- DUNE médialejátszók topicja
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Száguldozásra hangol az új AMD Software
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
orbano
félisten
Én nem féltem a PCt. egy év múlva pedig a VGA gyorsabb lesz egy PCben, a proci és a ram esetleg nem biztos. De a PS3 egy év múlva is ugyanolyan lesz, mint megjelenésekor. A PC viszont folyamatosan fejlődik, és ez az igazi előnye a konzolokkal szemben, és még ha kisebségben is marad, ezért nem fog kihalni. Elvégre PC mindig is lesz, tehát játékok is lesznek...
-
faster
nagyúr
Én viszont erősen kétlem, hogy 256MB ram elég egy igazi HDTV felbontású játékhoz. Sehogy sem jön ki. Vagy a textúrákat fogják szétmotionblurozni, vagy nem lesz ebből a HDTV felbontású játékokból semmi.
Hacsak nem találnak ki valami csoda textúratömörítő algoritmust.
[Szerkesztve] -
Den
veterán
dehogy bírja majd egy pc 1 év múlva... 3 év mulva esetleg,ha lesz még akkor olyan hogy játék pc.
mert egyelőre úgy tűnik ez a két új konzol elsorvsztja a pc játékos ágát.
egyrészt a játékfejlesztőknek már most is csak másodlagos a pc-piac, mert nehezebb rá fejleszteni, és kevesebb profitot hoz mint a konzolos verzió, már most is sok játék csak nagy késéssel jelenik meg pc-re, ha egyáltalán megjelenik.
A dolog most tovább romlik, mdert a teljesítmény küönbség miatt akkora különbség lesz a pc-s és a konzolos verzió közt hogy nem is lehet szinte ugyanarról a játékról beszélni, és valszeg nem fognak sok erőforrást fodítani arra hogy külön kifejlesszék ía játék gagyi verzióját pc-re.
másrészt szintén a nagy különbség (és a késői megjelenés)miatt sok megátalkodott pc fan fog átpártolni vmelyik konzolhoz, tovább csökkentve a pcs játékok piacát.
Hardver oldalról sem sok érdek fűződik a pc-hez, hiszen mindkét nagy gpu gyártónak megvan 5 évr a tuti biznisze, ráadásul itt nem kell félévente új gpu-t kifejleszteni, 5évig lehet ugyanazt gyártani, ráadásul a technológia fejlődésével egyre olcsóübban, és ha a játékosok elvándorolnak a konzolok felé, akkor a pc-s gpu-k piaca is csökken, tehát nem éri meg akkora pénzeket ölni a fejlesztésbe. -
Efreet
senior tag
Volt olyan PS3 bemutato, ahol a demo-t kifagyasztottak majd elkezdtek maszkalni a kameraval a jelenetben. Csak, hogy megnyugtassak a jelenlevo kozonseget, hogy nem elorenderelt animot latnak
ez könnyedén megoldható úgy, hogy az a kamerával mászkálás is előre rögzített, és ott a színpadon eljátsszák, hogy hogy is megy a dolog. a user meggyőzéséért mindent, de amíg nem ÉN irányítom, vagy legalább bekiabálás alapon mennek ide-oda, addig akármi is lehet.
arról pedig, hogy van-e működőképes vagy nincs - magyarországon van már múlt év vége óta legalább 1 Xbox360 devkit, ami képes az enginet és a környezetet emulálni - egy dual G5 van benne, és sebességben jóval elmarad az X360tól, de már azóta fejlesztenek rá, és tudják hogy mi hogy fog működni benne - a PS3 devkit SLI-s 6800u-kat tartalmaz, és nincs benne cell. csak szoftver van körülötte, ami a viselkedését utánozza, és erre folyik a fejlesztés. majd idővel lesznek működő PS3-ak is, ahogy Xbox360ból már van néhány - de novemberig még sok az idő, és csak akkorra lesz eladható mennyiség. utána fél évvel meg majd PS3-ak, de azok még nincsenek készen.
[Szerkesztve] -
orbano
félisten
Szerinted 1 évvel a megjelenés előtt nincs működőképes PS3? Akkor neked sincs fogalmad a konzolfejlesztésről (no offense). De abba nem gondoltál bele, hogy a játékfejlesztőknek kell egy kis időt hagyni hogy játékokat írjanak rá. Mert ugye nem adhatnak ki konzolt úgy, hogy nincs rá szoftver. Az igencsak bukta lenne. 1 évvel a kiadás előtt inkább már csak a szoftvert fejlesztgetik a masinán (driverek, oprendszer, bios).
Amúgy brutál az az autóversenyes demó... de valóban, 1 év múlva ezt simán bírja majd egy PC is (lásd UT 2007)
-
0Misi0
csendes tag
Tisztelettem
Nem kell a pc-ét félteni, de kíváncsi leszek rá hogy ha 1 év múlva a ps3 megérkezik mennyi zseton lesz + mennyi games lesz hozzá milyen nevek és hogy mennyibe fog kerülni a games hozzá.....
' év múlva a pc is ott lesz vagy még tovább a hol most tart a ps3 (laborszinten értem a pcnél)....
Szerintem 1 év múlva már a pcsek közel 70% ának aki játszik is és nem 18 év alatti dual procis gépe lesz, leglább 2gb rammal
1 év az hosszú idő a pc-nek s lassan oda jutunk hogy mint a ps3 a memó is szinkronba fut a procival,na az lesz maga a kánaán)))))))))))))))
Amd nél most 2,25 ghz Intelnél 3,2-3,4ghz
1 év múlva meg majd meglátjuk))))))
-
Efreet
senior tag
tulajdonképpen minden movie ''concept'', hiszen működőképes PS3 még nincs - akkor nem lenne több, mint 1 év mire boltba kerül. ezek a bemutatófilmek SLI-s 6800ultrán készültek, ami természetesen lényegesen lassabb, de már így is elhuzigálták a filmek egy részét (kisebb felbontásban), a bemutatók viszont nagyrészt előre rögzített 1920x1080as renderek voltak, a meglevő engine-ekkel (és ebből fog 2 képernyőt megtölteni a ps3 realtime)
-
Raymond
titán
A GT5 movie csak egy koncept. A GT4 cuccok vannak benne felhasznalva es nagyobb felbontasban renderelve.
-
taltos
senior tag
Arra értettem mindezt, hogy 3 dual core G5 és a dual core x86 -os masinák között azért kategórikus különbségek vannak, nem?
Míg egy PS3 és a következő generációs Mac-ek (valószínűleg) ugyanolyan, vagy nagyon hasonló processzorral muzsikálnak.
Nézd a portolás lehetőségét.
Persze a tévedés jogát fentartom! Igazán jöhetne Raymond, és kioszthatna! -
rudi
nagyúr
Sokat érsz vele, ha végtelengyors a RAM! Ha egyszer nagy felbontású textúrák hadseregével kell dolgozni HDTV felbontásokban akkor kell e hely.
szerintem ne játszunk újabb ''úgysem lehet megállítani a fogyasztói társadalmat'' kört, szerintem egyszer úgyis betelik a pohár, szerinted meg nem -
taltos
senior tag
Örülök, hogy felvidítottalak!
Mellesleg ez a Mac-es piac azért nem feltétlenül hülyeség, mégha most elég hólyén hangzik nekem is. A Mac-ek aladása az elmúlt évhez képest valami 280 valahány százalékkal nőtt (de erre ne vegyetek mérget! Ez a szám rémlik, de ami biztos, hogy nőtt, és hogy valami tényleg horribilis szám!). A komolyabb fejlesztő cégek a programjaikat úgy adják ki, hogy a DVD-n a telepítő érzékeli, hogy az egy PC-e, vagy egy Mac, és annak megfelelően települ (azaz van Mac-es verziója, sőőt! Ugyanazon a DVD-n).
Rakj be egy Warcraft 3-at, vagy egy World of Warcraft-ot egy Mac gépbe...
De azért ettől függetlenül nézd meg, hogy rettenet sok játék van Mac-en! (doom, quake, meg minden ilyesmi)
Ha(!) a portolás egy nyulfarknyi időt vesz majd igénybe (hiszen a processzor gyqakorlatilag ugyanaz lenne), akkor szerinted ki nem játszaná meg a PS3-as kiadók közül?
Lehet hogy a múlté lenne a ''Mac-re nincsenek játékok'' elképzelés.
Ha emellett figyelembe vesszők, hogy maga az oprendszer stabil, szép, szagos, akkor nem biztos, hogy ez nem lesz tárgyalási tényező! -
faster
nagyúr
Ezt a váltást (hogy több G5 kerüljön a gépekbe) a PC-s ipar szerintem nem tudja/meri meglépni.
Nem értem, a PC-s piac sosem fog PowerPC-re áttérni, ha pedig a dual-core-ra gondolsz, nos, épp most jöttek ki a dual procik.
Sőt, a legolcsóbb Opteronok is lehet, kijönnek S939-re, illetve a következő desktop foglalatra. kitudja, lehet, jönnek nemsokára a többprocis desktop kategóriás lapok, benne 2 dual-core-os procival.
Nem féltem a PC-s piacot, túlságosan elterjedt, és túl sok pénz van benne ahhoz, hogy veszni hagyják a hardvergyártók, és kegyesen átengedjék az egészet a Microsoftnak és a Sonynak.
Ami pedig a grafikus chipeket illeti, a G70 jó eséllye a PS3 grafikus processzora, egy az egyben, vagy csak nagyjából, és gyanítom, lesz elég kemény korelláció az Xbox 360 processzora és az R520 között is.
[Szerkesztve] -
e-biza
őstag
véletlenül nem lehet erre billt és egeret rakni? szivesen americas armyznék rajta.
csak nemt udom mire dugjam, nincs HDTV-m
[Szerkesztve] -
Sanya
nagyúr
egyszerűbb lenne mindenkinek áttérni linuxra, és ott nem lenne gond a játékokkal(ugyanis elég ritka lenne
-
Notes
senior tag
Kár, hogy csak ilyen sokára jelenik meg ez a cucc. A PC-met szerintem már nem fejlesztem tovább, minek? A diplomamunkámat befejezem vele, netezni, zenélni már így is túl jó. Ha játszani akarok veszek egy ilyet. És míg a méregdrágán felújított PC-k az évek alatt egyre lasabban, esetleg kisebb felbontásban futtatják az újabb játékokat, addig a konzoloknál pont az ellenkezője zajlik le. Ahogy telik az idő egyre jobban optimalizált kódok jelennek meg a VÁLTOZATLAN hardverre, így egyre gyorsabb, szebb stb játékok készülnek. Jó móka ez, csak a játékok árai nem a Kelet-európai piacra vannak belőve.
Ez a kontroller mondjuk annyira nem tetszik, de a csajok biztos jól eljátszanak majd vele... -
taltos
senior tag
Ha jól mondtam az előbb (se nem cáfolt, se nem helyeselt senki), akkor itt két teljesen különböző stratégiáról van szó. Az egyik esetben a power abban van, hogy párhuzamosan szálakon hajtódik végig a program, míg a második esetben arról van szó, hogy 1 szálon (vagy 2-n, nem tudom, hogy az a 3.2 GHz-s proci dual core-os-e) ) fut a program, de az 1 core processzorhoz jutó számításokat előkészítik a segéd egységek.
Azt eldönteni, hogy itt most a nyers erőt tekintve melyik a fickósabb, azt szerintem nem feltétlenül érdemes latolgatni, hiszen nem arról lesz szó, hogy 3 G5 -ös procival játsz a homokozóban, vagy csak 1 -el, hanem arról, hogy mennyi idő alatt, mennyi erőforrásból, milyen könnyen programoznak rá. A párhuzamos programozás (mert egy program csak akkor virít több procin, ha arra eleve felkészítik, lásd azt, hogy mennyit gyorsul egy program, ha bekapcsolod a HT-t, de a program alapvetően single procira íródott) ismereteim szerint nagyon nehéz, és elég ''fiatal''. Ha belegondolonk, hogy egy programot valószínűleg nem csak egy XBOX360 -ra szeretnének kiadni, hanem PC-re is, akkor felvetődik a kérdés, hogy mennyire foják optimalizálni több processzorra (azaz mennyi időt fognak erre fordítani), amikor ha ezt át kell ültetniők pl. PC-re, vagy Mac-re, akkor gyakorlatilag tervezhetik előröl az egészet.
Ezzel szemben a PS3-ban nem kell megtanulni a programozóknak egy teljesen új paradigmát, valószínűleg könnyebb lesz portolni, és a valódi újjítást végző dolog (az előkészítés) igazándiból hardveresen lesz lekezelve.
Már elég erőteljesen látszanak beigazolódni azok a pletykák, hogy a következő generációs Mac-ekben ilyen CELL proci lesz. Ekkor elég érdekes helyzet állhat majd elő, mert sok kiadó a nagyobb piac (PS3 plusz Mac) érdekében talán inkább ad ki game-t a PS3 alá.
A Mac-ek alapja a Gx proci, amire már egy ideje fejleszti az Apple az operációs rendszerét, így (mivel a CELL alapja álítólag a G5) nem biztos, hogy nehéz lesz a váltás operációs rendszer szinten.
Ezt a váltást (hogy több G5 kerüljön a gépekbe) a PC-s ipar szerintem nem tudja/meri meglépni. -
_Volkovy_
nagyúr
Megnéztem a GT5 múvit,valaki mesélje el hogy a felbontáson kívüli különbség van a 4-hez képest.
[Szerkesztve] -
Efreet
senior tag
nem lehet mesélni. látni kell - menj át hardwired.hu -ra, ott pár képet láthatsz belőle addig is. szép, nexgen, és sok a kétkedés abban, hogy realtime vagy prerender - főleg a killzone-nál. a GT5 annyira nem hihetetlen, viszont az új Forma1 nagyon szép lesz, és legalább nem kell levett hanggal nézni
-
faster
nagyúr
Kövezzetek meg, de a processzorokat számolgatva én valahogy nem érzek lehengerlő előnyt az Xbox 360-hoz képest, különösen annak fényében, hogy ez a cucc egy év múlva jelenik meg, és az európai premier meg még kitudja, mikor lesz.
[Szerkesztve] -
taltos
senior tag
válasz
Uncool Ben #21 üzenetére
Én a GT5 -re lettem volna kíváncsi, de most lassu net előtt ülők, így majd máskor.
(ha valaki látta, vagy meg tudja nézni, akkor az meséljen!Ugyanez vonatkozik a KILLZONE 2-re is
)
-
RE : ''kevés RAM''
Miért meglepő? Ezek azért nem filléres dédéerrnéccáz RAMok. Egyébként is, az XBox is úgy jött ki anno hogy a 64 megát egy szimpla PC-ben akkor már szénné röhögték volna, szóval ez már csak ilyen hagyomány.
Még a gazdagabb országok hardveres fórumain is lehetett méltatlankodást hallani, amikor megjelentek a 300 USD körüli Radeon 9800 Pro-k
Hát erre, így, ebben a formában nem emlékszem. Biztos volt pár kicsit elszállt arc aki a <200 USD TI4200 után azt hitte hogy mostmár minden ingyen lesz (ilyenek mindíg vannak), de különösebb népharagról tényleg nem maradtak bennem emlékek... -
marcee
addikt
(Bennem valami nagy hiba lehet, a X360-at szinte mindenki kritizálta a design-ja miatt, ezt meg mindenki dícséri?! Bennem egyik sem mozdít meg semmit különösebben, nem találom sem túl vonzónak, de csúnyának sem egyiket, vagy másikat.)
-
csudri
őstag
Senkinek sem tünt fel, hogy a rendszermemo is 3.2GHz-en megy? Istendurva lesz ezekszerint az XDR memo, mostmár értem, hogy miért akarta kihagyni az AMD a DDR2-t és egyből áttérni erre. Hiszen így teljesen szinkronban mehet a memo a procival, ami über!
Sokakkal ellentétben és régen is drukkoltam a Rambus-nak és most is hajrá-hajrá! -
MUŁĐER
addikt
Bővebben: link
Killzone 2, valami eszméletlen,ááá -
Efreet
senior tag
hát, Tim Sweeney az Unreal Engine egyik legnagyobb neve azt mondta a bemutató alatt (tartottak egy nagyon látványos realtime UE3 demócskát), hogy OpenGL és GC alapú, és nagyon egyszerűen programozható a PS3 - ők azt a demót 2 hónap alatt portolták át a meglevő PC-s felületről a PS3 környezetére. (lásd a fenti hozzászólásban a bemutató linkjét)
amúgy a legtöbb film meg ilyesmi elérhető a hardwired.hu -n. -
taltos
senior tag
Aha, kösz a figyelemfelkeltést, elolvastam, érdekes.
Azt hiszem, itt is a programozók fogják eldönteni a meccset. Azt mondják az okosok, hogy egy ilyen célmasinánál rettenetesen fontos, hogy menniyre könnyen lehet programozni. Álítólag a GameCube -ot legendásan könnyű, míg az xbox-ot és a ps2-t nem.
Ha jól értem ezeket a specifikációkat, akkor itt gyakorlatilag azzal állunk szemben, hogy az XBOX360 esetében több egyenrangú processzor van, és így itt a párhuzamos programozás lesz eltérben (ami ign hatékony, de rohadt nehéz), míg a PS3 -nál egy ''dedikált'' processzor lesz, és a többi egység ''csupán'' előkészíti a számításokat a főprocesszornak?
Most lehet, hogy hülyeségeket beszéltem! De akkor a PS3-nál hardveresen van lekezelve az előkészítés, és gyakorlatilag nem bonyolultabb a programozása, mint egy akármilyen egyprocesszoros masináé?
Világosítsatok fel pls! -
Raymond
titán
Motor Storm movie:
Bővebben: link
Must See !!! -
Edy
csendes tag
Remélem 2007-re már barátságosabb ára lesz
[Szerkesztve] -
Efreet
senior tag
az Xbox360 visszafele kompatibilitással kapcsolatban az a jelenlegi álláspont, hogy a nagy nevekre és sikeres játékokra kiadáskor készen lesz a visszafele kompatibilitás, és később a Live rendszeren (esetleg emulációs dvdkkel) kibővül a futtatható játékok sora.
a PS3 nem lacafacázott ilyen téren. és amit a bemutatón tartottak, az eszméletlen - érdemes megnézni, itt a stream:
mms://a275.m.akastream.net/7/275/5372/1/gamespot.download.akamai.com/5372/netshow/gslive/2005/05/2stream_sonypress_e305_hi.wmv
(mediaplayerbe vagy stream letöltőbe való, 2 órás kis bemutató) -
rudi
nagyúr
Sok-sok apróság található még az X-Box 360 topic végefelé Bővebben: link, többekközt a két konzol képe egymás mellett.
A gépek hardvere nagyjából az egy év múlva megjelenő PC-k erőszintjét mutatja (multicore és univerzális shaderek), ami meglepő, az a kevésnek tűnő RAM. A pontos sebességviszonyról nem sokat lehet mondani, mert nem tudni, hogy a programozók mennyire vannak felkészülve.
Ami fontos, hogy ezek a teljesen használható multimédiás izék annyiba kerülnek mint egy erősebb videokártya! Még a gazdagabb országok hardveres fórumain is lehetett méltatlankodást hallani, amikor megjelentek a 300 USD körüli Radeon 9800 Pro-k, most valahol 5-600 USD környékén vanak a csúcs VGA-k, hozzájuk le se merem írni mennyi egy A64 FX, szóval gaztdasági szempontból a PC-s game kemény ütést kaphat. Ami talán kiránthatja a csávából az a Microsoft XNA fejlesztőkörnyezete, amit a X-Box 360 és a PC-s játékok készítéséhez terveztek. Ha az X-Box-os játékok PC-re protolása nem lesz fáradtságos munka, akkor talán megmaradnak a PC-s gamek.
Persze sokszor temettüök már sz x86-ot, meg a PC-t, meglátjuk, most mi lesz... -
centrino
aktív tag
...meg egy másik 500 at, hogy ne csak a polcon álljon, legyen HDTV is hozzá ami viszi az 1920x felbontást...
most terveztem, hogy veszek egy 20'' apple cinema displayt, de inkább várok míg megjelenik a PS 3 és vmi lcd tv monitor kombót kell beújítani mellé
1920*1200 felbontás jó lesz a PS3 hoz, HDTV hez, és netezni sem lehet rossz
2006 tavaszán egy PS3 egy 23'' OLED display -el...
HUH nem lenne semmi -
Versus69
csendes tag
bazz, most nem azé, de amint megláttam a gépet meg az irányítót, kirázott a hideg....má kezdem gyűjteni a 300k-t, hogy ismét az európai megjelenés pillanatában itt legyen egy nálam...(mint a ps1 és ps2 esetében is
)
-
Shim
őstag
szubjektivitás ON
gyönyörűmondjuk x360-nál nem nehéz szebbet tervezni
szubjektivitás OFF -
taltos
senior tag
Nah, a Sony gyakorlatilag minden olyat meglépett, amit az Xbox360 -as topicban mondtak, hogy meg kéne lépniük a tuti sikerhez (pl. lefelé kompatibilitás, B-ray, stb.).
Már alig várom Rudi-t, aki kiszámítja nekünk a csíziót! -
MUŁĐER
addikt
emberek, ezek az új konzolok állatok..tényleg franc vesz PC-t játékra..eddig óckodtam konzoltól mert kis felbontást tudott, de ezek....állat.Meg E3-on örül az ember ha a sok játékbejelentés közül valamelyik PC-s
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
Két hatalmas pofon az x86-nak
-
MUŁĐER
addikt
nem tartozik szorosan hozzá...de HD-s tv-ket hol lehet venni itthon, és mennyiért? Nézegetem a netet, de nem találtam még semmi konkrétat..gondolom nem 2 fillér
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Sony közreadta következő asztali konzolja adatait.
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest