- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Austin F.
tag
1.) A Samsung szaküzletben azt mondták, készüljek fel lelkileg, h a 4G/LTE verzió nagyon gyorsan meríti az akksit. Mi erről a tapasztalat nálatok?
2.) Állítólag a 44 milliméteres verzió tovább húzza aksival, mint a kisebb. Mit gondoltok, tapasztaltatok erről?
3.) Hibát találtam a fórum összefoglalójában 🙀 - ott az van, h csak az acélvázas verzió képes LTE-re, pedig van LTE-képes alu változat is. 😺 Kinek jelentsem a szövegmódosítási javaslatot?
-
adamklark
senior tag
ezt teljesen megértem, ez a tipikusan jó lenne ha volna feature de nem napi szintű használat nekem. nyaralás vagy ha spontán megyek futni/bicajozni és nincs kedvem órát magammal vinni de vmit vennék ha már arra járok (emiatt is gondolkodtam LTE verzióban, de ugye magyarországon 1 szolgáltató van, havi díjas stb stb.)
-
HSanyi
tag
válasz
Schuler888 #5285 üzenetére
Hát ha nem érted, akkor ez van.
Attól másnak lehet praktikus is.
Sokszor teló nélkül megyek bicajozni, akkor pont jó lenne ha tudnék vele fizetni....
De!!!!!! Nem ezért vettem az órát és nem is halok bele.
Van nálam mindig pár € apró és megoldva az üdcsi, vagy szenyó. -
kátú
őstag
válasz
SeatZola #5294 üzenetére
Követem majd a példád egyébként Szeptembertől, de nem az órák miatt, hanem a 12 mini miatt, az s10e is nagy... Hihetetlen, hogy nem lehet telefon méretű telefont gyártani... Az autóban van kijelző, van minden, van ipad, ha máshol kell több, vagy PC, ha mégnagyobb kell...
De az óra a Samsung esetében is tökéletes és a Mini mellé is megmarad a GWA2 mert kerek, és ezt sajnos az apple sosem fogja tudni semmilyen szoftverrel -
S@c@
őstag
Kiestem a szerkesztésből, hol tudom beállítani melyik kezemen hordom az órát?
-
st6969
őstag
válasz
kmarci25 #5287 üzenetére
Így igaz, csak beszélgetünk (ezért is maradtam még egy picit
). Egyébként eszembe sem jutott leszólni az órát (sőt, néztem a kollégámét, azt kell mondjam, kifejezetten tetszik, talán a legszebb, amit eddig élőben láttam, igaz, nem láttam sokat). A használóit meg még annyira sem
. Viszont jól fogalmaztál, nem tudom megkötni ezt a kompromisszumot...illetve kicsit várok, hogy ne kelljen.
#5285 Schuler888
Jaaa, ez részemről nem mánia. Még csak nem is lenne kényelmes kifordítani a csuklómat. Egyszerűen hiánypótló gyakorlati hasznot látok benne (strandon és sportolás közben). Futásnál, kerékpározásnál, strandon hova teszem a telefont (persze, fel lehet tépőzárazni felkarra, meg van biciklis tartó is, tudom, de Kalányos Dzsézönsztetem kiszúrja Siófokon a törölköző alatt, és lőttek a százötvenezres flagship szajominak, na ezt nem szeretném...igazad van, pár százaléka az összes vásárlásomnak, de az akkor nagyon hasznos). Amikor nálam van a telefon, eszembe sem jutna órával bohóckodni a kasszánál. Távol áll tőlem, hogy ezzel akarjak felvágni (sőt, el tudom képzelni a sajtos-tejfölös lángosra éhező fintorgó arcokat a sorban mögöttem, hogy mit menőzik ez itt az órájával...). Nem, nem, kinőttem már ebből
Enélkül is megvoltam eddig, ezután is megleszek. De a hiányát érzem. Amint elérhető lesz ilyen eszköz, venni is fogok. Addig marad a törölköző széf
-
kmarci25
veterán
-
kmarci25
veterán
Nem azt mondtam, hogy irreális az elvárásod (lehet, hogy rossz volt a példám), hanem azt, hogy nincs ilyen a piacon (még?), úgyhogy meg kell elégednünk a kevesebb funkcióval. Aki vett ilyen eszközt, az meg tudta kötni ezt a kompromisszumot, mert több volt a pro, mint a contra. Ha te nem vagy ilyen, akkor sincs semmi, nincs ezzel baj. Csak beszélgetünk.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Schuler888 #5285 üzenetére
Pedig egyszerű, hogy írta is, nem akar mobilt vinni magával, mert nem akar arra is vigyázni. Egy óra a kézen és ennyi.
-
Dello79
aktív tag
Nekem Garmin órám volt, mindenhol azzal fizettem.. imádtam.. Garmin Pay - Revolut .. Aztán eladtam az órát és brutál hiányzott.. több hét, hónap telt el.. végül megjött a Revolut-ra a G-PAY és NFC és megnyílt újra a világ.. nincs gyorsabb jelenleg.. sokkal gyorsabb és praktikusabb mint az óra .. ezzel most nem azt mondom, hogy pl. strandon évi 5x és olyan helyzetekben amikor nincs nálam a mobil.. nem lenne jó a Samsung Pay .. de most ezt a kombót már nem tudnám elengedni.. ( óránál ki kell választani az app-ot, telefont csak fel kell oldani a fizetéshez )
-
st6969
őstag
válasz
kmarci25 #5275 üzenetére
+Dello79
Anno, minden vágyam az volt, hogy legyen egy PDA-m. Olyan, amivel telefonálni és még navigálni is lehet. Nem létezett ilyen. Sima PDA volt, de sokba került, 15 éve úgy 50-60ezer Ft-ba. Filóztam, nézegettem a neten, de nem vettem meg. Mondom csak jó lenne olyan, amibe legalább GPS is van, akkor már navigációra is lehetne használni. Megjelentek ezek a gépek is. Na, akkor már örültem, gyűjtögettem a kis pénzemet, hogy akkor én veszek egy ilyet iGo-val, és de jó lesz. Ekkor "szembe jött" velem az ASUS-nak egy olyan PDA-ja, amivel ezeken felül telefonálni is lehetett. Na, erre vágytam. 110ezer Ft-ba került, és talán még rezisztív kijelzője volt. Nem érdekelt, nagyon akartam. De ez annyira sokba került, hogy nem engedhettem meg magamnak. Ma már ezek teljesen alap funkciók.
A vasalt ruhának a mosógépből nyilván semmi realitása nincs, de egy működő NFC-nek, eSIM-nek egy órán belül szerintem igenis van. Nem 50-60ezerért, de ezek ismert technológiák, szerintem nem irreális az elvárásom#5278Schuler888
Van Curve kártyám, hónapok óta azzal fizetek (mármint telefonnal NFC-vel)
#5279kátú
Az alma nem az én világom, köszi. De egyébként jogos, az tudja. -
st6969
őstag
Hát ha jól gondolom, akkor ez nagyjából csak elvileg működik, élő ember ezt még nem nagyon próbálta/használja.
Egyébként magamnak is nézegetem már egy ideje az órákat, de venni majd csak akkor fogok, ha telefon nélkül is hallgathatok majd zenét, használhatok GPS-t, fizethetek boltban, és fogadhatok/indíthatok hívásokat (ha szükség úgy hozza, és nem csak a Telekomnál lesz eSIM...). Nem vagy-vagy, hanem ezeket egy óra kellene, hogy tudja.
Nyáron már nem akarok telefont és kp-t vinni magammal pl. strandra (se futni), sokkal biztonságosabb lenne órával. Max a törölközőmet nyúlhatják le...Számomra itt kezdődik egy okosóra. -
róland
veterán
válasz
pusihusi #5271 üzenetére
Mindkettőt felraktam. Itt a topicban linkelte valaki az egyszerű TPK pusher-es megoldást, azzal a módszerrel raktam fel. (Ma már inkább kivárnám a hivatalos megoldást, tényleg itt van max 1-2 héten belül.)
Néha csináltattam vele EKG-t, kíváncsiságból, de hetek óta eszembe se jutott ránézni se. A vérnyomásmérőt meg lusta voltam kalibrálni. -
dionaea
őstag
Én azt nem értem ha van egy digitalizált kártyám amit telefonnal használhatok akkor órával miért nem. Ez lenne az okos óra egyik legjobb tulajdonsága. Miért nem sikerült ezt sem megcsinálni gondolom a fő probléma a biztonság, de elmennek már a fenébe hogy mindig valami ilyesmire keljen hivatkozni.
Lassan az lesz hogy, semmit nem fognak engedni a mi védelmünkre hivatkozva..... -
róland
veterán
Jelenleg az nagyobb gond, hogy csak korlátozottan használható itthoni bankkártyákkal. Az utolsó info az volt, hogy a régi Revolut/Curve kártyákkal működött, az újakkal nem.
De funkcióban szerintem is a Samsung Pay fontosabb lenne, mint az EKG vagy vérnyomásmérés. (Utóbbiakat felraktam az órámra, EKG-t ki is próbáltam, de nem használom napi szinten.) -
adamklark
senior tag
Szerintem ez a kép sokat elmond, elég szomorú hogy ennyi év alatt sem sikerült ezt Magyarországon elinditani. Garancia elvileg nem bukik mert mindenféle kiskaput használsz, de konkrétan nem változatod meg az óra saját szoftverét, csak telepíthető programmokal szórakozol amit később letörölhetsz. Legalábbis sokan hasonlót írtak, én nem szeretek kockáztatni.
-
st6969
őstag
Sziasztok,
ezen az órán az NFC fizetés aktiválásának egyetlen módja az, ami az összefoglalóban is linkelve van (régiót kell váltani az óra "hackelésével")?
Egy kollégám vett ilyet, de elég komplikáltnak tűnik a régióváltás, nem egy IT zseni a srác.
Garancia bukik ezzel? Véglegesen tönkre lehet vágni, ha valami nem úgy sikerül?
Van, aki konkrétan napi szinten használja így fizetésre? -
Austin F.
tag
válasz
barcaforca #5248 üzenetére
"Én a Jófogáson vettem. Nem tudom honnan származik.Bementem a telekomhoz és aktiváltattam.Kb.900 ft havonta pluszban az előfizetés mellé."
Köszönöm az infót! <3
-
prehistoric
csendes tag
válasz
kabalababa #5256 üzenetére
De 😊
-
kabalababa
tag
válasz
prehistoric #5255 üzenetére
Nem ez az?
-
HSanyi
tag
válasz
prehistoric #5250 üzenetére
HF71-t nem találtam, hogy megnézzem.
-
Gabesz87
veterán
Nem tudtok valami jó kis szamlapot ajánlani? Ahogy épp időm engedi, böngésszem a kínálatot, de még nem találtam olyat ami igazán bejött. Tegnap láttam ezt, ami nem rossz, csak a színe
Stílusra valami hasonló lenne jó: digitális idő, nap, dátum kijelzés (magyarul lehetőleg), lépésszám, akku %, időjárás (fok és aktuális idő), pulzusmérő. Csomó szamlap annyira túlzsúfolt, számomra sok fölösleges infoval.
-
HoldfenyLuna
aktív tag
válasz
Dello79 #5245 üzenetére
Akkor ezen az analógián egy Garmin is okosóra, hiszen "gyártótól független szereplők bármit tudnak az órához fejleszteni".
Egyébként a GPS nyugodtan rajta maradhat, mert ameddig ott a telefon, azét fogja használni elsődlegesen, sőt vannak olyan appok, amik anélkül nem is nagyon működnek. Legalábbis nekem tavaly Strava esetén csak úgy sikerült kültéri edzést indítani, ha ott volt a telefonom.Egyébként egyetértek, kell idő míg beáll az akksi és az ember se nyomkodja összevissza. Nekem a kisebb is bőven többet bírt mint egy nap.
-
Dello79
aktív tag
válasz
snecizero #5240 üzenetére
Az a baj a Honor Watch GS pro -val, hogy nem okosóra, csak okos funkciói vannak. Okosóra az ahol gyártótól független szereplők bármit tudnak az órához fejleszteni. Ebből kifolyólag ami adott egy Watch GS Pro -hoz az végletekig optimalizált.. öcsémnenk olyan van, kapta..akinek elegendőek a beépített funkciók most és a jövőben is annak jó választás. Amúgy a pulzus mérése minden huawei terméknek meglepően jó..
Első nap nekem is fél nap alatt 50-60% merült.. de 2-3 töltés után rendeződött nameg béna voltam mert rájöttem , hogy bekapcsolva hagytam a WiFi-t rajta és a GPS-t lehet nálad is ez volt.. magyarul 1 nap alatt képtelenség lemeríteni normál használat mellett.. 1 nap meg bőven elegednő és akkor töltöm mikor fürdöm és reggelizem munkába menet bőven elég így neki..
-
snecizero
senior tag
A pulzus mérést azt a telefonon tudod majd beállítani. A samsung werable alkalmazásban.
Rengeteg alkalmazást be tudsz állítani hogy értesítésed jöjjön az órára. Bejövő hívás, sms értesítés azt hiszem alapból jön. A többit neked kell beállítani. A here we go alkalmazást nem használtam. A youtube on néz szét hátha van videó róla.Amúgy én egy nap használat után vissza vittem az órát.
Most egy Honor watch gs pro használok. A gyenge üzemidő miatt váltam meg. Fél nap alatt 50% merült. Nekem ez tetszik, hát ezért. Amúgy Samsung kitalál egy olyan órát ami legalább egy hetet elmegy akkor lehet hogy visszatérek. Azért figyelemmel fogom kísérni a fórumot.
A legjobbat nektek ! -
q2w3
senior tag
Hát én 2 nap után kicsit nekimentem vele a hűtő nyitójának és karcos lett. Ezek után 3. nap óta clearplex van rajta. Senkinek sem ajánlom hogy fólia nélkül használja. Vagy írtó szerencséd van és nem sérül, vagy rosszak a fényviszonyok és nem látod a karcokat szerintem. Bár bírná, a 35 ezres amazfitem 10x ellenállóbb volt, de lehet a samsung azt szeretné, hogy fogyócikk legyen
.
-
Austin F.
tag
1. Ha Németországból, a MediaMarkt.de-től vásárolok meg egy LTE-s verziót, az fog szép simán működni vajon a magyar Telekom hálózatán?
(Nem látom h miért ne tenné, de végtelenül hálás lennék, ha valakinek lenne konkrét tapasztalata róla.
. Hátha direkt kicseszésből beépítettek a rendszerbe valami korlátozást.)
2. Van tanácsotok, h hogyan lehetne Budapestre rendelni a német MediaMarkttól? (A Mailboxde.com nevű céget ajánlották eddig e célra a barátaim, de hátha van egyéb ötletetek.)
-
tipuka
addikt
Kis segítséget kérnék szépen. (Huawei P20 Pro-m van, ha számít a kérdéshez)
A pulzus mérést hol kapcsolom ki -be vagy állítok rajta, hogy mikor mérjen?
- egyáltalán lehet ilyet?
A Wear app-ban az értesítéseknél csak a messengert látom bekapcsolhatóként, de még van pár alkalmazás, ami küldhetne értesítést.
Vagy alapértelmezetten jön majd az?
Illetve szeretném a Here We Go -t letölteni, de a Wear app-ban a felfedezés -re rá menve ott a Store-ban nem találom.
Mit rontottam el?
szerk: az órán a Galaxy Store-ban megtalátam a Here WeGo-t.
-
HoldfenyLuna
aktív tag
Pedig - szerintem - ez előbb utóbb várható lesz: van Apple ökoszisztéma, lesz Samsung és - bár nem akkora durranás -, ne feledkezzünk meg Huaweiről GMS nélkül. Ha így haladunk az EU legkisebb gondja lesz az egységes töltőcsatlakozó vég... Ugye nem Samu órák esetén eddig is volt olyan funkció, ami hiába android, de nem ment: pl telefon kamera vezérlése óráról...
Btw én Google-t sem értem: miért nem jelenik meg minden piacon a Pixellel ( ugye hivatalosan nincsenek itt sem), és egyáltalán miert kell engedni minden szutyok gyártónak "adnia" a droidot... Ráfeküdhetne a Fitbitekre az EKG elérhetővé tételével...
Samu megteheti, ahogy azt is, hogy máshol SD van, itt meg ugyanannyiert Enxy...s ezt is megteheti, mert vagy Apple watch EKG-val, vagy GW, de akkor Androidon belül Samu. Amit nyilván meg fognak oldani az okosok, hogy. S igen, a pofamrol leezakad a bőr... Ki tudja, miért tartott ennyi ideig az EKG, talán pont azt kellett kidolgozni, hogy csak Samuval működjön, de ezt majd igazolja az idő. -
tipuka
addikt
Sziasztok!
Vettem egy 44mm-es fekete alumíniumot, még barátkozom vele.
Nagyon nagy az ugrás Honor Band 4-ről.Remélem aod nélkül kibír 3 napot majd.
- megszoktam, hogy rázni kell a csuklóm, + üzemidőért meg minek szokjak le róla?
-
atike
nagyúr
válasz
HoldfenyLuna #5227 üzenetére
A "hogyan" a kulcs, igen. Finoman szólva is elkeserítő ha tényleg úgy lesz. Márpedig nagyon úgy tűnik...
-
atike
nagyúr
válasz
HoldfenyLuna #5224 üzenetére
A "jólneveltségem" (
) tiltja hogy erre érdemben reagáljak...
-
Dello79
aktív tag
Tudtok vmi jó bevált kijelző védőt hozzá ?
( rendeltem egy fóliát de "bubis" lett alatta nem tudom a levegőt kinyomni, és tettem már fel pár ilyet nem én vagyok a béna
)
-
snecizero
senior tag
Véroxigént nem lehet mérni az órával ? Ha igen akkor hol találom ?
-
hematoma1
senior tag
válasz
HoldfenyLuna #5217 üzenetére
Sajna megváltoztatták.
-
coolinggg
tag
2020 decemberére a samsung kihajtotta az engedélyt és 2021 február végére már itt is lesz?
-
hematoma1
senior tag
Ha 100000 alatt akkor egy év,felette két év.
-
snecizero
senior tag
Megvettem a kicsikét most az emag 80000 ft dobálta. Mondjuk 1 év garit ad csak hozzá ! Az extreme digital 2 évet ír. Na jó de ott várnom kellett volna 6 napot !
Remélem megkapjuk az EKG és a vérnyomás mérést ebben a hónapban !
-
SpongyaBob
veterán
válasz
adamklark #5206 üzenetére
Én is így emlékszem, hátha szerencsénk lesz, bár én BTU-n vagyok
Frissítés szempontból egyébként ez nem előny, egyszerre szokta megkapni a magyar és az angol régió.
Ellenben pl.az USA-ban (és Koreában) január közepén is volt egy elég erős frissítés. Nagy valószínűséggel ezek benne lesznek most már nekünk is - a vérnyomás és az EKG-n kívül -
-
atike
nagyúr
Na azt hiszem ma inkább senki se várja a frissítést... Majd csak jóval később....
"Az applikáció 31 országban, köztük Magyarországon február 22-én mutatkozik be"
Az app nélkül meg ha jól sejtem a méréssel felbővített firmware-t sem adják ki.
De ne legyen igazam.
-
róland
veterán
válasz
adamklark #5206 üzenetére
Mint minden informatikai terméknél, ennél is elosztva élesítik a frissítés elérhetőségét. Részben, hogy a szerverek bírják kapacitással, részben, ha bármi hiba előjönne, úgy ne érintsen minden felhasználót.
Az LTE változatok frissítése pedig csak február 22-től várható. -
emeron
tag
válasz
SpongyaBob #5205 üzenetére
Nekem egyelőre semmi. 🙄
-
adamklark
senior tag
válasz
SpongyaBob #5205 üzenetére
ha jól emlékszem az volt írva hogy február 4-től több európai országban, szóval lehet lesz egy kis eltolás és mi később kapjuk (mint mindig), bár mindenképp várom
-
SpongyaBob
veterán
Akkor ma frissítés?
-
snecizero
senior tag
Sziasztok. Watch 3 és az active 2 között vacilálok. Hallottam hogy megjött az órákra az EKG és a vérnyomás mérés. Egézségügyi okok miatt jól jönnének ezek a funkciók. Egy honor magic watc 2 ről váltanék. Amúgy milyen a vérnyomás mérés pontossága ? Megéri a watch 3 felár ? Válaszokat előre is köszönöm !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, felbontott Garmin Vívomove 3S Sport Rosegold Sand okosóra - 2 év bolti garival! -
- Apple watch Ultra akku 94% 3 hónap Apple jótállás
- Apple Watch 8 Cellular (Esim) 41 mm, 12 hónap garanciával, 100%-os akkumulátorral + ajándékkal
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest