- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Micro Four Thirds
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomLion
tag
Talán lecsengett már a flame annyira, hogy leírhassam, én tulajdonképpen platformtesztet készítettem, nem kihagyva a lehetőséget, hogy egy kis képet kapjak a Fermi teljesítményéről.
Platform-teszthez meg érdemes a VGA limitet kitolni, valamint így kb. kiegyenlítődött az egyik kártya magasabb ára és a másik kártya alacsonyabb teljesítménye.
A dolog azért nem lett teljes, mert a 470 egyszerűen nem kívánta a húzást (szerintem, érzésre), és még normális tuning-progi sem volt hozzá. -
TomLion
tag
Frissítettem a tesztet az alap órajeles HD5850 eredményekkel
-
TomLion
tag
fsb1000: azt nem gondolnám, hogy a Creative SE kártyám olyan iszonyatosan izzik.
Szerintem nehezebb lenne 15%-al megtolni a 470-et a gyári hűtéssel, és már így is tápot kellett cserélni. Sajnos ez a cucc nem a tuningról szól, talán a következő változat.
A platform-teszt miatt nem hagyhattam 80%-on ketyegni a kártyát.
De a lényeg, hogy a húzott 480-at nem nagyon érdemes a 5870-hez mérni, mert uszkve 30k-val drágább.... Fordítva lehetséges (szerintem) mert az ár reláció is fordított. Nekem nem volt a 470-nel azonos árú 5870 kéznél az összehasonlításhoz...
Ha engem kérdezel, bármit összehasonlíthatsz, mindenki azt tesztel, amit szeretne, mindegy, hogy tuning vagy alap órajelen, a következtetéseket le lehet vonni így vagy úgy...
Az alap órajeles 5850 eredmények meg váratnak magukra, mert a Catalyst-tal szívás van és Win reinstall jön
A két kártyás hekkelgetés nem az én műfajom, ráadásul szerintem ez csak egy darabig fog így működni. Ha PhysX kell, akkor kell nv is, így vagy úgy
De a tesztben is szerepel: PhysX és Sztereo 3Delithun: köszi, és javítva
-
TomLion
tag
válasz
Bada Bing #33 üzenetére
A legnagyobb poén valóban kimaradt
, a Special offer from nvidia valójában csak 20% engedményt jelent a Sims 3 árából
wuh, húzócím a 470-es hez? Szerintem ez rettenet
EarL 007: köszi a segítséget, küzdöttem rajta egy sort, arra rájöttem, hogy ha a thums szócskát törlöm, akkor beteszi kis képbe, de az nem tetszett a grafikonoknál. Viszont a képekre megcsinálom
proci985: A mellékelt vga légfolyosó és a ház oldala nem volt fent a teszt alatt, de kipróbáltam feltett oldallappal, akkor volt kb 60fok Idle. Azt igaz, hogy a ház alulról kapja a hűvös levegőt, ráadásul nekem egy mindössze 800-at forgó venti húzza be, és van mégy egy plusz porszűrő a ház aljában.
fsb1000: a gyári ventikkel alap helyzetben (mint nálam) a Cosmos nem a hűtés bajnoka
Azért írtam, hogy kb 60 fok és minden OK, mert a Radeon is kb 55fok idle, a gyári leszabályozott hűtés miatt. És csendesek is így, mindkettő. Nem hiszem, hogy a 60 fok gáz a gpu-k nak. Viszont az 5850 nem megy fel csak kb 75 -ig, a 470-es meg majd 90 volt.
A vga alatt amúgy egy brutális Creative audigy2 SE Bulk van
A chipset hőmérséklete tuningolva 45 fok, a proci kb 60-65Televan: természetesen lehet a videomemória mérete és a min fps között összefüggés, ha a kártya kifut a memóriából, a játék megakad. ilyen méréseket nem végeztem, biztos nem lehetek benne, de ME2 alatt, 1920x1200-ban 4xAA mellett talán ez még nem léphetett fel.
ceia: bár nincs ref kártya, sztem ez egy referencia hűtő
És ismét köszi mindenkinek az elismerő szavakat!
-
TomLion
tag
válasz
Hurkaleves #22 üzenetére
Javítottam, köszi! A metálos múltam mindig bezavar
JanR: ami azt illeti, imádok főzni, de vasalni nem vagyok hajlandó
Ami a cryengine3-at illeti, csomó olyan motor, aminek köze van a konzolokhoz, zabálja a procikat több szálon, és még az sem elég neki.Ha ezt megfejeled a Crysis vizualitásával.."Your PC is dead", ha jól írom
-
TomLion
tag
válasz
hackeeeee #14 üzenetére
A Cosmos ház a feleségem választása
Mindenkinek köszi az elismerő szavakat, örülök, ha tetszett az írás!
Igyekeztem objektíven megítélni mindkét architektúrát, kissé félve írtam erről a laggolás témáról, de szerintem muszáj foglalkozni vele, mindenképpen tapasztalat-cserére van szükség, hogy fel lehessen deríteni az okokat.
Attól is tartok, hogy a húzott 5850 miatt egyenlőtlennek tartjátok az esélyeket, de a 470-es ára miatt szerintem ez pont így volt igazságos. Az alap 5850 eredményekre picit várni kell, mert újra kell installálnom a Wint, nem tudom visszarakni a kártyát, és most vidéken vagyunk, notiról írok
nv tuninghoz nem volt stabil progim, meg nem is igazán volt kedvem a teszt kártyát húzni, főleg a fogyasztás és a hőtermelés okán.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AliExpress tapasztalatok
- Synology NAS
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Autós topik
- Lexus, Toyota topik
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Házimozi belépő szinten
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Sony PlayStation 5 (PS5) Játékkonzol - Lemezes verzió, dobozában!
- Zalman R1 White - Ha valami egyedire vágysz 2.0!
- Riverside 500
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest