Hirdetés
- Egérpad topik
- A Sony megmutatja milyen monitor illik a PlayStation 5-höz
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nyomtató topik
- OLED TV topic
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mini-ITX
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
nagyúr
"nem lehet indok majd az hogy vérpistike azért nem használ linuxot, mert nem fut rajta a kedvenc játéka"
Azért az, hogy sok játék lesz Linuxra (ha lesz), még nem egyenértékű azzal, hogy pont pistike kedvence is fut rajta. Ugyan ez az alkalmazásokkal is. Nagyon de nagyon nehéz küzdelem ez.
-
ez egy szép példája a moving targetnek, az egyik hsz-ben még többes szám első személyben fogalmaztál "azt akarjuk", itt meg már egyes szám első személyben "nekem miért...".
lássuk be, a két hsz-ben nem ugyanarról beszéltél. A korábbiban ugyanis azt is erőltetted, hogy nekem miért legyen fontos, holott csak a saját személyes érdekedről írtál.
szerk: érdemes vitát nyitni arról, hogy akkor lesz-e sikeres a linux, ha a netkávézódban nem windows lesz, vagy azért ennek vannak más paraméterei is?
-
-
erdoke
titán
Mivel nem próbáltam, csak találgatni tudok, de amennyi időt én a Win7 asztal nézegetésével, vagy éppen a régi Start menü böngészésével töltök, felőlem akár rózsaszín csíkosra is csinálhatják bárminemű használható info nélkül, az se zavarna különösebben.
A leggyakrabban használt 6-8 progit gyorsan el tudjam indítani, és kapjak könnyen emészthető információt az üzeneteimről, ez a legfontosabb. Az összes többivel annyira kevés időt veszíthetek (pl. ritkán használt programok előbányászása), hogy akár el is dughatnák az elérésüket. Nyitott vagyok néhány új billentyű parancs elsajátítására is, elég sokat használom a billentyűzetet meg most is, gyakran gyorsabb, mint egérrel bóklászni. -
erdoke
titán
Engem a desktop mint kategória nem érdekel.
Viszont mutasd már azt a hírt, amiben leírják, hogy ezentúl a desktop gépek többsége érintőpaneles kesz, és hogy azokat, amik mégis érintősként kerülnek a boltokba, kötelező csak érintve használni! Csak hajtogatod a fantazmagóriádat, pedig nem segíti közelebb a valósághoz, ha 150 hozzászólásonként megismétled.
-
floatr
veterán
Egyfolytában a bevitel forradalmát kiáltják, a kinect-tel is oda meg vissza, aztán meg kell nézni egy átlagos ember napi aktivitását, és kiderül, hogy görnyedten ülve billentyűzet+egérrel (esetleg kontroller) lehet még most is a legkevesebb energiaráfordítással kibírni. Ki a fene akar órákon át hadonászni
-
anulu
félisten
Ez jo? Mitol? Az egesz hangvetele az "ubermensch" erzest kozvetiti, amitol felfordul a gyomrom (igen, vegigszenvedtem ize olvastam). A linux mellett reszemrol az ara szol, bar, ha tisztesseges supportot akarsz, az kemenyen fizetos. Egyebkent meg vagy segit valaki (meltonak tartanak ra...) vagy nem. Sajnos a kabelmodemben vmi linux van igy attol meg (open source-t nezve) nem tudtam megszabadulni
-
anulu
félisten
gyors kérdés: ez a cikk mikor jelent meg? nem tegnap, abban biztos vagyok. pl a Win7 UAC-ról egy szó sem esik. jópár dolog csak run-as adminként indítható, az sem elég, ha admin jogkörű felhasználóval vagy bejelentkezve. utána viszont badarság a rendszert hibáztatni. btw, Windows-on is az agyatlan klikkelgetések a fő oka a vírusok terjedésének (mainstream vonalon).
-
anulu
félisten
floatr, bambano és a többiek: skipeljétek a szemetekkel a hsz-eim szvsz innentől, a lefutott körök jönnek...
az adataim meg túl fontosak ahhoz, hogy olyan programokra bízzam, aminek a kódját bárki megnézheti. az egész GPL-t meg by design tartom b*romságnak, és egyetlen egy pontot sem mutattak még, ami meggyőző érv(!) lett volna mellette.
amúgymeg pont a kernel az, amire azt mondom a linuxban, h OK. a többi? egymástól független húszmillió project csak arra, hogy milyen legyen a desktop env? minek? választás szabadsága? rendben. de húzzunk már egy határt a szabadság és az áttekinthetetlenség között.
az a fajta keresztes hadjárat, amit a "közösség" rendez, hogy "csak a puffin adhat erőt és minden lebíró akaratot", az meg szimplán gyomorforgató. legalább azt a minimális tiszteletet érdemes lenne megadni a másiknak, hogy meghallgatjuk a véleményét, és nem csőből van vki leidiótázva, mondván, h win-t használ.
ha meg ennyire almighty a linux, és 20 éve is maga volt a csúcs, akkor hogyhogy nem annak van most 92%-os desktop részaránya? tudom, tudom, a gonosz MS és az undorító kampányai. az fel sem merül, hogy egyezrűen jobb volt a kezdéskor, és a népek azt választották? (azzal az időszakkal (94-96) mind win mind linux szinten tisztában vagyok, még mielőtt felvetődne a kérdés.)
amíg nem lesz egy egységes irányvonal, addíg egy hobby cuccnál nem lesz több otthoni környezetre, és a hw gyártók sem fognak vele foglalkozni érdemben. csinálnak valamit, hogy ne mondhassák rájuk, h le se tojják, de nem ez az irány nekik. a felesleges telesírását a fórumoknak meg el akarják kerülni.
-
oO7
őstag
nem értem, hogy ez hogyan zavarhatná...
el tudom képzelni, hogy esténként nem tud elaludni, dühösen forgolódik az ágyában és mormolja magában, hogy "a büdös pi'csába, egy újabb játék jelent meg linuxra"
vagy az online játékosok között lesz ilyen OS-rasszizmus? "Ide érzem, hogy linuxról játszol"
-
anulu
félisten
nem kötözködés, de meg kell kérdeznem: szerinted r=1 user neki fog állni LXDE-t telepíteni a leírás alapján? szerintem hagyja inkább a francba az egészet, és használja, ami van. persze, a választási lehetőség megvan, de amíg 3-4 kattintásnál többe kerül az egyszerű/egyszeri user számára a telepítés, addig nem fogja használni.
valamint érdekelne, hogy ezek a window managerek teljesen kompatibilisek egymással? nincs olyan, hogy valami az egyik alatt rendesen megjelenik, a másik alatt szétesik, összeomlik, akármi?
Új hozzászólás Aktív témák
- Egérpad topik
- Battlefield 6
- OpenWRT topic
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- OpenMediaVault
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- A Sony megmutatja milyen monitor illik a PlayStation 5-höz
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Elemlámpa, zseblámpa
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Lenovo ThinkVision LFD E65 65" LFD kijelző új
- Legion 5 Pro 16IAH7H Intel Core i7-12700H CPU / 32GB DDR5 RAM / 1TB SSD / Nvidia RTX3070 8GB
- Szép DELL latitude 5420 Tartós Üzleti Laptop 14" -70% i5-1145G7 4Mag 16Gb 256GB SSD FHD IPS
- TP-Link RE700X AX3000 Rage Extender
- Microsoft Surface Pro // Surface // Surface laptop 10.gen i5, Ryzen // 12,5 13,5 15 //
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-A H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple Watch SE 2gen 40mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS ELITE X570 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A17 FA707NV notebook - R7 7735HS 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest