Hirdetés
- ASUS notebook topic
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple asztali gépek
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ChoSimba
tag
Közben utánanéztem a hélium szivárgási problémának.
Szobahőmérsékleten, túlnyomás nélkül gyakorlatilag nincs hélium szivárgás a fémen keresztül.
Ez jó hír. Örülünk? Vincent! -
liksoft
nagyúr
Egyszerre egy fej ír! Hőtágulási okok miatt nem lehet pontosan több fejet egyszerre sávon tartani.
Igen, a több lemez és több fej több hőt termel. Ez a hő az ami leginkább az ellensége a felületnek és a belső erősítőnek, ami a mai drive-ok esetében az elsődleges halálozási ok. Vagyis meg lehet főzni egylemezes drive-ot is, és lehet hideg a 7 lemezes is!
Kérek mindenkit, fejezzük be....
-
dchard
veterán
A fejek terhelése attól függ, mennyit kell mozogniuk a lemez különböző területei fölött. Viszont mivel minden egyes extra fejjel növekszik az időegység alatt megírható lemezterület, ezért ugyanannyi adat felírása nem csak gyorsabban, de kevesebb fejművelettel elvégezhető. Más szemszögből nézve egy 7 fejes 5400-as diszk képes lehet ugyanarra a sebességre mint egy 3-4 fejes 7200-as (nyilván lineáris műveletekről van szó, ami egy ilyen lemezre jellemző).
Újabb példa arra, hogy könnyen az önigazoló matematika áldozataivá válhatunk, pedig a statisztika helyett inkább a valódi működésre kéne koncentrálni, és akkor kiderülhet, hogy van egy sor paraméter, amit nem vettünk figyelembe. Milyen érdekes, hogy minden hasonló cikkben csak a negatív hatásokat emelitek ki a platterszám növekedésével, pedig van egy sor jó tulajdonsága is a nyilvánvaló kapacitásnövekedésen túl.
Dchard
-
TeeJay
félisten
14 fejet valszeg nehezebb ide oda rángatni így az biztos hogy nagyobb terhelést kap mint egy 1tányéros 2 fejes vinyó. a nagyobb melegedésről és hangról nem is beszélve
maradok továbbra is az 1tányér 2fejes 3,5" példányoknál esetleg a 2tányér 4fej még belefér
ezek halkal és hűvösek lesznek -
dchard
veterán
És ennek ellenére sem szarik be 7-szer annyi hét tányéros diszk, mint az egy tányéros. Talán azért lehet ez, mert annak a komponensnek a meghibásodási valószínűsége annyira csillagászatian alacsony, hogy ha ezt megszorzom héttel, akkor is olyan kis értéket kapok, hogy más komponensek meghibásodási aránya még így is összemérhetően nagyobb lesz.
Az alapvető probléma a hozzászólásával az volt, hogy pusztán a hét tányér alapján azonnal megkérdőjelezte a termék tartósságát, és nem pusztán a meghibásodási valószínűség növekedését, amiről az egyszerű analógiátokból is csak az derül ki, hogy ha egy lemeznél 1x akkor 7 lemeznél 7x, csak az a gond, hogy nem ismerjük az x-et. Meg a többi komponenshez tartozó hasonló értékeket sem. Ergó nincs összehasonlítás alapunk. Ennek ellenére úton-útfélen összehasonlítotok. Szóval ne próbáljuk meg ezt félremagyarázni, mert továbbra sincs erre semmilyen kézzelfogható bizonyíték.
Ez kb olyan, mintha én azért nem vennék Seagate merevlemezt, mert 20 évvel ezelőtt az első ilyen merevlemezen gyorsan megadta magát.
Dchard
-
Phvhun
őstag
Ha ugyanezzel a technológiával legyártanak egy egytányéros vinyót meg egy 7 tányérost, akkor a 7 tányérosnak nagyobb az esélye arra hogy elromoljon, szerintem így értette eredetileg a fórumtársunk a dolgot, amit valóban megkérdőjelezhetetlenül igazol a matek.
Btw bitang pusztulatosan brutálmódul néz ki ez a cucc.
-
dchard
veterán
Ismét idézném:
"De most komolyan, 7 tányér már rengeteg meghibásodási lehetőség."
és
"Mi a garancia arra, hogy ez tartós termék ebben a formában?"
Teljesen egyértelmű ezekből, hogy pusztán az alapján, hogy 7 tányéros, levonod a következtetést, hogy nem lesz megbízható a termék. Tévedésben vagy ha azt gondolod, hogy pusztán az alkatrész szám növekedésétől nőni fog a meghibásodás valószínűsége. Ez csak akkor lenne igaz, ha azt a negatív hatást ami a fejek/tányérok számának a növekedésével következik, abszolút nem kezelnék. Pedig többek között erre van a hélium. Meg mondjuk a fejpozicionálási technológia is fejlődhetett az elmúlt 10 évben és még sorolhatnám.
És még egyszer: semmi garancia nincs sem ennek, sem más terméknek a tartósságára, sőt: nem titok, hogy a konzumer termékeket nem az örökkévalóságnak tervezik. De ez nem függ a lemezek számától. Ha akarják, meg tudják csinálni tartósra, ha meg nem, akkor egy lemezzel is tönkre fog menni.
Nincs itt elszállva senki, csak többen vagyunk akik végtelenül unják már hogy itt néhány embernek kommentelési kényszere van, de érdemben nem tudnak hozzátenni a témához semmit. Ha visszanézed, a hozzászólások 90%-a ilyen.
Dchard
-
TeeJay
félisten
válasz
Dr. Akula #66 üzenetére
csak azt nem írták hogy a 200MB-os tempót a lemez külső részén tudja vagy a lemez belső részén netán kompletten átlagban mert nem mindegy.
elvileg attól hogy He vinyó lett csak a tányérok és fejek száma növekedett maga az adatsűrűség továbbra is 1,2TB körüli tányéronként tehát vélhetően annyit tudhat átvitelre mint egy 1,2TB-os tányérral szerelt Seagate vinyó is. nem hinném hogy a He miatt gyorsabb lenne főleg a lineáris olvasás írási sebesség
talán a seek idő eltérhet mert több fejet kell pozícionálni -
Dr. Akula
félisten
Drága, meg csak hitacsi, de a 200-as tempó tényleg jó. Feltéve hogy tudja is, nemcsak papíron, elméletben.
-
gabber01
addikt
Kicsit el vagytok szállva már nem azért. Qrvára nem jelentettem ki semmit azon kívül, hogy a több alkatrész növeli a hibaarányt. Ez egyszerű valószínűségszámítás, nem tudom ez ellen mit kell ágálni. Azt nem mondtam, hogy mennyire, vagy hogy ettől már vitán felül túl nagy az esélye egy hibának. Amennyiben valamilyen módon mégis elejét tudják ennek venni és elfogadható tartományba szorítják a meghibásodási rátát, akkor tök ok az egész, de ugye erről sem tudni jószerivel semmit. Biztos így van, különben nem hozták volna ki, de ugyebár láttunk már nem egy, nem kettő hibás szériát. Ha úgy jobban tetszik, akkor úgy fogalmazok, hogy több alkatrész ceteris paribus növeli a meghibásodás lehetőségét.
A garanciát meg nyilván nem úgy értettem, hogy adjon a gyártó garanciát az adatokra, te jó isten. Általános értelmű frázis volt.
Az egésszel pusztán csak éltem a gyanúperrel, jószerivel csak érdeklődtem, hogy kell-e aggódni. Érdekes módon a többieknek nem volt ez ellen kifogásuk.
De látom jól megy a másikat látatlanban hülyének nézni. -
dchard
veterán
A kollégának teljesen igaza van. Semmilyen racionális érved nem volt, csak puffogtatod a szokásos urban legendeket mindenféle alátámasztás nélkül. Idézem:
"De most komolyan, 7 tányér már rengeteg meghibásodási lehetőség."
Lássuk a meghibásodási statisztikát, amire ezt alapozod (vagy bárki más). Még ha lenne is ilyen (de nincs), akkor is: ilyen héliummal töltött lemezt még nem gyártottak, tehát a gyártón kívül senkinek nem is lehet hitelt érdemlő infója erről.
"Mi a garancia arra, hogy ez tartós termék ebben a formában?"
Mi a garancia arra, hogy bármilyen más nem 7 lemezes meghajtó megbízhatóbb? Semmi, mint ahogy erre sincs garancia. Jótállás van rá a számlán jelzett időpontig.
"8TB-ot elveszíteni azért nem a vicc kategória."
Szokásos rövidlátás. Az a vicc kategória, aki ezt (vagy bármilyen más merevlemezt amire archivál), nem duplikálja valamilyen formában. Soha egyetlen gyártó sem vállalat garanciát a meghajtón lévő adatra. Minden olyan esetben ahol nincs mentés, ott marad a vak hit, és ez minden meghajtóra igaz függetlenül a méretétől vagy a gyártójától.
Amit csinálsz az a visszatérő ostobaságok egyike, minden nagyobb témának megvan a hasonló hülyesége. Csak néhány a sok közül:
- LTE, WIFI: minek ilyen gyors, nem lehet kihasználni, 20 másodperc alatt elfogy az 5 gigás keretem stb.
- Merevlemez: túl nagy, ekkora területre csak warezhez van szükség, mennyi adat veszik el ha beszarik stb.
- SSD: majd ha annyiba kerül mint a merevlemez akkor veszek, minek ekkora sebesség stb.Szerintem meg az a lényeg, hogy ha nincs a témához vágó értelmes hozzászólásod, akkor nem fecsérled mások drága idejét üres sehová nem vezető locsogással.
Dchard
-
szeksziboj
tag
Csak a visszatérő motívumra szerettem volna felhívni a figyelmet, mint pl. az alábbiak (a teljesség igénye nélkül):
(Csak az első megjelenését írtam ide a típusnak, és persze nem megkérdőjelezve a létjogosultságát... csak már közhelyes...)
.
re_8_tb-os_merevlemezzel_keszul_a_seagate/hsz_1-200.html 11. hsz
re_15_tb-os_hdd-k_johetnek_akar_jovore/hsz_1-200.html 3. hsz
re_a_hgst_megszelloztette_a_10_tb-os_merevlemezet/hsz_1-200.html 53. hsz - ez kicsit késett az igaz
re_hat_tanyer_lesz_a_seagate_6_tb-os_hdd-jeben/hsz_1-200.html 29. hsz,.. ez is
re_itt_az_elso_9_5_mm_vastag_2_tb-os_merevlemez_a/hsz_1-200.html 4. hsz
.
.
.
Nem olvastam vissza mind, volt már "Minek ekkora, nekem elég a 20GB-os Quantum azt kész" típusú kommentből is? vagy az még várat magára ebben a topicban? -
gabber01
addikt
válasz
szeksziboj #61 üzenetére
A fölösleges cinizmusodat tartsd meg magadnak legközelebb...szerintem meg ez a lényeg.
Nem fikáztam egy szóval sem semmit, mindössze racionális fenntartásokat vetettem fel megalapozott indokokkal alátámasztva. -
szeksziboj
tag
Itt valami baj, van.... ezt a kommentet nem 19.-ként hanem jóval hamarabb be kellett volna írni, legalábbis a nagy winyóknál ezt hamarabb szokták, de... és ez a lényeg MÁR NAGYON VÁRTUK
(Ezt az üzenetet a Közhelykomment-köszönő 1.0 automatikusan írta, kérjük ne válaszoljon erre a kommentre.) -
djculture
félisten
Nekem ennek a hgst héliumos cuccnak a 6terás verziója megy 24/7-ben jóformán 2 hónapja... Mondjuk van előtte egy venti biztos ami biztos, anélkül én vinyót a maxtor korszak óta nem járatok.
-
TeeJay
félisten
mivel 24/7-ben megy a laptop és a torrent szerintem így jobb a vinyónak mint amikor napi szinten 2-3x ki be kapcsoltam a gépet ha épp kellett
az meg hogy a sok IO művelet miatt folyton jár a fej ne legyen már neki annyira nagy gond
még van 2év garim rá bőven tehát azt csak kihúzza, a WD Blue-tól mindenesetre a Hitachi eddig sokkal jobb -
djculture
félisten
A hitachi hdd-t gyártó része szétdarabolódott egy darab gyár került a toshibához (az eu másképpen nem engedélyezte az üzletet ) ahol régebbi 3.5 hitachikat gyártanak toshiba néven ezek se rosszak amúgy manapság. Eleinte elég sok baj volt velük.
A többi gyár egy közös hitachi wd konzorciumé lett. -
bteebi
veterán
Inkább maradjunk annyiban, hogy egyelőre bírja (meg remélhetőleg még sokáig bírni is fogja). Mindenképp tudnád úgy terhelni torrenttel, hogy akár már 1-2 hónap után tönkremenjen. Persze ez nyilván nem cél
.
Egy 2,5"-os, 5400 RPM-es kéttányéros HDD azonban egyáltalán nem mérhető össze egy héttányéros, 7200 RPM-es 3,5"-essel!
-
TeeJay
félisten
nem tudom hogy vagy vele
én tavaly szeptemberben cseréltem a laptopban vinyót mert meghalt a WD Blue
helyére egy 1TB-os 2tányéros 4fejes Hitachit vettem amit elég sokat járattam már tavaly is év végéig
de mióta március 1óta panelben lakom és DIGI netem van 0-24-ben megy a laptopban a vinyó és kapja a torrent feladatokat. azt is mondhatnám hogy március 1óta szinte folyamatosan mozgatja a fejeket a mechanika ide oda benne 24/7-ben de én semmi durva melegedést és hibát sem láttam.
szóval amennyi terhelést nálam kap és azt is bírja a kis Hitachi ezek alapján a 7tányéros He vinyónak is menni fog az -
-
CoDWaW07
őstag
Na ez már szörnyeteg
Bár gondolom elég zajos lesz, és melegedős.
-
dchard
veterán
A linkelt wikipedia szócikk végén a lényeg:
"AAM is no longer available for Seagate and Western Digital drives"
Más meghajtó meg ugye nem nagyon van
A fordulatszám állítást az általad említett okok miatt sem úgy képzelem el, hogy majd a diszk magától rájön, hogy most lassíthat (főleg nem menet közben), de azt el tudom képzelni, hogy 2-3 fixen beépített preset között szigorúan offline módon igenis lehetséges a váltás. Nyilván a merevlemezeket erre fel kell készíteni, nem gondolom hogy ez egy SW upgrade-ből megúszható, de azt sem gondolom, hogy lehetetlen, vagy irreálisan drága lenne.
Dchard
-
bteebi
veterán
Azért a Seagate családfája elég kemény
.
#48: "A legjobb az volna, ha a felhasználó dönthetné el, hogy mit szeretne: mondjuk 2-3 fokozatban jumperrel kapcsolható lenne a dolog."
Az tényleg baromi jó lenne, de sajnos sohase lesz ilyen. Meg olyan se, hogy extra tartós HDD adattárolásra. Vagy legfeljebb fajlagosan jóval drágábban. -
azbest
félisten
A fordulatszámmal szerintem nem nagyon lehet játszani, mert a fej tányér felett lebegését is befolyásolja. A wd greeneknél marketingelt változó fordulatszám is mintha inkább egy nem definiált 4000-5400 közti, de adott típuson belül fix érték lett volna, ha jól emlékszem.
A fejpozícionálás módját szerintem most is lehet állítani némely merevlemeznél. A hangos és gyors - csendes és lassabb vonalon akár több fokozatban. [AAM]
(#46) bteebi:
technológiailag megoldható lenne most is a 8 colos vagy még nagyobb merevlemez. Rengeteg olyan nagy méretű technika van most is használatban más ipari területeken, amelyeknél precizitás és tartósság is kell. Az árakkal van a baj. Senki sem venne meg egy olyan drága eszközt, mert van erre jobb és olcsóbb megoldás is. Szalagos archiválás vagy más területen a sok kis lemez hibatűrő storageba foglalása olcsóbb. -
dchard
veterán
válasz
djculture #24 üzenetére
A reakcióidőnek csak kis részre a fordulatszám, ennél jóval jelentősebb tényező a fejpozicionálási idő. Márpedig ez utóbbi minél gyorsabb, az annál nagyobb terhelést ró a fejpozicionáló mechanikára. És valóban: ha az ember tárolásra archiválásra használja a merevlemezt, akkor bőven megéri némi késleltetést beáldozni, ha cserébe hosszabb élettartamot kap.
A fordulatszám elsősorban a lineáris írási/olvasási teljesítménnyel függ össze, nyilván itt sem szeretnénk lassulással szembesülni, de például egy NAS-ban amin jellemzően nagy méretű állományokat tárolunk és van egy gigás eth csatolónk ami eleve megfogja az elérhető max sebességet, ott inkább beáldoznék ebből a 200MB/s-ból az élettartam oltárán.
A probléma az, hogy nincs semmilyen kézzelfogható kutatása, ami a fejpozicionálási idő és a fordulatszám élettartamra gyakorolt hatását vizsgálná.
A legjobb az volna, ha a felhasználó dönthetné el, hogy mit szeretne: mondjuk 2-3 fokozatban jumperrel kapcsolható lenne a dolog.
Dchard
-
bteebi
veterán
"Továbbá a 7200-at sem értem, ezeket úgyis adattárolásra, archiválásra használják. Arra az 5400, sőt, ha már a régieket felhoztuk, még a 4200 vagy 3600 is jó (gondolom itt a többség már nem is emlékszik arra, hogy ilyenek, meg hogy HH voltak)."
...vagy visszajöhetnének az 5,25"-os HDD-k, mint amilyen a Quantum Bigfoot is volt. De nem fognak, és ne is jöjjenek
. Nagyobbak, nehezebbek, és nyilván jóval kevésbé megbízhatóak. Nem véletlenül van az, hogy a leginkább megbízható HDD-k 2,5"-osak, egy lemez, és csak egyetlen író-olvasó fej van bennük.
Lehetne megint csinálni 8"-os HDD-t is*, mint régen, akár 20 tányérral is. Biztos rámenne akár 100-200 tera is, de az MTBF-e szerintem nagyjából annyi lenne másodpercben, mint a mostani HDD-knek órában. Vagy még annyi se.
A tárhely bővülését (elsősorban) ne a lemezek számának növelésével (bár ez a legkönnyebb módszer), és végképp ne a HDD fizikai kiterjedésének növelésével (=nagyobb lemezek) érjék el, hanem az adatsűrűséget javítsák. Persze ez utóbbi a legnehezebb, és igazi technológiai áttörés nélkül szerintem már nem is nagyon fog menni. Addig mindenesetre lesznek majd az olyan izzadtságszagú megoldások, mint amilyen például az SMR (bár valahol talán már a HAMR is az).
*Érdekességképp:
"The IBM 350 Disk File, invented by Reynold Johnson, was introduced in 1956 with the IBM 305 RAMAC computer. This drive had fifty 24 inches (0.61 m) platters, with a total capacity of five million 6-bit characters (3.75 megabytes)." -
bteebi
veterán
A 8 TB-ért
.
"hét darab 1,2 TB-os tányér található benne"
Ez azért egy kicsit nagyon sok. Már négy tányérnál is kicsit húzom a számat, bár az még "elmegy", az öt pedig szerintem már a felejtős kategória. Na de hét??
Ha nem megy erővel, akkor megoldjuk izommal? Persze valahol el kell kezdeni...
Ahogy nézem, a magassága ugyanakkora, mint egy "rendes" HDD-é, ezért jóval vékonyabb tányérok kellenek bele, ami szerintem nem szerencsés. A rengeteg író-olvasó fejről már ne is beszéljünk... Nem csoda, hogy a garancia időtartamát nem említik a cikkben. Gondolom gáz lenne leírni, hogy fél év.
"Az újdonság a hivatalos adatok szerint 204 MB/másodperces adatátviteli teljesítményre képes, míg az adatok tipikus elérési ideje 4,16 ezredmásodperc. Ezek a paraméterek egy HDD-től egész jónak számítanak"
Nem rossz, de semmi kiemelkedő. (Vagy az átlagos sebesség a 204 MB/s? Ha igen, akkor viszont tényleg egész jó.) A "tipikus elérési idő" szóhasználat viszont nem tudom, hogy helyén való-e itt; az average latency szerintem más. Én a seek time-ot gondolnám elérési időnek, ami a latency kb. háromszorosa - de valószínűleg csak én érte(lmeze)m félre.
"a 8 TB-os Ultrastar He8 ára 619 euró."
Az nagyjából 200 ezer Ft, vagyis fajlagosan 2,5-szer drágább, mint egy 4 terás!Értem én, hogy újdonság, meg hogy csúcsmodell, de akkor is
...
-
Ez valahol igaz lehet, de nem érdemes általánosítani, s ebből kifolyólag rögtön károgni. Lassan 60 éves technológiáról van szó, már elég tapasztaltak benne a gyártók, hiába összetett, nem hiszem, hogy itt az alkatrészszámból következik, hogy mennyi az élettartam. Sokkal több tényező van, pl az alkatrészek minősége. Az első (drága) darabok valahogy mindig jobb minőségűek, mint a későbbi tömeggyártott olcsósított kacatok. Amúgy ismered azt a szólást, hogy "kispórolták belőle az alkatrészt / anyagot"?
-
ChoSimba
tag
Inkább azt mondja meg egy nagyokos, hogy hogyan oldották meg azt, hogy a hélium végig bent marad a gari idő alatt
Gondolom odáig még csak-csak, de utána. Szóval ezzel a technológiával valszeg vége a hosszú életű HDD-knek. Nem lesz többé olyan felkiáltás, hogy jé, ez még megy ?!
-
-
Értem. Bár ritkán olvasható ebben a szóösszetételben, általában csak mint " fej " szerepel.
-
-
.mf
veterán
*kövez*
Nem értelek téged és a hozzád hasonlókat. Amíg ezt beírtad, töredék annyi időbe telt volna rákeresni, és akkor nem néznél ki hülyének. Elég régóta ez a tároló-részleg nevének rövidítése.Dchard: én is ezen tűnődtem, hogy ez csak alig több 1.1 TB-nál tányéronként.
Továbbá azon, hogy a jelenlegi legelterjedtebb 3.5"-es szabvány a régi nevezéktan szerint HH, azaz Half Height. Visszatérhetnénk FH-ra, lehetnének megint 2-slotosak, több tányér férne be hélium nélkül is. Továbbá a 7200-at sem értem, ezeket úgyis adattárolásra, archiválásra használják. Arra az 5400, sőt, ha már a régieket felhoztuk, még a 4200 vagy 3600 is jó (gondolom itt a többség már nem is emlékszik arra, hogy ilyenek, meg hogy HH voltak).
Strogov: sőt, Lucky Goldstar
Az MSI meg Micro Star International, a DFI meg Diamond Flower International, van még pár hasonló gyöngyszem
Liksoft: igény az lenne...
Viktor81: hát, az akkoriban nem biztos, hogy a legjobban csengett
Az IBM DeskStar, amit a Hitachi is tovább gyártott, közkeletű beceneve DeathStar volt, annyi halálozott el belőlük. Szép munkát végeztek Fehérváron, Hitachi első dolga volt innen elvinni a gyártást
Bár nőne még ki a földből pár lemez-gyártó, törné végre le ezt a duopol árkartellt. Még mindig bő másfélszeres árak vannak az özönvíz előtthöz képest.
BerVi: köszönjük az igen magasröptű hsz. Képzeld, ez a technológia neve: Perpendicular Magnetic Recording. Sok műszaki szakszót, szakkifejezést nem fordítunk le magyarra, hanem továbbra is angolul, németül, latinul, vagy ebből kicsit magyarosítva használjuk, de ettől még teljesen szabatosan.
-
gabber01
addikt
De most komolyan, 7 tányér már rengeteg meghibásodási lehetőség. Mi a garancia arra, hogy ez tartós termék ebben a formában? 8TB-ot elveszíteni azért nem a vicc kategória.
-
wortz
tag
Hú 40K-ért de megvenném!
-
Viktor81
senior tag
Szia !
Es ez az a Hitachi, amely megvasarolta a masik ismeretlen marka (IBM) merevlemez gyarto reszleget valamikor az ezredfordulo kornyeken... Ekkor szerveztek ki a HDD gyartast es kereszteltek at a diviziot. A HGST egy mozaikszo (Hitachi Global Storage Technologies), szoval nem kell bizalmatlannak lenned a nevvel szemben, nem most nott ki a foldbol, mint sok kinai marka.
Udv.: Viktor
-
Shreky
tag
Ha bedöglik, akkor a hét tányér elég lesz kisebb családi ebédekhez.
-
Ez elég rettenetes ár,ez nem biztos,hogy sikertermék lesz.
-
liksoft
nagyúr
Több technológia együtt fog ugrást adni. A hélium a jobb hőelvezetést, és a fejek stabil repülését ulta alacsony módban biztosítja. Viszont a mágneses réteg írása a perpendikuláris technológiával hagyományos módon elért a végéhez. A nagyobb sűrűséghez fel kell melegíteni a felületet, ehhez készül a lézeres fej. Párhuzamosan folynak a fejlesztések, és ha a fej is beérik, akkor lesz kétszeres ugrás egyből, majd szépen kúszik még felfelé lassabban. Adj időt a fejlesztésre, és lehetőleg külön-külön, mert különben a felhasználó nem csak kísérleti nyuszi lesz, hanem annál sokkal több. Az irány jó, az igény meg még nem támaszt akkora nyomást a fejlesztőkre.
-
gabber01
addikt
7 tányér?? Jó sok meghibásodható alkatrész...
-
djculture
félisten
6 terásom van ilyen , hangja nulla és elég gyors is.
-
Gilberto
aktív tag
Új a Hitachiról természetesen hallottam már, de a Hitachi, ha jól emlékszem,. akkor Hitachiként futott, és nem HGST-ként.
-
dchard
veterán
Szomorú ha nem hallottál még a Hitachi-ról, meglehetősen komoly múltra tekint vissza ez a japán vállalat, és nem csak a mikroelektronikában, de a nehéziparban és a finommechanikában egyaránt. A merevlemezgyártást sem tegnap kezdték. A HGST most a Hitachi és a Western Digital vegyesvállalata (bár ha jól tudom a WD többségi tulajdonos), mely kifejezetten tároló megoldásokra szakosodott, és ennek csak kis része a merevlemez gyártás.
A cikkhez:
Érdekesnek tartom, hogy bő két éve létezik 1TB per tányéros megoldás, és két év alatt nem bővült látványosan az egy tányéron eltárolható adatmennyiség. EZ a HelioSeal technika is inkább abban segít, hogy mi módon zsúfolhatnak be több tányért ennek negatív hatásai (elsősorban a keletkező extra hő) nélkül.
Dchard
-
PR0JECTNR56
addikt
-
Gilberto
aktív tag
Kövezzetek meg, de én ezt a HGST-t, mint márkát, nem tudom hova rakni, láttam már egy jó pár hírben, shopokban, de akkor sem tudom, hogy eszik-e, vagy isszák.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A HelioSeal technológiát használó megoldásban hét tányér dolgozik.
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- ASUS notebook topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Futás, futópályák
- Hisense LCD és LED TV-k
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Okos Otthon / Smart Home
- Ajka és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD20PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- Crucial P3 Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- Samsung, WD, Micron 2TB Gen4 NVMe SSD!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Xbox Ultimate előfizetések
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest