- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Megvált az Altera többségi tulajdonától az Intel
- TCL LCD és LED TV-k
- Fujifilm X
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chapel
addikt
Tényleg nem éri meg a +sok pénzt még korrekt áron is a 3070Ti?
1080-ról váltok érdekel az RTX, de ha csak egy hóbórt lesz mint fizeksz...?
170-ért megy a 1080 MSi, 420 egy evga 3070 Ti...felbontás 1080p, plazma.
Hajygama a 30xx-et vagy pár évre megint jó leszek? -
AeSDé Team
őstag
-
motorhead
aktív tag
válasz
AeSDé Team #663 üzenetére
Megnéztem az adatlapodon a konfigodat. Szó nékül vinni fogja a 3070-et. Én a BeQuiet! Straight Power 11 450W GOLD-al üzemeltetem hasonló konfiggal, csak nekem Ryzen 5-2600-am van. Ha a teljes terhelést nézem ami abszolut nem életszerű, akkor is marad benne még kb 100W. De amit a kolléga említett kalkulátor, az teljesen használható!
-
Cassi
őstag
válasz
AeSDé Team #663 üzenetére
Meg kell nézni a Seasonic wattage calc-ban, egy átlagos gépnél bőven elégnek kell lennie.
[link] -
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Próbálta már valaki a kártyát Seasonic Focus Plus 550 Gold táppal?
Az alapján amit eddig olvastam, nem egészen csípné a táp ezt a kártyát.
Vajon lehet trükközni a TDP és órajel beállításokkal olyan módon, hogy (amíg nem vesz az ember egy jobb tápot) addig a fenti táppal is elmenjen a kártya? -
JanR
addikt
Nem bruttósítok, csak ezt "tolja" mindenki. Írtam is, hogy csak ha.
Szerencsésnek mondhatom magam, mert tudok a német piacról vásárolni és gariztatni ha kell, de ezek az árak jelenleg kishazánkban kiba**ott nagy viccek. De így is megveszik, ezért a boltnak esze ágában sincs olcsóbban adni és ugye miért is tenné. -
törölt tag
Azok az árak már tényleg a másik véglet. De egyébként nehogy azt higgye bárki is, hogy azokat az árakat az Ipon szabja meg. Nem-nem, azokat az árakat a vásárlók maguk szabják meg. Ugyanis ha nem vinnék el tőlük ennyiért is, akkor azok az árak is nekiállnának csökkenni. Ha viszont elviszik tőlük ennyiért is, akkor pedig az a nagy helyzet, hogy azoknak a kártyáknak a jelenlegi helyzetben ennyi a reális piaci áruk, mert minden annyit ér, amennyiért el tudod adni. Ha pedig nem csak hogy elvinnék tőlük ennyiért, de szó szerint még verekednének is az emberek egy-egy kártyáért, akkor pedig szépen még neki is állnának emelkedni az árak. Nem az Ipont védem, eszem ágában sincs, de sajnos a piac így működik.
-
Pug
veterán
Es mar megint valaki az "eurositas" utan meg bruttosit is.... grat
Pelda:
"En meg ajanlom pl a Ryzen 5600X arkepzeset
Alza 118K
300EUR
300×1.06×365=116KUK arbol szarmaztatva
280GBP
280/120×127x400=118KHa nem megy a matek, sajnalom.
Erdekes modon startkor volt elveltve par 3070 200K-ert, well-well...Szoval az altalad alkalmazott "dupla bruttositast" tovabbra se tudom hova tenni
Perpill valahol a disti channel-ben valakinel biza extra profit van a 3070 eseten is, es nem 250K felett, hanem mar 200K felett
-
JanR
addikt
válasz
#24845312 #657 üzenetére
Csak ha tényleg az lenne, amiről mindenki beszél, hogy 400 USD = 400€ és +1,27% x ~360 HUF, akkor jönne ki 182880 HUF-ra. Na most ez egy "márkás" darab, tegyünk rá 30 ezer forint felárat, mert világít, meg OC. Jó legyen a felár 50 ezer forint. Hogy a bánatos pi**ába jön ki a 312 ezer az iPon-nak. Kapzsiság felsőfokon. Egy Asus Strix-nek kéne 185-nek lenni, es sima Zotac-nak meg 160 ezernek MAXIMUM, de még ez is lehúzás. Vicc az egész!
-
ricsip
addikt
Első komment IPON-on:
Ez valami vicc? Ti a Földön éltek??? Ez a kártya, az RTX 3060 Ti 400 dollár, alap piaci áron. Felháborító amit a magyar webshopok művelnek! Jobban járok ha külföldi oldalról rendelek! És a röhejes ár mellett csak 1 év garanicával szúrjátok pofán a vásárlókat??? Vastag bőr van a pofátokon!!
-
Cassi
őstag
Tudom, nincs értelme tovább hergelődni, de ettől azért repedezik a plafon:
Aorus 3060 Ti - 314 190 Ft (iPon, ma)
-
Kansas
addikt
Hiába írtad, hogy tisztában vagy vele, ha a következő mondatoddal meg rácáfolsz...
A lényeg, hogy frekvencia emeléskor nem azért nő a fogyasztás, mert a feszültséget is növelni kell mellé, hogy stabil legyen, hanem önmagában a frekvencia emelésétől is, mert a fogyasztás nem csak a feszültségtől függ, hanem direktben a frekvenciától is.Így ez az állítás nettó hamis: "...de ha a gyari feszultseggel tobbet tud, akkor miert ne? Nem jar tobb hovel, vagy tobb aramfelvetellel, viszont gyorsabb a kartyam." De, több hővel jár és több áramot vesz fel(W-ban, nem V-ban).
Ha autofeszen van hagyva, akkor nyilván a kártya a frekivel emeli a biztonság kedvéért a feszültséget is, de az abból fakadó fogyasztás-többlet extrában jön rá a frekvencia-emelésből fakadóhoz.
-
Kansas
addikt
Nem azért, a fogyasztás(nem TDP!) képletében direktben benne van a feszültség is meg a frekvencia is, nem áttételesen számít a freki.
Tehát ha a frekit növeled, az változatlan feszültség mellett is extra fogyasztást eredményez. -
JanR
addikt
Persze, ha automatan hagyod a feszultseget egyertelmu.
Tisztaban vagyok vele, hogy no a feszultseg es a ho is, de ha a feszultseget kordaban tudod tartani, akkor igazabol tenyleg jobban jarsz. Ez olyan mint autoknal a "chiptuning", ami igazabol egy vezerles optimalizacio. Jobban fog menni az auto es kevesebbet is eszik. Persze ha az ember tobbet akar (lasd autoknal pl. stage2+), akkor tobbet eszik es 0.1 seccel jobban gyorsul az autoja. Kinek mi. -
JanR
addikt
válasz
makkmarce #645 üzenetére
Ezt a tuningit sokan felreertelmezik, vagy en gondolom rosszul. De inkabb en akarok lenni a helikopter
Azert szamit sokat az OC, mert sok felhasznalo nem felfele piszkalja ezeket a kartyakat, hanem lefele, mar mint voltban. Nagyon nem mindegy, hogy mennyi aramot vesz fel a gyari teljesitmenyhez es bizony idonkent sokkal kevesebb feszultseggel beeri, ergo kevesebb ho, kevesebb aram es talan hosszabb elettartam.Azert ezeket az alkatreszeket sem kell annyira hasznalni, a gyari orajelektol is "degradalodik" egy ido utan. Annak en sem latom ertelmet, hogy +2 fps-ert romrahuzzuk a kartykat, de ha a gyari feszultseggel tobbet tud, akkor miert ne? Nem jar tobb hovel, vagy tobb aramfelvetellel, viszont gyorsabb a kartyam.
-
makkmarce
őstag
válasz
Yodamest #643 üzenetére
nemtom.. tunning = magasabb hőterhelés, gyorsabb alkatrészfáradás, ,magasabb fogyasztás, hangosabb gép
hiába működik stabilan, jó eséllyel nem olyan hatékony, mint a gyári beállítás.
Mivel nekem a gép napi 10-15 órát is megy, nem kínoznám meg így. Persze ha valaki csak naponta 2-3 órára játszani, annak lehet mindegy. -
Yodamest
veterán
válasz
makkmarce #630 üzenetére
Én mindig rátoltam eddig egy kis OC-t a kártyáimra, hogy az egészséges közel maximumot kihozzam belőlük. Nyilván ha csak instabil lesz tőle a kártya akkor semmi értelme, de pl. a kártyák VRAM-ján általában egy jó 500MHz-et simán lehet húzni büntetlenül és ez úgymond ingyen teljesítmény. Annyit számíthat akár, hogy ahol eddig 55-56FPS volt, ott meglesz a stabil 60. Ha ingyen van és nem fáj a kártyának, nem melegszik ettől jobban, akkor miért ne?
Ha meglesz a 3080-am, tuti azon is egy kis optimális mennyiségű tuningot befogok lőni, azért tud számítani az a +4-5% is, főleg 4K-ban, amin én játszok.
-
makkmarce
őstag
válasz
kolopele #634 üzenetére
nézd meg van e a win-ben superfetch service.. ha van , tiltsd le.
a világ legnagyobb vicce a szolgáltatás, amit HDD-kre fejlesztettek, és nem csak mikrolaggot, hanem konkrét szakadékot szokott csinálni néha
SSD-n alapbol felesleges funkció, és a win update meg szereti visszakapcsolni.Update: már sysmain a neve, de a funkciója ugyanaz.
az 1 dolog, hogy néha belassít, de néha be is akad, csinál mondjuk 100%-os SSD/HDD leterhelést, nincs az a játék, ami bírja azt akadás nélkül -
kolopele
nagyúr
válasz
gabesszor1 #632 üzenetére
Egyelőre nem javaslom a háromezres széria vásárlását, vannak gondok velük.
-
wattafaka
senior tag
válasz
kolopele #634 üzenetére
Jó nyilván ez is kb. elhanyagolható szintű throttling, valós felhasználás alatt valószínű nem tűnik fel, hogy leugrik mondjuk 90fps-ről emiatt 86-ra.
Csak akkor is érdekes. Konstrukiós öngól.
#632 gabesszor1
"Ez a két kiszemelt van, ahogy hallottam az msi féle nem hozza azt amit vártak."
Én semmi ilyesmit nem hallottam. Mit nem hoz mások szerint? -
kolopele
nagyúr
válasz
wattafaka #633 üzenetére
Én ilyet speciel még nem tapasztaltam, ezt lehet amúgy nézni játék közben a HWInfoval. Arra viszont még én sem találtam meg a választ, hogy egy brutal erős gépen miért is vannak mikrolaggok, fps droppok, bár nagy valószínűséggel a hiba a játékokban lehet, mert olyankor mértem már 10 fps - t is 60 - ról leesve, amin semmi nem segít, se g-sync, se freesync, vagy nem 4k monitor esetén akár 144 fps - ről is be tud esni 15 körülire.
-
wattafaka
senior tag
válasz
kolopele #629 üzenetére
Jó, és arra mit mondasz, hogy még az alap órajelet sem lehet kihasználni maximálisan a power limit miatt?
#630 makkmarce
Ó hát én mit kaptam anno fórumokban, hogy 6700K procit használok B-s lapban.. Biztosan a pokolban rohadok el. Sehogy sem akarták felfogni (bár inkább elfogadni), hogy én nem akarok OC-zni, de az az alap +400MHz pedig kell, amit a K ad. -
gabesszor1
tag
Sziasztok!
Olvastam már, hogy volt erről szó, viszont azt a levélváltást nem találtam, így bátorkodtam megkérdezni.
RTX 3070 vásárlás előtt vagyok.
Ventus 2x oc
Gainward phoenix
Ez a két kiszemelt van, ahogy hallottam az msi féle nem hozza azt amit vártak. Mennyire igaz ez? Melyik lenne jobb választás? -
kolopele
nagyúr
válasz
makkmarce #630 üzenetére
Így van. Ráadásul egy stabilnak hitt kártyát vagy procit is instabillá tehet egy addig nem tesztelt alkalmazás, én jobban szeretem gyárin hagyni ezeket, ha nem muszáj ne piszkáljuk. Akkor van baj ha gyárilag van valami túlfeszelve, és akkor jöhet a játszadozás az undervolttal.
Amit érdemes maxra tolni az a power limit, az úgyis csak akkor lép életbe ha a gyári beállítás áramfelvételét túl szeretné lépni kicsit a kártya, bár ez is csak maxra járatva fog megtörténni. -
wattafaka
senior tag
És ennek akkor mi az értelme? Most megnéztem ugyanezt MSI-ből.
Max power limit: 250W
Max power consumption: 268WMiért nem lehet azt a szerencsétlen csúszkát akkor 270-ig húzni? Azt még egye fene megértem, hogy alapból legyen "energiatakarékos", de ha valakit nem érdekel semmi, csak a teljesítmény, mi az hogy nem húzhatja fel 270-ig?
2*8-as tápcsatlakozó van, az a PCIe csatlakozóval együtt 375W-ig van hitelesítve..
A fogyasztástöbblet egész évre kb. 1000 forint hasraütve, és a hőmérséklet sem hiszem, hogy vészesen elszállna. 70 vagy 73 fok már oly tökmindegy.Szóval én ezt nem értem..
-
Sundesz
addikt
Visszamondok most mindjárt egy EVGA RTX 3070 FTW3 Ultra kártyát az Alza-n, gondolom akkor felrakják újra, esetleg ha valakit érdekelne.
-
wattafaka
senior tag
Valaki, aki okosabb mint én világosítson már fel.
RTX 3070 Board Power Limit (Default): 220W
RTX 3070 Board Power Limit (Max): 240W
RTX 3070 Power Consumption Sustained (Furmark): 247WEz most akkor a valóságban azt jelenti, hogy ha MSI Afterburnerrel fel is húzom maxra a power limitet, akkor sem tudom elkerülni a throttlingot?
Oké, hogy ez Furmark, és mondhatnánk, hogy felhasználás szinten nem kap ekkora terhelést a GPU, de a Peak Gaming fogyasztás is 242W. -
makkmarce
őstag
válasz
kolopele #613 üzenetére
itt a kérdés, hogy miért nem tudtál várni
3 ára minimum van egy terméknek: újkori, normál és kifutási. meg lenne egy akciós, de az itthon nem szokás, inkább felemelik az újkorira egy héttel az akció előtt, aztán visszateszik normálra.
A normál árat általában érdemes megvárni, nem féláron akarok mindent megvenni, hanem normális áron, amit a gyártó és a piac ideális esetben elképzelt a terméknek.
Ami itt az nvidiánál fura, hogy ilyenkorra azért elkezdődik a normalizáció, de ez még nemigen látható, ennek meg talán gyártási nehézség lehet az oka. (meg az, hogy lehet bezúztak pár raklappal az általad is említett hiba miatt) -
flydomi
junior tag
válasz
kolopele #613 üzenetére
A technikai fejlodes az elmult 1-2 evtizedben mar lassan nem hatvanyozottan,hanem annal gyorsabban novekszik,ami magaval hozza az "egeszseges" versenyt is.Foleg akkor,mikor nem csak egy ceg-vallalat versenyzik a rodeo uton.
Ez kulonben egy pozitiv dolog.Eleg ranezni egyes muszaki termekekre-dolgokra,es osszevetni azzal,ami 10-20 evvel ezelott volt.
Az,hogy egy ilyen termeket most 500-600-700k-ert adjanak,nincs ertelme.Senkinek nem lenne jobb.Mert maga a termek folosleges lenne.Mert pont azt a celkozonseget celozzak meg vele,akik "csak ennyit" kepesek erte fizetni.Nemhiaba van 3-4 fajta is belole,kulonbozo muszaki parameterekkel .De ha mar a technika megengedi azt,hogy ugyanannyi koltsegbol jobbat csinaljanak azonos aron,akkor azzal mi a problema?A "tudas szint nem "ok" ".
Es itt nem Verpistikekrol van szo.Hanem arrol,hogy ezek az arak "nem normalisak",mert semmi nem indokolja azt,hogy 30-35%-al tobbe keruljenek,mint "mashol".Kulonben meg az a "felar" nem "felar".Nem annyiert kapja meg.Mert a felar ccc.lenne 200-240k.Az a "felar" 20%-nak megfelel.Eleg megnezni egy 500 dolcsis proci es egy 500 dolcsis videokartya arat,hogy mennyiert is adjak oket.......Egyik 200k masik 350k.........
De a lenyeg az,hogy a technikai versenyel a vasarlo mindig jol jar.Idovel.
-
Cassi
őstag
Lassan azért kezd derengeni, hogy az Nv rosszul határozta meg az Ampere ajánlott árát, valószínűleg nem jól kalkulált a gyártók Covid és valutaárfolyamok miatt megemelkedett költségeivel, és túl alacsony nyereségarányt próbált rájuk erőszakolni. A 3070-hez reálisabb lett volna valahol 599-650 tájéki árat belőni. Azzal, hogy az Nv outsourcolta a saját kártyái forgalmazását, lényegében beismerte ezt, hiszen csak azokkal tudta volna megtámasztani az MSRP árat.
Amikor először jöttek a hírek a 499 dolláros Ti-verő 3070-ről, rögtön éreztem, hogy ez túl szép, hogy igaz legyen, 1 év alatt nem reális ekkorát ugrani.
-
Kansas
addikt
válasz
makkmarce #612 üzenetére
Nem lesz olcsóbb az NV mint az AMD, mert akkor senki nem veszi az AMD-t(és a kiskerek nem részrehajlóak, ha van készlet azt el szeretnék adni, ha meg nincs, akkor mindegy milyen alacsony árat írnak rá, akkor se keresnek vele egy fillért sem) és így sincs raktáron még hónapokig NV kártya normális mennyiségben. Ez csak az átlag NV rajongó vágyálma... de esélyes, hogy előbb lesz AMD-ből készlet, mint NVidiából...
-
kolopele
nagyúr
válasz
makkmarce #612 üzenetére
Vérpistikéket? Megvettem a 3090 - et 53 évesen, mondván innentől a 4K csak úgy hasítani fog, és sikeres belefutottam egy hibás kártyába. A 3080 - nak és a 3090 - nek is megvan a maguk helye, ezeket 4k - ra szánták, és úgy is kell kezelni. A 3070 pedig egy 2080 Ti szintű kártya, ami a maga idejében 4-500 ezer volt, most ugyanazt kapod féláron. Értem én, ingyen minden jobb lenne, csak ez nem így működik.
-
makkmarce
őstag
válasz
Hoffer PC #611 üzenetére
várd ki a végét, lecseng a nyerészkedés, jön az új célpont pár nap, és itt az új AMD. Akkor majd borítják az nvidiát, és figyeld meg, hogy még a gyorsabb nvidia is olcsóbb lesz, mint a lassabb AMD, mert most az lesz éppen az új, abból kell bedobni a raktárba 2 raklappal, és ebay-en 4x-es áron árulni.
szánalmas.. bár ezzel csak a vérpistikéket tudják szivatni, aki otthon visít apunak, hogy vegyen újat, jó nekem 2-3 hónap múlva is. -
válasz
szmörlock007 #1 üzenetére
Én pont azt vártam, hogy a 3080 fog ennyibe kerülni, mint most a 3070. Én kis naiv..
-
flydomi
junior tag
Hat na....
Szamokat nem latunk,csak "nezz ra az importori arakra"........
Valami felnivaloja van egyeseknek,hogy tenyleges szamot-szamokat is irjon?Kezdhetne onnan,hogy mennyiert is szerzi be "alaparon" a nagyker......vagy mennyiert kapja a nagyker,es az milyen "kts. tartalmaz,stb,stb".........
Egy sima gamer nem fog arakat latni.
Ezzel is tisztabban van a kedves delikvens.
-
flydomi
junior tag
válasz
makkmarce #605 üzenetére
-misztikázhatnak, de a ryzen már közelít a normalitáshoz.
érdekes, hogy 500 USD-s ryzen 240-ert van, az 500 usd-s 3070 meg 370ert
Hat van ez igy
Es annyi a valasz,ha erdekel a "szammisztika",hogy nezd meg az importori arat.
Valahol megertem,hogy meg kell vedeni a munder becsuletet....Hamar orbitalis a haszon.
-
kolopele
nagyúr
Én most sem viszem őket már egy hete, és a jövő héten sem fogom. Ugyan lejárt a karantén nekem is, de nem megyek dolgozni, megint kiadtam mindenkinek a fizetett szabit mint az első hullám idején, akár egész évre ha úgy alakul. A többi nem az én gondom. Tudják milyen anyag következik, osztályfőnök el is küldi mi a leckét, matekot meg az angolt én is tudom nekik tanítani, nejem a szlovákot, a többi meg nagyrészt bemagolás kérdése (na jó, még a magyar nyelvtant olykor azért el kell magyarázni). Vírushelyzetben minden változik. Nyilván akiknek muszáj dolgozniuk azok gyerekeinek biztosítani kell az ügyeletet az iskolákban, ahogy az ovikban is, de aki otthon teng - leng az ne vigye már be csak azért, hogy ne legyen otthon az a gyerek.
-
M@cika
őstag
válasz
kolopele #596 üzenetére
Azért az általános iskolák bezárásának ne örülj, sok szülő nagyon fog szívni megint. Egy alsósnak igenis szüksége van a tanító néni személyes közreműködésére, hogy normálisan tudjon tanulni. A szülőnek meg este (8 után) nem sok energiája lesz az egész napi tanulást elvégezni a csemetével. :-(
Új hozzászólás Aktív témák
ph Egy lépcsővel lejjebb lép az NVIDIA új GPU-ja, lássuk, megismétli-e az RTX 3080 sikerét?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Formula-1
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Parkside szerszám kibeszélő
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Hálózati / IP kamera
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Minden, ami hőszivattyú
- Elite: Dangerous
- További aktív témák...
- BANKMENTES 12 hónap Részletfizetés elérhető . Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- Keresünk dokkolókat
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P53 - i7-9750H I 16GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest