- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Egér probléma
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPad topik
-
PROHARDVER!
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigrock
addikt
válasz
Helmoras #6176 üzenetére
A Dlink routeredben már nem kell ppoe kapcsolatot beállítanod, hiszen azt már megtetted a Cisco routernél. Ha T-s vagy, biztos kellett kapnod felhasználónevet, jelszót a kapcsolathoz. Nálad a Cisco osztja a netet, a Dlink meg access point-ként fog üzemelni. Valami ilyesmi beállítás kell keresni a Dlink-ben. Arra kell még ügyelni, hogy mindkét router DHCP szerverként üzemeljen, de a két tartomány nem üsse egymást (pl. Cisco: 192.168.2.1-192.168.2.100, Dlink: 192.168.2.101-192.168.2.200).
Bővebb info-t itt találsz.
szerk: Bálna: ha nincs DHCP, akkor hogy fog osztani a Dlink WIFI-n keresztük IP címet? -
szaboc
csendes tag
Kedves tulajdonosok! Azt szeretném megkérdezni, hogy a nexus 7 ugye rendelkezik mini usb csatlakozóval? Csak azért kérdezem, mert akkor ilyen csatlakozóval megáldott billentyűzetet elvileg lehet csatlakoztatható a készülékhez, vagy ha nem akkor usb-otg kábellel ez megoldható normál usb-s billentyűzet esetében.
Valamint, hogy ha a készüléket elforgatom vízszintes módba, akkor a főképernyő is elfordul, vagy minden esetben csak függőleges módban lehet használni? (Gondolok itt esetleges gépelés, filmnézés esetében, meg azért mert egy vizszintes tokos billentyűzetet szeretnék hozzá venni, mini usb csatlakozóval)Köszi a segítséget.
-
MrPetya19
addikt
Az új yt kliensben nem lehet full screenre rakni a videókat?
Razr tévére kötve, de nincs ott a kis ikon a videó sarkában. Egyébként szerintem az új kliens jobb. -
leslieke
Jómunkásember
Beszerezhető, van olyan tok az N7-hez, ami az e-book olvasókéhoz hasonló?
-
retroid
senior tag
Ez a tablet kivált egy laptopot?
Csak Fb és néha filmnézés esetleg letöltés menne
-
MrPetya19
addikt
válasz
Helmoras #6174 üzenetére
Jó, hogy megemlítetted, mert megnéztem, és 53 260Ft-ot fizetve a gépért, ha veszek egy 16gb-os pendrivot, még mindig olcsóbbra jövök ki, mint a 32g-ossal, és lenne új pendrivom. De azért az 5k-s ghoo tab se semmi.
De gondolkozom egy xbox360 205gb racer csomagon 67k-ért.
Sajna nem tudok dönteni a lehetőségek tárházában. -
Helmoras
őstag
válasz
Tejes Pite #6175 üzenetére
Okés csak azért gondoltam mert nem konkrétan a nexussal van bajom az épp most frissített és töltődik
Akkor hát leirom de azért offba teszem akit nem érdekel hagyja ki bátran
Nos aki t-s vagy ismer olyan háztartást ahol ez a szolgáltató van tudja hogy egy cisco router van általában wifis(nem tul erős de azért nem rossz) amelybe beérkezik a telefon és a fehér kábel(azt hiszem koax-nak hívják).
Ebből jön nekem az internet jópár méter után egy hátsó szobába kábelen, ami be van dugva a gépbe és simán műküdik is (ezekben a hálózati dolgokban elég bénácska vagyok előre is elnézést ha valami baromságot írok)Nos arra gondoltam ha ez a kábel nem a gépbe menne hanem ebbe a dlink 600 as routerbe amit a t-sek a nexushoz adnak akkor itt a hátsó szobába is lehetne érdemben wifizni (mert sajnos rossz a ház felépítése és idáig nem ér el a jel :S)
Szóval jelenlegi felállás a ciscobol jön egy kábel be a dlinkbe a dlinkből kábel a gépbe és ugye a saját wifije.
Minden csatlakozik készülék érzékeli a wifit gép érzékeli a routert, minden rendben belemegyek a routerbe kiválasztottam a dhcp kapcsolatot (ha jól tudom mivel nekem semmilyen felhasználónév és/vagy jelszó nem kell kábeles kapcsolat esetén akkor ezt kell) és minden rendben müködik a router kap ipt is- szóval ha jól értelmezem elvileg fel is jut a netre, és se a wifivel se kábelen mégsincs net.A mellékelt kis papiron azt irják egy pppoe kapcsolatot állítsak be ezzel csak annyi a gondom hogy tudtommal nekem nincs semmilyen itthoni internethez tartozó felhasználó nevem és jelszavam amit ott meg kellene adni :S
99% hogy ez valami masszív user error, jön át ismerős aki jobban ért hozzá a hétvégén, csakhát itt több a szakértő gondoltam megkérdezem.
Előre is köszönöm az észrevételt vagy segítséget akár itt akár priviben, Üdv
-
Helmoras
őstag
Sziasztok,
Megjött nekem is a készülék a T-től. Fain a masina
Aki szintén a T-től rendelte és be üzemelte a hozzákapott routert, legyen szíves dobjon egy privát üzenetet mert valamit elbénázok és nem sikerül működésre bírnom a rendszert :S
Előre is köszönöm, üdv!
-
MrPetya19
addikt
válasz
Tejes Pite #6170 üzenetére
Nekem, a multi user miatt kell a sok hely.
-
TOZ
addikt
Imediashare le van akciozva a Playen.
-
MrPetya19
addikt
válasz
Hulkeinstein #6160 üzenetére
Inkább 32gb-ot mondok, bár függ a sorozat epizód számától, és egy epizód hosszától.
-
assemble
addikt
válasz
Tejes Pite #6159 üzenetére
Azert, mert mint irtam az a biztos. Ha pl rootolva volt es bele volt piszkalva rendszer cuccokba, a factory reset sem fogja gyari allapotba tenni. Es a foldhozvagastol se lesz factory resetelve a cucc, de tolem nyugodtan foldhozvaghatod
-
tvamos
nagyúr
válasz
C.Brigante #6152 üzenetére
En is B-nek latom...
Gondolom 6-7-8-9-A-B.... stb...
Ma kaptam egy ujat, mert a regi nagyon lassan toltott. Azon 4.2 volt.
Most akkor ezt merjem frissiteni? Nekem tetszik a 4.2! -
leslieke
Jómunkásember
Adfree-t hogy kell beállítani?
Nem nagyon akarnak eltűnni a reklámok.
-
Tejes Pite
aktív tag
válasz
Hulkeinstein #6162 üzenetére
Jó hozzá, ez szabvány kábel, az a lényeg hogy micro usb-s legyen! Ez valami rossz concorde reklám
-
Hulkeinstein
csendes tag
válasz
Tejes Pite #6161 üzenetére
Köszi!
http://www.edigital.hu/Tablet_kiegeszitok/ConCorde_tab_micro_USB_OTG_kabel-p331906.html
Ez jó hozzá, vagy ez csak Concorde-okhoz?
-
Tejes Pite
aktív tag
válasz
Hulkeinstein #6160 üzenetére
Szerintem elég. Viszont ha nem, akkor ott az OTG kábel, amire rákötsz egy pendrive-ot és tádám +tárhely.
-
Hulkeinstein
csendes tag
válasz
Tejes Pite #6154 üzenetére
Köszi a választ!
Tehát akkor jobban megéri az e-digitalban 80k-ért.
Még annyi a kérdés, hogy az a +16GB-nyi tárhely mennyit jelent?
Amire lenne használva: Egy csomó app fel lenne rá rakva, köztük játékok, meg valszeg felesleges cuccok is. Emellett még szeretném, ha ráférne pár nemHD minőségű film, 1-2 évadnyi sorozat, pár zene, meg egy pár száz e-book.
Vennék hozzá átalakítót, meg persze Dropboxszal lehet operálni plusz tárhelyet.De alapvetően arra, amit leírtam elég a 16GB szerintetek?
Mert akkor valszeg az lesz a befutó gyári garival.
-
assemble
addikt
válasz
conanabarbár #6155 üzenetére
Legbiztosabb ha visszaallitasz egy factory image-et.
-
Tejes Pite
aktív tag
válasz
Inkább factory reset.
-
sto1911
veterán
válasz
Valahol a menuben van egy rendszervisszaallitas/
hardfactory reset gomb, az jo lesz. -
conanabarbár
aktív tag
sziasztok!
hogyan lehet hard resetelni a nexus 7-et? eladtam,és mindent törölni szeretnék,hogy csak a "szűz"rendszer maradjon rajta! -
Tejes Pite
aktív tag
válasz
Hulkeinstein #6149 üzenetére
Szia!
A bolti garancia semmit sem ér, komolyan. 2 év Asus garanciával megkapod 80 ezerért e.d-ben, MM-ben, stb, akkor miért vennéd meg 75-ért gsm boltan, egy lóf*szt sem érő garanciával? És N7-nél is előfordulnak hibák, mint minden elektronikai eszköznél a világban.A gsm boltok nem hivatalosan forgalmazzák, hanem külföldről szerzik be. Szóval az eredete kétes, ha meghibásodik meg leszarnak.
-
Tejes Pite
aktív tag
válasz
brownus #6128 üzenetére
Ha tudod mi az a root-olás és mire jó, akkor nem értem a kérdésed.
Root után felrakhatsz olyan programokat, amik csak root-tal működnek, módosíthatsz/törölhetsz bármilyen fájlt a rendszerben, tudod használni a titanium backup-ot (sokaknak ez fontos) és még sorolhatnám tovább, de nem teszem.
-
Hulkeinstein
csendes tag
Sziasztok!
Tervezem egy Nexus 7 vásárlását. GSM boltban van most 75 ezerért a 32GB-s verzió. A kérdés az, hogy később adódhat belőle nagyobb problémám, hogy csak bolti garanciával veszem a terméket, és nem gyárival?
Azt olvastam, hogy elég megbízható a Nexus, eddig nem voltak vele komolyabb gondok, ráadásul így jóval olcsóbban tudnám megvenni.Köszi előre is a gyors válaszokat!
-
sajp63
tag
Sziasztok.
Az N7hez OTG segitsegevel hozza lejet kotni USBs 3G modemet, hogy mobilhalozaton keresztul lehessen netezni? Ha igen, akor mi kell hozza az OTGn kivul?
Koszi -
Skynet258
veterán
válasz
C.Brigante #6020 üzenetére
Eddig is boldog voltam...
Akkor viszont rossz helyen nyúlkálsz, mert én még csak méretpontos fóliát láttam. Illetve nem, volt elvétve 1-2 gagyi vágású is, de nagyrészt jó fóliákat veszek, bármilyen készülékről is van szó.
Mod: univerzális nálam azt jelenti, hogy adott egy A4-es fóliadarab, aztán vagdosd magadnak ahogy akarod.
-
Balinov
titán
válasz
sto1911 #6140 üzenetére
koszi, elsiklottam a hsz-ed ezen resze felett.
Most nezem a FAQ-jat a MoDaCo fele custom 4.2.1 romnak, ezt probalta mar valaki?
-
Watto1991
senior tag
Ma láttam 16 GB-os verziót átszámítva 55 000 Ft-ért... Vérzett a szívem, hogy nem volt nálam pénz. (Anglia, akciósan)
-
sto1911
veterán
válasz
Balinov #6133 üzenetére
Ezeknek a nagy reszet meg tudod oldani kezzel is egyebkent, nem kell hozza megvenni a toolboxot.
Egy rendes filekezeloben van text editor, en azzal irogatom at, nem ordongosseg.A backupokat ugy erdemes csinalni, hogy egyben lemented az OS-t es a programokat, es ha ekll, akkor egyben vissza is rakod oket. A kulon-kulon visszaallitas szvsz ellenjavallott, elofordulhat utana gyors merules es egyeb anomaliak.
Es persze a backupot recoverybol csinald, a TWRP recoveryvel (utolso infom szerint a CWM nem kezeli az uj mappafelosztast)
Amugy miert jobb a 160-as dpi? Nalam minden kisebb lett tole, a YT-ot neztem, tobb videot listaz, de a kommentekert ugyanugy scrollozni kell.
-
Syl
nagyúr
válasz
Balinov #6131 üzenetére
Rom Toolbox
Performance fül
build.prop Editor
egészen a lista alján: ro.sf.lcd_density
160 DPI
Save
Reboot -
Edge
veterán
Tedd fel a clockworkmod recovery-t(aka: CWM) onnantól kezdve azzal tedd fel az updateket, ez úgy néz ki, hogy OTA-n megjön nyomod neki a rebootot és a CWM jön be ott installod az updatet utána a CWM megkérdezi: Maradjon a CWM az alap boot loader? majd: Maradjon a root?
Ennyi, root marad. -
brownus
veterán
miért rootoljátok az n7et? mert egy okostelónál még látom értelmét, egy 3g-és tabletnél is, de egy sima n7et minek?
-
Picard
csendes tag
Sziasztok!
Ezzel a rootolás témával nekem is lenne egy kérdésem.
Holnap jön a Nexus 7-em és úgy gondoltam már az elején rootolom. Root előtt frissítem a rendszert 4.2.1-re, aztán jöhet a root.A kérdésem az, hogy Root után, ha jön újabb frissítés pl. 4.3 akkor törlődik-e a root?
Abban az esetben, ha törlődik és ismét rootolni szeretném, akkor törlődik róla minden adatom?A válaszokat előre is köszönöm.
-
Syl
nagyúr
válasz
Tejes Pite #6102 üzenetére
Egy hangyányit azért bonyolultabb.
Helyesen:
1. Nexus Toolkit letölt, telepít
2. Driverek installálása (1. menüpont)
2.1. FastBoot indítás
2.2. Unlock boot loader (3. menüpont)
2.3. Normál indítás
2.4. Fejlesztői menüpont előcsalogat
2.5. USB hibakeresés engedélyez
2.6. FastBoot indítás
3. Root (4. menüpont)Azért köszönöm!
-
Linkin
senior tag
Kijött a Modern Combat 4
[link] -
Drachoo
senior tag
-
Balinov
titán
válasz
Tejes Pite #6117 üzenetére
ismet koszi.
Viszont, van egy ujabb csavaros kerdesem a T. Nagyerdemuhoz.
Meg 4.2.1-el is laggol, hulyul az N7, igy gondolkozom,hogy root utan visszateszem a 4.1.x-et.de lehet kiprobalok egy custom romot (pl. MoDaco felet).
Ha lementem az alkalmazasaimat 4.2.1 alol (titanium backup jo erre) akkor 4.1.x ala ugyanazzal visszatudom allitani?
-
Balinov
titán
válasz
Tejes Pite #6113 üzenetére
megvalami, ugya a BL mar nyitva van, ilyenkor van adatvesztes root utan?
-
zord01
senior tag
válasz
Tejes Pite #6109 üzenetére
Beállítások-mobile networks-data enabled be van pipálva, ha erre gondoltál. Ha másra, akkor mire?
-
Balinov
titán
válasz
Tejes Pite #6102 üzenetére
akkor kerdezhetek?
1. Nexus Toolkit letölt, telepít: 5 perc
2. Driverek installálása (1. menüpont): 3 perc
3. Root (4. menüpont): 1 perc1. pont, nem lehet problema.
2. Driverek: kell akkor is, ha a 4.2->4.1.x downgrade-hez mar feltelepitettem?
3. gondolom sima ugyha mar a downgrade-hez kinyitotam a bootloader-t, akkor gyk. csak a fenti lepesek vanna es tádááám?
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
Tejes Pite #6105 üzenetére
Nem tudom, de vagy több embernek kéne itt szemüveg vagy tényleg van CB0.
-
Tejes Pite
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
ma A legújabb Android referenciagépet az Asus gyártja, a készülék Tegra 3 lapkakészlettel, IPS kijelzővel és Jelly Beannel érkezik.
- Samsung Galaxy Tab S9 12/256GB 5G ÚJ 3 év gyártói jótállás
- iPad 6. generációs (32GB, Wi-Fi) tablet
- Aki kapja marja! HP Pavilion X2 tablet alkatrésznek 1.990ft/db töltővel!
- iPad 9th. 64GB Wifi Újszerű/1 hónap gar./Akku 84%/p4225
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- Intel Core i7-13700K Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest