- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Home server / házi szerver építése
- OLED monitor topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Androidos fejegységek
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
janika1337
tag
Korrekt
köszönöm a segítséget
5850-et választok
-
ThePoweR
senior tag
Hy!
Ugye 2 tápot használtál a tesztnél. Azt szeretném megtudni hogy mikor indítod be a tápot? Ugye a 24 pines kábelból 2-őt rövidre kell zárni és indul a táp. De ezt mikor kell megtenni? Mikor megnyomom a bekapcsológombot vagy te összekötötted a másik táp vezetékével így azt is az alaplap indítja?
Üdv P!
-
TomLion
tag
Talán lecsengett már a flame annyira, hogy leírhassam, én tulajdonképpen platformtesztet készítettem, nem kihagyva a lehetőséget, hogy egy kis képet kapjak a Fermi teljesítményéről.
Platform-teszthez meg érdemes a VGA limitet kitolni, valamint így kb. kiegyenlítődött az egyik kártya magasabb ára és a másik kártya alacsonyabb teljesítménye.
A dolog azért nem lett teljes, mert a 470 egyszerűen nem kívánta a húzást (szerintem, érzésre), és még normális tuning-progi sem volt hozzá. -
syC
addikt
Kérhetnék még hasonló teszteket a t. Alkotótól, olyan jókat mosolygok a kommenteken. Köszönöm!
-
iBlast
aktív tag
eggyértelműen 5850! szép írás
-
{Zodiac}
senior tag
"A GTX 470 már nincs nálam, így emelt órajeles GeForce eredmények nem lesznek."
Kár, mert így nincs értelme az 5850-nek sem...
merthogy összehasonlítás. Azért ha mégis nálad jár, akkor frissíthetnéd vele!
Písz.
-
elég nagy különbség van abból a szempontból, hogy a gyártó az official órajelekre vállal garanciát. az szép, hogy az ASUS kártyán lehet a voltokat hergelni, de ha a GPU nem bírja nagyfeszültség mellett sem a gyűrődést, akkor a gyártó csak vállat von. a memóriáról nem is beszélve, amit nem voltagetweakelsz, és a 256-bites busz mellett igencsak számít az órajele.
ettől még értem a logikát a teszt mögött, de így már tényleg felmerül az a kérdés, hogy a GTX470 mit bírt volna.
-
zoltanz
nagyúr
"Az pedig hogy stabilabb az FPS érték a GTX-el általában, arra vezethető vissza hogy több a tartalék a zöldek fejlesztésében, (és ez mindig is így volt az ATi kisebb GPU-kat tervezett és magasabban frekvencián járatta a őket. Az nV pedig mindig kicsit túlméretezte és kisebb órajelen járatta így stabilabb volt és itt automatikusan kapcsolódhatna az autós példa Japán VS Amerikai)"
Bocs ez nagy hülyeség így ebben a formában szerintem.
-
Giot
addikt
A teszt jó! Köszönet jár érte!
Tényleg kicsit félrevezető lehet az OC miatt. Az más kérdés hogy az 5850 általában gond nélkül hozza az 5870 órajeleit. Különösebb melegedési problémák nélkül. Vagyis egy átlag felhasználónak ebből emiatt az szűrhető le hogy "veszek egy 5850-et meghúzom az 5870 órajelére és közel vagyok a GTX470 teljesítményéhez. "
És ezen indoklás logikai menetére nem lehet azt mondani hogy helytelen lenne!
De azt valóban elfelejtjük megemlíteni amire az 5870 esetében pedig fel szoktuk hívni a figyelmet, hogy lehet el tudod érni az 5870 órajeleit egy 5850-nel (valójában akár jóval magasabbat is ez típustól függ általában) de egy 5870-ben is van legalább annyi plusz.
Így itt is megérdemli a GTX470 hogy ezt a dolgot kiemeljük!Az pedig hogy stabilabb az FPS érték a GTX-el általában, arra vezethető vissza hogy több a tartalék a zöldek fejlesztésében, (és ez mindig is így volt az ATi kisebb GPU-kat tervezett és magasabban frekvencián járatta a őket. Az nV pedig mindig kicsit túlméretezte és kisebb órajelen járatta így stabilabb volt és itt automatikusan kapcsolódhatna az autós példa Japán VS Amerikai) Most az igazi gond az hogy ez a Fermi-s architektúra ezen a csíkszélességen nem igazán jött be az elgondolás hiába volt jó. (gondolok itt a magas fogyasztásra, melegedésre) Talán a következő generáció kisebb nm-en, vagy valami optimalizálás amit nyárra ígérnek.
Ettől független magánvéleményem az hogy nem bántam meg az 5850-em megvásárlását! A laggolást pedig én eddig igazán csak a Furmarkban vettem észre ott viszont nagyon csúnyán látszott. Még szerencse hogy nem azzal játszok! -
TomLion
tag
Frissítettem a tesztet az alap órajeles HD5850 eredményekkel
-
nkmedve
őstag
válasz
D4rkAv3ng3r #154 üzenetére
"aki PhisX-et akar az nem fog venni 5850-et + mellé valamilyen kisebb nV karit, hanem vesz egy Fermit, akit nem érdekel az meg nem vesz nV-t."
Szerintem jobb a társkártya mindenképp, akár AMD-ről akár NV-ről beszélünk. A 470 nem ad valami óriási teljesitménytöbbletet az alap 5850-hez képest, de ha rákapcsolsz még egy közepes-magas PhysX-et akkor az az enyhe előny egyből jelentős hátrány lehet.
Én részemről 5850+valami olcsó NV mellett döntenék ha kéne a PhysX. Szerencsére nem kell és nem is játszom annyit hogy megérje leváltani a 4830-at, úgyhogy ezt a generációt úgy néz ki, hogy most kihagyom. -
Televan74
nagyúr
Én megvárom a következő generációs Fermit, hátha sikerül nekik lejjebb szorítani a hőtermelést és a fogyasztást.Addig jól megvagyok a 5850OC kártyámmal.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
D4rkAv3ng3r #154 üzenetére
Így van, meg a esetleg a hűtés hangerősségét stb, ha már csinálok valamit legyen meg rendessen. Szerintem ezeket a mai kártyákat nem nagyon lehet tuningolni, ha vízzel nézte volna (vagy jobb hűtéssel esetleg), ami ugye ebben a kategóriában nem ritka jelenség, akkor megint más következtetést vontunk volna le.
Ennyi erővel írhatott volna ennyit is a cikk helyett: éljen a Radeon HD5xxx széria halleluja... Oszt legyen boldog vele. -
D4rkAv3ng3r
senior tag
Szerintem sem korrekt, mivel nincs két egyforma ATI kártya sem amelyek ugyanannyi órajelet mennek, így eleve nem mérvadó, hogy valakinek mennyit megy a saját VGA-ja. Persze van egy átlag amit mind elbír. Ha már húzzuk az egyiket akkor pont az lenne az objektív ha megnéznék, hogy a konkurens VGA mennyit bír ki maximum és úgy, milyen a sorrend. Úgy a cikk nem objektív, hogy nem bírná, melegedne. Azt a konklúzióban kell leírni, hogy bár gyorsabb, jól bírja az OC-t x W-tal többet fogyaszt és jobban melegszik.
Úgyhogy szerintem is alapórajel 5850 vs. GTX470 és 5850 OC vs. GTX470 OC.
De nem lepődök meg az egész szaksajtó szubjektíven értékel, holott nem kellene részrehajlania Az összegzésben le lehet írni, hogy melyik éri meg jobban attól függően kinek mi az igénye. aki PhisX-et akar az nem fog venni 5850-et + mellé valamilyen kisebb nV karit, hanem vesz egy Fermit, akit nem érdekel az meg nem vesz nV-t.
-
RootRulez
félisten
Gratula, jó írás lett, kb. erre számítottam az "előrejelzésekből". Most nyárára nem vennék nVidiát, majd télire talán kipróbálok egyet...
-
zoltanz
nagyúr
Szerintem sem valami korrekt ha csak az egyik kártyán nézűnk tuningot. Ha még a PowerColor PCS+ vagy Club 3D Overclocked Edition órajeleken nézted volna (amúgy kb egy áron van a GTX470 -el, igaz mo -on még nem kapni). GPU-ja a referencia 725 MHz helyett 760 MHz-en ketyeg, az 1 GB-nyi GDDR5-ös memória órajelét pedig a referencia 4000 MHz-ről 4200 MHz-re emelték.
-
Gabrika
tag
a kívánságom egyértelmüsítve: GTX470 OC vs HD5850 OC
Remélem meggyőzte korábbi érvelésed TomLion-t, hogy a cikkében írt érv miatt nincs mitől félnie "Tuninggal ennek megfelelően már nem is próbálkoztam, nehogy kirepüljön a gépből, gondolva egyben a tesztkártya épségére is."
A venti valóban gyorsulna, de egy normális mértékű OC mellett nem lenne melegebb.
(ahogy itt: [link]) -
fsb1000
nagyúr
A tesztek nem hazudnak, legfeljebb a megfelelő tesztkörnyezetet és feltételeket kell úgy alakítani, hogy a céljainknak vagy a nép akaratának megfeleljenek.
[HD5850 108W] ..... [HD5870 144W] ...... [GTX470 171W]
A sorrend:
-
Na de kit érdekel még a 470 OC, mikor ENNYI késéssel, EKKORA fogyasztással, TÚL MAGAS áron, TÚL MAGAS hőmérsékleten, elveri egy szerény OC-s 5850?
HE?Ami már nem neked szól:
ATI-nál említve volt hogy nem olyan sima a megjelenítés még a magas képkockasebességnél sem.
Ami ATI kártyám volt eddig (7500, 9600XT, X1950, HD2600, HD 3850, egyiknél sem tapasztaltam ilyet, pedig nagyon háklis tudok lenni kis dolgokra is, ha játszom (bár szerencsére nem játszom már annyit mint rég, ez a mostani konfigomon is látszik).
Nemrégiben volt szerencsém élőben működés közben szemlélni egy 5870-et, és valóban létezik a dolog. Nem is tudom minek lehetne nevezni, mintha a vsync lenne rosszul beállítva, de passz. Nem vészesen zavaró, de azért látható.
Gondolom látja az ATI is, és igyekeznek kijavítani.
Szóval bocs már, de én ezt nem tekintem olyan hátránynak, ami miatt játékosként inkább ezt a gázbojlert kéne megvennem. (Ami hosszú távon tutira meglátszana a villanyszámlámon is.)
Értem én hogy nV fanként nehéz felfogni mindezt, mert az ár megy majd lejjebb, a kártya a felépítésében elég újszerű, és végül is teljesíti amit kellett volna fél évvel ezelőtt, de ez már sajnos nem elég...
És hol van még az utódja? Hányszor nevezik majd át a Fermit?
Mert az ATI gondolom nem áll rosszul a 6***-es szériával.Logika, emberek, fogyasztás, hőtermelés, ár/érték.
Ez nagyon kevés így a zöldektől. -
-
Kiváló teszt, grat, blogom nézegessétek
-
Foo
tag
tetszett, nagyon jó írás! Köszönöm szépen!
-
fsb1000
nagyúr
"Szóval a te preferenciád a DX11, a physx és a tesztelláció "
Én ilyert sehol sem írtam. A kérdésedre röviden és pontosan válaszoltam. Azt vedd alapul.
Veled sem lehet normálisan beszélgetni, mert olyan állítást próbálsz nekem tulajdonítani amit én sosem írtam, csak Te képzeled.
Ez nem korrekt szerintem."nem veszed figyelembe hogy a túlhajtás további melegedéssel jár "
Minden kártya több hőt ad le ha at orajelét megemeljük, ez az érved sem lehet egyoldalű. -
Perillustris
senior tag
a forint erősödésével
Hát erre kár számítani. Nem reális 260 alatti árfolyamot várni idén (de szerintem jövőre sem).
-
Gabrika
tag
a stílus maga az ember
A teszt szerkezete, elgondolása teccik, ha folytatod akkor teljes és tökéletes lesz.
Remélem nemsokára megismered annyira a 470est, hogy mered húzni, ahogy a 5850nél írtad, normális keretek között, értelmesen.
Bár szerintem e cikket döntően a CPU <-> VGA összefüggésről szól (a főcímmel ellentétben), amint nagyon szépen bemutat. A VGA teszt vetületének teljességéhez szvsz is hozzá tartozik a 470 OC.Hetek óta töprengek, vajon hogy kerülnek érzelmek ide; főleg a Fermi által kiváltottra és nem a foci bközép stílusú vörös <-> zöld esztelen fanatizmusra gondolok.
Nem tagadhatom, hogy engem befolyásol a céggel (nem a termékeivel) szemben az a féléves marketing kampány, ami szerintem nem volt őszinte, inkább hülyére vették a leendő Fermi júzereket, és bár ez sajnos a marketing jellegzetessége, mégsem tudom elfogadni.
Most hogy már független vélemények, személyes tapasztalatok után helyére került a Fermi, nevetséges és szánalmas az a túlzó ....vakítás, amit kommunikáltak ősz óta.
Tudták rég az NVnál, hogy bár gyönyörű terméket álmodtak, most a technika közbeszólt és nem az úthenger jön, hanem csak egy biztató innovatív termék.
-
buzus
aktív tag
Lehet a másikat is húzni, ezért nézzük az ár/teljesítményt. Többek között ebben is rossz a fermi, arról meg nem is beszélve hogy nem veszed figyelembe hogy a túlhajtás további melegedéssel jár amiben szintén gyenge.
Szóval a te preferenciád a DX11, a physx és a tesztelláció és a kedvenc játékokban mutatott akadásmentes nagy fps.
Mondj olyat ami a másik gyártónál nincs meg. Physx.
Dejó!
(Tesztellávióval nem lesz akadásmentes a kedvenc játékod egyik gyártónál sem)
Mivel több Ati kártya vehető ugyanannyi pénzből mint Nvidia, hoztam itt a 3db. 5850 vs. 2db. GTX470 példát. Magyarázd meg hogy a kedvenc játékaidban a 3db Ati kártya nem produkálna nagyobb fps-t mint a 2 nv.
-
fsb1000
nagyúr
"akkor meséld el te milyen preferenciák alapján döntesz "
1. Ne akadjon/dadogjon a kedvenc játékommal
2. Elegendően magas fps-t adjon a nekem megfelelő felbontásban és beállításokkal."fejtsd ki mi a problémád a sima vs. OC összehasonlítással"
Az hogy a másikat is lehet OC-zni.
Ha sommás véleményt akarunk alkotni, akkor egyenlő feltételek dukálnak... szerintemAz OC mindkét VGA-nál "olcsóbb", ahogy írod. Ebben sincs különbség, mindkettőt "ingyen" lehet OC-zni.
///
Lehet, hogy írok egy cikket 5870 vs GTX470 + 25%OC... szerintem népszerű lesz, ezer feletti kommenttel
-
fsb1000
nagyúr
"Persze hogy húzva volt, de nem ez a lényeg hanem a gazdaságosság"
Érdekes álláspont... amikor két kártya teljesítményét hasunlítjuk össze (akár egy tesztben) akkor miért nem számít, hogy csak az egyik volt húzva?
A másikat is lehetne....Nekem úgy tünik a PH!-n sok szempont a "nem lényeg" fiókba söprődik, ha valamit nagyon szeretnénk igaznak hinni.
DX11, PhysX, teszeláció... ezek már a fiókban vannak. Most melléjük került ez is.A melegedés-fohyasztás, a zaj és nem utolsó sorban a pénz is fontos szempont lehet sokaknál , ebben bizony rosszul áll a fermi.
De a TOP VGA-t vásárlók elvárásai között valószinűleg ennél van legalább 1 fontosabb szempont az pedig a kedvenc játékban nyújtott teljesítmény (akadásmentes és magas fps)
Fogadjuk el, hogy ha saját nézőpontból nem is tünik ésszerűnek ez az álláspont mégis létezik, és az ilyen potenciális vásárlókat célozza a GTX470/480.Nem kell ezeket az embereket hűlyézni.
Sem kisebbségi érzésből, sem vélt műszaki ismeret főlényből.
Ha a magunk válásztását bölcsnek itéljük, higgyük el hogy mások is pont igy gondolják az övékéről. -
fsb1000
nagyúr
1.
Én sehol sem írtam hogy melyik kártya a jobb. Ezt mindenki maga döntse el előképzettsége és elvárásai alapján.2.
Idézet: "Aki ennek ellenére nem az eszére hallgat az hülye"
Nem értem miért hülyézed le azokat, akik más preferenciák alapján döntenek mint Te.
Elég beszűkült világképre vall az ilyesmi.... a tolerancia teljes hiánya.Idézet: "Szerintem te pénzt kapsz ezért vagy nem tudom.."
buzuska... mindenki magáról rajzol meg egy jellemképet a hosszászólásaival3.
Ha műszaki szempontból találtál kifogásolni valót az írásaimban, akkor légyszíves jelőld meg melyik volt az, és megvitathatjuk.
...feltéve ha személykedés nélkül meg tudod ezt tenni. -
buzus
aktív tag
válasz
D4rkAv3ng3r #124 üzenetére
Persze hogy húzva volt, de nem ez a lényeg hanem a gazdaságosság. 3db Ati-t kapsz 2 Geforce áráért. Fogyasztásba bőven alattuk leszel, teljesítménybe pedig magasan felettük. Nincs miről beszélni.
-
buzus
aktív tag
Ez az öreg pedálozz csak. GTX470 90 ezer Ft, 5850 60 ezer. 30 ezer Ft-al olcsóbb, csaknem ugyanaz a teljesítmény kisebb hang és melegedés. Nem értem hogy minek kell magyarázni. Teljesen egyértelmű a dolog melyik kártya a jobb. Aki ennek ellenére nem az eszére hallgat az hülye, vagy csak idealista.
ui.Szerintem te pénzt kapsz ezért vagy nem tudom...
-
ttt1
őstag
Azért ez durva kép az alaplap szinte nem is látszik.Itt Sli-be teszteltek fermit...
-
Már várom az olyan nV kártyákat, amiken középen van egy naaaagy üres kocka, benne fémből a tokozott GPU, a lábai a szélén, így kapcsolódva a NYÁK-hoz, és a kártya mindkét oldalán lévő gigászi borda szorítása között izzadhat a technika.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
D4rkAv3ng3r #125 üzenetére
nem értem.....
miből gondoljátok hogy 100 fok főlé menne nyáron a GTX470 GPU hőmérséklete?Azért van a ventiszabályozás, hogy kordában tartsa a GPU hőfokot.
És légszállításban van még bőven tartalék.
Linkeltem egy furmark melegedés ábrát szerintem elég beszédes.91-92 fokon tartja a GPU-t a vezérlés és csak 70%-os a ventifordulat.
Most 22 fokos szobahőmérséklettel a teljes dT 70°C
Ha nyáron 32 fokos lenne a szobahőmérséklet, akkor a teljes dT 60°C-re csökken,
Ez csupán 14%-os csökkenés, amit kb 20% venti fordulatnöveléssel lehet ellensúllyozni, tehát sacc/kb marad a GPU 92 fokon és a felmegy a venti 84%-ra. (na.. az már hangos!!)Ennyi.,..
Másik lehetőség, hogy elengedi akár 100 fokig (még nem láttuk a BIOS-át, ahol a töréspontok vannak rögzítve), ekkor a dT megközelíti ismét a 70°C-t és elegendő a mostani 70%-hoz közeli ventifordulat.
Én valahova a kettő közés tippelném az eredményt 96 fokos GPU-val és 75% körüli ventifordulattal. (az se halk....)
Mindezt furmarkkal modellezve és nem egy átlagos játékkal ami kevesebb hőtermelésre készteti a GPU-t. -
D4rkAv3ng3r
senior tag
válasz
Kolondrum #101 üzenetére
Nos ezzel kapcsolatban két észerevételem van:
- Pistike nem vesz Fermit mert azt sem tudja mi, előbb vesz 2 GB-os Sparkle low kártyát, így aki ilyen VGA-t vesz biztos ad arra is, hogy milyen háza van, milyen szellőzéssel. Sőt nem egy emberke akinek GTYX-e volt vízhűtésük is volt. Akinek van pénze 100k+ VGA-ra.
- A 100 fok körüli GPU is vígan elfut 2-3 vagy több évig, a 85 fok már bőven bebiztosítva igaz. Egyébként a forrasztások nem bírják a magas hőfokot, de azok is tudtommal 120 vagy 125 fok fölött van a tűréshatáruk. Szóval előbb avulnak el ezek a VGA-k mielőtt tönkremennének.
Az biztos, hogy nyáron lehet ez bőven 100 fok fölött is akkor már tényleg gázos a VGA-ra nézve. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Hurkaleves #119 üzenetére
nézd meg a feletted lévő hsz-t.....
"Azért nem hitte volna,hogy az Nvidia lemarad"
A nép kiált: "Barabás"
És Jézust feszítik meg, pedig egyenként kérdézve, neki kegyelmeztek volna.
De a részletek senkit nem érdekelnek. Alapórajel emelt órajel ellen. Ennyi.Az hogy minden tesztoldal erősebbnek hozza ki a 470-et mint az 5850-en nem számít, igaz a megnyilatkozók valószinüleg nem is olvasták ezeket, bár már márc.26 óta nyilvánosak a fermis tesztek.
Csak a KONKLUZIÓ számít! Az marad meg a fejekben.Mint írtam korábban, biztos nagy vödör barnaságot kapnék a nyakamba, ha egy GTX480+15% órajel vs HD5870 alapórajel tesztet publikálnék, és ez alapján fogalmaznám meg a KONKLÚZIOT.
Érdekes paraszociális kérdés lehet, hogy miért van ez a kettősség. -
Krisinto
őstag
Nagyon jó lett!
Azért nem hitte volna,hogy az Nvidia lemarad,mivel egy újonnan piacra dobott 470-ről va szó...
AZ 5850-től meg azért vannak erősebbek is(ATI-ban)
És ha azt nézed,az 5850 70-75k között mozog,gyorsabb is,nem is eszik annyit,meg hűvös is!
A GTX470 meg az 5870-el van egy árkategóriában -
fsb1000
nagyúr
gbors, szerintem nincs igazad, mert nem a gyári órajeleken lett tesztelve.
Ezt írja a cikkíró:
"A Radeon órajelét az 5870-es szintjére állítottam be"Csak ezen valahogy átsiklunk első olvasatra.....
Nincs ezzel semmi gond, csak érdemesnek tartom megjegyezni, hogy közel az 5870 teljesítményét hasonlította a GTX470-ez , mig az árak tekintetében ezt másképp tette.És persze a GTX470 is húzható lenne 15%-val, akkor pedig minden fermis eredmény legalább 10%-ot növekedne, hacsaknem platform limitje van (de akkor meg az egész összehasonlítás nem sokat ér.)
Ettől függetlenül szerintem is korrekt hiszen kiírta a cikkben, de nagyon fontos tudni hogy az olvasókban általában a KONKLÚZIÓ ragad meg nem a részletek.
Az általam jelzett "apróság" senkit sem zavar, senki nem kérdőjelezi meg. -
kop8
őstag
válasz
Hurkaleves #115 üzenetére
Szerintem is lessz az még 40K alatt simán.
De nem egy hónap mulva, következő generáció után sajna -
syC
addikt
Szerintem nem fog annyit csökkenni az ára, hogy elérje a (br.) 40k-t, mégpediglen azért, mert ahogy a tesztek ismutatják, abszolút nincs miért szégyenkezni a kártyának. 63-ért van 5850 , 85ért van gtx470 - ha jól látom - , szóval nem igazán kell árat csökkentenie az Atinak, mivel majd 3/4 gtx470 áron hozza a közel azonos teljesítményt.
-
Boxi88
őstag
Remek teszt! részletes és mindent elmond amire kíváncsi az ember Grat hozzá!
-
Gr3GoRi
tag
válasz
Hurkaleves #105 üzenetére
Szerintem ezt olvasd el: [link]
-
kop8
őstag
Nagyon jó ez a 5850 csak 40K kellene hogy legyen az ára!!!
-
Hurkaleves
őstag
a nagy összehasonlításban az 5870-nel, ne felejtsük el, hogy az 5850-nek 1440 míg az 5870-nek 1600 shader-e van... nem elhanyagolandó szempont mikor azt írjuk, hogy a húzott 5850 az 5870 szintjén van.... nem hinném..
ja és egyes emberek helyesírása és fogalmazása kész van... alig tudom kibogozni, hogy mit is akar mondani... figyeljetek már oda.. thx. nem nyelvtan tanár vagyok de azért na..
-
fsb1000, TomLion: sztem korrekt így a teszt, hiszen a gyári beállításokkal lett az 5850 tesztelve, és az meg az ASUS baja, hogy az 5870-nél 3-4%-kal lassabb kártyát ennyivel olcsóbban ad - nekünk csak jó. várjuk meg, lesz-e gyári OCs 470, és ha igen, mennyiért, és milyen hűtéssel.
-
iSonic
addikt
Nagyon jó teszt lett Gratula
-
MrSummer
aktív tag
válasz
Black Dragon #6 üzenetére
4870 x2 hülyeség lett volna velük összehasonlítani?
-
válasz
Barthezz2 #77 üzenetére
Mint a G80-asok. Azok is ilyen 100 alatt valamivel mentek rossz pillanatukban. Az idő a gyártónak dolgozik. A hülye usert nem érdekli a hőfok csak megy, pedig keményen lefaragja az élettartamot. Nem taliztam a fermivel még testközelből, de azt most el lehet mondani h aki nem vesz rá (majd) AC hűtőt az meg fogja szívni. Főleg ilyen pistike feelingű emberek akik a kis házukba beleerőszakolják ahol nulla a szellőzés.
Jelenleg az ati hűtésére azt mondanám maradjon jó az, de az új GTX-en gyári hűtést hagyni ááááá.
8800Ultárm van 50 fokos a GPU dióda, max 67, gyárival a 95 sem volt ritka.
Már látom amikor hirdetik ezeket a fél-1 éves GTX-eket, vajon előtte mennyire volt megkímélve? A kérdés költői! -
azoli09
tag
Helló
Itt azt kel figyelembe venni hogy most kb 15-20 fok van, a falak se olyan melegek , nekem pl most a cpu télhez viszonyítva 33 fok helyet 38 fokos a cpu vga 30-28 fokos nálam télen most 36 fokos és 38 ,mi lesz nyáron 15-20 fokkal melegebb lesz , azok akik olyan naivak és abba bíznak hogy nyáron se megy feljebb a gpu hő 90fok fölé az gondolja át még egyszer , én még nem tudom hogy nyáron melyiket veszem de nagyon kíváncsi vagyok a javított nv mert sajnos én nem pincébe lakom hanem déli fekvésű a szobám ,a másik hiába fújja ki az összes meleg levegőt a 470 ha a ház ventilátorai a külső meleg levegőt szívják be , aki úgy gondolja hülyeséget írok attól elnézést kérek ,nem a fikázás a célom csak ésszel költöm a pénzem -
fsb1000
nagyúr
Én sem hiszem, hogy izzik, csak gátolhatja a megfelelő légáramlás kialakulását és elég ha csak 10 fokkal melegebb a környezeténél.
Terhelésnél ez nem sokat számít, de a VGA nyugalmi hőfokát jelentősen módosíthatja (ahogy az meg is történt mindkét VGA-val), főleg azért mert az alacsony hőmérséklet tartományban fix a venti fordulata. -
Lacc88
senior tag
Haveromnak u.i. 5850-es asus van , úgy néz ki , hogy ELÉG jól teljesít ez a vga , figyelembe véve , hogy a gtx 470-nek sztem erősebbnek kellett volna lennie , vagy ennyire jó vga ez az 5850 ? Tudom hogy OC , de olcsóbb is mint a gtx 470... 68K az 5850 asus 70K a 470 meg 100K ...
-
TomLion
tag
fsb1000: azt nem gondolnám, hogy a Creative SE kártyám olyan iszonyatosan izzik.
Szerintem nehezebb lenne 15%-al megtolni a 470-et a gyári hűtéssel, és már így is tápot kellett cserélni. Sajnos ez a cucc nem a tuningról szól, talán a következő változat.
A platform-teszt miatt nem hagyhattam 80%-on ketyegni a kártyát.
De a lényeg, hogy a húzott 480-at nem nagyon érdemes a 5870-hez mérni, mert uszkve 30k-val drágább.... Fordítva lehetséges (szerintem) mert az ár reláció is fordított. Nekem nem volt a 470-nel azonos árú 5870 kéznél az összehasonlításhoz...
Ha engem kérdezel, bármit összehasonlíthatsz, mindenki azt tesztel, amit szeretne, mindegy, hogy tuning vagy alap órajelen, a következtetéseket le lehet vonni így vagy úgy...
Az alap órajeles 5850 eredmények meg váratnak magukra, mert a Catalyst-tal szívás van és Win reinstall jön
A két kártyás hekkelgetés nem az én műfajom, ráadásul szerintem ez csak egy darabig fog így működni. Ha PhysX kell, akkor kell nv is, így vagy úgy
De a tesztben is szerepel: PhysX és Sztereo 3Delithun: köszi, és javítva
-
elithun
őstag
Először is: ...ezt egyenlőre nem merném konkrétan az ATI grafikus vezérlőihez kötni...
Ennyit szólnék hozzá: linkEgyébként köszi a szépen fogalmazott, érthető, hasznos tesztet. Már tervben van a VGA váltás és úgy tűnik maradok Ati vonalon hála neked.
-
fsb1000
nagyúr
jaja... csak azt elfelejtetted leírni, hogy a Radeon is felment 55 fokra terhelés nélkül.
Ennek csak az lehet az oka, hogy mindkét VGA az alattuk lévő kártyáról szívott meleglevegőt.Terhelésnél azért van ekkora különbség (18°C), mert a 470 majdnem 100W-al többet eszik miközben a hűtése alig nagyobb az 5850-nél. Ez bizony nagy hátránya lehet.
Bár korrekt módon kihangsúllyoztad, hogy az 5850 az 5870 órajelein ment a 470 pedig alapórajelen, de szerintem sokaknak az jött le a kommenteket olvasva, hogy a 470-től gyorsabb, hűvesebb ls még 30K-val olcsóbb is 5850.
Pedig tulajdonképpen az 5870 teljesítményét hasonlítottad a 470-enhez.
Azzal pedig azonos árban vannak.....Arról sem esik elég szó, hogy aki PhysX-ezni szeretne (pl. Metro2033) annak kell venni egy NV kártyát és hekkelt drivereket használnia.
Máris leapadt a 30K-s árkülönbözet és lefogadom, hogy nyugalmi állapotban (a gépidő nagyobbik részében) többet fogyaszt a 2 kártya, mint a GTX470, és terhelésnél felére esik a különbözet.///
Szerintem ezeket azért lenne fontos leírni, mert a 470 is üzemeltethető a 480 órajelein, igaz csak 10%-ot javul, miközben a hőleadás kezdi a nagytestvérét megközelíten.
Szerintem a PH!-n össznépi felháborodás lenne,(a hevesebbje ismét lecsalózna és lehazugozna), még talán ki is zárnának, ha írnék egy cikket, amelyben a GTX480-at 15% tuninggal hasonlítanám egy alapórajeles HD5870-hez.
Lehet túlzok, de talán érted mire célzok.
Ilyen az mikor a nép "Barabást" kiállt. Utólag már pilátusként is elhisszük... -
TomLion
tag
válasz
Bada Bing #33 üzenetére
A legnagyobb poén valóban kimaradt
, a Special offer from nvidia valójában csak 20% engedményt jelent a Sims 3 árából
wuh, húzócím a 470-es hez? Szerintem ez rettenet
EarL 007: köszi a segítséget, küzdöttem rajta egy sort, arra rájöttem, hogy ha a thums szócskát törlöm, akkor beteszi kis képbe, de az nem tetszett a grafikonoknál. Viszont a képekre megcsinálom
proci985: A mellékelt vga légfolyosó és a ház oldala nem volt fent a teszt alatt, de kipróbáltam feltett oldallappal, akkor volt kb 60fok Idle. Azt igaz, hogy a ház alulról kapja a hűvös levegőt, ráadásul nekem egy mindössze 800-at forgó venti húzza be, és van mégy egy plusz porszűrő a ház aljában.
fsb1000: a gyári ventikkel alap helyzetben (mint nálam) a Cosmos nem a hűtés bajnoka
Azért írtam, hogy kb 60 fok és minden OK, mert a Radeon is kb 55fok idle, a gyári leszabályozott hűtés miatt. És csendesek is így, mindkettő. Nem hiszem, hogy a 60 fok gáz a gpu-k nak. Viszont az 5850 nem megy fel csak kb 75 -ig, a 470-es meg majd 90 volt.
A vga alatt amúgy egy brutális Creative audigy2 SE Bulk van
A chipset hőmérséklete tuningolva 45 fok, a proci kb 60-65Televan: természetesen lehet a videomemória mérete és a min fps között összefüggés, ha a kártya kifut a memóriából, a játék megakad. ilyen méréseket nem végeztem, biztos nem lehetek benne, de ME2 alatt, 1920x1200-ban 4xAA mellett talán ez még nem léphetett fel.
ceia: bár nincs ref kártya, sztem ez egy referencia hűtő
És ismét köszi mindenkinek az elismerő szavakat!
-
naksys
senior tag
"az életükért küzdenek"
Jó cikk!!
-
fsb1000
nagyúr
Nem kell megnézni.... jónak kell lennie.
Azek a kártyák nem a házba engedik a meleget, igy nagy probléma nem lehet.Nem megy 100%-osan simán a GTA4. Hiába nagy az fps a saját mérésem szerint [link] ahogy a PCHG tesztoldal szerint is: [link], mégsem teljesen sima a kép.
De mindezt már leírtam a 470 topikjában, csak elsüllyedt a sok flémtől. -
CptMisi
őstag
de aki nem ért hozzá, az nem valószínű, hogy megnézi, hogy mennyire melegszik a kártyája játék alatt
ha megnézi valaki, akkor tudja, hogy vagy jó így, ahogy van, vagy valamit kell csinálni a ház hűtésével
legalább is gondolom, hogy erre céloz
nekem az első dolgom volt, hogy megnéztem, mennyire megy fel a hőmérséklet, ha terhelem a VGA-t
ez persze nem jelenti azt, hogy hozzáértő vagyok
És jól megy a GTA 4?
gyáliSanyi: már van hozzá WHQL driver
-
gyáliSanyi
őstag
Nagyon jó teszt köszönjük!
Azért vegyük figyelembe, hogy még csak béta driver van, ha jól tudom! -
fsb1000
nagyúr
válasz
Barthezz2 #77 üzenetére
Nem a hozzáértés szabja meg a GPU max. hőmérsékletét, hanem a hűtés és a venti szabályozása. Ha üzemi körülmények közözött eléri a maximumot akkor rossz a konstrukció.
Még senki sem számolt be 100°C-nél magasabb GPU hőfokról.Én épp most nyomtam 4 óra GTA4-et egy GTX470-el és simán bírta, pedig még hozzáértő sem vagyok.
-
Cobrusz
senior tag
jó kis teszt lett
tehát akkor egy húzott 5850 pariban van az alap gtx470el az nem rosszakkor maradok a 480nál majd
-
david_95
csendes tag
Bocs elfelejetttem oda irni amivel én szoktam játszani.
Ezekkel nem játszom mert nem jönnek be "gta4, metro 2003"
Am a bad company 2 simán megycsak a füstben rohadtúl belassúl. (9600gt-3870 vigan megy maxon
)
Nem vettem kötekedésnek
Am 3játékbol 2-el igazadvolt.
Béke veled! -
Savaria_01
tag
Jó írás,Grat !
-
remek írás
-
MPowerPH
félisten
Nagyon jó teszt, köszönjük.
Mindent elmond a Fermiről, és most már az NV azt az előnyét is elvesztette, hogy minimum FPS terén az ATI előtt járt, a kocka most megfordult. GTX470 drága, gyenge, melegszik, sokat eszik. Semmi nem szól mellette, ez sakk matt.
-
^Clown
addikt
Ez a 470 nem lett valami jó sajnos... Talán még az elvakult nV fanok is elgondolkodnak.
Király lett a teszt!
-
105 fok a max amit bír? Akkor előre megjósolom, hogy jó pár darab fog visszamenni a boltokba megsülve a nyár folyamán..
Itt a tesztben 20 fok alatti szobahőmérsékletnél 90 fokot ment egy hozzáértőnél, akkor mi lesz, nyáron, mikor az egyszerű user bemegy a boltba, megveszi, mert új nv, meg mert marha jó, bedobja a házába, amiben normális hűtés nincs, por annál több, aztán 3 órán át püföli a GTA IV-et, a kártya meg elmegy tojást sütni.. -
törölt tag
válasz
D4rkAv3ng3r #37 üzenetére
Hmm. OC vs alapfreki.
-
zazahoho
őstag
jó teszt gratula
15 éve csak nvidia kártya van a gépemben,nagyon vártam a fermit de.....ezt most még kihagyom.
Meg kell várni valami javított változatot ,mert ez így nagyon nem kerek -
LackoMester
addikt
Jó teszt, igényes irás, köszönjük.
-
kop8
őstag
Szépen kidolgozot írás!
GRAT -
klepto
addikt
Életmentő tesztecske
Már tűkön öltem, hogy vajon milyen lehet a Fermi, és mennyi lesz az ára, ha hivatalosan is megjelenik, de most már látom, hála ennek a tesztnek, hogy nem is szeretem, szeretném annyira a Zöldeket, mint amennyire eddig szerettem őket
Sokáig Radeon ellenes nVidia fan voltam, de az 5850 60-70.000.-Ft-os ára, és a 90-110.000.-Ft közötti gF470 szinte azonos teljesítménye egyértelműen az Ati felé billenti nálam is a mérleget.
Kíváncsi leszek a majdani kisebb nVidia-k, és az Ati 5750, 5770 közötti teljesítmény és árbeli eltérésére, de ha a középső szinten is megmarad ez a difi, akkor nagyon kapaszkodnia kell majd a zöldeknek, hogy normális eladási darabszámot produkáljanak az Atival szemben
Persze azért egy közeljövőbeli Radeon árcsökkentés még jobban aláásna a zöldek törekvésének, és még jobban (egy azonnali vásárlással) áttérítene a Vörösek oldalára -
pottyantós
aktív tag
Gratula a teszthez! Nem semmi a GTX üzemi hőfoka!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
D4rkAv3ng3r #58 üzenetére
a Cosmos elég nagy ahhoz, hogy beleférjen két táp
bár a kábel elhúzása problémás (hely levegőzni van pl vinyók fölött és az alsó 120as helyen, kábel áthúzása neccesebb de nem megoldahtatlan).
a para az, hogy a Cosmos alulnyomásra van kitalálva és kialakítva, és amint megszűnik a légcsatorna, leromlik a teljesítménye. avagy a videokártyának dedikált ventije a háznál nincs, ellenben egy légfolyosó van kialakítva hátulról.
nekem a Cosmosban idleben ambient +1es hőfokjaim voltak, amivel a legjobban szellőző házak között volt (jó, a gyári 4 venti helyett én 7et használtam, jellemzően erősebbekből). load alatt meg még a CPU jobb is volt a nyitottházas teszteknél, mivel a hűtőről szinte direkte húzta le a meleget a ház 3 darab 120as kilépő ventije. de GPUknál fontos az alulnyomás, különben nem kapnak direktbe friss levegőt.
-
Gery15
addikt
nagyon jó teszt egyértelmű hogy 5850
-
dfdfdf
őstag
a zöldike jó fütésnek télére
-
Endreas
tag
Jó teszt! Szép munka..
Sajnálom a nV-t, ezt a nagyon meleg GPU-t elszúrták. Szerintem ma már sok embernek elsők között van a zaj és (felesleges) hűtermelés kérdése..
-
cyklon
csendes tag
Csatlakoznék az előttem szólókhoz. Köszönjük szépen!
Tényleg, a GTA IV alatt én is észrevettem, hogy kocsiba ki-beszálláskor nagyon visszaesik az fps egy időre. -
schwanz
tag
Tényleg hiánypótló és jó teszt volt. Köszi.
-
aram01
nagyúr
köszi nagyon jó lett,azt hiszem maradok ati vonalon
-
fsb1000
nagyúr
Ez igy van. Nincs különbség a refhűtökben, esetleg a venti vezérlésben lehetne, de kétlem, hogy bármelyik gyártó felpörgetné a ventit 2D-ben.
A melegedés egyébként nem elhanyagolható probléma, mert a tuning korlátja lehet, visszont bármekkora a hűtő, ugyanakkora hőmennyiséget kell elszállítani, igy hűtőcserével legfeljebb csak zajnyereség lehet. (vagy azonos légszállításnál alacsonyabb hőfok)
Az én véleményem szerint a GTX470 hűtője preciz mérnőki munka semmi felesleg, azaz user szempontból kicsit karcsú és hangos. De nyilván a gazdaságosság volt a fő szempont és hogy nyugalmi állapotban csökkentett frekikkel 50°C alatt tartsa a kártyát, illetve hogy terhelésnél ne mnejem feljebb 92°C-nél. Asszem 105 lenne a max, amit kibir.
A karcsú hűtés ellenére a PCB nem melegszik, terhelésnék 25-30 fokkal van a GPU alatt. -
D4rkAv3ng3r
senior tag
Szerintem nem volt fent. A képen látszik, hogy 2db Chieftec tápról hajtotta a konfigot.
Egyébként nincs semmi paradoxon, egy jól szellőző házban az oldallap növeli a hűtés hatékonyságát nem csökkenti. (Egy két típusnál vagy nem lesz változás ha leveszed az oldallapot.) Csak a rosszul vagy sehogyan nem szellőző olcsó házaknál növekszik a hatékonyság ha leveszed az oldallapot, mert így szerencsétlen alkatrészek kapnak levegőt.
(#57) Puma K: Hát nem is árt a vízhűtés neki, mert nyáron lesznek csúnya eredmények a hőfok terén.
-
fsb1000
nagyúr
Gigabyte GTX470 alapon 45-50 fok.
Nem tudom, a tesztírónál, hogy jött ki a 60°C nyugalmi állapotban, de 70°C-nél kezdi el felpörgetni a ventit a vezérlés, azaz 40%-ról elmozdul.Furmark 60 sec terhelés +visszahűléssel: [link]
Nem lehet hogy rosszul szellőzik az a szép ház?
khmm... mintha lenne egy kártya a GTX470 alatt.... vagy rosszul látom?
Ebből a 60fokból sokan elég érdekes következtetést vontak le. -
ceia
őstag
A Geforce féle zajról és a melegedésről annyit, hogy ahány gyártó, annyi paraméter ilyen téren is. Erről nem az Nvidia tehet. Meg kell majd nézni Asus-ban is a GTX470-et, nem Gigabyte-ban. (szerintem gyengébb vga karikat gyárt, mint az Asus)
Én a saját GT240GDDR5-ből indulok ki: a drágább Asust választottam, mert halkabb és hűvösebb, mint a Gigabyte hasonló terméke. (nem beszélve a minőségről)De most legalább nem az jött le, hogy egy fanatikus Radeon rajongó tesztel Geforce-ot.
Sajnos azzal elég gyakran találkoztam, könnyen kitalálható eredménnyel.NVIDIA F
REVER
-
Televan74
nagyúr
Jó kis teszt. Már kellett a népnek.
A min. fps és a videomemória mennyiség között lehet összefüggés?
-
kpal
nagyúr
TomLion ez szép grat ,már hiányzott egy ilyen teszt.
-
kuchera
tag
Nálam még mindig az Ati a befutó.De tisztelet az Nvidia tábornka is
-
v0id
csendes tag
nájszos írás, grat
hát ati ottan van a szeren
-
david_95
csendes tag
Grat a teszthez.
Áhh az nvidianak nem megy mostanság....
1.Drága.
2.Foró.
3.Nagy fogyasztás.
4.Készlet hiányMég bőven elvagyok a 9600gt-el 1680x1050 felbotásban minden játék maxon akadás nélkűl,kivéva a "méltánynagy crysis"
Minden féleképpen az ati érimeg ennyi.
-
Jó teszt
-
proci985
MODERÁTOR
köszi a tesztért
kérdések: ház oldala tesztnél fent volt? és a mellékelt légfolyosó? én úgy tapasztaltam a Cosmossal anno, hogy levett oldallapokkal paradox módon a szellőzése romlott, illetve a terelő pár fokot tudott az eredményen javítani (bár az csak egy 3870es volt).
házból mennyire hallatszott ki a zaj (a házikód zajszűrése eléggé jó, én anno néha véletlenül kikapcsoltam egy RC1000ben menet közben a saját gépem, mert nem hallottam, hogy ment). illetve mennyire fűtött be a két kártya a házban (pl NB hőmérségletén egész jól látható)?
-
Puma K
nagyúr
Nagyon igényes és alapos teszt!
Akkor a Fermi most marad fizikát számolni?
-
Quan-Chi
őstag
nagyon jó teszt ! egyre unszimpatikusabb ez a Fermi ... nekem most érett be a 9800GT cserére , szerintem 5850 lesz
-
Cula
csendes tag
Szerintetek a Thermaltake W0073RE 520W táp elbírja a gtx470-et?
550W-ot írnak minimum. -
Cula
csendes tag
Csatlakozom az előttem szólókhoz, remek teszt.
Üdv. -
Elrond
senior tag
csatlakozom profi lett! gratula
-
törölt tag
Remek cikk, a két kártya brutális.
Viszont ha megengedsz egy javaslatot, akkor: a cikkbe szúrt képek lelógnak az oldalról, görgetni kell őket, ezért érdemes kattintható kisképeket készíteni. Kattinthatóságot már megcsináltad, jó is lett, ám a képek nagyok maradtak. Egy példa, az első kép kódja így néz ki:
[L:http://logout.hu/dl/upc/2010-04/16/2766_hjz6sc3hr7ji2mio_tesztgep.jpg][IMG:http://logout.hu/dl/upc/2010-04/16/2766_hjz6sc3hr7ji2mio_tesztgep.jpg][/IMG][/L]
Mivel több, mint 600 pixel széles, ezért lelóg. A PH! képfeltöltője automatikusan készít kisképeket (400 pixel széleseket), fel is ajánlja a beszúrást. Ahhoz, hogy igazán pöpec legyen, így érdemes a kódnak kinéznie:
[P:C][L:http://logout.hu/dl/upc/2010-04/16/2766_hjz6sc3hr7ji2mio_tesztgep.jpg][IMG:http://logout.hu/dl/upc/2010-04/16/2766_hjz6sc3hr7ji2mio_tesztgep.thumb.jpg][/IMG][/L][/P]
Az a különbség, hogy középre van igazítva, illetve az kép tagek között szereplő link nem .jpg-re, hanem .thumb.jpg-re végződik.
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
válasz
Hurkaleves #22 üzenetére
"ja, szerintem helyesen a "PC game is death" az "PC game is dead" lenne... nem?"
De jól tudod, dead = halott, death = halál(eset). Szóval így a "PC játék a halál" lenne, de még így is helytelen nyelvtanilag, mert kell a the a death elé.
A teszt meg jó lett, úgyis várni kell még egy-két magyar lap leteszteli. Addig is látjuk mennyire eltérnek a külföldi fizetett tesztektől, ahol furamód jobban teljesített az nV.
-
1hijjanhusz
senior tag
Jó kis teszt lett.
-
depmod
aktív tag
"..mindennapi használatra inkább az 5850 ajánlott mert nem melegszik és halkabb nomeg olcsóbb is"
Ahogy mondod, más paraméter nem nagyon van vga-éknál idehaza.
Kivéve a fanokat, de ők nem döntenek mindig ép ésszel.
Egy biztos, 70-80k-t életemben nem fogok kiadni egy videókártyáért.Amúgy jó cikk lett, csak a képek görgetése oldalra zavaró számomra. RESPEKT
-
Bada Bing
tag
A Sims special offer kód lefényképezve a logout közösségnek szánt ajándék akar lenni?
-
syC
addikt
meglepő, többet vártam a fermitől
-
TomLion
tag
válasz
Hurkaleves #22 üzenetére
Javítottam, köszi! A metálos múltam mindig bezavar
JanR: ami azt illeti, imádok főzni, de vasalni nem vagyok hajlandó
Ami a cryengine3-at illeti, csomó olyan motor, aminek köze van a konzolokhoz, zabálja a procikat több szálon, és még az sem elég neki.Ha ezt megfejeled a Crysis vizualitásával.."Your PC is dead", ha jól írom
-
JanR
addikt
-
DasH_001
tag
Jó teszt lett!
PhisX helyett PhysX -
Vasinger!
nagyúr
válasz
Hurkaleves #22 üzenetére
De de, úgy helyes.
-
PaJa1
őstag
Ejha! Tartalmas fogás volt így ebédidő környékén
Amíg nem javul a 400as széria GTXben addig szerintem nekem felejtős, meleg, drága, hangos és nem gyorsabb, mint a pirosak konkurens kártyája.
Tényleg csak a Physix és a simább futás szól mellette. Most 260as GTXem van előtte 4850em volt, utóbbival nem tapasztalom azokat az apró megakadásokat amit az atival. FRAPS ezeket nem jelezte (legalábbis a kijelzett FPSben), de érezhetően megakadt a kép egy-egy pillanatra. -
TomLion
tag
válasz
hackeeeee #14 üzenetére
A Cosmos ház a feleségem választása
Mindenkinek köszi az elismerő szavakat, örülök, ha tetszett az írás!
Igyekeztem objektíven megítélni mindkét architektúrát, kissé félve írtam erről a laggolás témáról, de szerintem muszáj foglalkozni vele, mindenképpen tapasztalat-cserére van szükség, hogy fel lehessen deríteni az okokat.
Attól is tartok, hogy a húzott 5850 miatt egyenlőtlennek tartjátok az esélyeket, de a 470-es ára miatt szerintem ez pont így volt igazságos. Az alap 5850 eredményekre picit várni kell, mert újra kell installálnom a Wint, nem tudom visszarakni a kártyát, és most vidéken vagyunk, notiról írok
nv tuninghoz nem volt stabil progim, meg nem is igazán volt kedvem a teszt kártyát húzni, főleg a fogyasztás és a hőtermelés okán.
-
ThaBoss
senior tag
Nice work!
Azért megnéztem volna egy kis tuninggal az NV-t..."Terheletlen állapotban semmi gond, kb 60 °C..." Az igen!
-
Hurkaleves
őstag
szép munka!
amd (ati)-ék nagyon belehúztak az utóbbi időkben... nálam nem kérdéses már egy jó ideje, hogy mit veszek...
ja, szerintem helyesen a "PC game is death" az "PC game is dead" lenne... nem?meg úgy vettem észre, hogy a 4 mag még mindig nem profitál túlságosan... inkább az a plusz 1ghz ami dob a dolgokon..
-
Vasinger!
nagyúr
Nah ez az amire azt mondom, hogy tökéletes teszt!
Köszi szépen, jó volt olvasni.
-
djrobaa
aktív tag
Üdv mindenkinek.
A teszt kitünöen sikerült. Nekem nagyon tetszett. Azthiszem, hogy lemondok a gtx 470ről. Pedig az "öreg" GTX 260-at erre cseréltem volna, mivel magam is a Geforce tulajok táborába tartozom, de ez a 60fok alap állapotban kicsit huzos. Bele se merek gondolni, hogy milesz majd nyáron ha a szobában közel 35fok lesz vagy több. Télen meg nem is kell majd füteni, csak simán bekapcsolva kell hagyni a gépet éjjelre egykis Furmakkal és már meleg is lesz a szobában. Na jó ezt nem gondoltam komolyan.
A lényeg, hogy egyre jobban tetszik a HD 5850. Még azis megeshet, hogy egy ilyen lesz a geforce helyett.
-
kelzsoca
félisten
Jó teszt, de ezt nem tudom hogy érted:
valamint az, hogy a Crysis2 konzolokon is elérhető lesz, nem sok jót vetít előre a Cryengine3 gépigényével kapcsolatban...
Mindhárom platformra külön fejlesztik a játékot: PC, Xbox360, PS3
Tehát a konzolos verzióknak köze nem lesz a PC-s verzióhoz.
-
CptMisi
őstag
Véletlenül nem tudod lemérni a fogyasztást? Az még érdekes lehetne
fsb1000: inkább CPU mag
-
fsb1000
nagyúr
Grat! Nagyon jó teszt!
Különösen tetszett a 2 vs 4 gpu ötlet végigvitele. -
hackeeeee
Jómunkásember
Elsőkörben.. irigyellek a házért.
Másodszor, ez így elég sovány eredmény a 470től... És véleményem szerint is jobb vétel egy 5850...
Kegyetlenül meleg a 470. :\
Jó kis írás, grat hozzá... Kíváncsi lennék egy 5870 kontra GTX480-ra...
-
hfrankee
senior tag
-"intenzív homálytizedelést"-Ezen jót mosolyogtam
A cikk meg frankó.grat hozzá!
Fermi vétel=tápcsere... -
zH.
senior tag
Kitünő ,részletes teszt.
-
Kellett már egy ilyen, grat, jó lett
Az nvidia hőfokai valami brutálisak, 60 fok alapjáraton
Arról már ne is beszéljünk, hogy ha 20 fok alatti szobahőmérsékletnél terhelve 90, akkor nyáron megcsípi az a 100-at is. Hát nemtudom, teljesítmény ide vagy oda, még ha egy árban lennének is az 5850-el, akkor se venném meg.
(max ha tönkremegy a kv főző)
-
CptMisi
őstag
Jó írás
-
danati
senior tag
Jó teszt lett, grat hozzá. Még azt nézném meg szívesen hogy a kártyák mit tudnak egymás ellen ha mind a 2 tuningolva van.
-
Black Dragon
addikt
Szép írás, grat hozzá.
-
FRENK1988
veterán
Elkellet már egy magyar teszt is a két "rivális" VGA-ról.
Nagyjából én is egyetértek, de mindennapi használatra inkább az 5850 ajánlott mert nem melegszik és halkabb nomeg olcsóbb is -
HSM
félisten
Kitűnő, alapos teszt, már nagyon kellett, minden elismerésem.
A Radeonos "laggolás" sajnos az EGO motor hülyesége szvsz, én anno valamelyik korábbi (asszem sima dirt) verziójával még erőteljesebben tapasztaltam, GTX260 <--> 4890 viszonlyatban. De ez nem minden játéknál tapasztalható. (Crysis-ben és GTA4-ben egyáltalán nem tapasztaltam ilyen különbséget a GTX260 és a 4890 között)
-
Gyufaaa
veterán
Grat! Klafa lett. Szerintem elég velős.
-
Gr3GoRi
tag
Remek teszt!
Ezek szerint jól tettem, hogy nem vártam a 470-re
-
rumkola
nagyúr
Szép muka grat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- Legion Go 8APU1
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest