Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- ZIDOO médialejátszók
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Apple MacBook
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zo-lee
aktív tag
Először is, köszi a választ!
Úgy látom, az energiatakarékos módon belül kikapcsoltam.Energiatakarékos
Állapot Be (16 n)
Számlap - kis energiaigényTelefon - kapcsolat törlése
Tevékenységkövetés - kikapcsolás
Csuklón mért pulzus - Kikapcsolás
Pulzoximéter (halvány szürkén írva a többi opcióhoz képest) - Kikapcsolás
Háttérvilágítás - Kikapcsolás
Ezek a jelenlegi beállítások. Valamin módosítanom kéne ?
-
Szintén az SPO2 mérésre tippelnék.
Ha belépsz a menübe, százalékosan is írja, nem kell a napra hagyatkozni.Más:
Most visszanéztem épp 2 tevékenységet, egyiket párom rögzítette a Vivomove sporttal (connected gps-el, azaz a telefon rögzítette az útvonalat), én meg az I2S-al. Gondolom energiatakarékossági okokból (?), de az óra pontosabban rögzített, mint a telefon
-
zo-lee
aktív tag
Sziasztok!
Instict Solar 1-el kapcsolatban lenne kérdésem / észrevételem. Nem tudom, ki, hogy van vele, de nekem még akksi kímélő üzemmódban is elég komolyan merül a cucc. Tegnap szabadtéren edzettem vele, akkor direkt levittem magammal napozni, ugyanúgy akksi kímélő üzemmódban volt, nem használtam egy funkcióját sem, edzés végén 19 napot írt, ma reggel már csak 16-ot jelez. Valami elkerülhette a figyelmemet? Valamit nem kapcsolhattam ki, vagy ennyit tud a cucc ? 1, másfél hónapja van meg, akkor töltöttem fel először, tehát azóta bírja, de azért ez az egy éjszaka alatti 2-3 nap mínusz kapacítás a fenti kérdéseket felvetette bennem.
Válaszotokat, véleményeteket előre is köszi! -
Instinct 2 Solar tapasztalat (szerintem sokkal hatásosabb benne a napelemes rész mint az egyesben volt): [link]
A turn by turn kérdés még továbbra is él, nem jöttem rá a megoldásra. Sőt, sokszor ha nem pont arra mentem amerre gondolta (néha csak pontatlanságból, mert arra mentem), nyíllal mutatta merre kéne mennem (vissza), és egyre csak nőtt a táv
-
Srácok, holnap megyek egy hosszabbat, és ha még van rá mód, akkor meg sinál ám higy turn by turn legyen a navigálás - mint korábban. Egy ideje csak annyit szól, ha letértem az útról (i2 még sose szólt a kanyarok végett).
Explore appal dobtam össze az útvonalat(szerintem korábban is), itt a hiba, vagy másutt?
-
kekigyu
aktív tag
Egy YouTube videót találtam, amiben látszik, hogy tudnak kapcsolódni és menün belül az óra mutatja a Tempe által mért értéket. Arról nem találtam semmit, hogy az órán a kis kör alakú kijelző részbe ki tudom-e tenni a Tempe által mért hőmérsékletet, hogy folyamatosan lássam. Erről van valakinek tapasztalata?
-
kekigyu
aktív tag
Üdv néktek! A Garmin Tempe hőmérséklet szenzor működik egy első generációs Solar Instinct-el?
-
Orgi
addikt
Érdeklődésképpen kérdezném, hogy az Instinct 1 és a 2 szíjai kompatibilisek egymással szerintetek? Motoszkál a fejemben, hogy behúzzak egy 2-est, de két tök jó szíjam is van grafit színű egyesemhez és ha kompatibilisek, akkor lehet grafit lenne a 2-es, ha nem, akkor meg lime (ami tetszik, csak ahhoz más színű szíj sose lesz amivel normálisan mutatna). Mert persze egy sunburst nincs a 2-esből, ami igazán tetszene
-
Diopapa
addikt
Szia. A lépést folyamatosan számolja, viszont percenként frissíti a kijelző ezen értékét. Ha pontatlannak érzed, mérd le a lépésedet és add hozzá az egyedi lépéshosszt. Sztem a Garmin egész jó abban, ahogy a pulzusváltozásokat lekezeli. Futni pedig csak GPS-el, ha már van az órában....
-
t.milcs
újonc
Sziasztok!
kb. 1 hónapja cseréltem le a Honor MagicWatch 2-met Solarra. Azt futáshoz, túrázáshoz, pulzushoz használtam. Az volt a célom, h ezt is majd azokhoz használom.
Összehasonlítottam a kettőt működés közben, és ami rögtön feltűnt, az a pluzus illetve a lépésszámláló.
A lépésszámláló a Honornal folyamatos, a Garmin esetében viszont mintha lenne benne késleltetés és csak jópár másodperc után számolni vagy adja hozzá a megtett lépéseket az addigiakhoz.
A pulzus esetében pedig kevesebbet mér mint a Honor, ott is mintha lenne benne késleltetés, illetve egy jó 10essel kevesebbet mutat elsőre, de megintcsak egy kis idő elteltével "megegyeznek".
Ezek azért nem olyan dolgok számomra, amik kimondottan zavaróak, viszont ami már inkább az a futásnál jött elő. Kb. 1 km-el többet mér mint a Honor. Pedig szerintem a Honor jól mérte a távolságot. Azt meg kell jegyezni h GPS nélkül futottam, nem tudom ez számít-e.
Az utolsó ami talán szintén zavaró, hogy az alvásfigyelés is enyhén szólva problémás. Végig rajtam volt az óra és azt mutatta, hogy csak 2től aludtam, holott már 10kor lefeküdtem. Illetve még ez is kellőképpen fura:
A kérdésem az lenne, hogy ti is tapasztaltatok-e ilyet, illetve hogy elképzelhető, hogy valami elromlott benne?
Másik nagyon fontos technikai kérdésem, hogy az időzítőnél nem lehet a csipogást kikapcsolni?
Használtan vettem, az előző tulaj elvileg nem igazán használta, ami az állapotán meg is mutatkozik, szóval nem gondolnám, h ott történt volna valami.
Egyébként ezeket leszámítva patika és imádom. Imádom, hogy havonta egyszer kell tölteni úgy, hogy irodában dolgozom. Nagyon megvett a GPS-es iránymutatás és a túravonal térképen való beállítása.
Válaszokat, tapasztalatokat hálásan köszönöm! -
Ma elkezdett szórakozni a connect, és nem jöttek meg az Instint 2-re az értesítések. Restart, magyar és angol leírást követtem, plusz cache és adatok törlése+connect újratelepítés.
Semmi.
Megoldás: a Bt kapcsolatot is törölni kellett, akkor törölte rendesen az adatok, addig mindig megvoltak a beállítások mikor beléptem. -
Pompi
nagyúr
Nem, egyáltalán nem jelez. És úgy egyszercsak, mert azért ez eddig működött. És amit tudtam megnéztem.
-
Pompi
nagyúr
Srácok, azt csinálja az Instinctem, hogy bejövő hívást nem jelez. Minden más értesítés megjön ami be van állítva, sms, mail, chat stb. stb. Garmin Connectnek a telefonon minden engedélye megvan (telefon, névjegyzék stb. minden) ellenőriztem, sőt újra is telepítettem az appot. Persze óra is, telefon is újra indítva. Van esetleg még ötletetek a megoldásra?
- - - - -
@J.C.G. na szuper, hogy sikerült megoldani.
-
J.C.G.
aktív tag
Kitisztítottam alkohollal, fogkefével, úgy néz ki sikerült elhárítani a hibát.
Érdekes, mert utoljára túra közben még sikerült tölteni gond nélkül, és végül otthon koszolódott el annyira, hogy ne vegye a töltést.
Egyébként teljesen tisztának tűnt az óra és a kábel csatlakozó is.
-
J.C.G.
aktív tag
Szerintetek mi lehet a hiba, ha nem akar tölteni csak egy bizonyos szögben? Ezt ma vettem észre. Kábel csatlakozó vagy maga az óra aljzata? Sikerült feltöltenem úgy, hogy fogtam a kábelt. Nem szeretnék feleslegesen rendelni kábelt, ha az óra a hibás. Amazon.de év végi leárazásakor vettem.
-
vendingo
veterán
Rekordokat döntöget a solar üzemidőben. Sokat kertezek, egész nap szabadban vagyok az akkuszázalék csökken (most pl. 80%) , de 32 nap üzemidőt mutat már 1 hete. :)
Energiatakarékoson meg kirak egy végtelen jelet. :) -
J.C.G.
aktív tag
De a túrázást sose mért még jól részt az nem vágom.
Túra a hegyekben, de semmi komoly csak amiket linkeltem, magashegyen még nem volt lehetőségem kipróbálni. Amikor hegyi túrázásra indulok minden alkalommal meghülyül, lefagy a GPS.
#769OrgiIgen friss a rendszer 17.00 és előtte a 16-os is ugyan ezt produkálta. Kipróbálom a hard resetet, ha megtaálom hogyan kell. Ha jól tudom nekem normal módban van, nem állítottam energiatakarékos módot.
Ma sík terepen, Dunaparton erdőben teljesen rendben mért. Készítettem egy útvonalat Komoot alkalmazásban és azt ráküldtem az órára, majd elindítottam egy mérést, utána pedig a navigációt. Minden tökéletesen működött. 50,2 km volt a terv és 51,48 km lett a kacsázásom miatt. De mint írtam is, eddig kizárólag gyalogtúrák alkalmával jött elő ez a hiba, de olyankor mindig. Sétánál nem.
Tetszik ez a transzflektív kijelző. Hátulról sütött a nap hazafelé amit a visszapillantóm rávetített az órámra, olyan volt mint ha egy nagyon erős világítása lenne. Először ki akartam kapcsolni, mondom biztos megnyomtam a gombot véletlenül. -
Orgi
addikt
Szia, mint írtam én folyamatos állandó túrázáshoz használom és sose volt még ilyen elvesztés, se Magyarországon, se külföldön. Gondolom a szoftver az friss, most talán 17.00 a száma. Én kipróbálnék egy teljes törlést, gyári állapot visszaállítást.
Illetve nálam egy esetben mért tök baromságokat, amit jeleztem is a Garmin Supportnak, de szerintük ez normális működés, az Ultratac maximális energiatakarékos mód percenkénti gps mérése tök fals km-eket hoz ki, gondolom a közbenső szintekkel nem tud mit kezdeni ilyenkor, szóval azt nem ajánlom használni.
-
Ez az optikai szenzorok sajátossága. 7-8 perc kell általában mire utoléri a gyorsabb pulzusváltozást (túrán -itthon- addigra sokszor vége is) - erről tettem be ide is párszor linket, képet.
J.C.G.: Nagyritkán mindennel előfordul, és igen, a térképen egy egyenes vonallal hopponál át oda amikor 'felébred'. De nem jellemző az Instinctekre.
De a túrázást sose mért még jól részt az nem vágom. -
J.C.G.
aktív tag
válasz
balu1977 #766 üzenetére
Azért csak látható az a pár nyíl egyenes vonal amit behúzott?
Itt a [link] hozzá, 5-6 km után állítottam meg a mérést, mert láttam, hogy nem kóser valami.
Nálam pulzus pántal és pánt nélkül is kb jó szokott lenni a hr.
Itt elindítottam egy új mérést ami már valós kilóméternek tűnik.
[Itt] is látható, ahogy elveszti a GPS jelet. Az adatokat már én szerkesztettem át ismerős mérése után (km és szintet) -
balu1977
senior tag
Magát a rögzített tevékenységet rakd be. Ebből a térképből nem derül ki semmi. Vagyis de,hogy rügzítette.
-
-
J.C.G.
aktív tag
-
Miket állítottál menet közben?
Nekem fél év alatt 1× volt hogy nem mérte végig, és talán akkor is állítgattam valamit a tevékenységen; de ebben nem vagyok biztos, úgyhogy addig nem mondom hogy tuti az óra volt hibás.
De más órákkal, illetve Garmin gps-ekkel is volt fagyás, restart, stb; néha mindennel előfordulhat. -
J.C.G.
aktív tag
Sziasztok.
Szerintetek az mitől van, hogy már nem először leszakad a jel? Pl. most 6 km után leállítottam, mert láttam hogy 1,7 kilométert mért az óra. Utána elindítottam ismét, de akkor már jól mérte a távot. Igaz állítottam is pár dolgot ekkor a rögzítés közben. Rohadt bosszantó tud lenni, hogy másoktól kell kérni az adatokat. Sík terepen nem volt még ilyen problémám és kerékpártúra során se pl. a Tata, Dunaalmás, Neszmély, Szomód, Tata körtúrán se. Gyalogtúra és hegy már problémás. Rider 15 soha nem volt ilyen baja. Hibás lehet az óra?
-
Említettem hogy szerintem hatékonyabb az Instinct 2 Solar napelemes része: [link]
Még a teljesen felhős részen (meg csarnokban, autóban is) is jelez némi töltést sokszor.
Sőt, az árnyékunk még nem is láttuk igazán, csak hogy van nap a felhők felett, de már teljes kapacitást mutatott ma.Plusz arra is fény derült, milyen a lépésdiagramm működése az Instincteken. Az a teljesen magas sáv, ha végig gyalogoltam - ezt idáig nem tudtam. [link]
-
Milkoo
csendes tag
Köszönöm MC Pite és Orgi !
A jelenlegi Fenix 3 órámnál szoktam alkalmazni a PB- -ről való menet közbeni töltést (már nem valami acélos az akksija), ott simán folytatódik a rögzítés ez alatt is.
Köszi: Milkoo.
-
Orgi
addikt
Szia!
Egyrészt nem tudom milyen hosszú túrákat mész, de szerintem a sima Instinct is kibír egy napos túrát, én minden hétvégén túrázom, de még sose sikerült lemerítenem csurig. Másrészt szerintem egy negyed órás megállással és a tevékenységet "folytatás későbbel"-re állítva, tehát nem szüneteltetve csak kb félig tölthető sima power bankról. Amúgy szerintem töltés közben is mehet az aktivitás power bankról mondjuk egy túra esetén, a távot mérni fogja, csak a többit nem. -
Hát, gyakorlatilag nem nagyon tudod szerintem tölteni közben. Amúgy nem szakad meg a tevékenység, ha 10 óra feletti eseményt rögzítettem, amikor magamba töltöttem némi kaját, az órát is felraktam, 15 perc alatt elég energiát kap még pár órára.
De a Solar még többet bír, ha hosszút mennél nappal... (A kettes meg még többet, és még hatékonyabban tölti a napfény.)
Fel is kéne raknom lassan apróra, csak eszembe kéne legyen mondjuk világosban lefotózni -
Milkoo
csendes tag
Üdvözlet!
Ezek az órák (sima, ill. solar) tudnak úgy is aktivitást rögzíteni mialatt töltésen vannak?
Tehát, ha netán fogytán a szufla aktivitás rögzités közben és töltöre rakom, akkor is tovább rögzit?
Köszi: Milkoo. -
Zscholti
csendes tag
Sziasztok!
Mennyiért lehet szerintetek elpasszolni egy Instict Solar Graphite órát? Kb. 2 hónapos 2024-ig garanciás. Köszi -
t72killer
titán
Instinct a bunkerben (akik követik a háborús híreket: Mariupol, Azovstal):
-
válasz
t72killer #747 üzenetére
Attól függ mit akarsz. Stravában is láthatod egyből a tevékenységeket(de kell hogy fentlegyen a garmin connect ehhez), de beállítani vagy az órán, vagy a garmin saját progijával lehet dolgokat.
Pl: [link] Vigyázat, a link rejtett Garmin termékmegjelenítést tartalmaz
Szerk: [kép] külön is, mert belépés nélkül csak kicsibe mutatja. -
t72killer
titán
A connect-en kívül van nem-garmin külsős app, ami kezeli az órát
?
-
Az egyestől ez is kicsit fehérebb, de a sima I2 jobb volt. Most hasonló/picikét jobb mint az egyes.
Amúgy ha valaki nem tudja, hogy a színes óráknál a valódi színe jelenik-e a meg a programban, vagy mindegyiket feketének mutatja; jelentem, a Garmin Connect tudja az óra színét
-
-
-
Nem teljesen értem. A fel/le gombra hozza be a widgeteket.
A pulzustovábbításhoz pulzus widget, m Menü hosszan, Pulzusszám opciók, Pulzus leadás, ééés akkor jutunk ide.
Vagy a beállítások , rendszer parancsgombok résznél valamelyik gombkombinációra rá lett a HR továbbítás programozva. -
-
JiMN
tag
Na meg is jött az órám. Gyors volt, mert tegnap rendeltem. Viszonylag jó áron is volt.
Azt ki lehet kapcsolni, hogy ne váltson át folyamatosan a pulzus közvetítős widget-re? -
t72killer
titán
Nálunk kb 60£-ért hajigálják kb fél évesen, ha nem akartam volna spO2-t, akkor lehet azt veszek. Bennem fel se merült az instinct 2, a nekem szükséges funkciók megvannak az 1 solarban is, minek fizessek 2+x annyit érte? A Garmin Pay-t értékelném még, de ennyi különbözetért azt meghagyom a következő órámnak 3-4év múlva.
-
cenzor
tag
Az eredeti Instinct 1 nem szolár annyira jó áron van, hogy azon gondolkozom lecserélném rá a mostani G-Shockomat. Évi néhány gyalog és mtb túra lenne vele rögzítve, ezen kívül csak egy törődést nem igénylő és hosszú akku idővel rendelkező óraként használnám.
Ti vennétek még most 2022-ben sima Instinct 1-et, vagy inkább a solar, vagy az Instinct 2 felé kacsintgatnátok inkább?
-
t72killer
titán
, szeretni fogod, nekem is az van, egyelőre semmi érdemi panasz.
A videókon vagány, ahogy pörgetik a t-rex kijelzőjét, de őszintén a való életben abszolút 0 hasznom van az ilyen touchscreen csicsából, ezért nem fogott meg a 3.másodperctől kezdve. Kézen hordva pár villámgyors, mocsaras kézzel is intézhető gombnyomással tudok sms-t olvasni/standard választ küldeni, aktivitást, livetracket, indítani, stb.
-
JiMN
tag
Sziasztok!
Esetleg van itt olyan akinek volt már T-rex pro és Instinct? Melyiket ajánlaná és miért? Kettő közt vacillálok, de inkább a Garmin felé hajlok. -
I2:
MTB Dynamics adatokat nem látok sehol, bár akkor még 4.02-es sw futott rajta mikor montiztam vele (most 6.16).Elvileg van google térképes navi is az órára, de még nem sikerült tesztelni (azt sem hogy tudom ezt ki/be kapcsolni hogy ne menjen mindig).
A stressz és alvás mérés is pontosabbnak tűnik. Sokkal több infó fér ki az értesítéseknél a kijelzőre, és rengeteg emojit tud (pl én a naptárba is sokszor rakok ikonokat, azokat is).
A gyári üveg eléggé gyűjti a maszatot, és 1-2 review alapján amit árulnak oleofób üveg, nem jó rá, mert domború az üvege kissé...
Az alza ugyan navigate partner, mégsem tőlük vették az én példányomat, így egyeztetek velük a cseh forgalmazó garifeltételeiről, hogy lesz-e így is fixdíjas csere vagy nem.
-
t72killer
titán
Meg lehet oldani, hogy egész hétnyi naptárbejegyzést megjegyezzen az óra offline használathoz?
-
válasz
t72killer #719 üzenetére
Igen, tegnap frissült a 2 is (ráfért...). Szerintem főként hw-es különbség. Végre a T-Rex, Stratos3, Instinct, Instinct Solar után kezd hasonlítani a pulzus zónás oszlop diagram a mellkaspántosra. De csodák nincsenek, az optikai mérés az optikai, de ez már sokaknak elég lehet.
A kijelző tetszik, kontrasztosabb és nagyobb felbontású; viszont körülötte az érdesített rész zavaró (ha megtörlöm, beleakad a pólóm, ill a kosz is megül benne).
-
Orgi
addikt
válasz
t72killer #713 üzenetére
Nem tudom mi az a track me activity, de ha elindítottál egy sétálás vagy túrázás edzést az órán, akkor mentést követően a webes felületén a garmin connectnek ki tudod menteni gpx-ként.
szerk: megnéztem mi ez, bár sose használom így, de ugyanúgy menteni kell a végén és bekerül a tevékenységek közé, szóval akkor fenti módon. -
t72killer
titán
2 kérdés látszólag (3x...) tökéletesen lefutott szinkron után:
1. Miért nem hajlandó az appban mutatni a napenergia-adatokat? (Régen egyszer már mutatta)
2. Track me "activityvel" felvettem egy erdei sétát, ennek semmi nyoma az appban, hol keressem, hol lehet belőle pl gpx-et kimenteni? -
balu1977
senior tag
Enyém eladó 100euroért...
-
dionaea
őstag
Sajna az instinctem elhalálozott. Valami érintkezési gondja van, de hát ugye nem lehet szétszedni gari már nincs rá úgyhogy a "javítás " 50 e Ft.már korábban is volt vele gond de csak néha. Most folyamatosan így nem is lehet használni. Ettől függetlenül jó kis kütyü csak hát zsebbe nyúlós, csak hát ott nincs semmi.
-
t72killer
titán
Az értesítéseknél ki tudom kapcsolni, hogy rezegjen meg mindenféle jelet adjon? Ugyanez az aktivitás kezdésre-befejezésre. Nem kell semmi akksipocsékló hülyeség.
-
Nekem a connect napi 1%, ellenben az explore 2% - kb sose használom; át is tettem korlátozottra.
-
válasz
balu1977 #658 üzenetére
Miért érezné visszalépésnek?
Mármint: Volt T-Rexem, kb semmi nem szabható azon testre. Nyilván ez nem színes, de kültéren jobban látszik. Meg a szenzor és az app/szolgáltatások/pánt opció is nagyon más liga.
Stratos3-at hetekig haszbáltam, a T-Rexet csak napokig (AOD mellett nincs fényszenzor, nem látni normálisan az időt kültéren, mozgatni vagy nyomni kell).Használtál T-Rexet/amazfitet?
Fenixem nekem nehezek kicsit, meg nekem a monokróm kijelző jobban bejön, a színek nekem nem érnek annyit, hogy mindig forgassam a környezeti fény felé.
Öngyógyítás: én nem mertem volna leírni, de tény, amit kapott nálam is a korona, nem értem miért nem látszik rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Xiaomi Watch S1 Active okosóra!
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- Eladó egy wittings steel hr sport hibrid okos óra dobozával töltővel
- Eladó 2db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó