Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• t72killer

titán

LOGOUT blog

válasz Sotho #31 üzenetére

Tény, ami tény, hogy a RAM sebessége nem sok hatással van pl a játékokra, tömörítésre, videókódolásra. Kell egy alap, utána tökmind1. (ld még topic: [link] - itt linkeltem pár RAMtesztet is, amiből sajna itt a PH!-n nem sok van)

[Szerkesztve]

• t72killer

titán

LOGOUT blog

válasz venember83 #18 üzenetére

Másik dolog, ha mondjuk visszafogjuk a DDR2 RAM-unk teljesítményét olyan szintre, mint amit pl az 1066MHz/CL8-as modul tud (sacc/kb ez a 667MHz/CL5 lesz) akkor sztem az sem fogyaszt többet.

Ugyanaz a marketingfogás, mint DDR2-nél: vegyed, merthogy nagyobb szám van rajta... És jöttek a tesztek, hogy a DDR2-800 CL4-en kb egy standard DDR-400/CL2-es teljesítményét hozta, semmivel se többet.

SzVSz a DDR1 óta komoly előrelépés a teljesítményben nem történt. (főleg olyan nem, amit VGA és CPU téren láttunk, a teljesítmény kb 3-4xereződésével) Lehet kapni 5-600MHz fölé húzható DDR1-es RAM-okat is, amik partiban vannak a mai 1200MHz-es DDR2-es tuningramokkal. Egyedüli pozitívum, hogy az egységek ára csökkent - de ez is inkább a piaci versenynek, mint a fejlesztéseknek tudható be.

''egyelőre kivárnak a magasabb órajeleken, illetve kisebb késleltetési értékekkel működtethető chipek tömeggyártásával'' - no comment. ha ők kivárnak, akkor nekünk még többet kell kivárni :((( Ha kihoznának 1600MHz/CL5-ös ramokat, azt díjaznám, az tleg előrelépés lenne+jó párosítás egy nehalem v. phenom procihoz:))
    Jah, és remélhetőleg kitalálják a 4csatornás memvezérlést is, főleg, h a jövőben 4GB-ra uis szükség lesz (+mellé vista 64bit-re...), és nem sietik el a 2GB-os modulok bevezetését (+ahogy tapasztaltam kisebb modulokból könyebb gyorsabbat kapni)

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák