Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
siriq
őstag
Biosban hasonlo a parameterezese mint a dfi lapomban volt. Igy nem nehez kezzel kalibralnom. Ott is szenvedes es orom volt(2600-rol 2950-re felnyomtam ugy, hogy a memokat is rendesen huztam, igaz kellett hozza rengeteg ido de megerte). Van 2db dfi lapom igy szamomra nem problema a memo finom hangolasa. Egyebkent fontosak azok az opciok. Ha nem lettek volna meg,akkor max 2700 kornyeken ment volna a proci. Hala a dfi multnak igy a mostani rendszert is kellemesen lehet optimalizalni. Mindenkeppen erdemes kiprobalni egydfi lapot. Megeri. Jovoheten lesz idom, akkor majd szenvedek a szokasos dram drive strength-el. Bar van egy erzesem, hogy az 1600 mhz-t mar nem birja az imc. Ez van. Gyenge.
Az alany egy 3800+ x2 939-s proci. Szoval a 2950 mhz elegge jo eredmeny volt(24/7).A mobile barton is jol futott...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Giga-nak ehhez sok köze nincs. Nagyon kevés alaplapgyártó kínál extrém paraméterezést a memóriára. A legfontosabb részeket beállíthatód, de számos opciót automatikusan kezel a rendszer. Utoljára talán egy DFI lapban láttam a rendszermemória paraméterezésére ~30 opciót. Igazából felesleges is, mert a user nem érti, hogy mit állít, a legfontosabbakat fel kell kínálni és kész, a többi mehet kiolvasott beállításra.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez AMD-vel a K10 óta lehetséges. Ezerszer láttam hasonlót mikor szervizes voltam. Mivel technikailag szétválasztott a memóriavezérlő, így az egyik memóriacsomag nem fogja vissza a másikat. Ezzel lehetőség van úgy működtetni a teljes kapacitást, hogy ha az egyik csatorna felé gyorsabb a memória, akkor az valóban ki lesz használva, míg a másik csatornával természetesen annyira képes a gép, amit tud a csomag. Ez annak a különbsége, hogy a 2x2 GB-os csomag gyorsabb a 2x4 GB-osodnál. Ettől lesz eltérő a sebesség. Majd a Trinity APU esetében visszatér az összevont kétcsatornás memória, és akkor nem számít, hogy a 2x2 GB-os csomagod gyorsabb, akkor is lassabb lesz, mert az első csatornára kötött memória korlátozza azokat az időzítési beállításokat, amit a BIOS-ban nem érhetsz el. Ilyenkor az alaplap kiolvassa ezt a memóriából, és beállítja. Összevont csatornák mellett a leglassabb memória beállítása él, míg szétválasztott vezérlőkkel lehetőség van a csatornákhoz szabni a beállítást. Egy sokprocinál ez nagyon jó, hiszen látod te is, hogy ha az egyik csatornára gyorsabb időzítésekkel rendelkező memóriát raksz, akkor az technikailag jobb a késleltetés, probléma azonban, hogy az IGP inkább a késleltetést tolerálja, és főleg a sávszél érdekli. Ezért vált vissza az APU-knál az AMD vissza az összevont csatornákra. A Llano esetében még a külön csatornák léteznek, de érezhető, hogy a sávszél visszafogja az IGP-t. A Trinity esetében a sebesség 30%-ot javul, és ezt ki kell szolgálni. Valszeg az összevont kétcsatornás 2133 MHz-es DDR3 elég lesz ide.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez nálam is így van. Ezért nem használom általában az utolsó DIMM foglalatom, mert +10 ns-ot kapok a késleltetésre. Három modullal 75, míg néggyel már 85. Persze jó a plusz 1 GB RAM, de annyira nem igénylem, így sokszor kiveszem inkább. Van másik gép, amibe úgyis kevés az 1 GB ram.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Jól értem itt arról írsz, hogy ha töltöd fel a memóriafoglalatokat, akkor lassul a memória elérése? Ha igen, akkor ez teljesen normális. Természetes, hogy a processzorhoz legközelebbi memóriafoglalat a leggyorsabb elérésű. Ha raksz memóriát a legtávolabbiba, akkor a fizikális távolság hatással lesz az késleltetésre.
-
Fred23
nagyúr
A Deccanban a 4 db Bobcat maghoz akkor 160 számolóegység fog tartozni?
-
stratova
veterán
Értem, ehhez sajnos nem tudok értelmesebbet hozzáfűzni és elnézést az OFF-ért (ha akarjátok kiveszitek).
Szerk.: Asusnak már volt üzleti próbálkozása, de ha jól emlékszem nem túl fényes B sorozat, nekifuthatnának még egyszer, kicsit átgondoltabban, Acer is erőlködik a TimelineX-szel.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az Intel befolyása óriási. Elfogadtattak úgy két új szabványt (Ultrabook és thin Mini-ITX), hogy azokba fizikálisan nem építhető dedikált GPU. Ezt egyértelműen az erőfölénnyel lehet elérni, és a dGPU-t kínáló konkurenseknek egy üzenet, hogy ne próbáljak a piacot olyan irányba nyomni, ami nem kedvező az Intelnek (GPGPU).
-
stratova
veterán
Akkor ugyanaz a bajunk, van egy csomó Brazos csak nem a megfelelő helyen. Egy 15,6"-os gépet már nem csak böngészgetni vesz az ember hanem általános felhasználásra. Oda azért E-350, E-450 könnyen kevés lehet, bár "nagymamagépnek" elég lehet. Ha Atom ellen szánták akkor tegyék is olyan gépbe, amit jellemzően Atommal szerelnek.
Abu85: Intel ennyire sakkban tartotta a gyártókat? HP a konkurensekhez képest normális gépeket is szerelt AMD CPU-val (pl. Phenom II P650-et szinte csak nála láttam 4525s-ben és egy raklap Llano Probook-ot jelentett be) erre most ki próbálják szervezni a PC részlegüket..
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ennek az okát nehéz innen megállapítani. Lehet piaci és stratégiai döntés is a gyártók részéről. Előfordulhat, hogy most erre van igény (a netbookok eladása most nem igazán jó), de nyilván nem kizárható, hogy rengeteg Atomfos netbook van a raktárakban, és a Brazos ezek eladását kiherélné.
-
stratova
veterán
Ez szomorú, mára E2-3000M, A4-3300 illene 15,6-ba legalább. A P360-as konfigurációban milyen VGA lapult?
100 alatt már kapni HP 625-öt is Turion II 560 + HD 4200 kombóval és matt kijelzővel, ami a HP G62-nél (P6100 + GMAHD) akkuról tovább bírja szusszal igaz grafikus teljesítménye rosszabb, CPU-ban egálban vannak. -
csibor
addikt
Tegnap láttam 1 Packard Bell 15,4" - est E450-el 120K-ért, a röhej mellette P360-al 95K-ért ugyanez
-
-
bbandi
tag
A PAE 36 bitre egészíti ki a memória címet, tehát 64GiB címezhető vele. A nem-szerver windowsokon viszont 4GiB-re van korlátozva wikipedia szerint driver kompatibilitási és licencelési okokból.
-
vanhalen
senior tag
válasz
patex1983 #66 üzenetére
Maga a 32bit-től ennyire futja tudtommal. 32bites Winek 4gigát is csak 3.2+PAE+0.8-al tudnak
A többi OS sem kivétel címzés tekintetében, csak azok talán látják a teljes megcímezhető memóriát trükközés nélkül32bites Win7-re amúgy van valami "kernel pach"[link] Jóég tudja műxik e, nem próbáltam, ki nem állhatom win7
-
patex1983
őstag
Single chanel 64 bit-en kapcsolódik, a dual chanel meg 128 biten.
Tehát ha ebbe raksz 2*2 GB RAM-ot, akkor a 128 bit helyett csak 64 bit-en tud kommunikálni a proci a RAM-okkal, ergó valamelyest lassabb lesz.
Az, hogy látja-e mind a 4 GB-ot, csak az oprendszeredtől függ. a 32bit-es oprendszerek 4GB-ig tudnak memóriát címezni, de ebbe beleértendő a VGA ram-ja is, efölött 64bit-es rendszert kell hasznáni. -
dances
tag
"A memóriavezérlő a friss információk szerint egycsatornás marad"
Ez pontosan mit jelent?
Ha valaki 2x2 Gb RAM-ot használna, akkor látja mind a 4 -et, de olyan, mintha 1 db 4 Gb-os modult használnánk? -
Abu85
HÁZIGAZDA
Az AMD anyagaiban van benne, hogy a Brazos a Caicos lapkát tudja használni. A Deccan valószínűleg a next gen belépőt fogja Dual Graphics-ra fogni.
Profitál az, de DX10/11 alatt. DX9-ben hiába teszteli, ott az asszinkron AFR skálázhatósága nagyon nehézkes, vannak az új driverekben már rutinok, de +10-20%-ot hoznak.
-
stratova
veterán
Abu, erről a Dual Graphics Brazos/Deccan opcióról honnan van híretek?
Brazos HD 6450 egyedüli használatából is profitál egy kicsit, viszont így árban lehet, hogy közelítünk egy 2 magos Llanos rendszerhez.
Kérdés még, hogyan alakul a fogyasztás azonos körülmények között. -
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ottoka olvasd el a linkelt cikket. Benne van az, ami a te általad linkelt hírben található, sőt még sokkal több, de itt az a részlet, amit keresel: ... Ez a mobil termékek részesedésén is látszik, ugyanis az NVIDIA az előző negyedéves 41,7%-os részesedésről 50,6%-ra ugrott, míg az AMD 58,3%-os részesedése 49,4%-ra esett vissza.
Arról nem tehetek, hogy valahol csak most hozzák le az eredményeket.
Szintén benne van a cikkben: ... A globális mobil és asztali eladások 4,6%-kal estek az előző negyedévhez viszonyítva ... - Ha az előző negyedévhez képest csökkentek a globális VGA-eladások, akkor ezt hogyan jellemeznéd másképp?
Az, hogy növekedtek a globális eladások hazugság lenne, mert a Mercury eredményei mást mutatnak. Ezek a tények.
-
csibor
addikt
Amit én nem értek, azért nincs elég normális 11.6"-12,1" net(lap)top mert nincs elég E-350 processzor hozzá. Ugyanakkor 15,6 tepsikből meg hatalmas választék van
-
-
stratova
veterán
A Dual Graphics opciót egy kicsit taglalhatnátok, ha további infó birtokába juttok. Eddig sajnos Brazosnál nem láttam pozitív eredményt róla, pedig legutóbb ronson fórumtársunk is erre volt kíváncsi.
A Llano OC-lehetőség teszteléséért, viszont nagy köszönet! -
stratova
veterán
Legyen igazad tényleg!
Bár engem kicsit zavar a 20% CPU és 25% GPU teljesítménynövekedésnél az az apró "vs. Ontario" megjegyzés, ami a legjobb esetet (C-60)-at nézve is:
CPU: 1.0 GHz tc 1.33 GHz +20% (tc. 1596 MHz)
GPU: 276 MHz tc. 400 MHz +25% (tc. 500 MHz)
Az szép ha ezt beletuszkolják 4 maggal 20 W TDP-be, de kellemesebb alternatívának látnám a 20W-os kerettel, 2 maggal, magasabb órajelekkel.
De ez még csak egy Domainhaber dia, majd kiderül ha lesz hivatalos bejelentés is.
Ettől még változatlanul jó HTPC és NAS alap lehet, mert megkap végre pár technológiát. -
Boxi88
őstag
"Az új lapkába már négy darab továbbfejlesztett Bobcat mag kerül, melyek magonként 512 kB-os másodlagos gyorsítótárral operálnak..."
"A vállalat szerint a CPU-magok 20%-kal lesznek gyorsabbak az aktuális platformnál, míg az IGP több mint 25%-kal lehet erősebb."
Amennyiben ez érvényesül:
CPU: 4x1920MHz
GPU: 625MHzHa ez valóban így alakul, akkor kivárom! 20W-tól ilyen teljesítmény?! Nagyon kelendőek lesznek majd a netbook-ok amikbe ezt rakják!
-
Silentfrog
veterán
Többször néztem a Zotac z boxát,jo lett volna venni egyet"szorakozos" gépnek.
48 ezret kérnek érte+memoria+hdd.
Hátha igy,hogy lassan jön az uj olcsobb lesz egy picivel.
De nem fog! -
.mf
veterán
Kifutottam a szerkesztési időből --
Megnéztem, sajnos csak Amerikában kapható, tehát US-angol billentyűzettel. Angliában és Németországban, ahol a magyarhoz hasonló kiosztás van, továbbra sincs, Angliában egyáltalán meg se jelenik a család, németeknél pedig csak az X121 van feltüntetve (de nem mutat sehova, nem kapható)... -
.mf
veterán
A januári beharangozástól és tesztektől kezdve jó ideig nem lehetett még kapni, március környékén kezdett el szállingózni, s akkor elég hiánycikk volt; majd a nyár jelentős részén még az amerikai Lenovo support is azt mondta, hogy csak hetek múlva lesz az E350-es, se amerikai, se angol, se német Lenovo oldalon nem volt kapható; s pont ekkor jelent meg az X121e...
Ha már újra lehet kapni, akkor jó -- lehet, hogy megrendelem külföldről --, a legutolsó hír, amit hallottam és ahol elszállt a türelmem, a fenti volt. -
banhammer
veterán
Az SSE 4.1 és 4.2 már nem fér volna bele?
-
vanhalen
senior tag
Az ilyen veszteséges lapka kihozataloknál eddig elég nagy botrányok voltak, hamar hírük ment, vagy "kitudódott" Jóég tudja, de ezt elcseszték szerintem, mert most könnyen és olcsón köztudatba hozhatták volna a "Fusion" nevet és lefedhették volna a piacot teljesen (Atom kor vége) Ezzel szemben, legyen akármi is az ok, az embereknek, még mindig az "Atom" jut eszébe ha netbook vagy nettop kategóriáról van szó annak ellenére, hogy a Brazos nagyságrendekkel fejlettebb és valszeg olcsóbb is. Ebben a "térhódításban" marketingben, ellátórendszerben stb. tanulhatnának az Inteltől, vagy Apple-től, és még számos sikercégtől. Egy jó terméknek a mai világban már nem elég a "jó bornak nem kell cégér" kőkorszaki metódus, nem elég ha veri a konkurenseket, nem elég, ha olcsó(bb) nagyobb stb. Én szerintem AMD végül eléri a célját a brazossal, meg az utódaival, csak így lassabban és önmagával tolt ki. Gondolom az illető "szakértő" feje már hónapokkal ezelőtt porba hullott
-
.mf
veterán
Szerintem viszont a gyártók nem akarják, hogy ezeknek a Brazos-szal szerelt netiknek az eladásai kannibalizálják a drágább notik eladásait. Legjobb (legpofátlanabb) példa a Lenovo, akik előbb bejelentették az X120e-t, ami sokáig nem volt kapható E350-nel Amerikában sem, majd miután megjelent, gyorsan el is fogyott, és sokáig mondogatták, hogy nincs készleten majd lesz; majd mindez után megjelentették az X121e-t, ami hardveresen ugyanaz (szerintem viszont külsőre, anyagra visszalépés, TP vonal helyett Edge), viszont drágább.
-
Tomcat
őstag
Elképzelem ahogy ott állnak a Compal Electronics gyáraiban a munkások és pislogva várják hogy mikor fut be az AMD kamionja tele a Brazos chipekkel hogy aztán különböző márkanév alatt forgalmazott notebook/netbook hegyekkel végre elárasszanak bennünket.
De az is lehet hogy csak lapít megint az AMD valami miatt mert nem akkora a kihozatal mint amekkorára a piacnak igénye lenne, ahogyan jónéhány esetben előfordult már az utóbbi években. -
vanhalen
senior tag
Kínában nem lazulnak
Én azt hallottam, egyszerűen elszámították a gyártókapacitást, meg a brazos-ra való igényeket, de ki tudja. Mindenesetre én is arra számítottam (előtte) hogy AMD olcsón teleszórja a piacot Brazos alapú gépekkel, hogy a csapból is ez follyon, ahogy anno VGA terén a HD4xx-ekkel csinálta. Még valami nyomott ár is megjelent a lelki szemeim előtt, amig mindenki rá nem harap legalábbis. Erre AMD nem tud eleget gyártani, mert valami vízfej rosszul mérte fel az igényeket. Mondjuk ez előfordul, Apple is gondban volt az igényfelméréssel iPad1 indulásakor, de ott legalább volt előrendelés és abból azért következtethettek "valamennyire", viszont ott még az is közbeszólt, hogy előtte 2 éve legalább egy gyártó sem mert beleugrani a tabletbizniszbe, meg széltében hosszában azt erőltette a "szaksajtó", hogy nincs igény tabletekre, mert hülyeség az egész. De hogy AMD január óta küzd ezzel.. az több mint érthetetlen a számomra. HA(!) igaz, hogy tényleg benézték az igényt és ennek megfelelően a gyártókapacitást is.
-
Tomcat
őstag
Az igzság az hogy én is ezt tapasztalom. Vennék néhány E350-es gépet és a szokásos kereskedelmi csatornákon mindenhonnan az jön vissza hogy hiánycikk. Ami van itthon pár darab az meg pont nem jó valami miatt. Szóval lehet hogy tényleg nem győznek eleget gyartani és a notebook összeszerelők meg nem tudják emiatt időben kielégíteni az importőrök megrendeléseit. De az is lehet hogy szimplán nyári laza időszak van ami heteken belül elmúlik a Szeptember kezdetével.
-
Boxi88
őstag
A c50-es procitól szeretnék egy kicsit combosabbat! Az E350 már jó alternatíva, csak azzal kevés netbookot szereltek fel... az első amire azt mondtam, hogy jó a vaio yb... de fényes kijelző + rossz akku gazdálkodás, utána jött az x121e, csak ugye az meg még nem kapható és ha így haladunk mire kapható lesz addigra megjelennek ezek a Deccan procik... akkor meg már inkább olyat...
Nem tudom, miért de ezzel a brazossal valahogy nem sikerült megszórni a népet most az AMD-nek, pedig szerintem lenne rá kereslet, mert rendszeres látogatója vagyok a Milyen NETbookot vegyek? topicnak és úgy látom nagyon sokan/mindenki E350-el felszerelt netbookot keresne...
-
patex1983
őstag
Ígéretes lesz az új generáció
Lassan eljutunk oda, hogy hűtés sem fog kelleni az APU-kra ilyen TDP mellett -
Boxi88
őstag
Ez mind nagyon szép és jó! De a Brazos-ból (E350) sem lehet egy normális netbookot kapni még! Pedig már kint van 8 hónapja... van 4-6 gép és kész!
Most ezeket 2012 tavaszára mondják... de mire ebből is lesz használható biztos lesz 2012 közepe vagy vége...
Pedig ha már vennék akkor Deccan-t vennék, de még várjak 1 évet?
-
leviske
veterán
Hát, most vagy nem értem a grafikont, vagy sötétzölddel csak a plusz értékek vannak jelölve, míg a világoszöld az előző generáció vége és így olyan érzetet keltenek, mintha 3x és 10x nagyobb teljesítmény lenne várható.
Számomra ez kissé olyan, mint mikor a Radeonoknál 80-100 fps környékétől mutatja a grafikon az adatokat.
Értem én, hogy így jobban mutat, meg azért akik ezzel foglalkoznak, nemigen a félreértés csapdájába, de azért engem akkor is megmosolyogtat a tálalás.
-
nkmedve
őstag
Inkább gyurnának arra, hogy legyen 2 valamire használható mag benne, mint 4 ilyen gyengus. Ahova ezeket szánják ott sokat nem ér a sok mag, inkább növelnék a magonkénti teljesitményt valahogy (ARM és Atom procikkal kapcsolatban is ez a véleményem).
Persze akkor nehéz lenne eladni az első generáció vásárlóinak, ha újra csak 2 magos...
-
-
Jön fel az AMD mint a talajvíz.
-
leviske
veterán
Csak én mosolyodtam el az alsó grafikonon?
-
peti85
senior tag
A 8W-os variáns tökéletes HTPC-nek, emellett mehet éjjel-nappal NAS-ként. Ezt nagyon várom.
-
arn
félisten
kivancsi leszek, hogy ez az osztaly hova fog fejlodni... a teljesitmeny iranyaba, vagy a fogyasztas iranyaba? ez utobbi hasznos lenne hordozhato masinaknal, viszont asztali gepeknel mar teljesen mindegy. ha a teljesitmenyt novelik, akkor kannibalizalni fogja a magasabb osztalyokat, mert az altalanos igeny egyre inkabb egy bongeszni kepes gep.
-
marcias
őstag
Azért ez elég jól hangzik!
Sztem a kisebb fogyasztású variáns lehet érdekesebb, illetve a kétmagosok. Azoknak a fogyasztásáról mit lehet tudni? Gondolom semmit. -
Hakuoro
aktív tag
A 20% teljesítménytöbblet a magasabb órajel, vagy architektúrális fejlesztések eredménye lesz?
Remélem fejlesztettek valamit a bobcat magon.
Egyébként pont egy "herrélt Bulldozer"-szerű felépítés lenne a legjobb ebbe a szegmensbe. -
gyiku
nagyúr
most mar nem birom ki hogy ne jegyezzem meg, hogy eddig ezen a heten egy az egyben ugyanazok a hirek jonnek le, mint iponon, csak kicsit kesobb. szerintem van egy teglatok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Wichita és Krishna APU-k már teljesen integrált termékek lesznek, és 28 nm-es gyártástechnológiával készülnek.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PlayStation 5
- Milyen monitort vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drón topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Revolut
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest