Új hozzászólás Aktív témák
-
djculture
félisten
Már a 2-3T társaik is eléggé hullanak... pótolhatatlan dolgokat csak az tárol ezeken mentés nélkül akinek elmentek otthonról vagy szeretne pár százezret kifizetni az adatmentésre.
-
Lomha 8V
addikt
Arra én is büszke vagyok. Az ilyen Való Világ szaroktól egyenesen hányinger kerülget.
A hozzászólás többi részéhez pedig annyit tennék hozzá, hogy szerintem is visszafogják valamilyen szinten a fejlődést, hogy maximalizálják a profitot. Vagy csak paranoiásak vagyunk, de nem hiszem.
-
rii
nagyúr
kevés dolog közül az az egyik amire büszke vagyok az életemben, hogy ezekből pár percnél összesen többet nem láttam ... azt is csak rajtam íkvól álló okokból ... nem is akarok olyan csajjal találkozni aki ezt nézi ...
(#99) Benzoldog: egy dolog biztos, hogy a gyártók már tudják mi a határa ennek a tecnológiának, és szépen lassan csepegtetik, hogy minnnnnden eggyes GB-al nagyobb kapacitásból el lehessen adni a maximumot.
szerintem már most a tervező asztalon van az, amit 10 év múlva fognak kihozni, és amit most kihoznak, az meg már megvolt 10 éve. Ugyanez a CPU GPU MEM meg minden vacak esetében is fennál - szerintem ...
-
Lomha 8V
addikt
válasz
VaniliásRönk #97 üzenetére
Mindent értek!
-
válasz
Wolflaci #100 üzenetére
A fotós korszak elött, amikor nem volt fullHD monitorom (pont a szerkesztés miatt vettem) én is elvoltam 250GB-on simán.
Amikor meglett a 2TB-os Seagate és a fullHd monitor, akkor kezdtem el nem foglalkozni a letöltött zenék méretével, akkor jöttek a jobb minőségű filmek, mert volt hova menteni, és min megnézni, és ugye a fotók, videók a f.gépből. -
rii
nagyúr
mi a legnagyonn tányér jelenleg?
az 1 TB-os?meddig tudnak majd elmenni a HDD-k kapacitásban?
10 TB?
vagy ha több tányér, és tányéronként nagyobb kapacitás, akkor 20 TB? -
BiP
nagyúr
Számomra is emlékezetes nap volt, igaz, nekem Raid0-val. Persze tudom, hogy ez a legkockázatosabb (a sebesség és a tárkapacitás volt a fő tényező), mégsem gondoltam volna, hogy ilyen egyszerű dolog miatt szétesik a tömb. Egyszer az egyik vinyó nem pörgött fel időben, így a vezérlő csak a másik vinyót látta, ezért szét is barmolta az egészet, és használhatatlanná vált. Ahelyett, hogy újraindítás után szépen csinálta volna tovább a dolgát, mintha mi sem történt volna.
Akkor úgy döntöttem, hogy hiába volt drágább a 4TB-os vinyó, lecseréltem a 2x2TB-ot. (mondjuk pont a raid0 miatt nem tároltam rajta érzékeny adatokat, csak filmeket, de volt közte pár nehezen beszerezhető) -
BatchMan
senior tag
RAID5? Hát igen. Amikor a RAID controlleren egy gombelem megadja magát, és a RAID-beállítás elszáll, majd az automatikus felismerés közli, hogy nem talál értelmezhető image-t, de szívesen generál egy tiszta lapot...
... kézi beállítás, (vajon mit írhatott be eredetileg a gépet setupoló informatikus?) ...
... "This setting can destroy the entire image. Continue anyway?" YES!Loading Windows... (Huhh)
Erre a napra még sokáig fogok emlékezni.
-
bteebi
veterán
válasz
EasyKnight #90 üzenetére
Hagyjuk már ezt a kamu szöveget.
Vicces, hogy még mindig sokan szeretik előhozni.
QUESTION: "I read in a newspaper that in 1981 you said '640K of memory should be enough for anybody.' What did you mean when you said this?"
ANSWER: "I've said some stupid things and some wrong things, but not that. No one involved in computers would ever say that a certain amount of memory is enough for all time."
"Meanwhile, I keep bumping into that silly quotation attributed to me that says 640K of memory is enough. There's never a citation; the quotation just floats like a rumor, repeated again and again."
-
Nálam a zene gyújtemény 700GB körül van (csak flac/ape).
A filmek nálam sem foglalnak kiugróan sokat (max. 500GB), de a nagy klasszikusok elfoglalnak darabonként 15-25GB-ot, mert abból csak a legjobb minőség felel meg.
Családi videók, képek, hobbifotós munkáim szintán megesznek vagy 600GB-ot összesen, mert mindent eredeti tömörítetlen változatban tárolok.
DVD-re nem bíznám ezeket soha. Inkább 2db winyó, még úgy is jobb az ár/érték arány. -
EasyKnight
tag
Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy mit (nem) mondott Bill Gates '81-ben:
"640 kilobájt elég kell legyen mindenkinek" -
bteebi
veterán
A Bigfoot csak poén volt, isten mentsen attól!
HDD-ben maximum a 4 tányért tartom elfogadhatónak, bár már attól is fázom. 3-nak "illene" elégnek lennie. Bár nekem most már csak Green winchestereim vannak (az áruk miatt), a fejparkoltatásukat utálom, mert nagyon lecsökkentik az élettartamot. Mondjuk azt se tartom kizártnak, hogy ez szándékos, tervezett/kódolt tönkremenetel miatt kell, és nem elsősorban a fogyasztás csökkentése miatt.
#85: DVD-ből is maximum a legjobb minőségűekre mernék írni, mert a rosszabbak nagyon gyorsan tönkremennek, de még a legjobbak se feltétlenül húzzák 5-10 évnél tovább.
-
erdoke
titán
Itt a "kiírom DVD-re" a kulcs. Egyrészt BD remuxokat és ISO-kat kölcsönzök, amik tipikusan 25-40 GB-ot jelentenek filmenként, másrészt nem csak olcsóbb merevlemezen tárolni ezeket, de sokkal kényelmesebb is.
(#87) DMG
Ami tényleg otthoni és fontos, az általában ráfér egy 2-3 TB-os lemezre, és akkor a RAID 1 sem durva költség. Mivel a valóban fontos dolgok tényleg nem foglalnak iszonyatos helyet, egyelőre még a RAID 1-re se költöttem, szoftveresen tükrözöm a bővülést, emellett töltöm felhőbe és néha még kiírom optikaira is. Így megvan 4 helyen, két (na jó, talán három) különböző technológiával. -
-
Wolflaci
csendes tag
Nemtudom mi ez a nagy tárolóhelyigény, nekem még az 500GB is tökéletesen elég sőt még sok is, pedig vannak fimjeim és játékaim is...
Nem gyűjtöm a régieket, ha pedig van valami örök klasszikus amit meg akarok tartani akkor kiírom dvd-re és annyi.
Szóval soha nem fogom megérteni ezt a nagy kapacitás után vágyást. -
-
válasz
Mercutio_ #81 üzenetére
Igen, ez nekem is feltűnt, és pont ezt tartom a legérdekesebb infónak a felmérésben, hiszen az egyéb vélemények ettől eltérnek.
Ugyanakkor abban is lehet valami, hogy az eredeti cikkben lévő képek alapján minden winyó függőlegesen volt elhelyezve. A seagate-ek meg régen is hullottak ilyen pozicióban, holott vízszintesen a 7200.10 elötti szériák nagyon megbízhatóak voltak.
Nem akarom védeni a Seagate-et, mert az utóbbi időben tényleg gyengültek, de szerintem ez a statisztika nem teljesen tükrözi a valós (=otthoni) körülmények közötti megbízhatóságot. -
Lomha 8V
addikt
válasz
VaniliásRönk #64 üzenetére
"Mondjuk hogy ne tudjam végig nézni a Barátok közt összest"
De hát azt mi a fenéért akarja bárki is megnézni?
-
Mercutio_
félisten
Statisztikailag komoly mennyiség, még a haverokéval összeadva is
Esetleg javaslom ezt a statisztikát tanulmányozni, egy felhőszolgáltató ~28 ezer vinyót és ~70 petabájtnyi tárolókapacitást lefedő 3 évre vonatkozó adatai
-
solaris17
aktív tag
5,25"-t énis támogatom !
-
priti
addikt
6 vagy 7 lemez egyetlen HDD-ben?
Normális?
Gyúrjanak inkább az adatsűrűségre!
Kérdés a csapágy és a motor mit szól majd hozzá. Nem gondolom, hogy tökmindegy mekkora súly van a tengelyen egy felpörgetéskor például. Pláne a mai világban, amikor a gyártásban zöldségekkel versenyeznek.
Mi van. ha fejjel lefelé teszik be és húzza a súly a csapágyat, vagy ott egy csomó ház, amiben élére állítva vannak HDD-k. Majd 6 tányér feszíti a tengelyt. Biztos a legtartósabbak között lesznek ezek a típusok.Én be is tiltanám azt, hogy az ilyen 5W alatti fogyasztáskülönbségek miatt zöldnek lehessen valamit hívni a másikkal szemben, mert egyértelműen a minőség kárára ment -és nem csak a HDD-knél-, hogy az elektromos fogyasztással kezdtek versenyezni ott, ahol bazira nem a fogyasztás a prioritás.
-
Entryy
aktív tag
3-4-6Tb adat elvész és világvége.
Azok az adatok amiknek az elvesztése a legnagyobb fájdalommal járna a most 30 éves kortársaim körében kb 500Gb.
A többi filmek, sorozatok, zenék, játékok... egy megás listában elfér és pótolható. -
bteebi
veterán
6 vagy 7 lemez egyetlen HDD-ben?
Normális?
Gyúrjanak inkább az adatsűrűségre!
Esetleg hozzák vissza a Bigfoot (5,25"-os) lemezeket, és tegyenek bele abból vagy 20-at egyetlen HDD-be
. Lenne vagy 50 TB
. Persze kicsit erős motor kellene hozzá, és eléggé melegedne is...
#72: Szerintem meg bele tud(hat)ják préselni, ami a melegedés és az élettartam szempontjából nem túl szerencsés megoldás.
-
vittorio7
őstag
válasz
Big Bopper #61 üzenetére
Lesz az majd egy hét is.
-
BiP
nagyúr
Egy 2TB-os 20-21e, a 4TB-os 39-40e. Tehát már olcsóbb arányaiban, mint egy kisebb.
(pedig 55-60e-ről indult, akkor volt gazdaságtalan).
Persze így sem olcsó, de aki sok tárhelyben gondolkodik, annak már lehet alternatíva.
A 6TB gondolom azért biztos elég drágán fog nyitni, végülis a 4-es is aránytalanul drágább volt az aktuális 2 vagy 3TB-osokhoz képest.Tényleg, az számomra nem derült ki, hogy ezek az új 6-7 tányéros vinyók gondolom már vastagabbak, mint a 4-5 tányéros társaik. Szerintem addig consumer piacon nem is jöhet szóba, amíg nem préselik bele a szabvány 3,5"-os vinyóméretbe.
-
XtremLor
őstag
A sorozatokat nem arhivalom, rss tolti 2 honaponta torlom a mappat
, azokat ugy se nezem meg tobbszor, viszont a filmeket igen, tv nezes helyett elinditom az xbmc-t, es valogatok a fillmek kozott, kenyelmesebb mitha dvd-k kozott keresgelni, arrol nem is beszelve upnp szerveren megvan osztva, igy belso halozaton levo tobbi gep/lejatszo is szepen latja a tartalmat.
Na meg ha mar van FHD tv nem avi-t fogok tolteni, inkabb bluray-t..... -
válasz
Thocy a ZAGY #68 üzenetére
Az, de ha a filmeket 1080p-ben, magas bitrátával szedi le valaki, akkor nincs az a tárhely, ami elég lenne.
Sokan tartogatják a filmeket, és nem törlik le megnézés után.
Ehhez jönnek a sorozatok a család különbözö tagjai számára, illetve a játékok, FLAC zene, családi video, stb.
Villámgyorsan betelik a 6TB, ha valaki nagy lábon él. -
solaris17
aktív tag
Fú. Mennyiért dobálják majd a 6 terrásat?
-
Thocy a ZAGY
tag
válasz
Sleeper987 #15 üzenetére
Azért valljuk be, ez eléggé rétegigény...
-
kromatika
veterán
hat tányér
mennyire fog ez melegedni?
-
maross
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #64 üzenetére
kussban van, eszik 5wattot, 80-100mb/sec, nem doglik meg, mi kell még
-
VaniliásRönk
nagyúr
Na az lenne a szép, ha még a herélt 5200-es HDD-k is sorozatban dobnák be a törölközőt.
#65: Mondjuk hogy ne tudjam végig nézni a Barátok közt összest amíg pár 10-100GB-ot átmásolok. Desktopon nem érdekel pár W plusz, a hangja meg egyébként sem zavar, ha nem dolgozik nem hallani. (mondjuk ehhez kell egy masszív ház, hogy ne kezdjen el vibrálni, de az sem megoldhatatlan)
-
maross
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #62 üzenetére
Nekem pedig par maxtorom megdoglott, es amiota kijottek a wd greenek, azt hasznalom, es egy se doglott meg
(most is van 4x2tb). Ilyen ez a statisztika
.
-
Big Bopper
tag
Erre is 1 év garancia lesz?
-
válasz
Silentfrog #37 üzenetére
10 nap szerintem kevés volt...
-
válasz
Silentfrog #33 üzenetére
OK arra gondoltam, köszi!
-
X Factor
addikt
válasz
Rypejakten #3 üzenetére
Épp leakatam írni h. cégeknél se feltétlen mindegy h. raid1 vagy raid 5 végett hány HDD ül a NAS-okban stb...
Aztán rájöttem, hogy de
Nálunk is 2 terás WD Raid-ből van kb 32 db, ezekből a 6 terásokból ha lenne vmi profi verzió akkor ezt a mennyiséget harmadolni lehetne. Nem létszükséglet, de hasonló ár mellett nyilván inkább ilyeneket használna az ember.
Akik szerint x meg y elég és nem értik. Nekem is volt idő h. nem értettem az 500-asom mire nem elég, azt tessék, ma sok játék 20+giga, és ha filmet/sorozatot néz az ember és nem avi-ban néz az se éppen 300 mega. És akkor még ott vannak akik dolgoznak, családi képeket, videókat tárolnak stb...
-
maross
nagyúr
Emmán döfi, lassan egy komplett edénykészletet belezsúfolnak
-
Drone86
tag
Én épp most gariztatok egy 2TB-os Samsung HD203WI-t.
HP Microserverben ment, 2.5éves volt. Mióta megvan, csak filmet tároltam rajta, igazán kiméletes élete volt..
Egyik pillanatról a másikra halt meg, még a hd sentinel sem riasztott. Utólag visszanézve a naplót, 99%ra esett vissza a kondició, aztén se kép, se hang..
Nem mondom, hogy nem idegesit, de a nagyját bármikor le lehet újra tölteni. (Azt az egy-két ritkaságot viszont keresgélni kell újra. :S ) Otthonra, filmek miatt raid tömböket én nem tartanék, csak a directory lister nevű programmal szoktam a mappaszerkezetet lementeni, onnan tudom, hogy mit kell majd pótolni.. -
válasz
macilaci78 #50 üzenetére
jaa nem, csak egy kicsit kitérdekel kategória a hír mert ilyen erővel írogathatunk mindenfélét, hogy ez lesz majd meg az lesz majd, én a mának élek, de azért tudok tervezni nem arról van szó de az hogy mi lesz fél év múlva egy kicsit labilis az én szememben... Bár várom én is nagyon a hat terrás disket, addig elvagyok a 21 terrás rendszeremmel...
-
Ton-ton
tag
Magam részéről örülök hogy a WD-nek van konkurenciája. Fontosabbnak tartanám hogy a minőségre figyeljen a Seageate továbbra is, hisz számomra az dönt.
Olvasva itt a kommenteket, simán el tudok képzelni olyan területet amikor otthon is használható (pl. bekamerázd a kertet, akkor a felvételeket érdemes elég sokáig megőrizni).
Még akkoriban kezdtem amikor a 130Mega kicsit szűkösen ugyan de elegendő volt. Mostanában kezdem kikönyökölni az 500Gigát (s még nincs biztonsági rendszer sem)... -
Kicsimix
őstag
válasz
Silentfrog #47 üzenetére
-
DMG
senior tag
válasz
Rypejakten #3 üzenetére
Én ekkora adatmennyiség mellet inkáb valami Raid5-ös védelemmel építenék tárolót, nagyvállalati környezetben sem szerencsés ekkora diszkekből építkezni, a kisebb performancia miatt, persze ha a jelenlegi Terra helyét átveszi a Peta, akkor már més lesz a kérdés, az adatok csak nőnek és nőnek.
Egyszóval én is csak valami Torrent tárolásra tudnám elképzelni.
-
Kicsimix
őstag
válasz
Silentfrog #44 üzenetére
Értem de akkor beszéljenek a számok az ellenkezőjéről ez meg 2db ami megy hibátlanul.
Ugye ez azt jelenti hány napot ment folyamatosan.. Tehát én azt tudom bizonyítani ,hogy nincs itt gond ..
Te sajnos azt nem ,hogy valóban elromlott nálad kettő nyilván : ) De lehetséges ,hogy tényleg el vagy átkozva
Nálam egy sem ment tönkre pedig több is volt az évek folyamán.. Persze ezen nem tudunk vitatkozni..
-
Silentfrog
veterán
Tudtam,hogy a letöltésre gondoltál, a megszerzésre csak nem csak azt akartam írni.
Azért egy 2-3 éve gyűjtögetett filmgyűjtemény ha elveszik,nem biztos,hogy meg tudod újra "szerezni" bárhonnan is van.(#40) Kicsimix.: Nem egy hanem kettő 2tb-os merevlemezem lett az enyészeté. Az első érintett rosszul a második ami mellesleg az első garanciáztatása után jött még e legelején tönkrement,nem ment 2 órát,ha jól emlékszek.
Az az utolsó Samsung volt,miután felvásárolták a merevlemez részlegüket. -
Kicsimix
őstag
válasz
Silentfrog #37 üzenetére
Attól mert te esetleg kifogtad az ezerből 1 darabot attól még nem szar az összes... A hibaszázalék amiről te beszélsz az kevesebb lehet még 0,1 %-nál is..
Rengeteg ismerősöm van gépekkel jó néhány nagyobb vinyókkal is.. Semmi gond nem volt soha senkinél. Egyszer beszerelték azóta is mennek..Több gépet csináltam másoknak is azok is mennek.
Másrészt ha elvesznek a cuccaim akkor nem szedem újra. Ami van azt viszont egészen addig nem dobom ki amíg ez nem következik be. Márpedig úgy tűnik valamiért ez nálam nem akar bekövetkezni : )
A probléma ez a tévhit ,hogy már eleve így állsz hozzá magánszemélyként (nem vállalkozásként ahol jogosan be kell biztosítanod magad),hogy 20%-ot adsz a dolognak úgy is elromlik címszóval...
Nemmm , ez nem így van
A minőséggel sincs semmi gond szerintem ez nem kínai piac...Magas követelmények vannak a gyártóknál.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Silentfrog #37 üzenetére
Ha csak úgy elpatkol 20 nap üzemidővel, akkor eleve bukta utca 8, kivédhetetlen.
Ha filmet veszel...az lemezen van, szóval ha eltűnik a vinyódról, van miről bemásolni az újra. Ha meg le kell tölteni, ráérünk. Az első után nincs gond, van mit nézni amíg lejön a többi. -
McSico
senior tag
Milyen jók lesznek ezek a nagy vinyók a nas-ba. Természetesen raid-ben.
Amúgy nem tudom miért tartjátok hülyeségnek kiírkálni az adatokat mondjuk DVD-re vagy BD-re. Higgyétek el kell a biztonsági mentés. Jó nem kell mindent kiírni, de ami fontos, vagy pótolhatatlan, azt mindenképp. Vagy senki nem veszített még el több 100 gigányi adatot? Higgyétek el nem egy jó élmény, ha nem tudjátok honnan pótolni.
-
Silentfrog
veterán
Több dologban sántít a dolog.
1.: A régi merevlemezek sokkal tartósabbak voltak,mint a mostaniak.
2.: Nem kell semmi extra terhelésnek kitenned a merevlemezt, hogy elfüstöljön.Én csak filmet tartottam a 2 tb-os Samsungon,csak akkor volt a gépbe ha új fimet raktam rá vagy másoltam át egy olyan merevlemezre amin megnéztük.
20 nap üzemidővel szó szerint elfüstölt.
Pedig 10 napig csak random adattal terheltem mert azt vettem észre ha 100 nap üzemidő van benne akkor lesz több is.
Ha el akar patkolni egy merevlemez,akkor jó eséllyel el fog még az elején , hogy az ember elkezdi használni.Ha jól emlékszek amikor kijöttek az 1.5tb-os hdd-k akkor kezdődtek a problémás merevlemezek vagyis utána,voltak előtte is rossz szériás merevlemezek,de én a 2 tb-os merevlemezekkel szívtam a legtöbbet.
Jelenleg van a gépembe egy 1.5 Tb-os ami 100%-os és majd 1000 nap üzemidő van benne.
2-4-6 tb filmet megszerzel újra? Ha veszed akkor baromi drága ha letöltöd akkor meg net kell hozzá de durva!
-
Petyyyyy
addikt
Ha azt vesszük, hogy 2TB - 22K, 4TB - 41K, akkor ha megfizethető nem is lesz egy halandónak, de gazdaságos még lehet.
És inkább a HDD mint a lemez. Ha el is füstöl a rengeteg film, simán megszerzed újra. A fontos adatokról meg ugye van másolat másik diszken/tárolón. -
Kicsimix
őstag
válasz
Silentfrog #16 üzenetére
Igazad van, hogy elfüstőlhet de ha mondjuk az utóbbi 10 évet nézem volt kb 20 vinyóm amiket mások megörököltek, megvettek stb. Ezekből 3 ment tönkre. A kondiciója párnak leesett de még mennek.. Vannak közte 120 gigasok is még.. Az egyik nálam romlott el anno egy 250gb-os winyo mert menetközben le fel dugdostam még nagyon régen.. A másik szintén így másnál mert hordozgatta le fel dugtosta ő is.. A harmadik megadta magát még 2011 körül ami akkor 6 éves volt..
Másrészt akinek kb valami hasonló nagyobb TB mennyiség lehet a gépében úgy gondolom a legtöbb adat nála is egyhelyben csücsül a merevlemezeken rendezetten.. Ha ezeket a winyókat nem írod naponta tele esélytelen ,hogy kicsinálod pár év alatt tapasztalatom szerint. Ahhoz brutál mód el kell bánni velük..
Szóval nem lehet ezt az elfüstölés dolgot evidenciában tartani mert erre minimális az esély megfelelő használat mellett és egy minőségi táppal.. A fontos dolgokat néha le kell menteni és ha esetleg bedöglene valami több év után akkor is azt mondom már, oké 20 év alatt egyszer megtörtént a baj..
Én amúgy az 1 TB-os hdd-n garázdálkodok letöltésekkel stb... Ha valami végleges lesz akkor kerül át a nagyobbakra.. Szóval lehet okosan is csinálni..
Az 1 TB-os hddm 4 éves lehet és 97%-os a kondiciója ez kapja ezerrel az arcába.. A többi hibátlan nemrég azok is tele voltak írva.. A WD fyyz 4TB az új.. 0 a paraszintem, hogy elromlik. A 2 Tb-os HDD-k 2-3 évesek kb
69Raizen69
Teljesen egyet értek az összes ponttal : ) -
válasz
Silentfrog #16 üzenetére
Bősz szerkesztgetés van a háttérben, vagy van egyszerűbb módja a válaszolt képének ilyen beillesztésére?
-
fecg21
aktív tag
válasz
Silentfrog #27 üzenetére
Majd néhány év múlva "észreveszi" a versenyhivatal-addig meg -a vásárlókon kívül "mindenki" jól jár...volt már erre példa. Bőven elegendő az ha valaki odafent nem kapja meg időben a kis fusi pénzecskéjét, aztán már meg is születik a botrány, a jófiúk (állambácsiék) meg rendet tesznek.
Cikkhez hozzászólva egyetértek azokkal akik szerint ez a méret így "egybedobozolva" nem ésszerű. Pontosan az adatvesztés lehetősége miatt. Én már attól is hülyét kapnék ha az 1 terás merevlemezem elszállna...
-
AAAgold
senior tag
válasz
Silentfrog #16 üzenetére
"Egy két lemez ha nem visszaolvasható akkor azt lehet pótolni,de 410 az már macerásabb. /rá is hagytam/"
ezért kell egy backup mirror hdd, hogy ha gyűjtemény van, legyen róla biztonsági hdd másolat
-
[Newman]
tag
én elvből nem veszek 1TB-nál nagyobb merevlemezt - kivétel ha kettőt tudok venni legalább hogy RAID1-ben mehessenek - mert pl 2-4-6TB-nyi adat elvesztése - legyen az akármi - már túl van a fájdalomküszöbömön. Az az adat ami egy példányban létezik, nem létezik.
Többet fogyaszt 2 darab 1TB-os vinyó, mint egy 2TB-os, de ha 2TB helyett 1TB veszik el az pont fele annyira idegesít, mintha 2TB veszett volna el
-
total90
veterán
En kulso 6 TB-osat akarok
-
vittorio7
őstag
válasz
69Raizen69 #20 üzenetére
+1
Én sem DVD-zek! -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Silentfrog #19 üzenetére
Le vannak ezek a gyárak paktálva, mesterségesen tartják magasan az árakat.
-
Silentfrog
veterán
válasz
69Raizen69 #20 üzenetére
Valóban,most 40 ft a maxell dvd lemez számlával,ingyen postával
-
69Raizen69
tag
válasz
Silentfrog #16 üzenetére
megnéztem az árakat és számolgattam kicsit,valóban olcsóbb most a DVD-s megoldás
De én már akkor sem DVD-zek -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Silentfrog #16 üzenetére
SSD-ket nem árvíz sújtotta, hanem a NAND chipeket gyártó gyár égett majdnem teljesen le.
-
2ik negyedév... hol van az még addig meg is halhatunk
-
Silentfrog
veterán
Csak nekem az az érzésem,hogy teljesen leállni látszik a hdd és az ssd fejlődése?
Volt árvíz a merevlemez gyártósoroknál,de az is már mikor volt?
A lassan 2 éve vásárolt Samsung 830 ssd-m,még mindig majdcsak többért tudnám eladni mint amennyiért vettem.
Olyan mind ha mindenki ülne a babérjaikon.#14) 69Raizen69.: Kivéve ,ha úgy nem jársz mint én,a 410 dvd lemezem az megmaradt volna,de a 2 tb-os merevlemezem elfüstölt,vele az említett mennyiségű filmemmel.
Így melyik a drágább?
Egy két lemez ha nem visszaolvasható akkor azt lehet pótolni,de 410 az már macerásabb. /rá is hagytam/Egyébként a lemez most olcsóbb,410 dvd Maxell lemez 16400ft,egy 2 tb-os hdd 20k+ posta. A lemezezeket ingyééé elhozzák Szlovákból.
-
Sleeper987
csendes tag
Mondjuk ha a foci vb összes meccsét fel akarod venni 4k-ban nem árt egy ekkora tárhely...
-
69Raizen69
tag
Eleinte én is kiírtam lemezekre,eredménye 800DVD ami ma már 1HDD-n bővel elférne és több a hátrányuk mit az előnyük :
1.valóban drágábbak a DVD-k mit az azonos kapacitású HDD(k)
2.sokkal több fizikai helyet foglalnak
3.egy csomó idő mire kiírod
4.változtatni nem lehet a lemezeken(pl: ha később jobb minőségben megszerezhető) -
AMn3t
tag
válasz
Rypejakten #3 üzenetére
például ha fotózól, ne adj isten raw+jpeg kombóban ... vagy ne adj isten videeókat is készítesz mellé
és ha még zenét is hallgatsz mellé mondjuk flacban
igen hamar be tud tellni bármi, ha nem csak filmet nézel amit seed után letörölsz
-
Dominó85
addikt
-
Kicsimix
őstag
válasz
69Raizen69 #9 üzenetére
Ha lemezekre irkálnám ki amúgy az sem lenne olcsóbb...
Erre a könyves kérdésre meg +1 : )
mod ;
nincs itt semmit hiba radi8 : )
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Rypejakten #3 üzenetére
Youtube is ilyesmiken csücsül. Ott már fontos, hogy egy helyre minél több tárhely jusson.
-
Dominó85
addikt
Ez max a torrentezőknek és azoknak jó, akik lekalózkodnak valamit és sohasem törlik le... Én amióta az eszemet tudom volt (van még csak használaton kívül) egy F1-es 500GB-os vinyóm, nemrég pedig egy 1,5TB-ost vettem a 64GB-os SSD mellé. Előbbinek sok értelmét ma sem látom, mivel majd 1TB szabad rajta.
Persze van aki majd nagyon örül ezeknek, max nem én leszek az.
-
tgabi333
aktív tag
válasz
Rypejakten #3 üzenetére
Pl itt: [link]
-
Rypejakten
addikt
hol használnak egyébként ekkora méretű adathordozókat? mint laikus kérdezem.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Még a 4TB-os sem megfizethető/gazdaságos kategóriába esik. Mennyibe kerülhet majd a 6TB-os?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Tőzsde és gazdaság
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Dell notebook topic
- Apple asztali gépek
- Sorra igazolja le az OpenAI szakembereit a Meta
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged