Új hozzászólás Aktív témák
-
Polesz
addikt
Firefox 4.0 magyar annak aki gyorsan ki akarja próbálni
-
törölt tag
Nálam most nem FireFox van fönn, mert meg akartam várni, amíg a végleges külön is letölthetővé válik. A FireFox 4-esből még a tesztverziókat sem próbáltam ki, csak láttam működés közben. A 3.6.15-ös most nincs fönn, korábban föbb volt, de most kipróbáltam az új IE9-est.
Kérdés: Az új FF4 a 3.6.15-ösről is frissít, vagy csak a 4-es RC-ről? -
koshmar
addikt
Majd felrakom, és letesztelem.
Ennyit minden friss böngésző megérdemel. -
Ennek nem ma kellett volna megjelennie?
-
sznorbi2
senior tag
Úgy láttam, hogy frissített az FireFox 4 Beta 9 most néhány perce a Beta 10-re.
-
cousin333
addikt
válasz
WonderCSabo #49 üzenetére
Operában lehet úgy, ahogy tiltani, de ez tudtommal nem hat a beépülőkre, igaz, nem igazán próbáltam.
-
sznorbi2
senior tag
válasz
WonderCSabo #61 üzenetére
Hát most már minden fullos!
Köszönöm a türelmedet.
Rendben van, már működik is(megtaláltam) és még ennyire értetlen egyetlen 1 programmal sem voltam.Mégegyszer köszi a szájbarágós stílusodat. Ha nem lettél volna ilyen türelmes meg nem találtam volna.
-
sznorbi2
senior tag
válasz
WonderCSabo #59 üzenetére
Akkor nélam valami bibi van, mert sem a Beta 8-ban sem a Beta 9-ben nincs benne a könyvjelzők kezelése.
-
sznorbi2
senior tag
válasz
WonderCSabo #57 üzenetére
Az ok, hogy van külön könyvjelzők gomb, de a könyvjelzők kezelése nincs benne amiben tudom importálni vagy exportálni a könyvjelzőket akár html fájlból is.
Erre gondoltam. -
WonderCSabo
félisten
-
sznorbi2
senior tag
válasz
WonderCSabo #53 üzenetére
Köszi az infót és a segítséget.
Csak azért csodálkoztam, mert ugye a 3.6-os szériában van könyvjelzők kezelése funkció, ebben meg nincs. -
sznorbi2
senior tag
Hogyan tudom a könyvjelzőket exportálni a Beta verziókból?
-
Male
nagyúr
válasz
WonderCSabo #49 üzenetére
Csak IE-t meg FF-et használok, ezekben nem láttam... most átfutottam a kiegészítőket is, de azok között sem találtam... lehet kéne egyet csinálni FF-hez?
-
Male
nagyúr
válasz
WonderCSabo #47 üzenetére
Igen, de az úgy elég macerás, és nem is látni folyton (illetve kapcsolgatni kell) -> nomeg nálam ez csodás alaplapi hangkártya néha elnémul (köszönöm asus ezt a csodás driver támogatást, hogy másfél éve nem vagytok képesek kiadni egy frisebb drivert, ami javítaná a hibát
), így ha pl egy netes videónak nincs hangja, akkor nézhetem végig a hangkártya programját + a wines hangerő szabályozót is.
-
Male
nagyúr
válasz
benedekco #26 üzenetére
Na ez a hang tiltás mondjuk jó lenne... utálom a zenélő weboldalakat, főleg ha éjjel gyanútlanul rákattintok a gugliból egy ilyenre, aztán a csendben egyszercsak elkezd üvölteni valami zene. Már egy szimpla "Firefox mute" gomb is jó lenne, de mégjobb, ha be lehetne állítani, hogy csak pár oldalon engedem a hangot (youtube, stb.), az összes többi meg némítva.
-
Roxbury
őstag
Indulás meg ugyebár csak az első indításnál gázosabb kicsit. Utána már memóiából szinte realtime bejön az ablak, ahogy rákattintok az ikonra.
-
Roxbury
őstag
Én nem csináltam semmiféle szintetikus tesztet.
Ahogy feltelepítettem (akkor még a 7-es bétát) érzésre sokkal gyorsabb, minden oldal betöltésnél érződik, legalábbis nálam.
De egyértelmű, hogy mért, később utána néztem.. A 7-es béta kapta meg, ha jól emlékszem az új Javascript motort, ami éppen, hogy kicsit lassabb csak a Chromenál. Azóta nem vettem észre ahhoz képest gyorsulást. (most a 9-es van fent)Viszont a 64 bites az valami iszonyat gáz. Annyira lassú, hogy hihetetlen (azt próbáltam ki először). Utána néztem annak is, kiderült, hogy az meg abszolút optimalizálatlan sajnos.
-
Roxbury
őstag
Nekem oldalak betöltésénél, tehát a Javascript részre gondoltam. Indulás az érzésre ugyanolyan lassú nekem, mint a simának. De Javascript téren köröket ver a simára. Szerintem csak az a lényeg. Most, hogy mennyi idő alatt tölt be, az meg tulajdonképpen számomra teljesen mind1
-
max-pain
senior tag
-
WonderCSabo
félisten
válasz
amadeus11 #37 üzenetére
Nem mértem , csak böngésztem és egyértelmű volt , hogy lassabb mint a Chrome ill. Opera . Remélem nem baj , vagy igen ??
A renderelés ilyen esetben egy pár ms, szóval ha lassabb is, nem vennéd észre.
Valszeg azért tűnik gyorsabbnak, mert az Opera és a Chrome betölti az oldalt, és addig nem rajzol semmit, és nézed a fehér lapot, aztán hirtelen az arcodba vágja az egészet. Az Fx pedig megjeleníti már letöltés közben is. A végső eredmény köze u.a. idő, de az első metódus sokaknak gyorsabbnak tűnik.
-
amadeus11
senior tag
válasz
WonderCSabo #36 üzenetére
Akkor helyesbítés : Letöltöttem a Firefox 4 beta9 kiadásra szánt ( RC ) verzióját
"A renderelés lassabb , mint Operában , vagy Chrome -ban , de nem gáz , elfogadható
Erre kiváncsi vagyok, h. mérted ki "
Nem mértem , csak böngésztem és egyértelmű volt , hogy lassabb mint a Chrome ill. Opera . Remélem nem baj , vagy igen ??
De futtathattam volna egy Peacekeepert is , de nem láttam értelmét . -
WonderCSabo
félisten
válasz
amadeus11 #35 üzenetére
Letöltöttem a b9-es Firefoxot .
Nem töltötted le, mivel még meg sem jelent.
Meglepő volt , hogy a Sunspider teszten nagyon jól teljesített .
Lilát nézd.
A renderelés lassabb , mint Operában , vagy Chrome -ban , de nem gáz , elfogadható
Erre kiváncsi vagyok, h. mérted ki.
GUI még mindig elég lassú , szvsz ez már gondolom nem lesz jobb
Az nem, és amíg nem lesz content-chrome process separation, nem is lesz gyorsabb. Az Fx UIja azért lassabb, mint a többié, mert XUL-al és JS-el megcsinálva. Ennek köszönhetően viszont szétmoddolható.
-
amadeus11
senior tag
Letöltöttem a b9-es Firefoxot . Lassan alakul ez .. Meglepő volt , hogy a Sunspider teszten nagyon jól teljesített .
Opera 11.01 : 295
FF4 : 300
Chrome 8 : 304
Javítottak valamelyest az indulási sebességen is . Mondjuk még mindig ez a böngésző indul a leglassabban .
A renderelés lassabb , mint Operában , vagy Chrome -ban , de nem gáz , elfogadható . A legtöbb addon már kompatibilis vele , vagy a Nightly tester toolls -al felrakható .
GUI még mindig elég lassú , szvsz ez már gondolom nem lesz jobb . Nagy sokára bekerült a paste and go a menübe , eddig ez addonnal ment csak ( lol ) . Görgetés flash videókon még mindig problémás . Érdekes You Tube-on meg Indavideó-n megy , a beágyazott videókon viszont nem . Reméljük a véglegesben ezt is javítják .
Mire ez a böngésző megjelenik , addigra lesz Chrome 10 és lehet újabb Opera is . Fel kell kötniük a gatyát , ha tartani akarják a tempót . A Firefox legnagyobb előnye még mindig a profi addonok . Bár a többiek is igyekeznek felzárkózni e téren . -
válasz
WonderCSabo #27 üzenetére
Köszi az info-t! -
WonderCSabo
félisten
Ez még nem a Béta9, csak candidate. Ftp linket meg ne használjatok a mozilla szervereire, mert könnyen túlterhelődnek így! Használjatok http-t.
A Beta programok nem igazán szoktak automatikusan frissülni. Ez más jellegű programoknál is így szokott lenni.
A Firefox bétái frissülnek, és a trunk buildek is...
Vicoo: Milyen JS hiba?
-
sznorbi2
senior tag
Hello!
Gondolom a 32 bitet szeretnéd letölteni.
A Beta programok nem igazán szoktak automatikusan frissülni. Ez más jellegű programoknál is így szokott lenni.
-
sznorbi2
senior tag
Most pöcköltem fel a Beta 9-et(HUN) és elképesztő a sebessége. Memóriaigénye kitűnő(igen kevés) most az origo és még 2 oldal megnyitva és még így is csak 72 Mb a fogyasztása. Ez általában olyan 100 Mb körül szokott lenni a normál FF3.6.13-al.
Az origo nélkül 42 Mb.
Eddig szinte tökély. -
Engem inkább ez érdekelne: "Audio Data API" ez mi a rák lehet?
Végre lehet variálni a hanggal? Rámenős genny oldalakon tiltani, másokon engedélyezni a hangot? Vagy annál azért komolyabb? Laponként/oldalanként külön hangerő szabályzó? Kíváncsi vagyok rá!Mellesleg ez a GPU gyorsítás jól jöhet, tetszetős dolog(lehet).
-
ntomka
nagyúr
válasz
WonderCSabo #19 üzenetére
És linuxon? Vagy ott az opció poénból van bennhagyva?
-
ddekany
veterán
válasz
"Miért is szólunk bele, amiben nem vagyunk biztosak?
"
Mert nem tudtam, hogy nem tudom, hogy korlátosan D3D-s gyorsítás is lesz. De amúgy pont előtted helyesbítettem, amit te is olvastál...
"Ez sem igaz, a D2D műxik Dx9-es kártyákkal Direct3D 10 Feature Level 9-el"
Fasza... A DX10 szükségességét speciel a meghivatkozott Mozilla cikkből szedtem. Az MS-féle hivatalos "card which supports Direct3D 10.1 and/or Direct3D 10 Feature Level 9"-ból is azt hinné az egyszeri ember, hogy akkor min DX10, de abból sem mind. De hát na, erről szól az IT, hogy mindenhez szakértő kelljen.
-
Angel1981
veterán
Kíváncsian várom!
-
egykori
őstag
válasz
"Kizártnak tartom, h. kijöjjön február végén."
Enélkül is igen pesszimistán fogadtam a megjelenési ígéretet, a sok-sok be nem tartott eddigi hitegetés miatt.
Úgyhogy a várakozástól való remegés nélkül, nyugodtan használom a 3.6-ost, és időnként a 4-es bétát. -
válasz
Hoppá! Akkor jó volt a hír, pont tőled olvastam ezt régebben is, hogy XP-n is megy, de nem voltam benne biztos, gondoltam majd bejösz a topikba és kijavítod ha úgy van.
-
WonderCSabo
félisten
Tévedés! XP-n is van D3D9 layers compositing gyorsítás! Jó volt a hír eredetileg... Miért is szólunk bele, amiben nem vagyunk biztosak?
ja és persze DX10-es
Ez sem igaz, a D2D műxik Dx9-es kártyákkal Direct3D 10 Feature Level 9-el.
A layers compositing min követelménye: Dx9-es (vagy ennek megfelelő OGL-es) GPU 4k*4k px textúra méret támogatással.
D2D/DW min követelménye: Dx9-es GPU.
---------------------------
Kizártnak tartom, h. kijöjjön február végén. Csak akkor, ha az összes maradék feature kivágják, és bennhagynak renteteg bugot...
Eddig hátra van:
212 BetaN+ blocking bug
178 final+ blocking bugMost azzal trükköznek, h. a blockereket osztályozzák hardblockerre és softblockerre. Az első fajtának mindenképp benn kell lennie Fx4.0-ában, a második adott esetben tovább tolódhat Fx.next-re...
-
ddekany
veterán
Látod, mert mindennek bedőlsz...
Megnéztem jobban, és az van, hogy bár a "rendes", azaz mindenre kiterjedő Direct2D-s gyorsításhoz Vista/7 kell, ja és persze DX10-es vas, XP-n és/vagy DX9-es hardver esetén is lesz gyorsítás (Direct3D-s alapon) bizonyos esetekben ("layers"). Legalábbis májusban még ezt ígérték: [forrás]
-
Roxbury
őstag
Akkor rosszul tudtam.
De ez így akkor még jobb is.
-
Воланд
titán
Lassan kezdem belakni az Operát, erre meg jön az ff4. Nem baj, legalább lehet miből válaszztani.
-
Probber
őstag
Én már nagyon várom, de ezek a bejelentések annyira megbízhatóak mint a jóslat...
-
válasz
Winner_hun #9 üzenetére
igen
-
-
katona.t
tag
"Windows 7 platformon a grafikus megjelenítés hardveres gyorsítása."
Ez mit takar pontosan? -
Roxbury
őstag
Én a 4.0b8-at használom és a sima Firefox-al össze sem lehet hasonlítani sebességben. Ez nekem már teljesen elég, ráadásul, ha a végleges még ennél is gyorsabb lesz, az már csak ráadás.
-
S-eye
senior tag
Csak jelenjen végre meg,és sebességben se maradjon le a Chrome-Opera párostól.
-
amadeus11
senior tag
Akkor Húsvétra meglesz ?
Talán , de nem biztos ... -
Brown ügynök
senior tag
Hát, majd kiderül.
Most Chrome-t használok és meg vagyok elégedve a sebességgel.
De böngésző terén nem vagyok hajthatatlan, nem kötöm a rókát a karóhoz.
-
ddekany
veterán
"valamint Windows platformon a grafikus megjelenítés hardveres gyorsítása"
Már megint ez a megtévesztő szöveg... csak Vista-n és 7-en lesz gyorsítva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A végéhez közeledik a szokás szerint elnyúló fejlesztés. Ha minden jól megy, a jövő hónapban megjelenik a végleges változat.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Starcraft 2 Collector's Edition
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest