Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- ZIDOO médialejátszók
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Apple MacBook
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
Nna, akksizabálás van nálam is, majdnem mint itt, de rááltam a témára.
-
-
Pompi
nagyúr
válasz
t72killer #691 üzenetére
Én durván évente jutok egy búvár szafarira, tehát agyon használva így sem lenne. Viszont a jelenlegi Sunntommal pont aza bajom, hogy elemmel működik - amit ha proper módon akarok cseréltetni, akkor évente közel 10 ezer forintba kerül - elem, o gyűrű és nyomáspróba. Kikapcsolni nem lehet, tölteni nem lehet. Évente lemerül. Tehát évente 10 ezer a fenntartási költsége. (OK, kicserélhetem magamnak, mert alapvetően nem egy nagy truvaj, de csak egyszer nem sikerül és kuka). Szóval már most januárban azt néztem, hogy mire lehetne lecserélni, amit lehet tölteni. A Suunto D5 egy napig bírja, az a ló másik oldala, hogy naponta töltögessem. A legutóbbi túrán is végig az Instinc volt rajtam, a merülések idejére vettem csak át a Suunto-t - az Instinctet nem mertem levinni, mert elmeletileg más a minősítése - bár valószínüleg bírta volna. Szóval nekem nagy királyság lenne egy "Instinct" ami tudja a merülési dolgokat. Az MKI-II nem jött szóba se az ára miatt. Így én ennek a G1-nek most örülök, nem mondom, hogy rohanok venni, mert idénre már megvolt a búvár élményen pár hete, így most nem aktuális, de a következő utam előtt szerintem meg fogom lépni. Addig is alig használt Suunto D4i Novo ugyanitt eladó
-
Pompi
nagyúr
Hopp, erről valahogy lemaradtam, de megérkezett az Instincbe öntött Descent MK, azaz a Descent G1. Én búvárkodom, úgyhogy ez most felizgatta a fantáziámat, jobban mint az Instinct 2 széria - nyilván zsebbenyúlósabb történet, de mondjuk egy Suunto D4i komputer ami kb. ennek megfeleltethető kijelzőben - tudásban persze nem, eleve 130 ezer forint, ha így nézzük rendben van a 200 ezer körüli ár a G1-ért.
Descent™ G1: The dive computer for both of your worlds – Garmin® Retail Training
-
t72killer
titán
itt nem írják, hogy instincttel menne, de 7végén kipróbálom
A livetracket találtam még a témában, ami macerásnak tűnik (koordináták helyett egy elévülő linket küld emailben).
-
t72killer
titán
az óráról lehet olyat csinálni, hogy elküldöm valakinek a pozíciómat üziben pl egy kiválasztott appban, előre konfigurált kontaktnak?
-
t72killer
titán
Valamilyen külső hőmérővel tud kommunikálni az óra? Pl kint tartanék egyet az udvaron.
-
-
válasz
balu1977 #677 üzenetére
251e sikerült megvenni egy eMAG újra csomagolt órát, de az ugye szenzor hibás volt és a Navi gate vadiúj órára cserélte. Onnan az 3 év , 0km. Így sikerült haszonnal kiszállni belőle. A mérete nem volt zavaró, meg lehetett szokni. A withings scanwatch Horizon pl sokkal nehezebb, fém szijjal 145gr.
-
válasz
balu1977 #671 üzenetére
Az, hogy a kezemen van egy 412e forint értékű óra, ami elvileg DLC bevonattal rendelkezik, mégis ha racsukódott a kezemre a szelektív kuka kék fedele kb 30cm magasságból, az is leverte a bevonatot. Vagy pl éjjel az agy végének neki ütöttem, paff lejött a bevonat, ahol a fához ért. A szenzor hibás volt, nem mért 90% feletti satO2-t, úgy, hogy a másik kezemen a solar 97% mért, így gariban vadiúj órára cserélte a Navi gate. Aztán az új órával azt vettem észre, hogy folyamatosan az órát óvom a kezemen, hogy nehogy sérülés érje. Így inkább eladtam. Vettem egy withing scanwatch Horizon-t és egy withings scanwatch 38mm rosé gold órát kék szamlappal és még így is maradt 100e forintom.
Egyedül a részletes alvás monitor hiányzik, mert a solarban csak az alap van.# Laurh: a solar is mellkas panttal lesz az igazi, sportolás során. Az optikai szenzor nem pontos ezen sem.
-
Orgi
addikt
Mármint arra gondolsz, hogy edzés közben ne jöjjön értesítés az órára mondjuk egy mailról? Ez állítható, beállítások/telefon/intelligens értesítéseknél.
Ha meg arra, hogy mondjuk egy mail érkezésekor ne jelezzen, ha épp a telón nézed, akkor szerintem nem, mindkettőn fog érkezni. -
Laurh
aktív tag
Közben beszereztem egy Solar-t a T-Rex mellé, este megnézem futásnál mit hogyan mér. :)
Létezik olyan opció, hogy ne küldje át olyankor az órára a push értesítéseket amikor a telefon aktív? (így elsőre nem találtam)
-
balu1977
senior tag
Ezeket csak azért írtam le, hogy ha esetleg valaki majd olvassa ,lássa a nem teljesen elégedett véleményeket is.
5x-et mondtam de mind1. Vannak összehasonlító oldalak akit érdekel majd rákeres.
-
válasz
balu1977 #668 üzenetére
Ugyan, mondd már meg, mib3n több a Fenix 5 a solar-nal. Régebbi szenzor,.öregebb GPS modul, nincs body battery...
Előtte kb minden volt, Sony smartwatch (2012) óta, Huawei, Samsung, pebble, Fossil. A pebble van még a.mai napig, az instinct és egy withing scanwatch Horizon. -
balu1977
senior tag
Azért mert 85ért akar instinctet. Annyiért már kap fenixet is használtan és még ha az 5ősből is választ ,többet kap tudásban mint ettől. És nem tudom milyen órád volt előtte, de nekem ugyanilyen kijelzős ami színes és eleve nagyobb és nagy visszalépésnek éreztem az instinct 2 darab színét, de főleg a kicsiségét,hogy egy üzenetet nem tudok rajta elolvasni gombnyomogatás nélkül mert nem fér ki.
-
Pompi
nagyúr
Én 2020 októberében vettem az Instincet, akkor volt 153 euro egy akcióban, azaz durván 55 ezer forint. Imádom, már írtam korábban is, hogy gyakorlatilag le sem veszem. Ha cserélném, akkor a Garmin Pay miatt a 2 Solarra kellene, viszont az teljesen más árkategória, ott már tényleg képbe kerül nálam egy Fenix 6 vagy Fenix 6 Pro akár. És tudom, hogy az nem Instinct, nem tudom mennyire strapabíró egy Fenix, bár én azért nem ütöm-vágom az Instinctet sem. Bringázáshoz pl. Edge 530-at használok, "házon belülről."
De egyelőre nem gondolkozok másik óra vásárláson, remekül megvagyok az Instincttel. Csak az új megjelenése és ára miatt néztem szét egy picit és gondoltam megosztom veletek ezt a gondolatmenetet. -
válasz
balu1977 #662 üzenetére
Tudsz hozzá csatlakoztatni. Nekem a cadence sensor, a mellkas pánt is rá van csatlakoztatva kerékpározás közben. Nem, nem elvakult vagyok, csak nem értem, ha valaki az instinct solar felől érdeklődik, mi értelme egy használt Fenix 5 kiajànlanod? Akkor már sokkal inkább akciósan egy új Fenix 6 ( aminek szintén "csalódás" a kijelzője, egy AMOLED mellett). Igen, mil std a Fenix is. És az első oszlop, ajtó, stb nyomot hagy rajta. Az instinct meg kibírja ezeket, ebben jobban hasonlít a T-Rex-re.
-
vendingo
veterán
válasz
balu1977 #662 üzenetére
Engem az üzemidő és a remekül minden körülmények között olvasható kijelző csábított el. Amoledet a hajamra kenhetem bringázás közben verőfényes napsütésben. 30-40-nel száguldva nincs kedvem mazsolázni egy amoled kijelzőn. Instinct kielzőjét bárhol, bármikor leolvasom kompromisszumok nélkül.
Mellkaspántnál azért több mindent is lehet csatlakoztatni ant+ rendszeren keresztül. -
balu1977
senior tag
Nem mondtam hogy nem jó az instinct, hisz nekem is van,csak helyén kell kezelni. Az említett trexel összehasonlítva pl semmi extra. A garminos ökoszisztémába se kapcsolódik túlzottan. Pl mellkaspántot tudsz rá csatlakoztatni, de futastinamikát nem tud csak pulzust. Többi kiegészítőt nem tudom kezel e egyáltalán. A kijelző is ingerszegény már egy olcsó forerunnerhez is képest, nemhogy egy szép amoledhez mérve. Instinct 2 már más tészta, de ott meg elszálltak az árak.
-
válasz
balu1977 #658 üzenetére
Neked van/volt instinct órád?!? A transzflectiv monochrom kijelző nagyon jól látható. Nem AMOLED, és ez nem is baj! A kijelző más lesz, mint a T-Rex, nem mondanám visszalépésnek. Megkapja a Garmin ökoszisztémát, ami azért bőven az Amazfit előtt jár. Kap egy elpusztíthatatlan órát. Persze, lehet venni Fenix vonalon bármit (nem 89e), de ezt nem kell félteni, azt meg lehet. Fenix 5 garancia nélkül nem ajánlott, mindegyiket utol fogja érni a korrozio.
-
válasz
balu1977 #656 üzenetére
KI van zárva, hogy Fenix órát vennék használtan, pláne 5ös szériát, töltőport hibával! Bőven testre szabható a solar! A kijelző minden zónája állítható. Az instinct 2 most, majd dupla áron nem éri meg. A solar jó választás a jelenlegi 90e körüli ár mellett. Kérdés, hogy mondjuk 102e jobb vétel e érte 2 év garival. Én a megjelenés napján vettem 136e, rég nem garanciális már. El nem adnám, hibátlan. A tactix delta solar ment a háztól 4 hónap után.
-
Laurh
aktív tag
A sima Instinct Solar jobban megérheti, mint a Instinct 2ő?
Most egy Amazfit T-Rex Pro-t használok, de a Solar 85e körüli ára nagyon gondolkodóba ejtett.
A számlapon az adatokat testre lehet szabni vagy azért korlátoltak a lehetőségek? -
vendingo
veterán
válasz
t72killer #650 üzenetére
Óvatossan ezzel a napra tevéssel. Én nyáron raktam ki 15 percre a napra, majdnem "szétolvadt" olyan forró lett. Karon hordva hűti a menetszél és a testhőnk.
Amúgy azt, hogy működik szerintem mindenki tudta akinek ilyen órája van.
Elárulom, még a víz alatt is töltődik, ha napfény éri.
Amúgy normálisan használva, nem (energiatakarékoson) nem fog töltődni, hanem inkább szintentart/lassabban merül. Nekem pulcsis idő óta 3-5 nappal hamarabb lemerül. -
t72killer
titán
Ma nyomtam egy napelemes töltés tesztet, ideális szögben napra téve valóban működik, 2¾ óra alatt 92->97%.
-
t72killer
titán
Érdemes ezeknél az óráknál a szoftvert frissítgetni?
9.40es software van rajta, érdemes a legújabb 16.50et felrakni, nem rontom pl az akksiidőt? -
t72killer
titán
semmit. nekem elsősorban az árapályhoz fog kelleni (surf verzió jön - remélhetőleg) ami kb heti 3x2órás elfoglaltság, illetve covid alatti-utáni időszakban lenne folyamatosan hordva spO2 és pulzus miatt. ez is furcsa lesz, mert kb 20éve nem hordok órát
.
Gps-loggolásra is használnám, de sajnos az se mindennapi elfoglaltság, ráadásul mióta a fotómasina tud geotaggelni, a fotózás mellé se létfontosságú (mit nem adtam volna ezért kb 10évvel ezelőtt...)
-
Orgi
addikt
-
t72killer
titán
igen, akkor királyság van. Azért mertem belevágni, mert volt már egyszer hasonló ügyletem 4g routert kifogva. Az ár errefelé nem extrém alacsony, normál licitek 110-130£ között érnek véget legtöbbször, viszont nem a surf verzióra, az nagyon ritka és ha látni is használtat, 160£ alatt kb soha.
nekem külön jól jön a surf, mert elég gyakran járunk tengerpartra, hasznos tudni mikor jön-megy a dagály. -
t72killer
titán
most vadászok le épp egy első generációs solart, ha érdemes órát használtan venni, akkor az imstinctek azok. A hosszú akksiisőnek köszönhetően az akksi messze nem kap annyi ciklust, mint egy samu vagy egyéb színeskijelzős csoda. A pay/nfc mondjuk hiányozni fog, majd ha nagyonsoká cserélem, a következő órámban lesz.
#623: a napelemes töltés kikapcsolt állapotban is megy? Mert akkor némi inaktivitás mellett a többi napelemes garmin (pl gen1 instinct solar) is expedícióképes, kivéve barlangász-expedíciók és csillagtúrák.
-
Hub+…!
elnézést! Az illik szót helyettesítsd be, nincs ertelme7ar alapján összehasonlítani egy új modellt egy 2 éves modellel. Így már jobb a lelkednek?
A marq órákat meg minek keverés ide? Az a Garmin prémium vonala. Egyszer volt rá megjelenés óta egy 30% akció, azóta is a bevezető áron van. Mert ott azt fizeted meg, hogy prémium.
De még mindig nem érted a lényeget abban, amit írtam! Egy új kiadású óra soha nem fog tudni árban versenyezni egy régebbi modellel. Amúgy meg az instinct 2 újabb, jobb szenzorokat kapott, mint a fenix6 . A kijelző monochrome és nincs térkép, de egy csomó funkció lecsorgott fenix7-ből, amit még a 6 sem tudott. Egyáltalán nem rossz óra. Ahogy a fenix 6 sem rossz óra, pláne ilyen nyomott áron. Senki nem mondta, hogy fenix 6 Sapphire helyett jobb vétel egy instinct 2 solar. Egy újabb modell. De két évesen egy instinct 2 solar olcsóbb lesz, mint most 2 évesen a fenix 6.
-
lorcsi
veterán
nem igazán értem , h a sportórák vásárlásánál hogy keverjük ide az illemtant, de majd legközelebb elálló kisujjal fogom meg az instinctemet
komolyra fordítva..
ha van egy összeg amit órára szánok/vagy bárki más..akkor azért a pénzért akarom a legjobb ár/érték arányút. a minimum h összehasonlítom ezeket a paramétereket (ph lapcsalád tucatnyi topikja szól erről...így lesz egyértelműbb a döntés), elég egyértelmű lépés egy kiválasztási folyamatban"mert egy új óra mindig drágább lesz, mint egy két éves modell."
MarQ termékcsalád...használtan is drágább mint az új instinct 2 -
válasz
balu1977 #615 üzenetére
Igen, de volt 2 éve, hogy konszolidàlódji az ára, a másik meg most jelent meg! 135e vettem az instinct solar-t, most van néha 89e is.
#lorcsi: mert egy új óra mindig drágább lesz, mint egy két éves modell. Az új instinct solar 2 jóval olcsóbb, mint a fenix 7 solar. Árban újat újhoz illik hasonlítani.
-
sanyci
senior tag
Meg is jelent már a boltokban!
pl. itt is
Nekem ez az aktuális kedvenc, de azért még pár tesztet megvárok! -
Smeló
tag
Sziazstok! Azt lehet tudni, hogy az új órák kezelnek-e bicajos wattmérőket?
-
lorcsi
veterán
jól lement még a solar ára is
de az a gond ezzel, h a sima és a solar között nincs annyi plusz funkció, h érdemes legyen cserélni (kb. +30-40k)
akinek meg sima van..az mostanra elég nehezen eladható(menynit érhet...40 körül...el nem adnám annyiért)
aprókon 50ért hirdetik már a pirosat is...és nem úgy tűnik, h nagyon kapkodnának értük, pedig szerintem sokkal többet tudnak mint egy hasonlóan robosztus gshock.. -
Abból kiindulva, hogy a sima instinct 8s 3 színnel kezdett, majd utólag jött a sunburst, remélem,.hogy a 2 Solar is jön még valami vagàny színben, mert ez a szürke, fekete világos szürke elég szászos felhozatal.
-
Pompi
nagyúr
Valóban így van, a Garmin.com-on az adatlapokból egyértelműen kiderül.
Nagy kár, mert az előbb kifejeztem a kissé nem tetszésemet az új designnal kapcsolatban, és a solarnál erre még rátesz nálam egy lapáttal, hogy fennhangon hirdeti magát a fehér "solar" felirattal az elején, ez is sokkal "elegánsabban" (már ha ennél a rugged kategóriánál ez értelmezhető szó) van megoldva a "régin". Persze lehet csak én szőrözök ezen, de nálam nem minden a funkcionalitás. A "végtelen" akkudiő smart watch funkcióban nem érdekel különösebben, viszont ha már váltanék, akkor a pay miatt a solár kellene.... szóval kénytelen leszek megbékélni vele, de még emésztem.
Szerk: érdekes, hogy nem solar dēzl™ Edition megkaptam a pay funkciót.
-
Orgi
addikt
válasz
Mascot21 #601 üzenetére
Igazad lehet, kár érte:
"To help individuals streamline daily activities, Instinct 2 Solar models now include Garmin Pay™ for payments on the go. With a tap of their watch to compatible payment systems, users can check out quickly and move on to their next adventure." -
sanyci
senior tag
A Solar 2 instant get lenne, ha nem alig pár hónapos lenne a mostani.
Számomra az egyedi widget-ek, számlapok és a fizetés a legvonzóbb újdonság, a "végtelen" napelemes üzemidő ígérete mellett...
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Xiaomi Watch S1 Active okosóra!
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- Eladó egy wittings steel hr sport hibrid okos óra dobozával töltővel
- Eladó 2db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari