- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Analóg fényképezés
- Akciókamerák
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Egérpad topik
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
LackoMester
addikt
Igazából kb. ennyit vártam, fog még az nVidia jó ár/teljesitményű kártyát alkotni, ebben bisztos vagyok
én még mindig HD 5870-et vennék.... -
Joshi
titán
Én is hasonló véleményen vagyok mint te, egyértelműen lesz ez még jobb is.
Az kijelenthető hogy a fermi egy kicsit túlárazott a képességeihez mérten de gondolom hogy az Nvidiának meg van az oka rá.
Nekem a fogyasztás tűnik aggasztónak és ez érvényes az ATI-ra is, most hogy mindenhol az energia fogyasztás visszaszorításán serénykednek elég nagy léptékben emelkednek a VGA-k áramfelvétele.
(Na ezt jólmegaszontam)
-
-
XleshEr
csendes tag
Hogy tudtak így mellényúlni semmi értelme ezt a kártyát megvenni
.Ki kellene találniuk már valami okosat a zöldeknek.
-
zed1983
őstag
A cím az nagyon tetszett!
A Fermi eddig sem nyerte el tetszésemet...
Egyedül az 5830 hiányzott nekem. -
lsc
nagyúr
-
hackeeeee
Jómunkásember
Először is köszi az írást.
Másodszor, a 470 árából már inkább egy HD5870...
Vagy, egy 5770 CF.
-
leviske
veterán
Köszönjük a tesztet.
-
Joshi
titán
Nekem még mindig 8800GT van de tesóméknak 5770 és mivel én nvidia párti vagyok ezért érdekelt volna hogy mi a két kártya között a különbség, annyi pénzem nincs hogy csak úgy nvidia fun-ként kiszórjak egy valag pénzt csak azért mert nvidia. Nagyjából ennyi a történet.
Találtam egy tesztet amibe benne van az 5770 is, mondjuk jobb lett volna PH tesztet olvasni magyarul. Azért köszi a tesztet mindenképpen hasznos. -
fLeSs
nagyúr
alapjában véve ezeket a kártyákat azért raktam bele, mert már több mint két évesek és eltom képzelni, hogy egy 9800 GT/GTX (vagy HD 4850/4870) tulaj mondjuk ha már eddig várt akkor kíváncsi a GTX 465/470-re.
azt viszont nehezen képzelem el, hogy vki vett az elmúlt hónapokban egy HD 5770-et és most GTX 465-re szeretne váltani. kb. ennyi volt benne a logika. -
Dyingsoul
veterán
Ezek a VGA-k egyre nagyobbak. A végén ki kell pakolnom a hűtőt és átalakítanom számítógépházzá. Úgy még a hűtést is megúszhatom vele, télre meg kipakolom és fűtőtestként hasznosítom.
-
rumkola
nagyúr
fura egy világ
5850 a legjobb vétel egyesek szerint, 465 meg a legrosszabb.... közben meg 1 árban vannakDD
a driverek a physx és a tuning a gef oldalára billenti a mérleg nyelvét nálam
-
Vitus
őstag
"+ halkabb, mint azt gondoltuk volna, + hűvösebb, mint azt gondoltuk volna"
Ezen jót mosolyogtam. -
Vasinger!
nagyúr
válasz
Perillustris #116 üzenetére
De ez már normalizálódott, vagy legalább is annak látszik lassan. Mikorra várhatóak akkor a külföldi árak megjelenése?
-
fLeSs
nagyúr
már átírtam 82K-ra és ennek megfelelően átalakult az ár/teljesítmény grafikon illetve az összegzés is finomodott. viszont többet ilyet nem csinálok, pontosabban ár/teljesítmény grafikon többé nem lesz, majd a relatív teljesítmény alapján mindenki eldönti magának, hogy megéri-e a kártya.
-
vergilx
őstag
nagyon érik már a 4870-em cseréje,de egyszerűen vicc,ahogyan árazzák ezeket a karikat...gyanús,hogy 4870X2 lesz a dologból....
-
Hatvan9
senior tag
válasz
tzsolesz #112 üzenetére
HD 5850 ára
árak állítólag innen bitmarketről vannak pedig ha megnézem a GTX465 76K az 5850 meg 81K tehát a GTX465 olcsóbb 5k-val és ez nem mind1
fLeSs: nem választhatod ki melyik üzlet megbízható és melyik nem mert sokaknak van arról az üzletről is jó tapasztalata de ha pixmania nem még ott az Ipon ami 100%-ban megbízható és ott is ~75K de ha az átlagot nézzük 86K a tető 75K a padló akkor 81 az átlag te meg 90K írtál ami olyan drága hogy ennyiért meg sem lehet venni bitmarketen
-
Perillustris
senior tag
Szerintem a legtöbb nagyker mindig az aktuális árfolyammal számol, ezért nincs árkülönbség két azonos termék között akkor sem, ha nem egyszerre érkeztek. Ha nő a dollár ára, nyernek, ha csökken, akkor vesztenek rajta. Bár utóbbi idén nem fenyeget.
Pár hete még tényleg 70k körül volt egy 5850
Áprilisban 80-ért ment el egy 5870 Vapor-X.
Októberben vettem 66ért 5850et, ha előre tudtam volna hogy ez lesz, el se adom
(#67) Lacika001: Jobb befektetés lett volna 5850-eseket venni pár hónapja, mint aranyat.
Egyébként emberek!
Lehet, hogy én vagyok a hülye barom, de mikor kijöttek a kártyák, akkor egy mai 5850 árából nem 5870-et lehetett majdnem kapni?(#76) Vasinger!: HUF/EUR-USD árfolyam vitte egekbe az árakat.
-
Ez a 465-ös kártya nekem nem tetszik, és a teszt is alapos.
Viszont szerintem ez nem felső kategóriás kártya, vagy ha mégis az, akkor ide kellett volna sorolni az 5830-at is.
Másrészt rengeteg kiskerben kapható 74K-ért, míg mondjuk 5870 98K-ért, és ez kb. azt jelenti, hogy a 75%-ába kerül.
Ez a kártya aránytalanul drága, főleg a használt 280/285-ökhöz képest, mégsem sportszerű az 5850-hez hasonlítani, hisz eleve az alá lett pozicionálva, az 5830 ellen és ezt a feladatát el is látja, hisz az is egy vicc.
Az persze teljesen jogos, hogy egyik kártya sem éri meg a jelenlegi új árát, sem a 465 sem az 5830, és erősen túlzott a 470-es 95K-s ára is. Legalábbis fogyasztói oldalról.
ps.: Ha valaki kifejezetten erre a hozzászólásra reagálna, kérem előtte csukja be a szemét, számoljon el lassan 10-ig, és ne tegye. Ha mégis, akkor inkább az "új"-ra kattintson, ne a válaszra.
-
tzsolesz
nagyúr
Jó lett a teszt. Itt az 5850 a legjobb ár/értékű kari. A 470 is jó lenne egy picit olcsóbban. Az nincs annyira túlárazva.
-
lsc
nagyúr
Ez jó hűtés :A Gigabyte modelljének egyedi hűtése két ventilátorral küzd a melegedés ellen, ez gyárilag fix 2500 rpm-es fordulatszámon jár, ami már nem éppen halk,
. A tuning fennáll a 470 és 5850 kártyánál is.
Régebben ment a fika hogy az ati egyre másra adja ki a hasonló teljesítményű kártyákat /4770,4830,4850/, ez valamiért az nv-nek is jó, mint a példa mutatja. Nagyobb ugrások /főleg árazásban is/ vevőként jobb lenne.
-
hajbel
addikt
Nem értem, hogy miért rinyáltok/fikáztok. Iponos árakat nézve, 5k-val olcsóbb a Gainward 465, mint az xfx 5850. 2 tesztet néztem, jó a hűtése a tesztben szereplő gigáéhoz hasonlít, nagyon jól húzható kártya a Gainward 465, egyik tesztben volt csak oc eredmény, ott 2 fps-el verte az alapórajeles 470-et Far Cry 2-ben, ami kb. 20%-os tartalék. Sajnos más játékban nem mértek oc eredményt. Ha azt vesszük, hogy az általam olvasott tesztekben kb. 10%-ot hoz az 5850, akkor megállapíthatjuk, hogy tuningolva (persze nem biztos, hogy pont ugyanannyi pluszt hoz minden kártya, de egy általános tuningeredményre kb. lehet következtetni) kb. ugyanott van a 2 kártya. Bár 35 wattal többet fogyaszt load-ban a 465, de 5k-val olcsóbb, és nincs driverhiba, várakozás a hotfixre, + van physx. Tehát szerintem nem egy nagy sz*r, a gtx 465, és nem emós gyerek, idióta, aki megveszi.
-
Joshi
titán
Ami azt illeti az 5770 kártya is bekerülhetett volna a tesztbe ha egy 9800GT befért.
-
Tigerclaw
nagyúr
Remélem, hogy a GTX 460 kilóg majd a sorból az ár/teljesítményt tekintve.
-
bolvar
senior tag
húh gigabytéknál nem sajnálták a hűtést.
sajna ettől se fog csökkeni az 5xxx árai.
lassan tényleg a 4870 cf lesz a legkifizetődőbb.5830 teszt is lesz külön?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
Solten
őstag
Ujabb Nvidia Fail...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az NVIDIA bemutatta harmadik, 100 ezer forint környékén tanyázó videokártyáját. A kérdés csak az, hogy kinek kell?
- GIGABYTE GeForce RTX 2080 TURBO OC 8GB GDDR6 videokártya (használt)
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- MSI GeForce RTX 4070 VENTUS 3X E 12G OC
- 3 hónapos Sapphire Pulse AMD Radeon Rx 7900 XTX 24 GB, 33 hó garanciával!!
- BESZÁMÍTÁS! ARCTIC Liquid Freezer II 420 vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E744 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 14" HD+ I DP I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest