- Hobby elektronika
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Androidos tablet topic
- Milyen videókártyát?
- RAM topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#35193216 #97 üzenetére
Ostoba leegyszerűsítése a dolgoknak, amikor azt állítod, hogy aki csak autodidakta módon tanul, az csak droid munkára alkalmas, mert ez nem ezen múlik.
Itt alapjában véve az a gond, hogy autodidakta módon az ember jellemzően nem az elméleti alapokat tanulja meg, hanem gyorsan hasznosítható gyakorlati tudást próbál szerezni. Megnéz pár PHP vagy Java tutoriált és máris jelentkezik az iparba, ahol kis szerencsével alkalmazzák is egy junior pozícióba. Nem lesz türelme 4 évig algebrát vagy rendszerelméletet tanulni otthon önszorgalomból. Ezzel szemben az egyetemen ha akarja, ha nem, hall ezekről. Más szóval aki elvégzi az egyetemet az rendelkezni fog azzal a tudással amivel az autodidakta programozó, de azon felül sok olyasmire is lesz rálátása, amit az autodidakta programozónak nem volt türelme elsajátítani, mert nehéz / unalmas / úgysem kell a Java-programozáshoz.
Nyilván mindenkinek saját döntése, hogy hogyan képezi magát, de én öszintén nem értem miért ágálnak itt sokan az egyetem ellen. Ha valaki valóban akkora agy, hogy önszorgalomból is bármit megtanul, annak csak formalitás megszerezni azt a diplomát, számára játék kellene legyen az egyetem. A többség számára pedig - akik nem autodidakta zsenik - kell az a külső ösztönzés és rendszerbe szedett ismeretanyag amit egy egyetem nyújtani tud
@ledan:
De gép nélkül hosszú órákig papíron nyomni az elméletet és papíron számon kérni nem biztos, hogy célravezető.
Sehol nem állítottam ilyet
Én csak azt állítottam, hogy a hangsúly nem egy adott programonyelven kell legyen, sokkal inkább a programozáson mint folyamat.
Némileg idevág egy másik kedvenc témám, amikor felhív egy fejvadász és megkérdezi, hogy érdekli-e egy Javás pozíció. Ettől a kérdésfeltevéstől falnak megyek. Mindig elmagyarázom nekik, hogy engem a legkevésbé sem érdekel, hogy Java, C++ vagy C# alapon zajlik a fejlesztés, sokkal inkább az, hogy mit fejlesztenek és az mennyire illeszkedik a karriertervembe. Érdekes módon sosem ezzel kezdik
Új hozzászólás Aktív témák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hobby elektronika
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- PlayStation 5
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Óra topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Kés topik
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ 165Hz QHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- Eladó egy wittings steel hr sport hibrid okos óra dobozával töltővel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest