Sziasztok!
Meglepő módon kis gépet keresek és segítséget szeretnék kérni, főleg olyanoktól, akinek van tapasztalatuk.
Rendszergazda vagyok, aki több céget lát el, motorral vagy kocsival járok és a nagyméretű és nehéz (ASUS K52) notit szeretném kisebbre cserélni. Windowsos környezet van mindenhol, ahol lenni szoktam. Általában netezni, a belső hálót és hálózati eszközöket elérni és konfigurálni, levelezni szoktam. Wifi szinte mindenhol van, de fontos lenne a számomra egy ethernet port is. Előny lenne, ha stabilan működne úgy, mint egy okostelefon, hogy becsukom elalszik, kinyitom már megy is. iPad-ot néztem, de utp port nincs rajta, billentyűzet nélkül elég nehézkes a használata (szerintem), a külső bt-s billentyűzetek eddig nem vettek le a lábamról.
Játszani, videót vágni, sql adatbázist futtatni nem akarok, de a normális irodai használat mindenképpen lényeges lenne (net, word, excel, multimédia)
Erre kéne nekem egy kis gép. Láttam, hogy sokan jutottak oda, ahová én is, hogy ASUS eee 1215B, illetve 1225B (itt nem igazán láttam, hogy az usb 3.0 mellett mivel tud többet).
Mi a tapasztalat az E-450-es procival kapcsolatban? Azt láttam, hogy a tesztek számai szerint agyonveri a 2600/2800-as atomot, de hogy ez valós sebességben mit takar, az passz.
További kérdésem, hogy ha 1215B, akkor lehet-e dual bootosra megcsinálni a gyári Win7/valamilyen linux együttesére? Ez esetleg segíthet mondjuk a sebességén?
Ha nem 1215B, akkor tudtok ajánlani valami mást? Ha nem Netbook, akkor tudtok ajánlani alternatívát?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
[ Szerkesztve ]
Csak úgy...