- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Canon EOS DSLR topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Forrmell.enn
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
Komplikato
veterán
Na most ez nem csak XP alá lenne, így még meglepőbb (rebesgetnek Linux és Mac verziót, szigorúan csak x86 procik alá), de a saját oldala szerint is eléggé nincs még kész (tud futattni pár DX10 SDK samplet), másrészt nézd meg a sajtóviszhangot ... nem sokan hisznek benne, hogy használható lesz.
Sokak szerint csak a szoftveres referencia renderert írja át, ami az SDK-ban van. Akkor meg nem sokat ér. -
Komplikato
veterán
Inside Futuremark - Tour and Interview - Elitebastards.com - [link]
-
Komplikato
veterán
Mondjuk ez nem full beállításoknál, HDR-el és csak 32 biten így néz ki a víz GF6800-al: [link]
-
Komplikato
veterán
Hát lehet az emlékek szépítik csak, de a belinkelt mindkét screenshotnál JÓVVAL jobban nézett ki a FarCry még 32 bitesn HDR patch elött egy gagyi GeForce 5200 is. Egy erősebb radeonnal meg majdnem olyan jól nézett ki HDR patchel, mint a linkelt X360 verzió.
Szóval ez inkább marketinges parasztvakítós screenshot szerintem. -
Komplikato
veterán
-
Komplikato
veterán
DirectX 10 Preview - The Future of PC Graphics and Gaming - Firingsquad - [link]
-
Komplikato
veterán
Valaki aki elolvasta és érti is, megoszthatná velünk, hogy tulajdonképpen mit is csinál a Geometriai Shader, és miért marad mellette (még ha Unified is) Vertex Shader?
Mert gondolom Pixelshader fronton marad a mégtöbb utasítás, még több művelet órajelenként, meg esetleg mégpontosabb számítás, amiket vagy kihasználnak a fejlesztők, vagy nem.
A Geometriai Shader azért érdekes, mert eddigi GPU-knál is szvsz eléggé kihasználatlan volt a geometriai sebességük (poligon, vertex, háromszög, akármi) játékok alatt (10% se?), vagy rosszul látom? -
Komplikato
veterán
Bocs, csak mint Ex-Aureal tulaj fújok a Creativere, egyrészt mert az EAX4 már majdnem eléri az A3D 2.0 szintjét (hány évvel is késöbb?), másrészt meg azért mert konkurencia híján egyre gyászosabb driverekt írnak. (CMedia, ADI és Realtek audio driver support veri őket és ez szégyen.)
Amúgy jogos, az összes 3D szabvány valmilyen kibővített DirectSound3D ... csak hát a VIA is megcsinálta az Envy24-et, de kenheti a hajára az A3D és EAX szabványok is a Creative karmai közt van, egyszeri usert meg nem örvendezteti meg a HW gyorsítás ezek nélkül ...
Geometriai shaderes sódert meg felejtsd el, nagyjából hasonló rásegítést írtak abban a Dx10 marketing rizsában is, amiből kihámoztam ... Eye-Candy szinten meg a Crysis féle M.B.-t értem, mert valjuk be eddigi M.B. megvalósítások fényévekre mögötte vannak élethűségben.
OpenAL meg jól induló dolog volt mikor elkezdték, de hát Creative arra is rátette a kezét, nesze neked GNU és társai ...
Hangkártya ügyben van valami sejtésed milyen lehet az ATI R600-ban lévő 7.1-es HD Audio (Azalia) megvalósítás?
[Szerkesztve] -
Komplikato
veterán
Konkrétumot nem tudok, pár írást átnéztem, de nem vagyok programozó, ezért nem sok mindent értettem meg belőlük. De senki se mondta, hogy biztosan jobban néznek majd ki a DX10 cuccok. Viszont mivel eleve máshogy oldanak meg dolgokat (lásd az állandó hivatkozás a CPU/GPU üresjárat minimalizálására), lehet ugyan az sokkal gyorsabban megoldható, vagy volt példa a normális Eye-Candy szintű Motion Blure megvalósítására a Geometrai Shaderek segítségével, stb.
Viszont engem sokkal jobban izgat a DirectSound3D, mert hócipőcském tele van az EAxXegyeduralmával (miközben sokkal jobb API-k haldokolnak és tünnek el) ...
PS. Egyetlen konkrét példa amit hallottam a Crysis-es csapattól, hogy az SM4.0 alatt már lesznek anyagon átszűrődő fények, például a növények levélzetén, a vékony jégfelületeken, stb. Az ezzel járó plsuz fény/árnyék dolgokkal együtt.
[Szerkesztve] -
Komplikato
veterán
Tudtommal a Flight Simulator X illetve a demója már kint van, DX10 és vas meg sehol hozzá. Szóval ugyan az lesz, mint többi DX10 játékkal, amit eddig bejelentettek, hogy lesz hozzá majd utólagos DX10 patch, azt csokolom. (Hellgate, Crysis, stb. Bár Crysisnél elképzelhető, hogy még is a Vitsa után jön ki, de nem hiszem)
-
Komplikato
veterán
DirectX 10 - What it means to the PC Industry - Written by Duane Pemberton (Boot Daily) - [link]
DirectX 10 riport Chris Donahue-val! -
Komplikato
veterán
válasz
Foglalt név #384 üzenetére
Másik fórumon G80 témában éppen most beszéltük át, hogy:
2002 augusztus - Megjelenik az első DX9 vas, a Radeon 9700
2002 szeptember/október - kapni is lehet
2002 november - full DX9 + SDK
2002 december - hivatalosan kijön a ''végleges'' Dx9.0a
2003 tavasza - 3D Mark 2003
2004 közepe - érkeznek az első ténylegesen DX9 játékok ;)
Szóval nem első eset. -
Komplikato
veterán
A HALO2 kivételével összes ''bejelentett DX10'' játékról nyilatkozta valaki, hogy utólagos patchel lesz csak DX10. A HALO2 for Vista screenshotok meg olyan randák, hogy akár DX7 is lehetne. Én is csak az El Matador-ból láttam ''DX10'' screenshotokat, de ott mindenhol placeholder textúrák voltak, és semmi érdemleges nem látszott némi ''mégjobban néz ki'' HDR-en kívűl ...
-
Komplikato
veterán
válasz
várnarancs #324 üzenetére
Beyond DirectX 10 - A glance at DirectX 10.1 - Elite Bastards - [link]
Nos, ha jól értelmeztem a cikket, akkor a DX10.1 a Vista megjelenése után (Január 30?) 6-8 hónappal jön, tehát DX10.1 compliant kártyák legkorábban 2007 nyár vége, őszére várhatóak.
Ez persze ''vicces'' mert sose lesznek második generációs DX10 kártyák, picit olyan mint a Dx8.0 vs DX8.1 időszak, csak itt nagyobb különbségek lesznek mint DX8 és DX9 között?
[Szerkesztve] -
Komplikato
veterán
válasz
donsergiooo #313 üzenetére
A probléma szoftver szintű (lásd Vista VGA driver felépítése, avagy miért NEM lesz DX10 XP alá), ezért DX10 kód NEM fog futni DX9 hardware-en, tehát a programozó kénytelen lesz mindkettő változatot beleírni a programba. Viszont a DX9 kártya DX10 driveren keresztül DX9-ben lehet gyorsabb lesz, mint DX9 alatt volt. Már ha igaz a jelenlegi drivermodelből fakadó 70-80%-os malmozása a GPU-nak ...
-
Komplikato
veterán
És tegyük hozzá, hogy ha sikeres egy PC játék, akkor (legalább is német/osztrák részen) 4-6 hónap után feleződik az ára, ha ''futott még'' kategóriás, akkor 2-3 havonta, ha meg bukta, akkor megjelenést követő 1-2 hónapban 5-10-20 euroért utánad dobják. Konzoloknál sajnos sokkal lasabban esnek az árak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest