Hirdetés
- Modding és elektronikai kérdések
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali médialejátszót?
- Napok óta legyőzhetetlen a 32 GB-os új Radeon pletykája
- HP nyomtatók
- Egérpad topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Egy magántőke-befektető szemez igazán az Alterával
- Akciókamerák
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silenzio
addikt
válasz
LosBlancosRM #26 üzenetére
Szerintem is sokan használják, csak átvette a zászlóhajós szerepet a Z Fold széria - ahogy a nyár végi release date-et is. Az Ultra már az év elején köszönt be, közvetlenül a Xiaomi után. Az S20 Ultra még nem támogatta a tollat, ott volt rá a Note20 széria. A 21 Ultra azonban már igen, még ha külön is kellett megvenni. A Foldnál is meglehetősen hamar köszöntött be a tollak kora. A 27 kollégám közül legalább 4-5-nek van S Penes Samsung tabletje, egy másik kollégám Remarkable Prót akar venni, nekem is itt figyel a múlt héten használtan vett Fold 3, amit csak és kizárólag azért vettem meg, mert adtak hozzá tollat. Tököm se fogja rendelgetni, vadászgatni.
Nem is értem janeszgol fórumtársat, illetve azt igen, hogy mindenki magából indul ki, de feltételezni, hogy csak azért, mert valamire nekem nincs szükségem, ezért már mindenkinek haszontalan alle zusammen, ez óriási ostobaság.
A másik ilyen az ún. "közvélekedés". Mindenki tudja, azaz tudni véli, hogy az Apple messze a legjobb a telefóniában mozgókép készítést tekintve, holott a valóságban ez addig igaz, amíg a gyári alkalmazásokra hagyatkozol - tehát amíg nem vagy több, mint szimpla user. Az Apple a LOG móddal (ami kikapcsolja a túlélesítést és a tone mapping curve pointok automatikus optimalizálását) óriásit lépett előre a profi videózás terén, csak épp egy 5 éves Oneplus 8 Pro még mindig lemossa a színről, viccen kívül 2-3x jobb minőséget produkál, ProRes ide vagy oda. Igaz, Android esetében mélyen a zsebbe kell nyúlni a megfelelő applikációért, míg a csúnya, lehúzós szemétláda Apple-nél van pár igen-igen jól sikerült ingyenes app.
-
LosBlancosRM
őstag
válasz
janeszgol #23 üzenetére
Kevesebb Ultrát adnak el, mint anno mondjuk S9-et. Pedig akkor abban kaptál meg mindent. A Noteok is több milliós eladást produkáltak, pedig a vége felé már alig volt difi tudásban az S-hez képest. Szóval a végén már tényleg csak a toll miatt vette több millió ember.
Azért ha már az Ultra a Note pótló(nem is értem, minek pótolni ami nem kell senkinek
), akkor az S-t mivel pótolták?
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
válasz
LosBlancosRM #18 üzenetére
A toll azért lett beépítve, mert a Samsung észlelte, hogy ha már az Ultra Note pótló, legyen benne ceruza.
-
janeszgol
félisten
válasz
LosBlancosRM #19 üzenetére
A Note kategória megszűnt. Nem véletlen szűnt meg. Az S21U meg nem kapott tollat. Ebből nekem az jön le, hogy nem volt sikeres. Arra is emlékszem, hogy míg az S szériából több tízmillió kezdeti készlettel terveztek, addig a Note-ból 2 millióval.
Tehetsz falbaverős smájlit, hülyének nézős smájlit, legalább a bosszúdat meg tudtad élni. De ezekkel még nem fogsz meggyőzni. Mert úgy történt, ahogy én írom. Pont.
-
LosBlancosRM
őstag
válasz
janeszgol #17 üzenetére
Mennyire? Neked is volt Ultrád, nem kaptál bele tollat? Mert szerintem az összes csúcs Samsungban ott van.
Vagy szerinted azért rakja bele a Samsung, mert nem kell senkinek, és hátha így elpártolnak tőle? Esetleg azért, hogy kisebb legyen az aksi?
Saját igényeidet(vagyis annak hiányát) próbálod előadni ismét úgy, mintha mindenkinek ugyanez lenne.Ha valami nem sikeres, azt elengedik, nem fejlesztik. Ez nem atomfizika.
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
válasz
LosBlancosRM #13 üzenetére
"Azért került bele a toll, mert elég sokan vették ahhoz a Note-okat, hogy ne hagyja őket elveszni a Samsung."
Annyira nem volt sikeres.
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
válasz
LosBlancosRM #14 üzenetére
Ez fantasztikus. De látod feletted írták, hogy ő meg nem, el is adta a Note-ot.
Ezzel nem tudok mit kezdeni. -
LosBlancosRM
őstag
Valószínűleg más technológiát(uwb) kap majd a toll, de az nem lenne elég clickbait-es.
-
LosBlancosRM
őstag
Volt egy bizonyos Note7-is, ami igencsak megtépázta a cég, mégjobban a széria hírnevét, ezt sem szabad elfelejteni.
Milyen pozícionálás? Azért került bele a toll, mert elég sokan vették ahhoz a Note-okat, hogy ne hagyja őket elveszni a Samsung. Pont a siker miatt került bele. Az Ultra lett a régi S, az S és az S+ pedig a lite jelzőt váltotta, mivel a marketingesek felismerték, hogy degradáló litenak nevezni egy több 100k-s telefont.
-
sohajda90
tag
Én pl. pont azért vettem tavaly S24 Ultrát, mert munka miatt sokat utazom egyedül és ilyenkor ha városnézésre is jut idő jól jön az S Pen távirányító funkciója, le lehet tenni a telefont egy fix pontra és lőni pár képet, amin normálisan is néz ki az ember, nem olyan szerencsétlenül, mint amikor a kezében fogja a telefont és úgy selfizget
... ezen meg az AI rajzoláson kívül viszont sok benefitjét nem láttam az S24-nek, úgyhogy múlt héten lecseréltem egy OnePlus 13-ra
-
-
janeszgol
félisten
A régi Note és a mostani Ultra vásárlók szerintem a tollat egyáltalán nem használják. Persze az első pár hétben igen, jegyzetelnek, karikáznak, aztán ennyi. Később rájönnek, hogy diktálással kényelmesebb jegyzetelni (papírra sem írnak, kijelzőre miért írnának?), karikázni meg az ujjaddal is lehet már.
-
janeszgol
félisten
Na jó. Ezt már többször olvastam a fórumon. Akkor egy kis pontosítás.
A Note széria sokkal kevesebb embert érdekelt az elmúlt években, mint az S kategória. A Note 3-ból döbbenetes mennyiséget adtak el, a Note 2 is jól fogyott. Persze mert ezek akkoriban (2012 és 2013) újdonságok voltak. De egy Note 8, Note 9 már nem fogyott olyan jól. A Note 10-ből már kétféle volt, ahogy a Note 20-ból is. De összességében sem fogytak annyira jól, mint az S tagok külön-külön.Az S21 Ultra nem elhagyta a tollat, hanem megkapta az Spen támogatást, a wacom digitalizert. Nem ugyanaz!
Az, hogy az S22 Ultra házában elfért a ceruza, a Samsung termék pozícionálásának köszönhető, nem a toll sikerének, népszerűségének! Konkrétan a legmagasabb felbontást kapta, a legjobb kamerát kapta. Aki Samsung csúcsot akart venni az kénytelen volt az Ultrát venni, ha kell neki toll, ha nem kell.[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
Én nem használtam, felőlem ki is vehetnék, de ettől függetlenül elég pofátlan spórolás ez is.
-
kpityu2
őstag
Érdekes ez az SPen. Egy időben rászoktam és már kényelmetlen volt ha nem használtam. Aztán egy készülékcserénél leszoktam róla és most meg kézbe venni kényelmetlen.
-
adamklark
senior tag
Ráférne egy kis squid game a döntéshozókra. Most ezt minek?
-
ffrdgc
tag
Folytatódik a visszafejlődés.
-
KFORboy
senior tag
Vagy csak kipörgetnek egy rakat "uborka szezonos" készüléket pár évig, ilyen-olyan változókkal, hogy mindenki megtalálja a maga fétisére való kütyüt, aztán ha lecsengett az aktuális bázis szoftver támogatása (24 ultra, sőt, tuti még a 23 ultra is kap még támogatáson túl is pár bónusz patchet) akkor majd azután durrantanak valami valóban újat... addig meg csak cukrozák a taknyot, hogy a befektetők lássák, ők is kiadnak új prémiumot 7hónap-1évente mint a csincsik vagy az epül.
Nem hiszem el, hogy nem látja senki a folyamatos ciklikus ismétléseket... legutóbb pl a 21 ultrával hagyták el a tollat.
Valószínűleg a lehajlított kijelző is becameozik a jövőben.
Az exynost is azért kényszer köszörülik rajtunk 2-4 évente mert a túltolt kapitalista mókuskerék megkívánja a minden árkategóriát lefedő folyamatosan szériában foshot telefonokat...
Aztán még ha van is pénze a samunak snapdargonra, meglehet, hogy a snapdragonnál már nincs gyártói kapacitás, készlet, így muszáj a saját barkácsból megoldani a dolgot.
Alsó kategóriába mellesleg még oké is az exynos.Relatíve ugyan azt a kereket pörgetik 2012 óta, folyamatos hangulatkeltések, figyelem fenntartása, de mindig pont annyit adnak, hogy legközelebb is tudjanak valamit ha másnem, alibiből nyújtani.
Nem mintha nem lenne 10 perc újrakódolni a 23, 24 ultra szar kamera post processét vagy újra kalibrálni a kijelző színeit és kontrasztját... vagy épp visszarakni az s-pen Youtube play/pause opciót gombnyomásra... esetleg megtanítani a bixbyt, hogy parancsra indítson Spotifyról zenét amit még a smootbrain Alexa is tud.Ezeket majd mind ellövik évről-évre a szoftver támogatás nevében, mi meg majd örülünk is neki... majd megveszzük az s30 ultrát is.
[ Szerkesztve ]
-
chapwees
tag
Beértünk abba az érába amiben AI-al helyettesítenek/módosítanak egy rakat fizikai funkciót, most lesz csak igazán igaz, hogy egyre többért egyre kevesebbet.
-
Őszinte leszek! Prémium termékek exkluzív kiegészítőjét lebutítani igen pocsék ötlet! Na persze majd folyamatosan fogunk beszélni a mobilhoz tiszta vezérlés helyett!
Új hozzászólás Aktív témák
ma Január 22-én mélyebb Galaxy AI integráció és egy kulcsfunkciót elveszítő stylus jöhet.
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Modding és elektronikai kérdések
- eBay
- Házimozi belépő szinten
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Milyen asztali médialejátszót?
- Külpolitika
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...