- Egérpad topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Androidos fejegységek
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Smani
senior tag
36970huf jelenleg a legolcsóbb helyen!
Én 2011 év végén 30ért vettem kéz alól!
Igaz még mindig úgy van ahogyan vettem,dobozában! -
Silentfrog
veterán
Most 28k az iponon
-
sunsunny
tag
A bolti tuning hűtőkről annyit,hogy a kártya prociját valóban lehűti,de a pipekről az összes forró levegőt a kártyára(nyákra) fújta.Mintha hajszárítóval próbálnánk hűteni a memóriákat,tranisztorokat,kondikat...stb
Na,ezért a fenti alkotás... -
geogabcsi
tag
Akit esetleg érdekelne, nekem van egy eladó kártyám, amit itt a PH-n is árulok.
-
Joe.36
addikt
Most vettem egy új GIGABYTE GTX 465 öst, ára 55K volt üzletben, MSIAfterburner programmal, sikerült a GTX 470 szintjére hoznom,Core clock: 700 Mhz, Shader clock 1400 Mhz, Memory clock 1848 Mhz.
Maradt a 256 bit, és a kevesebb streaming poci.
De 3Dmark Vantage teszt: GPU SCORE 15748
1366/768
Szerintem nagyon jó kártya lett
-
lizRRR
őstag
válasz
Pr0GrEsSiVe #240 üzenetére
xD ezt kerek perec meg mondtad..
-
Teljes mértékben igazad van. Az ATI egy hulladék az AMD-vel együtt.
-
endrúdí
csendes tag
Én vettem egy Gigabyte-ot ebből a 465-ből, nagyon bejön. Előtte Ati 3870-em volt.
Úgy választottam, hogy megnéztem a passmark oldalán a High End VGA-oldalt, árgépen megnéztem melyik mennyibe kerül, nyitva hagytam a lehetőséget, hogy idővel lecserélem a monitoromat és veszek 3D szemüveget, ezért választottam ezt.
Gondolkoztam a radeon 5830 Call of Duty-s változaton sokáig, de a 3D szemcsi és a játékok miatti physix miatt lett Nvidia.
A radeon alatt volt egy P5E egy Q9300 -al és 4 GB 1066 rammal, azt eladtam, most ez alatt egy i7 870 van egy intel DP55KG deszkán 4 GB 1600 DDR3-al.
A passmarkon néztem vinyót is és az új vas kapott egy 500 GB-s samsung Spinpoint F3-at, a passmark szerint ez a leggyorsabb hagyományos HDD.
Nem igazán értem miért fikázza a Prohardver a kártyát, nem tudom mi alapján rangsorol a Passmark, de ez a 6. leggyorsabb videokártya szerintük.
-
ceia
őstag
Engem az eszem és a szívem is az Nvidia felé húz
De örülök, hogy az Ati ilyen fejlődést produkált máig. -Legalább is hardver oldalról tényleg nagyon jó..Egyébként ma az Iponnál:
Zotac GTX 465: 66.477 ft
Gigabyte HD 5850: 78.821 ftAz Nvidia bár kicsit gyengébb, de 12e ft-tal olcsóbb - és tudja a physxet..
Ezt csak infónak szántam.
Peace! -
Abu85
HÁZIGAZDA
Rossz hírek mindkét oldalról vannak. Elég csak belenézni a hivatalos fórumokba, bár a többségük user error. A tesztben láthatóan egyik oldallal sincs probléma.
Ez nem racionalitás, hanem fanatizmus, mi nem keverhetjük a kettőt. Ettől függetlenül természetesen mindenkinek egyéni döntése, hogy az eszére vagy a szívére hallgat. Ebben a teszt eredménye sem akadályozza meg a vásárlót.
-
ceia
őstag
Szerintem túllihegitek ezt az ár / teljesítmény összevetést. Mi van a jól megszokott márkával, és a hozzá kapcsolódó driverrel? Melleseleg az Atiról a mai napig vannak rossz hírek, ami a drivert illeti.. és már JÓ régóta megy ez. Nekem mindig is Nvidia volt, az első egy Asus V3000 agp (riva128 chip, 4MB 100MHz sgram). Akkoriban az Ati még sehol sem volt, és még jó darabig nem is lett.. Pedig sorra jöttek a sikeres Nvidia chipek: TNT, TNT2, Geforce.. az Ati meg csak kínlódott. Aztán amikor végre sikerült ellenfelet kiállítania a Radeonnal, állandóak voltak a driver problémák, helytelen textúrakezelés, játék fagyás.. Miközben az Nvidia szárnyalt. Rám ez volt olyan hatással, hogy soha ne is gondoljak az Atira, mint a gépem egyik alkatrészére. Talán mára megtörhetett volna a jég, de mint említettem, a problémákról ma is hallani, olvasni. Ami pedig máig jól bevált, az igen is racionális választás.
Persze hozzá kell tennem, nem vagyok hardcore gamer, ez a cuccaimon látszik is..
Szoktam játszani, de az csak játék, és nem költenék rá egy vagyont, vannak fontosabb dolgok is. -
ceia
őstag
Nem tetszett a teszt, mert nagyon az jött le, mintha egy Ati szimpatizáns írta volna - vagy tévednék?
Személy szerint Atit vagy rajongóit leszóló Nvidiástól még nem olvastam sem itt, sem máshol hozzászólást, de az Atisok nagy élvezettel becsmérlik a másik oldalt, és számos esetben az egész hozzászólásuk is csak erről szól, vagy pedig egy-két kárörvendő mondat.Akik rávetitek magatokat egy-egy ilyen teszt után az Nvidiára, leszóljátok, a vásárlóit szintén
kárörvendő megjegyzéseket tesztek, nektek talán jobb lenne egy olyan világ, amiben nincs Nvidia. Oké, és fizetnétek a monopól árakat?
Addig jó neketek is, amíg van konkurens! Persze ti csak vegyétek az Atit, küszködjetek a driverével, hiszen csak az ár/teljesítmény arány számít.. NEKTEK talán.Én soha nem vennék Atit, egyszerűen eszembe sem jutna ilyesmi.
Mint ahogy Amd procit sem, vagy nem Inteles lapot.
Nem csak az adatok számítanak, hanem a márkába vetett bizalom, a jó tapasztalatok, és esetleges rossz tapasztalatok a konkurenciáról. De engem az is zavarna, ha a bios induláskor nem a megszokott patinás neveket írná ki.. Olyan ez, mintha egy Mercedes rajongónak akarnátok megmagyarázni, hogy az Audi jobb. (mert pl. jobb az ár/teljesítmény aránya) Erre a mercis csak legyintene, és azt mondaná: na és? Nekem EZ tetszik.. Az a lényeg, hogy jól érezzük magunkat a gépünkkel! Peace!
-
Sontir Fel
őstag
Nájsz a teszt.
Örülök, hogy nem vártam a fermire.
Január-február magasságában vételeztem iponban egy csigabájt 5850et (kb68k!?) amit talán ugyan ezen az áron el is lehetne adni mostMondjuk a core i5-tel is ilyesmi a szitu
-
proci985
MODERÁTOR
"ez a színkombináció a legegyszerűbb."
és színtévesztőknek se kell bogarászni, hogy akkor mi micsoda. köszi.
a sorrendezések közül mindkét verziónak megvan az előnye és hátránya. akit érdekel a dolog, az úgyis elolvassa a leírást is, abban meg lehet finomítani az összképet.
-
fLeSs
nagyúr
na mostantól ilyen lesz.
sztem az összehasonlításnak ez nem kedvez, az azonos kategóriájú VGA-k erősorrendje így nehezebben áttekinthető, ez azoknak kedvez akik csak ránéznek a grafikonra, a baloldalon megnézik a kártyák sorrendjét aztán lapoznak.ez a színkombináció a legegyszerűbb.
-
Geller72
veterán
..tetszik, amikor egy cikknek nincs szponzor szaga
..
-
proci985
MODERÁTOR
pedig egyszerű, az alsó lámpára kell menni, a felsőre megállni
mellesleg ha az ember nem mondja, személyautónál senkinek nem tűnik fel ez a probléma.
viszont kamionra nem lehet jogsit kapni színtévesztéssel, mert pár országban fordítva vannak a jelzések.
egyébként a színtévesztés mértéke is nagymértékben változó: ismerek olyat, aki szerint a piros és zöld egy szín (és ettől függetlenül piros kocsija van), e a nagyrészüknél azért nem ennyire veszélyes a dolog.
-
A feketét és fehéret felváltva.
A kisujjad nyújtod, és a karod kéne, ne hagyd magad.
Ha valakit érdekel rászánja a 15mp-et és értelmezi a grafikont.
Nincs olyan megoldás ami mindenkinek tetszik.ui.:egyébként meg szerintem inkább a tesztben ne csak le legyenek téve a kártyák, hanem hatalmas mellű bikinis lányok fogják őket.
(#218) Mans20: A zöldet és a pirosat elég sok színtévesztő keveri.
-
{Zodiac}
senior tag
Szerintem a grafikonokkal semmi hiba, a tesztek is korrektek, de miért "álgyors"? Pont ott a helye a karinak, ahova nv szánta, az hogy drága, az megérne pár szót.
-
proci985
MODERÁTOR
köszi
egyébként nem csak a ph!n probléma, nekem kb a tesztoldalak felén sasolnom kell.
tévesztés:
nagyrészt piros/zöld
kisrészt lila/viola/rózsaszín/szürke egyes árnyalatai (pasztellszínek gázosak tudnak lenni).
egyébként vannak különbségek is is emberfüggően, nekem pl nem volt gondom a grafikonok megkülönböztetésével.szvsz a kék-sárga-piros hármast kizárt, hogy valaki keverje (talán még színvakság esetén is). esetleg egyik tetejére/belülre lehet háromszöget, másikra négyszöget rakni, úgy már semmiképpen nem lehet rontani.
-
tekintetbe véve, hogy mennyi info van egy grafikonon, szerintem elég jól átlátható - kicsit esetleg szokni kell. a fix VGA sorrend sztem nem megkerülhető, mert kártyánként 4 féle adat van, és az lenne a gond hogy miért / miért nem x adat szerint van rendezve.
én esetleg egy olyat próbálnék meg, hogy míg a min. fps-ek belül vannak a "csöveken", az átlagokat kívülre tenném. de ez már csak apró részlet.
-
Dr_Syrex
senior tag
nagyon kiábrándító dolog, hogy ha mostanában körülnézek a videokártya piacon azt látom, hogy nagyon elszaladtak az árak.
Aki még kitart a pc, mint játék platform mellett, annak vastag pénztárcával kell rendelkeznie, ha a legújabb gémeket is tolni akarja (nem csoda hogy egyre népszerűbbek a konzolok)Én már nem is idegesítem magam emiatt. Semmi értelmét nem látom (még) lecseréni a 4850-esemet, pláne hogy inkább "régi" gammákkal játszom.
Az nvidia meg ilyen mutatványokkal nehezen fog visszatérni a csúcsra -
Dzs3ko
tag
Nem akarok nagyon vulgáris lenni, de szerintem sem követhető ( szörnyű).
Nyilván erről nem te tehetsz, de azért nagyon idegesítő hogy lenyomták az emberek torkán a legutóbbi frissítést, azóta ezt a "vakító" fórumot kell használni és ezt meg nem lehetett fejleszteni.
Pedig azt vártam hogy neves külföldi oldalhoz hasonlóan lehet majd két kártyát összehasonlítani táblázatosan, legördülő menüvel, visszamenőleg.. stb stb... ......
/ON
Mindenesetre köszi a tesztet. Mindenkinek más eredményt mutat.
Nekem azt hogy a 4870 még mindig egy használható vga.
Üdv -
leviske
veterán
Hát gratulálok.
Sikerült! Addig egzecíroztad fLeSs-t, hogy úgy döntött, mostantól nem lesz benne a cikkekben egy hasznos összegzés. Mindez mi miatt is? 2-3k?
Tényleg, őszintén csak gratulálni tudok, jobb veled a világ.
Nem is tudom mi lenne a Prohardverrel nélküled.
Amúgy gondolkoztál azon, hogy kismillió más hardverportálon fröcsöghetsz napokig, akkor sem szerkesztenek bele a cikkbe? Csak mert fLeSs ennyire engedékeny, kötelező ezt kihasználni és ugráltatni?
És mindezt azért, mert az nVIDIA-val szimpatizálsz és nem tetszett a végkövetkeztetés? Tudsz róla, hogy a HOC-on egy kész nVIDIA párti klánt találsz? Ott biztos jobban éreznéd magad...
nem lenne rá szükség, hogy nüansznyi, nonszensz dolgokba beleköss.
-
zolyee
tag
nagyon vártam már ezt a gtx465-öt , de ilyen árak mellett várni is fogok még.....
-
joi29
őstag
válasz
gainwardgs #193 üzenetére
Csak úgy hasit majd rajta a Crysis cirka 1000FPS-el.
-
{Zodiac}
senior tag
nekem úgy tűnik pont oda pozicionálta az nv a kártyát ahová akarta... az hogy ez kinek tetszik, kinek nem, szubjektív.
-
DigitXT
félisten
válasz
Scholes9 #203 üzenetére
LOL.
Szerk: ha nem lenne világos, GTX285-öm, már másfél éve van...
(A párját keresgélem (SLI): azért úgy már nem triviális az a villásreggeli.)
Egyébként én akkor sem vennék 4870X2-t, ha tényleg 45-ért ideadnád...
GTX285 SLI, vagy GTX480 (ill. 485, ha lesz) az alternatíva, ATI-ra vissza
csak HD5970 formájában térnék most. HD4850-em van amúgy talonban,
az volt az utolsó ATI kártyám éppen másfél évvel ezelőtt. (Megvan még.) -
bellicose
csendes tag
Ezt még nem tapasztaltam a PH-n, hogy valaki visszamondta volna, pedig én is kereskedtem egy-két aranyárban levő cuccal (s939 4800+) , ez a GTX 275-ös üzlet is simán ment, a srác meghírdette délelőtt...,
amikor melóból hazaért, addigra elmentem érte...,jelen pillanatban is ez szuperál a gépemben. Szerintem naponta bújd itt a hírdetéseket, ill. az expresszz.hu-t se felejtsd ki! -
DigitXT
félisten
válasz
bellicose #200 üzenetére
egy hónappal ezelőtt
Na igen, lehet, hogy akkor volt eladó.Engem
mondjuk konkrétan 285 érdekel, de pang a piac.
Igen anno volt 55-ért is, most 60-ért sincs, hehe.ha meg van lóvéd, akkor Te vehetsz meg mindent
Kivéve azt, amit az eladó ugyan hirdet, de amikor
megvenném, leveszi a hirdetést, hogy á mégsem.
(Azért használt kártyát bolti áron nem vennék, de
a jelenlegi kiskeráraktól sem vagyok elragadtatva:
egyelőre nem érzem túl reálisnak ezt a 40-45K-ért
bármikor vesz az ember egy GTX285-öt kijelentést.
Persze, annyiért jó vétel lenne, de mennyire! Csak
ahogy írtad, "megcsíphető" volt, nem "piaci trend".
Szerk: meg azért 275 nem ugyanolyan árban van,
mint a 285, még ha hasonló is a teljesítményük...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az NVIDIA bemutatta harmadik, 100 ezer forint környékén tanyázó videokártyáját. A kérdés csak az, hogy kinek kell?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egérpad topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Ingatlanos topic!
- sziku69: Szólánc.
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bomba ár! Dell Latitude 3420 - i5-11GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest