Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen széket vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- RAM topik
- Milyen monitort vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A Nexus 4 a Google 2012 novemberében kiadott fejlesztői telefonja. A fórumban lehetőleg kerüljük az iPhone-Android háborút, mert senki sem kíváncsi rá, valamint mindenféle Flame és Off témát, amennyire csak lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
-
C.Brigante
veterán
válasz
MartOOn #20986 üzenetére
ejej, látom el vagy veszve. no segítek neked....
itten látod ezt a linköt e eztet letőtőd a telefonodda' (1.6.0.apk) és feltelepíted. Gondolom beszéled a londoni nyelvet, mert neked "jó a szövegértésed" és elolvasod az egyszerű instrukciót, h mit nyomj, ahhoz, h legyen SuperSU-d! (ehhő' a verzióhoz nem köll a 9 éves géped) Én 4.2 alatt ezzel csináltam, 4.3 alatt próbáld ki te! good luck!
-
Tibi09
tag
hali
Az endomondo app folyton beragad és meríti az aksimat. A gps-re azt jelzi, hogy folyamatosan megy, pedig ki van kapcsolva.
valakinek volt már ilyen problémája?
-
Worlon83
aktív tag
-
törölt tag
válasz
zsoltiz #20989 üzenetére
Akármi összeakadhat. Ha verzióugrásnál hiba van dirty upgrade után, akkor csinálunk egy clean install-t és utána jelentjük ki, hogy itt bizony valami tényleg nem kóser. Szerintem így tiszta.
(#20990) Krisztián
Pedig CM 9 óta elvileg nem szükséges a clean install.Mod: most látom, hogy Worlon83 már mindent tökéletes részletességgel megválaszolt.
-
dnelb
veterán
válasz
GeneraL_XTX #20992 üzenetére
Nova launcherrel megmaradnak. Szóval csak a trebuchet bugos, az meg úgysem tud semmit.
-
GeneraL_XTX
veterán
Elég nagy bug-ot sikerült felfedeznem a CM 10.2-ben, lévén hiába csinálok mappákat a kezdőképernyőkön, azok újraindítás után mintha nem is lettek volna.....van még ezen mit csiszolni az biztos
-
Worlon83
aktív tag
válasz
zsoltiz #20989 üzenetére
Látszik, hogy életedben nem programoztál, és informatikához se konyítasz, max. mezei szinten
És ez nem sértés, hanem ténymegállapítás. Amúgy sem kell mindenkinek infó. gurunak lennie, csak hallgasson az okosabbra.Elképzelhető, hogy a múltban nem csinált Wipe-t, ami nem jelentett gondot, mert pont a kényes részt nem használta ki eddig a rendszer, vagy az app. Tehát minden jól ment. Majd jött az új ROM és az már használni akarta, de hibára fut.
Vagy a cache-be legenerál valamit, amit a következő verzió már másként kezel, vagy épp olvasni se tudja. Ha meg nincs felkészítve rá, hogy hiba esetén újra generálja, akkor szintén jön a gond.Ne menjünk már el arra, hogy a hozzá nemértők eldöntik, hogy nem ők a bénák, hanem az a rohadék fejlesztő, aki szabadidejét erre áldozza, és aki valószínű 20x jobban ért hozzá.
Ha vissza olvasunk a fórumban a hibák minimum 90%-a user error (sz@rik elolvasni a leírást, nem tartja be, vagy eleve azt se tudja mit csinál, csak nyomkod, mellé nyom).(#20990) Krisztián
Wipe elvileg nem kell, ha mondjuk CM egyik Nightlyról mész a másikra, de azért nem árt ha csinálsz. Az meg szintén nem véletlen, hogy BUG reportot meg anélkül el se fogadnak, hogy ne csináltál volna FULL wipet, meg FR-t.Kernel telepítés előtt és után is kötelező a Dalvich cache törlés.
-
zsoltiz
aktív tag
válasz
#59070464 #20982 üzenetére
"Itt azért jogosan gondolhatunk user errorra, ami lehet nem most volt, hanem valamelyik előző frissítésnél.
Pontosan erről beszélek / erre gondolok."
Tényleg nem akarom tovább feszegetni a témát, de mondjatok már egy példát, hogy korábbi frissítésnél mégis milyen user error lehetett az, aminek a negatív hatása csak a 10.2 frissítés után jött elő. Ez marha jól hangzik, de én nem nagyon tudok ilyet elképzelni. Ennyi erővel még a napszélre is lehetne fogni, vagy a hidegfrontra.
-
gyalu 1
aktív tag
Ki milyen bluetooth fülest használ? Nekem egy Nokia BH-212 van, de nem az igazi. Cserélni szeretném, azért érdeklődöm
-
HardRic
addikt
Snapdragon battery guru helyett ajánlom használni a Greenify-t. Olyan mint egy TB fagyasztás, az appok nem futnak a háttérben, de ugyanúgy elindíthatóak, és te választod ki, hogy mit fagyasztasz. Nekem dobott egy jót az üzemidőmön olyan dolgokat fagyasztva mint az akkugyilkos facebook vagy a maps.
-
törölt tag
válasz
Worlon83 #20980 üzenetére
Azért az érdekes, hogy elvileg ugyan olyan vason 10 embernél jól megy, 1 embernél meg újraindul. Itt azért jogosan gondolhatunk user errorra, ami lehet nem most volt, hanem valamelyik előző frissítésnél.
Pontosan erről beszélek / erre gondolok.
Más: nem állítottam senkiről, hogy hülye. Ha így éreztettem, az természetesen szándékon kívüli volt. Ennek ellenére az így érzőktől elnézést kérek.
(#20981) Sanya
Pedig nagyon ott van a Must Have Apps for Google Nexus 4 thread-ben. Épp itt mazsolázok, hátha valami elkerülte a figyelmem és hasznos lehet. -
Sanya
nagyúr
én felraktam a snapdragon battery gurut, 2 napig nézegette a telefont, olyan szolgáltatásokat kapcsolt ki, amiket nem kellett volna, behalt a wifim 1 nap után, etc.
Mióta leszedtem megjavult a telefonom
-
Worlon83
aktív tag
válasz
zsoltiz #20978 üzenetére
Egyet értek veled, de azért a User errort sem szabad kizárni.
Tegnap kaptam épp PM-t, valakitől, hogy CM10.2-n nem megy neki a mobilnet.
Kiderült, hogy csak nem volt neki beállítva a szolgáltatójának az adatai, valamiért magától meg nem ismerte fel a teló.Azért az érdekes, hogy elvileg ugyan olyan vason 10 embernél jól megy, 1 embernél meg újraindul. Itt azért jogosan gondolhatunk user errorra, ami lehet nem most volt, hanem valamelyik előző frissítésnél.
-
MartOOn
addikt
Hali. Vki hasznalja a gravity screent vagy a pro verziojat? En feltettem mert szarakodik a bekapcs gombom es igy mivel flippes nilkin tokot hasznalok ahogy racsukom lezar ha felnyitom feleled a kejelzo. Mukodott is 2 napog csodalatosan de tegnaptol csak egyszer hajlando vegrehajtani a feladatot. Tehat ha egyszer lezart aztan csak egyszer eled kinyitasra. Aztan se nem zar se nem nyit... Gondoltam kell neki a pro verzio. Megvettem de azota se semmi valtozas... Erre valaki valami okosat? Olyan jo kis kenyelmes progi volt...
-
zsoltiz
aktív tag
válasz
#59070464 #20961 üzenetére
"Sőt, jó is hogy leírtam, mert ha elbénázásból kifolyólag van problémád a nightly-al ..."
Hát persze, mert mindenki béna. Minden hozzászlásodból süt ez a finom felsőbbrendűség, amitől kezdek picit rosszul lenni.
Tapasztalt android felhasználóként -sőt, hobbi fejlesztőként- úgy gondolom eléggé ismerem a rendszert. De ha 1bites user lennék, akkor is megkérdezném, hogy ugyanmár mégis mi a lópikulát lehet elbaltázni egy 10.1 -> 10.2 upgrade-n, mikor a CM faq-ban is világosen le van írva, hogy a gapps frissítésen kívül nem kell hozzá semmi extra varászlat (lehet simán "dirty upgrade"-lni), szóval igazából nincs mit elrontani.
Tehát nem hiszem, hogy bárki bármit elbénázna, egyszeűen arról van szó, amit sokadjára sem értesz meg, hogy attól hogy _Te_ nem futottál hibába, attól még vannak hibák (hisz napról napra javítgatják), és nem feltétlenül hülye, vagy béna, aki ilyesmit tapasztal.
Ettől függetlenül akinek van kedve, az természetesen nyugodtan tegyen egy próbát, semmibe nem kerül, semmi baj nem lehet belőle, csak mindenki annak tudatában tegye, hogy a jelen állapotában teljesen természetes, hogy előfordulhatnak hibák.
Részemről ennyit erről a témáról. Pár hét múlva újra próbálkozom, bár addig kijön még egy 10.1.3 is (ez lesz az utolsó 10.1), ami stabil, de belekerültek a közben megjelent újdonságok (privacy guard stb).
-
-
Paca2
senior tag
érdekesség:
FB messengerben az üzenetek 90+ százalékában nem jelzett a teló, h kaptam teljesen gyári rootolatlan 4.3 alatt
CM10.2-ben fordítva... -
w333
félisten
válasz
C.Brigante #20965 üzenetére
Hétvége volt így nem nagyon, viszont így is volt 2 óra 8 perc kijelző !
-
pityaa23
senior tag
Köszi, akkor majd letakarítom, csak azt furcsállottam, hogy semmi nem látszik rajta. A kezem elég száraz, de sajnos nem gyémánt.
SZerk: CM10.2-t hogyan tudom rootolni?
-
pityaa23
senior tag
Sziasztok,
Tapasztalt már valaki olyat, hogy mintha elkopott volna a kijelzőn a csúszós réteg? A tetején tök szépen siklik az ujjam, de az alján, amit sűrűbben használok, ott nehezebben csúszik, és hangosabb is. Látni nem látok különbséget, de érezhetően más a tapintása. Csak ma lettem rá figyelmes, múlt héten nem tűnt fel. Létezik ilyen, vagy csak tisztítsam meg valami mosószerrel, hátha megoldja?
-
törölt tag
válasz
Worlon83 #20966 üzenetére
Azt a nightly-t, ami épp fent van, meg kell nyitni CyanDelta-ban, különben nem fog jelezni. Reboot után megkérdezi, hogy törölheti-e a régit. Lehet igent nyomni. Az új kód mindig bele lesz építve az előző nightly-ba, így mindig az utolsó telepített nightly lesz a ~200 MB-os file (sosem fogod látni külön a 3-5 MB-os update kódot).
-
noorbertt
őstag
A map még mindig fos az új rendszeren is? Gondolok itt a tömegközlekedési funkcióra..
-
törölt tag
válasz
zsoltiz #20958 üzenetére
Nem állítok be mást, mint amit tapasztalok. Te leírtad háromszor, hogy nálad gondok vannak, erre fel én leírtam háromszor, hogy nálam nincsenek. Nincs ezzel semmi gond. Sőt, jó is hogy leírtam, mert ha elbénázásból kifolyólag van problémád a nightly-al (lassulás, lag...), nem kell tőle elijeszteni másokat (no offense pal). 100+ app van fent éppen, szóval még az sem mondható el, hogy nem használom a telefonom és 3-4 napos üzemidőket postolok. Ráadásul dirty install-al jöttem 10.1-ről.
-
zsoltiz
aktív tag
válasz
#59070464 #20951 üzenetére
Nem kötekszem, csak mindig úgy állítod be, mintha egyetlen igazság lenne, a tiéd. Ez egy nightly, ráadásul az első a 10.2-es ágból. Vannak benne hibák bőven, az állapota köszönő viszonyban sincs még a 10.1-es sorozattal (amiből ugye már rég kijött a stabil verzió), tulajdonképpn még csak most kezdődik a nagy tesztelés a bátor 10.2 nightly használókkal. Így értelme sincs azon vitázni, hogy menniyre stabil. Van akinek nincs gondja vele, van aki meg belefut hibákba, ennyi. Attól, hogy háromszor leírod, hogy neked fél nap alatt nem volt vele gondod, attól még másnak lehet (és van is a fórumok tanulsága szerint). Majd kiforrja magát, én még várok vele pár hetet.
Factory reset: ez nem egy csodaszer és pont release-knél nincs is rá szükség (lásd: cyanogenmod faq). 10.1-ről 10.2-re váltáskor egyedül a gapps frissítésre kell figyelni.
-
kiki89
aktív tag
Jelent meg új Official PA GApps Change Log - 20130815 PA-hoz. Az lenne a kérdésem, hogy ha csak a GApps-t akarom frissíteni akkor kell wipe cache/dalvik cache?
-
törölt tag
válasz
zorromoto #20946 üzenetére
Igen, én is sajnálom, hogy nagyon lassan fejlesztik, mert amúgy jó volna...
Egyébként tényleg kicsit bazári, meg az a sok swag baromság...Mintha csak 13 éves kiccsávók fejlesztenék.
cukrosleves: Nem próbáltam a crDroidot, annyira nem kellenek ezek a cuccok, hogy mást feltegyek. Kicsit olyan ez, mint a Linux Mint: egy Ubuntura épülő rendszer, ami meg Debianra épül. Akkor már inkább használom az első változatot, mert a Debian kicsit ingerszegény (ahogy az natúr AOSP), de a Mint meg már késésben van, mert meg kell várja, amíg frissül, amire épül, és utána frissíthetnek csak.
-
törölt tag
válasz
zsoltiz #20950 üzenetére
Ne kössünk már bele mindenbe. Fel napnyi használatra mondtam, hogy stabil. Nem azt mondtam, hogy ha egy évig nem rakok fel másik nightly-t, akkor (is) stabil lesz. Nem volt random reboot és azóta sem semmilyen hibám. Semmi reccenés nincs, főleg nem akadás. Sőt, sebességre jobbnak érzem, mint a #nightly 20130813-t. FR volt a telepítés előtt?
-
zsoltiz
aktív tag
válasz
#59070464 #20934 üzenetére
Ez a 10.2 első publikus nightly-ja, teljesen értelmetlen fél nap használat után bizonygatni, hogy stabil. Nem az, legfeljebb nálad pont nem jött elő hiba. Én is felraktam, kb 3 óra alatt 3x indult újra magától használat közben. Vannak bőven reccenések, akadások is. Ment vissza a 10.1-es backup, az _stabil_.
-
TomPack
őstag
-
petipetya
nagyúr
Frissül majd a Google+, ám mivel kíváncsi voltam, már fel is raktam. Valamelyik hsz-ben ott a link is hozzá: [link]
-
törölt tag
válasz
zorromoto #20940 üzenetére
Most pár napig hazsnáltam a 3.9x-es PA-t, mert kíváncsi voltam rá, meg főleg a 4.3-ra, de nem nagyon győzött meg, nem az én fejlesztési irányom. Olyasmiket pakolnak bele, ami amúgy tök hidegen hagy.Igazából a CM nekem tökéletes, illetve kellene még egy centerclock mod, és annyi.
-
Worlon83
aktív tag
válasz
zorromoto #20929 üzenetére
CM lényege, hogy puritán, csak néhány alap dologgal van benne több, mint a Stock-ban. A változások inkább magát a rendszert, lényyeget érintik, nem a csili-vili külsőt.
Amúgy a színezés meg Launcher függő, tegyél fel egyet, és úgy színezel, ahogy akarsz és oda igazítod. -
saltanus
aktív tag
sziasztok
Nem tudjátok hogy ezt:
[link] Magyarországon meglehet valahol rendelni? -
zorromoto
senior tag
A mostani CM-be (10.2) se találok lehetőséget a nav gombok szinezésére. Tényleg nincs lehetőség rá vagy én nem találom?
-
dogi01
aktív tag
Jelentem gyári stock 4.3 után visszatértem CM-re és nem bántam meg, sokkal gyorsabb.
4.3-ban csinált olyat h kicsit megakadt, lassabban töltött be sok mindent. És olyan zavaró dolgok is voltam h az állapotsáv lehúzása után csak annyi volt h "sze" CM-ben ez "szerda". Megértem h sokan szeretik a stockot, de sztem aki valaki rakott már fel pl CM-et annak az is marad :/
#Tüske0614 nekem is nagyon szar volt a 10.2-es CM, nem jó az még, érdemes várni valami stabilra
-
dnelb
veterán
twrp backupom kiakarom másolni gépre, erre meghatározatlan hibával elszáll. Ez mi
-
FearTomi
őstag
válasz
Peddy789 #20918 üzenetére
"Dobozon kered meg az SN-t (Serial Number) nem az IMEI-t!
Na most az első 3 szám a lényeg + az utánuk lévő első betű!
Az én telefonom SN je így kezdődik: 212K
Első szám - év mivel kettővel kezdődik ezért 2012 (nyílvánvaló, mivel ekkor jelent meg a telefon
Második két szám -> hónap (nálam ez 12 azaz Decemberi a telefon) pl. januáriaknál 01 lenne
Betű -> gyártási hely (az enyém K azaz Koreában gyártották, bár ez a dobozon rajta van"by FearTomi
-
Tüske0614
aktív tag
Utálom ezeket a cyanogen szarokat hogy 3 meterről nem látja a routert mi f.sznak raktam fel
-
Peddy789
őstag
sziasztok, tudja valaki azt az oldalt linkelni ami imei alapján megmutatja mikori rev a teló? honan, mikori gyártás stb.
-
petipetya
nagyúr
Újabb pletyka a Nexus 5-ről: [link]
-
Pompi
nagyúr
-
Peddy789
őstag
helo, volt téma pár napja, melyik appal tudom azt egyszerüen megcsinálni hogyha ellopják a telomat, és kéept csinálnak azt elküldje nekem emailben? vagy esetleg siemt scerélnek az uj sim telefon számát, IC számát, meg midnen elküldje?
Amugy a frissítés ota előfordul hogy megdöccen a teló főleg a chrome :SS de egyszer már a menőben is előfordult, mintha kcisit gyorsabb lenne e néha megdöccenne fura...
-
törölt tag
Na, nem tudom átállítani a lockscreen-en a shortcut-okat. Illetve kikapcsolni. Kénytelen voltam beállítani pattern unlock-ot, mert mindig reflexből az üzenetekbe vitt be.
-
Worlon83
aktív tag
válasz
#59070464 #20900 üzenetére
TWRP - bugos idők!
TWRP alatt elég sok megmagyarázhatatlan dolog történik, egyes kernelek, ROM-k nem telepíthetőek, vagy hibásan mennek fel.
Itt is volt nem 1 panasz rá.CWM pedig rendszeresen frissül, nincs ismert BUG benne.
Talán 1 olyan dolog van, amit TWRP tud, CWM meg nem, de ezt a funkciót földi halandó nem is használja.
"Nem tudom mi miatt" - de CSAK meg elég óvodás indok
Szóval CWM, ez nem is kérdés!
-
jacis
nagyúr
Srácok nekem a 4.3 olyan idétlen dolgokat csinál, hogy ma rakom is vissza a 4.2.2-öt.
Gyári machinálatlan rendszer van fent és tegnap bejátszotta azt, hogy eltűnt a status bar illetve az alsó kézelő gombok sávja is. Ez csak egy hiba a sokból a 4.3 felrakása óta.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nothing phone (2) - Fehér 12/256 Gb
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB Sky Blue, Szép Állapotú, Hibátlan Működésű, Kék, Garanciális
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest