- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Videós, mozgóképes topik
- ASUS ROG Ally
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
robekri
addikt
válasz #64791808 #49 üzenetére
a DDR3 architektúrát, így könnyen lehet, hogy a 25 valójában 30 sőt még több lesz.
Mint anno ddr/ddr2 esete ! Megjelenik a cas 8-9 érték! Örüljünk az FSB lesz vagy 2k!
[Szerkesztve]-Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!
-
törölt tag
1., Igen, a két 940-es foglalat nem azonos, nyílván. Mint ahogy az is világos, hogy egy IMC-t érdekes lenne 462 lábbal megoldani. Nem jól fogalmaztam, úgy értettem, hogy a foglalat nem feltétlenül függ az architektúrától és fordítva.
2., Továbbra is azt mondom, hogy ez semmi. Tehát az, hogy kiírtuk egy honlapra, hogy ''Fifty percent faster than Kentsfield'' az számomra semmi.
3., Való igaz, hogy 25% nem a világ közepe, de... először is kérdés, hogy a 25 valóban 25-e, mert nem számoltunk a valós sávszélesség és a valóban elérhető adatátviteli sebesség viszonyával, tehát lehet, hogy a 25 valójában csak 20 lesz, de nem ismerjük az új chipsetet és a DDR3 architektúrát, így könnyen lehet, hogy a 25 valójában 30 sőt még több lesz.
Szóval való igaz, az lett volna jó, ha az egész Core2 architektúra már egy ICM megoldásra épül, a GTL buszt váltani kellett volna, lehet. Csakhogy a végeredmény számít: MOST az a végeredmény, hogy az intelnek van viszonylag értelmes négymagos megoldása és bazierős kétmagos processzora, az amd meg a felső szegmensből kifelé csúszik, és csak szavak vannak. Más kérdés, hogy ez az emberek 80%-át nem feltétlenül értinti tragikusan, mert hétköznapi ember számára mire nem elég egy 4200+ X2? -
Oliverda
félisten
Engem legkevéséb érdekel az hogy kinek mennyi volt az árbevétele és a nyeresége, és szerintem ebben még sokan vannak így rajtam kívül az egyszerű otthoni felhasználók körében. A marketing rizsát én sem szeretem, de azért már tartom magamat annyira tájékozottnak ezen a téren, hogy nagyjából meg tudom különböztetni a marketing rizsát a hasznosnak nevezhető technológiák lobogtatásától.
Ha jól számoltam akkor az AMD bevétele kb. 15%-a az Intel-ének, jó lenne látni egy grafikon hogy mondjuk az elmúlt 5 évben ez hogyan is alakult. Amúgy mindkét céget borzasztóan sajnálom, remélem nem fognak éhen halni szegény részvényesek."Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
dezz
nagyúr
A korábbi Kentsfieldes (és Quad FX-es) tesztekben jópár mind a 4 magot igénybe vevő program szerepelt. És szépen ki is jött, hogy a számításigényesebb dolgokban (pl. renderelés) nagyjából meglévő 2x-es gyorsulás alaposan leredukálódik kevésbé számítás-, viszont erősen memóriahozzáfárás-igényes dolgokban, mint pl. képfeldolgozás, vagy az általad is említett rarolás. Utóbbiakban még a Quad FX is gyorsabb tudott lenni.
Erdoke: no azért az architektúrák közötti technikai különbségeket én nem nevezném marketingrizsának, inkább mérnöki-szakmai szövegnek. Az Intel viszont mindig is nagy hangsúlyt fektetett a marketingre, marketingrizsában nagyon profik, az tuti. Pirponkodás nélkül tagadják le dolgok értelmét, amikor még nincs nekik, és jönnek a MHz-ekkel (számok...), aztán később, amikor már van, egekbe dícsérik. Na persze addigra az egyszeri felhasználó rég elfelejtette a korábbi lehúzást. (Ha nem az IT-ben lennének, bizonyára politikusnak mentek volna ott sokan. ) -
erdoke
titán
-
robyeger
addikt
Igazad van, hogy 4magnak kevés lehet a 1333Mhz-es FSB, még az 1600Mhz is épp hogy, viszont a kérdés jelenleg mi az a program ami képes akkora memóriaigényt generálni magonként mind a 4-re, hogy akár az 1333Mhz-es FSB is kevésnek bizonyuljon. Én a WinRAR-on(és társain) kívűl nem ismerek mást. A memória benchmark programok is jó esetben ha 2db szálon(magon) tudnak mérni valós sávszélességet, de a többség még mindig 1szálat használ
Több vaskos program egyidejű futtatását pedig egy átlag felhasználó már csak a kevés db számú winyó miatt sem szereti felvállalni.Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
Oliverda
félisten
Amíg a korlátok elméletiek - Ezek szerintem már régen nem csak elméleti korlátok, ha például az FSB-t vesszük alapul amit dezz is említett kicsit feljebb.
A szöveg viszont példás, gratula érte!"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
erdoke
titán
Az AMD oldalán jelen pilanatban pusztán elméleti előnyök vannak. Ha ezzel vitatkozol, kukkants rá a versenyző processzorainak árváltozására a C2D megjelenése óta. Most sokkal inkább üres marketingszöveg a HTT és az IMC hangoztatása, hiszen ezek (és hasonló gyártástechnológia) mellett 20-30 %-ot ver a C2D az A64 X2-re. A felhasználók nagy többségét nem érdekli a HTT és az IMC, az a fontos nekik, amit korábban már leírtam.
A 4 magos verseny pedig nem az otthoni felhasználók kegyeiért zajlik, hanem a szerverpiacon. Ott sokat számítanak más tulajdonságok is, pl. stabilitás, megbízhatóság, támogatás.A legjobb aláírás a héten
-
erdoke
titán
''Ez akár azt is jelentheti majd, hogy bizonyos esetekben jobb lesz az AMD procik/rendszerek teljesítménye
Akár. Ez az, ami a tesztekben pontosan ki fog derülni.
''ebből a hozzászólásból nekem az jött le hogy a felhasználó kifejezés alatt most saját magadra gondolsz''
Nem feltétlenül magamra gondolok, hiszen én lassan 2 éve X2-vel nyomulok. Van viszont emellett 9 év értékesítési és marketing tapasztalatom, illetve ezirányú tanulmányokat is folytattam. Tudom, hogy nehéz elvonatkoztatni a saját preferenciáktól, érzelmi kötöttségektől, de én már számtalanszor bizonyítottam a munkám során, hogy különösen fontos megpróbálni a vásárlók és a versenytársak fejével gondolkodni. Ezzel a képességemmel elég komoly ''szakmai'' sikereket tudhatok magam mögött, tehát a gyakorlat is igazolt.
''nem is konkrétan azért nyilvánítottam ki nemtetszésemet, mert a kupak alatt fizikailag nem egy kalap alatt található a két mag, hanem az esetleges ebből fakadó korlátok miatt''
Amíg a korlátok elméletiek, senkit nem izgat a mögöttes technológia teoretikus fejlettsége. Ugyanez vonatkozik majd az Intel 45 nm-es újításaira. Ha nem tudják gyakorlati előnyökre váltani, nem sokat ér.A legjobb aláírás a héten
-
Hun'reeth
őstag
''korosodó 975X'' Vicc.
''Öregember nem gyorsvonat!''
-
dezz
nagyúr
Erdoke lényegében az Inteles marketing szöveget copyzta most be ide, amivel az Intel próbálja (persze sokaknál sikerrel) 0-ra redukálni a AMD oldalán meglévő előnyök jelentőségét, csak sajnos, mint ilyennek, nem sok köze van a valósághoz. A valóság az, hogy a 1333 MHz-es FSB már kevés egy 4-magosnak (lásd Kentsfield tesztek, és most az, hogy 25%-kal gyorsul az FSB... inkább nem írom le), és a MCM (multi chip module) megoldás is eleve betesz a többszálas alkalmazások egymással való kommunikációjának (chipen belüli kommunikáció helyett proci1->FSB->NB->{mem->NB->}FSB->proci2). Ez némi elfogultságra vall, tárgyilagosság helyett. Már bocs, Erdoke, de legalábbis így jön le.
szerk: szmájlit eredményezett a {} helyetti []
[Szerkesztve] -
Oliverda
félisten
- Teljesítmény az általa használt vagy nem használt alkalmazások alatt.
Az én csekélyke kis ismeretem azt súgja hogy az AMD most fog igazán profitálni a korábban már bevezetett IMC és HT technológiákból, az Intel pedig bizonyos korlátokba ütközik/ütközött. Ez akár azt is jelentheti majd, hogy bizonyos esetekben jobb lesz az AMD procik/rendszerek teljesítménye, ennek okán (is). Persze ez csak egy kósza feltételezés.
- Hőtermelés, elsősorban a halk hűthetőség miatt.
Már akinek számít... Mellesleg ebből a hozzászólásból nekem az jött le hogy a felhasználó kifejezés alatt most saját magadra gondolsz. Ami persze nem baj, csak nem feltétlenül így gondolkozik mindenki, és nem feltétlenül kizárólag ezen szempontok összessége alapján dönt.
Ugyanez van a 4 maggal. Tökéletesen érdektelen, hogy két egybe tokozott kétmagos vagy ''natív'' 4 magos megoldásról van szó. - Ezzel tisztában vagyok, és nem is konkrétan azért nyilvánítottam ki nemtetszésemet, mert a kupak alatt fizikailag nem egy kalap alatt található a két mag, hanem az esetleges ebből fakadó korlátok miatt."Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
erdoke
titán
Hány év kell ahhoz, hogy egyes fanatikusok rájöjjenek, teljesen mindegy, milyen technológia bújkál az egyes lapkákban, a felhasználónak bizonyos paraméterek fontosak, úgymint:
- Teljesítmény az általa használt vagy nem használt alkalmazások alatt.
- Kompatibilitás a lapkakészletekkel, driverek, hasonlók.
- Hőtermelés, elsősorban a halk hűthetőség miatt.
- Ár.
A piacon nem vezető pozícióban levő gyártónak egyértelműen jobb ár/teljesítmény mutatóval rendelkező rendszert kell felmutatnia ahhoz, hogy versenyképes legyen.
Emellett a busz sebessége, a memóriavezérlő integráltsága, a RAM sebessége másodlagos, sőt, az átlagos felhasználónak minél nagyobb szám van odaírva, annál jobbnak tűnik. Neki már akkor is jobban tetszett a DDR2, amikor még csak CL5-ös és 533 MHz-es modulokat lehetett kapni, miközben ugyanezt a sebességet egyes DDR modulok CL2,5 mellett tudták (hasonló áron). Ugyanez van a 4 maggal. Tökéletesen érdektelen, hogy két egybe tokozott kétmagos vagy ''natív'' 4 magos megoldásról van szó. Ott vannak a tesztek és az árak, nameg a márka preferenciák, és ez alapján dönt a legtöbb ember. Sokan pl. nem akarnak ratyi nVidia vagy egyéb chipsetes lappal küzdeni, az Intel lapkakészleteiben bíznak, és kész.
[Szerkesztve]A legjobb aláírás a héten
-
Oliverda
félisten
válasz #64791808 #32 üzenetére
Szvsz azt látom hogy az Intel a jelenlegi techonlógiát foltozgatja, az egekbe emeli a busz sebességét, ahelyett hogy rászánná magát egy jelentősebb módosításra. A DDR3-nak egyelőre nem látom 1333MHz-n sok értelmét. Valamelyik AMD-s fejes nyilatozta is hogy ők nem sürgetik annyira DDR3-as átállást.
''Biztos óránként cserélnek pelenkát, én nem is vitatom, de maradjunk meg annyiban, hogy semmilyen valós és megbízható adat nem áll rendelkezésre az uszkve két éve lobogtatott ''K8L'' elnevezésről.'' - Mintha 1 éve a C2D megjelenése előtt is pont ilyeneket olvastam volna."Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
dezz
nagyúr
válasz #64791808 #32 üzenetére
1. Ha 940-nek írod az AM2-t, akkor nem processzorfoglalat-jelzésről beszélsz, hanem lábszámról.
Amúgy nagyon is van közük egymáshoz, mivel pl. kicsit megnehezítené a K8+ IMC-jének működését, ha egy s.462-be próbálnák belegyömöszölni.
2. Nos, ha nem is teljesen megbízható, de állítólag valós eredmény:
Az Estimated 40%-ból 50%-os gyakorlat lett (igaz, csak specfp_rate2000): [link]
3. A memóriahozzáférés-igényesebb Kentsfield teszekben igencsak kijött az 1066-os FSB szűkössége. De bizonyára egy 25%-os emelés mindent megold...
Tiszteletem.
[Szerkesztve] -
törölt tag
1., A K6/K7/K8/K8L elnevezések architektúrákat takarnak. A S462/754/939/940 (mert ugye az AM2 is 940 csak nem AZ a 940) pedig processzorfoglalatok jelzései. Piszkosul nincs köze a kettőnek egymáshoz.
2., Mert félnek a K8L floating point telejsítményétől? Biztos óránként cserélnek pelenkát, én nem is vitatom, de maradjunk meg annyiban, hogy semmilyen valós és megbízható adat nem áll rendelkezésre az uszkve két éve lobogtatott ''K8L'' elnevezésről. Szóval lehet itt dobálózni ilyen hangzatos dolgokkal, csak értelme nincs.
3., Egyszerűen a QX6850 lényege annyi, hogy lesz egy új chipset, az új király, és kell bele egy azt teljes mértékben kihasználó processzor. A 2x2 magos elrendezés miatt nem a GTL rendszerű busz szűkösségére panaszkodott mindenki? Tessék, itt van, gyorsabb busz, az új király alá pedig DDR3 dukál. Miért? Mert a csúcsok csúcsáról van szó a PC-piacon. Akinek ez sem jó, annak annyit tudok mondani, hogy ha a kacsa nem tud úszni, akkor lehet, hogy nem a víz a hülye.
Tiszteletem. -
Hequila
őstag
Bizony komoly, bár némileg félreértetted kérdésemet.
Olyanra gondoltam, hogy pl. a K7-es architektura csak bizonyos foglalattipusban készült (Ami ugye Socket 462, tekintsünk most el a Slot A-tól).
De már megkaptuk a választ.''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda
-
dezz
nagyúr
Amúgy ehhez az Inteles 40% témához tegyük hozzá ezeket is:
''the new Penryn processors will have the same basic design as current ones, but the circuitry will be 30 percent thinner''
''In high-performance computing and bandwidth intensive applications ... there will be up to a whopping 45 percent performance increase''
''In a prototype Penryn chip with four processing cores, that translated into 40 percent faster performance in computer games and video processing, while more mundane tasks such as image processing ran about 15 percent faster, Gelsinger said.''
[link]
Ezt a 4-magos dolgot szerintetek hogy értették (mármint nem arra kérdezek rá, hogy monolitikus lesz-e, mert nem)? Akkor minél is lesz 40%-kal gyorsabb az említett dolgokban? És a képfeldolgozás miért is csak 15%-kal lesz gyorsabb? -
dezz
nagyúr
Asszem éppen ez fog történni 23.-án: [link]
upd. az előzőhöz: asszem, megtaláltam, mi ez a 40% az Intelnél: ha jól értem, ennyivel magasabb órajeleket bír majd a 45nm által. Meglátjuk.
erdoke: te is félreértesz engem: én sem hiszem el készpénzként, csak leírtam, elvileg mire lehet számítani.
[Szerkesztve] -
dezz
nagyúr
Na, hát sejted te (de úgy nem jó), hogy jöttek ki a számok, akkor minek is linkelgessek? Szerintem mindenki tud a 40%-os ígéretről, akit érdekel a téma, meg a várható órajelekről is.
Egyébként így számoltam: azt vettem alapul, hogy 2.5 GHz-en (elvileg legmagasabb órajel 4-magos K10-re, legalábbis egyelőre) lesz - az ígéret szerint - 40%-kal gyorsabb FP-ben, mint a Xeon 5355, ami 2.66 GHz-es. Így 4-mag esetén a 2.66-hoz adtam hozzá 40%-ot. A 2-magosok esete kicsit bonyibb (na nem sokkal): legmagasabb órajel állítólag, legalábbis egyelőre ugye a 2.9 GHz. Nos ez 1.16x-osa a 2.5-nek. Így: 2.66x1.16x1.4=4.3 GHz kellene elvileg a Penrynnek, hogy megfeleljen a 2.9 GHz-es új 2-magos AMD-knek (Kuma, Rana), FP-ben.
Azt senki sem mondta, hogy ezek kőbe vésett adatok, nyilvánvaló, hogy min alapulnak. De te ugyanúgy az Intel ígéretét vetted alapul, hogy az kapásból mennyivel jobb lesz, mint a Conroe. (Miért mondod, hogy nem hiszel nekik?) Tehát kb. egy súlycsoport.
Amúgy mit ígért az Intel, hogy minél lesz 40%-kal gyorsabb a Penryn, és főleg, miért, mi által? -
Oliverda
félisten
[link] Na meg hamarosan jön majd az R600 is. Teljes offenzíva.
Szép lenne ha egy ilyen chipkészletes lapban mutatnák be az R600-at, természetesen Crossfire-ben, egy K10-es procival a fenekük alatt."Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
erdoke
titán
Hát hogyne. Bizonyára véletlen, hogy pontos órajelekről beszélsz, de az ezt alátámasztó, a teljesítménnyel kapcsolatos tesztek linkjeit elfelejtetted beszúrni...
Én is adjak Penryn teljesítményeket meg K8L órajeleket, ami majd azzal felér? Te el fogod nekem hinni linkek nélkül?
Jaa, most esett le, hogy a legmagasabb órajelű kétmagos újAMD 2,9 GHz-es lesz, és te ehhez hozzáadtad a 40 %-ot, amit az AMD mondott neked.
Érdekes, az Intel is azt mondta, hogy azonos órajelen akár 40 %-kal is gyorsabb lehet a Penryn, de nekik se hittem.
[Szerkesztve]A legjobb aláírás a héten
-
aktív tag
Ez most még csak erősen elmélet szinten van, de szerintem ott is hasonló dolog van, illetve a drájver lehet a gond, nem akarnak olyant mint az nVidia, hogy kidobja a kártyákat és drájver sincs hozzá. Ha jól tudom akkor AMD (ATi)-nak elöbb volt egyesített séderes GPU-ja, az van elvileg XBOX 360-ban nem?
Ami még lehet gond talán, hogy ATi csippeket akarják ténylegesen átültetni az AMD által alkalmazott gyártási tercnológiákra, és kicsit optimalizálni és áttervezni kell(ett) a csippet.
De még az is idetartozik, hogy amig ilyen árban vannak az nVidia DX10-es kártyái, addig a középkategória és a nagy tömegek nem vásárolnak nagyon, tehát még nincs nagy lemaradás (meg ugye nincs még semmi sem DX 10 alá néhány verszegény techdemot leszámítva). -
aktív tag
Nah! A jelek szerint kezd az AMD altatása megszünni. K8L név csak vicc és poén, szerintem ha belegondol mindenki akkor elég egyértlmű, hogy egy ilyen szinten átdolgozott cput, amit most az AMD csinál az nem az elődje nevével fogja fémjelezni. És nem csak a K9-es kutyák miatt nem K9 lesz a neve, hanem az okos alaplapgyártó marketingeseknek köszönhetően, hiszen ők már K9-eket irkáltak mindenhová az AM2-es foglalatú alaplapokhoz.
Intel valószínű hozzájutott némi belső információhoz a ''K8L''-el kapcsolatban és mint az őrült próbálja faragni a rést ami az ő jelenlegi és a várható AMDs proci teljesítménye között előre láthatólag lesz.
Hajrá árverseny! Hajrá Architektúra verseny! -
dezz
nagyúr
Attól szerinted majd ~4.3 GHz-en mennek a Duo-k, és ~3.7 GHz-en a Quadok (gyárilag, tehát nagy volumenben)? Csak mert pl. ez kellene ahhoz, hogy egyátalán egálban legyenek a 2-, ill. 4-magos új AMD procikkal floating-pointban. Az egyéb alap-architektúrális előnyökről nem beszélve, amik 4 magnál különösen számítani fognak (de 2 magnál sem teljesen elhanyagolhatók). Szal talán inkább a K8L (K10) piacra kerülése (de akár csak bemutatása, mert ugye az elgondolkodtatja az embereket, lásd a C2D esete), és a Nehalem megjelenése közötti időszaktól tartanak.
-
juliabrilke
veterán
1000 dollár?
Ezt se most fogjuk akkor kipróbálni... -
KrAt
veterán
Nemrossz, de ez is 1k dollár Úgyse nekem való
-
Korcsii
őstag
szerintetek a nyáron, magyarországon lesz ebből az alaplapból?
alaplapot nem szeretnék sürün váltani.... -
Ste
addikt
legalább megmagyarázták miért e nagy sietség
vajon a marketingen és a bejelentésen van a hangsúly, vagy tényleg tartanak a K8L-től és utódjaitól? -
Kriza
őstag
Ez most komoly??? Az AM2 egy processzorfoglalat neve. K9 meg nem lesz, mert a K8L után K10 lesz. K9 amerikai rendőrkutya egység vagy mi... asszem levédték a nevet (de lehet, hogy most olyan baromságot mondtam, amekkorát te kérdeztél )Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
Hequila
őstag
Őőő...
Kimaradtam valamiből?
Hol marad a K9? Vagy az AM2 lenne az?''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda
-
Daweee
őstag
hát szerintem pedig nem kéne 1333FSB-t adni gyárilag a procinak, mert már az 1066-nál is sokszor a RAM miatt ő a szűk keresztmetszet... Ez egy a tuningolás visszaszorítására kitalált dolog. Intel bácsinak nem tetszik hogy az E6300-at is 6800+ ként hajtja a jónép... De majd a DDR3
-
Lobonc
tag
Hmm már fsb is nagyobb mint az én procim ideje lassan a váltásnak.. jonéhány generáciot kihagytam már..
-
Achill3uS
nagyúr
ez azért vicces
egyébként a QX6700 is Extreme proci, mivel szórzólock mentes, csak gyárilag 2.66ghz-es (mondjuk nemértem ezt miért tette Exteme-é Intel bácsi, miért nem csak a 6800-at adta ki annak, többszörös megfejése a jónépnek? (már aki megveszi)) de remélem vmi elfogadható árkategóriába fog esni a másik 2 megjelenésével..
[Szerkesztve]"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
dokar
addikt
úgy tűnik elébe mennek a K8L-nek
extra - SEXRay
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 5600X BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 45.000.-
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2030.01.28. - ig - Eladó!