Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashcash
Közösségépítő
A hagyományos videókártya tv kimenete analóg és alacsony felbontású.
Itt HDTV felbontásokról van szó.
A teljes HDTV felbontás: 1920*1080
A fél HDTV: tipikusan 1280*720 vagy 768
Ezeket a felbontásokat már mindenképpen valamilyen digitális DVI interfészen továbbítják, két digitális interfész minőségét összehasonlítani érdekes.
Ha jól tudom ATI vga kártyák az Mpeg2 teljes HDTV lejátszást már elég régóta hardveresen támogatják.
Többen kérdezték a HDTV kijelzők elérhetőségét, egy valódi teljes HDTV felbontást támogató LCD most még aranyárban van.
Egy most kapható félmilliós 80cm-es LCD TV fél HDTV-t, azaz 1280*768-as felbontást támogat.
Az akciósan kapható 106cm-es plazma készülékek felbontása általában 852*480.
[Szerkesztve] -
Thom!
veterán
JC bátyó látva az E3-at elment úctaseprőnek.
[Szerkesztve] -
tjhooker464
őstag
Na majd ha lehet WOW ozni meg stratégiázni normálisan ps en akkor majd lehet temetni a pc t. Addig marad fifára meg házibulikra a konzol
A születés nem más mint a halál torz mosolya
-
dabadab
titán
''Rosszul tudod. Egy Geforce 6-oson általában van 1080i-t tudó TV out, még 6200-ason is láttam.''
Magyarul DVI kimenet? (Ami tud HD-t, azon legalabb VGA bemenet van, de a digitalis cuccoknal van esely DVI-re is - azoknak a kepminosegere meg tul sok panasz nem lehet)
[Szerkesztve]DRM is theft
-
Efreet
senior tag
igen, ez az irányítós probléma fenn volt az előző generációnál. most már nem nagyon, hiszen az x360 elején ott az infraport + wifi, a ps3 meg bluetooth/wireless szinten azt fogad el amit akar (a Nintendo Revolution szintén olvas DVD-ket, és wireless irányítói lesznek, szóval minden valószínűség szerint ott se okoz ez gondot). és a bemutató meg az infok alapján DVR képességei is vannak (kapcsolódik rá vinyó), lehet olyat játszani, hogy amíg online olvasgatsz vagy beszélgetsz a haverokkal addig a második tv-n/képernyőn/monitoron filmet nézel, vagy valaki játszik. támogatja az SACD-t, a BD dolgokat - vagyis nem igazán van szükség másik lejátszóra, egy komplex szórakoztatóközpontot építettek.
természetesen divx-ezni továbbra is a legegyszerűbb PC-n lesz, de ahogy xboxra is, erre is meg fogják írni a rendes médialejátszó szoftvereket, és egy PC-s tv-out ha jól tudom nincs még köszönőviszonyban az 1920x1080-al...
[Szerkesztve]Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)
-
taltos
senior tag
Valóban!
Szubjektív vélemény ON
Mondjuk szerintem annyi köze van a multimédiához a konzoloknak, mint a fényképezős mobiloknak a digitális fényképezőgépekhez. Nem mondom, én is nézek PS2-n DVD-t, de kontrollerrel irányítani azért nem az igazi. Persze, erre mondhatjátok, hogy lehet hozzá venni távirányítót. Én vettem is!
De kinek van kedve állandóan kihuzogatni, meg bedugogatni az infra vevőt? Ha este nézek DVD-t, akkor fel kell állnom kikapcsolni a konzolt, mert távirányítórol nem lehet, és ha bekapcsolom, akkor mindíg bejön a logo, bebootol, analizásl, stb. , ami még mindíg kevesebb idő, mint egy PC esetében, de messze nem olyan kényelmes, mint egy DVD lejátszó.
CD hallgatás? Egy egy CD-s konzol hogy veszi fel a versenyt egy szintén távirányítós 5 CD-s mp3 lejátszós mini hifivel?
Nem DVD-t lejátszani (avi, mpeg, .mov, meg akármi) meg még mindíg PC-n a legkényelmesebb. -
TommyGun
őstag
Jaja, ahogy szélesedik a tudáskörük egyre jobban PC-s lesz a dolog utánérzése....és hirtelen rádöbbet a laikus hogy fazzzzer minek nekem PS3 meg PC amikor a PC-vel már évek óta bármit csinálhatok....tetű sony - PS3 ablak PC asztalra Bocs
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
-
Szőrös
veterán
Szerintem nem a kisemberek fogják eldönteni , hogy lesz e PC vagy sem hanem a hardware/software gyártók/kiadók. Nekik pedig az az érdekük , hogy minnél több fronton képviseljék magukat mert így lesz szép nagy bevételük. Hányszor is temették már a PC-t ? De még mindíg van él és virúl.
[Szerkesztve]https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban
-
TommyGun
őstag
Énmeg azt hiszem hogy a gyártóknak is az az érdeke és a játékfejlesztőknek is hogy minden lehetséges platformon megjelenjenek...akinek jó gépe van nem fog venni x360-at és PS3-at sem....maximum kevesebbet fog játszani...de ez kinek jó ? Ez nem hoz bevételt senkinek....max mivel kevesebbet játszik kevesebbet kell költenie a PC-re amire munka miatt amúgyis szüksége van...de PS3-at vagy X360-at nem fog venni mellé....és ezzel biztos milliónyian vannak így...
Amúgy szerintem a PC-s iparnak a LongHorn ismét egy rohadt nagy lökést fog adni...
Ahhoz hogy megfelelően tudj warezolni ahhoz kell egy rendes PC is....hülye lesz valaki egy korrekt PC-t fenntartani és melette X százezres PS3-at vagy X360-at tartani otthon...a világ 95%-a mindig is csóró lesz
mellelseg az internet konzolon előbb utóbb magával hozza a férgeket is meg a vírusokat is.....akkor emgasztán megint ott tartunk hogy szophatnak vele mint egy PC-vel...."Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
-
taltos
senior tag
''Hát tudod, mert ez már csak egy ilyen szájt. Hardveres.''
Ez már régen nem egy hardveres szájt, és hidd el, hogy ez a szerencséje...
''Ilyen összehasonlításokról _eddig_ itt szó sem volt. Nem értem a példád.''
Csalódtam benned. Tudod, ezután jött a lényeg:
''Hát pont ennyi alapja van egy x86 alapí dual core-os AMD-t, vagy intelt összehasonlítani egy 3.2 -es G5-tel.''
Azaz az egy hasonlat volt.
''Nesze neked ''érvnélküli közhelyek''... még jó hogy nem flame-nek szántad.''
Tényleg csalódtam! Egy PC nem játék célgép! Egy konzol igen. Egy Telefon nem fényképezős célgép! Egy fényképezőgép igen!
Még válaszolhatsz, de inkább nem vitázom Veled!
Ettől függetlenül szeretlek, és PEACE!
[Szerkesztve] -
orbano
félisten
-
Den
veterán
nem arról van szó hogy tud-e, hanem hogy akar-e? ha egy vga áráért olyan konzolt kapok amivel 5 évig garantáltan tudok játszani a _legújabb_játékokkal, ráadásul több és jobb játék jelenik meg ré, soxor egy évvel hamarabb mint pc-re, akkor miért vegyek új vga-t a gépbe ami mellé még kel új cpu is (meg valszeg alaplapés memória is), és amivel csak kb 2 évig tudok majd a legújabb játékokkal nyomulni.
pláne hogy a mostani gépem amúgy mindenre jó. ráadásul a ps3 játékon kívümásra is jó, szal alig marad olya n dolog amire a pc-t használnám mellette akkor meg minek fejlesszem a pc-t?www.simson4t.hu
-
veterán
''Az volt a lényeg, hogy nem értem, hogy miért képezi vita tárgyát a hardveres összehasonlítás a konzol és a pc nyers hardveres teljesítménye miatt.''
Hát tudod, mert ez már csak egy ilyen szájt. Hardveres.
(Legalább is elméletben... )
''Két teljesen más architechtúra! Te nem tartod viccesnek, amikor egy G3 800 MHz -s gépet tesztelnek egy P3 800 MHz-vel?''
Ilyen összehasonlításokról _eddig_ itt szó sem volt. Nem értem a példád.
''Ha hasonlattal kellene élnem, akkor szerintem annyira van sansza játék fronton a PC-nek, mint a fényképezős mobiloknak a digitális fényképezőgépekkel szemben.''
Nesze neked ''érvnélküli közhelyek''... még jó hogy nem flame-nek szántad.
OK, I'm outta 'ere.And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
taltos
senior tag
Oszd meg, és uralkodj!
Szerinted ha lenne, ha lenne egy határidős 2 milliós munkám (programozás), és a warezolt (vagy sok esetben az eredeti) játékom, vagy a sz@r driverem, vagy az akármi miatt fejreállna a gép, akkor főne a fejem? ''Ha valami sokmindent tud, akkor semmit sem tud igazán!'' Mondjuk ez szerintem itt most nem áll fenn...
Programozni lehet egy használtan vett 100 000 Ft-os notebookon is, és ha veszek mellé egy konzolt (max. 60-70, de 5 évre!), akkor játszani is tudok, meg programozni is. A konzolra is lehet warezolni (ha akar), és játszhatok interneten úgy a Quake 3 -mmal, hogy közben nem kapok be vírust, vagy akármit, ami miatt elszállhat a munkám. És mi van, ha besül a konzolom? Vagy ha fejreáll?
Felállok, és befejezem a munkát a PC-n.
De befejezem, mert ez a gyengékben tényleg flame-t gerjeszt!
[Szerkesztve] -
Sir Pocok
őstag
Én a legnagyobb bajnak azt tartom, hogy itt a többség hardver szempontból közelíti meg a kérdést... (mondjuk mit is várhatnék hiszen ez a Prohardver! )
A konzol, a játékok miatt konzol. Egy vérbeli gamert nem érdekel a hardver része a dolgoknak, ő csak egy jót szeretne játszani. Tudom, hogy ezt PC-n is lehet, de konzolra többféle típusú játék létezik... Ha PC-re is lennének olyan igényes játékok mint konzolra akkor PC-m lenne...Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
taltos
senior tag
Nono, anaqer! Én nem flamelni akartam, hanem inkább gondolatébresztőnek szántam volna a dolgot, amint látom sikertelenől...
Az volt a lényeg, hogy nem értem, hogy miért képezi vita tárgyát a hardveres összehasonlítás a konzol és a pc nyers hardveres teljesítménye miatt. Én csak mosolygok, amikor beindul a flame a PC Mac között. Két teljesen más architechtúra! Te nem tartod viccesnek, amikor egy G3 800 MHz -s gépet tesztelnek egy P3 800 MHz-vel?
Vagy amikor egy G4 1500 MHz-s masinát hasonlítgatnak egy P4 1500 MHZ-shez?
Hát pont ennyi alapja van egy x86 alapí dual core-os AMD-t, vagy intelt összehasonlítani egy 3.2 -es G5-tel.
Szerinted nem?
Ha igen, akkor hardverügyileg egyet értünk, és nem is kell több szót vesztegetni rá! Viszont akkor előkerül az eredeti célfeladata a konzoloknak, azaz a játék. Ezután olvasd el mégegyszer a fenti postomat, mert ennyi előinformációt még hozzá kellett volna csapnom.
Ha hasonlattal kellene élnem, akkor szerintem annyira van sansza játék fronton a PC-nek, mint a fényképezős mobiloknak a digitális fényképezőgépekkel szemben.
A hangulat és a szavatosság pedig nem szubjektív dolog! Az szubjektív, hogy belőled melyik stílus, és konkrétan melyik játék váltja ki, de az, hogy ez az egyik legfontosabb tényező, az nem képezheti vita tárgyát. És akkor most megnézhetes az E3-on, hogy mi az aránya a PC/Konzol-ra kiadott játékokkal kapcsolatban, és megérted, hogy miről beszéltem.
Mellesleg egy szintén nem elhanyagolható tényező és szintén nem hardverkérdés, de mekkora szakértelem szükséges egy PC-n való játékhoz (op rendszer ismerete, drivertelepítés, esetleges oprendszerösszeomlás helyrehozása, stb.), és a konzolon való játékhoz.
De most így visszaolvasva, ez tényleg lehet hogy elindítja a hulékben a konzol - pc flame-et, de szerintem az intelligensek látják, hogy miről beszélek, és hogy nem dobálózzol érvnélküli közhelyekkel. -
rocket
nagyúr
Igy kepeken a controller nagyon furanak tunik, a ket felso gomb tul befele van, ami nehezze teheti a gomb hasznalatat, megkellett volna maradni jo oreg szabvany controllernel, meg maga a controller kifli formaja se tetszik.
Fej egyseg minosegere kivancsi leszek, van egy olyan erzesem, megint ezen fog sporolni a sony, es ez lesz a leggyengebb lancszem.
Egyelore kicsit tavolinak tunik a ps3 az xbox360 konzollal szemben, amire ebbol valosag lesz az xbox360 mar letarolta az elso vasarlo reteget"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
TommyGun
őstag
Egyetértek veled....a PC-ben az a jó hogy az télleg multémédia...azt veszel bele amit te akarsz...azt a részét fejleszted amit te akarsz és ez kurva nagy előny akármelyik konzolhoz képest....dolgozhatok is vele meg gémezhetek is...és szerintem sokkal többet is keres 1-1 gyártó a PC üzlettel az alatt a X év alatt amíg mondjuk tolják a Ps3-at és a X360-at...ugyanis amíg a PS3-ba az évek alatt egyre olcsóbb lesz az alkatrész addig a PC-be minden félévben megjelennek a csúcs és középkategóriás cuccok amikből megint csak eladnak egy rahedlit....és nem mellesleg szerintem elég sokat köszönhet a fejlődés a PC iparnak....a sok laikus useren kívül biztos sokan átpártolnak de ki a lecsó fizeti ki azt a fél millát amibe kerül egy PS3 meg a sok eredeti játékot
PC-t olcsóbb fejleszteni ha azt nézed hogy az elhet apránként is...szvsz"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
-
Den
veterán
csak a 100k-s kártya mögött egyrészt baromi nagy fejlesztési költség van, amit kb másféléves életciklus alatt kell kitermelnie, szemben a konzolok (konzol gyártók által is finaszírozott fejlesztésű) gpujival, amiknek 5 év alatt. ráadásul nagyobb a rizikó is.
persze ettől még fognak pc-s gpu-t fejleszteni, csak kisebb lendülettel, kisebb befektetéssel,lassabbanwww.simson4t.hu
-
Den
veterán
nem azt mondom hogy nem éri utol a pc, én is kb. a konzolok életciklusának felére saccolom (kb 3 év). De akkor is a pc-sek csak kis részének lesz csúcs gépe, a többségnek régebbi gépe lesz, míg a konzolosoknál mind egyforma hardvert bírtokol, tehát a játékok előnye megmarad, legalábbis a többség számára. És sokan fognak azalatt a 3 év alatt elgondolkodni azon, hogy vegyenek egy jobb kártya áráért egy konzolt amin jobb játékok vanak, mint a pc-jén, vagy költsön egy vagyont a gépére.
És a mai gépek játékon kívü mindenre jók lesznek két év mulva is, tehát még inkáb adja magát a megoldás hpogy inkább konzol.www.simson4t.hu
-
-
Notes
senior tag
PS3 hűtéséről lehet már tudni valamit?
Romanes eunt domus!
-
eXodus
őstag
kis kiegészítés ha nem gond: nv,ati 100ezrekért adja a kártyáit (legnépszerűbb 40-50e). Majd hülyék lesznek nem kihasználni ezt. Csak most nextgen kártyáiknak nagyobb teljesítményt kell nyújtani mint ezelőtt. (hogy hamar felzárkózzanak -ami rövid időn bellül megtörténik-).
amd,intel -szerintem a proci iparban is nagy húzóerő a játékipar.
+persztizs (hogy írják?) hogy jobb legyen a konzolnál. -
veterán
Hány olyan játék van, aminek ilyen hangulata és szavatossága van PC-n?
Nem kell a flame. A hangulat és a szavatosság nagyban szubjektív dolog, legfőképpen viszont 1000% független a platform nyers számítási kapacitásától.
Nem tartm valószínűtlennek, hogy össze lehet ütni egy ilyet PC re is, de NINCS összeütve
És ez természetesen csak teljesítmény-okokból van így, véletlenül sem piacpolitika vagy bármi ilyesmi, igaz? Ne legyünk már naívak, még konzolos topicban se.
( Röviden : amit írtál annak egy betű köze nincs ahoz hogy van-e lekörözés vagy nincs, hány év alatt, stb stb stb.)And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
taltos
senior tag
Akik azt mondják, hogy az 5 éves konzolokat lekörözik a PC-k technikailag, azok láttak már Grand Turismo 4- et? Nem tartm valószínűtlennek, hogy össze lehet ütni egy ilyet PC re is, de NINCS összeütve, azonkívül ha lenne, akkor valaki ki tudná számolni nekem, hogy mennyibe kerülne egy ilyet futtató vas?
Azt hiszem itt sokan vannak, akik a konzol - pc összehasonlításból behatóbban eddig csak a PC-t ismerik, és annélkül nyilatkoznak, hogy meglátták már, hogy mire képes egy Grand Turismo, egy MGS3, vagy tapasztalták volna mondjuk egy FF hangulatát, aminek a tiszta játékideje olyan 250+ óra körül van, és a stílust szeretők többször végigjátszanak.
Hány olyan játék van, aminek ilyen hangulata és szavatossága van PC-n? (single gameben! Multiplayerről még nem is beszéltem)
Ezenkívül a konzol egyszeri kiadás, és utána garantáltan jönnek rá frankó hangulatú, szavatosságú, grafikájú fejlesztések (engem nem mozgat, de van PC-n EyeToy? Van az a nyomásérzékeny táncszőnyeg? Ha van, akkor hány program használja?), ahol nincs kivételezés! Mindenki gépén ugyanúgy fut. Ne a csúcs kategóriás PC-ket nézzük, hanem az átlag felhsználókat (amiben benne van a 2 gyerekes, 200 000 -ből élő család is).
A játékok pedig cserélhetőek, bérelhetőek, ráadásul gigantikus szavatossággal, 1 évesen egy 17 000 Ft-os játék kerül 5000 - 7000 -be. -
LordX
veterán
Nem érted, mint mondtam. A konzolokba van szerződésük xy millió darab chipre. E mellett hülyék lesznek még nem gyártani PC-be másik yz milliót..
Nem féltem a PC-t. Itt van lassan a G70 és R520. Az előző generációkhoz képest két-háromszoros teljesítményt ígérnek. Jah, meg mindkét gyártóé ismerni fog egy több-GPU-s megoldást is. Már itt vannak a dualcore procik. Ez kapásból 2x telesítményugrás, ha programoznak rá (ez nem hátrány, nextgen konzolokra is újra kell tanulni programozni..).
A hír is mondja, hogy egy év még, mire itt lesz a PS3. Adjunk 1-2 év előny még neki, ahogy az eddigi konzolokkal volt, ez alatt kijön a GeForce 7, 8, esetleg 9, a Radeon XI, XII esetleg XIII sorozat is, simán lesznek négymagos processzorok, így ne mondja nekem senki (Den se ), hogy 2-3 év után a PC nem fogja hozni ezt a teljesítményt.
Elhiszem, hogy a PC-s játékpiac kisebb, de az nem igaz, hogy a PC gyengébb lesz a konzolok életútjának felénél.
[Szerkesztve] -
orbano
félisten
Nem hiszem, hogy érdekli őkett, hogy hova mennek a chipjeik. A lényeg, hogy van X játékos, és mindegyik vásárol egy számítógépet, mindegyikben egy GPU-val. Az, hogy az ATI/NV-tól a chip a sonyhoz/M$-hoz megy beépítésre, vagy éppen a Sapphire-hoz, az édes mindegy. A lényeg, hogy azt az X darabot eladják
A vér nem válik VAZZE!™
-
Den
veterán
nv, ati miért ne nézné? nv - ps3, ati -xbox360, nekik a tuti bizniszük megvan, nem kel félévente új gpu-t kifejleszteni, a mobil gpu-k piaca most van kialakulóbsan, 1-2 év és a legtöbb mobilban lesz ati vagy nv gpu, szóval szvsz nagy veszteséget nekik nem jelent a dolog, intel - amd nyilván rövidtávo érdekelt, de ők is kacsingatnak a mobil piac felé.
teljesen nem sorvad el természetesen a pc, csak a gamer, házi miltimédás netes pc ág.persze szvsz . pc attól még az élet ezer területén szükségs, csak visszavedlik egyszerű munkaeszközzé.www.simson4t.hu
-
PodMAN
senior tag
A konzolok, és itt legfőképp a nextgen gépekre gondolok, hihetetlen előnyben lesznek a PCs játékokkal szemben szerintem. Ma is PCre úgy megy a fejlesztés, hogy csírább hardverrel megáldott PCs is tudjon játszani, tehát ez eleve korlátozza a polygonok és textúrák mennyiségét és minőségét. Teszemazt ha ma megjelenne egy játék ami CSAK SLIs 6800 Utrán futna rendes sebességgel, akkor már a mai PCk is hasonló grafikát tudnának nyomni, főleg 3db procival (X360) vagy 7 csodaCPU-val (PS3).
Jövőre is csak egy picivel jobb grafika lesz PCn, ami messze, de nagyon messze van egy full képességeit használtó 6800Ultrától ... neadjég kettőtől. Ha értitek mire gondolok. -
MUŁĐER
addikt
én nagyon is féltem a PC-t..nézted a játékbejelentéseket az E3-on? Alig van PC-s! és ez az alig tényleg alig, 10 konzolosra jut talán 1 PC-s...de még annyi se....
nekem nagyon szimpik az új konzolok, jövőre a dual core bővítés helyett lehet hogy egy PS3 figyel be...majd még meglátom.Robotika törvényei: 3. A robot megvédi magát halálos fegyverzettel, mert egy robot rohadt drága.
-
orbano
félisten
az NVnek és az ATInak is van érdekeltsége a konzolokban. Nekik aztán mindegy, hogy melyik platformba veszik a chipjeit. Az AMD meg nem játékgépeket készít A procit szerencsére nem csak játékra használják a PCkben. Videót szerkeszteni, vagy renderelni senki sem fog konzolon
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
De meg fogja érni. Ami miatt nem szeretnek fejleszteni sokan PCre, az a folyton változó hardver. Nem csak teljesítményben, de specifikációkban is (lásd a mindenféle verziójú shaderek, egyéb extrák). A Longhorn viszont bevezetni készül egy univerzális hardver-sémát, ezáltal egységesíteni a programozási felületet. Ha ez összejön, akkor a PC programozás nem arról fog szólni, hogy megírod a megjelenítést, és mire kész a többi része is a játéknak, írhatod újra, mert elavult. Így már sokkal kecsegtetőbb lesz a PC-re való fejlesztés...
A vér nem válik VAZZE!™
-
Notes
senior tag
Jól látom, hogy a Hardwired lefeküdt a sok E3-as videótol?
Romanes eunt domus!
-
orbano
félisten
Vagy csak megfelelő cache-elési algoritmus írnak ;) láttam már erre példát. Kb. két éve volt egy PC-re írt engine, ami akkor úgy nézett ki mint most ez a MotorStorm. A lényege az volt, hogy bazi részletes modelleket használt, erre rárakott egy agyon-optimalizált shadowmappingot és megspékelte egy kis radiosity-utánzattal. Ha összeszámoltad, kijött, hogy egy átlagos jelenet több mint 600MB, az egnine mégis játszható sebességet produkált... a titka a megfelelő cacheelés volt...
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
Én nem féltem a PCt. egy év múlva pedig a VGA gyorsabb lesz egy PCben, a proci és a ram esetleg nem biztos. De a PS3 egy év múlva is ugyanolyan lesz, mint megjelenésekor. A PC viszont folyamatosan fejlődik, és ez az igazi előnye a konzolokkal szemben, és még ha kisebségben is marad, ezért nem fog kihalni. Elvégre PC mindig is lesz, tehát játékok is lesznek...
A vér nem válik VAZZE!™
-
faster
nagyúr
Én viszont erősen kétlem, hogy 256MB ram elég egy igazi HDTV felbontású játékhoz. Sehogy sem jön ki. Vagy a textúrákat fogják szétmotionblurozni, vagy nem lesz ebből a HDTV felbontású játékokból semmi.
Hacsak nem találnak ki valami csoda textúratömörítő algoritmust.
[Szerkesztve] -
Den
veterán
dehogy bírja majd egy pc 1 év múlva... 3 év mulva esetleg,ha lesz még akkor olyan hogy játék pc.
mert egyelőre úgy tűnik ez a két új konzol elsorvsztja a pc játékos ágát.
egyrészt a játékfejlesztőknek már most is csak másodlagos a pc-piac, mert nehezebb rá fejleszteni, és kevesebb profitot hoz mint a konzolos verzió, már most is sok játék csak nagy késéssel jelenik meg pc-re, ha egyáltalán megjelenik.
A dolog most tovább romlik, mdert a teljesítmény küönbség miatt akkora különbség lesz a pc-s és a konzolos verzió közt hogy nem is lehet szinte ugyanarról a játékról beszélni, és valszeg nem fognak sok erőforrást fodítani arra hogy külön kifejlesszék ía játék gagyi verzióját pc-re.
másrészt szintén a nagy különbség (és a késői megjelenés)miatt sok megátalkodott pc fan fog átpártolni vmelyik konzolhoz, tovább csökkentve a pcs játékok piacát.
Hardver oldalról sem sok érdek fűződik a pc-hez, hiszen mindkét nagy gpu gyártónak megvan 5 évr a tuti biznisze, ráadásul itt nem kell félévente új gpu-t kifejleszteni, 5évig lehet ugyanazt gyártani, ráadásul a technológia fejlődésével egyre olcsóübban, és ha a játékosok elvándorolnak a konzolok felé, akkor a pc-s gpu-k piaca is csökken, tehát nem éri meg akkora pénzeket ölni a fejlesztésbe.www.simson4t.hu
-
Efreet
senior tag
Volt olyan PS3 bemutato, ahol a demo-t kifagyasztottak majd elkezdtek maszkalni a kameraval a jelenetben. Csak, hogy megnyugtassak a jelenlevo kozonseget, hogy nem elorenderelt animot latnak
ez könnyedén megoldható úgy, hogy az a kamerával mászkálás is előre rögzített, és ott a színpadon eljátsszák, hogy hogy is megy a dolog. a user meggyőzéséért mindent, de amíg nem ÉN irányítom, vagy legalább bekiabálás alapon mennek ide-oda, addig akármi is lehet.
arról pedig, hogy van-e működőképes vagy nincs - magyarországon van már múlt év vége óta legalább 1 Xbox360 devkit, ami képes az enginet és a környezetet emulálni - egy dual G5 van benne, és sebességben jóval elmarad az X360tól, de már azóta fejlesztenek rá, és tudják hogy mi hogy fog működni benne - a PS3 devkit SLI-s 6800u-kat tartalmaz, és nincs benne cell. csak szoftver van körülötte, ami a viselkedését utánozza, és erre folyik a fejlesztés. majd idővel lesznek működő PS3-ak is, ahogy Xbox360ból már van néhány - de novemberig még sok az idő, és csak akkorra lesz eladható mennyiség. utána fél évvel meg majd PS3-ak, de azok még nincsenek készen.
[Szerkesztve]Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)
-
orbano
félisten
Szerinted 1 évvel a megjelenés előtt nincs működőképes PS3? Akkor neked sincs fogalmad a konzolfejlesztésről (no offense). De abba nem gondoltál bele, hogy a játékfejlesztőknek kell egy kis időt hagyni hogy játékokat írjanak rá. Mert ugye nem adhatnak ki konzolt úgy, hogy nincs rá szoftver. Az igencsak bukta lenne. 1 évvel a kiadás előtt inkább már csak a szoftvert fejlesztgetik a masinán (driverek, oprendszer, bios).
Amúgy brutál az az autóversenyes demó... de valóban, 1 év múlva ezt simán bírja majd egy PC is (lásd UT 2007 )A vér nem válik VAZZE!™
-
Bgs
senior tag
Volt olyan PS3 bemutato, ahol a demo-t kifagyasztottak majd elkezdtek maszkalni a kameraval a jelenetben. Csak, hogy megnyugtassak a jelenlevo kozonseget, hogy nem elorenderelt animot latnak
Bgs Kek modolt farmer, SMP bicska, spam taszito ing, integralt karora, personal firewall gatya, antisztatikus zokni, 5 sec alatt rebootolhato cipo.
-
0Misi0
csendes tag
Tisztelettem
Nem kell a pc-ét félteni, de kíváncsi leszek rá hogy ha 1 év múlva a ps3 megérkezik mennyi zseton lesz + mennyi games lesz hozzá milyen nevek és hogy mennyibe fog kerülni a games hozzá.....
' év múlva a pc is ott lesz vagy még tovább a hol most tart a ps3 (laborszinten értem a pcnél)....
Szerintem 1 év múlva már a pcsek közel 70% ának aki játszik is és nem 18 év alatti dual procis gépe lesz, leglább 2gb rammal
1 év az hosszú idő a pc-nek s lassan oda jutunk hogy mint a ps3 a memó is szinkronba fut a procival,na az lesz maga a kánaán )))))))))))))))
Amd nél most 2,25 ghz Intelnél 3,2-3,4ghz
1 év múlva meg majd meglátjuk
)))))) -
Efreet
senior tag
tulajdonképpen minden movie ''concept'', hiszen működőképes PS3 még nincs - akkor nem lenne több, mint 1 év mire boltba kerül. ezek a bemutatófilmek SLI-s 6800ultrán készültek, ami természetesen lényegesen lassabb, de már így is elhuzigálták a filmek egy részét (kisebb felbontásban), a bemutatók viszont nagyrészt előre rögzített 1920x1080as renderek voltak, a meglevő engine-ekkel (és ebből fog 2 képernyőt megtölteni a ps3 realtime)
Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)
-
Raymond
félisten
A GT5 movie csak egy koncept. A GT4 cuccok vannak benne felhasznalva es nagyobb felbontasban renderelve.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
taltos
senior tag
Arra értettem mindezt, hogy 3 dual core G5 és a dual core x86 -os masinák között azért kategórikus különbségek vannak, nem?
Míg egy PS3 és a következő generációs Mac-ek (valószínűleg) ugyanolyan, vagy nagyon hasonló processzorral muzsikálnak.
Nézd a portolás lehetőségét.
Persze a tévedés jogát fentartom! Igazán jöhetne Raymond, és kioszthatna! -
rudi
nagyúr
Sokat érsz vele, ha végtelengyors a RAM! Ha egyszer nagy felbontású textúrák hadseregével kell dolgozni HDTV felbontásokban akkor kell e hely.
szerintem ne játszunk újabb ''úgysem lehet megállítani a fogyasztói társadalmat'' kört, szerintem egyszer úgyis betelik a pohár, szerinted meg nemResistance Is Futile. You will be assimilated!
-
taltos
senior tag
Örülök, hogy felvidítottalak!
Mellesleg ez a Mac-es piac azért nem feltétlenül hülyeség, mégha most elég hólyén hangzik nekem is. A Mac-ek aladása az elmúlt évhez képest valami 280 valahány százalékkal nőtt (de erre ne vegyetek mérget! Ez a szám rémlik, de ami biztos, hogy nőtt, és hogy valami tényleg horribilis szám!). A komolyabb fejlesztő cégek a programjaikat úgy adják ki, hogy a DVD-n a telepítő érzékeli, hogy az egy PC-e, vagy egy Mac, és annak megfelelően települ (azaz van Mac-es verziója, sőőt! Ugyanazon a DVD-n).
Rakj be egy Warcraft 3-at, vagy egy World of Warcraft-ot egy Mac gépbe...
De azért ettől függetlenül nézd meg, hogy rettenet sok játék van Mac-en! (doom, quake, meg minden ilyesmi)
Ha(!) a portolás egy nyulfarknyi időt vesz majd igénybe (hiszen a processzor gyqakorlatilag ugyanaz lenne), akkor szerinted ki nem játszaná meg a PS3-as kiadók közül?
Lehet hogy a múlté lenne a ''Mac-re nincsenek játékok'' elképzelés.
Ha emellett figyelembe vesszők, hogy maga az oprendszer stabil, szép, szagos, akkor nem biztos, hogy ez nem lesz tárgyalási tényező! -
faster
nagyúr
Ezt a váltást (hogy több G5 kerüljön a gépekbe) a PC-s ipar szerintem nem tudja/meri meglépni.
Nem értem, a PC-s piac sosem fog PowerPC-re áttérni, ha pedig a dual-core-ra gondolsz, nos, épp most jöttek ki a dual procik.
Sőt, a legolcsóbb Opteronok is lehet, kijönnek S939-re, illetve a következő desktop foglalatra. kitudja, lehet, jönnek nemsokára a többprocis desktop kategóriás lapok, benne 2 dual-core-os procival.
Nem féltem a PC-s piacot, túlságosan elterjedt, és túl sok pénz van benne ahhoz, hogy veszni hagyják a hardvergyártók, és kegyesen átengedjék az egészet a Microsoftnak és a Sonynak.
Ami pedig a grafikus chipeket illeti, a G70 jó eséllye a PS3 grafikus processzora, egy az egyben, vagy csak nagyjából, és gyanítom, lesz elég kemény korelláció az Xbox 360 processzora és az R520 között is.
[Szerkesztve] -
e-biza
őstag
véletlenül nem lehet erre billt és egeret rakni? szivesen americas armyznék rajta.
csak nemt udom mire dugjam, nincs HDTV-m
[Szerkesztve]Liƒє is too short. - http://www.lowcostdomain.eu
-
Sanya
nagyúr
egyszerűbb lenne mindenkinek áttérni linuxra, és ott nem lenne gond a játékokkal(ugyanis elég ritka lenne
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Notes
senior tag
Kár, hogy csak ilyen sokára jelenik meg ez a cucc. A PC-met szerintem már nem fejlesztem tovább, minek? A diplomamunkámat befejezem vele, netezni, zenélni már így is túl jó. Ha játszani akarok veszek egy ilyet. És míg a méregdrágán felújított PC-k az évek alatt egyre lasabban, esetleg kisebb felbontásban futtatják az újabb játékokat, addig a konzoloknál pont az ellenkezője zajlik le. Ahogy telik az idő egyre jobban optimalizált kódok jelennek meg a VÁLTOZATLAN hardverre, így egyre gyorsabb, szebb stb játékok készülnek. Jó móka ez, csak a játékok árai nem a Kelet-európai piacra vannak belőve.
Ez a kontroller mondjuk annyira nem tetszik, de a csajok biztos jól eljátszanak majd vele...Romanes eunt domus!
-
taltos
senior tag
Ha jól mondtam az előbb (se nem cáfolt, se nem helyeselt senki), akkor itt két teljesen különböző stratégiáról van szó. Az egyik esetben a power abban van, hogy párhuzamosan szálakon hajtódik végig a program, míg a második esetben arról van szó, hogy 1 szálon (vagy 2-n, nem tudom, hogy az a 3.2 GHz-s proci dual core-os-e) ) fut a program, de az 1 core processzorhoz jutó számításokat előkészítik a segéd egységek.
Azt eldönteni, hogy itt most a nyers erőt tekintve melyik a fickósabb, azt szerintem nem feltétlenül érdemes latolgatni, hiszen nem arról lesz szó, hogy 3 G5 -ös procival játsz a homokozóban, vagy csak 1 -el, hanem arról, hogy mennyi idő alatt, mennyi erőforrásból, milyen könnyen programoznak rá. A párhuzamos programozás (mert egy program csak akkor virít több procin, ha arra eleve felkészítik, lásd azt, hogy mennyit gyorsul egy program, ha bekapcsolod a HT-t, de a program alapvetően single procira íródott) ismereteim szerint nagyon nehéz, és elég ''fiatal''. Ha belegondolonk, hogy egy programot valószínűleg nem csak egy XBOX360 -ra szeretnének kiadni, hanem PC-re is, akkor felvetődik a kérdés, hogy mennyire foják optimalizálni több processzorra (azaz mennyi időt fognak erre fordítani), amikor ha ezt át kell ültetniők pl. PC-re, vagy Mac-re, akkor gyakorlatilag tervezhetik előröl az egészet.
Ezzel szemben a PS3-ban nem kell megtanulni a programozóknak egy teljesen új paradigmát, valószínűleg könnyebb lesz portolni, és a valódi újjítást végző dolog (az előkészítés) igazándiból hardveresen lesz lekezelve.
Már elég erőteljesen látszanak beigazolódni azok a pletykák, hogy a következő generációs Mac-ekben ilyen CELL proci lesz. Ekkor elég érdekes helyzet állhat majd elő, mert sok kiadó a nagyobb piac (PS3 plusz Mac) érdekében talán inkább ad ki game-t a PS3 alá.
A Mac-ek alapja a Gx proci, amire már egy ideje fejleszti az Apple az operációs rendszerét, így (mivel a CELL alapja álítólag a G5) nem biztos, hogy nehéz lesz a váltás operációs rendszer szinten.
Ezt a váltást (hogy több G5 kerüljön a gépekbe) a PC-s ipar szerintem nem tudja/meri meglépni. -
_Volkovy_
nagyúr
Megnéztem a GT5 múvit,valaki mesélje el hogy a felbontáson kívüli különbség van a 4-hez képest.
[Szerkesztve] -
Efreet
senior tag
nem lehet mesélni. látni kell - menj át hardwired.hu -ra, ott pár képet láthatsz belőle addig is. szép, nexgen, és sok a kétkedés abban, hogy realtime vagy prerender - főleg a killzone-nál. a GT5 annyira nem hihetetlen, viszont az új Forma1 nagyon szép lesz, és legalább nem kell levett hanggal nézni
Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)
-
faster
nagyúr
Kövezzetek meg, de a processzorokat számolgatva én valahogy nem érzek lehengerlő előnyt az Xbox 360-hoz képest, különösen annak fényében, hogy ez a cucc egy év múlva jelenik meg, és az európai premier meg még kitudja, mikor lesz.
[Szerkesztve] -
taltos
senior tag
válasz Uncool Ben #21 üzenetére
Én a GT5 -re lettem volna kíváncsi, de most lassu net előtt ülők, így majd máskor.
(ha valaki látta, vagy meg tudja nézni, akkor az meséljen! Ugyanez vonatkozik a KILLZONE 2-re is ) -
veterán
RE : ''kevés RAM''
Miért meglepő? Ezek azért nem filléres dédéerrnéccáz RAMok. Egyébként is, az XBox is úgy jött ki anno hogy a 64 megát egy szimpla PC-ben akkor már szénné röhögték volna, szóval ez már csak ilyen hagyomány.
Még a gazdagabb országok hardveres fórumain is lehetett méltatlankodást hallani, amikor megjelentek a 300 USD körüli Radeon 9800 Pro-k
Hát erre, így, ebben a formában nem emlékszem. Biztos volt pár kicsit elszállt arc aki a <200 USD TI4200 után azt hitte hogy mostmár minden ingyen lesz (ilyenek mindíg vannak), de különösebb népharagról tényleg nem maradtak bennem emlékek...And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
marcee
addikt
(Bennem valami nagy hiba lehet, a X360-at szinte mindenki kritizálta a design-ja miatt, ezt meg mindenki dícséri?! Bennem egyik sem mozdít meg semmit különösebben, nem találom sem túl vonzónak, de csúnyának sem egyiket, vagy másikat.)
\m/
-
csudri
őstag
Senkinek sem tünt fel, hogy a rendszermemo is 3.2GHz-en megy? Istendurva lesz ezekszerint az XDR memo, mostmár értem, hogy miért akarta kihagyni az AMD a DDR2-t és egyből áttérni erre. Hiszen így teljesen szinkronban mehet a memo a procival, ami über!
Sokakkal ellentétben és régen is drukkoltam a Rambus-nak és most is hajrá-hajrá! -
MUŁĐER
addikt
Bővebben: link
Killzone 2, valami eszméletlen,áááRobotika törvényei: 3. A robot megvédi magát halálos fegyverzettel, mert egy robot rohadt drága.
-
Efreet
senior tag
hát, Tim Sweeney az Unreal Engine egyik legnagyobb neve azt mondta a bemutató alatt (tartottak egy nagyon látványos realtime UE3 demócskát), hogy OpenGL és GC alapú, és nagyon egyszerűen programozható a PS3 - ők azt a demót 2 hónap alatt portolták át a meglevő PC-s felületről a PS3 környezetére. (lásd a fenti hozzászólásban a bemutató linkjét)
amúgy a legtöbb film meg ilyesmi elérhető a hardwired.hu -n.Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)
-
taltos
senior tag
Aha, kösz a figyelemfelkeltést, elolvastam, érdekes.
Azt hiszem, itt is a programozók fogják eldönteni a meccset. Azt mondják az okosok, hogy egy ilyen célmasinánál rettenetesen fontos, hogy menniyre könnyen lehet programozni. Álítólag a GameCube -ot legendásan könnyű, míg az xbox-ot és a ps2-t nem.
Ha jól értem ezeket a specifikációkat, akkor itt gyakorlatilag azzal állunk szemben, hogy az XBOX360 esetében több egyenrangú processzor van, és így itt a párhuzamos programozás lesz eltérben (ami ign hatékony, de rohadt nehéz), míg a PS3 -nál egy ''dedikált'' processzor lesz, és a többi egység ''csupán'' előkészíti a számításokat a főprocesszornak?
Most lehet, hogy hülyeségeket beszéltem! De akkor a PS3-nál hardveresen van lekezelve az előkészítés, és gyakorlatilag nem bonyolultabb a programozása, mint egy akármilyen egyprocesszoros masináé?
Világosítsatok fel pls! -
Raymond
félisten
Motor Storm movie:
Bővebben: link
Must See !!!Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Edy
csendes tag
Remélem 2007-re már barátságosabb ára lesz
[Szerkesztve] -
Efreet
senior tag
az Xbox360 visszafele kompatibilitással kapcsolatban az a jelenlegi álláspont, hogy a nagy nevekre és sikeres játékokra kiadáskor készen lesz a visszafele kompatibilitás, és később a Live rendszeren (esetleg emulációs dvdkkel) kibővül a futtatható játékok sora.
a PS3 nem lacafacázott ilyen téren. és amit a bemutatón tartottak, az eszméletlen - érdemes megnézni, itt a stream:
mms://a275.m.akastream.net/7/275/5372/1/gamespot.download.akamai.com/5372/netshow/gslive/2005/05/2stream_sonypress_e305_hi.wmv
(mediaplayerbe vagy stream letöltőbe való, 2 órás kis bemutató)Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)
-
rudi
nagyúr
Sok-sok apróság található még az X-Box 360 topic végefelé Bővebben: link, többekközt a két konzol képe egymás mellett.
A gépek hardvere nagyjából az egy év múlva megjelenő PC-k erőszintjét mutatja (multicore és univerzális shaderek), ami meglepő, az a kevésnek tűnő RAM. A pontos sebességviszonyról nem sokat lehet mondani, mert nem tudni, hogy a programozók mennyire vannak felkészülve.
Ami fontos, hogy ezek a teljesen használható multimédiás izék annyiba kerülnek mint egy erősebb videokártya! Még a gazdagabb országok hardveres fórumain is lehetett méltatlankodást hallani, amikor megjelentek a 300 USD körüli Radeon 9800 Pro-k, most valahol 5-600 USD környékén vanak a csúcs VGA-k, hozzájuk le se merem írni mennyi egy A64 FX, szóval gaztdasági szempontból a PC-s game kemény ütést kaphat. Ami talán kiránthatja a csávából az a Microsoft XNA fejlesztőkörnyezete, amit a X-Box 360 és a PC-s játékok készítéséhez terveztek. Ha az X-Box-os játékok PC-re protolása nem lesz fáradtságos munka, akkor talán megmaradnak a PC-s gamek.
Persze sokszor temettüök már sz x86-ot, meg a PC-t, meglátjuk, most mi lesz...Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
centrino
aktív tag
...meg egy másik 500 at, hogy ne csak a polcon álljon, legyen HDTV is hozzá ami viszi az 1920x felbontást...
most terveztem, hogy veszek egy 20'' apple cinema displayt, de inkább várok míg megjelenik a PS 3 és vmi lcd tv monitor kombót kell beújítani mellé
1920*1200 felbontás jó lesz a PS3 hoz, HDTV hez, és netezni sem lehet rossz
2006 tavaszán egy PS3 egy 23'' OLED display -el...
HUH nem lenne semmi -
Versus69
csendes tag
bazz, most nem azé, de amint megláttam a gépet meg az irányítót, kirázott a hideg....má kezdem gyűjteni a 300k-t, hogy ismét az európai megjelenés pillanatában itt legyen egy nálam...(mint a ps1 és ps2 esetében is)
''Fa*kabát, mr. fa*kabát, rendőrnek szült meg a jó anyád...kiváncsi lennék,miért ez a neved??''
-
Shim
őstag
szubjektivitás ON
gyönyörű mondjuk x360-nál nem nehéz szebbet tervezni
szubjektivitás OFFReligion – causing genocides over differing imaginary friends
-
taltos
senior tag
Nah, a Sony gyakorlatilag minden olyat meglépett, amit az Xbox360 -as topicban mondtak, hogy meg kéne lépniük a tuti sikerhez (pl. lefelé kompatibilitás, B-ray, stb.).
Már alig várom Rudi-t, aki kiszámítja nekünk a csíziót! -
MUŁĐER
addikt
emberek, ezek az új konzolok állatok..tényleg franc vesz PC-t játékra..eddig óckodtam konzoltól mert kis felbontást tudott, de ezek....állat.Meg E3-on örül az ember ha a sok játékbejelentés közül valamelyik PC-s
[Szerkesztve]Robotika törvényei: 3. A robot megvédi magát halálos fegyverzettel, mert egy robot rohadt drága.
-
Esmein
nagyúr
Két hatalmas pofon az x86-nak
"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
-
MUŁĐER
addikt
nem tartozik szorosan hozzá...de HD-s tv-ket hol lehet venni itthon, és mennyiért? Nézegetem a netet, de nem találtam még semmi konkrétat..gondolom nem 2 fillér
Robotika törvényei: 3. A robot megvédi magát halálos fegyverzettel, mert egy robot rohadt drága.
Új hozzászólás Aktív témák
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Milyen processzort vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- EAFC 25
- Spórolós topik
- RAM topik
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Milyen egeret válasszak?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Samsung TAB A7 LITE 32GB/3GB (SM-T225) 8,7" kártyafüggetlen tablet
- Xbox 360 Játékok
- Akció! Dell Latitude E5530 laptop (15,6/i5-G3/16GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD) -1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- új eredeti Intel E97379-003 CPU hűtő processzorhűtő LGA 1150 1151 1155 1156 foglalatokhoz
- ÚJ Asus TUF Gaming B650M-PLUS WIFI - 32 Gb Corsair 6000MT/s DDR5 EXPO KIT - 3 év garancia
- HTC Vive Headset
- Roccat Kone Aimo RGB Gamer egér!
- Gigabyte GA-H81-S2PV alaplap+hátlapja+ I7 4790 CPU+2x8GB azaz 16GB DDR3 1600Mhz memória eladóak