- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple MacBook
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi haladó szinten
Aktív témák
-
Den
veterán
notebookként használóknak is általában van egy otthona, ahol fix eszközei vannak. Mindenki ki tudja húzni a csatikat, meg vissza is tudja dugni, én is azt csináltam, de ha elfogadható áron tudnék ilyet szerezni, nekem megérne ennyit a kényelem, mondjuk egy 400k értékű notinál ez aprópénz.
-
Genialis
aktív tag
''Ha el akarom vinni magammal a notit, értelemszerűen kikapcsolom, lecsukom a tetejét, kíhúzom a tápot és ennek a kütyünek az usb csatiját, és viszem a gépet. Mikor meghoztam akkor leteszem az asztalra, bedugom a tápot, az usb csatit, kinyitom a gép tetejét és power on. ilyen egyszerű''
Ja, ha nem használod Notebook-nak, csak cipelhető PC-nek...
''de senki nem gátol abban hogy te dokking stationt vegyél a gépedhez. sőtt sekinek nem kötelező ezt venni, csak egy lehetőség.''
Eszem ágában nem volt docking stationt venni. Még szerencsére képes vagyok pár mazzagot bedugni ha kell, és maradi ódivatú és valószínüleg megvetendő véleményem szerint (igen tudom, a piac mást mutat) egy notebook legyen menetközben használva.
''Azt nem tudom hogy hány ''full hardver'' dokking stationt láttál''
Elmondom egyet se. Úgyhogy tényleg lehet hogy sokat várok el. Már megint. Hogy működjön... Ehh, mea culpa.
''Azt megnézem jelenleg hány munkahelyen van wifi, azt meg pláne, hogy hány _otthonban_, meg hány embernek van otthon hálózati nyomtatója''
Nálunk van. Pont a lapitopik miatt.
Otthonra egyáltalán nyomtató? Minek? Pénzpocsékolás. Ja persze, mindegy. -
Den
veterán
Ha el akarom vinni magammal a notit, értelemszerűen kikapcsolom, lecsukom a tetejét, kíhúzom a tápot és ennek a kütyünek az usb csatiját, és viszem a gépet. Mikor meghoztam akkor leteszem az asztalra, bedugom a tápot, az usb csatit, kinyitom a gép tetejét és power on. ilyen egyszerű :)
De írják hogy a cuccnak saját vezérlő szoftvere van, valszeg meg van oldva a hot swap is.
de senki nem gátol abban hogy te dokking stationt vegyél a gépedhez. sőtt sekinek nem kötelező ezt venni, csak egy lehetőség.
Azt nem tudom hogy hány ''full hardver'' dokking stationt láttál, de szvsz túlzottak az elvárásaid. Amikhez nekem volt szerencsém gyakran előfordult hogy menetközben szétment a kommunikáció a dokk és a gép között.
''Normálisabb helyeken/notebookokban van wifi, tehát a hálót be se kell dugni. Printer esetek 1000%-ban munkhelyeken hálón van, az tehát jön a wifin''
Azt megnézem jelenleg hány munkahelyen van wifi, azt meg pláne, hogy hány _otthonban_, meg hány embernek van otthon hálózati nyomtatója -
Genialis
aktív tag
Azért kiváncsi vagyok, hogy pontosan mi történik amikor kihúzod a kábelt. Alapból a cucc linux alatt nem megy, úgyhogy eleve gáz, de szvsz XP-n is valami ilyesmi játszódhat le, hogy: Izé, eltávolítódott a billentyűzet... Jajj eltűnt az egér... Izé kiesett az ablakon a sorosportom... Pánik, Pánik!!! Valaki kiszedte a hálókártyát!!!, Na de hű de mikorszopsz vagyok én találtam másik billentyűzetet ám! Há! Itt egy tapipad bazze... stb...
Szóval biztos nagyon poénos lehet. Merthogy ezeket mind új és virtuális eszköznek fel kell innentől venni a rendszerben. Egy normális docking station full hardverből kezeli az ilyesmit a notebook erőforrásait felhasználva, plusz tápellátásként is működik.
Aproposz tápellátás. Ha már dugdosol, akkor valszeg Usb-n nem fogod a laptopi akksiját tölteni úgyhogy be kell dugnod a tápcsatlakozót is. Vannak akik monitorra is kötik, tehát azt is be kell dugni. Normálisabb helyeken/notebookokban van wifi, tehát a hálót be se kell dugni. Printer esetek 1000%-ban munkhelyeken hálón van, az tehát jön a wifin. Szóval egy esetleges speckó sorosportos ősmaradvány cucc mellett nem kellett bedugnod a billentyűt meg az egeret. Igazad van, ha ez számít akkor ez a cucc a nyerő.
fLAME on
Megjegyzem, hogy akinek ez számít annak úgyis W$ van a gépén, és van mit a tejbe aprítania...
fLAME off -
M@trixfan
addikt
Most már az az irányzat, hogy egy embernek egy gépe legyen a munkahelyén/irodában. Ez nemcsak költséghatékony, hanem megszűnik a fileok szinkronizációjával járó nehézség is. Sokkal egyszerűbb egy ilyen dokkolóba belenyomni 1sec alatt a gépet, mint dugogatni a csatlakozókat.
-
rATdrAgOn
senior tag
-
Genialis
aktív tag
Ez de értelmetlen cucc... Egy normális notbook-on ez mind megvan.
Aktív témák
Hirdetés
- Elemlámpa, zseblámpa
- Kés topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Futás, futópályák
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen autót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5520 i3-1125G4 / 8gb ddr4 / 250 gb Nvme
- HP EliteBook 450 Gen8 Intel Core i5-1135G7 (11.Generáció)
- HP ZBook Firefly 16 G19 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1255U 32/512 FHD+ Nvidia T550 4GB
- Lenovo Thinkpad T14 -50% 14" Brutál AMD Ryzen 5 PRO 4650U 6Magos 16GB 512GB SSD FULLHD IPS MATT
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 G3 "Golyóálló" Üzleti Érintős Laptop 14" -60% i5-1250P 12Mag 32/512 FHD+
- Apple iPhone 12 Pro 128 GB Pacific Blue 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÓRIÁSI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 2,5+ év gari
- Bomba ár! Dell XPS 15 9550 - i7-HQ I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I GTX960M I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest