- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Monitor hiba topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
Új hozzászólás Aktív témák
-
espista
senior tag
válasz
noicenoice #6396 üzenetére
Ebből a típusból speciel nem. Ez Kínában is vagy 8 eFt.
-
Gabesz1019
senior tag
válasz
noicenoice #6396 üzenetére
Watch Active-hoz vettem Aliról szilikon szíjat. Ég és föld a különbség anyagminőségben a gyári és az utángyártott között. Én telefonhoz is gyári tokot szoktam venni. Tény, hogy az utángyártottak olcsóbbak, de nekem nem igazán vannak jó tapasztalataim.
-
S@c@
őstag
Sziasztok. valaki spiegen ezfit.44mmes toliat tud kedvezo.aron? akar kulfoldrol is. Itthon 6e a legolcsobb.
-
noicenoice
tag
válasz
Gabesz1019 #6376 üzenetére
Még jó hogy lehet kapni ennyiért
Alin kb. 10-et veszel ennyiből...
...igaz kicsit lassabban ér ide. -
válasz
Yogibear974 #6391 üzenetére
-
Yogibear974
senior tag
Mostanában nálatok is jelentkezik az alábbi jelenség?! Reggel az első alvás lekérdezés órán át sikertelen.
Nem tudja lekérni az adatokat telefonról. Ott kell S-Healtban megnyitni. Utána már rendben van. Talán android 11-óta van így, vagy az óra fw-frissítésétől. Uptodate mindenen. Teló, óra, appok. Restar is volt mindenen. Cache törlés, stb. Bixby rutin fut, bt. engedélyezve. Semmit nem változtattam, eddig rendben szinkronizált elsőre is. Egyéb ötletem nincs. Thx.
-
Kazi 56
újonc
-
Kazi 56
újonc
Sziasztok! Ez baromi jól néz ki wach active 2-re.
https://doopshop.hu/product/supcase-unicorn-beetle-pro-galaxy-watch-active-2-44mm-black/ -
bandi0000
nagyúr
Sziasztok
Próbáltam volna kalibrálni a vérnyomásmérést,de folyamatosan csak azt írja, hogy gyenge a jel, mi lehet a gond? Már szorosra is húztam a szíjat de az se segített
-
jack982
senior tag
most szállt el vérnyomás kalibrálás közben a health monitor app, 2 mérés után.
Nem volt őszinte a mosolyom.
hiába nyomok rá, bevillan a kezdőképernyő egy pillanatra és utána el is száll az app. -
panav3
csendes tag
Sziasztok!
MM akcióban megvettem a régóta kiszemelt 44mm alu-t. Hol találom rá a Health Monitor appot? Galaxy S7 a telefonom. Vagy akkor Mo-on még sincs hivatalosan?
-
csimpas
tag
válasz
Gaborz1 #6369 üzenetére
csak ez miatt NE vegyél órát
főleg úgy ne, hogy még mókolni is kelljen, mert nincs samsung telefonoda kardiológustól kaptam kölcsön egy [ilyen] készüléket, mert a rosszulléteim voltak, és azt mondta, hogy ha szarul vagyok, tegyem fel magamra, és majd ez beméri a szívemet
6 kábelt kellett magamra csatlakoztatni, mindezt a kocsiban amikor szarul lettem...
a készülék rögtön kiírta hogy azonnal orvos, pánikba estem, vittem magammal az eszközt, eközben a stressztől is majd kiugrott a szívem... az ügyeleten azt sem tudták mi ez a készülék, mert pc-re kellett kötni, és persze nem tudták használni.
az ügyeleten az ekg-n minden rendben volt, mindez pénteken este...
hétfőn rohantam vissza a kardiológushoz, megnézte, azt mondta szívroham
mondom kva jó, be honvédkórház másnap, ott megnéztek valami spéci géppel, kiderült semmi bajom sincs, talán pánik roham...tehát ennyire megbízhatóak ezek...
az óra egyébként kiírja, hogy ne használd diagnosztikára, meg hogy az eredmény NEM TEKINTHETŐ egészségügyi diagnózisnak.
ráadásul fél perc alatt méri meg, mikozben mozdulatlanul kell lenni hogy "pontos legyen" a mérés, ezt rosszullét közben nem nagyon lehet kivitelezni
tudom hogy jó ötletnek tűnik, de hidd el, hogy egy szívbeteg, feleslegesen stresszelné magát az állandó pulzusszám kijelzésen, mert van amikor 80-ról 110re ugrik nekem is ha épp felállok
állandóan méregetné az ekg-t meg a vérnyomást, felesleges ez az egész plusz terhelés
szerintem inkább szerezz be valami normális otthoni készüléket, biztos lehet feliratni ha szükséges
-
jlaci74
senior tag
válasz
krisz12071 #6374 üzenetére
-
krisz12071
aktív tag
Hali!
Maga a vérnyomásmérés és pulzusmérés pontos rajta?
Az S9-em például 7-8 értékkel magasabb pulzust mutat,mint az Omron felkaros vérnyomásmérő. -
Gaborz1
senior tag
Természetesen nem orvosi műszerként tekintenék rá, hanem egy olyan tárgyként, ami kéznél van ha helyzet van.
-
Parallaxis
addikt
válasz
gyuri2008 #6370 üzenetére
semmit nem ér ha nagy a gond, ez egy egy csatornás ekg.
Ez így fél igazság, a WiWe is csak egy csatornás EKG, viszont a mögötte lévő szoftveres kiértékelés jóval fejlettebb, így klinikai használatra is ajánlják.
Persze ha gond van, akkor kell a teljes EKG is, de ez is tudna szólni időben jó pár betegségnél és rendellenességnél, ha megfelelő szoftveres háttérrel rendelkezne. -
Gaborz1
senior tag
Mivel van szívbeteg a közvetlen környezetemben, így ha bármilyen rosszullét történne, az órával akár tudnánk csekkolni, hogy a szívével van valami, vagy más eredetű a dolog.
Vagy teljesen rosszul gondolom? -
Gaborz1
senior tag
Sziasztok!
Okosórá tervezek venni és ezt az órát néztem ki 44mm-es méretben. Az EKG funkció miatt tűnik ez az óra bestbuynak számomra.
Mivel nincs Samsung telóm, így csak az összefoglalóban linkelt módon tudnám rábírni az órát arra, hogy a vérnyomás és EKG funkciót is használni tudjam?
Amennyiben igen, ez mennyire számít egy programozásban, mondjuk úgy, hogy amatőr számára nehéz feladatnak?
Köszi a válaszokat! -
kmarci25
veterán
Női csuklóra való szíj (ami rövidebb, mint az "átlag") lelőhelyet tudtok? Feleségem csuklóján a legszorosabbra állítva is lötyög az összes szíj, és nem találok kisebbet, de lehet csak rosszul keresem. Leginkább szilikon érdekelne.
-
Dello79
aktív tag
Akciós most az MM ben.
-
Firehand
tag
Sziasztok.
Active 2 -44 mm-es, LTE nélküli órám van.
Elkezdett szakadozni a kapcsolat az óra és a telefon között.
Újra indítottam a telefont és az órát is megjavult a kapcsolat de most 2 órával később újra elvesztette a kapcsolatot. Mi lehet a gond, volt már valakinek hasonló problémája.
Megpróbáltam Galaxy Weareble alkalmazáson keresztül kapcsolódni de úgy sem kapcsolódott. 3 perc múlva pedig magától hozzákapcsolódott magától. -
válasz
gaben1117 #6351 üzenetére
Ha rákeresel a samsung store-ban láthatod, hogy van pár pdf reader az órára, de nem hiszem, hogy érdemes ezzel foglalkozni. Mindenesetre kipróbálhatod.
Kérdés az is, hogy mekkora és milyen bonyolult pdf-et akarsz az órára tenni, mert nincs sok memóriája, a processzora meg nagyon gyenge.
-
gaben1117
senior tag
Sziasztok!
Van rá mód, hogy pdf file-t juttassak az órára?
-
Schuler888
senior tag
válasz
SpongyaBob #6344 üzenetére
Nah akkor most megvilagosodtam
, bar ertelmet tovabbra se latok benne
-
SpongyaBob
veterán
válasz
bbendre #6343 üzenetére
Így van, de ez logikus is, lefelé nem mér mivel lejöttél és nem fel. Sőt ha csak 2,5 métert mész felfelé tehát nem egy teljes emeletet és visszajössz de legközelebb meg mész pár lépcsőfokot, nem jegyzi meg mivel félbehagytad. Semmisnek tekinti. Csak a teljes emeltet számolja (kb. 3 m függőleges irányban egy emelet neki.) és lifttel sem lehet átverni, próbáltam
-
bbendre
őstag
válasz
Schuler888 #6341 üzenetére
Az emelet csak felfele számít emeletnek. Lefele nem. (Nekem így mér)
-
Schuler888
senior tag
Mea Culpa
. En kulon panelkent kerestem az SHealthben telon, mert ugye oran is sajat panel, egyelore nekem tovabbra sincs ott, de ha talan csak mert az ora szerint 0 emeletet tettem meg ma, a telefonos app lehet ugy van beallitva, hogy amig nincs egy emelet se, a 0-at nem irja ki. Egyebkent vicces ez az emelet dolog, mert nalam ez rendszerint alul-mer, pedig az elson lakom ahonnan ma legyalogoltam es 0. Altalaban a valodi emeleteket amiket meg szoktam tenni a 75-80at fogadja el. Lehet itthon kisebbek az emeletek
Tok jo lenne betanitani neki, hogy hany metert szamoljon egy emeletnek egyenileg
-
용 Bob
senior tag
válasz
Schuler888 #6335 üzenetére
Mindkét eszközön mutatja az emeleteket! Nálam így néz ki telefonos appban és így órán (Samsung Health).
-
Schuler888
senior tag
válasz
Nah akkor ezert
bevallom en ott sose neztem... bevallom oran sem
-
róland
veterán
válasz
Abban soha sem volt.
-
yanpec
senior tag
Sziasztok
Futásnál valahogy be lehet állítani a tempó figyelmeztetést, sajnos ilyen funkciót sehol sem találtam.
Köszi
-
atomka78
aktív tag
Sziasztok. Az emelet számlálás teljesen eltünt? Eddig még mutatta a telefon helath alkalmazásban,de már ott sem látom.
-
dionaea
őstag
válasz
sniperboy78 #6330 üzenetére
Ez jó nem hiszem hogy, vita lesz. Ezek tapasztalatok. Sztem tok jó hogy leirtad
-
sniperboy78
csendes tag
Sziasztok egy kis össze hasonlítás az eddigi okos óráimmal:
- Amazfit bip
- Huawei Watch GT
- Honor Watch Magic
- Honor Magic Watch 2 46mm
- Huawei Watch GT 2e
- Amazfit GTR 47mm
- Amazfit T-Rex
- Samsung Watch Active 2 44mm LTEGps pontosságban a Samsung sokkal jobb viszont összességében ez bírja a leg kevésbé kb. 8-10 órát.
Mindegyik óránál volt olyan hogy indulásnál még nem volt gps jel ezért 2-3 km-el többet mutatott teljesen fals kiindulási ponttal.
Pulzus mérés sokkal pontosabb mint a többi órának, és gyorsabban is reagál.
Alvás monitorozás na itt bajban vagyok de szerintem a Huawei-ek a legpontosabb, utánna a Samsung végén Amazfit messze elmaradva.
Üzem időben a Samsung 2 napot bír a többiek 5 és 21 nap között.
Technikailag a legfejlettebb a GW, utánna Huawei Honor páros majd messze lemaradva az Amazfitek.
Nem vita indítónak szánom ha nem csak segíteni szeretnék másoknak. -
harry3
őstag
Srácok, nem lehetne befejezni a fikázás? Olyan dolgokról megy már megint a vita, ami már a kinek mi a jó alapon megy, és úgy sem lesz egyik félnek sem igaza, ellenben nagyon zavaró, hogy már telefonokról, fiáról szól a vita egy okosóra topicban. Köszi.
-
용 Bob
senior tag
válasz
Parallaxis #6326 üzenetére
Én okosórából nem vennék 1-2 éves használtat, már csak az aksi üzemidő romlás miatt sem. Az árösszehasonlítást új óra vásárlás esetére írtam. Ráadásul több helyen most készlet kisöprés volt Active 2-ből. Én Aqua-ból vettem 72k-ért. A megjelenési dátum és tudás miatt szerintem inkább AW5-el van egy mezőnyben. AW5 140-150k most normális webshopból. Én így számoltam a 80k különbséget.
Nekem UI mindkettőnél bejön. Egydül az órás fizetést bánom, hogy WA2-vel nem tudom használni, de arra marad a telefon. -
Parallaxis
addikt
Továbbá (és ezt is leírtam fentebb) nekem nem ér +80 ezer forintot egy kicsit nagyobb aksi és memória az apple watchban.
Az Apple Watch 4 már tudja mindazt, amit WA2 és használt piaci áruk kb. azonos (újonnan szerintem ma már egyiket sem érdemes megvenni, akkor már az utódok közül kéne szemezni, de azok is nagyjából egyformán drágábbak). Szóval a +80 eFt kicsit költői túlzás.Mondjuk nekem a WA2 UI-ja jobban bejön, az AW-nak meg a szoftverkínálata.
-
용 Bob
senior tag
válasz
kmarci25 #6315 üzenetére
Köszönöm! A GT-t használnám, mert abban lehet edzésprogit bevinni, SH-n csak néhány egyszerűbb van 5, meg 10 kilóméterre. Még azt megpróbálom, hogy az SH GPS követést kikapcsolom futás előtt, hátha az kavar be a Gear Tracker-nek.
@6311 Polonic Szintén köszönöm a válasz!
-
용 Bob
senior tag
válasz
Dello79 #6309 üzenetére
" - Az persze nem inkorrekt hogy az Apple Watch meg csak iPhone -al megy.."
Mióta az ifjú Jobs bácsi először kiállt a nagyszínpadra (isten nyugosztalja) tudjuk, hogy az alma csak almával működik. De ezt #6249 hsz-ben le is írta + még egy páran előttem.- Nekem 2 céges telefonom van egyik Samu A70 másik Alma .. hát az alma valami katasztrófa korlátozott..privát telefonom is Andoridos, egyszerűen hülyét kapok az Apple-től..Ja és részedről nem korrekt hogy Apple telefont egy fos A51 hez hasonlítasz.. nézz meg egy normális Andoridos telefont #6252 hasonlítsunk
köszi.
#6252 hsz-ben leírtam a fő problémámat az akadozó OS-el kapcsolatban. Ezt még kiegészíteném akkor azzal, hogy a fos 100 ezres A51-en az ultra szuper 48 megapixeles kameráját memória túlcsordulás miatt nem tudom használni (Filter provider hibával mindig hibát dob), telefonálni 5-ből 2x nem tudok vele, mert vagy nem indítja el a hívást, vagy beszélgetés közben elmegy a hang. Az applikációk nyitás idejéről meg ne is beszéljünk. Lehet drágább telefont venni droidból? Igen. De akkor ne gyártsanak 150 ezer alatt telefont, mert hulladék mindegyik. Órákban mérhető, hogy munka miatt mennyit kell telefonálnom egy nap és 4 éve ebben az Iphone nálam verhetetlen."- Ha van majomra legyen banánra is.. eszembe nem jutna Apple telefonhoz, nem bármilyen Apple Watch-ot használni.."
Azt, hogy okosóra tekintetben mi az én saját értékrendem, azt hagy döntsem már el én. Ezt a majmos, banános hasonlatodat ezért kicsit erősnek érzem.. A telefont anno megvettem, mert használom munkához, levelezéshez, zenehallgatáshoz, fizetéshez...stb.
A smart watch nem ebbe a kategóriába tartozik nálam (kényelmet és kicsit egészségtudatosabb életmódot ad, ami koránt sincs pariban a fenti szempontokkal). Továbbá (és ezt is leírtam fentebb) nekem nem ér +80 ezer forintot egy kicsit nagyobb aksi és memória az apple watchban. Mert az Active 2 minden mást tud, amit a vetélytársa."Amúgy ha valaki 100% ki akarja használni az órát akkor Huawei hez Huawei órát , Apple - Apple Watch , Samung - Samsung watch... sportra Garmin, Polar .. Fitbit meg vegyes."
Ebben teljes mértékben egyetértek -
Parallaxis
addikt
válasz
SpongyaBob #6322 üzenetére
A másik félnek miért is nem írod ugyanezt?
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Parallaxis #6321 üzenetére
Csak nem adod fel
-
Gabesz87
veterán
válasz
HoldfenyLuna #6319 üzenetére
Ok, így megvan, köszi. Bár attól még nem értem, hogy a telón az app-on belül miért inaktív az edzések aut. észlelése. Na de mindegy.
-
Gabesz87
veterán
Ezt az automatikus aktivitást hol lehet kikapcsolni? Régebben láttam valahol, de tegnap az istennek nem találtam sehol. Mindig, amikor a gyereket altatom el, ringatás közben azt érzékeli, hogy biciklizem
-
용 Bob
senior tag
válasz
Schuler888 #6307 üzenetére
1. Nem tettem még fel ide GPS track kepet
2. Az órám 2 hetes, 3x futottam vele ezidáig. Idő hiányában. “A gyakran edzel akkor az óraval” hozzászólásodat ebben a kontextusban nem értem -
Dello79
aktív tag
"Az, hogy a vérnyomásmérés és az ECG csak samsung telefonnal működik, szerintem is inkorrekt a cégtől (főleg úgy, hogy igéret volt az iphone-al való kompatibilitás)."
- Az persze nem inkorrekt hogy az Apple Watch meg csak iPhone -al megy.."Nekem a saját telefonom alma, a céges egy SAMU A51, amit utálok (az iphone gördülékenysége, akadozás menetessége örökre megvett engem kilóra)."
- Nekem 2 céges telefonom van egyik Samu A70 másik Alma .. hát az alma valami katasztrófa korlátozott..privát telefonom is Andoridos, egyszerűen hülyét kapok az Apple-től..Ja és részedről nem korrekt hogy Apple telefont egy fos A51 hez hasonlítasz.. nézz meg egy normális Andoridos telefont és azzal hasonlítsunkköszi.
"Apple Watch-ra esett volna a választásom, ha nem kerülne 2x annyiba"
- Ha van majomra legyen banánra is.. eszembe nem jutna Apple telefonhoz, nem bármilyen Apple Watch-ot használni..Amúgy ha valaki 100% ki akarja használni az órát akkor Huawei hez Huawei órát , Apple - Apple Watch , Samung - Samsung watch... sportra Garmin, Polar .. Fitbit meg vegyes.
-
hematoma1
senior tag
Érdekes ez az akku dolog.Most töltöttem fel 2 nap 18 órát mutat.Van amikor 2 nap 5 óra. 3 napot még soha nem sikerült kihozni belőle.EKG az nevetséges,Vagy 50-szer kalibráltam de még soha nem mutatta jól de még meg sem közelítette.
-
용 Bob
senior tag
válasz
jlaci74 #6297 üzenetére
Én kivagyok a GPS miatt (helymeghatározás ON, telefont nem viszem). Nekem ezt produkálta futásnál (Gear Tracker appal használva). Nem tudom, hogy mit csinálok rosszul, de ha így marad akkor futáshoz kb. használhatatlan..
Azon gondolkoztam, hogy ha GPS engedélyeknél kikapcsolom a samsung health-et, akkor pontosabban mér-e. Tehát ront-e a helymeghatározáson az, hogy jelenleg egyidőben a samsung health és a Gear tracker is használja GPS-t?
-
tipuka
addikt
A frissítés óta nekem is javult. Folyamatos pulzus méréssel, 0 sportolással (nem sportra vettem) 3 napot kibír. Ekg-t kellene majd ráeszkábálni, mert P20 Pro telóm van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Monitor hiba topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Stellar Blade
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Apple Watch Ultra 2 49MM Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 99%/p4271
- Apple Watch Ultra 2 49mm LTE Megkímélt, Karcmentes, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Szép Apple Watch Ultra 2 49mm TiTanium 97% !! még 3 Hó nemzetközi APPLE GaranciA
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 8 9 10 S8 S9 S10 41-45mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év apple
- 126 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged