- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED monitor topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
WiZARD
addikt
mondtam én olyat, hogy alap q660nak húdenagy táp kellene?
1 szóval se.
azt mondtam hogy komolyabb tuninghoz nem árt.http://prohardver.hu/tema/intel_core_2_quad_kentsfield/hsz_6061-6061.html
"Az én gépem S3 Trio-val Load 1,53V-on 350-370W-ot evett a konnektorból monitorral és egyéb cuccokkal (kb max 40W).
1,054V-on pedig Load nem eszik többet 165W-nál."cpu feszemelés/tuning hatására +200 Watt. és ugyebár alapból is eszik valamennyit.
szóval 250 watt környékét még mindig reálisnak tartom komolyabb tuning mellett... -
rudi
nagyúr
Ezzel most mire akarsz célozni? A PC-s tápok kapcsoló üzeműek, tehát annyit fogyasztanak, amennyit a PC igényel tőlük, plusz valamennyit a válóáram egyenárammá alakítására. Ez a valamennyi a modern nagy tápoknál kb. 15%, mert a hatásfokuk 85%-körüli. A régebbi tápok hatásfoka kisebb volt, azok valamivel többet fogyasztottak ugyanannak a konfignak a kiszolgálásakor. Egyébként a tesztben egy szénné hajtott, két nagy VGA-s gép fogasztásadatai szerepelnek, ami terheletlenül is annyit fogyaszt mint egy Core 2 Duoval és egy felső kategóriás VGA-val szerelt PC max terhelésen. Netezés vagy filmnézés közben egy átlagos középkategóriás PC alig eszik többet mint egy 75 wattos égő vagy egy nagyobb TV.
-
Integra
titán
oszt nem értik az emberek miért ilyen magas a villanyszámla, mikor alig megy valami a pc-n kívül a lakásban
-
R.Zoli
őstag
Nézd a Zennek is megvannak a használati körülményeinek a feltételei...Senki sem rakná azt léghűtéses házba mert ott tényleg megsülne, de ki az aki egy ventimentes táp mellé ventis hűtést pakol? Akkor mi értelme lenne ennek a tápnak? Nálam is úgy műkszik ez a táp ,hogy minden ami fűt a házban vízzel elvezetődik a hője a házon kívűli passzív radikba....Én keményen tuningolok és nem vagyok hajlandó kiadni 200K-t egy procira ha azt a 55K-s prociból is ki tudom hajtani... Minden cuccnak megvan a maga célterülete....
Egyébként én leírtam szimplán a tapasztalataimat, ha ez neked sértő és emiatt nem tudsz beszélgetni akkor nem tudom hol a hiba....
-
Speed®
titán
Nem tudom feltűnt-e, hogy a tesztben a Zen nem olyan körülmények közé volt kényszerülve, mint amilyenben normál használat esetén kerül.
Ha azt a konfit bepakolnád egy házba, a Zen rövidtávon megsülne valszeg.Valóban, jó táp, de a 30+ks ár nem az a kategória amit bárki megvesz..
Aki keményen akar tuningolni, az nagyrészt azért akarja, mert nincs pénze a legleg cuccokra. Kevesen vannak akik sportot űznek belőle.
Ők viszont valóban, vegyék meg a kW tápokat is, ebben egyetértünk.Mind1, mindenki az igazát erőlteti...megveszem a Q66ot, fellövöm 3Gre és hajtom a Libertyvel, jó hogy megvan még. Ti meg marjátok tovább egymást.
Régen jókat lehetett beszélgetni itt, manapság egyre ritkábban. Kár. -
szacsee
nagyúr
Rakd bele egy Quad konfigba, a procinak adj 1,45V-nál többet és terheld le Prime-al, vagy Mohával, esetleg Dirt-el, konvertprogival. Egyből megjön a hangja.
Nálam is az volt majdnem a leghalkabb a gépben (Scythe venti után), de miután kicseréltem a Tescós korót (E2160) Q6600-ra egyből megjött a hangja, ha nagyobb fesz kap mint 1,35V. -
Egzee
őstag
Ez a teszt is azt igazolja, hogy teljesen fölösleges volt megvennem az 550W-os tápom???
Nagyon jól leoltogattatok 3-an 4-en a milyen tápot vegyek? topicban... Nah öcsém (venember) látod, hogy nem vettem fölöslegesen??? Én SLI-t akartam, csak meggondoltam magam... És nem erre a kiinduló konfigomra vettem a tápot, hanem arra ami karácsony fele fog véglegesen kirajzolódni... Egyébként mit tudtok ti vergődni a zajjal!!! Elég szégyen, hogy egy ilyen neves és sokak által istenített márkának a csúcs tápjában a ventillátorra azt lehet mondani, hogy zajos... Én megvettem az enyém 18K-ért... És csak akkor hallom a hangját, ha odadugom a házához a fülem... És általában semelyikőnk nem tápra ragasztott füllel gépezik, tehát elmondhatom, hogy a tápom zajtalan! Én mindenkinek azt mondom, hogy a tápom a leg halkabb eleme a gépemnek...
Nemrég meghallgattam, milyen a gépem a 8cm es ventim nélkül... hát azóta is csak a gépben van, tápot nem kap...Venember: Az ekkora táp vásárlását már én is csak pénzpazarlásnak tartom, és nem értem minek... Én is pont azon gondolkodtam, hogy ez elvinne 3 gépet...
A teszt alapján beigazolódott, hogy igenis fogyaszt egy mai high-end PC 550W-körül...
Máris nem fog gyötörni elalvás előtt a tudat, hogy fölösleges volt megvennem... -
Pietrosz
addikt
Mégis milyen alapon szerencsétlenezel le engem te szerencsétlen?
Amit nem vesztek figyelembe:
Az egy dolog, hogy elég a 400-as liberty esetleg a 350-es FSP(utóbbiban nem vagyok meggyőződve), de terhelés alatt simán 1800 körül pörgött a táp, ami nem mondható éppen halknak, míg ugyanez a táp C2D-val 1200-1300 körül pörgött terhelve. Ok, bírja, de nagyon nem az igazi így.
A másik, hogy Wizard B3-as quadra mondja a 250W-t szvsz. -
R.Zoli
őstag
Egyébként a moddolt Zenem Didyman elmondása szerint áganként most olyan 19A környékén van...Ő annyit csinált vele ,hogy a peak értékeit állította be normál üzemre...Ergo 400-ból 560 watt lett...De ezt csak azért tette meg mert tudja ,hogy víz jön rá és el fogja bírni a megemelkedett hőtermelést...az eredeti Zen nem bírná ezt...
-
R.Zoli
őstag
Khmmm....2 darab 400-as Zenem van
Egyik van csak moddolva és vizesre áttervezve ,de ehhez még nem készült el a blokk így az áll a raktárban, a másik eredeti állapotában a gépemben működik
Ajánlom figyelmedbe ezeket:
Zen 400 teszt 1
Zen 400 teszt 2A második tesztben egy 3,4-re húzott quad+8800 GTX tuningolva 660/975-re+ 2 darab 74 gigás raptor + 2 darab 150-es Raptor + 4 x 1 giga RAM + NF 680(!!!) chipkészlet
Ergo a legforróbb chipkészlet a legforróbb VGA-val és a proci is egy erősebb tuning után még megfűszerezték 4 darab raptorral és 4 giga memoval....Jah mindenbe stress tesztet futtattak ergo ami a legdúrvább teljesítményfelvételt préseli ki a tápból és ezt több mint 1 napig nyomatták... Ennyit tud egy szaros 400-as táp... A táp minősége a döntő nem az amit ráírnak... Minden gyártótól a prémium kategóriás terméket kell venni és akkor semmi gond nem lesz...Aki keményen akar tuningolni és ilyen gépre van pénze az tápból is vegye a prémium kategóriát...
-
Speed®
titán
Az a gond, hogy tudtommal a Zened Didyman jóvoltából már táposabb...
Továbbra is fenntartom a hsz. második felében írt állításomat. Lehet, hogy nálad az ellenkezője a tapasztalat, de míg többeknél a Kentsfield topikban nem, addig maradok a véleményemnél. Szerezz egy komolyabb vidkarit és utána aggass rá pár átlagosan jónak tartott 400ast. Meglepődsz majd..
Arról nem is beszélve, hogy mi történik amikor egy tápot huzamosabb ideig határértékeire terhelve használnak. Az élettartam igencsak lerövidül. -
R.Zoli
őstag
Az a gond ,hogy ez egy gyári Zen ,zárt házban légáramlat nélkül...
A proci jelenleg 1,4 Volt és 3,6 Ghz... Próbáltam 1,475-ön 3700-on is...Semmi gondja nem volt...Felejtsétek el ezt a baromságot ,hogy a proci egy 12 voltos ágból kapja a szuflát... Amikor a táp miatt volt valakinek tuning problémája akkor valszeg a táppal volt gond nem a ráírt értékekkel... Ha két ágon tud 16 A-t egy táp akkor szénné húzhatod a Quad-ot... Most 1,5 Volton és 3400 Mhz-en viszi egy 550-es Chieftech a másik konfigomat (3 ágon 18A, cobinált 360 Watt!!!)...Direkt 1,5 voltra állítottam ,hogy mindenki meggyőződhessen róla semmi gond nincs a tápokkal... Ha egy ágról kapná akkor a Zenem is meg ez is kipukkadna...A gépim éjjel-nappal mennek és WCG-t számolnak ez a tuning mellett, szal a stabilitással semmi gond...Egyetlen hibás csomagom sem voltA P5B Deluxe-ban nem ment a B3-mas 3233 Mhz fölé, mindenki elkezdte ,hogy a táp...Érdekes ,hogy a G0 pedig 0,05-dal nagyobb fesszel 3600-at visz ugyan azzal a lappal... Lehet ,hogy másik táp stabilabb feszt tud adni és egy érzékenyebb alaplapi PWM nem szereti az ingadozásokat és ez a döntő tápok között nem a ráírt értékek ,de egy jó tápból 400 Waatól felfele (mint a 400-as Zen) bármelyik röhögve viszi a Quad-okat erősebb tuningnál is és erős VGA-val...
-
WiZARD
addikt
táp kérdésből és többiből ki akarok maradni. viszont Pietrosz tesztje szerint ha "csak" a cpu-t terheljük (prime95) akkor 158 wattal nőtt a fogyasztás. ugyebár prime95 hatására jelentősen a chipset és a ramok fogyasztása nem fog nőni. vga még annyira se. cpunak van egy idle fogyasztása is. tehát mint rudi írta max 200 watt körüli fogyasztással lehet számolni 1.41V feszültség mellett.
én viszont 1.5V feszről beszéltem. így továbbra is fenntartom a 250 watt körüli értéket.
najó lehet hogy csak 230-240 watt... -
04ahgy
nagyúr
Húzott VGA-val, és jócskán húzott procival vett fel szerencsétlennek alsó hangon 400W-ot a hálózatból. A táp nagyjából (felső hangon) 80%-os hatásfokát figyelembe véve 396 * 0,8 = 317W-ot evett a rendszere. Még egy megfelelően méretezett, 12V-on arányaiban sok teljesítményt leadni képes, feszültségeit stabilan tartó 350W névleges teljesítményű táp is elég lett volna a linken levő konfignak, például egy FSP ATX-350PNF, ami két 12V-os ágán egyenként 16 illetve 18A leadására képes Bővebben: link. Hát én személy szerint erősen kétségbevonom, hogy abból a proci egyedül megevett 250W-ot, és maradt szerény 67W a húzott VGA-nak, és a többi alkatrésznek együttesen.
Szóval kedves WiZARD, még mindig nem értékeled át a mondottakat?
HGyu
LoooOoooL, rudi gyorsabb.
-
rudi
nagyúr
Az nagyjából megmutatja, mennyi a CPU terhelséből adódó fogyasztása, és azt, hogy mekkorát ránt a tápon.
Vegyük amit linkeltél. Ott prociterhelésre 9x400-on 1,41 volton 336W van megadva, ami ha 85%-os hatásfokú tápból jött akkor 285 wattos tényleges fogyasztást jelent. Ha megnézed ezt a tesztet [link], látszik, hogy a 8800 GTS 640 MB és ugyanezek konfig két GTS-sel idle fogyasztása között erős 60 watt eltérés van (beleszámoltam a táp hatásfokát is), nagyjából ennyit eszik egy idle 8800 GTS 640, szóval az általad linkelt konfig 8800 GTS 320 MB kártyájának a számlájára is lehet írni 50 wattot idleben. A két HDD tán 10 wattot nylehet be 12 volton. Szépen eszik az alaplapi chipset is (pláne 400-as FSB-n). Mindebből nekem az jön le, hogy a CPU-ra inkább 200W a reális. Peresze, ha egy ágon van a winyókkal és a chipsettel meg a memóriával, akkor bajok lehetnek.
Mindenesetre ez csak a fogyasztás aspektusa. Ott a kérdés, hogy akkor az 1,425V-on, 3,75 GHz-en a mi Pentium D-nk, ami szintén 3 GHz fölötti Quadnak felel meg miért nem térdeltette le a 400-as Zen-t, vagy az 550-es CM RealPowert, amik közül egyiknek sincsenek 20 amperes 12 voltos ágai.
-
rudi
nagyúr
Quadot extrémen tuningolók!
Azt nézzétek meg, hogy ha egy elvileg 20A-en limitáló 12 voltos ágú tápnak az 5 voltos (majd a 3,3 voltos) ágára tesztek 20-30 wattnyi terhelést, akkor nem lesz-e stabilabb. Tehernek jó egy villanyégő, csak a megfelelő színű draut és egy füld közé kell fogatni. Ezzel a módszerrel kiszűrhető a közös vezérléssel kapcsolatos hiba/korlátozás.
Másik dolog: ha van fogyasztásmérőtők, nézzétek meg milyen a fogyasztás viszonya idle és terhelt procival. Ahogy 04ahgy, én sem nagyon hiszem el, hogy egy Quad meg tud enni 240-250 wattot, bár teljesen kizártnak sem tartom jó magas feszültséggel.
-
rudi
nagyúr
No, várjcsak! hol is mondtam én azt, hogy a proci egy ágról kap áramot?!
Amit én mondta, az a 240VA, a számunkra ismeretlen szabályozás és védelem, valamint több ág egymástúl függő terhelése. Ezek mint tények, továbbá tapasztalatok alapján állítottam, hogy a design guide nem feltétlenül szentírás.A mondókád második részét pedig kikérem magamnak!
-
WiZARD
addikt
szóval semmivel se megalapozottabb a te állításod, mint hogy a proci 1 ágról kap áramot, mint az én feltételezésem, mi szerint több ágról kaphat a proci áramot.
(najó 1 apró különbség van, az enyém az "megfelel" a design guide-ban írottaknak)de mind1. hagyjuk, én innen kezdve kiszállok.
te vagy az isten, a házigazda, te írsz erről cikket és lét kapsz ezért, és tuti jól tudod.
a design guide meg csak wcpapírnak jó. (bár pdf formában annak sem) -
04ahgy
nagyúr
Így igaz. Egy az, hogy a Te véleményed, kedves WiZARD, már alapból megkérdőjelezhető, ha elhiszed, hogy az a proci tényleg megeszik 250W-ot. Kettő az, hogy az alaplap belsejében is vannak ám vezetőfóliák, a többrétegű NYÁK-nak köszönhetően. Namármost azok következésképp nem lehetnek tíz centi vastagok. Adott tehát egy vékony, de széles vezetőfólia, amin áramlik a procihoz a tápfeszültség által hajtott 60-100A
!!! Arra még senki nem gondolt, hogy a tuningolt procik esetleges kortyolásai ebből, a majd' másfélszer több áramból jelentős feszültségesést okoznak? Három az, hogy minden bizonnyal a lehető legjobb terheléseloszás érdekében ezek nem egy ponton kapnak betápot. Erre jó példa az, hogy a PCIe foglalat mellett a múltkor bedugva hagytam a molexet, hogy bootos CD-ről teszteljek RAM-ot. de még a HDD-k előtt az elosztót kihúztam, ergo csak az alaplapon át kaphattak feszültséget, ugyanis mentek.
Tehát kedves WiZARD, miért nem lehet elfogadni mások véleményét?Amúgy én is amellett állnék, hogy ne felejtsük el a 24 tűs csatlakozókat.
UI.: lakatfogóval elég nehéz egyenáramot mérni.
HGyu
-
rudi
nagyúr
Miért is felejtsük el a 24 tűs csatlakozót? Hol gyártottam elméleteket?
Ha kimértem volna lakatfogóval a 12 voltos vezetékek áramerősségét, akkor megírtam volna az eredményeket, így csak figyelmesztettelek, hogy tartózkodj az utánajárás nélküli "én nem hiszem" meg "szerintem" jellegű megjegyzésektől, mert rengeteg más dolog is van ebben a témában, ami befolyásol, nem csak a design guide. -
klambi
addikt
minek ekkora...nem tudok olyan rendszert ami ezt végkép kihasználná... ez 3 közepes gépet megetetne...
-
Godefroy
senior tag
A kalkulátorok... na hiszen.
Saját gépemre (2.6 Core2Duo, 2GB RAM, 8800 GTX OC, 5 db HDD, Chieftec 550 tápra mondtak 400+ wattot... eddig mérővel sosem sikerült280 nál többet mérnem, alaphangon pedig 170 el röfög el...)
Egyszóval nem tudom mit vesznek számításba a kalkulátorok. -
WiZARD
addikt
ok, akkor alaplapi 24 tűs atx csatit felejtsük el.
attól még a 2*4 tűs 12V csatiban 2 ág van a design guide szerint. (lehet, hogy a design guide nem szentírás, attól még nem feltétlen az ellenkezője az igaz)
ha még nálad van a táp nézd már meg, hogy hátha külön van jelölve a 2 ág. (desing guide szerint ugye vagy sárga mind a kettő, vagy sárgafekete az egyik, sajnos nem "kötelező" a külön jelölés.)te fogdtad lakatfogót, és megnézted már hogy a 2*4 tűs csatihoz mi megy a drótokban egyes tápoknál? ha igen, akkor egyszerűbb lett volna ezzel kezdeni, és nincs vita, csak szimplán válaszolsz a kérdésemre mindenféle "ne írogass marhaságokat" nélkül. ha pedig nem akkor semmi értelmeset nem csináltál, csak elméleteket gyártottál.
-
Vitya[GP]
csendes tag
Nem semmi az biztos, de, ahogy rudi is írta egy 600-700 Wattos is legalább ugyan ilyen jó, és elégnek érzem... 1000 és 1000 Watt felett most még felesleges, ha egy kisebb is megteszi - hozzáteszem átlagfelhasználóknak, tuning megszállottakra persze nem vonatkozik! Jah és annak fejében, hogy egy 650 W-s táp is már kiszolgál mindent, ennek az 1000-resnek még nem érzem itt az idejét. Ettől függetlenül nem baj, hogy már van, hisz a fejlődés nem állhat meg!
-
rudi
nagyúr
Kérdés: ha a CPU kap 12 voltot a 24 tűs alaplapi felől (bár fene tudja, kap-e mostanság, régen biztosan kapott) egy ágon, kap még 12 voltot a 8 tűsből egy vagy két ágon, akkor hogy a csudába nem elég neki a kétszer vagy háromszor 20 A?
Sokszor bebizonyosodott már, hogy egy dolog, mi van a design guide-ban és egy másik, hogy mit valósítanak meg. (pl. 20A-nál erősebb 12V-os ág olyan ATX12V minődítéssel, amiben 240VA a max áganként) Mindehhez ott van még a vezérlés, keresztterhelés, védelem, szóval okoskodhatsz doksik alapján, de amíg nem fogtad a lakatfogót és nézted meg, mi megy a drótokban addig semmi értelmeset nem csináltál, csak elméleteket gyárottál.
-
WiZARD
addikt
szerintem meg TE ne írogass marhaságokat, mindenféle feltevések meg elképzelések alapján, ha nem tudod, hogy valójában mi és hogyan történik ott.
én vettem a fáradtságot, és utánanéztem:
EPS12V design guide
http://www.enhanceusa.com/designguide/eps12v_v2.0.pdfnézd meg mit ír 550/650 wattos tápokhoz (és nyilván nagyobbakra is érvényes) ajánlásba a 8 tűs 12V csatihoz (14. oldal teteje)
-
WiZARD
addikt
szerintem meg sehol senkitől 1 megalapozott (bármi "ténnyel" alátámasztott) véleményt se láttam arról, hogy csak 1 ágról kapja a cpu a kakaót.
valamit szerintem csak kérdeztem, hogy mennyire biztos ez az 1 ág a procinak dolog. (attól függetlenül hogy az alaplap minimum 2 ágat kap)
atx szabvány leíársokat olvasgatom, de amiket találtam eddig, ott mindben csak a 4 tűs 12V csati szerepel.
ezt találtam eddig: http://www.playtool.com/pages/psuconnectors/connectors.html#eps8
"Depending on the power supply, the connector may contain one 12 volt rail in all 8 pins or two 12 volt rails taking up 4 pins apiece." -
AMD Power
titán
Az én gépembe szerintem még a 350W FSP is sok.
-
rudi
nagyúr
Azért van 20A-s limit 12 volton, mert hivatalosan (aktuális ATX12V szabvány is írja) a tápokban használt vezetékeken max 240 wattot szabadna átengedni. A tápok védelmi elektronikája figyeli ezt, és ha a quad megrántja a rendszert, akkor túláramot érzékel, és lekapcsol. Ezért van előnyben a Corsair tápokban lévő Seasonic elektronika, ami ilyenkor átszervez, nem tudom pontosan milyen szabályozás szerint. Persze, kérdés, hogy mennyire van ez összhangban a szabvánnyal és nem utolsósorban a biztonsággal...
A másik dolog, hogy a tápok többségében a 12 voltos részt együtt vezérlik valamelyik kisebbel. Ez annyit jelent, hogy ha azon a kis ágon nincs meg egy szükséges minimum terhelés, akkor a 12 volton sem tudja leadni a csúcsértéket.
-
WiZARD
addikt
biztos vagy benne hogy ha 8 pines 12V csatin, és az atx csatin (ahol új atx szabvány szerint több 12V ág a követelmény) több 12V ágat kap az alaplap, akkor a proci abból csak 1et kap meg? én nem hiszem.
bár még sose néztem meg tápban (leírásokban meg nem találtam) hogy a 8 pines 12V az valójában hány ágat jelent (szerintem több ágat jelent)
-
Speed®
titán
Nincs időd normális formába önteni a mondanivalódat? Ez nem chat
Lehet, hogy 1-2 év múlva jutsz el oda, hogy szükséged legyen arra a teljesítményre, de hagyd meg az örömöt, hogy húzott Quadot használhassak..Valszeg azért nem kaptak 80Plust, mert nem lehet megvalósítani.
Ekkora teljesítményskálára nehezebb méretezni az alkatrészeket.Amióta ránkszabadultál fikázod a C2őt, mert a régi AMDd ilyenolyan jó volt, gyújtsa fel mindenki a C2Dt, vegyen ájemdét mer az a kiráj. Lolmár.
Ha nem érzel különbséget, cseréld le. "Kicsit" unalmas/idegesítő vagy..Örülünk a VX450ednek, de ezt feltétlenül az Epsilon 1+kW topikjában kell tenni?
-
MaSzKa
senior tag
jó a teszt, bár jó lenne ha már vége megcsinálnátok a beígért Megatáptesztet
én azért nem fogok többet fizetni hogy feltuningoljak 1 quadot mikor 1-2év elteltével olcsóbban meglehet venni majd a kisebb fogyasztású procikat és nagyobb teljesítményűeket
az is érdekes miért nem kaptak ezek a tápok 80Plus minősítést?
én inkább veszek 1 kis fogyasztású amd-t tavasszal
mert azt vettem észre hiába van feltuningolva a c2d majdnem a duplájára én szinte semmit nem érzek belőle játékokba meg főleg nem (1-2fps +) amikor pl 6db winrar tömörítést rányomatok amiba 2-3gb-ot kell betömni akkor lassan tudok netezni néha megfogja a gépet pedig 2x annyi ramom van mint a régi AMD x2 3800+ am2-be és azzal vigan neteztem
psp tömörítésekbe is lassab a c2d alapsebességena Corsair VX450W-t már megvettem az itt olvasott cikk és 3-4napi fórúm bogarásszással és Sthol és Csaba_20 kollega infó-val segítettek
meg vagyok elégedve vele mert nagyon halk 1600@3000 +0,08V -al is nagyon halk a táp
bőven elég lesz nekem 3-4évig főleg hogy 5év gari van rá -
Speed®
titán
Azért tökmindegy, mert ha 1 ág 20Aes, akkor az 12Von 240Wot jelent.
Amit persze nem kap meg, hiszen ez elméleti maximum (20Ax12V)
Ha ennél több kell az adott vasnak(procinak), akkor nem kapja meg.
A 8PINes +12V csati a komolyabb lapokon nem azt eredményezi, hogy több kakaót kap a proci, hanem hogy kevesebb áram folyik a vezetékeken.
Szerintem megoldható többágas tápokkal is a széthúzott Quadok etetése, ha a 12V egyik négyesét külön ágról kötjük be. Próbálta ezt már valaki? -
WiZARD
addikt
válasz
venember83 #35 üzenetére
jóvanna, lehet hogy nem a legpontosabbak.
de amit korábban írtam az saját tapasztalat.jah 450es asus táp kb 1.41V feszültségig volt elég a quazánnak
Achill3uS miért tökmind1 hogy hány ágas, és miért a 20A limitál?
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
venember83 #35 üzenetére
szo szo
most veszek nagyobbat -
szacsee
nagyúr
válasz
venember83 #35 üzenetére
Kalkulátor nélkül mértem:
Terhelve 1,51V-on (tápom határesete 1,53V-on Load restartol) a konnektorból 370W-ot csókol be a konfig monitorral, ami 25W-ot eszik (kimérve).
2 ágas táp 20A alatt kevés a Quadnak eXtrém tuning-nál. (1,5 V-on stabil a 18A-es). -
venember83
nagyúr
válasz
Achill3uS #33 üzenetére
Csak magam ismetelhetem: Tehat okosan igenis boven eleg 500 wattos tap. Mondjuk a valasztva szocska az kimaradt az okosan es igenis kozott
De igy mar okes amit irtam, nem? Ugy ertve, h elfogadod? Ja, nem mert te a 620asra eskuszol
WiZARD: kalkulatorok? Ezert tap-ugyben egy hetes ban jar
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
venember83 #32 üzenetére
jah, de ezt beszéltük h miért.. corsair egy ágas, fsp nem
-
WiZARD
addikt
bírom ezeket az 500 watt mindenre elég hozzászólásokat.
500as fsp bluestorm egy quad alatt kifexik ha komolyabb feszemeléssel húzva van a quad, és még extra vga se kell hozzá.
(tapasztalat. 500as fsp kb 1.48V feszültségig tudott kiszolgálni egy quadot. 1 vinyóval, 2 dm rammal és 1 db 2600xt-vel, ami nem túl nagyétkű)
és akkor hol van egy komolyabb vga, egy sli, több ram, több vinyó, normál hangkártya (alaplapi helyett), dvdíró...) -
yankee
tag
és ki fizeti a villanyszámlát?
-
Madárpók
aktív tag
Nekem eszembe jutott egy felhasználási terület az ilyen tápoknak: ahol mondjuk van jópár gép egymáshoz nagyon közel, ott elég egy ilyen táp kb 4 gépnek
-
gV
őstag
sztem a legjobb táp Enermax Liberty 500w moduláris 22k ft végig 80% feletti a hatásfoka maximális 85% feletti c2d e4300@3.3ghz; 88gts; 4 vinyo; 1odd; 1 12cm és 2 9cm ház ventivel a táp ventije 1000 alatt pörög
-
westlake
félisten
egyebkent en meg azt a gigabyte 800 wattos odint neznem meg..
-
westlake
félisten
kar, hogy azota az ominozus nemet eresztes ota nem jott ki olyan teljeskoru teszt.. mondjuk akkor az fps es a seaconic volt a legjobb az 500 wattos tapjaikkal... mondjuk azt nem ertem, hogy az fsp miert erolteti meg az epsilon szeriat, mikor ott az everest
-
venember83
nagyúr
Draga + hangos + szokasos 500 watt feletti duma.
-
törölt tag
Olyan nagy ventilátort állítólag nem éri meg alkalmazni, mert a mérete miatt azonos légszállítás mellett nem lesz halkabb, mint egy 12 cm-es.
Nem éri el a 90%-os hatásfokot, ennek ellenére a Seasonic S12 430W nekem nagyon bejött. Halk, erős, megbízható és olcsó.
Ez ráadásul régebbi konstrukció, biztos vannak már modernebbek is...
-
-
Achill3uS
nagyúr
hát ha kilowattos tápot vennék tuti nem ezt venném.. 4ág/20A csodás
-
CollectoR
aktív tag
Hát igen, ők ráfogják 1 alkatrészre, hogy az drága meg mittudomén, ami lehet hogy igaz, mert nekik külön gyártják, de annak megvan a boltban kapható pontos helyettesítője. Szóval csak átnevezik pl. a tranzisztort, és máris hivatkozhatnak erre.. de tényleg csak kikiáltják az árat.
Meg ha megnézzük, hogy most egy 200W-os táp (nem codegen) mennyiből jön ki, pár ezer forint. Szóval aránytalanul drágább a kilówáttos táp. -
TeeJay
félisten
inkább egy nagyonhalk 400-500-as tápot csinálnának ~90%-os hatásfokkal
az sokkal többet érne -
törölt tag
Egy FSP bluestorm II (500w) is simán elviszi a gépemet..sztem 600w -nak pedig a legdurvább SLi rendszer-t is el kell látnia...tetejében eszméletlen sokba kerül...szerintem akkor jobban jár az aki vesz a minőségi 15-20k-s tápja mellé egy szünetmentest szintén 15-20k-ért...
-
nLali
őstag
Ennyi pénzért igazán elfért volna pár csatlakozó,hogy le lehessen szerelni a "felesleges"kábeleket.Hova lehet ennyi káblet gusztusosan elpakolni?
-
MaciG
addikt
Tényleg nem rossz táp ,DE FELESLEGES
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Meghajtottuk – már amennyire lehetett – az FSP Epsilon tápcsalád új, 1010 wattos csúcsmodelljét és 800 wattos rokonát.
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest