- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Apple asztali gépek
- Milyen TV-t vegyek?
- Steam Deck
Új hozzászólás Aktív témák
-
deja vu
addikt
Nekem se jönnek be. Egy ilyen gyenge teljesítményű apuhoz ilyen drága lapot, én csak 3770k-hoz vennék ennyiért alaplapot.
Az a legszörnyűbb, hogy egy olyan konfigot ami sokunknak van ivy, sandy i5+7850/7870 vagy 5 év múlva se hozza be. Ilyen apu hány év múlva éri el a középkategória szintet, hogy ne kelljen mellé vga, hogy játszani tudjak olyan minőségben?
-
KAMELOT
titán
Valahogy nekem ezek a APU procik nem nagyon jönnek be. Ugyan ennyit tud a Öcsém G550 procija, ami 42euro volt. Azaz 20GFlops-ot. Kép
Nálam CPU--INTEL és VGA--AMD a nyerő. Ár / teljesítmény végett. -
04ahgy
nagyúr
válasz
atti_2010 #43 üzenetére
AMD-nél nincs VTT, CPU_NB_VID van, az az északi híd, RAM vezérlő fesze. Természetesen állítható. Az NB frekvencia úgy a jó, ha egyezik a RAM effektív frekvenciájával.
Valami secondary timinget nem lősz be, amit az XMP igen, én (full manuális beállítással az összes timingre) lazán járatom benne a RAM-okat IGP mellett 2400MHz-en.HGyu
-
atti_2010
nagyúr
válasz
scott_free #44 üzenetére
Mi elhisszük de FM1-ben az ECS lapok voltak a leggyengébbek, hiába szimpatikus ha működésképtelen vagy korlátozottan működőképes, a másik hogy ha nem nagyon lehet kapni akkor kevés beszállító foglalkozik vele ami egy esetleges gariztatásnál probléma lehet.
-
scott_free
senior tag
nekem az ECS lapjai sokkal szimpatikusabbak - kár, hogy itthon nemigazán lehet kapni őket
-
atti_2010
nagyúr
Valóban jól muzsikál az alaplap, bár félve vettem meg mert pár Zsigával már megszívtam de a -13k árkedvezmény meggyőzött
, viszont nem bántam meg, amit szeretnék kérdezni az az hogy a VTT voltage manuálisan nem állítható valahogy mert nálam csak az XMP profil betöltésével működik.
-
lujo10
aktív tag
Egy ilyen ASUS lapra, bizonyos árkorrekciót követően esetleg vevő lennék.
-
Oliverda
titán
válasz
Mahrenburg #37 üzenetére
65 nm
-
04ahgy
nagyúr
Visszaolvastam, és látom már más is hiányolta a GIGABYTE F2A85X-UP4-et. Megjegyzem, hogy IGP tuningban is kiváló, van 24x RAM szorzó (stabil is IGP hisasználata mellett), és van rajta mSATA foglalat! Ráadásul jóval efficientebb, mint a Sahhire.
Rendelkezem GIGABYTE F2A85X-UP4 alaplappal, így ha szóltál volna, szívesen adtam volna kölcsön (feltétel nélkül, önszántamból, külön kérés nélkül), mint anno a 990FX tesztnél is kifejtettem.
A fentiek a kölcsönadással kapcsolatban állnak egy Z77X-UP7 erejéig is, ha Z77-es csúcslap teszt is készülne...
HGyu
-
g@bo
nagyúr
a trinity annyira powwa, hogy feltétlen kell alá egy 35 ropis lap.
5800k a legolcsóbb giga lappal, és joccakát. -
Mahrenburg
őstag
Kellemes hétfői meglepetés ez a teszt, köszönet érte Oliverda!
Az A55, A75 illetve A85 lapkák milyen csíkszélességen készülnek?
-
antikomcsi
veterán
válasz
bandika0626 #34 üzenetére
De, feltűnt, de mivel kizárt, hogy azon az órajelen stabil maradjon 1 Volton csakis valami apróság lehet. És úgy rémlik, hogy azt írta Oli, hogy azonos beállítások mellett tuningoltak, így értelem szerűen azt is ~1.5V-ra vettem.
-
Oliverda
titán
válasz
bandika0626 #34 üzenetére
megbolondúlt a progi
-
bandika0626
senior tag
Az nem tűnt fel senkinek, hogy a sappihre 4400-on csak 1 voltot mutatott a cpu-z. Vagy megbolondúlt a progi?
-
Silenzio
addikt
Sapphire alaplapot forgalmaznak idehaza? Én még sosem láttam ilyet.
-
Oliverda
titán
válasz
headhunter #29 üzenetére
Egyelőre nem várható.
Az ASRock-tól vártunk alaplapot, de a korábbi kontakt elment a cégtől, így sajnos a folyamat félbemaradt.
-
Bukta01
csendes tag
Asus F2A55M-LE-ben is megy 2400 mhz-en a ram A6-5400k procival.
-
geratn
tag
Februárra lemehetne 5-6000 az Asus árából, akkor igazán jó vétel lenne,
biztosan azt választanám. -
Valdez
őstag
válasz
antikomcsi #18 üzenetére
Terhelés közben van az több is.
-
antikomcsi
veterán
válasz
Armagedown #19 üzenetére
Számszerűen mennyivel gyorsabb, azt nehéz konkretizálni, a lényeg, hogy érezhető a gyorsulás amikor használod a gépet. Kevesebbet nem igen fogyaszt.
A magánvéleményem szerint ilyen 30-35K-s lapot FM2-ben nincs értelme venni. Maximum 2 modulos proci megy bele, tehát csúcs konfignak nem az igazi, amúgy meg drága.
Teljesítményben megérné, de jóval olcsóbb alkatrészek közt kell keresgélni.
Amúgy még egy FM1 is megérné, de mondjuk egy 11-12K-s lap, és egy 3670K/3870K.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Armagedown #19 üzenetére
-
hipó
tag
válasz
Armagedown #19 üzenetére
Főleg a cpu, de a gpu része is erősebb a mostani gépednél, szóval ha akarsz fejleszteni, akkor megfontolandó vétel, sok más lehetőség mellett.
A fogyasztásban pedig valószínűleg alatta van a mostani gépednek, ha nem is sokkal (idle-ben biztosan). -
T_Stark
őstag
Az MSI nagyon is tetszik. És még vagy 6ezerrel olcsóbb is mint az ASUS.
-
franc0
őstag
Na ez az a kategória, aminek szerintem semmi értelme.
-
Armagedown
őstag
Tudom hülye kérdés , de az AMD A10-5800K apu mennyivel gyorsabb az AMD az Athlon x2 5000+ procinál ,illetve kevesebbet fogyaszt-e.A videókártyám egy Radeon HD 3650
Keresgéltem ilyen teszteket de nem találtam semmit ezzel kapcsolatban.
Szerintetek megérné-e a csere ? -
antikomcsi
veterán
válasz
Ł-IceRocK-Ł #16 üzenetére
3-5 Wattról van szó, ez adódhat csupán a lapokon található alkatrészek különbségéből is, sok kis milliwatt sokra megy.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Az MSI lap nagyon jó lett.
Azt viszont nem értem hogy közel azonos felszereltség mellett hogyan tud kevesebb energiát felvenni működés közben. -
vinibali
őstag
az mini pciex és satát is képes fogadni
lehet használni pl wifi kártyát is, nem kimondottan csak ssd-t. a gyorsítótárazáshoz valami specifikus szoftver kell vagy az UEFInek kell kezelnie, sztem AMD-nél nincs ilyen támogatás, szóval használható simán csak SSD-ként. sok lehetőség van, amikor nem akar valaki 2,5-es meghajtót venni, mert ahhoz pl: kell plusz kábel vagy tartó
-
Pogifej
csendes tag
Köszönöm a tesztet. Ha már csúcs FM2-es lapok, akkor a Gigabyte-ot is jó lenne itt látni. Náluk ráadásul ez : GA-F2A85X-D3H is érdekes lap lehet a csúcs GA-F2A85X-UP4 mellett.
-
sagit
veterán
Csak én nem látom létjogosúltságát ennek az mSata portnak asztali deszkán?
Miért rakna oda valaki ssd-t ha vehet olcsóbban gyorsabbat 2,5"-os változatban? Illetve minek tökölni a gyorsítótárral amikor ma már egy 128-as SSD potom pénz, azon a rendszer és pár játék is bőven elfér.
Nincs valami teszt erreől a gyorsítótárazásról? Mit és hogy csinál? Van értelme egyáltalán?
A teszt jó volt, köszönöm.
-
vinibali
őstag
a hivatalos DRAM órajelen felül esők, ref órajellel vannak emelve és marad a kezelés dual channelben?
-
djculture
félisten
Inkább a portelhelyezések a szörnyűek, ahol esik úgy puffan helyezik el őket, Nem gondolva hogy pl az msi-n a kártya mellé nem teszünk be usb portot mert úgyis kifogja takarni. A pci portokból elég egy is mert szintén kitakaródik legjobb esetben is egy. Nem az egy slotos vga-k korát éljük ébresztő kedves gyártók!
Kriminális mennyire nincsenek tisztában a mai vga kártyák méreteivel. -
ingyom007
tag
Mekkora egy [moderálva] ez, hogy arrébb raknak pár pint csak hogy el tudjanak adni minél több alaplapot is...
[ Módosította: CoolMan ]
-
aram01
nagyúr
na majd karácsony után megnézzük,amikor elkezdik kiszórni a raktárkészleteket
-
Silentfrog
veterán
Én mindig is az MSI lapokat preferáltam de sajnos nálam kettő is meghalt a garanciás időm belül és eléggé döcögősen ment az ügyintézés ,pedig nem is egy boltból volt a vétel. /a kereskedők a gyártó fele mutogattak,hogy nem rajtuk múlott/
Nekem az MSi lapokban mindig a fogysztás tetszett,mindig náluk a legjobb az adott hardverkörnyezet alatt. -
Ez az MSI FM2-A85XA-G65 egész pofásan néz ki, bár gyűlölöm az AMD-t, csak VGA-ban viselem
-
Szipoly
tag
Élvezhető cikk lett, köszi
Csak nem értem, a üresjáratos fogyasztás diagramm szerint inkább így kellene hangoznia a ennek a mondatnak:
"Üresjáratban az MSI és a Sapphire hasonló értéket produkált, míg az ASUS bő 3-5 wattal kért magának többet."
"Üresjáratban az Asus és a Sapphire hasonló értéket produkált, míg az MSI bő 3-5 wattal kért magának kevesebbet."
Illetve:
akkor a félmagas rögzítésésre szolgűló fém távtartó belelóghatKíváncsi lennék, a tuningokkal hogyan változnának az eredmények, pl. MSI kontra Sapphire IGP legmagasabb órajel közt azért van különbség.
[ Módosította: Oliverda ]
-
Valdez
őstag
Az MSI valamit nagyon jól csinált, legkisebb fogyasztás mellett a legnagyobb teljesítmény a 3 lap közül
-
Lol!
kösz a tesztet.
Asus a nyerő nálam.lehet beruházok lassan egy ilyen konfigra.
+1 asus a chipset hűtő nagyon bejön
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Magisk
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Kuponkunyeráló
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest