Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
rudi
nagyúr
Azért van 20A-s limit 12 volton, mert hivatalosan (aktuális ATX12V szabvány is írja) a tápokban használt vezetékeken max 240 wattot szabadna átengedni. A tápok védelmi elektronikája figyeli ezt, és ha a quad megrántja a rendszert, akkor túláramot érzékel, és lekapcsol. Ezért van előnyben a Corsair tápokban lévő Seasonic elektronika, ami ilyenkor átszervez, nem tudom pontosan milyen szabályozás szerint. Persze, kérdés, hogy mennyire van ez összhangban a szabvánnyal és nem utolsósorban a biztonsággal...
A másik dolog, hogy a tápok többségében a 12 voltos részt együtt vezérlik valamelyik kisebbel. Ez annyit jelent, hogy ha azon a kis ágon nincs meg egy szükséges minimum terhelés, akkor a 12 volton sem tudja leadni a csúcsértéket.
-
WiZARD
addikt
biztos vagy benne hogy ha 8 pines 12V csatin, és az atx csatin (ahol új atx szabvány szerint több 12V ág a követelmény) több 12V ágat kap az alaplap, akkor a proci abból csak 1et kap meg? én nem hiszem.
bár még sose néztem meg tápban (leírásokban meg nem találtam) hogy a 8 pines 12V az valójában hány ágat jelent (szerintem több ágat jelent)
-
Speed®
titán
Nincs időd normális formába önteni a mondanivalódat? Ez nem chat
Lehet, hogy 1-2 év múlva jutsz el oda, hogy szükséged legyen arra a teljesítményre, de hagyd meg az örömöt, hogy húzott Quadot használhassak..Valszeg azért nem kaptak 80Plust, mert nem lehet megvalósítani.
Ekkora teljesítményskálára nehezebb méretezni az alkatrészeket.Amióta ránkszabadultál fikázod a C2őt, mert a régi AMDd ilyenolyan jó volt, gyújtsa fel mindenki a C2Dt, vegyen ájemdét mer az a kiráj. Lolmár.
Ha nem érzel különbséget, cseréld le. "Kicsit" unalmas/idegesítő vagy..Örülünk a VX450ednek, de ezt feltétlenül az Epsilon 1+kW topikjában kell tenni?
-
MaSzKa
senior tag
jó a teszt, bár jó lenne ha már vége megcsinálnátok a beígért Megatáptesztet
én azért nem fogok többet fizetni hogy feltuningoljak 1 quadot mikor 1-2év elteltével olcsóbban meglehet venni majd a kisebb fogyasztású procikat és nagyobb teljesítményűeket
az is érdekes miért nem kaptak ezek a tápok 80Plus minősítést?
én inkább veszek 1 kis fogyasztású amd-t tavasszal
mert azt vettem észre hiába van feltuningolva a c2d majdnem a duplájára én szinte semmit nem érzek belőle játékokba meg főleg nem (1-2fps +) amikor pl 6db winrar tömörítést rányomatok amiba 2-3gb-ot kell betömni akkor lassan tudok netezni néha megfogja a gépet pedig 2x annyi ramom van mint a régi AMD x2 3800+ am2-be és azzal vigan neteztem
psp tömörítésekbe is lassab a c2d alapsebességena Corsair VX450W-t már megvettem az itt olvasott cikk és 3-4napi fórúm bogarásszással és Sthol és Csaba_20 kollega infó-val segítettek
meg vagyok elégedve vele mert nagyon halk 1600@3000 +0,08V -al is nagyon halk a táp
bőven elég lesz nekem 3-4évig főleg hogy 5év gari van rá -
Speed®
titán
Azért tökmindegy, mert ha 1 ág 20Aes, akkor az 12Von 240Wot jelent.
Amit persze nem kap meg, hiszen ez elméleti maximum (20Ax12V)
Ha ennél több kell az adott vasnak(procinak), akkor nem kapja meg.
A 8PINes +12V csati a komolyabb lapokon nem azt eredményezi, hogy több kakaót kap a proci, hanem hogy kevesebb áram folyik a vezetékeken.
Szerintem megoldható többágas tápokkal is a széthúzott Quadok etetése, ha a 12V egyik négyesét külön ágról kötjük be. Próbálta ezt már valaki? -
WiZARD
addikt
válasz
venember83 #35 üzenetére
jóvanna, lehet hogy nem a legpontosabbak.
de amit korábban írtam az saját tapasztalat.jah 450es asus táp kb 1.41V feszültségig volt elég a quazánnak
Achill3uS miért tökmind1 hogy hány ágas, és miért a 20A limitál?
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
venember83 #35 üzenetére
szo szo
most veszek nagyobbat -
szacsee
nagyúr
válasz
venember83 #35 üzenetére
Kalkulátor nélkül mértem:
Terhelve 1,51V-on (tápom határesete 1,53V-on Load restartol) a konnektorból 370W-ot csókol be a konfig monitorral, ami 25W-ot eszik (kimérve).
2 ágas táp 20A alatt kevés a Quadnak eXtrém tuning-nál. (1,5 V-on stabil a 18A-es). -
venember83
nagyúr
válasz
Achill3uS #33 üzenetére
Csak magam ismetelhetem: Tehat okosan igenis boven eleg 500 wattos tap. Mondjuk a valasztva szocska az kimaradt az okosan es igenis kozott
De igy mar okes amit irtam, nem? Ugy ertve, h elfogadod? Ja, nem mert te a 620asra eskuszol
WiZARD: kalkulatorok? Ezert tap-ugyben egy hetes ban jar
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
venember83 #32 üzenetére
jah, de ezt beszéltük h miért.. corsair egy ágas, fsp nem
-
WiZARD
addikt
bírom ezeket az 500 watt mindenre elég hozzászólásokat.
500as fsp bluestorm egy quad alatt kifexik ha komolyabb feszemeléssel húzva van a quad, és még extra vga se kell hozzá.
(tapasztalat. 500as fsp kb 1.48V feszültségig tudott kiszolgálni egy quadot. 1 vinyóval, 2 dm rammal és 1 db 2600xt-vel, ami nem túl nagyétkű)
és akkor hol van egy komolyabb vga, egy sli, több ram, több vinyó, normál hangkártya (alaplapi helyett), dvdíró...) -
yankee
tag
és ki fizeti a villanyszámlát?
-
Madárpók
aktív tag
Nekem eszembe jutott egy felhasználási terület az ilyen tápoknak: ahol mondjuk van jópár gép egymáshoz nagyon közel, ott elég egy ilyen táp kb 4 gépnek
-
gV
őstag
sztem a legjobb táp Enermax Liberty 500w moduláris 22k ft végig 80% feletti a hatásfoka maximális 85% feletti c2d e4300@3.3ghz; 88gts; 4 vinyo; 1odd; 1 12cm és 2 9cm ház ventivel a táp ventije 1000 alatt pörög
-
westlake
félisten
egyebkent en meg azt a gigabyte 800 wattos odint neznem meg..
-
westlake
félisten
kar, hogy azota az ominozus nemet eresztes ota nem jott ki olyan teljeskoru teszt.. mondjuk akkor az fps es a seaconic volt a legjobb az 500 wattos tapjaikkal... mondjuk azt nem ertem, hogy az fsp miert erolteti meg az epsilon szeriat, mikor ott az everest
-
venember83
nagyúr
Draga + hangos + szokasos 500 watt feletti duma.
-
törölt tag
Olyan nagy ventilátort állítólag nem éri meg alkalmazni, mert a mérete miatt azonos légszállítás mellett nem lesz halkabb, mint egy 12 cm-es.
Nem éri el a 90%-os hatásfokot, ennek ellenére a Seasonic S12 430W nekem nagyon bejött. Halk, erős, megbízható és olcsó.
Ez ráadásul régebbi konstrukció, biztos vannak már modernebbek is...
-
-
Achill3uS
nagyúr
hát ha kilowattos tápot vennék tuti nem ezt venném.. 4ág/20A csodás
-
CollectoR
aktív tag
Hát igen, ők ráfogják 1 alkatrészre, hogy az drága meg mittudomén, ami lehet hogy igaz, mert nekik külön gyártják, de annak megvan a boltban kapható pontos helyettesítője. Szóval csak átnevezik pl. a tranzisztort, és máris hivatkozhatnak erre.. de tényleg csak kikiáltják az árat.
Meg ha megnézzük, hogy most egy 200W-os táp (nem codegen) mennyiből jön ki, pár ezer forint. Szóval aránytalanul drágább a kilówáttos táp. -
TeeJay
félisten
inkább egy nagyonhalk 400-500-as tápot csinálnának ~90%-os hatásfokkal
az sokkal többet érne -
törölt tag
Egy FSP bluestorm II (500w) is simán elviszi a gépemet..sztem 600w -nak pedig a legdurvább SLi rendszer-t is el kell látnia...tetejében eszméletlen sokba kerül...szerintem akkor jobban jár az aki vesz a minőségi 15-20k-s tápja mellé egy szünetmentest szintén 15-20k-ért...
-
nLali
őstag
Ennyi pénzért igazán elfért volna pár csatlakozó,hogy le lehessen szerelni a "felesleges"kábeleket.Hova lehet ennyi káblet gusztusosan elpakolni?
-
MaciG
addikt
Tényleg nem rossz táp ,DE FELESLEGES
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Meghajtottuk – már amennyire lehetett – az FSP Epsilon tápcsalád új, 1010 wattos csúcsmodelljét és 800 wattos rokonát.
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés ACER PREDATOR HELIOS 18
- AKCIÓ! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest