Új hozzászólás Aktív témák
-
^Clown
addikt
Tovább tart az nV mélyrepülése... Lassú kártya jó drágán, ez kell a népnek
-
bellicose
csendes tag
Gyengus lesz ez a kártya DX11-hez, várni kell még az átlagnépnek, most a használt 275-285 GTX-ek a jó vásárok 40-45K körül Nvidia téren.
-
he7edik.
addikt
Nem lenne rossz ez a kártya 55K környékén
-
gainwardgs
veterán
Remélem a 460 jobb lessz, az lessz a tuti chip jó kis ocval 650-ről 850-re alapvoltal
(8800gt gyanús)
-
Giot
addikt
Egy újabb nV-és teszt? Kicsit lekéstem erről, bár úgy látom hogy lemaradni viszont nem maradtam le semmiről. Nem ez a kártya fogja megváltani a Gamer társadalmat a tökéletes ár érték arányával.
-
Boxi88
őstag
A teszt jó lett nagyon! Grat!
Az nVidiának ez most nem jött össze, mellé nyúlt ezzel az egész 4xx-as szériával, ültek volna még rajta egy kicsit, lehet jobb lenne... (és ezt teljesen pártatlanként mondom)
-
Findzs
addikt
az nvidia mentségére legyen mondva hogy még most sem késtek el a dx11 -el ugyanis egy parasztvakítás
mindegy lett volna ha ki sem adnak dx 11 -es kártyákat hanem előregyúrnak egy valóban több és kézzelfoghatóbb fícsőrt tartalmazó apira
-
válasz
antikomcsi #187 üzenetére
Dehogy, de attól ez még nem lesz jó.
-
válasz
GegeWarrior #182 üzenetére
Mert a hulladék 5830 70K-ért az sokkal jobb ugye?
-
törölt tag
ha ez a középkategória árfekvése NV szerint, akkor GF100-ból kár volt videokártyát csinálni.
-
elmelet45
tag
ezért a pénzért valóban megéri egy 5850-es fogyasztás/teljesítmény szempontjából, bár a dollár árfolyama tehet róla hogy tavaly 65-70k most meg 80k van a kari bruttó ára, de aki felső kategóriát akar venni, annak csak ajánlani lehet. Láttam olyan tesztet mely az összes kategóriás kari közül 5750-esnek van a legjobb ár/teljesítménymutatója, de az nem mindenre elég.
-
GegeWarrior
senior tag
A Fermi fiaskója után, még van pofájuk egy ilyen kártyát kiadni, ilyen áron? Nagyot csalódtam a NVben
-
BalaNce87
addikt
Én anno két éve a komplett konfigomat vettem 120k-ért és még mindig játszom rajta.
De persze minden relatív -
rolkaDb
aktív tag
Gyenge.
-
Krisinto
őstag
Még mindig inkább maradok az AMD-nél
Ilyen kártyákkal,ilyen árak mellett inkább elbújnék,nem mutogatnám őket...
Akinek van pénze és nincs esze,szerintem majd azok veszik meg... -
Osibaa
senior tag
válasz
MCBASSTION #177 üzenetére
olvass vissza pls (túl sokat is volt már erről szó)
-
MCBASSTION
aktív tag
fless hol nézte az árakat?
az überhardware-en sokkal olcsóbban kapni gtx 465-t
[link]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
dangerzone #158 üzenetére
azok.
itt svédeknél olcsóbb a Zotac féle, ami azért nem egy jó jel.
-
kpal
nagyúr
Jó cikk de a GTx285 tdp-je elvan irva az ha jol tudom 186w. A tesztek szerint akinek GTX285 van felsleges cserélnie 465-re.
-
Az Nvidia ezt valóban elbaszta, de már alapból hülye aki ennyiért vesz videokártyát.
-
Silentfrog
veterán
Aki a cimet elolvassa akkor már mindent tud,bár jo kis teszt volt
-
pechman8
tag
Én csak annyit szeretnék a cikkhez hozzászólni, hogy nagyon sajnálom, hogy az Nvidiának még mindig nem sikerül a sarkára állnia. Mikor lesz már megint árverseny!?
-
zoltanz
nagyúr
Nekem csak a cím nem szimpi. Amúgy nem rossz sztem, akik pont Nv -nek fekvős játékokra kell, tuninggal rendben van.
-
joi29
őstag
válasz
Perillustris #160 üzenetére
Most kell eladni
, egy féléves garis kártyát közel a vételárért sőt
olykor még többért is ellehet adni mert az árak csak mennek felfele
a jónépnek meg most adtak ki egy rakat új játékot E3 és ugye az emberi
birtoklási vágynak nem lehet parancsolni.
Tehát ha valaki józan, megfontolt és némi üzleti érzékkel rendelkezik
az most eladja a fél max egy éves kártyáját és ki bekkeli az elkövetkezendő
pár hónapot egy kis tartalék kártyával, amivel a kedvenc llelki egyensúlyát
fenntartó pár játékkal eltud szórakozni esős délutánokon.
Amúgy meg nyár van az iskolás játékőrült rulkókon kívül szinte mindenki
a szabadba vágyik a vízpart mellé és nem akar bent a szobában fortyogni
a fűtőtest hő erejével vetekedő pc-je mellet. -
Perillustris
senior tag
válasz
Vasinger! #121 üzenetére
De ez már normalizálódott, vagy legalább is annak látszik lassan. Mikorra várhatóak akkor a külföldi árak megjelenése?
Nézd, a dollár még egy picit erősödhet, az euróhoz képest is. A forinthoz? Véleményem szerint már annak is örülhetünk, ha nem megyünk 230 fölé idén. A nem is oly régi 180-as $ árfolyam 2-3 éven belül biztosan nem tér vissza, erről senki ne álmodozzon. SZVSZ 215 körülire áll be nemsokára, és fél-egy évig e szinten is tanyázik majd a dollár. Eurónál utóbbi ~270 körülire tehető.
Sajnos mindez azt jelenti, hogy az első félév optimista várakozása a VGA-k árcsökkenését illetően hetek alatt szertefoszlott, hiszen az esetleges piaci esést bőven felszívja az árfolyamnövekedés, sőt...
Gyakorlatilag akik kivártak, vagy elhalasztják a vásárlást, vagy jóval drágábban jutnak videókártyához. A harmadik opció a jószerencséjé: várni, hogy valaki megszoruljon, s lecsapni a kártyájára.
Ebből kifolyólag felesleges arról vitatkozni, hogy mi éri meg, s mi nem, megarról, hogy mi van túlárazva, mert bátran ki merem jelenteni, hogy ma semmilyen új VGA-t nem éri meg venni. Persze mivel túlzott javulás nem várható, akinek mindenképpen kell, s még így is van rá pénze, ne halassza el a vásárlást. Persze járjon nyitott szemmel, hátha beesik egy átlagosnál jobb ajánlat.
-
joi29
őstag
Egyre többen kérdezgetnek engem is hogy mit szólok a dologhoz,
és ez által engem is érdekel a téma főleg hogy még gyerek cipőben jár.
Az említett tesztben a gpu-k nem mutathatták meg igazi erejüket,
mivel használt tesztprogramok nem kifejezetten hozzájuk lettek írva.
A saját CUDA és az ATi Avivo konvertálójával egészen biztos hogy jóval
a processzorok fölé kerekednének a vga-k.
Igaz ez miatt nem lehet 100%-ban tiszta képet kapni, de hát a procik meg azzal
kódolnának amivel csak tetszik.
Ugye ha már a cél számit akkor miért ne használhatnánk a célnak megfelelő,
a hardvert minél jobban kihasználó programokat.
Nos ezt szemelőt tartva én úgy gondoltam hogy a tesztben a teljesség igénye
nélkül szerepelhetne 6 CPU úgy Intel mint AMD részéről 3-3 vagyis a belépő
szint (2 mag), a közép kategória (4 mag) és a felső kategória (6 mag).
A vga-k felől ugyanez a felállás csak nVidia vs AMD módban, vagyis
a legkisebb belépőszintű a technológiákat támogató 1-1 vga, csak úgy
mint a közép és a felső kategória hogy a Fermi is megmutathassa az erejét.
És a tesztben nem csak cpu és vga grafikonok lennének hanem
egy összegző is, had tépjék a hajukat a több 100k-s konfigok tulajai
mikor meglátják hogy akár egy 20~30k vga is tudja ugyanazt mint az ő
hétkrajcáros cpu-juk.
Ez persze csak egy javaslat, de mivel az egész neten nincs hasonló
egész biztos hogy nagy vihart kavarna az eredménye. -
dangerzone
addikt
De mocskosul drágák ezek a kártyák...Hihetetlen.
-
hát, az 5750 1G-nak ezen az áron nem sok értelme van - ahol nem elég az 512M, ott 95%-ban a GPU is feladja. de még az 512M-s verzió is csak akkor jó vétel, ha tudod tuningolni a GPU-t - olyankor jó, hogy a memória garantáltan megy 1150-et.
az 5750 CF vehető egy kalap alá a tesztben szereplő kártyákkal, oda viszont kell az 1G, és akkor inkább 5850-et vennék. vagy méginkább megvárnám a GXT460-at
az 5770-ről joshua7 leírta a lényeget. 45K+ aaaaarrrrggggh! -
cheatergs
senior tag
OFF: Bocs, hogy ezt leírom, mert biztos sokan megtették már, de egyszerűen olvashatatlanok a grafikonok. Elsőre, másodikra és sokadikra is kaotikus a különböző hosszúságú oszlopok sokasága, amihez hozzájön a két érték más színekkel, így végképp áttekinthetetlenné téve a az egészet. Értem, hogy változtatni kell, de ez erőltetett és értelmetlen, a legkevésbé sem fejlődés.
Sokkal-sokkal egyszerűbb és magától értetődőbb, amikor csak a sor elejére kell pillantani, hogy mi a kártyák sorrendje. Nem hiszem, h akár a tesztelő egy hét múlva meg tudná mondani ránézésre, hogy mi is lett a verseny eredménye. Régen volt már, de úgy rémlik, minden diagrammal szemben a legalapvetőbb követelmény az áttekinthetőség. Itt ez nincs meg, és már a második tesztnél próbálom kibogarászni, hogy akkor melyik kártya miként is teljesített. Időhúzó, idegőrlő és felesleges. Ne erőltessetek olyat, ami nem hasznos! Ezt szörnyű látni itt a pH!-n!ON:Az nem világos, hogy akkor most százezer a kártya, vagy nyolcvanezer, mert a szövegben végig százat emlegetsz, a táblázatban és a konklúzióban meg nyolcvanat tüntettél fel.
Végtére is szerencsém, h már nem kell költenem VGA-ra, mivel a jelenlegit sem használom ki (amilyen játékok vannak). -
Def26
félisten
válasz
LackoMester #150 üzenetére
Nekem az van, ne akarj olyat.
-
LackoMester
addikt
Igazából kb. ennyit vártam, fog még az nVidia jó ár/teljesitményű kártyát alkotni, ebben bisztos vagyok
én még mindig HD 5870-et vennék.... -
Joshi
titán
Én is hasonló véleményen vagyok mint te, egyértelműen lesz ez még jobb is.
Az kijelenthető hogy a fermi egy kicsit túlárazott a képességeihez mérten de gondolom hogy az Nvidiának meg van az oka rá.
Nekem a fogyasztás tűnik aggasztónak és ez érvényes az ATI-ra is, most hogy mindenhol az energia fogyasztás visszaszorításán serénykednek elég nagy léptékben emelkednek a VGA-k áramfelvétele.
(Na ezt jólmegaszontam)
-
-
XleshEr
csendes tag
Hogy tudtak így mellényúlni semmi értelme ezt a kártyát megvenni
.Ki kellene találniuk már valami okosat a zöldeknek.
-
zed1983
őstag
A cím az nagyon tetszett!
A Fermi eddig sem nyerte el tetszésemet...
Egyedül az 5830 hiányzott nekem. -
lsc
nagyúr
-
hackeeeee
Jómunkásember
Először is köszi az írást.
Másodszor, a 470 árából már inkább egy HD5870...
Vagy, egy 5770 CF.
-
leviske
veterán
Köszönjük a tesztet.
-
Joshi
titán
Nekem még mindig 8800GT van de tesóméknak 5770 és mivel én nvidia párti vagyok ezért érdekelt volna hogy mi a két kártya között a különbség, annyi pénzem nincs hogy csak úgy nvidia fun-ként kiszórjak egy valag pénzt csak azért mert nvidia. Nagyjából ennyi a történet.
Találtam egy tesztet amibe benne van az 5770 is, mondjuk jobb lett volna PH tesztet olvasni magyarul. Azért köszi a tesztet mindenképpen hasznos. -
fLeSs
nagyúr
alapjában véve ezeket a kártyákat azért raktam bele, mert már több mint két évesek és eltom képzelni, hogy egy 9800 GT/GTX (vagy HD 4850/4870) tulaj mondjuk ha már eddig várt akkor kíváncsi a GTX 465/470-re.
azt viszont nehezen képzelem el, hogy vki vett az elmúlt hónapokban egy HD 5770-et és most GTX 465-re szeretne váltani. kb. ennyi volt benne a logika. -
Dyingsoul
veterán
Ezek a VGA-k egyre nagyobbak. A végén ki kell pakolnom a hűtőt és átalakítanom számítógépházzá. Úgy még a hűtést is megúszhatom vele, télre meg kipakolom és fűtőtestként hasznosítom.
-
rumkola
nagyúr
fura egy világ
5850 a legjobb vétel egyesek szerint, 465 meg a legrosszabb.... közben meg 1 árban vannakDD
a driverek a physx és a tuning a gef oldalára billenti a mérleg nyelvét nálam
-
Vitus
őstag
"+ halkabb, mint azt gondoltuk volna, + hűvösebb, mint azt gondoltuk volna"
Ezen jót mosolyogtam. -
Vasinger!
nagyúr
válasz
Perillustris #116 üzenetére
De ez már normalizálódott, vagy legalább is annak látszik lassan. Mikorra várhatóak akkor a külföldi árak megjelenése?
-
fLeSs
nagyúr
már átírtam 82K-ra és ennek megfelelően átalakult az ár/teljesítmény grafikon illetve az összegzés is finomodott. viszont többet ilyet nem csinálok, pontosabban ár/teljesítmény grafikon többé nem lesz, majd a relatív teljesítmény alapján mindenki eldönti magának, hogy megéri-e a kártya.
-
vergilx
őstag
nagyon érik már a 4870-em cseréje,de egyszerűen vicc,ahogyan árazzák ezeket a karikat...gyanús,hogy 4870X2 lesz a dologból....
-
Hatvan9
senior tag
válasz
tzsolesz #112 üzenetére
HD 5850 ára
árak állítólag innen bitmarketről vannak pedig ha megnézem a GTX465 76K az 5850 meg 81K tehát a GTX465 olcsóbb 5k-val és ez nem mind1
fLeSs: nem választhatod ki melyik üzlet megbízható és melyik nem mert sokaknak van arról az üzletről is jó tapasztalata de ha pixmania nem még ott az Ipon ami 100%-ban megbízható és ott is ~75K de ha az átlagot nézzük 86K a tető 75K a padló akkor 81 az átlag te meg 90K írtál ami olyan drága hogy ennyiért meg sem lehet venni bitmarketen
-
Perillustris
senior tag
Szerintem a legtöbb nagyker mindig az aktuális árfolyammal számol, ezért nincs árkülönbség két azonos termék között akkor sem, ha nem egyszerre érkeztek. Ha nő a dollár ára, nyernek, ha csökken, akkor vesztenek rajta. Bár utóbbi idén nem fenyeget.
Pár hete még tényleg 70k körül volt egy 5850
Áprilisban 80-ért ment el egy 5870 Vapor-X.
Októberben vettem 66ért 5850et, ha előre tudtam volna hogy ez lesz, el se adom
(#67) Lacika001: Jobb befektetés lett volna 5850-eseket venni pár hónapja, mint aranyat.
Egyébként emberek!
Lehet, hogy én vagyok a hülye barom, de mikor kijöttek a kártyák, akkor egy mai 5850 árából nem 5870-et lehetett majdnem kapni?(#76) Vasinger!: HUF/EUR-USD árfolyam vitte egekbe az árakat.
-
Ez a 465-ös kártya nekem nem tetszik, és a teszt is alapos.
Viszont szerintem ez nem felső kategóriás kártya, vagy ha mégis az, akkor ide kellett volna sorolni az 5830-at is.
Másrészt rengeteg kiskerben kapható 74K-ért, míg mondjuk 5870 98K-ért, és ez kb. azt jelenti, hogy a 75%-ába kerül.
Ez a kártya aránytalanul drága, főleg a használt 280/285-ökhöz képest, mégsem sportszerű az 5850-hez hasonlítani, hisz eleve az alá lett pozicionálva, az 5830 ellen és ezt a feladatát el is látja, hisz az is egy vicc.
Az persze teljesen jogos, hogy egyik kártya sem éri meg a jelenlegi új árát, sem a 465 sem az 5830, és erősen túlzott a 470-es 95K-s ára is. Legalábbis fogyasztói oldalról.
ps.: Ha valaki kifejezetten erre a hozzászólásra reagálna, kérem előtte csukja be a szemét, számoljon el lassan 10-ig, és ne tegye. Ha mégis, akkor inkább az "új"-ra kattintson, ne a válaszra.
-
tzsolesz
nagyúr
Jó lett a teszt. Itt az 5850 a legjobb ár/értékű kari. A 470 is jó lenne egy picit olcsóbban. Az nincs annyira túlárazva.
-
lsc
nagyúr
Ez jó hűtés :A Gigabyte modelljének egyedi hűtése két ventilátorral küzd a melegedés ellen, ez gyárilag fix 2500 rpm-es fordulatszámon jár, ami már nem éppen halk,
. A tuning fennáll a 470 és 5850 kártyánál is.
Régebben ment a fika hogy az ati egyre másra adja ki a hasonló teljesítményű kártyákat /4770,4830,4850/, ez valamiért az nv-nek is jó, mint a példa mutatja. Nagyobb ugrások /főleg árazásban is/ vevőként jobb lenne.
-
hajbel
addikt
Nem értem, hogy miért rinyáltok/fikáztok. Iponos árakat nézve, 5k-val olcsóbb a Gainward 465, mint az xfx 5850. 2 tesztet néztem, jó a hűtése a tesztben szereplő gigáéhoz hasonlít, nagyon jól húzható kártya a Gainward 465, egyik tesztben volt csak oc eredmény, ott 2 fps-el verte az alapórajeles 470-et Far Cry 2-ben, ami kb. 20%-os tartalék. Sajnos más játékban nem mértek oc eredményt. Ha azt vesszük, hogy az általam olvasott tesztekben kb. 10%-ot hoz az 5850, akkor megállapíthatjuk, hogy tuningolva (persze nem biztos, hogy pont ugyanannyi pluszt hoz minden kártya, de egy általános tuningeredményre kb. lehet következtetni) kb. ugyanott van a 2 kártya. Bár 35 wattal többet fogyaszt load-ban a 465, de 5k-val olcsóbb, és nincs driverhiba, várakozás a hotfixre, + van physx. Tehát szerintem nem egy nagy sz*r, a gtx 465, és nem emós gyerek, idióta, aki megveszi.
-
Joshi
titán
Ami azt illeti az 5770 kártya is bekerülhetett volna a tesztbe ha egy 9800GT befért.
-
Tigerclaw
nagyúr
Remélem, hogy a GTX 460 kilóg majd a sorból az ár/teljesítményt tekintve.
-
bolvar
senior tag
húh gigabytéknál nem sajnálták a hűtést.
sajna ettől se fog csökkeni az 5xxx árai.
lassan tényleg a 4870 cf lesz a legkifizetődőbb.5830 teszt is lesz külön?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
Solten
őstag
Ujabb Nvidia Fail...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az NVIDIA bemutatta harmadik, 100 ezer forint környékén tanyázó videokártyáját. A kérdés csak az, hogy kinek kell?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Last Epoch
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen házat vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Futás, futópályák
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest