy kicserélni mondjuk MSI-re?
Ez már Tjmax fölötti érték, mennyi lehet a VRM?
-
gidalight
tag
Volt alkalmam megnézni egy Palit StormX-et. Corsair 460x házban, 3 kör superpositions extreme alatt max 67 fok (kb. 1815-1830-as boost), 337x pont (i7 8700-al). Freesync AOC C24G1-el éppen ugyanúgy működik, mint nálam rx580-al. Zaj barátságos (nem egy néma gép -mindenesetre a kártyát nem hallottam ki). Azért amit a tulaj fizett érte, teljesen vállalható kártyának tűnt.
-
zakarmihaly
tag
én egy gtx 1660 ti asus dualt vettem de nagyon haragszom a hűtésre. oké hogy nem a legjobban szellőző házam van (úgyhogy ezt hamarosan le fogom cserélni) viszont egyszerűen ez a hűtés egy hulladék. zárt házban 87 fokig felment a kártya terhelés mellett, de szerintem tovább is ment volna csak inkább lekapcsoltam és levettem az oldalát (a húzott proci közben nem ment 70 fok fölé amúgy zárt házban..)
-
Purple_46
tag
válasz
[Prolixus] #26 üzenetére
Számomra is.
Jó választásnak tűnik. -
Motion_Blur
félisten
Próbálkozott már valaki alulfeszeléssel?
Én 0.925V-nál járok, 1900MHz-en. Hőfok alig jobb, ellenben a venti nem pörög annyira.
-
TTomax
félisten
válasz
Motion_Blur #693 üzenetére
-
válasz
csakacsuvi94 #705 üzenetére
Nem.
-
Morris
veterán
válasz
csakacsuvi94 #707 üzenetére
-
Morris
veterán
válasz
Az mindegy. Igen.
-
Raymond
titán
válasz
Igen.
-
Morris
veterán
válasz
csakacsuvi94 #705 üzenetére
Igen
-
csakacsuvi94
csendes tag
Egy kérdés, bár csak tippelni lehet: szerintetek a 30xx szériás nvidia kártyák jövőre csak rtx-esek lesznek, vagy kijön majd akkor is egy rtx-mentes széria mint most?
-
Tom5
addikt
válasz
BerserkGuts #703 üzenetére
Ki beszélt itt Cpu tuningról?
Csak konstatáltuk, hogy a hétköznapokban milyen órajelen mennek a procik.
Ennyi semmit több. (én amióta megvettem a procit ilyen órajelen járatom.) -
BerserkGuts
addikt
válasz
Motion_Blur #698 üzenetére
Akkor a 8k 2x annyira izzasztjaHa nincsenek bekapcsolva az árnyékolások meg stb.. effektek de látszik a tesztben is hiányoznak pl: a bejövő fény effektek is semmit nem izzaszt olyan pontokat dobál 8k-n is mint 4k-n
Valamint ha nem ismeritek ezt a tesztet ez nem nézi a proci teljesítményét bármit alá rakhatsz xD
De nézzetek körül superposition fórumban ha nem ismeritek
kb jópár éve nem jártam ott de elég jól ismerem már rég megbeszéltük ott a proci irreleváns nem számít mi van mellette kár vesződnötök vele hogy húzzátok xD
Volt aki 1080-mellé valami xeon-t használt vagy core qouadot és pont annyi lett neki mint másnak aki drágább procival nézte.
[link] -
Tom5
addikt
Nálam terhelés alatt amit maximum kitudok hozni a kártyából 2055-2070-kis ideig 2100 Mhz.
Itt a Core clock-ra +150-et toltam és a ventit belőttem fix 70%-ra, teszt alatt szépen tartotta a 56-60 fokot.
Itt már a TDP limit korlátoz. GPU-z-t figyeltem teszt közben és mikor elérte a 100% tdp-t akkor vitte le az órajelet 2055-re. Core Voltage-ra is toltam +30-at, semmi változás. Power Limitet meg ugye nem lehet kitolni, mert nálam legalábbis alapból maxon azaz 100%-on van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! HP Omen Gamer laptop! I7 7700HQ / GTX 1050Ti / 32GB DDR4 / 250SSD+1TB HDD
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest