Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• CYX

aktív tag

válasz t72killer #41 üzenetére

Igazadvan abban, hogy egy bizonyos sebesség után elég a ram sebessége, de ahogyan egyre több a mag, egyre nagyobb a sávszélesség igény. És sajnos az is igaz, hogy jelen helyzetben DDR1->DDR2->DDR3 nem csak az elméleti sávszélesség nő, hanem ami rontja ezt, a késleltetés is. teljesen meg tudom érteni azokat akik a késleltetés miatt aggódnak. Az is igaz, hogy a késleltetés jobban sujtja AMD-t az IMC miatt mint az intelt, aki inkább egy csatronán szuszakolja a ramot a chipset-et és a jelenlegi quad procijainál a két pár mag között az infót ráadásul half-duplexben.
    A DDR2 ram ''betörésénél'' is az Intelt lehet ''felelősségre vonni'', hisz ők sürgették a következő generációs DDR ramokat, és itt is az intel hajszolja a témát (igaz AMD is kicsit benne van a K10 témával, de náluk mintha kicsit alábbhagyott volna ez a dolog, hiszen úgy volt - ha jól tudom - hogy a k10-ben már DDR2 és DDR3-as IMC lesz, jelen helyzetben csak - úgy hallom - csak DDR2 támogatás lesz az első körben és csak AM2+ és sehol az AM3.)

• Sotho

őstag

válasz t72killer #21 üzenetére

''Lehet kapni 5-600MHz fölé húzható DDR1-es RAM-okat is, amik partiban vannak a mai 1200MHz-es DDR2-es tuningramokkal''

DDR 600- 4800MB/s
    DDR2 1200 - 9600MB/s
    Szerinted melyik a gyorsabb?

Én per pillanat dual ddr2 667 4-4-4-12 vel 74xx mérek olvasást everesben. (i965)
    Ugyanez a progi 72xx (tehát kb ugyanannyit) mért dual ddr500 al. (i865)
    Szóval közel sincs partiban vele.
    Lehet eleinte nem mentek jól a ddr2-k de a chipsetek is borzalmasan :D nagyot fejlődtek.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák