Új hozzászólás Aktív témák
-
Keszi86
csendes tag
Sziasztok.
Én körülbelül 2 hónapja vettem használtan egy Instinct Solat Tacticalt 22 napot ír teljes feltöltés után 20%-os háttérvilágítássa nem tudom ez jó-e. Jó óra amúgy eddig tetszik, viszont van pár dolog amivel van probléma vagy csak én gondolom annak.
1. Múltkor random lemerült, vagyis egyik nap feltöltöttem estére 2 napot írt 9%-ot. Ki-be kapcsolás megoldotta.
2. Háttérvilágítással (90%) mintha csíkos lenne a kijelző halványan, bár annak lehet olyannak kell lennie.
3. Folyamatosan le-le csatlakozik véletlenszerűen a telefonról (Honor view 10).
4. Nem nagyon akar szinkronizálni. Például igaz nem folyik semmilyen tevékenység de a napi pulzust napintenzitást stb. nem mutattja a connect bár ez lehet a program hibája. Viszont az időjárás meg az értesítések működnek.
Ezeket vettem észre ha valaki tud esetleg ezekre valami megoldást, szívesen venném. -
MC Pite
veterán
-
Diopapa
addikt
válasz
Drótszamár #946 üzenetére
Az instinceknek sosem volt túl jó, de ennyire nem lehet szar.. Nekem I1 Solar van, jött rá nem olyan rég egy frissítés, ami ezen javít.
-
Drótszamár
őstag
A légnyomás alapú magasság mérés hogyan működik nálatok?
I2Solar verzióm van, és egyre szarabb nálam. Hiába pucolom ki alul és oldalt a nyílást hülyeségeket mér az óra. Tegnap füvet nyírtam otthon egy fél órát, és e közben 105m szintemelkedést szedtem össze.
Mindegyik ilyen szar, vagy nálam hibás a szenzor?
-
Diopapa
addikt
Nem tudom, ez pl mennyire van neked messze:
-
Orgi
addikt
44 éves vagyok, műtött szemmel, tehát annyira nem tökéletes, 2.5 dioptria van rajta. 20%-os háttérvilágítással használtam az Instinct 1-et és most a 2-őt is, mindkettővel teljesen jól látható.
Annyi különbség talán van, hogy az Instinct 1 nekem mattabbnak tűnik, az Instinct 2 üvege fényesebb és szerintem jobb volt az 1-é ebből a szempontból, nem szemből nézve kissé csillog az Instinct 2 üvege. -
Dyraxx
tag
Alapvetően nem rossz a szemem, nem vagyok szemüveges sem. Közelre (15-20cm-től) nem látok már homályosság nélkül, ami abban nyilvánul meg, hogy a többnyire mosószeres flakonon, mosogatókapszulás dobozokon lévő 100 nyelven ráírt baromi apró betűs dolgokat már nem tudom olyan közel vinni a szememhez, hogy még élesen lássam, így azokat már nem tudom elolvasni. Máskülönben jó a szemem és élsesen látok. Egy SPAR blokkon a szöveg 15-20 centitől közelítve kezd homályossá válni, de az még úgy is olvasható, hiszen jóval nagyobbak a betűi, mint ami a mosópor hátulján van.
És hát mondom, hogy fényben, nappal tökéletesen látom az óra apró betűit is, szóval ..Szóval akkor lehet, hogy mégis hibás, megpróbálom összehasonlítani egy másikkal egy boltban, ha találok majd egyet dél-Pesten valahol, ami készelten is van és nemcsak megrendelni lehet.
Tudtok valami boltot esetleg így fejből, ahol szoktak lenni Garmin órák? Van a közelben Soroksári bevásárlóközpont, Köki Terminál, vecsési Market Central, határ úti Shopmark, Media Markt, Euronics, sportboltok (decathlon, hervis, mountex, intersport, sportfactory) és különböző óra-ékszer boltok, bár azokban nem hiszem, hogy lenne. -
Diopapa
addikt
-
Dyraxx
tag
"Folyamatosan kevered a kontrasztot és a világosságot." - A kontrasztot a fényerő függvényében írtam, nyilván a kontraszt minimális fény nélkül nem értelmezhető az emberi szem számára. Előző posztban részletesebben.
"Nálam tevékenységnél 20, általános 10, este 5% fényen kellemes" - ha este levenném a 100%-ról 5-10%-ra, nagy eséllyel még a nagy óraszámokat sem látnám, nemhogy a kisbetűket. "Ha nagyon gáz, meg kell nézni boltban másikat" - jó ötlet, most már nagyon érdekel, hogy ennek van baja csak, vagy a modell ilyen.
"Én mindig a tevékenységet indítom el, és amikor kell, akkor indítom a navigálást [...] Pl túrázást elindítod, hosszan az UP gomb, Navigáció, Pályák." - Melyik az az UP gomb?Ha megnyomom a "GPS" gombot, feljön a tevéklenység menü (futás, túrúzús, navigáció, stb). Kiválasztom a "Túrázás"-t (GPS gomb rá), és akkor benne vagyok a túrázás tevékenységben. Ekkor mit kell nyomnom? Ha újra a GPS-t nyomom meg, akkor elindul a felvétel, az gondolom nem jó. Ha a SET gombot nyomom, akkor ott megint feljön, hogy Futás, Túrázás, Navigáció, stb, de itt már egyszer kiválasztottam, hogy túrázás, nem? vagy ez már egy másik menü? A Túrázáson belül a SET gombbal miért választhatok ismét a tevékenységek közül? Nem értem.
Ha a tevékenységen belül nem a SET gombot nyomom meg, hanem a "MENU" gombot, akkor ott is van választható "Navigáció" sor, a "Futás beállítása", az "energiaüzemmód" és a "tréning" sorok alatt. Ez kell nekem?köszi előre is!
-
Dyraxx
tag
"[...] éjszaka meg minimális fénynél is, teljes sötétségben meg bántóan erős is tud lenni" - Nekem ezzel van a bajom. Nap közben, fényben semmi baja, tökéletesen látni, viszont este, sötétben befekszek az ágyba, és háttérvilágítással is alig látom a kis betűket. Szal nemhogy bántó a háttérvilágítás, hanem baromi gyenge a fénye 100%-fényerőn is.
A kontrasztot a fényerő függvényében írtam. Nyilván a fekete és fehér között nagy a kontrasztkülönbség, de abból a különbségből az ég világon semmi nem látszik, ha nincs semmi fény - hiába viszek be egy fehér és egy fekete lapot egy vaksötét szobába, semmit nem fogok látni a kontrasztjukból - hiszen vaksötét van. Van olyan minimális fényerő, ahol már dereng esetleg valami, de nyilván kis betűk, számok kontrasztos ovlasására még nem elég ez a fény - na én valami ilyesmit érzek az i2 solar esetében este a sötét szobában a háttérvilágítással kapcsolatban. Baromi gyenge a fénye és épp ezért a kontraszt megvilágítása nem elegendő a kijelző olvasásához. Lehet, hogy egyedi probléma.
-
MC Pite
veterán
Folyamatosan kevered a kontrasztot és a világosságot.
Döntsük el. Amúgy a nem Solar jobban látszik. [link]
Ha volt kvarcórád, azt is fény felé fordítottad, este meg világítást nyomtál gondolom.
Megjegyzem a színes transzreflektív kijelzők még rosszabbul láthatóak kevés fénynél (főleg ha solar).
Nálam tevékenységnél 20, általános 10, este 5% fényen kellemes (naplemente után, értesítésre és gombra igen, csuklómozdukatra nem világít.
Ha nagyon gáz, meg kell nézni boltban másikat, vagy nem Solart venni. Pár napig az I2 után zavart az I2S kijelzője, picikét rosszabb az I1S-től, de élhető, és jobb a színesektől.
Csak az a ragyogó kotrasztú I2 ne lett volna egy hétig a kezemen.
Én mindig a tevékenységet indítom el, és amikor kell, akkor indítom a navigálást (nem térképes ez az óra!).
Pl túrázást elindítod, hosszan az UP gomb, Navigáció, Pályák.
Ha Explore appal rakod rá a gpx-et vagy készíteszb útvonalat, nem fog kanyaronként navigálni(!), csak akkor rezegvha letértél - de ez működik fent a hegyen, net nélkül (ha töltöttél az Explore appra térképet). A connecttel lesz kanyarodási figyelmeztetés, de net kell hozzá.150pontos gpx ahogy írták nagy neki, vágd szét.
-
sanyci
senior tag
De hát ez transzflektív kijelző! Minél világosabb van, annál jobban látszik.
Sötétben meg pont elég a fénye.
Ráadásul polarizált szemüvegben is jól látszik.
Tehát nappal, kültéren háttérvilágítás nélkül is szuper jól látszik, éjszaka meg minimális fénynél is, teljes sötétségben meg bántóan erős is tud lenni...
A kontraszt is nehéz ügy, mert összesen két színt tud:
a fekete meg a "fehér" között elég komoly a kontrasztkülönbség -
Dyraxx
tag
válasz
balu1977 #933 üzenetére
Oksa, köszi! A monokrómmal nincs bajom, csak azzal, hogy lehetne kontrasztosabb. ÉPp most kezd romlani a szemem (öregségi 45+) és ha ennyire összeolvad a fekete a fehérrel, tehát nincs kontraszt köztük, mert gyenge az alap fényerő, akkor összemosódnak az apró számok, betűk a kijelzőn. Szerencsére vannak nagyobb karakteres fészek, de a menürendszer betűi éppoly összemosódottak maradnak.
Vagy csak az én órámnak ilyen low a fényereje, mert pl. hibás? Amit a videókban látok, azok azért az enyémnél dupla olyan világosak, persze lehet a felvétel miatt is, de mindnél?
Akartam fotót készíteni róla, összehasonlítás végett, de a fotókon meg szuper jól látni, sokkal nagyobbnak tűnik a fényereje, mint ami valójában... Ezzel korrelál az a hosszú topik is, amit találtam ezügyben a Garmin fórumján:
https://forums.garmin.com/outdoor-recreation/outdoor-recreation/f/instinct-2-series/286546/instinct-2-solar-tactical-washed-out-display-anyone-else-having-this-problem-w-their-display#pifragment-1292=1
A topikban sokan jelzik, hogy úgy vették észre, hogy az óra fejjel lefelé sokkal jobban látszik, sőt olyan is felröppen benne, hogy úgy tűnik, mintha a instinct 2 (s, tactical, solar) modellekben fordítva építették volna bele a polarizációs szűrőt és ezt senki nem vette észre.Minden esetre tele van hasonló fényerő/láthatósági/olvashatósági problémás topikkal a fórumuk az i2-re vonatkozóan. Hát elég fura.
Remélem valami firmware-rel fogják orvosolni. Ha akár 150%-ig fel lehetne tolni a fényerőt/kontrasztot, akkor már nem lenne semmi problémám az elolvasásával. Amúgy épp most talált az automata szoftverfrissítés egy új fw-t: 5.21 (c09ad4a) - ez a legfrissebb szoftververzió jelenleg, vagy érdemes manuálisan frissíteni, vannak béta meg fejlesztői változatok amik az automata frissítésben nem elérhetők, hasonló módon, mint ahogy pl. a TCL tévéknél?
-
balu1977
senior tag
Jobb gombal kikeresed a túrát és vagy indítod simán vagy lejjebb mész és kiválasztod a pályát és utána indítod. Erre figyelj mindíg mert ,ha elfelejted indítani tevékenységet nem lesz a végén semmid a túráról.
Azért mész le a pályáról mert csak betöltötted a pályát,de nem indítasz tevékenységet és gondolom ott se vagy fizikailag. -
Dyraxx
tag
válasz
Drótszamár #929 üzenetére
Igen, épp arra is gondoltam én is nemrég, köszi! Vajon nem teszi a fehér háttér kevésbé láthatóvá verőfényben a számlapot? Vagy van beállítás arra is esetleg, hogy nappal ez, éjjel meg az fusson?
-
Dyraxx
tag
válasz
balu1977 #928 üzenetére
Szuper, köszönöm a válaszokat!
A "csak a pályat indítod ,de tevékenységet nem" -el kapcsolatban hogyan tudom azután elindítani a túra tevékenységet, hogy a pálya már elindult és megyek a vaktérképen?
Illetve még az érdekelne, hogy nem jöttem rá, hogyan lehet középre tenni a nyilat, tehát a pozíciómat, vagy ez is indulna a tevékenységgel automatikusan? Mert egyelőre így, hogy csak betöltöm a térképet, nem a nyilam van a középpontban és ahhoz mozgatja a térképet, hanem a térkép fix, pl. ahogy bezoomolom, és a nyíllal pedig egyszerűen lemegyek az óra számlapjáról, ahogfy hagyom el a bezoomolt szakaszt.
Bocsesz az amatőr kérdésekért, ez az első GPS-es/térképes sportórám.
-
Dyraxx
tag
Végre megérkezett az i2 Solar órám az Amazonról. Egész délelőtt a beállításokat bújtam, próbáltam megtanulni a kezelését. A nagyja megvan, de pár dolgot továbbra sem értek / nem találok. Letöltöttem a kektura.hu weboldalról az aktuális friss, teljes OKT térképet (nyomvonal + pecsételőhelyek, ~1130km, ~2,5 MB): https://turistaterkepek.hu/kekturahu/gpx/mozgalom/okt_teljes_bh_20220908.gpx
Amikor fel akarom tölteni a Connect profilomba a kéktúra hivatalos GPX fájlt, a telefonos connect app némi töltési idő után hibát ír ki, PC-n keresztül pedig 5 percnyi töltés után canceleltem, mert gondolom beakadt, mármint kiakadt. Mi a baj ezzel a fájllal? túl nagy neki? Van valami limit? Vagy a ~150 pecsételőhely pont a túl sok neki?Ezt követően létrehoztam egy rövid, saját útvonalat a térképen kattintgatva, és ezt fellőttem az órára. Megpróbáltam legyalogolni - nem sikerült. betöltöttem a Pályák -> gpx file -> Pálya menün kersztül -> feljött a térkép, elkezdtem a pályát lemenni, de pár perc után kiírt valami visszaszámlálást 30 vagy 60 mp-ről, valami energia mód szöveget jelenített meg. Ezt a visszaszámlálást kétszer kinyomtam, így ilyenkor visszaengedett a térképre, de harmadjára végigengedtem, megnéztem mit csinál, ha végigér a számláló. Hát kinyomta a térképet meg az egész eksönt, visszatért az óra a föképernyőre. Ezt gondolom ki lehet kapcsolni valahol, de nem találtam még meg, hogy hol.
A másik, hogy az egy dolog, hogy betöltöttem a gpx útvonalat, és elindulok rajta, de hogy tudom felvenni azt, ahogy azon végigmegyek?
A harmadik kérdésem hogy miért ennyire sötét az óra kijelzője? két helyet találtam, ahol állítani lehet a backlightot, a bal felső gomb megnyomására, azt feltettem 100%-ra, és az aktivitás köben, azt hagytam 20%-on. De a backlight bekapcsolása nélkül akkor is túl sötétnek tartom a kijelzőt. Észrevettem, hogy harántok egyet rajta, akkor világosabb lesz valamivel a számlap, de a félhomályos késő délutáni lakásban alig látom. A fénye függ az akksi állapotától? Mármint kisebb-e a fénye (nem a backlight) pl. 10% akksin, mint 80% akksin? Van rá valami mód feljebb tornászni az alap fényerejét valahogy, vagy ez ennyi?
Tehát összegezve a kérdéseket:
1.) -Miért nem fogadja be a Garmin Connect rendszer az OKT kéktúra hivatalos GPX térkép fájlját?
2.) -Miért akar energiatakarékos módba váltani 5-10 perccel azután, hogy elindítok egy feltöltött "pályát"?
3.) -Hogy tudom felvenni az aktivitást, miután betöltöttem és elindítottam egy pályát?
4.) -Lehet-e javítani valahogy az óra túl sötét kijelzőjén? (Nem a háttérfényen (backlight) keresztül)Előre is köszi a segítségeket, válaszokat!
-
sanyci
senior tag
-
sanyci
senior tag
-
MC Pite
veterán
Különböző dologról beszéltek.
Az üveg az üveg.
A kijelző technológia meg olyan, hogy remekül látszik kb minden szögből, főleg a nem solar változatoké. [link] -
sanyci
senior tag
No. Sokak szerint nincs szükség védőüvegre.
Nem tudom, de ma vettem észre egy csúnya karcolást az órán. Szerencsére csak a védőüvegen.
Mivel matt üveget használok (a telefonjaimon is), nagyon fura volt pár óráig nélküle használni az órát, szabályosan zavart a gyári üveg csillogása! -
zo-lee
aktív tag
Sziasztok!
Hogyan tudok aktiválni egy magam által létrehozott teljesítmény üzemmódot ? A Max Battery és a Jacket mode az alap, emellé létrehoztam egy sajátot, és ennek az beizzításával vagyok bajban.
Válaszotokat előre is köszi!
-
-
MC Pite
veterán
3 hónap alatt újszerű (sporttal, melóval, 2-4 hetente kézzel kimosom). Elég erős, és nem áll ki, nem akadsz el vele, ha az óra akad el, akkor se engedett.
A gyári állítólag még jobb, de egyelőre ez is korrekt. Egy dolog fura, levételkor az én kezemnél már 1-2 tépőzárnyit vissza kell húzni a tengelynél (bővíteni). Egy picit hosszabbnál nem kéne (vagy egy jó QuickFitesnél, ahol nem az olcsó 20-22mm adapterbe rakják). -
MC Pite
veterán
Curve szívások: nem sikerült fizetni (pl shell), ill nem sikerült fizetni, és le is vonta a bankkártyáról (elutasítva, de egyenleged csökkent a tranzakcióval). A curva hasonló mint a googlepay, csak közvetítő a fizetésben.
A Revoluthoz van számlád, erre teszel lóvét, pl kártyás fizetéssel, esetleg auto feltöltéssel. Itt van bankbetéti védelmed is, meg (az appot is) egyszerűbb használni. Curve előnye a go back in time, de az főként a vivid money-hoz (volt) hasznos, átlagfelhasználónak nincs haszna. Vivid helyett ott a magyar ReCash inkább.
Akkor röviden, Revolut. -
MC Pite
veterán
Fürdeni, úszni nem jó, utóbbira átpattintok egy QuickFit szilikonszíjat.
A sima órákatnén se vettem le, de azokat lazábban hordtam. Ezeket fürdéshez leveszem, szárazra törlöm a kezem, ill megtörlöm azbórát felvétel előtt.
Átlagos edzés enyhe nedvességét jól bírja, és persze sokkal jobban szellőzik.
Ki lehet nyomkodni a vizet,(a nagyját) ill aki nem törli meg a szilikon alatt se úszás után, annak egykutya.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Garmin terepórája nem okos, mindig aktív kijelzője pedig csak nem is színes, ellenben kifejezetten szívós és profi, ha kihívásokról, küldetésekről és aktivitáskövetésről van szó.
- Drón topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gitáros topic
- AliExpress tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Autós topik
- Autós kamerák
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- További aktív témák...
- Apple watch SE 2022 40mm GPS dobozos akku 94%
- új bontatlan Apple Watch Series 10 GPS 46mm kozmoszfekete alumíniumtok fekete Apple garancia
- Apple Watch Ultra 2 49mm Hibátlan/2028.03.26 Gar./Akku 100%/p4235
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 8 9 10 S8 S9 S10 41-45mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év apple.
- Apple watch Ultra 2 black edt. 2028.03.21. Apple jótállás
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy A15 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest